Newcastle heeft beet met jawoord van belangrijke basiskracht Bosz

Woensdag, 26 januari 2022 om 13:05Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:09

Peter Bosz dreigt Bruno Guimarães in de slotdagen van de winterse transfermarkt kwijt te raken. Olympique Lyon heeft een bod van veertig miljoen euro van Newcastle United op de middenvelder van en het nationale elftal van Brazilië geaccepteerd, zo melden GOAL en Fabrizio Romano. Guimarães is momenteel in Ecuador en ondergaat een medische keuring zodra hij in Brazilië is.

Zowel Romano als L’Équipe benadrukt dat Guimarães aanvankelijk zijn zinnen had gezet op een zomerse transfer. De defensieve middenvelder geniet immers al geruime tijd belangstelling van onder meer Arsenal en Juventus. Ook Olympique Lyon, dat elfde staat in de Ligue 1, wikt en weegt het voorstel uit Engeland, daar Guimarães een belangrijke kracht is voor Bosz. Feit is dat hij twee jaar geleden voor de helft, twintig miljoen euro, van Athletico Paranaense uit zijn vaderland werd overgenomen. De Braziliaanse club bedong een doorverkooppercentage van twintig procent.

Het door de Saudische overname ineens steenrijke Newcastle United heeft Guimarães een aantrekkelijk voorstel op financieel gebied gedaan. L’Équipe schrijft dat hij in Noordoost-Engeland een bedrag van 440.000 euro per maand kan gaan verdienen. Dat is het dubbele van wat de middenvelder, goed voor 71 duels voor les Gones in alle competities, opstrijkt in Lyon.

Voor Newcastle United wordt Guimarães de derde versterking in deze transferperiode zijn. Verdediger Kieran Trippier werd voor vijftien miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid en spits Chris Wood werd voor dertig miljoen euro gekocht van Burnley.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door samcro)

Arsenal had hem ook goed kunnen gebruiken. 40 miljoen lijkt mij een prima bedrag, maar 440K per week? Wat een bedrag zeg. Wordt een van de betere betaalde spelers in de PL. Toevoeging: Is natuurlijk per maand, in dat geval had Arsenal zeker meer actie moeten ondernemen. Zoals het nu lijkt vissen ze overal weer achter het net.

26 januari 2022 om 07:58

Het is 440k per maand, niet per week… is zo’n 110k per week (alsnog veel)

26 januari 2022 om 08:20

Foutje, het is nog vroeg hè! Dan valt het reuze mee moet ik zeggen. Daarvoor had Arsenal wel een bod mogen doen na mijn mening.

26 januari 2022 om 09:47

Ja maar de prioriteit van Arsenal ligt bij een spits deze winter. Want Auba zie ik niet meer spelen voor Arsenal (ozil 2.0) en Laca zal zijn contract niet verlengen.

Deze zomer 2 spitsen halen wordt lastig dus ik snap de keuze om nu voor een spits te gaan. Alleen mag het wel iets beters zijn dan Raul De Tomas:-) Als dat de enige optie is, dat ze dan toch maar voor die middelvelder gaan hoor en Guimares halen want er is zeker geld genoeg om die te halen.

26 januari 2022 om 10:09

Beide moet toch kunnen? Middenvelders als Sanches of Zakaria kosten toch ook niet veel? Iedereen weet het voor elkaar te krijgen met gekke constructies maar Arsenal niet?

26 januari 2022 om 10:45

Haha dat is een andere discussie natuurlijk want Arsenal is inderdaad niet de beste onderhandelaar... :-)

En ja, beide zou in theorie moeten kunnen maar ik verwijs dan naar bovenstaande zin. Bij Arsenal is het blijkbaar altijd een uitdaging om een nieuwe speler aan te trekken... Ik ben ondertussen 27 jaar fan en heb het de laatste 20 jaar eigenlijk nooit anders geweten. Frustrerend, zeker als je ziet hoe makkelijk clubs als Chelsea en City spelers halen!

26 januari 2022 om 10:50

Haha dat is zeker waar. Je zou zeggen als je een duidelijk lijstje klaar hebt staan dat je het goed moet doen. Maar goed het is en blijft Arsenal idd. Zou er niet van opkijken als er helemaal niemand komt.

26 januari 2022 om 12:20

@arsenal890.

Ik mis doortastendheid inderdaad. Kijk, dat je voor sommige spelers wilt wachten snap ik. We hebben sowieso 2 centrale middenvelders nodig, dus als je nu in de winter 1 haalt en in de zomer 1 is dat niet gek. En dan kun je doelwitten per periode verspreiden, aangezien bijvoorbeeld Zakaria en iemand als Aouar in de zomer transfervrij zijn. Dat zou ik niet gek vinden.

Maar dat je dan dus op dit moment dan maar liever niemand haalt, waar het nu op lijkt, dat snap ik dan niet. Sanches ben ik persoonlijk minder fan van, omdat hij een beetje een ''slaperd'' is op het veld en daar hebben wij minder aan. Dan zie ik liever Guimaraes, die veel constanter is. Sanches kan misschien 1x een 9 spelen, wat dan een hogere top is dan Guimaraes misschien (al betwijfel ik dat ook), maar die speelt dan ook 3 potten een 6. Guimaraes speelt eigenlijk standaard een 7-8. En dat is juist wat wij nodig hebben in mijn optiek.

Als je dan ziet dat onze concurrentie in dit geval Newcastle is, dan snap ik oprecht niet dat wij ons laten aftroeven. Mits dit allemaal waar is natuurlijk.

26 januari 2022 om 07:59

@Arsenal, 440k per maand!

26 januari 2022 om 08:26

Ik denk dat 40 miljoen teveel is in de huidige markt. Daarnaast zie ik liever Renato Sanches komen dan Bruno Guimares. Deze jongen is te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken.

26 januari 2022 om 08:31

Het verschil is dat we beide niet gaan halen. Zoals het lijkt is Arthur degene die het meest genoemd wordt maar daar ben ik niet van overtuigd. Sanches of Bruno was nodig geweest. Het zelfde geldt voor een spits. Dat zal ook weer is niks worden.

26 januari 2022 om 08:55

Ik denk wel dat Arthur perfect is voor het spel van Arteta, maar hij zal wel zijn mentaliteit moeten verbeteren. Het lijkt er soms op dat Arthur niet helemaal voor de sport leeft, maar hij is nog relatief jong.

Ik zou ook nog een lijntje uitgooien bij Aouar, die heeft ook nog maar 1,5 jaar contract. Moet toch wel voor een miljoen of 20 te halen zijn. Ideale breedte aankoop.

26 januari 2022 om 08:59

Arthur kan amper 60 minuten voetballen. Laat staan in de beste en zwaarste competitie van de wereld. Aouar is ook prima denk ik. Maar die had je van de zomer ook al kunnen halen voor 20-30 miljoen. Schijnbaar lijken ze bij Arsenal totaal niet overtuigd van hem?

26 januari 2022 om 09:32

Oprechte vraag, heb je Guimaraes wel eens zien spelen? Want ik kan mij haast niet voorstellen dat je liever Sanches hebt dan Bruno als je dat hebt gedaan. Hij is net als Sanches een hele dynamische middenvelder maar met een betere techniek en ook echt veel meer inzicht. Ik hoop vooral niet dat hij naar Newcastle gaat.

26 januari 2022 om 12:01

Ik zie Aouar ook absoluut niet als een versterking voor de basis 11. Ik vind hem te anoniem in zijn spel, geeft zelden een beslissende pass. Maar als je moet kiezen tussen El Neny of Aouar op de bank, dan is keuze snel gemaakt.

26 januari 2022 om 12:04

@brasileiro.

Precies dit dus. Ik snap de voorliefde voor Renato Sanches bij velen dus oprecht niet zo. Hij is wel beter geworden, maar hij blijft een ''slaperd'' op het veld. En daarbij bedoel ik vooral dat hij niet het inzicht heeft wanneer hij wel naar voren moet gaan en wanneer niet.

Bruno Guimaraes heeft juist die concentratie en dat inzicht wel. Daarom zou ik hem ook zo graag zien komen. Renato Sanches varieert tussen de 5 en 8 bij wijze van spreken, terwijl Bruno Guimaraes tussen de 7-8 zit over het algemeen. Dus veel constanter en daardoor veel waardevoller voor een team.

Ik snap dan ook niet helemaal waarom we hem aan ons voorbij laten gaan, mits dit van Newcastle klopt natuurlijk..

26 januari 2022 om 12:08

Oprecht antwoord, ik heb hem niet zo vaak zien spelen en op zijn positie zal je ook niet snel de uitblinker van het elftal zijn. Ik ben alleen huiverig om 40 miljoen uit te geven aan een speler van Lyon. Lacazette heeft ook een vermogen gekost, speelde de hele Ligue 1 uit elkaar en heeft het bij Arsenal toch nooit helemaal waar gemaakt. Ik vind het een goede spits, maar had toch verwacht dat hij een bepalende speler zou zijn.

26 januari 2022 om 12:13

Zowel Aouar als Guimaraes zouden bij ons zo de basis in wandelen Daviddein, afhankelijk van hoe wij spelen op dat moment. In mijn optiek denken wij altijd zo ''klein'' de laatste jaren. Xhaka heeft een onaantastbare status, wat onbegrijpelijk is. En dan gaan we dus kijken naar spelers voor achter hen, die overduidelijk een pak minder zijn of echt een stuk minder in hun ontwikkeling zijn..

Nu zeg ik niet dat je Aouar nu moet halen, aangezien hij in de zomer transfervrij is. Maar Guimaraes moet je sowieso voor gaan! Gooi die onaantastbare status van Xhaka maar eens in de prullenbak en laat hem eens vechten voor zijn plaats. Dat doe je door directe concurrenten te halen (en het liefst Xhaka in de zomer gewoon te verkopen).

26 januari 2022 om 12:16

@daviddein.

Probleem met Laca was altijd wel dat een groot deel van zijn statistieken vertekent waren door penalty's. Dat heb ik toen met zijn aankoop ook al gezegd. In zijn topjaar had hij zo uit mijn hoofd 29 goals, waarvan dus 9 penalty's. Die moet je natuurlijk ook scoren en dat is absoluut een kwaliteit van hem. Maar wij krijgen over het algemeen nooit zoveel penalty's (buiten dat Auba ze dan ook nog eens nam grotendeels), dus dan is het al direct 9 goals minder. Verschil tussen PL en Ligue 1 qua moeilijkheidgraad, dan kom je dus op 12-15 goals uit. En dat is ongeveer wat Laca heeft gedaan bij ons.

Het was dus wel enigszins te voorspellen in mijn optiek.

Dus Arsenal gaat naast zowel Vlahovic als Guimaraes grijpen. Typisch.

26 januari 2022 om 08:56

Eerst maar eens zien of Guimaraes naar Newcastle wil... Sowieso ligt onze prioriteit, deze winter, meer in de spitsenpositie. En als dat wil zeggen dat we deze zomer Tielemans kunnen halen, dan hoor je mij niet klagen!

26 januari 2022 om 08:59

@thenry_228

Ja dat valt inderdaad af te wachten. Alleen zou ik(als Arsenal zijnde) niet afwachtend opstellen. Hoe langer je wacht, hoe meer kapers op de kust.. Geldt overigens ook voor Tielemans.

26 januari 2022 om 09:03

Vind het toch wel schrijnend dat er geen prioriteit bij een middenvelder zou liggen, Partey is de enige subtop waardige middenvelder en die is er nog vaak genoeg uit met blessures ook. Elneny, Lokonga etc. daar word ik gewoon droevig van als fan en dan verhuren ze ook nog AMN terwijl we al krap zitten op die plek.

26 januari 2022 om 09:45

Je weet dat Partey en Xhaka niet lang afwezig zijn? Deze winter zou ik dus het geld investeren in een aanvaller en een middelvelder huren.

Deze zomer vol voor Tielemans of Guimares (als die laatste deze winter niet vertrekt bij Lyon)

26 januari 2022 om 10:00

@jaricho

Is Lokonga zo dramatisch? Ik las in het begin van het seizoen dat hij juist sterk begon en echt een leuke Arsenal aankoop was. Vergeet niet dat hij nog ontzettend jong is éh, daar zit nog veel rek in.

26 januari 2022 om 10:47

@fcbinsider: ja Lokonga valt de laatste maanden echt zwaar tegen.

Hij was aardig begonnen maar heeft het nu echt moeilijk. Nu, ik schrijf hem zeker nog niet af want de stap van onze pintjes liga naar de PL is natuurlijk gi-gan-tisch.

Maar het maakt wel dat we echt weinig opties in het middenveld overhouden aangezien Lokonga momenteel toch tegenvalt.

26 januari 2022 om 11:12

@thenry_228

Fysiek moet hij nog wat stappen zetten sowiso, in Engeland is er een druk speelschema. Tielemans had op een gegeven moment ook ineens een dipje bij Leicester na zijn eerste seizoen. Daarnaast heeft Tielemans ook nog vlieguren gemaakt bij Monaco.

Pintjes-liga en Chips-Beker ;-)

Edit : Ben trouwens altijd al gecharmeerd geweest van Sambi. Oogt soms moeiteloos weg te draaien en heeft een bovengemiddelde techniek.

26 januari 2022 om 12:08

@thenry_228.

Dit is dus wel precies al jaren onze valkuil he.. We laten kansen aan ons voorbij gaan, omdat we ons alleen focussen op 1 positie/speler per keer. Even buiten of het financieel mogelijk is, moet je toch voor buitenkansen gaan wanneer deze zich voordoen?

Jij zegt dat wij geen middenvelder nodig hebben op dit moment en dat Partey en Xhaka niet lang afwezig zijn. Maar buiten dat zij niet lang afwezig zijn, hebben we toch juist absoluut wel een middenvelder nodig? Zodra één van beide heren niet speelt, zijn we 50% minder. Lokonga heeft een dikke terugval en Elneny is nooit wat geweest. Partey heeft nog geregeld blessures bij ons en Xhaka pakt kaarten bij de vleet. Dus de kans is 95% dat we wedstrijden met Lokonga - Elneny of zelfs Patino moeten gaan spelen...

Waarom dan niet nu gaan voor een middenvelder als Bruno Guimaraes en dan in de zomer voor nog een middenvelder? We hebben er namelijk sowieso 2 nodig als we ooit weer wat willen gaan voorstellen. Dan moet Xhaka namelijk ook z.s.m. weg.

26 januari 2022 om 12:19

Jackie, volledig met jouw beredenering eens alleen is het natuurlijk niet zo dat we maar voor 1 speler/positie per keer gaan, dat heeft alleen afgelopen zomer al duidelijk laten zien.

Maar ik vind ook dat er 2 middenvelders bij moeten en daarnaast ook 2 spitsen, misschien zelfs 3. In ieder geval voor aanvang van het nieuwe seizoen en ik zie het ook somber in als wij dit seizoen af moeten maken met Laca en Eddie als onze enige opties.

26 januari 2022 om 12:27

@samcro.

Klopt Samcro, ik bedoelde meer qua volgordelijkheid. Het lijkt er toch elke keer wel sterk op dat de onderhandelingen met de ene speler eerst klaar moeten zijn, voordat er echt doorgezet wordt met de andere speler als het ware. In de zomer liep dat ietwat over, maar ook toen duurde het lang he.. We doen sowieso pas business laat in de window elke keer. Dat valt mij gewoon tegen.

Ik zou persoonlijk zeggen 2 middenvelders en 2 spitsen, 3 spitsen is mij iets teveel van het goede. Zo'n 3e plek zie ik dan liever opgevuld worden door Balogun. En als ik het voor het zeggen had, zou ik dus nu in deze transferperiode alles op alles zetten voor 1 middenvelder en 1 spits! Want ik zie het ook somber in.

We gooien alles op blufpoker met de huidige spelers lijkt het. Xhaka-Partey en Lacazette moeten de rest van het seizoen volledig fit blijven, geen kaarten pakken en elke wedstrijd in topvorm zijn. Daar lijken wij nu op te gokken.. En dat snap ik oprecht niet. Want die dingen gaan allemaal niet gebeuren!

Als Newcastle echt de enige concurrentie voor Guimaraes zou zijn, dan zou ik zeggen: kaap hem weg alsjeblieft. Echt een goede speler die absoluut een meerwaarde voor ons zou zijn. Niet mogelijk? Schakel dan door naar Bissouma of kijk wat Gladbach voor Zakaria wil hebben op dit moment mogelijk. Wat betreft spits had in mijn optiek eerder doorgeschakeld moeten worden al. Vlahovic wou schijnbaar niet en dat was al vrij snel duidelijk. Isak vind ik qua prijs/kwaliteit verhouding niet slim, tenzij we dus hem voor minder dan zijn clausule kunnen krijgen. Fiorentina schakelt dan zeer snel naar een speler waar wij ook voor hadden kunnen gaan, maar goed.. Nu moeten wij doorschakelen naar David of Adeyemi bijvoorbeeld.

26 januari 2022 om 12:34

@jackie: oh, je moet uiteraard voor buitenkansen gaan als ze zich voordoen. En in die optiek heb je misschien wel gelijk dat Guimares zo een buitenkans is.

Maar aanvallend zijn wij zo pover dat een spits echt een prioriteit is en helaas betaal je de hoofdprijs voor een beetje spits, aangezien we buitenkansen als Alvarez (20 miljoen naar City om in de tribune te gaan zitten) of Cabral ( naar Fiorentina voor 15 miljoen) aan ons laten voorbijgaan (as usual).

Ga je zien dat ze komen aanzetten, uit paniek, met Isak voor 80 miljoen... waarbij ik een Pepe 2.0 scenario niet uitsluit want ik ben helemaal niet overtuigd van Isak (scoort te weinig daarvoor).

Maar ik volg je wel dat er in het middenveld iets bij moet komen maar het is onrealitisch om te verwachten dat Arsenal deze winter en komende zomer 2 of 3 spitsen en 2 middenvelders gaat aantrekken.

Allez, dat kan maar moeten buitenkansjes zoals Alvarez of Cabral wel benut worden. Iets waar wij al jaren nauwelijks in slagen... Ik zie nu ook de naam van Jonathan David passeren. Tja, daar zijn we 2 jaar te laat mee! Die was bij Gent op te pikken voor 20 miljoen (heb ik hier vaak vernoemd ook), die kost nu 60-70 miljoen.

Waarom eens niet polsen bij een De Ketelaere van Club Brugge... Die kost 30 miljoen en kan ook in de spits spelen (beetje de Lacazette rol moet ie wel aankunnen) of rond een spits zwerven.

Maar ik zie Arsenal geen 4-5 nieuwe spelers (2 middenvelder - 2 spitsen) halen in de deze window en de zomer window. Never gonna happen...

26 januari 2022 om 12:48

@thenry_228.

Tja, maar dan kunnen we net zo goed ophouden toch? Als wij nu niet 1 middenvelder en 1 spits kunnen halen, om in de zomer dan in ieder geval nog 1 middenvelder en spits te halen, dan kunnen we top 4 voor dit seizoen en ook volgend seizoen sowieso in de ijskast zetten toch?

Elke fan ziet dat we een extreem krappe selectie hebben wat betreft kwaliteit. Maar de club weigert daar pertinent wat aan te doen. Waarom zouden we dan nog de ambitie koesteren om weer CL voetbal te halen? Dat gaat er dan namelijk toch niet komen..

Naast de buitenkansjes die jij noemt, waren er alsnog wel opties he. En daarbij moeten we nou eenmaal een keer lef tonen. Want de ''sure shots'' zijn dus niet haalbaar. Adeyemi schijnt 40 miljoen te kosten. Jonathan David is inderdaad ietwat duur, maar had je over kunnen onderhandelen. Doortastendheid helpt daarbij.

Dan vind ik persoonlijk 30 miljoen voor De Ketelaere een grotere gok overigens.. Dan zitten we namelijk weer met zo'n speler die niet echt een spits is. Want ''rondom de spits zwerven'' is leuk, maar die positie krijgen ze niet bij ons. Odegaard staat op 10 en als je wil dat iemand rond de spits zwerft kun je net zo goed Smith-Rowe weer op 10 zetten (mijn persoonlijk voorkeur overigens).

In mijn optiek moet het meer dan mogelijk zijn om nu 1 middenvelder en 1 spits te halen. Guimaraes, Zakaria, Bissouma, Aouar en Tielemans zijn verschillende doelwitten die ons allemaal beter zouden maken. Uit dat rijtje moet je echt wel 1 nu en 1 in de zomer kunnen halen (zakaria en Aouar zijn zelfs transfervrij in de zomer). Wat betreft de spitspositie is het lastiger, maar als je het rijtje Vlahovic, Isak, Cabral, Alvarez, David en Adeyemi hebt, dan was het absoluut wel mogelijk om daar 1 speler van te halen...

26 januari 2022 om 14:01

Thenry, we hebben afgelopen zomer toch ook 6 nieuwe spelers gehaald, waarom zou dat deze zomer niet weer kunnen dan?

26 januari 2022 om 08:57

@benzema.

Lijkt me inderdaad wel weer een net-niet verhaal. Arsenal lijkt een beetje die allure te hebben verloren om de potentiële toppers aan te trekken. Vlahovic wou afwachten en heeft met Juve nu een beter aanbod(in zijn ogen), Guimaraes heeft financieel dan weer een aantrekkelijke aanbieding. Arsenal moet durven doorpakken met Bruno.

26 januari 2022 om 09:24

Beetje gek om dat te baseren op deze 2 transfers. Vlahovic wilde perse in Italië blijven, daar kun je als Arsenal zijnde weinig aan doen. Arsenal heeft überhaupt niet eens een bod gedaan op Guimaraes, hoe kun je dan spreken dat hij een aantrekkelijkere aanbieding heeft gehad? Arsenal wou die 40 miljoen nu niet uitgeven aan hem omdat ze voor Vlahovic wilden gaan. 110K per week is peanuts voor Arsenal, die hadden dat makkelijk kunnen verhogen als ze hem echt wilden hebben. Echter wilden ze liever Arthur huren en dan geld besteden aan een spits.

26 januari 2022 om 09:56

@arsenal890

Vind je? Ik vind dat Arsenal vanwege het uitblijven van goede resultaten de afgelopen 2-3 jaar een beetje aan status heeft verloren. Let op, ze blijven voor mij wel nog steeds een topclub hoor. Ze zijn ook op de goede weg terug vind ik , ze hebben een goede transferzomer gehad in de zin dat die aankopen goed renderen. Barcelona moet overigens ook oppassen (als dat al niet gebeurd is) dat ze ook die status wat verliezen.

Ik heb ook niet gezegd dat ze een aantrekkelijkere aanbieding hebben, maar een aantrekkelijke aanbieding. Arsenal moet dit zeker kunnen evenaren, er is geld. Alleen heb ik het gevoel dat Arsenal altijd wat laat is... Daardoor komen er meerdere kapers op de kust en die kunnen interessanter zijn dan Arsenal.

26 januari 2022 om 11:04

FCB, dit soort berichten is inderdaad het resultaat van jaren slecht presteren en afwezig zijn in de CL. Ik weet niet of Bruno graag naar Newcastle wil of dat Arsenal wel echt voor hem in de markt is, maar als hij dus gehaald wordt door Newcastle en wij vissen achter het net is dat falen van Arsenal want ik kan me niet voorstellen dat Bruno voor Newcastle zou kiezen als Arsenal ook zegt dat ze hem willen hebben.

26 januari 2022 om 11:07

@samcro

Als ik Bruno was zou ik Arsenal altijd prefereren boven Newcastle, hoeveel geld daar ook zou zijn, in the Toon zou ik nooit willen wonen. Grijs, grauw... Londen is toch iets aangenamer. Daarnaast is Arsenal wel een leuke club. Nu moet Arsenal wel met een aanbod komen.

26 januari 2022 om 13:58

Als je daadwerkelijk gelooft dat een speler van Lyon liever naar Newcastle gaat dan naar Arsenal dan is dat liever om te trollen, wat ook wel blijkt uit het woordje 'typisch' dat je erbij zet. Lekker uit de luie zetel provoceren.

De waarheid zal wel zijn dat Bruno nooit serieus in beeld is geweest. Het is alleen wel de vraag wat ze dan wel van plan zijn. Het geluk(?) is dat we allemaal kunnen gaan zien wat er daadwerkelijk gebeurt met die Amazon-docu.

26 januari 2022 om 15:41

Dat zeg ik niet. Arsenal pakt wederom niet door en dat is typisch Arsenal. Maanden lang geruchten, maar blijven wachten totdat een andere club wel toeslaat.

Ik zie ook niet in hoe dit provoceren is. Vind het juist zonde dat Arsenal zowel Vlahovic als Guinaraes niet aan gaat trekken. Maar dat is hun eigen schuld als ze niet door willen pakken. Vind het nogal naïef om te denken dat hij dan wel niet in beeld geweest zou zijn. Verder geen idee waarom je zo op je pik getrapt bent.

26 januari 2022 om 15:47

Benzema, omdat het niet de eerste keer is dat je een sneertje uitdeelt naar de club.

Er waren veel geruchten, dat klopt, maar dat wil toch nog lang niet zeggen dat ze afgetroefd zijn door Newcastle en dat is wel wat jij wil doen geloven.

Ik vind het ook erg jammer dat hij niet gehaald wordt en hoop dat het is omdat we een betere optie op het oog hebben. Ik weiger alleen wel te geloven dat een speler Newcastle boven Arsenal verkiest, dus ga ik ervan uit dat Arsenal niet serieus voor hem in de markt was.

Ik hoop dat die naar Juventus komt. Rabiot en Ramsey weg en Guimareas halen lijkt me een hele goeie deal

26 januari 2022 om 09:39

Ramsey gaat nergens heen. Hij heeft jullie geld hard nodig om neushoorns te redden

Hij heeft veel biedingen overgeslagen vanuit Engeland, hij is content met zijn salaris en dat is jammer voor jullie maar te begrijpen.

26 januari 2022 om 10:51

Ja klopt, Word lastig om hem kwijt te raken. Als die gewoon ze best doet vind ik het niet erg, Het is namelijk geen slechte speler. Prima voor op de bank, Rabiot wil ik echter wel heel graag zien vertrekken. Net als Morata

Waarom zou Lyon dit doen? Ze hebben 20 miljoen betaald en moeten van de 40 nog 20% afdragen (dus 8 miljoen) dan heb je in totaal 28 miljoen betaald en houdt zelf maar 32 over? Dus je maakt 4 miljoen winst op een van je beste spelers die je niet kwijt wil?

26 januari 2022 om 11:12

Volgens mij trek je tweemaal 8 miljoen af;-). Als er 20% van 40 miljoen afgedragen moet worden dan hou je 32 miljoen over terwijl je 20 miljoen hebt betaald. Een winst van 12 miljoen mijn inziens.

26 januari 2022 om 13:44

Je hebt helemaal gelijk... niet scherp vind het overigens nog steeds geen hele dikke winst om je sterspeler in de winter voor weg te laten gaan

Als Arsenal fan zijnde frustreert mij dit heel erg mocht dit doorgang vinden! Hoe kunnen wij nou continu naast de pot pissen? 40 miljoen is ietwat prijzig, maar ik kan mij ook zo voorstellen dat als wij sneller interesse hadden getoond we hem misschien wel goedkoper hadden kunnen krijgen (lyon weet natuurlijk dat Newcastle geld heeft, dus vragen ze misschien daarom wel een hogere transfersom). Buiten dat hadden we hem allang kunnen overtuigen en dat salaris kunnen wij makkelijk matchen! Ondertussen lopen wij de januari periode met 1 middenvelder te spelen, die ook nog eens een ontzettende dip heeft..

Maar buiten de januari periode, ik zie ons die seizoen niet meer goed afmaken. We lijken al onze eieren in 1 mandje te leggen en dan maar te hopen dat er niks fout gaat. Xhaka-Partey zijn onze enige centrale middenvelders van niveau, waarbij Xhaka eigenlijk ook al vervangen had moeten worden en garant staat voor fouten. Lacazette is onze enige spits en was qua doelpuntenproductie altijd al net-niet, maar dit seizoen al helemaal niet.. 3 goals en 3 assists in 16 PL wedstrijden is gewoon echt droevig. Nketiah als back-up is lachwekkend eigenlijk. Achterin idem. White en Gabriel mogen eigenlijk geen enkele wedstrijd missen, idem voor Tomiyasu. Tierney eigenlijk ook, al kan Tavares nog wel eens tegen het rechterrijtje spelen. Enige wat echt goed bezet is, is de keeperspositie. En de buitenspelers zijn redelijk bezet, mede door de multifunctionaliteit van Smith-Rowe.

Iedereen van ons ziet dit. Waarom zien ze dit bij de club dan niet? Ik word er wel een beetje moedeloos van om eerlijk te zijn...!

Dat Vlahovic niet lukt neem ik de club niet kwalijk. Daar kunnen ze namelijk niets aan doen. Dat er zo lang gewacht wordt met doorschakelen neem ik ze wel kwalijk. Alsmede dat er dus, zoals het er nu op lijkt, schijnbaar niet doortastend wordt gehandeld wat betreft een centrale middenvelder.

26 januari 2022 om 14:54

Jij hoeft niemand wat kwalijk te nemen. Je bent niet het geweten van Arsenal en je weet helemaal niet wat er allemaal gaande is. Wees wat meer bescheiden, al die lange reacties met je gebrabbel en aannames. Je neemt jezelf wel erg serieus.

26 januari 2022 om 15:44

Broma, wat is dat toch met jou (en zo zijn er nog meer) die zich storen aan reacties van anderen omdat ze lang zijn...? Doe niet zo kinderachtig en geef gewoon je mening op het artikel ipv te zeiken op iemand anders. Wie ben jij om te bepalen hoe hij moet reageren en of hij bescheiden moet zijn? Al zou hij de grootste Arsenal-kenner zijn in zijn eigen wereld, so what? Lees er lekker overheen als het je stoort of kom inhoudelijk met argumenten waarom je het met sommige dingen niet eens zou zijn.

Als hij echt naar Newcaslte gaat, is het echt een speler zonder ambitie. Hoe kan je nu van Lyon naar Newcastle gaan? Met alle respect, maar Newcaslte gaat de komende jaren echt nog niet meestrijden om de prijzen. Ze mogen eerst proberen uberhaupt in de BPL te blijven.

Dan sta je in de belangstelling van clubs als Juventus en Arsenal en hebben ook andere clubs je op de korrel, maar ga jij naar een ''project''. Project money ja...

Zou een goede versterking zijn voor het middenveld. Maar even afwachten… Diego Carlos was namelijk ook al binnen, die transfer lijkt nu te zijn afgeketst. Ik wacht wel op de officiële bevestiging.

Hopelijk kunnen er achterin nog een of twee versterkingen bij komen en voorin nog een aanvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
7.RC Lens6214
9.Nantes557
10.Lille OSC550
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Lucas PaquetáMiddenvelder359
M. CaqueretMiddenvelder310
M. DembéléAanvaller3021
Anthony LopesKeeper340
K. Toko-EkambiAanvaller3012
Thiago MendesMiddenvelder291
J. BoatengVerdediger240
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Mourinho gefileerd: 'Hij is een narcist die altijd bezig is met theater maken’

Woensdagavond speelt Feyenoord de finale in de Conference League. In Tirana treden de Rotterdammers in de eindstrijd aan tegen AS Roma. Bij de Romeinen staat José Mourinho aan het roer, geen...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren