Sensatie van na de winterstop mag zich gaan bewijzen bij A-elftal van PSV

Woensdag, 26 januari 2022 om 07:51Rian Rosendaal • Laatste update: 07:59

Johan Bakayoko mag zich de komende dagen laten zien bij het eerste elftal van PSV en gaat daar nu meetrainen, zo meldt het Eindhovens Dagblad woensdag. De uitblinker van Jong PSV werd in verband gebracht met een tijdelijke overstap richting Fortuna Sittard, maar de Eindhovenaren laten hem niet tussentijds vertrekken en volgens journalist Rik Elfrink waren de geruchten 'nergens op gebaseerd'. "Bakayoko voelt zich uitstekend bij Ruud van Nistelrooij en het plan dat de trainer en PSV met hem heeft."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Johan Bakayoko doorbreken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door fossen)

Goede zet want voorin lopen er wel wat rond maar ook veel die blessuregevoelig zijn.

Zou hem wel eens willen zien in het 1e.

Wellicht nog een betere speler dan Madueke

25 januari 2022 om 16:58

Dat hypen is zo onnodig, laat hem zich rustig ontwikkelen.

25 januari 2022 om 18:04

Precies dat... Madueke is ook ongelofelijk gehyped, laten we ze gewoon rustig ontwikkelen zonder die plakkaat mega talent etc. Erop te plakken.

26 januari 2022 om 10:44

Dan hoop ik net zo goed maar veel constanter.

25 januari 2022 om 19:59

Pak je rust man, leuke speler, maar zo bijzonder is het ook weer niet. Mensen laten zich teveel lijden door statistieken. Niet dat daar iets op valt aan te merken, maar dat hoeft niet alles te betekenen. Castillion scoorde ook heel veel in de jeugd, volgens mij is Bojan Krkic topscorer in de jeugd opleiding van Barcelona... Die jongen heeft zeker talent, maar je moet m rustig brengen.

26 januari 2022 om 10:36

Eens laten we eerst wachten hoe hij zich vanaf nu doorontwikkeld, ziet er fantastisch uit tot nu toe en doet mij echt denken aan de Madueke van begin het van het seizoen. Als hij heel blijft en verder gaat waar hij mee bezig is dan beloofd het iets groots.

Hoop dat Schmidt Bakayoko heel snel bij het eerste elftal haalt. Om te spelen, niet om op de bank te zitten en af en toe in te vallen. Wat een ongelooflijk goede speler is dat zeg. Er zijn er zelfs meer in de jeugd in Eindhoven. Een vriend van mij kijkt vaak wedstrijden van jeugdteams (soort van scout), hij vertelde mij dat er bij PSV wel een stuk of 10 spelers in de oudere jeugdteams (Jong,-18 en -17) zitten die, mits ze zich doorontwikkelen, het in zich hebben om de absolute wereldtop te halen. Bakayoko is daar een van.

25 januari 2022 om 17:00

Helaas zijn er van elke tien grote talenten helaas best veel die zich niet door ontwikkelen of die vanwege mentaliteitsproblemen de stap niet kunnen maken. En dat is helemaal niet laatdunkend naar PSV van dat gebeurt bij alle clubs. Ook bij mijn cluppie zijn er helaas voorbeelden te over!

Maar ik ben benieuwd naar dit talent, ik heb m eigenlijk nog nauwelijks gezien behalve in een paar samenvattingen.

25 januari 2022 om 17:04

Tja, met alle respect en ik wil niet vervelend doen, maar hoeveel mensen er in elke bovengemiddeld getalenteerde jeugdspeler wel geen wereldtopper zien is ook opmerkelijk hoor haha. Met name bij de topclubs in Nederland hebben mensen daar een handje van. Er lopen zeker een paar hele grote talenten binnen de jeugdopleiding van PSV, maar het is nog van heel veel factoren afhankelijk of die ook daadwerkelijk binnen het volwassen professioneel voetbal diezelfde stappen kunnen maken. Ook van de allergrootste talenten uit elke jeugdopleiding komt maar een heel klein gedeelte op latere leeftijd in de buurt van de potentie die anderen hen toedichten.

25 januari 2022 om 17:25

Die vriend van mij loopt al sinds de jaren '90 te koekeloeren bij oudere jeugdteams. Hij heeft oa. bij Frenkie de Jong (toen die nog bij Willem II speelde), Gini Wijnaldum (in de Feyenoord jeugd) en Memphis gezegd dat ze tot de wereldtop zouden gaan behoren. Dat zijn toch spelers die het wel degelijk ver hebben gebracht. Maar goed, ik ben de namen natuurlijk vergeten van de spelers die het niet hebben gered. Maar als je de Youtubebeelden kijkt van de wedstrijden van de PSV-jeugd kan je moeilijk ontkennen dat Babadi, Bakayoko, van de Blaak, van Duiven, Nassoh, Bars en Kwaaitaal, om er maar een paar te noemen, extreem grote talenten lijken te zijn. Tuurlijk, bij Mo dacht ook iedereen dat dat een grote zou worden, maar die zit nou net mentaal heel erg in de knoop (met zichzelf, al geeft hij anderen de schuld)

25 januari 2022 om 17:58

Oh ik zal ook niet beweren dat hij er geen kijk op heeft oid hoor haha. En Babadi, Bakayoko en van de Blaak zijn inderdaad hele grote talenten. Van Duiven vind ik meer categorie Vertessen en Nassoh ben ik niet heel kapot van. Bars en Kwaaitaal heb ik te weinig (bewust) zien spelen om er iets zinnigs over te zeggen. Het gaat mij er meer om dat we gewoon rustig aan doen met dit soort talenten naar de top toeschrijven. Niet alleen bij PSV maar ook bijvoorbeeld bij Ajax en Feyenoord. Ik denk dat het op deze leeftijd nog nauwelijks is in te schatten of iemand de wereldtop mogelijk gaat halen.

26 januari 2022 om 11:06

50pMaroc, je noemt nu inderdaad een paar namen die het heel veel schoppen, maar het rijtje wat het niet heeft gered is waarschijnlijk vele malen groter. Da's ook logisch, aangezien de wereldtop of subtop halen echt echt heel moeilijk is. Dus als van die toen er uiteindelijk één de wereldtop haalt, is dat al bovengemiddeld veel.

Verder is het superleuk om jeugdwedstrijden te kijken en die spelers vervolgens te zien doorbreken en intensief te volgen. Ook als ze zich wel goed doorontwikkelen wil dat niet zeggen dat ze de top halen. Het hangt van zoveel facetten af.

25 januari 2022 om 17:10

10 spelers in de wereldtop? Daar geloof ik heel eerlijk gezegd weinig van. Zitten inderdaad hele goede talenten bij PSV, maar welke spelers van PSV hebben na PSV in de wereldtop gespeeld. Depay en Wijnaldum kan ik nu noemen iets anders schiet me momenteel niet te binnen, als ik kijk naar de afgelopen jaren.

25 januari 2022 om 17:31

Wijnaldum kwam natuurlijk van Feyenoord af. Maar PSV heeft sowieso wel veel (voornamelijk aanvallende) spelers in de jeugd die wel degelijk op heel erg hoog niveau hebben gespeeld. Oa. Huntelaar en Memphis. Je kan ook duidelijk zien dat PSV de weg is ingeslagen van eigen spelers opleiden. Bijna alle jeugdteams staan bovenaan, dan zijn er ook nog een stel 16 en 17 jarigen die al vaak in de basis staan van Jong PSV en die langzaam op de deur beginnen te kloppen van het 1ste elftal. Eigenlijk zou je structureel 2 jeugdspelers moeten meenemen voor het 1ste. Als je dan redelijk comfortabel voorstaat kan je er een paar vervolgens redelijk wat speeltijd gunnen.

25 januari 2022 om 17:51

Wel ziek dat je maat dat allemaal ziet, scout hij ook voor clubs?

25 januari 2022 om 18:05

10 spelers die de absolute wereld top kunnen halen is wel heel optimistisch he.

25 januari 2022 om 20:51

"absolute wereldtop" wil ik nog niet zeggen, want ze moeten het natuurlijk eerst even bij PSV 1 laten zien, maar namen als Bakayoko, Babadi, vd Blaak, Houben, Seelt, Comenencia, Simons, Gonzaga en van Duiven zijn wel echt jongens waar ik hoge verwachtingen van heb mits ze fit blijven. Barsten echt van het talent. Geweldige lichting heeft PSV, potentieel de beste lichting in Nederland gezien ze (bijna) allemaal winterkampioen zijn geworden en wedstrijd ook echt met grote cijfers weten te winnen.

26 januari 2022 om 08:07

Is die vriend een soort van data scout? Die verantwoordelijk is voor alle wedstrijdgegevens voor score-apps en wedkantoren.

26 januari 2022 om 12:59

Klopt, lang geleden was hij ook scout bij clubs in Nederland en ook in Belgie. Hij is nu een zelfstandig scout, soms huren clubs hem in, soms betalen ze voor zijn scoutingsrapporten. Hij doet eigenlijk alleen de hogere jeugdteams.

26 januari 2022 om 13:14

Dan klopt dit toch niet? Een data-scout is heel anders dan een voetbalscout.

Ik heb nu meermaals aan het werk gezien. Groot talent hoor. Ik was verbaasd dat hij uberhaupt nog geen minuten in PSV 1 gemaakt heeft.
Hopelijk krijgt hij die binnenkort, kunnen wij zien hoe goed hij op Eredivisie niveau is.

Zeker met een Madueke die wel van glas lijkt, is dit zijn jongere broertje

Misschien had hij zondag al minuten moeten krijgen. Doan en Gakpo waren vrij onzichtbaar en rijp voor een eerdere wissel. Toevallig ook de 2 spelers die hun tegenstanders (blind/mazraoui) liet lopen waaruit de 2e goal viel. Een jonge onbevangen speler kan soms wat teweeg brengen. Nu kwamen modale voetballers als Vertessen en Zahavi een paar minuten voor het einde binnen de lijnen.

25 januari 2022 om 17:03

Ik vond Doan best wel okay spelen en ijverig, Gakpo was gelukkig niet in goede vorm.

25 januari 2022 om 17:07

De opstelling was ook niet best van Schmidt. Ik had als ik hem was gewoon Gakpo puur op linksbuiten gezet ipv als spits in een 2 spitsen systeem, en Vertessen op rechtsbuiten gezet ipv Doan. Zahavi in de spits of Götze valse spits.

25 januari 2022 om 17:20

Doan was met afstand de slechtste man op het veld.

25 januari 2022 om 17:21

Doan de slechtste? Hebben wij een andere wedstrijd gezien? Haha. Vond 'm een van de beteren. Relatief gezien.

25 januari 2022 om 18:07

Met afstand? Hij was juist één van de betere aan psv zijde.

25 januari 2022 om 20:54

Doan was een van de betere in de eerste helft. Van Ginkel en Gotze waren in de eerste helft werkelijke dra-ma-tisch. Tweede helft speelde Gotze gelukkig echt stukken beter maar Doan de slechtste man op het veld noemen? Nja dan heb je de wedstrijd denk ik niet gezien haha.

26 januari 2022 om 20:08

TVL eens hoor, zelfs met die blessures had hij het beter kunnen doen.

26 januari 2022 om 20:10

Benzema ik weet dat je een Psv man bent, dus hebt gekeken. Dat kan je toch niet menen? Hij was echt de beste aan de zijde van Psv.

26 januari 2022 om 20:11

Fossen inderdaad dat vond ik ook, kwam aardig wat dreiging van die jongen.

26 januari 2022 om 20:12

Aguerooo zei net al, Benzema is een Psv man. Maar dit heeft hij gemist, want Doan speelde echt behoorlijk en dreigend. En Gotze toch deels doorslaggevend wellicht heeft hij voor jullie weer de topvorm te pakken.

26 januari 2022 om 10:38

Vertessen lijkt nog wel potentie uit te stralen. Aan zijn snelheid zal het zeker niet liggen. Ik had hem afgelopen zondagmiddag op rechtsbuiten verwacht. Zijn snelheid zou voor Blind een nog groter probleem zijn geweest dan die van Doan. Die overigens ook daardoor een levensgrote kans opleverde. Ware het niet dat Timber - ten onrechte als hoofdschuldige aangewezen voor de gelijkmaker van PSV, Alvarez was vooral diegene - met een fantastische ingreep erger voorkwam.

26 januari 2022 om 10:53

Nou Vertessen vind ik een type Narsingh/rommedahl, vrij snel maar mist finesse en overzicht. Deze gozer kan wel degelijk wat, lijkt (ook qua spel) op Madueke. Maar goed, we moeten zien als hij echt doorstoot naar het 1e. Madueke is vooralsnog ook meer afwezig dan aanwezig.

Als ie de mentaliteit van leermeester Ruud heeft gaat ie ver komen. Talent heeft ie genoeg.

Paar keer in actie gezien bij Jong PSV
Maakt uitstekende indruk
Groot gelijk dat PSV bakayoko binnenboord houdt
Zou geweldig zijn mocht hij binnenkort zijn debuut maken in psv 1

Heb deze jongen een paar keer aan het werk gezien en was wel echt onder de indruk hoor. Zie hem volgend jaar wel tegen de basis van psv aanzitten als het een beetje meezit. Sowieso heeft psv een heel aardig jong team dit jaar.

Goede zet! Snel minuten laten maken! Heb een paar hele wedstrijden van m gezien...genieten

26 januari 2022 om 08:47

Het is de vraag waar hij het meeste aan heeft, hele wedstrijden bij Jong PSV in de KKD en enkele minuten bij PSV. Zoals Ruud ook al aangaf is het belangrijk dat hij veel speelt.

Goede zaak dat jongens uit eigen opleiding een kans krijgen als ze zich in positieve zin laten zien. Natuurlijke opvolging met talenten is voor een Nederlandse club immers nog het beste verdienmodel!

PSV verdient wel een compliment met het steeds maar weer aanleveren van aanvallende talenten. Heeft de club geen windeieren gelegd. Nu weer deze jongen. Al heb ik zelf weinig van hem gezien, dus kan ik niet over hem oordelen, maar de berichten zijn positief. Ik ben benieuwd.....

En terecht. De ontwikkeling van Bakayoko is echt ongekend de afgelopen maanden. Aan het begin van het seizoen stond hij (bij mij in ieder geval) nog niet bekend als 1 van de aller grootste talenten uit de opleiding, inmiddels kun je natuurlijk niet meer om hem heen. Nu is het aan hem om te laten zien dat hij het ook een niveautje hoger kan. Hij is natuurlijk nog maar 18 dus niemand verwacht dat hij dit jaar al de nieuwe Gakpo is maar als het hem lukt om deze lijn door te trekken heeft PSV op termijn een hele leuke speler!

Dit weekend ook weer uit zijn slof geschoten. Goal en 2 assists tegen Excelsior. Vooral ook goed om te zien dat hij een heel erg technische speler is die ook oog voor zijn medespelers heeft. Eigenlijk een verbeterde versie van Madueke. Die is natuurlijk ook al heel goed. Hij komt ook over als een rustige en betrouwbare jongen.hier gaan ze in Eindhoven veel plezier aan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

188 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2022- PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

Benítez maakt indruk: ‘Direct een van de betere keepers van de Eredivisie’

Calvin Stengs is enorm te spreken over Walter Benítez. De 23-jarige aanvaller speelde het afgelopen seizoen bij OGC Nice samen met de Argentijnse sluitpost en raakte daar onder de indruk van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren