Barcelona met handen in het haar na weigering contractverlenging sleutelspeler

Woensdag, 26 januari 2022 om 17:05Mart van Mourik • Laatste update: 18:51

Ronald Araújo heeft het bod van Barcelona om zijn contract te verlengen van tafel geveegd, zo meldt Marca. Contractverlenging van de centrumverdediger geldt volgens de berichtgeving als topprioriteit voor de club, maar tegelijkertijd weten de Catalanen, gezien de beperkte financiële middelen, dat het een lastig wordt om tegemoet te komen aan de wensen van de 22-jarige Uruguayaan. Araújo heeft nu het eerste officiële bod van Barça geweigerd.

Sinds afgelopen week spreken de partijen over het openbreken van de verbintenis, die medio 2023 afloopt. Barcelona maakte eerder al kenbaar graag door te willen gaan met de Araújo, die echter niets ziet in de eerste aanbieding die los Azulgrana hebben gedaan. De weigering betekent volgens de Spaanse sportkrant overigens niet niet dat de gesprekken worden stopgezet. De vertegenwoordigers van Araújo en de club hopen ‘ergens de komende dagen’ opnieuw om de tafel te gaan zitten.

Araújo verdient volgens AS momenteel ‘slechts’ 900.000 duizend euro, een salaris dat flink lager ligt dan de overige centrumverdedigers van Barcelona. Araújo plaatst zichzelf op dezelfde lijn als de andere centrale verdedigers die veel meer verdienen. Centrale verdedigers als Clément Lenglet en Samuel Umtiti hebben veel hogere salarissen en zijn de laatste twee jaar minder prominent aanwezig geweest. De Uruguayaan zou de waardering van de club terug willen zien op zijn loonstrookje.

Marca meldde in een eerder stadium al dat diverse clubs uit de Premier League, waaronder Chelsea en Manchester United, de ontwikkelingen rond de contractonderhandelingen van Araújo nauwlettend in de gaten houden. Directeur Mateu Alemany weet dat de interesse van buitenaf de onderhandelingspositie van de club niet versterkt, en bovendien kan Barcelona, vanwege de krappe marge in de salarishuishouding, geen buitenproportionele aanbiedingen meer doen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Tja komt ervan als Umtiti en Lenglet zoveel verdienen. Die verdienen veel te veel maar ja daar vergelijken andere spelers nu ook mee en willen nu ook in de buurt van zulke salarissen komen. Die wil natuurlijk ook veel meer verdienen dan maar 900k. Verdient wel zeker meer salaris als je hem ziet spelen. Maar hij is ook aardig vaak geblesseerd geweest. Dus zou ook niet een salaris zoals Umtiti geven gelijk.

25 januari 2022 om 20:28

Ja die 900k is een hele belediging, daar komt niemand zijn bed voor uit.

25 januari 2022 om 20:34

Een selectiespeler van een topclub niet nee.

25 januari 2022 om 20:56

Zeg maar gerust een 'basis'speler en zowat de beste verdediger in je team.

25 januari 2022 om 21:17

Dat is zijn huidige salaris. Ik mag toch hopen dat Barcelona in ieder geval een verbetering heeft voorgesteld.

25 januari 2022 om 22:36

900K en een Stuivertje?..

25 januari 2022 om 22:50

Fikret

Ern Dest zit al tussen de 4 en 8 miljoen.

Dus logisch dat deze speler meer wil.

26 januari 2022 om 07:49

Het gaat om 900k per maand.

26 januari 2022 om 08:06

@ryan030 het gaat om 900k per jaar, niet per maand.

27 januari 2022 om 19:11

Volgens mij gaat de reactie van Ryan030 (900k per maand) over Ern Dest (reactie van Mrkrillin)

25 januari 2022 om 20:38

Ik denk dat het feit dat hij vaak geblesseerd is dus een belangrijke rol speelt in zijn beslissing om een zo goed mogelijke financiële beslissing te nemen. Of het nou bij Barca is of elders. Hij en zijn omgeving denken ook natuurlijk: 'wat nou als hij blijf sukkelen met blessures?' Dan heeft hij maar een korte carrière en moet je financiël alles eruit wat je maar kunt. Terecht als hij er zo over denkt natuurlijk.

25 januari 2022 om 20:44

Denk het ook. Maar zo denkt Barcelona volgens mij ook. Ook omdat ze niet weer dezelfde fouten willen maken met Umtiti. Zou zonde zijn voor Barcelona als ze hem niet kunnen behouden. Want hij is wel de beste verdediger die ze daar hebben op het moment.

25 januari 2022 om 21:48

Maar tussen de 900k en het salaris van umtiti zitten zo’n 19 miljoen. Dit is momenteel barcas beste verdediger en hem laten gaan gaat je een stuk meer kosten

25 januari 2022 om 23:38

Klopt en Barcelona wil hem zeker wel een hoger salaris aanbieden dan die 900k. Alleen blijkbaar niet genoeg voor Araujo zelf. En dan moet je goed nadenken en ook in je achterhoofd denken waarom ze nu in de financiële puinhoop zitten. De salarissen dus.

25 januari 2022 om 22:04

Heb nog nooit gelezen dat een speler het eerste de beste voorstel accepteerde. Daarnaast heeft Umtiti zijn salaris verspreid over meerdere jaren dus gaat die vlieger niet op. Dembele, Langlet, Alba, Pique, Busi etc moet je allemaal gaan door selecteren. Probeer een Dybala transfervrij te halen en andere spelers.

26 januari 2022 om 02:05

Dybala kan overal naartoe voor een goed salaris, waarom zou die naar Barcelona komen? Ik denk dat ze in een andere vijver moeten vissen.

Oh. Wat willen ze straks doen dan. Hem ook een speelverbod opleggen? 🤡

Sjonge jonge.. dit is zowat hun beste verdediger met afstand.

Perez moet toch niet lang wachten om stiekem te gaan luisteren wat hij wel wilt verdienen hoor.

Ben benieuwd, zal in ieder geval ook een soap worden.

25 januari 2022 om 20:37

Militao-Araujo, daar zou ik niet tegen willen spelen als spits. Maar echt realistisch is het niet.

25 januari 2022 om 20:44

Dit is onzin. Het is Marca die het meldt he. Barça heeft Araujo nog geen eens een aanbieding gedaan. Dat gaan ze binnenkort doen.

25 januari 2022 om 21:42

Precies. Araujo verdient gezien zijn prestaties gewoon rond de 7-8 miljoen euro bruto. Als Barca hem dat niet kan geven dan zou ik zeker een telefoontje plegen. Militao-Araujo eten elke spits gewoon met huid en haar op. Heerlijke Zuid-Amerikaanse beesten van verdedigers.

25 januari 2022 om 22:43

Weer een gevolg van hun wanbeleid. Salarissen zijn helemaal scheefgegroeid en dit is een logisch gevolg. Vervelende is dat een nieuwe verdediger halen van hetzelfde niveau nog duurder is, maar je zal als club toch eens door die zure appel moeten heen bijten als je ooit de salarishuishouding recht wilt trekken. Dus het maximum aanbieden wat je wilt betalen of anders laten gaan.

Dat krijg je als er zoveel verschillen in salaris zijn en de manier van omgang met spelerd momenteel bij Barca
Eerst was het een eer voor elke voetballer om het shirt van Barca te dragen maar die tijd is wel voorbij
Zoals nu met Araujo

Er zou eigenlijk ook een veel meer prestatie gerichte beloning moeten komen in het voetbal. Al die grootverdieners die maar niks presteren. Alleen Barcelona heeft er met Umtiti, Dembele, Langlet en eerder ook al Coutinho, Griezman en Pjanic een abonnement op…. (Opvallend veel Fransen overigens valt me nu op…)

25 januari 2022 om 20:42

Daar zijn clubs zelf bij. Ze kunnen dergelijke contracten natuurlijk gewoon voorschotelen, maar er zullen altijd clubs zijn die gewoon een vastgesteld salaris e.d. voorschotelen. Dat hebben spelers toch heel wat liever.

Gelukkige hebben ze met Ferran Torres een prima speler erbij, ohja en Morata dat is ook geweldig natuurlijk. Prachtig hoe Barca zichzelf altijd maar weer kloot in zulke situaties.
Komt wel goed hoor, gewoon even aankloppen bij de volgende bank voor een kleine lening.

Zijn er echt nog Barca fans die dit beleid verdedigen?

25 januari 2022 om 20:37

Ik vind Ferran Torres eigenlijk een uitstekende speler met nog enorm veel groeipotentie. Ook Morata is beter dan om het even welke andere nummer negen die je nu kan opstellen.

25 januari 2022 om 20:54

Depay heeft een veel beter doelpuntenmoyenne dan Morata dus ik snap niet hoe mensen erbij komen dat die laatste een betere spits is

25 januari 2022 om 22:08

Dat is inderdaad zo Japie, maar ik vind Depay zelf geen nummer negen, ondanks dat hij dat zelf wel vindt.

26 januari 2022 om 02:10

Luuk de Jong heeft een beter moyenne dan Memphis en Morata, dus het lijkt me duidelijk wie er in de basis moet.

26 januari 2022 om 09:32

Luuk heeft helemaal geen beter moyenne dan Depay bij Barcelona. Hoe kom je daar nou weer bij?

26 januari 2022 om 11:08

Niet bij Barcelona, in zijn carriere. Morata heeft nog helemaal geen moyenne bi Barca, dus da's lastig vergelijken.

25 januari 2022 om 20:42

Natuurlijk niet. Haha jarenlang investeren ze alleen in de aanval en het middenveld. Maar fatsoenlijke verdedigers worden zelden gehaald. Het ironische is dat de laatste echt goede aankoop Umtiti was. Het is triest. Nu ook weer Morata geruchten. Ferran voor 55M wauw. Ferran is goed maar ik twijfel ten zeerste of hij er constant kan staan en soort van de aanvalsleider kan worden. Had je liever tot de zomer gewacht en die 55M deels aan een centrumverdediger a la Kounde of de Ligt kunnen spenderen. Of Badiashile (die ik echt een hele goede vind, benieuwd waar die belandt). Dit is gewoon huilen met de pet op. Maar ja in goede en slechte tijden: altijd achter de club blijven staan!

Visca Barca!

25 januari 2022 om 21:46

Of Pau Torres als Laporta's ego dan zonodig een Spaans international moest hebben

25 januari 2022 om 23:56

Een vleugelaanvaller was sowieso een must aangezien Dembele de club gaat verlaten, dit was een no-brainer. De aanval moe(s)t versterkt worden, zonder de verdediging te verwaarlozen aankomende zomer.

26 januari 2022 om 09:26

Die verdediging is waardeloos en zo lek als een mandje: Pique die de 100m in 5 minuten aflegt, Lenglet die super matig is en eerder assists op aanvallers geeft. mingueza die het niveau niet heeft en Eric Garcia kan zogenaamd goed meevoetballen, maar verdedigen heeft hij geen kaas van gegeten. Alba die nog denkt dat hij in 2012 voetbalt en zonder Messi amper wat voorstelt, Alves die wel wil en aan de bal nog wel wat kan maar gewoon veel te oud is. Dest die leuke schijnbewegingen heeft maar voor de rest precies niks kan. Cursus man en zonedekking zou hem goed doen. Tja, wat blijft er over? Alleen Araujo voldoet. Met andere woorden: zeer trieste bedoeling. Komt bij dat de “slot op de deur” voor de defensie nu ook wekelijks begint te blunderen. Vrij lastig dit.

Ik geef hem gelijk.
Beste verdediger van Barca op het moment, verdient veel meer dan de huidige 900k.

Ik geef de beste man groot gelijk. Zogenaamd geen geld om salaris uit te keren maar wel spenderen aan 3e rangs spelers zoals Torres, Morata en weet ik allemaal wie

Die andere spelers doen ook al langer mee dus niet zo raar dat ze meer verdienen. Barcelona is alleen dom geweest door zulke hoge salarissen uit te betalen aan middelmatige spelers dat de volgende betere spelers meer loon wil ontvangen dan de mindere voorganger.
Daarbij vind ik echt dat mensen tegenwoordig doorslaan in wat ze vinden waar ze recht op hebben.
Een Messi of Ronaldo verdienen inderdaad gigantisch veel maar ze zijn ook niet met zo'n salaris begonnen. Zij hebben dat verdiend!! Pas nadat ze zichzelf hebben bewezen een stabiele betrouwbare speler te zijn kwamen die absurde loonstrookjes.
Tegenwoordig denken de jonge spelers na 8 leuke maanden basis dat ze wat te vertellen hebben.

26 januari 2022 om 02:11

Je kan altijd vragen, het ligt aan de club of ze dat ook aanbieden.

“ Araújo verdient volgens AS momenteel 'slechts' 900.000 duizend euro, een salaris dat flink lager ligt dan de overige centrumverdedigers van Barcelona. ”
900 000 duizend euro? 900 miljoen, dan vraag ik me toch af hoeveel de anderen verdienen

Dit ga je natuurlijk krijgen. Barcelona heeft nog wel wat seizoenen nodig om weer een CL te kunnen winnen en kunnen momenteel niet de salarissen betalen die andere clubs van dat formaat wel kunnen en willen betalen. De talenten die niet per se iets met Barcelona hebben en er vanwege sportieve doelen beland zijn, zijn veel sneller geneigd om andere opties te overwegen.

Heel veel betrouwbare journalisten zeggen anders dat de onderhandelingen prima verlopen, betwijfel deze berichtgeving van Marca

Ik reageer nooit! Maar loop me al tijden te irriteren. Zonder financiele slagkracht spelers proberen aan te trekken (Tagliafico bijv.), vervolgens het hoofd op hol brengen zodat ze met nog meer onvrede bij de huidige club blijven zitten. Ontopic: Misschien moet Ajax maar eens informeren om hem op huurbasis over te nemen, met een optie tot koop!

26 januari 2022 om 02:13

Barcelona probeert juist zoveel mogelijk transfervrije of huurspelers aan te trekken, zodat de financiele situatie kan verbeteren.

Je moet je afvragen hoeveel er waar is van dit verhaal. Araujo kust de badge en veegt dan aanbod van tafel. Komt niet als zo iemand over. Maar je weet het nooit, er zijn wel vreemdere dingen gebeurd bij die club de laatste tijd. Lijkt me ook sterk dat ze Russische roulette gaan spelen met hun op 1 na beste speler.

25 januari 2022 om 21:50

Het is niet omdat je van de club houd dat er plots niets meer tegenover moet staan en er geen waardering in je salaris moet zitten. Sterker nog, dan zou ik nog meer verwachten dat die waardering getoond wordt. Liefde werkt 2 richtingen uit

25 januari 2022 om 21:59

Dat zeg ik ook niet, ik vraag me alleen af of het waar is, hebben ze hem wel al een bod gedaan? En ze hebben domme dingen gedaan daar maar lijkt me dus sterk dat ze zijn handtekening in de waagschaal zullen leggen. Van mij mag Perez een portemonnee opentrekken hoor, daar niet van.

26 januari 2022 om 00:08

Marca en AS melden dit, enough said...

26 januari 2022 om 10:13

@fcbcruyffista

Eerlijk is eerlijk, ik neem Madrileense media ook altijd met een korreltje zout, maar Marca is wel vrij geloofwaardig op dat vlak. Nog geloofwaardiger dan een Sport en Mundo Deportivo .

Oefff dit zou een klap zijn voor Barca, want is een geweldig talent. Kan ongetwijfeld een veelvoud verdienen ten opzichte van zijn huidige salaris, want die gaat zijn salaris vervijfvoudigen denk ik bij transfervrij vertrek. Je hebt kans dat ze dan toch weer bij Ajax uitkomen voor de opvolger (als hij te betalen is).

Vroeger konden spelers bijna Barcelona niet weerstaan als ze interesse in je toonden, maar tegenwoordig lijken spelers daar enkel te willen spelen als het forse contracten zijn. Ze zitten ook in een fase waarin titels niet eens prioriteit hebben op dit moment, maar hernieuwen van contracten. Waarbij vervolgens het moeizaam lijkt te gaan als we alle media geruchten mogen geloven.

25 januari 2022 om 23:13

Tja, die megacontracten zijn nog onder het vorig bestuur gesloten. Hoewel Araujo natuurlijk wel een hoger salaris verdient, moet hij nu ook weer niet naar Lenglet en Umtiti gaan wijzen. Beide heren hebben al veel meer bewezen, en waren ten tijde van de verlenging/ ondertekening van hun contracten gewoon hele goede spelers. Dat ze er nu niks meer van bakken zegt mij niks. Wat ik wel vreemd vind is dat zo’n Lenglet gewoon lekker op de bank blijft zitten, terwijl hij sowieso andere opties op tafel heeft liggen. Ik sluit niet uit dat menig topclub interesse in hem zou hebben. Waarom dan nu je beste jaren op de bank vertoeven? Alsof hij in de PL of ligue1 niet hetzelfde kan blijven verdienen?

Liever kwijt dan rijk, niets bijzonders

25 januari 2022 om 23:39

Ik weet niet of er iets met je ogen scheelt of met je verstand maar een vd twee in ieder geval.

26 januari 2022 om 10:12

@real8madrid

Haha heerlijke comment! Hij zou denk ik in elke club (uitgezonderd van Liverpool/city/bayern/psg) in de basis staan denk ik. Real Madrid kan je daar misschien ook aan toevoegen.

Het wordt tijd om umtiti Piqué en lenglet te verkopen Alba mag ook verdwijnen met busi is genoeg geweest tijd om andere jongens naar voren te schuiven

Papa Florentino ben jij nog wakker??

Kan Netflix hier geen docu van maken. Mooi man, leedvermaak. Mes que in club.
Komt wel goed, is altijd een beetje aftasten en onderhandelen , ik verwacht niet dat Araujo niet bijtekent.

By the way : Sport en Catalunya Radio melden dat Kessie een mondeling akkoord heeft met Barã§a om transfervrij aan te sluiten in de zomer.

Daarnaast zou Dembele een 1 op 1 gesprek willen met Laporta zonder zaakwaarnemer omdat zijn intentie nog steeds verlengen is met Barcelona.26 januari 2022 om 10:55

Om te onderhandelen moet er wel ruimte in het salaris budget zijn.

Eigen fout van Barcelona. Als je de andere -enorm slechte collega verdedigers- vorstelijke salarissen laat opstrijken, dan snap je dat Ronald hier ook om vraagt. En wacht eens, dit is notabene een La Masia product. En hij maakt zijn potentie ook nog eens waar. Iets meer waardering is wel op zijn plaats Barcelona.

26 januari 2022 om 10:11

@stijlvol

Komt wel goed hoor, ik maak mij geen zorgen. Araujo is de leider van het toekomstige Barça. Die mag je nooit laten gaan (al zeker niet transfervrij) en moet een clausule van minstens 500 miljoen hebben.

26 januari 2022 om 10:47

Barca kan vanwege het salarisplafond helemaal niks. Van vrijkomend salaris door transfers mag Max 25% betreed worden. Plus dat het plafond op kleine 97M is vast gesteld voor Barca.

26 januari 2022 om 11:01@rkallan

Weet ik, alleen heeft Umtiti nu net zijn contract verlengd met 3 jaar waardoor dat salarisplafond alweer gezakt is, want zijn salaris is nu over 3 jaar verspreid ipv over 1 jaar.

Lenglet wordt geloosd deze zomer, scheelt ook al een hap uit je budget.

Edit : Die 25 is enkel voor transfersommen, niet voor salarissen als ik me niet vergis.

26 januari 2022 om 19:03

Andersom insider. Die 25% is salaris, transfersommen is er geen limiet opgelegd door La Liga en ffp van de Uefa uit is nog steeds opgeschort dus daar kan je in principe 'doen wat je wil'

27 januari 2022 om 10:59

@real8madrid

Dacht dat ik het anders had begrepen, maar goed bedankt voor de toelichting!

De standaard bij Barca is natuurlijk gekelderd. De club heeft geen cent te makken als ze zich aan Financial Fairplay houden. Het is het goed recht van de speler om het nog even aan te kijken en een eerste bod te weigeren. Maar dit lijkt opnieuw een soap te worden zoals we er al een paar bij Barca voorbij hebben zien komen. Het tekent de grote problematiek waarmee de club te maken heeft.

Die spelers zijn allemaal gekomen in een tijd dat Barca een van de beste clubs ter wereld was, met bijbehorend salaris. Gaande het seizoen hebben spelers (financiele) offers moeten brengen en gaat het sportief ook niet echt meer denderend. Daar waar Barca voor veel van die gasten vroeger en absolute eindstation was (hoogst haalbare), is het nu slechts een opspringplank. Die gasten kunnen blijven, of elders meer verdienen en voor de prijzen spelen. Zo werkt dat. Waarom denk je dat de smaakmakers doorgaans ook gewoon vertrekken uit Nederland? Ze kunnen namelijk beter.

Dit Barca is momenteel subtop. Daar horen dan ook spelers bij met die ambitie/ dat plafond.

Leuke optie voor Juventus, veel spelers aangetrokken de afgelopen seizoenen die uit het contract liepen. de Ligt verkopen en Sule (transfervrij+) Araujo (kleine vergoeding) ophalen

Niet alleen dat. Excuusjes zoals beperkte financiële middelen doet er tijdens de contract onderhandelingen niet op, zeker niet als je 65M eruit trekt voor torres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren