V/d Gijp vol onbegrip over Frenkie: ‘Totaal bezopen! Bij Bayern kan dit nooit!'

Woensdag, 26 januari 2022 om 09:22Mart van Mourik • Laatste update: 09:35

René van der Gijp vindt het onbegrijpelijk dat Frenkie de Jong niet op de plek van Sergio Busquets speelt bij Barcelona. De analyticus stelt tijdens VI Vandaag dat het typerend is voor het beleid van de Catalanen dat De Jong gehaald wordt en hij vervolgens ‘niet op de juiste plek’ gezet wordt. De middenvelder was afgelopen zondag beslissend in het LaLiga-duel met Deportivo Alavés, daar hij in de 87ste minuut de enige treffer van de wedstrijd aantekende.

“Wat ik Frenkie de Jong zou adviseren?”, opent Van der Gijp. “Nou, het is natuurlijk totaal bezopen dat hij op de plaats van Sergio Busquets het best uit de verf komt, maar dat ze waarschijnlijk twee jaar geleden bij Barcelona al besloten hebben om Busquets daar te laten spelen. Waarom koop je Frenkie dan? Waanzinnig! Laat hem nou gewoon dáár spelen.”

“Het heeft ook wel echt iets te maken met het beleid van de club”, vervolgt de analist. “Want dit zou bijvoorbeeld bij Bayern München nooit gebeuren. Bij Barcelona heb je dat wel. Kijk nou naar Antoine Griezmann: hij had zijn hele leven bij Diego Costa in de buurt gespeeld (bij Atlético Madrid, red.), en zij spelen altijd op eigen helft. En gaat Barcelona in zee met Griezmann, die bijna linksbuiten moet gaan spelen bij de cornervlag. Het is typisch een club waar dit gebeurt, want bij Bayern doen ze iets dergelijks niet.”

Johan Derksen sluit zich volledig aan bij zijn collega. “Het is gewoon een vorm van kapitaalvernietiging. Die jongens voelen zich niet op hun gemak en ze zitten niet goed in hun vel. Daarna zijn ze meteen niets meer waard. Van der Gijp: “Er is er waarschijnlijk één geweest die heeft gezegd dat Frenkie ook wel linkshalf en dan een beetje naar voren kon spelen. Zo van: dat lukt hem wel, joh. Nou, dat lukt hem dus niet.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door fullpresboys)
25 januari 2022 om 23:33

Nico ipv Gavi. Verder volledig mee eens.

25 januari 2022 om 23:53

Ik zou voor een middenveld Gavi, Nico, Pedri kiezen. Daar zit het meeste voetbal in

26 januari 2022 om 00:34

Zie xavi niet pique, alba of busquets snel banken. Daarnaast heeft de jong de plek van bussi volgens mij niet echt afgedwongen en te weinig laten zien. Lekker verhuizen maar wel naar een club waar hij gaat spelen (niet psg, chelsea, bayern of city)?

26 januari 2022 om 01:12

Misschien naar Newcastle. Die hebben het geld om hem te kopen en die zijn bezig met een groot project. Dan kan hij daar mee groeien en binnen 3 jaar onderdeel uitmaken van een topteam. Ik zie de clubs die jij noemt waar hij geen speeltijd zal krijgen uberhaupt niet voor hem komen voorlopig. Dan moet hij eerst een hoger niveau gaan aantikken

26 januari 2022 om 02:31

Japie, niet mee eens. Deze jongens kunnen helemaal geen middenveld dragen van Barcelona. De Jong kan dat ook niet met die jongens, maar heeft meer ervaring en dan is het risico echt een stuk minder groot. De Jong heeft laten zien een niveau aan te kunnen tikken van de top bij Ajax en Oranje.

26 januari 2022 om 04:01

@NEC David Neres ook in dat CL jaar van Ajax en Memphis ook onder Koeman in Oranje, maar structureel dat niveau aantikken is weer wat anders. Xavi wil tici taca spelen met een snelle passing van middenvelders die vooruit denken en het liefst de bal 1 keer aanraken. Ik denk niet dat hij in de basis blijft staan van deze trainer want Frenkie is iemand die graag lang dribbelt met de bal en meestal voor een veilig tikje breed of terug kiest

26 januari 2022 om 07:31

Absoluut eens met Gijp, als ook R. de Boer. Frenkie hoort op 6, kan uitstekend tussen de linies spelen, is bal vast, heeft die versnelling.

26 januari 2022 om 07:37

Dat middenveld van jou Japie is niet in balans met alleen maar tieners, Frenkie zou ik toch echt op de plek van Nico zetten. Daarnaast beweer je dat Frenkie en ook Depay onterecht worden verdedigd en dat ze onder andere bij NL niet meer presteren wat natuurlijk wel wat genuanceerder ligt. Onder de Boer hebben ze onder een verschrikkelijke bondscoach gespeeld die er een potje van maakte en het Barca van de afgelopen twee jaar was een dolend elftal. Nu draait Barca weer beter en moet je de tekortkomende Busquets gewoon vervangen. En dat hij niet zou passen in het zogenaamde tica taca is denk ik onzin, voetbal evolueert ook en Frenkie zou prima kunnen passen bij het huidige team. Real Madrid en Frankrijk speelde hij ook van de mat met oogstrelend voetbal. Last but not least hebben we Frenkie en Depay hard nodig komende winter in Qatar, dus ik snap je hetze niet bepaald.

26 januari 2022 om 07:38

@japie_krekel Newcastle is geen optie voor de Jong. Hij gaf indirect via zijn zaakwaarnemer aan dat hij alleen wil voetballen in landen met een mooi klimaat. In Newcastle regent het 9 van de 10 keer.

26 januari 2022 om 09:16

@Japie Ik zie Gavi en Nico ook niet wekelijks een constant niveau halen net als Frenkie. En ook deze spelers lopen soms te lang met de bal. Mijn punt is meer dat geen enkele Barca speler momenteel een constant niveau aantikt, maar van die jonge talenten ben je sneller geneigd wat door de vingers te zien. Frenkie moet en kan beter, maar het is geen gekke gedachte om hem eens op de plek van Busquets te zetten, nadat hij hier maar een aantal potjes heeft gespeeld.

26 januari 2022 om 10:42

Lekker verhuizen naar City, Chelsea of Bayern? Hahaha denk je dat hij daar wel gaat spelen? Ik ga het je even goed uitleggen mijn jong. Rodri, Gundogan, KDB zijn allemaal beter dan Frenkie. Kante, Jorginho, Kovacic zijn allemaal beter dan Frenkie. Kimmich, Goretzka, Tolisso zijn allemaal beter dan Frenkie. Denk je nou echt dat de wereld nog steeds aan de voeten van Frenkie ligt? Iedereen heeft gezien wat een beperkte speler hij is. Hij kan leuk voetballen, maar met hem win je de oorlog niet

26 januari 2022 om 11:17

@Pieterpost Die jongens zijn idd heel jong, maar de ervaren Busquets en Frenkie laten ook constant hun man uit hun rug lopen met vaak tegengoals als gevolg dus die zijn ook momenteel niet betrouwbaar. Ik heb nooit gezegd dat Depay onterecht wordt verdedigd.Dat is juist het zwarte schaap van Nederland en daar hoor ik die excuses van matige ploeggenoten etc. die voor Frenkie worden aangedragen nooit over. Depay wordt dan meteen neergezet als een prutser waar elke slechte wedstrijd van Frenkie wordt bedekt met de mantel der liefde. Ik bedoelde meer te zeggen dat Depay iemand is die periodes wereldtop niveau kan aantikken om vervolgens weer een periode ver terug te zakken. Een goede spits maar geen absolute wereldtop omdat hij dat niveau niet structureel haalt en dat vind ik op dit moment ook van Frenkie. Dat heeft verder weinig te maken met een hetze, of jij moet vinden dat Frenkie van Modric/Kamte niveau is op dit moment en Depay van Haaland niveau. Dat versta ik namelijk onder wereldtopniveau. Verder vind ik Frank De Boer ook geen goede coach maar Tjechie moet je zelfs zonder coach kunnen verslaan. Dat al die spelers individueel door de ondergrens zakken en een verdediger totaal onnodig rood pakt daar kan De Boer imo weinig aan doen

26 januari 2022 om 11:27

@Andres13 Misschien is Italie een optie dan. Ik schrijf hem nog niet af maar de vraag is wat Barcelona gaat doen. Wordt het een belangrijke speler onder Xavi of kiest die straks voor anderen? De tijd zal het uitwijzen

26 januari 2022 om 13:10

Ik vind het grappig om te horen dat men die wedstrijd van Real uit met Ajax bestempeld als een geweldige pot van Frenkie. Er staat een mooie compilatie op Youtube ervan en daar zie je dat hij Modric 2 keer mooi voorbij ging en een aardig hakje op Schone maar voor de rest bij lange na niet zo goed speelde als Tadic. De gehele 2de helft niets bijzonders gedaan. Het was meer omdat hij nieuw werd gehaald door Barca en die 2 mooie bewegingen de eerste echte ontmoeting waren voor de fans van zijn nieuwe club. Dat is blijven hangen als geweldig maar als je objectief bekijkt viel de gehele wedstrijd erg mee. Tadic had 20+ technische hoogtepunten en Frenkie deed buiten die 3 dingen helemaal niets uitzonderlijk. Zijn wedstrijd voor de copa del rey tegen Bilbao was veel beter

Om maar aan te geven dat dingen vanuit het verleden vaak mooier worden gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn en wanneer je dat dan terugziet het niet zo geweldig was. Dus dat was helemaal niet zo een goede referentiekader Wie in discussie wilt kijk zijn wedstrijd compilatie maar terug

26 januari 2022 om 13:16

@ emilliogaviria.
Lachwekkende comment. Jij bent er zo een die alle internationale namen overschat, en spelers van eigen bodem onderschat. Frenkie een beperkte speler noemen, en dan met namen als Kovacic, Tolisso komen alsof dat superieure spelers zijn. Zelfs in de huidige vormdip van hem heeft hij minstens hetzelfde niveau als deze spelers.
Wanneer hij in vorm is en het team is goed afgestemd, is hij van de buitencategorie. Dat heeft hij in zijn Ajax tijd al bewezen, ook bij Barca heeft hij sterke periodes gekend.
Wanneer Frenkie een transferverzoek zou aanvragen, staan de topclubs gewoon weer voor hem in de rij. Ja, ook dan ligt de wereld nog aan zijn voeten inderdaad.
Als jij denkt dat hij na Barca bij een AS Roma beland, of zoals ik hierboven lees bij (het huidige) Newcastle, dan heb je echt geen idee van de status die hij geniet. Je hoeft echt geen fan van hem te zijn van me, maar als je enigszins het mondiale voetbal volgt, zie je heus wel dat het gewoon topspeler is.

26 januari 2022 om 13:41

Als Frenkie zijn salariseisen flink omlaag stelt wel, maar er is geen club die hem op zijn huidige salaris overneemt. En Barcelona zal toch wel een transfersom willen ontvangen.

De bal ligt wat dat betreft bij Frenkie - blijven en cashen, of inleveren en vertrekken.

26 januari 2022 om 15:27

@Gutihaz Tolisso speelde nog niet zo lang geleden tegen Frenkie. Hij had haast nooit in de basis gestaan door Kimmich en Gorezka maar was die wedstrijd alsnog een klasse beter dan onze landgenoot. Pijnlijke conclusie

26 januari 2022 om 20:01

Precies dit.. Alles valt en staat met goe de trainer een speler gebruikt/misbruikt! Frenkie staat er ook niet om de 1 na de andere weergaloze truc uit te voeren. Controlerende middenvelder die het tempo moet bepalen. Als je em dan als die linkshalf of als centrale verdediger gaat opstellen gebeurt er dus niks. Daar ligt zijn kracht niet. Je zet Messi ook niet als linksback. Iets met mensen in hun kracht zetten. Heeft niks met beperkte voetballer te maken ( die opmerking zie ik zo vaak voorbij komen ). Als je in je kracht komt te staan, speel je een stuk makkelijker en vrijer want daar ben je goed in. Je moet een goede verkoper ook niet als administratief medewerker gaan gebruiken. Waarschijnlijk werkt dat niet en word die verkoper doodongelukkig!

Echt volledig eens met Gijp. Frenkie is echt een diamant, eentje die je niet eens hoeft te slijpen... eentje die de wereld liet zien wat een moderne verdedigende middenvelder ook kan doen. Bal vragen, zonder enige twijfel linies overbruggen i.c.m. sierlijke trucs en hierdoor ruimte maken voor andere spelers en de aanval. Wat doet Barca, die negeert deze gave (!) die echt maar weinigen bezitten en positioneren Frenkie als een soort soldaat die de 16 in moet worden gedonderd... inderdaad bezopen haha. Hoop voor Frenkie dat ie echt weer een kans ziet te vinden, waar dan ook (bij voorkeur Barca), en die speelsheid er weer in kan brengen want och och och wat was het een genot bij Ajax.

25 januari 2022 om 23:38

De momenten dat hij daar de kans kreeg op de plek van busquets laat hij het gewoon vaak niet zien, Frenkie is een erg leuke voetballer maar dingen zoals jij zegt zonder enige twijfel linies overbruggen doet hij gewoon bijna nooit, ook komt hij verdedigend tekort om alleen op 6 te spelen. Hij is een speler als Jorginho, maar daar moet je het systeem omgooien om hem goed te kunnen gebruiken.

25 januari 2022 om 23:48

@RobTheGooner; ja maar dat is juist het punt. Kijk als hij in dezelfde zone en positie speelt als bij Ajax, maar zijn vrijheid wordt beperkt door bijv. de trainer dan is Frenkie een pion. Dan is Frenkie niet Frenkie, maar 1 van de zovelen in de wereld. Maar zeg je... joh speel zoals bij Ajax want om die reden hebben we je gekocht en we passen het team aan op jouw rol... tja dat is de Frenk die je wilt zien. Maarja Frenkie op positie Busquets zetten, dat zeg natuurlijk niks.

26 januari 2022 om 00:23

Het probleem is dat Barca de spelers niet heeft om alles om te draaien naar een systeem waar Frenkie het beste presteert. In combinatie met dat Barca voornamelijk de laatste jaren heeft geïnvesteerd in aanvallers en niet in verdedigende spelers is er steeds meer verdedigend werk vereist om te functioneren. Waarschijnlijk dacht Barca dat hij in een iets andere rol ook wel zou presteren wat helaas niet het geval is.

25 januari 2022 om 23:40

Hoe kan je het daar mee eens zijn terwijl Frenkie daar nooit heeft gespeeld?

Bij ajax was schone de 6 en Frenkie stond er links hangend naast waarbij hij veelvuldig uitzakte naar de linksback om daar de bal op te halen in de zone waar tagliafico juist doorgeschoven was 25 meter naar voren.

Frenkie is misschien een 6, misschien niet, maar er is geen enkel referentiekader om dit te beargumenteren.

26 januari 2022 om 00:06

Nou ik weet het niet, maar er zijn denk ik genoeg filmpjes waarbij Frenkie vanuit achteruit/voor de cv's begint met zijn activiteiten om het zo maar te zeggen. Dus uitzakken naar de lb, ongetwijfeld voorgekomen, maar ook uitzakken naar cv en cvm posities.

25 januari 2022 om 23:51

Je kan het ook omdraaien en denken waarom besluit Frenkie om naar Barca te gaan als hij weet dat Busquets al op 6 speelt. Bovendien heeft Frenkie daar al meerdere malen op 6 gespeeld en toen ging het ook niet best. Afgelopen EK speelde Frenkie wel op zijn favoriete positie in Oranje en toen leek het ook nergens op. Ik denk daarom dat Barca het ook niet meer weet met hem

26 januari 2022 om 00:11

Tja je kunt je ook afvragen... waarom besluiten Coutinho, Griezmann, Dembele (oke wel vaak geblesseerd geweest) bijvoorbeeld om naar Barca te gaan terwijl die al bij mooie clubs speelden? En toevallig al deze drie krankzinnig grote aankopen zijn miskopen gebleken, grote miskopen. Weet jij het wat achter de schermen is gezegd, maar zijn deze afspraken niet nagekomen? Griezmann werd opeens ook een pion, een dienaar van Messi beter gezegd. Coutinho... een echte Barca speler op voorhand, maar dat is helemaal een fiasco geworden. Tja, dat vraag ik me ook af. En tja, met weinig ritme kan het bij Oranje ook automatisch niet goed gaan. Want laten we eerlijk zijn, jaren geleden deed ie het wel uitstekend bij Oranje meen ik me te herinneren. Griezmann noemde hem nog de beste tegenstander als ik me niet vergis.

26 januari 2022 om 01:02

@janter Of deze spelers hebben zichzelf overschat en dachten dat ze in een andere rol ook wel uit de verf zouden komen. Hoe vaak hebben we niet gezien dat buitenspelers bv dachten dat ze ook wel op 10 positie uit de voeten konden, terwijl ze daar helemaal de kwaliteit niet voor hadden. Wat je jaren geleden hebt gepresteert of wat Griezmann 3 jaar geleden over je heeft gezegd is niet relevant in de actualiteit. Dat was leuk voor Ajax en Oranje maar Barcelona heeft 86 miljoen voor hem afgetikt en daar nog niet veel voor terug gehad. Al met al heeft Frenkie 1 seizoen gepiekt en dat is dat CL seizoen met Ajax en idd de Oranje wedstrijden uit die periode net zoals Memphis toen ook piekte in Oranje. In dat CL jaar met Ajax kon Frenkie zich opladen voor een keer in de paar weken zo een CL wedstrijd, waarin Ajax de underdog was en niks moest en alles mocht. Nu hij het wekelijks bij een grote club uit een topcompetitie moet laten zien blijkt dat een lastigere opgave

26 januari 2022 om 09:22

Maar zo zijn er ook meer dan genoeg topics waar hij volledig afgebrand wordt en hij niks goed kan doen. De een hemelt hem op en jij bv brand hem compleet af, de waarheid ligt ergens in het midden. Laten we hopen dat hij weer constant een hoger niveau gaat aantikken.

26 januari 2022 om 11:24

Compleet afbranden is een groot woord. Als hij goed speelt zoals toen bij Ajax ben ik ook vaak genoeg lyrisch over hem geweest. Ik zie ook liever dat hij wel goed presteert met het oog op Oranje en dat geldt ook voor Depay, Wijnaldum, De Ligt etc. maar onze sterkhouders zitten allemaal niet in hun beste fase. Als Frenkie slecht speelt ben ik echter gewoon terecht kritisch en ga ik niet elke week een excuus verzinnen dat dat aan iedereen ligt behalve aan Frenkie zelf

26 januari 2022 om 08:43

Ach. Wanneer een rechtsbuiten opeens CV moet gaan staan, kan ik me het voorstellen. In het geval van de Jong, vind ik dat het meer is dan een minder favoriete positie.

Zou frenkie graag bij PSG zien, samen met Veratti... Heerlijk!

Als zelfs Ronald Koeman die elke week met frenkie uit eten ging en hem al van het NL elftal kende dit al niet structureel aandurfde.... meer hoeft niet gezegd te worden lijkt mij

26 januari 2022 om 02:35

Frenkie is ook helemaal niet het beste op 6. Die jongen moet lekker op de halfpositie spelen en het spel dirigeren met passes en dribbels. Het wegdraaien en oplossingen zoeken wat hij kan hebben er echt maar heel weinig. Is ook pas 24 jaar en kan nog echt beter worden dan waar hij nu is in dit troosteloze Barcelona.

26 januari 2022 om 07:07

Zegt niet zo veel, want als er één coach is die structureel falen tot kunst heeft verheven, is het Koeman. En dan in dat wespennest van Barca. Frenkie moet lekker gaan voetballen daar waar het om voetbal gaat en het niet erg is dat hij niet Spaans is. Arsenal, Chelsea, Italiaanse top

Hij heeft eigenlijk wel gelijk. Daarom zitten ze nu ook zo in de financiële problemen. Je koopt Coutinho, Griezmann, Dembele en Frenkie voor veel geld maar ze spelen niet bij Barcelona op hun positie waar ze het meest kunnen uitblinken. Coutinho die geen plek heeft omdat er geen 10 is, Griezmann moet spelen als buitenspeler, Dembele moet vooral op linksbuiten terwijl die eigenlijk het beste is op rechts en Frenkie speelt heel hoog op het veld.

26 januari 2022 om 00:12

De financiële problemen zijn ontstaan door misgelopen inkomsten door corona, al heeft het vorig bestuur duidelijk heel wat rotzooi achtergelaten.
Maar dit huidige bestuur is bezig met puin te ruimen.

26 januari 2022 om 00:21

Vandaar dat alle andere topclubs die exact hetzelfde hebben meegemaakt de voorbije 2 jaar in dezelfde financiele malaise zitten natuurlijk.

26 januari 2022 om 02:39

Die rotzooi is ook al achtergelaten door de mensen in het verleden. Er is jarenlang torenhoge schuld opgebouwd. Corona is inderdaad een reden waarom het financieel slecht gaat. Maar er is voor honderden miljoenen, meer dan een miljard misschien wel, schuld opgebouwd. Die fout hebben ze echt al een hele tijd geleden gemaakt. De twee ruziënde presidenten die streden om die positie hebben er allebei een enorme rotzooi van gemaakt op financieel gebied.

26 januari 2022 om 10:53

De meeste topclubs hebben flinke verliezen geleden. PSG, Juventus, Inter, Chelsea enzovoort. Bartomeu voerde een dramatisch beleid maar Barcelona is als club die drijft op inkomsten uit commercie en toerisme logischerwijs het hardst geraakt door de pandemie.

26 januari 2022 om 12:23

Madrid is niet anders in hun afhankelijkheid van toeristen en hebben niet eens verlies geleden de voorbije 2 jaar. Slap excuus dus.

26 januari 2022 om 00:31

Ben ik het eens mee. Het is één vd nadelen van Barça hun filosofie. Spelers van buitenaf moeten in het systeem passen of zich aan kunnen passen.
Thierry Henry werd ook vaak als links buiten spelen. Heel anders dan bij Arsenal.. Dat lukte, maar de spelers die jij aanhaalt (vooral Grizzy en Coutinho) konden zich niet omscholen. En das stevige kapitaalsvernietiging..

Nou ja, ik ben het daar niet mee eens eigenlijk. Frenkie was geweldig in de dubbele 6. Daar speelt Barcelona helemaal niet mee. Al vind ik wel dat Frenkie veel te ver naar voren geschoven wordt, je wilt die jongen niet bij de 16 van de tegenstander. En dat ze willen dat hij gaat scoren zal ik helemaal nooit begrijpen, dat heeft hij in zijn toptijd bij ons ook amper gedaan. Zet hem naast een type Sangare, Alvarez, Casemiro en laat hem als smeermiddel het elftal aansporen. Dan krijg je de beste Frenkie.

Het gaat niet zo zeer om de passing. Maar om de manier hoe je de gaten dichtloopt. Met frenkie op 6 alleen is er geen balans. Bij ajax speelden ze met dubbele pilot. Nu is dat niet het geval, frenkie op 6 met punt naar achter tactiek wordt echt geen succes.

26 januari 2022 om 07:09

Ajax had simpelweg een veel beter ingespeeld en uitgebalanceerd team met betere spelers en zeker betere coach. Dan renderen teamspelers in een teamsport nou eenmaal beter, niet zo lastig. Kijk naar vdBeek.

Die plek van Busquets zal wel zijn beste plek zijn. Maar dat verklaart niet de vormcrisis van dit moment. Op andere plekken heeft hij vorig seizoen veel goede wedstrijden gespeeld en dit seizoen niet. Bovendien heeft hij bij Oranje altijd op 6 en de laatste wedstrijden stelt hij teleur. Evenals de paar keren dat bij Barca wel op 6 heeft gespeeld. Dus hij is nu gewoon even uit vorm, en hopelijk helpt de goal hem uit deze crisis te komen.

Frenkie heeft op positie van Bushuets ook gespeld toen hij geblesseerd was vorige jaar was ook 10 keer niks!! Maarjah het ligt altijd aan iemand anders nooit aan hem zelf hahahahahaha. Bayern München zit echt niet op hem te wachten hoor!!! Als Barca Frenkie voor 20/30 mil kunnen verkopen moeten ze echt doen en Xavi ziet niet echt iets in hem dus weg en dik verlies.

26 januari 2022 om 06:59

Denk ook niet dat frenkie in de basis zal staan op 6 bij bayern

Noem de heren nou gewoon eens bij de achternaam. Of gaan we iedereen nu opeens bij de voornaam noemen. Man wat irriteer ik me daar aan zeg.

26 januari 2022 om 06:52

Waarom? We hebben meerdere De Jongs rondlopen, dan is het logisch dat je hem Frenkie noemt. Wordt hier op VZ ook bijna standaard zo gedaan.

26 januari 2022 om 07:21

Als je je aan zulke simpele dingen al zo irriteert dan heb je echt een zwaar leven denk ik... xD

26 januari 2022 om 07:52

Maak je niet druk Darley.

26 januari 2022 om 08:38

Ik -op mijn beurt- erger me aan "irriteren aan"

Soms denk ik dat Frenkie het beste past in een soort Bazoer rol. 1 van de 3 centrale middenvelders die op het middenveld komt. Hij heeft bij Ajax ook wel vaker achterin gespeeld. Die jongen moet het spel voor zich hebben en in indribbelen. Man meer creëren op het middenveld. Dat is zijn kracht. Dat zou ik best wel eens willen zien.

De transfer van Griezmann is echt hilarisch idd. Frenkie speelt gewoon slecht. Past idd ook niet in het systeem, ook niet als eenzame 6 overigens. Dan moet er iemand naast. Dat Barcelona geen idee heeft waar ze mee bezig zijn is wel een feit ja.

Toen ie het vorig jaar lekker deed, was er geen haan die ernaar kraaide. Nu doen ze bij VI net alsof ze naar wedstrijden van Barça kijken

Frenkie heeft momenteel twee problemen:
1. Hij is uit vorm. Dat overkomt iedere voetballer.
2. Hij doorbreekt linies, maar heeft vervolgens wel afspeelmogelijkheden nodig. Want iedere keer dertig-vijftig meter dribbelen kan natuurlijk niet. Hij is zelf vaak aanspeelbaar voor Busquets (die makkelijk genoeg andere spelers kan vinden), maar voorin zijn er bar weinig aanspeelmogelijkheden en de enige die goed weet te lopen, is Jutgla.

Luuk heeft hoofdzakelijk hoge ballen nodig, Depay wil de bal in de voeten, Dembele is stekeblind (en speelt voorlopig niet meer), Abde is niet goed genoeg en verder houd je alleen Ferran als mogelijkheid over.

26 januari 2022 om 09:36

Klopt, geen enkele speler haalt momenteel een constant niveau. De aanval is wel echt een zorgenkindje, meer nog dan achterin, want ze hebben geen aanvallers meer met wat extra's en die uit het niets wat kunnen creëeren.

26 januari 2022 om 15:06Zo gaat het altijd - het blijven natuurlijk populisten die voetbal analytici, hoord bij het beroep. Zou me niet teveel druk maken om de mening van VI en Japie Krekel types - als hun ongelijk word bewezen hoor je ze niet meer:

Veltman, een van de weinig Nederlandse spelers die het daadwerkelijk goed doet in de PL, en basis staat bij een team wat weinig tegendoelpunten krijgt - hoor je ze niet meer over

Ten Hag - succes kwam door schreuder/slechte coach - hoor je ze niet meer over

Alvarez - matige voetballer - hoor je ze niet meer over

Ihatarren - lag puur aan schmidt - hoor je ze niet meer over

Schmidt - 16 punten achter - nu 1 punt met enorm begrotingsverschil - iets anders vinden om over te zeiken (bijv - hij wint geen topwedstrijden hoor je nu 10x per dag)

Over een paar jaar hoop ik dat Frenkie weer zijn niveau gaat halen, toen hij door tegenstanders werd bestempeld als beste middenvelder tegen wie ze hebben gespeeld. Hopelijk een comeback ala de Bruyne die toch bij Chelsea ook op een gegeven moment inzakte

@japie_KrekelIk lees vaak je comments en je heb gelijk over frenkie 80% van nederland wilt het gwn niet in zien dat hij een matige speler is dat ene CL momentje en heel nederland was hij is de beste middenvelder nu moet hij het wekelijks laten zien en zie je dat hij tekort komt in de top is niet erg kan gebeuren maar toe geven zullen ze niet wanneer het over wijnaldum en depay gaat met hun matige spel zijn ze dr als de kippen bij maar over frenkie is het excuses zoeken

26 januari 2022 om 10:09

het is niet normaal hoe die 80% van nederland altijd iets anders de schuld geven. het ligt nooit aan frenkie, soms is het zelfs de schuld van de zon. nee maar hij komt echt echt te kort, dat jaar met ajax was hij goed, maar toen was heel ajax goed. en nu hij het wekelijks op hoog niveau moet laten zien zakt hij keihard door de mand.

26 januari 2022 om 10:32

Ik vind dat Frenkie op bepaalde gebieden te kort komt (assists en doelpunten) echter moet je misschien wel niet de conclusie trekken dat hij dit nooit gedaan heeft en dat hij vooral iemand is van de voor assist. Dat bekend wel dat je hem dan wel vanuit die rol moet laten voetballen.
Ja, ik verwacht ook meer van Frenkie, echter heb ik ook het gevoel dat bij de scouting niet altijd gekeken wordt naar het feit of een bepaalde speler wel binnen de club past.

26 januari 2022 om 11:31

Hij laat ook wel enorm vaak zijn man lopen dit seizoen hoor. Je hoort ook niemand Kante bekritiseren over een gebrek aan doelpunten en assists omdat hij verdedigend van zo een grote meerwaarde is dat dat gebrek aan productiviteit te verwaarlozen is. Frenkie doet het echter in verdedigebd opzicht ook niet goed

Barcelona is alleen nog een Europese grootmacht op papier. De komende jaren gaan ze ook niet meer meedoen om de europese prijzen. Barcelona is nu een club niveau Luuk de Jong Frenkie moet snel maken dat hij daar wegkomt. Frenkie moet naar een top club in Engeland.

26 januari 2022 om 10:57

@Torando72 welke top club in engeland dan als ik vragen mag ?

26 januari 2022 om 12:26

Van de zomer komt de transfercarousel weer op gang. Er zullen zeker clubs geintresseerd zijn en Barcelona heeft het geld hard nodig om te proberen in Spanje een rol van betekenis te blijven spelen.
Bayern is natuurlijk een mooie club maar de PL is toch wel de absolute top competitie...

Voor een trainer blijft het lastig in Barcelona. Van de ene kant weet je dat er wat moet gebeuren, maar van de andere kant weet je ook dat bepaalde personen zo heilig zijn dat je ze eigenlijk altijd moet laten spelen om zo niet te veel kritiek van een voorzitter en supporters te verwachten. Hierdoor maak je niet altijd de beste keuzes.

Ben het eens met Gijp, maar ik vind het opvallend dat niemand de volgende vraag stelt: heeft Frenkie bij zijn transfer naar FCB niet even gedacht van "oke ik ga daar heen, maar ik heb een wereldtopper voor me op exact mijn positie, waar ga ik dan spelen?".

Natuurlijk snap ik dat wanneer FCB aanklopt je eigenlijk alleen maar ja kan zeggen, maar vraag me oprecht af of hij en zijn management hierbij stil hebben gestaan. Ik mag toch aannemen van wel.

Frenkie is de meest kansloze middenvelder die er is. Ook al speelt ie op Busquets zijn plaats, hij blijft een zeer matige voetballer. Op deze leeftijd is Busquets verre uit nog beter op elk gebied dan Frenkie. Zsm verkopen, heb je niets aan. Dat doelpunt heeft ie alleen tegenaan moeten lopen, dat kan m'n dooie oma ook. Laten we die wedstrijd daarvoor maar eens kijken naar de impact van deze drol figuur.

Frenkie moet een persoonlijkheid gaan worden, dat is zijn probleem.. hij moet zeggen, nee trainer. Ik speel op deze positie en anders zet je me maar op de bank. Beetje voor jezelf opkomen, heel leuk die laatste 2 jaar op posities spelen wat je gewoon niet kan, maar nu eens opstaan en zeggen waar het op staat. Je bent geen jochie meer toch

Het excuus is iedere keer hetzelfde. Vermoeiend. De waarheid is dat Frenkie gewoon niet zo'n goede voetballer is: niet op 6, niet op 8 en zeker niet op 10.

De beste jongen heeft simpelweg geen wapens: hij heeft een zeer matig schot, weinig snelheid, geen fysiek, weinig lef in zijn spel. Tja, dan houdt het snel op. Nummer 6 bij Barcelona moet je echt verdienen. In zijn kleurloze wedstrijden heeft hij daar geen enkele aanspraak op gemaakt.

Ik vind eerder armoedig van Frenkie dat hij maar op 1 positie uit de voeten kan. En hij concurreert met Busquets, dat is toch niet de minste verdedigende middenvelder.

Was ook met Ziyech zo, bij Tuchel speelde hij vaak vanuit links, nu hij hangend rechts speelt zie je weer de Ajax Ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

260 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Laatste balcontact Traoré in Camp Nou tekenend voor spel van Barcelona

Villarreal heeft zich zondagavond op bezoek bij Barcelona verzekerd van een ticket voor de Conference League. De ploeg van Xavi maakte tijdens de laatste speelronde van LaLiga in het eigen Camp...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren