‘Real leidt race tussen Europese top om handtekening Braziliaans talent (15)’

Woensdag, 26 januari 2022 om 11:41Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:32

Real Madrid leidt de race om de handtekening van het Braziliaanse talent Endrick, zo meldt Marca. De aanvaller is pas vijftien jaar oud en wacht nog op zijn debuut voor Palmeiras, maar kan desondanks rekenen op interesse van de gehele Europese top. Naast Real zou hij ook de aandacht getrokken hebben van onder andere Barcelona, Manchester City, Bayern München, Liverpool, Chelsea en Paris Saint-Germain.

De afgelopen weken zijn er compilatievideo's opgedoken van Endricks hoogtepunten als jeugdspeler van Palmeiras. Onlangs scoorde hij nog met een omhaal bij de Copinha, een prestigieus toernooi voor Onder 20-elftallen in São Paulo. Palmeiras heeft grote verwachtingen van de jongeling, die op dit jeugdtoernooi vijf keer scoorde in drie wedstrijden, waarin hij slechts negentig minuten speelde. De aanvaller heeft een ontsnappingsclausule van zeventien miljoen euro in zijn jeugdcontract staan, maar mag pas bij een club buiten Brazilië tekenen op het moment dat hij achttien jaar oud is.

Hoewel Endrick pas over minstens tweeënhalf jaar bij een Europese club aan de slag kan, is de strijd om zijn handtekening al in volle gang. Volgens Marca kan Endrick rekenen op interesse van Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Bayern München, Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal en Liverpool, waarvan sommigen al rechtstreeks contact hebben opgenomen met Palmeiras of zelfs al ontmoetingen hebben gehad met de familie van de speler.

Real zou echter de beste papieren hebben om Endrick te strikken. Zijn landgenoot Vinícius Júnior heeft contact met hem opgenomen en hem een gesigneerd shirt gestuurd, terwijl zijn makelaarsbureau TFM goede banden onderhoudt met de Madrileense club. De huidige koploper van LaLiga bereikte in 2017 met Flamengo een akkoord over Vinícius ter waarde van 45 miljoen euro, 15 miljoen euro meer dan zijn ontsnappingsclausule, toen hij net zeventien jaar oud was geworden. Vinícius vertrok uiteindelijk een jaar later naar de club waar hij inmiddels een belangrijke basiskracht is. De Braziliaanse aanvaller was dit seizoen bij Real tot nog toe goed voor 12 goals en 6 assists in 21 wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Na het succes van Vincius zal Perez dat nog wel meer gaan proberen lijkt me. Van de tot op heden drie pogingen (Vincius, Rodrygo en Reinier) is wel alleen Vincius echt geslaagd. Rodrygo is nog wat een twijfelgeval maar heeft wel iets en Reinier gaat het toch niet meer halen lijkt het.

26 januari 2022 om 11:45

Er hoeft maar 1 tussen te zitten, en je hebt al jackpot. Reinier is ook nog erg jong, speelt weinig bij Dortmund wellicht dat een andere club en omgeving hem beter in zijn vel laat voelen.

26 januari 2022 om 11:50

Uiteindelijk hebben ze voor die drie wel 120 miljoen betaald. Dus dan mag er ook wel een jackpot tussen zitten, dat moet zelfs.

26 januari 2022 om 12:05

Tja en nu is Vinicius wel volgens transfermarkt alleen al 150.000.000€ waard.

Marktwaarde van Rodrygo ligt ook op 40.000.000€

Verlies zou Real Madrid in ieder geval niet hebben als ze ooit denken om ze te verkopen.

26 januari 2022 om 11:52

En Marcelo en Casemiro niet te vergeten die ook werden gehaald toen het nog talenten waren. Al is Marcelo nu dan weliswaar op zijn retour is dit jarenlang een van de beste backs ter wereld geweest bij Real, zoniet de beste

26 januari 2022 om 11:57

Dat zijn nogal andere casussen. Die zijn niet voor belachelijk veel geld gehaald.

26 januari 2022 om 12:03

Liers / Ik snap wat je bedoelt, iedereen schreeuwde moord en brand toen Florentino 41 mil voor Vinicius neertelde. Maar als men het nu bekijkt, dan zien ze het als een koopje, zo goed doet Vini het.

26 januari 2022 om 12:07

Ja Inside en de drie seizoenen hiervoor werd Vini week na week afgebrand en als totale miskoop weggezet. En was Perez een seniele oude gek die veel te veel betaald had voor die Braziliaanse tieners.

Dus, de 3 seizoenen hiervoor werd Vini gewoon bekeken als een hele dure miskoop van Perez. Maar des te knapper van Vini dat hij het alsnog waarmaakt want hij ongelofelijk sterk aan het presteren. Benieuwd of hij dit niveau kan aanhouden.

Gezien zijn leeftijd zou een terugval niet onlogisch zijn... benieuwd hoe de Real fans dan weer gaan reageren.

26 januari 2022 om 12:45

Door alle anti madridistas misschien. Vini is bij madrid namelijk nooit als een miskoop weggezet. Sterker nog, in de afgelopen jaren, zeker zijn eerste jaar, was hij een van de weinige lichtpuntjes die er bij ons waren. Dit is dus een enorm onzin verhaal met je miskoop en lijkt me meer jouw mening

26 januari 2022 om 12:54

@elfaraon: mijn mening? Ik heb hier op VZ niets anders gelezen van de Madrid fans over Vini! Een blind renpaard dat geen goals kan maken is de term die de lading het beste dekt (betreffende de commentaren die ik gelezen heb). En nu verafgoden ze hem als een of ander godenkind...

Idem met Courtois overigens, dat was ook zo een koekenbakker volgens vele Real fans.

26 januari 2022 om 14:01

@elfaraondcamas

En zoals de zoveelste keer, sla je de bal opnieuw mis. Elke Madrileen stoorde zich enorm aan Vinicius de voorbije jaren.... Zelfs Benzema was hem kotsbeu. Nu hij goed presteert was hij ineens altijd al de topspeler?

Onzin... Geef gewoon toe dat jullie dit niet hadden verwacht. Vinicius heeft heel veel monden gesnoerd, waaronder ook veel Madridistas.

26 januari 2022 om 14:02

@thenry_228

Ben het helemaal met je eens hoor. Sommige fans(niet allemaal uiteraard) waaien maar met de wind mee .....

26 januari 2022 om 15:29

Thenry, veel madrid fans, niet allemaal. Dat zijn overigens dezelfde die Alava afbranden in zijn eerste maanden of nu Benzema aangezien hij momenteel in een dipje zit. Meeestal niet serieus te nemen die lui. Bij Vini was het inderdaad iets algemener maar ook daar waren genoeg mensen die in hem geloofden. Ik ben het geloof in Vini nooit kwijtgeraakt, al heeft hij mij dit seizoen wel verrast. Rodrygo daarentegen heb ik nooit echt in geloofd, al hoop ik dat ook hij mij verrast.

26 januari 2022 om 18:24

@FCB

Je hebt helemaal gelijk dat Madridista's ook enorm negatief waren. We kunnen er dan over eens zijn dat het gros hier die denkt dat ze enorm veel begrijpen van voetbal, dat dit dus totaal niet waar is.

Vinicius was 18 toen hij naar Real Madrid kwam en overduidelijk een ruwe diamant die met het juiste traject een topspeler kon worden.

Omdat eens in de zoveel tijd spelers als Mbappe komen die vanaf dag een een enorm hoog niveau halen betekent niet dat de meeste spelers dat pas beginnen te doen vanaf 24 tot zo'n 27 jaar. Dit gold voor het gros van de all-time toppers nu en ook vandaag.

Men heeft alleen geen geduld met spelers en brandt ze af na een a twee jaar niet voldoen aan het verwachtingspatroon wat vaker sowieso aangezien ze aangaande hun uitspraken die spelers dus ook willen zien falen om gelijk te krijgen, een uitzonderlijk hoog en oneerlijke verwachtingspatroon is

Het is net als met Neymar. Volgens het overgrote gedeelte van de mensen maar een 'overhypt talent dat alleen in Brazilië die leuke trucjes kan doen,' tot hij spontaan de beste verdedigers te kijk zette in Europa en als 23 jarige de belangrijkste speler van Barcelona was in de finale wedstrijden van de uiteindelijke CL winst.

En nu bijvoorbeeld Frenkie. Wordt lekker de grond in geboord. Heeft ook zoveel nut om te doen. Als ouders die hun kind de grond in boren. Dat zijn altijd sprankelende voorbeelden van zelfvertrouwen.

Gelukkig dat een Neymar, Vinicius en velen anderen wat meer schijt hebben aan de uitspraken en grappig dat velen dat vaker irritant vinden.

26 januari 2022 om 20:59

FCB: Jullie hebben het denk ik over Aqua, die in zijn uppie 100 keer post dat hij Alaba en Casemiro en Vini enz. enz. van Real ondermaats vindt!

26 januari 2022 om 11:54

Rodrygo is 20 jaar jong. Reinier 19 jaar jong. Geef die jongens eens wat tijd. Is ook niet makkelijk om je even te bewijzen bij de grootste club ter wereld op die leeftijd. Hebben gewoon speeltijd nodig. Rodrygo heeft al zijn kwaliteiten en potentie laten zien, moet alleen nog consistent worden. Reinier heeft de kans helemaal niet gehad hij Dortmund en een verhuur aan een Spaanse laagvlieger zou hem goed doen a la Kubo.

26 januari 2022 om 11:57

@liers / Vergeet ook Militao niet (werd gekocht toen hij 21 was voor een grof bedrag ook). Deze Endrick is een stuk jonger nog maar heel talentvol. Reinier kan nog wel slagen maar die moet een goede club vinden waar hij kan spelen, helaas is Dortmund dat gewoon niet.

26 januari 2022 om 12:15

Zelfs de bank van Real is een directe versterking voor elke club in de wereld. Dus een Rodrygo speelt een Haller, Suarez of Luuk zo uit de basis.

26 januari 2022 om 12:45

@Rambo zeker eens met je eerste zin. Alleen Rodrygo is geen spits maar een vleugelspeler. Al denk ik dat hij wel omgevormd zou kunnen worden tot een valse 9

26 januari 2022 om 13:19

Nou als ik mag kiezen voor Haller of Rodrygo in de punt van de aanval waarom zou ik dan in hemelsnaam voor Rodrygo kiezen? Vreemde vergelijking van je.. Een jonge pijlsnelle rechtsbuiten die met name goed is in korte combinaties en graag vanaf de flank naar binnen snijdt - die vergelijk je met drie vrij verschillende centrumspitsen die het allemaal het meest moeten hebben van hun scorend vermogen (en alle drie niet uitblinken in een fluwelen techniek zegmaar). Ik denk niet dat je vergelijking veel slechter had gekund xD

28 januari 2022 om 10:46

Ik ben geen Real watcher volgens mij werd die altijd voor een centrumspits gewisseld als die op het veld kwam. Assensio en Lucas vazquez spelen op die RB positie. Dus daarom dacht ik dat hij centrumspits was.

26 januari 2022 om 13:06

Maar wat is het halen en wat niet? Vergeet niet dat Vinicius en Rodrygo nog altijd maar 21 zijn en Reinier 20. In de basis staan bij Real Madrid is voor weinig jongere weggelegd, zeker zo goed. Vinicius is momenteel buitencategorie en samen met Haaland het grootste talent van hun lichting als je het mij vraagt.

Wellicht komt Reinier er alsnog via een omweg, Rodrygo maakt toch gewoon genoeg minuten? Slagen ze niet bij Real Madrid dan is een stapje lager bij een iets kleinere club ook altijd nog een optie en daarmee slagen ze alsno?
Vergeet ook niet dat voor Reinier een vrij laag prijsje is betaald, dus wat is het halen?

26 januari 2022 om 13:30

30-35 miljoen een vrij laag prijsje?

26 januari 2022 om 14:46

Waar haal je de 5 miljoen extra vandaan? Het bedrag was nog geen 30 miljoen euro. Voor Real Madrid wisselgeld. Zeker als je vergelijkt wat Real vangt voor spelers dat nog niets heeft laten zien in het 1e en toch verkocht krijgt.

Neem als voorbeeld een Theo Hernandez, Llorente, Raul de Tomas, Reguilon en Hakimi als voorbeeld al moet ik zeggen dat Hakimi beter het geld bespaard was gebleven en nu gewoon in het maagdelijke wit zou spelen.

26 januari 2022 om 15:25

Die hebben zich misschien niet bij Madrid bewezen maar wel elders. Hakimi bij Dortmund, Reguilon bij Sevilla, Theo bij Alaves... Reinier slaagt daar voorlopig niet in.

26 januari 2022 om 15:26

Overigens is Theo gewoon met verlies verkocht als ik het goed heb, die was ook voor 30 miljoen gehaald.

26 januari 2022 om 17:19

Dat stukje heeft mijn hersenpan gemist, dacht dacht dat hij eigen jeugd was.

Ik denk dat Reinier er nog wel komt en zo niet, dan vang je gewoon nog een goed bedrag voor die jongen.
Minimaal verlies. Niet elke aankoop kan een topaankoop zijn.

Kovacic en Odegaard zijn daar er ook 2 van.

26 januari 2022 om 22:59

Is bij Atletico weggeplukt voor 30 miljoen nadat ie een fantastisch seizoen had op huurbasis bij Alaves. Atletico wou verlengen maar Theo had zijn zinnen op Madrid gezet en gezien de afkoopsom van 25 miljoen had Atletico er niets tegenin te brengen. Madrid betaalde uiteindelijk 5 miljoen meer om de onderlinge relatie niet verder te beschadigen.

26 januari 2022 om 16:55

Endrick heeft 3x meer talent dan Rodrygo en Reinier. Ook meer talent dan Vinicius. Real moet deze speler absoluut proberen te halen.
Als je deze jongen ziet spelen, dan vraag je je af of hij echt 15 is. Zijn fysiek is exceptioneel voor die leeftijd.
Ik heb maar weinig Braziliaanse talentjes zoals hij meegemaakt.
1) Ronaldo 2) Adriano 3) Anderson (gefaald).
Ik denk dat hij tussen Adriano en Anderson zit qua talent.
Sws gokje waard imo.

26 januari 2022 om 23:00

Nou dat ie meer talent heeft zie ik persoonlijk nog niet. Hij is indrukwekkender en lijkt beter inderdaad maar daar zit zijn imposante fysiek voor een groot stuk tussen. Dat verschil is op lange termijn vaak verwaarloosbaar.

Blijf het bizar vinden om al 15 jarigen uit andere landen/continenten te halen.

Begrijp dat dit financieel voor het gezin en de speler interessant is, maar het blijft in mijn ogen kinderhandel. Kind is nog niet volwassen om zelf keuzes te maken en is makkelijk beïnvloedbaar.

Eigenlijk moeten hier regels voor komen, al is dat lastig te realiseren.

Begrijp Real wel met het verhaal Vinicius. Echter blijf je een groot risico nemen en de Braziliaanse clubs zijn ook niet gek en vragen vaak ook hoge bedragen met geldwolven als zaakwaarnemers.

26 januari 2022 om 11:58

Pango / Laliga staat op het punt om een wet te wijzigen, dat spelers ook voor hun 18e al een prof contract kunnen tekenen, nu kan dat nog niet. Dit is een groot talent, heel Europa zit achter hem aan, dus je moet er vroeg bij zijn en je enthousiasme tonen, anders loopt hij zo in de armen van een andere club

26 januari 2022 om 13:30

@inside:

ik begrijp Real wel. Maar het zou bizar zijn als ze de regel van minimaal 18 aanpassen.

Je moet er op tijd bij zijn. Dat is zeker, maar ze beginnen nu dus al 3 jaar voor zijn 18e te onderhandelen met club, ouders en zaakwaarnemer. Waar is het kind in deze dan? Die is nog niet gerechtigd om zulke beslissingen te nemen en dat stoort me.

26 januari 2022 om 15:49

Pango met die nieuwe wetgeving verandert er niets aan de Fifa wetgeving die het verbied om jongens jonger dan 18 uit een ander continent te halen. Dat zou eerder gaan over talenten van eigen bodem die nu tot hun 18e moeten wachten om een profcontract te tekenen en bijgevolg vaak worden weggeplukt door Engelse clubs waar dat op je 16e al kan (fabregas, Pique, Garcia, Pozo, Bellerin etc etc). Dit zou net voorkomen dat jongens op jonge leeftijd naar een ander land worden gehaald en zou Spaanse talenten langer in Spanje houden.

26 januari 2022 om 16:15

Dat zou beter zijn. Maar dan zou het pas goed zijn als de voorcontracten ook pas getekend mogen worden bij het bereiken van 18 jarige leeftijd.

Hier draait het voor mij met name om

26 januari 2022 om 12:13

Die regels zijn er? Deze jongen kan geen overstap maken naar Europa voor zijn 18e. Staat in het artikel hoor voor de mensen die niet op de hoogte waren.

26 januari 2022 om 12:31

Daarom heeft Real Vinicius toen nog uitgeleend aan Flamengo toen die nog 16 jaar was.

26 januari 2022 om 13:09

@real

Volgens mij begrijp je me verkeerd.

Dat ie pas op zijn 18e de overstap mag maken was me bekend en staat in het artikel.

Gaat er mij meer om dat ze nu al onderhandelen om vervolgens over paar jaar de overstap te laten maken. In deze situatie is de jongen nog niet volwassen genoeg en nemen anderen (ook ouders) de keuzes rechterlijk gezien.

Daar ben ik op tegen en dat zeg bedoel ik ook te zeggen.

Vinicius was ook al in zomer 2017 binnen gehengeld door Real terwijl hij 14 maanden later pas werd gepresenteerd.

Vinicius heeft zelfs zijn contract destijds verlengd met een verhoogde transferclausule en enkele dagen later koopt Real hem alvast voor het jaar daarna. Blijkbaar was dit allemaal al besproken vooraf.

Ik begrijp de clubs zeker, maar blijven rare praktijken.

26 januari 2022 om 15:24

Daar kan ik inkomen. Daar is inderdaad geen regel tegen en kan wellicht voor slechte beslissingen op jonge leeftijd zorgen. Zeker bij arme ZA jongens/families die wellicht sneller voor de poen kiezen.

Waar zijn al die mensen die vorige seizoenen zeiden dat Real zijn aantrekkingskracht is verloren. Dat grote spelers niet meer voor Real willen spelen maar liever naar top PL of Bayern gaan. Niet alleen absolute wereldspelers als Mbappe, Haaland, Alaba (voor zn overstap) enz hebben doorgeschemerd dat Real hun droomclub is. Maar ook enorme talenten die Real boven iedere andere club verkiezen. Hierbij nog maar eens een bewijs dat Real qua naam en aantrekkingskracht de absolute grootste club ter wereld is.

26 januari 2022 om 11:59

Ik heb dat ook weleens gezegd, maar voornamelijk doelende op Barcelona in de huidige situatie. Real doe het sportief natuurlijk een stuk beter. Ik denk wel dat als een club jarenlang middelmatig presteert de club zijn label van 'topclub' verliest, zie Milan. Dan heb ik het niet over 3 of 5 jaar, maar eerder 20 jaar (een generatie die de topstatus van de club niet heeft meegemaakt). Daarbij is het natuurlijk wel zo dat sportief de PL veel interessanter is, echter is het wonen in Spanje 10x beter. Grote kans dat ik ook voor Madrid zou kiezen als idd 1 van de (zo niet de) grootste clubs ter wereld. Barcelona is echter het voorbeeld van hoe sportief verval zorgt voor veel minder interesse vanuit de topspelers. Enige remedie daarop is veel geld hebben, zoals Man United. Presteren ook al jaren ondermaats maar door het geld kunnen ze toch topspelers blijven halen. Barca heeft die luxe niet meer.

26 januari 2022 om 12:12

Mr_UnitedEn zelfs met de aankopen die ze doen bakken ze er alsnog geen pepernoot van en staan ze mijlenver achter teams als Liverpool en City. En Chelsea onder Tuchel is ook aan het weglopen van United. Zie maar CL voetbal te halen. Geloof me als dat ondanks de aankopen/geld uitblijft, wil ik nog weleens zien welke topspelers naar United willen komen. Wat zijn topspelers/aankopen eigenlijk? Ronaldo die allang over zijn top heen is? Pogba die het eigenlijk vaker niet dan wel laat zien? Varane qua naam alleen? MacGuire? Telles? Van de Beek? De enige echte topaankoop is Bruno gebleken (waar je nog jaren mee door kan, maar volgens mij las ik laatst iets dat hij twijfelt om te verlengen?) geen idee of dat klopt maar zou het zeker begrijpen. Bij Barcelona komt er momenteel jeugd door die over 2-3 jaar kwaliteit kunnen toevoegen en op de lange termijn. Bij United zie ik dat weer niet. Tja, we zullen over paar jaar zien wie waar staat .

27 januari 2022 om 00:21

Ik doelde dan voornamelijk op de afgelopen jaren. Spelers als Di Maria, Falcao, Zlatan, Pogba, Alexis Sanchez, Lukaka, Bruno, Varane en idd Ronaldo. Dat zijn toch flinke namen die voor United kozen ná het Ferguson tijdperk.Dat bij Barca jeugd doorkomt is logisch, ze hebben geen geld dus kunnen niet anders. Verder moet ook maar blijken of die jeugd gaat brengen wat er verwacht wordt. Een lichting ala Xavi, Iniesta, Fabregas, Pique etc wordt het hoogstwaarschijnlijk niet. Net als je bij United geen lichting als Beckham, Giggs, Scholes, Neville etc gaat zien. Die tijden zijn voorbij en voor de topspelers gaan is de enige manier om aan de top te blijven.

26 januari 2022 om 12:00

B-Real / Goede vraag hahah. Real is absoluut de grootste club ter wereld, no doubt. Deze Endrick is een groot talent, en hij heeft dezelfde agency als Vini JR. Prachtig dat Florentino altijd is blijven geloven in Vinicius, nu werpt dat zn vruchten af en zo een Endrick ziet dat ook gebeuren, die wil diezelfde waardering ook voelen. Ik hoop dat Florentino en JAS hem weten te signen

Perez heeft sinds het mislopen van Neymar er alles aan gedaan om voor elke Braziliaanse tiener op de eerste rij te staan. Vroeger had Barcelona die markt onder controle met de aanwezigheid van Andre Cury, de vertegenwoordiger van Barcelona in Zuid Amerika. Nu dat niet meer het geval is grijpt Real zijn kans uiteraard. Vinicius was op een haar na ook speler van Barcelona geweest, zijnde het niet dat Real met een beter financieel voorstel kwam.

26 januari 2022 om 12:03

Perez heeft Neymar niet misgelopen.

Er zijn gisteren documenten verschenen, waarin Neymar in 2005 stage liep bij Real Madrid. Hij scoorde op 2 weken tijd 27 doelpunten voor de jeugdelftal van Real Madrid.

Alleen waren kamp-Neymar toen al geldwolven.

Vader van Neymar eiste uiteindelijk 60.000€ van Real Madrid om een contract te ondertekenen, maar de voorzitter van Real Madrid destijds genaamd Fernando Martin, ging niet op deze bod in en wees Neymar en zijn vader af.

Dus niet Perez maar Martin liep Neymar mis.

26 januari 2022 om 12:12

@CMG-

Perez heeft toch ook geprobeerd om Neymar te halen in 2014? Real Madrid en Barcelona waren aan het strijden destijds voor hem binnen te halen.

26 januari 2022 om 12:12

Ik denk eerder dat Neymar hier de misser is CMG, als je kijkt hoe zijn carrière uiteindelijk loopt. Goeie voetballer, maar ook een enorm probleemkind, vaak negatief in het nieuws, vaak geblesseerd, niet geliefd bij tegenstanders, de verjaardag van die zus, etc. Misschien wel goed dat hij niet bij ons terecht is gekomen.

Overigens Fcbinsider, dat Vini op een haar na Barcelonaspeler was klopt inderdaad. Zijn vader kwam met het nieuws dat er twee aanbiedingen voor hem lagen: van Barcelona en Real Madrid. Hij wist in eerste instantie niet wat hij moest doen. Toen heeft zijn vader gezegd dat hij met zijn hart moest kiezen en dat heeft hij uiteindelijk gedaan.

26 januari 2022 om 12:20@rm1334

Dat zou ik achteraf ook altijd zeggen om op een goed voetje te staan bij de fans van Real. Feit is wel dat hij op punt stond om te tekenen bij Barã§ã , tot hij een verbeterde aanbieding van Real kreeg.

Zijn hart lag dus bijna bij Barcelona, tot de centjes hem overhaalde.

Edit : Neymar is de grote verliezer sowiso, niet omdat hij niet voor Real koos, maar omdat hij Barcelona verliet voor PSG. Als hij bleef had hij successen gehad met Barã§a en kans gemaakt op de Ballon d'or.

26 januari 2022 om 12:26

Fcbinsider,

Waren Real Madrid en Barcelona aan het strijden? Of deed Perez mee om Barcelona zoveel mogelijk te laten betalen?

In ieder geval heeft Neymar ooit bij Real gezeten en is Real niet doorgegaan omdat zijn vader centjes wou zien.

26 januari 2022 om 12:39

@CMG-

Ben er zeker van dat Perez Neymar maar al te graag wou bij Real Madrid. Neymar was the next star en elke club hengelde wel achter Neymar. Nu komt er een periode dat Braziliaanse spelers liever naar Real willen vertrekken dan naar Barcelona, vanwege het succes (ale dit seizoen toch) met Vinicius en het feit dat daar zowel sportief als financieel een verbetering is.

26 januari 2022 om 12:49

CMG - Idd, Perez heeft misschien gedaan alsof hij Neymar heel erg graag wilde om de concurrent meer te laten betalen. Ik kan me niet voorstellen dat er echt mensen zijn die denken dat Florentino Perez even Neymar wilde hebben in 2014. Dat is namelijk net de zomer dat Cristiano Ronaldo en Real Madrid de CL wisten te winnen. Waarom zouden we dan in hemelsnaam nog een linksbuiten moeten kopen terwijl we al CR7 voor die positie hadden, aka de beste speler of all time.

26 januari 2022 om 13:15

@fcb: Zijn hart lag bij Barcelona, dat zou ik ook zeggen als Barcelona-fan of als Gerard Pique zijnde, en zo kunnen we eindeloos welles nietes doen. Maar goed, dat heeft weinig zin. Perez is gewoon een slimme, meedogenloze zakenman waar geluk en pech zich afwisselen en deze tijd zit hij aan de goede kant van de medaille.

26 januari 2022 om 13:33

@rm1334

Dat Perez een slimme zakenman is, dat staat buiten kijf, dat kunnen de Barça-fans gerust wel toegeven. Uiteindelijk kan je dat misschien voor elke speler die de afweging maakt tussen Real en Barça zeggen, dus dat is misschien inderdaad een welles-nietes verhaal.

@insidermadrid

Dat Real Madrid weldegelijk concrete interesse had heeft zelfs zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro verteld.

Ik citeer : " "real Madrid heeft me ook een aantal keer gebeld aangezien Florentino Pérez (voorzitter, red.) ervan droomde om Neymar aan te trekken", gaat Ribeiro verder. "ik was vorig jaar mei bij hem op kantoor en hij vertelde mij dat hij daar nog altijd van droomt."

Dat was een interview met ESPN in 2020.

26 januari 2022 om 15:07

Is dat zo? Dat is wat de Catalaanse media zeggen natuurlijk, de Madrileense zeggen net het omgekeerde. Zijn zaakwaarnemer zei dat er bij Barca meer te verdienen was en ik ben eerder geneigd dat te geloven aangezien ie bij Madrid relatief weinig verdient. Op 2 na laagste salaris in de selectie zelfs, Rodrygo verdient meer. Lijkt me dus sterk dat Barca nog minder bood aan Vinicius. Overigens geloof ik sowieso niet dat die jongen voor het geld koos aangezien hij de voorbije 3 jaar consistent bewijst daar weinig om te malen. Nog niet 1x gevraagd om een verbeterd contract (zelfs nu niet terwijl hij 1 vd 5 belangrijkste spelers is en tegelijkertijd 1 vd 5 'slechtst' betaalde) en heeft volgens mij al een vijftal kansen om elders 3x meer te verdienen laten schieten zonder er zelfs over te twijfelen. Dat lijkt me niet op een jongen die voor het geld kiest, jou wel?

26 januari 2022 om 15:09

Waarom zouden we dan in hemelsnaam nog een linksbuiten moeten kopen terwijl we al CR7 voor die positie hadden, aka de beste speler of all time.

Geen idee, vraag dat aan die linksbuiten genaamd Bale die in dezelfde zomer de overstap maakte nadat Neymar Barca koos en waar Madrid nog meer geld aan kwijt was...

Ik snap dat je je cluppie altijd in een zo goed mogelijk licht wil zetten hoor maar dit is niet te schatten

26 januari 2022 om 15:12

@real8madrid

Dat heb ik niet opgevangen, dat is inderdaad wat ze in de Catalaanse media zeggen en dat is ook het gene wat ik het vaakst lees gezien mijn clubvoorkeur. Bedankt alvast voor de toelichting, dat kan inderdaad wel op wijzen dat hij niet voor het geld koos. Fijne beargumentering !

26 januari 2022 om 13:12

Beetje rare vergelijking? Je vist toch naar de grootste talenten, of die nou afkomstig is uit Belgie, Brazilië of Zweden doet er dan toch niet aan toe? Real Madrid haalt wel vaker spelers binnen en deze 3 Brazilianen zijn daarin geen unicum en heeft naar mijn mening weinig met Neymar van doen.

26 januari 2022 om 13:36

@sergioramoshm

Hmmm ja, daar maak je een punt. Alleen valt het wel op dat Real sinds 2015 telkens op de eerste rij zit voor die Braziliaanse talenten, ook al zijn ze niet nodig. Vinicius is een topaankoop gebleken(geduld is een schone zaak) , Reinier voorlopig een flop, en Rodrygo is goed, maar schittert eigenlijk het best ook op de plek van Vinicius.

26 januari 2022 om 14:42

Als jeugdige spelers werden ook Kubo en Camavinga gehaald, beide toch echt geen Brazilianen.

26 januari 2022 om 15:15

volgens mij is het een kwestie van ZA talenten in het algemeen omdat ze met Calafat een meneer hebben die de markt daar van binnen en van buiten kent. De Brazilianen zijn prominenter aanwezig omdat Brazillie over het algemeen gewoon meer talent voort brengt dan andere landen daar. Zo heb je bv ook Valverde die een enorm succes is voor 5 miljoen en zat Madrid ook nadrukkelijk achter Araujo destijds.

15 jaar oud? Donder toch op, dit zou verboden moeten worden. Laat dat joch zich eerst in Brazilie bewijzen en een aantal jaren iets betekenen voor Palmeiras!

26 januari 2022 om 12:49

Ik denk dat als ze hem contracteren, dat hij alsnog tot 18 jr in Brazilië blijft. Dat was met Vini bv ook zo.

26 januari 2022 om 13:52

Gaat denk ik ook meer om het feit dat je een kind niet zo’n inmense keuze laat maken op zijn 15de.

26 januari 2022 om 14:10

Dat klopt natuurlijk, maar daar zullen zijn ouders wel bovenop zitten, hopelijk. Maar ja, ook voor die is het natuurlijk een immense keuze waar ze mee moeten kunnen omgaan. Het schijnt dat zijn vader hem al sinds hij een kleuter is in de etalage heeft geplaatst voor de grote Braziliaanse clubs.

Dit zou toch een typische Ajax aankoop kunnen zijn waar jong talent wordt binnengehaald en langzaam gebracht. Verbaas mij dan ook dat Overmars hier niet in mee biedt voor een prijs rond de 17 miljoen.

26 januari 2022 om 15:20

Hij kan pas over 2,5 jaar de overstap maken. Groot risico voor een club met het budget van Ajax om daar nu al 20 miljoen voor uit te trekken. Bovendien zitten de absolute topclubs er al achteraan. Ajax focust zich doorgaans meer op de categorie talenten daar net onder waar minder (concrete) belangstelling voor is van de top en die al oud genoeg zijn om meteen over te stappen zoals Neres en Anthony.

Deze Endrick oogt echt als een type Adriano maar dan met meer snelheid: ijzersterk, kort kappen/draaien en een verwoestend schot in de benen. Wellicht wat bewegelijker, maar kan in potentie echt een hele goede worden. Echter is de beste jongeman pas 15. Gabriel Veron werd ook als de next big thing bestempeld waar half Europa achteraan zat, maar die is compleet stil gevallen in zijn ontwikkeling. Of wat te bedenken van Reinier? Wellicht het beste voorbeeld (ondanks hij op een andere positie speelt). Maar ik snap het idee erachter wel. Je zal maar net een type Neymar en nu ook Vinicius binnen halen, dan doe je uitstekende zaken.

Zoals ik eerder al zei is het goed dat Madrid er bovenop zit maar mag ik hopen dat ze de boot nog even afhouden. Allereerst kan er de komende 3 jaar nog vanalles gebeuren voor ie 18 is dus is het een groot risico. Daarnaast ben ik van mening dat je zulke jongens pas moet aantrekken wanneer ze een vaste waarde zijn voor hun club. Op die manier heb je de garantie dat ze genoeg speeltijd krijgen en zichzelf blijven ontwikkelen nadat de deal beklonken is. Als je hem nu al koopt terwijl hij niet goed genoeg is voor de basis van Palmeiras heeft die club geen enkel incentive om hem kansen te geven en te ontwikkelen want hij is toch al verkocht. Als ie al een meerwaarde is in het eerste ligt dat anders.

26 januari 2022 om 16:18

Snap je punt wel hoor. Maar wanneer hij een vaste waarde is ben je in principe te laat.

Puur omdat hij dan gewild is door alle clubs in Europa, en omdat hij zich al wat heeft bewezen, zullen Braziliaanse ploegen nog meer geld vragen..

26 januari 2022 om 16:33

Dat is nu ook al zo, was bij Vini overigens ook gewoon het geval.

26 januari 2022 om 17:09

Idd ja, het is helaas zo vandaag de dag. Veel clubs vissen nu daar in Z. Amerika. Zie City die nu die Alvarez heeft etc. En beter nu toeslaan dan straks te laat zijn. Deze jongen is echt giga. Schrok gewoon van de beelden. Lijkt op een mix russen R9 en Adriano. Maar uiteraard is het allemaal afwachten maar hem alvast binnenhalen kan geen kwaad.

26 januari 2022 om 18:31

Hem alvast binnenhalen kan geen kwaad? Nou hallo het kan 20 miljoen euro kwaad? Hoeveel jochies van 15 worden jaarlijks wel niet de hemel in geprezen om uiteindelijk niet eens de subtop te halen...

Dat er op latere leeftijd meer gegadigden zijn vind ik onzin aangezien nu al heel Europa achter hem aan zit. Hoe dan ook moet je dan maar gewoon vertrouwen op je aantrekkingskracht. Kan je ook al gewoon contact maken en onderhouden de komende jaren zodat je een goede relatie opbouwt, dan heb je al een streepje voor op de concurrentie. Dan betaal je wellicht het dubbele ja maar heb je veel minder risico.

Een speler uit Brazillie aantrekken voor 20 miljoen op zijn 15e? Gaat het wel goed met jullie? Mag je imo nooit ofte nimmer doen voor ie een vaste waarde in het eerste is daar en een jaar of 17 is. Heb je veel meer zekerheid en ben je meestal alsnog iedereen te snel af, kijk Vini en Rodrygo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4276 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren