Marokko kwartfinalist dankzij weergaloze vrije trap Achraf Hakimi

Dinsdag, 25 januari 2022 om 21:57Mart van Mourik • Laatste update: 22:04

Marokko heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic nam het op tegen Malawi, dat met 2-1 verslagen werd. Het duel werd gekenmerkt door schitterende treffer. Voor rust schoot Gabadinho Mhango van circa veertig meter raak; in het tweede bedrijf schoot Achraf Hakimi uit een directe vrije trap op weergaloze wijze binnen. De tegenstander in de kwartfinale wordt Ivoorkust of Egypte, die het woensdag tegen elkaar opnemen.

Bij Marokko kreeg Sofyan Amrabat een basisplek, terwijl Tarik Tissoudali genoegen moest nemen met een invalbeurt. Souffian El Karouani zat niet bij de wedstrijdselectie; AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal mocht twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd binnen de lijnen komen. Hoewel Marokko de volledige wedstrijd domineerde, was het Malawi dat in de zevende speelminuut voortvarend uit de startblokken schoot. Op circa veertig meter van het vijandige doel bediende John Banda aan Gabadinho Mhango. De spits zag doelman Yassine Bounou iets te ver voor zijn doel staan en haalde plotseling succesvol uit: 0-1.

Het was tevens een van de laatste wapenfeiten van Malawi, dat nadien het onderspit delfde. De eerste grote kans van de wedstrijd voor het team Halilhodzic ontstond na een kwartier spelen. Imran Louza kreeg binnen de zestien tijd en ruimte om uit te halen, maar doelman Charles Thomu had een uitstekende redding in huis. Hoewel onder meer Sofiane Boufal, Romain Saiss en Hakimi diverse kansen om zeep hielpen, werd de gelijkmaker op slag van het rustsignaal plotseling toch nog gevonden. Vanaf de linkerkant bezorgde Selim Amallah een voorzet op maat bij Youssef En-Nesyri, die boven de vijandige defensie uittorende en binnenknikte: 1-1.

In het tweede bedrijf bleef Marokko nadrukkelijk op zoek gaan naar een nieuwe treffer, al duurde het tot de zeventigste minuut voordat die gevonden werd. Eerst appelleerde Hakimi fanatiek na een vermeende handsbal van Dennis Chembezi in de zestien, maar arbiter Pacifique Ndabihawenimana wuifde de roep om een strafschop weg. Vier minuten later zorgde Hakimi op schitterende wijze voor de beslissing. Net als in het duel met de Comoren mocht de rechtsachter van ruim 25 meter aanleggen voor een vrije trap, die hij op fraaie wijze in de rechterkruising plaatste. De weergaloze trap was absoluut onhoudbaar voor de goed keepende Thomu. In het restant van de wedstrijd kon Malawi de achterstand niet meer goedmaken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door reiniersz)

Na aandringen van mijn goede Marokkaanse vrienden om eens een wedstrijd te kijken in de Afrika cup, ben ik voor deze wedstrijd goed gaan zitten. Het niveau zou namelijk erg hoog liggen, waar ik uiteraard mijn twijfels over had. Buiten een Madrileen (Hakimi) vond ik het niveau zeer zwak.

25 januari 2022 om 22:01

Ik zou het nederlandse elftal wel eens willen zien op de afrika cup😉

25 januari 2022 om 22:04

Het niveau is niet hoog. Maar dat kan ook niet met deze spelers, op deze velden tegen deze tegenstanders.

25 januari 2022 om 22:04

Marokko speelt tegen europeese teams nog beter omdat het voetbal ons ligt. Maar mensen onderschatten afrika cup. Kleine landen als gabon en mali hebben al spelers als auba en vele ligue 1 spelers. Het spel is fysiek. Oranje speelde keer ook 2-2 tegen estland. Dus zo makelijk is afrika cup niet. Altijd leuk hoe ze afrika cup bashen maar meeste wedstrijden in wk of ek kwalificatie van europa zijn ook van bagger niveau.

25 januari 2022 om 22:06

Ben zo trots op Marokko wat een teamwork en passie , inchallah wordt het doorgezet 🇲🇦❤

25 januari 2022 om 22:09

En Malawi heeft twee spelers in Europa, eentje bij de middenmoot van Georgië en eentje zit op de bank bij Sheriff. De rest speelt in Malawi en een handjevol in Zuid-Afrika. Het is oprecht beschamend dat je hier maar 2-1 van weet te winnen, probeer het nou niet mooier te maken dan dat het is.

25 januari 2022 om 22:32

Norgenederland ben je er weer je hebt het niet zo met marokko he. Zoals ik zei senegal speelde 0-0 tegen malawi. Oranje 2/2 tegen estland. Marokko kon 8-1 winnen vandaag. We raakte 3x de paal. Marokko overklaste malawi. Dus wat doe je alsof we met geluk hebben gewonnen. Soms heb je clubs landen die tegen kleinere amper winnen. Wij winnen en overklaste ze en speelde ze kapot.

25 januari 2022 om 22:36

@norgenederland het is ook beschamend dat je met 2-0 verliest en dat de sterkste spelers van Tsjechië maar bij West Ham spelen

25 januari 2022 om 22:37

Maar kralla, jij roept ook dat Marokko geen kind zou hebben aan Zwitserland. Bij jou speelt er misschien ook wel een vorm van over/onderschatting de andere kant op. Ben het verder wel met je eens dat een aantal teams in de Afrika cup onderschat worden, alleen is het basisniveau van landen op het ek wel een stuk hoger natuurlijk. Waar je op het ek 2-3 bagger landen hebt, ligt dat op de Afrika cup echt veel hoger. Tuurlijk heeft Gabon een paar ligue 1 spelers, maar meer dan de helft van de basis van zondag speelt ergens op een 2e niveau of in een nietszeggende competitie. Dat zie je op een ek niet zo snel hoor.

25 januari 2022 om 23:01

@32candela en toch is die middenvelder van west ham beter dan alle middemvelders die het nederlands elftal heeft.

25 januari 2022 om 23:08

@reiniersz Heb ik nooit gezegd dus geen woorden in me mond stoppen. Hij zei dat zwitserland sterke selectie heeft dan marokko. Waarop ik zei dat marokko qua selectie en namen minimaal een gelijkwaardig of sterkere selectie dan zwitserland en Oostenrijk heeft. Dus dat hij er niet tegen kan en nu op elke topic marokko zijn prestaties probeert neer te halen is jou en zijn probleem. Jij en norgenederland onderschatten afrika en marokko. En overschatten europa. Want buiten 7 top landen in europa zijn de rest qua selectie niet beter dan een senegal, marokko of ivoorkust.

25 januari 2022 om 23:09

32candela, Nederland hoort inderdaad gewoon van Tsjechië te winnen! Maar de vergelijking Malawi en Tsjechië gaat dan wel weer heel erg ver. Malawi zou ook verliezen van het tweede elftal van Marokko, daarbij zijn dit soort landen tactisch vaak ook gewoon enorm zwak.

25 januari 2022 om 23:11

Objectief gezien zou het een schande zijn als Nederland niet dit toernooi zou winnen als het mee doet. Van de landen die er nu nog in zitten zou ik alleen Ivoorkust, Senegal en Marokko enigszins een kans geven om door te komen op een WK. Maar daar houdt ook wel mee op. Totaal niet te vergelijken met het niveau op een EK..

25 januari 2022 om 23:21

Kralla, dat is letterlijk wat je hebt gezegd want dat was de hele reden dat ik toen überhaupt reageerde op je

Verder is natuurlijk niks mijn probleem, maar het valt me gewoon op dat je soms met hele scheve vergelijkingen je gelijk probeert te halen, nou groetjes he.

25 januari 2022 om 23:24

@Kralla dat heb je wel degelijk gezegd. Zowel Denemarken als Zwitserland zouden niet beter zijn dan dit Marokko. Vervolgens geef je als argument omdat Hakimi bij een topclub zit en de back van Denemarken een "nobody" is, ondanks dat het een van de beste backs op het EK was en hij gewoon basis staat bij Atalanta, maar dat terzijde. Ik reageer zo omdat jij praat alsof het een wereldploeg is en de Afrika Cup een geweldig toernooi is. Daar ben ik het niet mee eens, heel simpel.

25 januari 2022 om 23:26

Elitist, Nigeria eventueel? Vind ze qua spelers ook wel een sterk team hebben, al heb ik ze wel weinig zien spelen.

25 januari 2022 om 23:30

Je ziet het verschil toch wel tussen West Ham en de competitie van Malawi of niet?

25 januari 2022 om 23:32Norgenederland, maar Marokko heeft een paar spelers van Sevilla he dus die zijn wereldtop. Echt top logica. Daarnaast waren ze wereldtop vanwege een wedstrijd tegen Belgiã« van 8(?) jaar geleden. Dat was het hoofdargument, die ene wedstrijd.

Helaas heb ik niet meer vernomen waarom die wedstrijd aangeeft dat Marokko nu wereldtop is (knap als je daar een causaal verband ziet), maar waarom een gelijkspel tegen Rwanda van vorig jaar dan weer niks zegt. Om maar weer even naar de scheve vergelijkingen te verwijzen die ik al aanhaalde. Jammer dat die berichten verwijderd zijn, daar zaten wel wat pareltjes van uitspraken tussen.

26 januari 2022 om 03:23

Reiniersz dat heb ik nooit gezegd ga niet liegen! Ik zei dat marokko selectie minimaal gelijk is aan die van zwitserland.

26 januari 2022 om 03:26

Norgenederland wat zit je dingen te verzinnen ? Je zei dat zwitserland veel beter selectie heeft dan marokko. Waarop ik zei dat marokko minimaal gelijkwaardig selectie heeft of nog beter. Waarna ik spelers van marokko met de clubs waarvan ze spelen vergelijkte met die van Zwitserland. Jij deed alsof Zwitserland en Oostenrijk een selectie hadden van frankrijk. Terwijl Zwitserland en oostenrijk spitsen hebben die bij trabzon en kayseri spelen. Bij marokko hebben ze er 2 van sevilla rondlopen.

26 januari 2022 om 03:29

Norgenederland heeft estland spelers bij westham? Nee. Nederland speelde er 2-2 tegen. Waarom vergelijk je malawi met tsjechie. Marokko won van ghana die hebben spelers van arsenal, bordeaux, crystal palace, ajax etc.

26 januari 2022 om 09:40

Kralla93. Dat is een wedstrijd uit 2013 toen kwalificatie al in the pocket was. Waarom haal jij telkens westrijden erbij die totaal niet meer relevant zijn voor het heden?

26 januari 2022 om 10:53

Kralla hahahahaha ja want ik zou hier over liegen omdat? Wat is dat nou weer voor onzin man. Dat Marokko wereldtop is omdat ze ooit lang geleden 4-1 van België wonnen heb je zeker ook niet gezegd?

Dat is zo'n bizarre redenering dat ik die niet eens uit mn duim zou kunnen zuigen joh Blijdschap na een gewonnen wedstrijd doet blijkbaar hele vreemde dingen met een mens.

@ducktaildo ik besefte niet dat die ook al uit 2013 kwam.. Bizarre argumenten heeft deze man.

26 januari 2022 om 12:06

Omdat het beide een eindronde betreft en geen kwalificatie. En wat doet het er toe waar spelers van een land spelen, dat betekent niet dat desbetreffende land meteen goed/sterk is en hoort geen argument te zijn waarom land x beter is dan land z.

26 januari 2022 om 13:41

Je weet dat de sterspeler van Noorwegen een marokkaan is en volgens mij hadden ze nog een marokkaanse rechtsback, wanneer elke afrikaan kiest om voor zijn roots uit te komen, dan waren er veel landen.. die er bijna niets van bakte denk aan een frankrijk, belgie

26 januari 2022 om 14:04

Het is ook wel een beetje sneu trouwens dat je altijd spelers van clubs benoemd in jouw voordeel he kralla.

''marokko heeft 2 spitsen van Sevilla rondlopen'' Ja en Munir zit 70-80% van de tijd op de bank.. En waarom zijn nu überhaupt alleen de spitsen weer belangrijk? El Kaabi speelt ook veel, maar een spits van Hatayspor benoemen klinkt wel minder in jouw beredenering he..

Daarbij komt nog dat je bij Zwitserland en Oostenrijk spitsen van Trabzon en Kayseri noemt. Al is die van Trabzon toch echt een Deen. Gavranovic heeft bij Zwitserland 1 van de laatste 15 wedstrijden, die ergens over gingen, in de basis gestaan. Cornelius heeft bij Denemarken 1 van de laatste 20+ wedstrijden in de basis gestaan. Je bent dus echt maar wat onzinnig aan het raaskallen.

Bij Ghana (Als tegenstander van Marokko) maak je het weer mooier en noem je: ''spelers van Arsenal, Bordeaux, Crystal Palace, Ajax etc.'' Er speelde niemand van Bordeaux of Ajax. Ook niet geheel toevallig dat je lijstje daar ophoudt. Tegen Marokko speelden namelijk ook spelers van Al Sadd, 2 van Reading en 1 van Swindon. Om maar niet over de wisselspelers te beginnen. Er stond ook gewoon een wisselspeler van AZ in de spits bij Marokko. Kortom, je schetst alles veel mooier dan het is.
.

26 januari 2022 om 14:10

@ananasje
Ik vind je beredenering niet juist. Voetballers met een marokkaanse roots in Europa zoals, Ziyech - Mazraoui - Hakimi - Amrabat - Benatia - Belhanda - Dirar - Louza - Boufal - ezzalzouli en Münir. Zijn allen geboren in Europa en hebben gebruik gemaakt van de voetbalcultuur van hun land van geboorte. Begeleiding, speelaccomodaties, cruijfcourts, teveel om op te noemen. Wij weten allemaal dat deze voetballers niet waren uitgebroken als ze in Marokko geboren waren en daar zich hadden ontwikkeld. Iets meer respect voor de westerse voetbalcultuur is op z'n plaats.

26 januari 2022 om 18:30

Ducktaildo. Ik kan meer oproepen gelijkspel tegen bulgarije en slowakije waardooor nederland geen wk haalde. Marokko speelde slowakije weg met een c team.

26 januari 2022 om 18:32

Ananasje noorwegen stelt al helemaal niks voor. Elyounousi zou amper goed genoeg zijn voor marokko d team

26 januari 2022 om 18:34

Reiniersz beter je feiten kennen waar speelt partey? Arsenal ja. En er spelen wel degelijk spelers van ajax, crystal en bordeaux en nog meer sterke clubs bij ghana. Nogmaals vergelijk marokko selectie met zwitserland. Wij hebben spelers van psg, sevilla, fc barcelona, marseille, fiorentina, chelsea. Kaabi speelt alleen omdat 2 spelers geblesseerd zijn. Zwitserland en oostenrijk hun 1e spits spelen bij kayseri en trabzon. En die van ons bij sevilla basis ennesiry.

26 januari 2022 om 21:48

Kralla, kun je lezen?

1: Ik zeg helemaal niet dat Partey niet speelt of dat hij niet bij Arsenal zit. Dat heb ik niet eens benoemd hahahah. ''ken je feiten''
2: Ik benoem een paar spelers die bij Ghana tegen Marokko speelden, staat er ook. Jij maakt het heel mooi met je lijstje maar het is allemaal niet zo geweldig, wat erachter komt.
3:.''ken je feiten'' Ik heb letterlijk alles opgezocht, terwijl jij zomaar wat onzin roept. Alles wat ik zeg is feitelijk.
4: Ik zeg nergens dat Marokko een slechte selectie heeft, ik geef aan dat ze niet zomaar winnen van een team als Zwitserland. Terwijl jij riep dat ze daar wel even van gingen winnen (wat je deed, dus niet ontkennen).
5: Je noemt ook echt Barcelona voor Abde die nauwelijks speelt. Wat een lachertje. En Amallah speelt gewoon bij Standard hoor. Heel die clubs zeggen überhaupt niks als je geen dragende speler bent. Boufal is een betere speler dan Abde, maar die speelt voor Angers. Wat is die obsessie met de grote clubs bij jou?
6: El Kaabi speelt net zo goed met En Nesiry. Wie is er nog meer geblesseerd dan?
7: Cornelius van Trabzon is een Deen voor de 2e keer.
8: Het zijn allebei niet de 1e spitsen zoals ik ook al heb aangegeven, wat is er moeilijk aan om te begrijpen dat 1 in de 15 en 1 in de 20+ laatste wedstrijden basis staan betekent dat je geen 1e spits bent...
9: Als we enkel uitgaan van spitsen dan zouden Noorwegen en Polen topfavorieten zijn. Logica van een schoenzool.

Check je eigen feiten. Misschien snap je het als het opgesomd is. Hiermee hou ik t ook voor gezien, want het is echt lachwekkend wat je allemaal beweert.

25 januari 2022 om 22:02

Vedatovic welke wedstrijd heb jij gezien? Wat een top wedstrijd van marokko. Mooi combinatie voetbal op een slechte veld. Raakte 2x de paal en 1x de lat. Zeker 8 grote kansen geteld. Hakimi met een wereld goal en nesiry die de bal van een moeilijke hoek erin kopt. Deze malawi speelde vorig week 0-0 tegen senegal. Als ze eenmaal niet op achterstand staan gaan ze tijdrekken. Wat heel vermoeiend was. Gelukkig wel kalm gebleven. A team van marokko is nu 26x op rij ongeslagen.

25 januari 2022 om 22:16

@kralla93
Hakimi was zeker goed. Dat moeten wij niet eens ter discussie stellen. Ik kwalificeer Hakimi tot topspelers. Desalniettemin hebben beide teams mij niet kunnen imponeren. Wij hebben het hier wel over de laatste zestien! Wellicht dat de wedstrijd tegen Egypte wat meer voetbal brengt. Ik gun de titel sowieso Marokko. Wellicht barst er dan een waar volksfeest los in Nederland. Een feestje in deze barre tijden is meer dan welkom.

25 januari 2022 om 22:34

Vedatovic marokko speelde gewoon een top wedstrijd. Aanvallend en combinatie voetbal tegen een ploeg dat niet wilt voetballen en verdedigd met 10 man achterin.

25 januari 2022 om 23:02

Bro, laten we reëel zijn. Marokko wint z'n wedstrijden op strijd en passie, maar echt hoogstaand is het niet. De enige spelers die een beetje niveau aantikken momenteel zijn Boufal en Hakimi. De rest is echt matig tot redelijk. Het is niet zo gek dat mensen die geen band hebben met Marokko dit niet om aan te zien vinden.

25 januari 2022 om 23:10

Adam2041 we zijn al 26x op rij ongeslagen zo ook tegen de sterkere landen als senegal. Dus mij part mag het zo blijven.

26 januari 2022 om 10:02

Zei je dat ook toen Marokko tegen italie iran spanje speelde? Want Marokko heeft bewezen tegen ek clubs aan te kunnen.

25 januari 2022 om 22:03

Wat ben ik trots op ons Marokkaans elftal voel me zo trots om Marokkaan te zijn echt alles zit in dit elftal de Afrikaanse pagina's en Sky Sports gaan helemaal los ze zijn helemaal verliefd op Marokko en Hakimi laat weer is zien waarom hij de beste rechtsback is zo gelukkig prachtige avond ! 🇲🇦❤😍

25 januari 2022 om 23:11

Gefeliciteerd met de overwinning! Hakimi is inderdaad by far de beste rechtsback op dit toernooi, en behoort bij de beste rechtsbacks ter wereld. Dat is wel iets om trots op te zijn.

25 januari 2022 om 22:05

Wat een grappenmaker ben je durf te wedden dat je geen Marokkaanse vrienden hebt. Elke Marokkaan weet dat het niveau laag ligt.

25 januari 2022 om 22:39

Blij dat jij wel met mij eens bent over het lage niveau. Vriend van me zei dat Malawi een geduchte tegenstander was vanwege hun clash met Senegal. Maar het viel mij in elk geval tegen. Er zijn op dit platform ook veel supporters die beweren dat Marokko vandaag super goed was, dat vind ik niet.
Begrijp ook niet waarom ze die trainer van jullie niet ontslaan. Een Ziyech en Mazraoui zou dit elftal een boost geven. Marokko doet zichzelf echt te kort.

25 januari 2022 om 22:59

Nassi

Kan toch dat Kralla93 de Marokkaanse vriend is van Vedatovic...Niemand zo positief gezien/gehoord/gelezen over Marokko en Afrika cup als hij


25 januari 2022 om 23:26

Aangezien je ziyech en mazraoui er bij haalt duidelijk geen verstand van afrikaans voetbal, egypte heeft zeven titels gewonnen met lokale spelers terwijl landen als ivoorkust niets wonnen met wereldsterren als drogba toure eboue... in afrika heb je spelers nodig die bereid zijn te strijden op het veld zonder sterallures, het is collectieve dat telt kijk naar tunesie het grote nigeria uitgeschakeld met een zeer bescheiden tactisch elftal. En trouwens voetbal is tactisch zo geevalueerd dat zwakke elftallen niet meer bestaan 5-0 resultate worden zeldzaam.

26 januari 2022 om 01:42

Ziyech werkt zich toch helemaal het leplazerus man. Mazraoui ook. Is belachelijk dat zij er niet bij zijn.

26 januari 2022 om 09:27

Mee eens, Halilhodzic speelt resultaatvoetbal, hanteert de lange bal op de spitsen, bij balverlies is het druk op de bal en direct omschakelen bal veroveren. Voor de rest wordt er geen positiespel gespeeld. Enkel Hakimi en Boufal zijn de lichtpuntjes binnen dit elftal en die worden ook regelmatig opgezocht. Het motor van je team zit in je middenveld maar die wordt overgeslagen wat niet ten goede komt in het spel van Marokko. Dit is het brandmerk van Halilhodzic, resultaten prima, veldspel afschuwelijk

Alhamdulilah. Erg trots 🇲🇦

Willekeurige hersenspinsel: Halilhodžić lijkt echt op (de cartoon tekening van) Einstein.

Hakimi, ongetwijfeld beste rechtsback van de wereld. Wat een speler is dat toch!

25 januari 2022 om 22:08

Samen met nog een paar anderen wel één van de beste

25 januari 2022 om 23:06

Het is overduidelijk dat hij de beste is, geen discussie. Die gozer presteerde constant bij Dortmund, Inter en nu PSG. Madrid heeft spijt dat ze hem hebben laten gaan. Een rechtsback die Marokko op sleeptouw neemt zegt heel veel over zijn kwaliteiten.

25 januari 2022 om 23:15

Geen discussie is wel heel erg overdreven. Kimmich en Alexander-Arnold vind ik minstens zo goed, misschien wel beter. Die drie staan wel met afstand boven de rest. Al zijn Cancelo en een Carvajal in vorm ook fantastische backs.

26 januari 2022 om 08:37

@-NEC-

Alleen speelt Kimmich al jaren niet meer op RB. Die kan je dus van dat lijstje schrappen, Trent en Cancelo schat ik idd wel even hoog in. Carvajal is vergane glorie

26 januari 2022 om 13:27

Tegen Gladbach en Koln nog twee keer als rechtsback gespeeld afgelopen drie weken. Dus het klopt niet wat je zegt…

25 januari 2022 om 22:14

is Alex Arnold een linksback ofzo dan?

25 januari 2022 om 22:34

Nee, hij is dus slechter dan Hakimi.

25 januari 2022 om 22:36

Arnold staat bekend om zijn trap. Hakimi heeft de afgelopen twee wedstrijden laten zien over ook een zeer goede trap te beheersen kijkend naar zijn twee goals uit zeer lastige hoeken. Naast de traptechniek van Arnold, vind ik Hakimi op alle andere fronten beter dan hem. Dus nee Arnold is geen linksback, maar volgens @african en mijzelf een mindere rechtsback. Dat mogen wij vinden toch?

26 januari 2022 om 01:44

Hoe kan je hakimi beter vinden dan trent?!?! Dat meen je toch niet echt. Trent is zo ongelofelijk goed en creatief. Is de 10 van liverpool vanuit rechtsback.

26 januari 2022 om 02:17

Wij in Nederland kijker er inderdaad zo naar. Ze techniek creativiteit trap is leidend. Maar het is niet voor niks dat hij niet mee ging naar het ek. Hij is verdedigend wel erg zwak en heeft bij lange na niet de drijf die Hakimi heeft. Het is denk ik echt smaak. Zelf vind ik Hakimi trent James Walker en Cancelo op dit moment de 5 beste ook die volgorde. Ik denk dat Hakimi er internationaal ook iets hoger op staat vanwege zijn veelzijdigheid en defensief stuk sterker dan Trent.

Ben zo trots op mijn Marokkaanse broeders wat een passie , strijd en werklust en 1 woord Hakimi ! Good night guys🇲🇦❤😍😍😍

Goede wedstrijd van Marokko, ze hebben het zichzelf wel erg moeilijk gemaakt. Mooie goal van Hakimi en nu afwachten wie de tegenstander wordt, hoop zelf Egypte.

Erg leuke pot gezien. Marokko was heer en meester en had veel meer moeten scoren.
Ben alleen geen fan van hun keeper. Komt onzeker over bij moeilijke ballen.

Amrabat op middenveld is een leuke speler. Zat overal tussen waardoor Marokko vaak snel de bal had en kan redelijk voetballen met de bal aan zijn voeten. Samen met Hakimi de smaakmaker vandaag.

25 januari 2022 om 22:04

Sevilla keeper met de meeste clean sheets in 2021 , heeft een keer een slechte dag kan gebeuren maar heb 100% vertrouwen in hem 🇲🇦❤

25 januari 2022 om 22:11

Ik hoop het voor jullie. Was inderdaad een slechte dag voor hem. Misschien door druk ofzo. Eerste keer dat ik hem zag spelen dus ik kan ongelijk hebben natuurlijk.

Een vraagje aan de Marokkanen, wie gaat jullie verslaan? Team ziet er namelijk goed uit👍

25 januari 2022 om 22:09

Leuk compliment man. Dit Marokko kan van iedereen winnen, maar ook zo van iedereen verliezen.

25 januari 2022 om 22:11

Laten we hopen voor jullie dat ze van iedereen winnen dan. Behalve mochten jullie ooit een WK finale spelen tegen Nederland, dan mogen jullie verliezen😉

25 januari 2022 om 22:21

Mocht Nederland van Marokko verliezen doet het geen pijn omdat het beiden mijn landen zijn , laten we ooit hopen op zo'n wk finale is er voor mij geen verliezer 🤣❤

25 januari 2022 om 22:33

Hahaha snap ik

25 januari 2022 om 22:40

Waarschijnlijk maar een droom helaas...🤣

Heerlijke wedstrijd zeg, die hakimi man man wat een back, beste rechtsback ter wereld momenteel, atlas leeuwen hebben weer gestreden zoals altijd

Volgende wedstrijd tegen Senegal zal Marokko kansloos zijn, het moet te vaak komen van een linksback, Amrabat is zo zenuwachtig aan de bal, Masina slordig met zijn crossballen. Boufal heeft echt een mooie techniek enkel wil hij vaak voor eigen succes gaan.

25 januari 2022 om 22:09

Correctie: rechtsback

25 januari 2022 om 22:10

Egypte of Ivoorkust!

25 januari 2022 om 22:10

Beetje vreemd DJhamida, Marokko speelt volgende wedstrijd niet tegen Senegal. En kansloos is Marokko nooit

25 januari 2022 om 22:11

Senegal valt zwaar tegen, Marokko rolt dit Senegal met twee vingers in de neus op. Senegal heeft letterlijk 9/10 tegenstanders nodig om überhaupt te scoren

25 januari 2022 om 22:15

Moet wel niet vergeten dat ze ook geem tegendoelpunten incasseren. Maar jullie kunnen hun verslaan.

25 januari 2022 om 22:25

Naja er is ook in totaal maar 3x gescoord

25 januari 2022 om 22:41

Denk als Marokko tegen Senegal de uitslag niet hoog gaat vallen. Maar Marokko is in mijn ogen dan wel degelijk de favoriet.

Wat een goals deze wedstrijd! Wonderschoon! Respect voor Malawi wat een mooi toernooi en ze hebben echt gestreden. Marokko speelde in de eerste helft echt enorm goed. Prachtige aanvallen met als uitblinker Boufal! Wat een goede mentaliteit zit er ook in het team van Marokko, dat moet je de coach toch nageven. Iedereen geeft 200%. Marokko met Ivoorkust voor mij toch wel favoriet! Gefeliciteerd 🇲🇦!

Marokko heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt, verder wel sterk gespeeld! Vanaf nu gaat het echt beginnen. De volgende tegenstander gaat een serieuze worden.

Marokko domineerde de wedstrijd. Score had hoger uit moeten vallen. Hakimi wereldspeler. Aboukhlal goed ingevallen.

Kom op jongens we gaan toch niet doen alsof dit echt een goede wedstrijd was van Marokko? De tegenstander was ondanks hun enthousiasme gewoon veel te slecht om dit als een serieuze wedstrijd te zien. Hakimi heeft gewoon de hele wedstrijd zonder dekking gespeeld die kon echt alles doen en laten. Hopelijk volgen er nu betere tegenstanders zodat Marokko iets meer uitgedaagd word, ik hoop ook dat ze het toernooi winnen.

Prachtige treffer van Hakimi en daarmee is alles ook wel een beetje gezegd. Het liefst had ik Malawi zien winnen hier zodat de kans dat het Marokkaans elftal niet meer door hoeft met Halilhodzic weer een stapje dichterbij was geweest. En eigenlijk zou dit resultaat op zichzelf al voldoende moeten zijn voor ontslag en konden we de twee verbannen toppers weer verwelkomen. Je moet er toch niet aan denken dat je richting Qatar gaat zonder Mazraoui en Ziyech. Anyway opvallend hoe euforisch sommige supporters hier zijn over het vertoonde spel en het kwalificeren als een topwedstrijd enz enz.. mag hopen dat als men de rood groene bril af zet het duidelijk wordt dat je kwa niveau net zo goed een tegenstander had kunnen treffen die ergens onderaan bungelt in de KKD.

Prachtige treffer van Hakimi en daarmee is alles ook wel een beetje gezegd. Het liefst had ik Malawi zien winnen hier zodat de kans dat het Marokkaans elftal niet meer door hoeft met Halilhodzic weer een stapje dichterbij was geweest. En eigenlijk zou dit resultaat op zichzelf al voldoende moeten zijn voor ontslag en konden we de twee verbannen toppers weer verwelkomen. Je moet er toch niet aan denken dat je richting Qatar gaat zonder Mazraoui en Ziyech. Anyway opvallend hoe euforisch sommige supporters hier zijn over het vertoonde spel en het kwalificeren als een topwedstrijd enz enz.. mag hopen dat als men de rood groene bril af zet het duidelijk wordt dat je kwa niveau net zo goed een tegenstander had kunnen treffen die ergens onderaan bungelt in de KKD.

Leuke wedstrijd bij momenten, maar de kansen die ze kregen hebben ze 1 voor 1 de nek omgedraaid. Er was een vrijetrap voor nodig om zich veilig te stellen, maar winnen is winnen. Hopelijk beseffen ze dat en worden ze wakker voor de volgende wedstrijd, ongeacht de tegenstander.

verdedigend lag het wel erg open bij Marokko paar keer tegen Malawi kan je het veroorloven maar als je tegen Ivoorkust gaat spelen ga je ze wel makkelijker tegen krijgen

26 januari 2022 om 08:39

@atletico94

Tactisch zal de match ook anders zijn tegen een Ivoorkust, daar gaat Marokko iets behoudender spelen lijkt me.

Het echte werk moet nog gaan beginnen tege Ivoorkust of egypte zal geen makkelijk opgave zijn maar na deze stunt heb ik er alle vertrouwen in!Min- punt van marokko mist gewoon wat scherpte tege wat sterke landen word dat gewoon afgestraft laten we hopen van niet.

Marokko speelt onder Halilhodzic resultaatvoetbal. Ik kan het zeker begrijpen dat het voor de neutrale kijker niet om aan te zien is . De trainer hanteert een speelstijl waarbij de lange bal wordt gegeven naar de spitsen. Het middenveld wordt vaak overgeslagen, in het bijzonder worden Boufal en Hakimi gezocht in het spel. Vele landen zoals de Comoren, (die mijn emotionele snaar hebben geraakt) hebben veel beter positiespel laten zien en dit voor zo een piepklein arm eilandje! We kunnen niets zeggen over de resultaten onder Halilhodzic want die zijn prima, enkel is het spel afschuwelijk om naar te kijken als neutrale kijker of zelfs als marokkaanse supporter.

Geweldige vrije trap van Hakimi, maar persoonlijk vond ik de eerste goal mooier. Ben echt benieuwd wie de cup gaat winnen. Kan nog alle kanten op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. BounouKeeper
N. AguerdVerdediger
S. AlakouchVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 32 5 2 0
2021/2022 Jong AZ 1 0 0 0
2020/2021 AZ 24 4 2 0
2020/2021 Jong AZ 8 5 2 0
2019/2020 Jong AZ 10 8 1 0
Laatste voetbalnieuws

Aboukhlal laakt ‘lachwekkende’ en ‘kinderachtige’ AZ-supporters

Zakaria Aboukhlal was zondagmiddag de gevierde man bij AZ in de halve finale van de play-offs tegen sc Heerenveen (2-0). De buitenspeler nam kort na zijn invalbeurt de tweede treffer voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren