Toeschouwers onder strenge voorwaarden weer welkom in stadions

Dinsdag, 25 januari 2022 om 19:06Rian Rosendaal • Laatste update: 19:30

Op korte termijn zijn voetbalsupporters weer welkom in de stadions in Nederland, zo is dinsdagavond op de persconferentie wereldkundig gemaakt door premier Mark Rutte. Er zijn echter wel strenge voorwaarden verbonden aan het weer toelaten van voetbalfans in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, want slechts een derde van de capaciteit van een stadion mag worden benut. De stadions in de Nederlandse profcompetities zijn al sinds vrijdag 12 november leeg.

In de aanloop naar de persconferentie werd al duidelijk dat het verbod op toeschouwers bij wedstrijden in het Nederlands voetbal van tafel zou gaan. Rutte bevestigt deze versoepeling, waarbij wel voorwaarden zijn gesteld. Over drie weken is er wel een nieuw 'weegmoment'. Onder de juiste omstandigheden kunnen dan de nieuwe regels mogelijk verder versoepeld worden.

“Voor voetbalstadions en andere buitensportlocaties geldt een verplichte zitplaats en anderhalve meter afstand. Dat betekent dat de stadions voor een derde kunnen worden gevuld en natuurlijk is het dan de bedoeling dat de fans goed verspreid over het stadion zitten”, laat Rutte weten. Om toegang te krijgen tot de stadions is een QR-code, in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test, verplicht.

Het betaald voetbal liet het kabinet maandag weten dat het niet akkoord zou gaan met een bezettingsgraad van één derde in de stadions. Als het aan de 34 directeuren van de clubs in het betaald voetbal, de KNVB, de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV ligt wordt de maximale bezetting snel opgeschaald. Mogelijk gebeurt dat dus alsnog over drie weken. "Het is een voorstel zonder perspectief", luidde het oordeel van de betaald voetbalclubs eerder. "Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld."

Het kabinet heeft eveneens goedkeuring gegeven voor de hervatting van de amateursport. Door de aangekondigde versoepelingen kunnen de amateurs weer wedstrijden spelen tegen andere teams. Het is wel verplicht voor alle spelers om in het bezit te zijn van een QR-code. In december werden alles competities al stilgelegd in verband met de eerder geldende maatregelen.


Poll

Verstandige beslissing van het kabinet?


143 reacties (laatste reactie door backcorner)
25 januari 2022 om 19:22

Voor veel clubs is dit ook niet winstgevend. Alle vakken moeten open dus je hebt veel stewards nodig. Ook nog eens volle bezetting nodig voor food en non food. En dat voor maar 1/3 bezetting. 👎

Gewoon vol gooien weer, geen zin in weer een zaadpot door het gemis van toejuichende fans!

25 januari 2022 om 19:14

Vond Rutte vrij stellig overkomen. Heb helaas niet het idee dat dit aangepast gaat worden de komende weken..

25 januari 2022 om 19:15

Helaas inderdaad...

25 januari 2022 om 19:30

Blijven de ziekenhuis cijfers enigzins gelijk dan zie ik over 3 weken dit wel veranderden naar 2/3 van stadion capaciteit

25 januari 2022 om 20:08

Of de nep geluiden op tv.

25 januari 2022 om 21:32

Ja helft van de tijd kloppen die geluiden helemaal niet...

Mogen we lootjes trekken wie er mag en wie niet..1/3 is beter dan 0 natuurlijk, hopen dat het zo snel als mogelijk weer volledig open kan.Je zou ook kunnen zeggen, als deze variant zo licht is, laat dan iedereen deze variant maar krijgen om immuniteit op te bouwen.

25 januari 2022 om 19:15

Ik ga niet naar ajax op deze manier, dus heb jij in ieder geval weer iets meer kans hahaa.

25 januari 2022 om 19:57

Ik ga ook zo niet naar Ajax. Ook niet naar PSV, Feyenoord, Utrecht en nog een aantal..

25 januari 2022 om 20:02

Heerlijk alleen op een stoeltje zitten is erg leuk...not. en dan ook nog uitgeloot worden voor bijvoorbeeld RKC ipv de klasieker. Nee, laat dan maar helemaal dicht.

25 januari 2022 om 21:56

Ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat maar ik zit altijd alleen op mijn stoeltje. Er is geen ruimte meer over voor een ander als ik ga zitten

Een derde vind ik zo onzinnig. Snap dit angsthazenbeleid niet echt. Kijk naar de landen om ons heen, die zijn allang al open zonder problemen. Zo zonde dat wij dit waardeloze beleid voorgeschoteld blijven krijgen! Gewoon alles open gooien.

25 januari 2022 om 19:20

Had je dat ook gezegd toen de fransen alleen met een briefje de straat op mochten als ze naar de supermarkt wilden?? Dat al die straten vol liepen met politie om te controleren.....kijk naar de landen om ons heen??? Had je dan ook hetzelfde gewild? Wij leven hier in Nederland vriend. Wij hebben niks te maken met wat andere landen doen. Je kan niet alles ineens voor 100% doen. Denk aan de uitgestelde zorg. Gooi alles open en die mensen worden straks weer de deur gewezen. Niet zo gemakkelijk denken. Wij hebben minder capaciteit in de ziekenhuizen. Maar vergeet dat vooral even en ga dat vooral ff vergelijken met landen om ons heen. Landen die veel groter zijn dan Nederland......koekoek.

Stap voor stap

25 januari 2022 om 19:23

Hey, ik merk dat je nogal emotioneel bent. Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik mag mijn mening hebben, jij de jouwe. Het is ook in Nederland al tijden zo dat we heel veel besmettingen hebben zonder gevolgen in de ziekenhuizen etc. Het lijkt mij dus prima om alles open te gooien.

25 januari 2022 om 19:27

Ben het helemaal met je eens. Stoppen met die angstcultuur. Wakker worden, we gaan weer gewoon verder met ons leven. Het Omikron virus is nog minder erg dan een fikse verkoudheid. Maar ja, nu die Kuipers er ook nog bij is gekomen worden de regels nog absurder.

25 januari 2022 om 19:28

Stap voor stap? D’r liggen 250 man op de ic. Met Corona niet door Corona. Ik zie je wel vaker overdreven reageren op Corona artikelen. Rustig aan. De economie is al 2 jaar naar de klote door dit slechte beleid. Alles moet open zonder QR

25 januari 2022 om 19:31

Bijna al zijn reacties zijn gebasseerd op emotie. Meestal angst en als iemand een andere mening heeft vaak hevig geirriteerd. De mortaliteit van Delta was al niet extreem maar Omnikron is zoals Diederik al zei 'peantus'. Leef, geniet en stel je wat rationeler op over een virus waar wij 0 invloed op hebben en hoogstwaarschijnlijk niet meer dan een snotneus aan over houden

25 januari 2022 om 21:35

@ itstom Uiteraard mag iedereen zijn mening hebben. Jouw mening is dat je het onzinnig vindt en we moeten kijken naar de landen om ons heen. Duitsland is 1 van die landen en die hebben per 1 februari een vaccinatie verplichting net zoals in Oostenrijk. Is dat dan wat je bedoelt wanneer je zegt "kijk naar de landen om ons heen" of bedoel je alleen datgene wat jou goed uitkomt? Voor de goede orde, ik ben niet emotioneel voor je die onzin ook op mij af wil vuren en het gaat uitstekend met mij, ik stel je alleen maar een simpele vraag.

25 januari 2022 om 22:38

Een snotneus, wat een onzin.
Ik zie mensen in m’n omgeving ziek worden, in het ziekenhuis belanden en voor langere tijd klachten hebben.
Dat heb ik decennia lang met een snotneus of griep niet gezien.
Moet je daarom alles dichtgooien? Zeker niet. Moet je bang zijn? Ook niet.
Maar je hoeft het niet af te doen als een snotneus of griepje want dat is het simpelweg niet.

25 januari 2022 om 19:23

Al ruim 2 jaar zelden tot geen volle stadions gezien. Hierdoor realiseer je je pas echt hoeveel je mist bij het kijken van een wedstrijd. De hele sfeer/spanning en extase is weg. De maatregelen duren al veelste lang inderdaad, terwijl ze echt niet nodig zijn.

25 januari 2022 om 20:17

Het verschil daarbij is dat in die landen wel een normale vaccinatiegraad, en daarom zoveel open kan, omdat dat overal de maatstaf is.

25 januari 2022 om 20:55

90% niet genoeg voor je?

Iemand een idee hoe het met amateurvoetbal zit? Belangrijk ook dat we weer los mogen!!

25 januari 2022 om 19:17

Als ik het in de gauwigheid goed heb gehoord mogen competitiesporten voor amateurs weer, ook met publiek.

25 januari 2022 om 19:18

Competitie is weer toegestaan! En publiek volgens mij ook.

25 januari 2022 om 19:20

Alleen spelers met CTB mogen wedstrijden spelen, anders alleen trainen. Wat een schande is dit. Het pesten van ongevaccineerden kent werkelijk geen grenzen. Ik walg van deze regering.

25 januari 2022 om 19:26

@lfc11 dat is inderdaad niet wenselijk. Aan de andere kant, het grote percentage ziekenhuisopnamen kwam en komt, of je het nou leuk vindt of niet, door mensen die niet gevaccineerd zijn. 'Pest(t)en' zij daarmee niet net zo goed mensen die als gevolg van te weinig plek in het ziekenhuis hun zorg niet kunnen krijgen?

25 januari 2022 om 19:36

Het grote deel van de ziekenhuisopnamen komt van mensen boven de 60 met onderliggende aandoeningen. Niet van actieve voetballers die gewoon willen trainen en wedstrijden willen spelen.

25 januari 2022 om 20:09

@lfc11

uw bewering over een CTB voor spelers klopt niet volgens mij, de website van de rijksoverheid moet je alleen voor binnensporten een CTB hebben. tenzij het toegangsbewijs nog wel verplicht is bij het betreden van de kleedkamers, maar zover ik weet was die er al weer af.

Edit: al zie ik nu wel op een nieuwswebsite dat een CTB verplicht is voor spelers vanaf 18 jaar bij betreding van het sportcomplex.

Editedit: al valt op de website van de rijksoverheid weer te lezen dan een CTB allen nog maar nodig is voor het betreden van binnnefacaliteiten voor buitensporten, zoals de kleedkamer. dus dan klopt de nieuwswebsite waarschijnlijk niet. zie link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavir...
al is dat nogsteeds heel bijzonder, want een vrijwilliger of een persoon die bedrijfs- of beroepsmatige werkzaamheden verricht hoeft geen CTB te hebben. een persoon die kantinedienst heeft hoeft dus geen CTB te hebben en de bezoeker van de kantine wel. en dit geldt dus ook voor de vrijwillige scheidsrechters. stel een speler van een team heeft geen CTB, dan mag die wel de scheidsrechter zijn van die wedstrijd. want die is tenslotte vrijwilliger.

25 januari 2022 om 20:11

Dat klopt. Echter is daarvoor de wet van de grote getallen. Genoeg mensen die nog actief sporten die óók in het ziekenhuis zijn beland dan wel zorg nodig hadden. Dat dat voor deze leeftijdsgroepen voor veruit de meeste mensen niet heeft gegolden, doet daar niets aan af. Ik begrijp verder je punt wel en vind ook niet dat dit zou moeten. Echter kan ik er ergens ook weinig medelijden mee hebben. De redenen om niet te vaccineren zijn namelijk voor een grote meerderheid onzin, dan wel gebaseerd op valse aannames. Ethisch gezien is het in ieder geval een lastige kwestie waarover verschillende mensen het vermoedelijk nooit eens worden

25 januari 2022 om 22:53

ca 50% van de ziekenhuisopnames is bezet door ongevaccineerden terwijl vaccinatiegraad op iets van 85% ligt.
En op de IC’s liggen de verhoudingen nog anders.
Laten we nou eens kappen met het “ontkennen” van de werking van vaccins.

26 januari 2022 om 12:38

Om VE tegen ziekenhuisopname te berekenen, moeten we ook weten wie er na vaccinatie in het ziekenhuis belandt zonder positieve test en hoe zich dit verhoudt tt.o.v. ongevaccineerden, maar goed. Met de huidige case definitie van een corona opname had werkelijk elk vaccin effectief geleken tegen ziekenhuisopname. Maar mensen slikken maar wat graag de berekening ingegeven door de farmaceutische industrie van VE tegen ziekte. Komt ze zelf ook beter uit als ze het vaccin hebben genomen.

Verder ageer ik niet eens per se tegen het vaccin, maar tegen het CTB eisen bij buitensport, terwijl dit echt geen enkel verschil maakt in het aantal ziekenhuisopnamen met corona. Een maatregel moet proportioneel en effectief zijn en dat is hier gewoon niet het geval.

26 januari 2022 om 15:57

De farma-industrie is niet de schoonste, eens. Maar zo erg als je ze wil doen voorkomen, is het echt niet. Verder wat betreft "komt ze zelf ook beter uit als ze het vaccin hebben genomen.": zal ongetwijfeld gelden voor een aantal mensen, maar het is natuurlijk een regelrechte aanname die je doet. Voor mezelf bijvoorbeeld maakt het geen reet uit, en voor mensen in mijn omgeving ook niet. Echter weet ik dat dat niet zoveel zegt, ieder z'n eigen omgeving natuurlijk. Daarbij richt jij je pijlen op de farma-industrie; wat te denken van de ziekenhuizen zelf. Die zitten namelijk helemaal niet te wachten op zoveel COVID-patiënten. De zorg is zwaar, kost veel manuren en ontzettend veel andere zorg wordt uitgesteld of zelfs helemaal niet geleverd. Een ziekenhuis en hun personeel heeft daar precies 0 mee te winnen. Toch wordt het wel gedaan, waarom? Omdat het, helaas, nog steeds nodig is. Zodra de noodzaak verdwenen is, is dat klaar.

Overigens ben ik het met je eens dat deze maatregel niet goed past bij het voorkomen van ziekenhuisopnames, het scheelt wel, maar of dat significant is, vraag ik me ook zéér af. Enfin, ik blijf er wel bij dat als je nu niet gevaccineerd bent, het ook oprechte onwil is. Dat mag, maar daar zitten dus consequenties aan (ook al is dat met deze maatregel niet proportioneel wat mij betreft).

Alle fieldlabs hebben toch ook gewoon bewezen dat er amper besmettingen komen van stadions. Typsiche schijn politiek terwijl er genoeg bewijs is dat hier de besmettingen niet vandaan komen.

25 januari 2022 om 19:17

Niet van de stadions an sich. In een zwaar gecontroleerde situatie. Wel op weg er naartoe. In de kroeg voor en na de wedstrijd enz.

25 januari 2022 om 19:35

Ah okee ik was van mening dat er met de fieldlabs maar 2/3 besmettingen waren die rechtstreeks terug te leiden waren naar het stadion

1/3… hoop wel dat we bij ajax benfica en de andere europese wedstrijden weer volle stadions hebben hoor…

25 januari 2022 om 19:16

Volle stadions zonder strenge voorwaarde, alsnog weer op een strenge voorwaarde geen QR terwijl who zei dat pandemie teneinde is. Ik kijk al anderhalf jaar niet meer naar persconferentie, je weet weer precies wat ze weer hetzelfde gaan zeggen.

25 januari 2022 om 19:19

Beste Aqua, dat heeft de WHO dus helemaal niet gezegd. Het einde lijkt in zicht ja, dat is iets héél anders. En ik kan me bijna niet voorstellen dat jij dat niet begrijpt. 1/3e is niet ideaal, maar het is een eerste stap richting volle stadions.

25 januari 2022 om 19:24

Mogen toch nu wel stellen dat met Omicron het virus wel gedoofd is, maar nee hoor alles wordt nog strenger. eerst stap en om vervolgens weer die stap in te trekken en zo gaat dat telkens weer in de winter...

25 januari 2022 om 19:28

Het lijkt inderdaad zo te zijn dat het veel minder zwaar is geworden met deze variant, al is 'gedoofd' dus niet waar. Verder: als je iets zegt, kom dan niet met uitspraken die niet zijn gedaan.

25 januari 2022 om 19:32

Toch mooi, je zegt a maar a blijkt niet waar te zijn en daar wijst iemand je op. Dan negeer je dat compleet en dan begin je maar over b.

25 januari 2022 om 19:36

backcorner Omciron variant is mild, ze blijven zware maatregelen nemen, ze geven 12 procent toe aan vrijheid weliswaar schijnvrijheid want je moet wel de QR code hebben, ik vind het allemaal veel te ver gaan. Ze moeten het behandelen als influenza.

25 januari 2022 om 19:49

Helemaal mee eens. Al welvarend land moet Nederland zorgen dat ze naar verhouding met de Europese normen voldoen qua ziekenhuis capaciteit. Spanje behandeld het tegenwoordig ook als influenza.

25 januari 2022 om 19:59

@aqua Ja leuk en oprecht fijn dat de omikron variant milder is, maar het is dus niet net zo te behandelen als een (reguliere) Influenza-variant. Die zijn namelijk veel minder besmettelijk, met als gevolg dus veel minder zieken. Minder zieken resulteert logischerwijs ook in minder ernstig zieken (die er ook met Omikron echt nog zijn) en dus in minder ziekenhuisopnames. Zo moeilijk is deze logica toch niet? Ik begrijp soms echt niet dat sommigen het allemaal zo simplistisch zien. Ik ga er vanuit dat het uit emotie is. In ieder geval niet vanuit een objectief standpunt.

Verstandig uuh nee! Want de maak je alsnog verlies ben je niet tot amper winstgeven 1/3de schei uit!
1/3 is haast niks

Belachelijk dat er maar 1/3 van een stadion gevuld mag worden. Dat is gewoon niet te doen voor veel clubs. Zoals Ajax heeft aangegeven vanmiddag is 2/3 redelijk met oog op zsm stadions weer vol.

In Engeland en enkele Amerikaanse Staten zijn de stadions al het hele seizoen geopend zonder noemenswaardige gevolgen, maar hier blijven we maar krampachtig vasthouden aan het idee dat we met al die maatregelen het verschil maken.

25 januari 2022 om 19:34

In veel staten in Amerika zijn ze al bijna een jaar normaal aan het doen, en guess what? Geen oversterfte ten opzichte van de pre-covid jaren.

25 januari 2022 om 19:38

Welke Staten zoal? Ik voorspel namelijk dat die perfect te vergelijken met Nederland zijn qua klimaat en bevolkingsdichtheid.

Zonde, maar beter iets dan niets....

25 januari 2022 om 19:18

Dit is ook niets, moet eens afgelopen zijn met die strenge zoethoudertje voor in verhouding met het virus veel te ver gaat

25 januari 2022 om 19:47

Ach, het grote probleem is carnaval over 3 a 4 weken!
Dat moeten ze nog even uitzingen, daarna gaan de maatregelen eraf...
Mark my words!

1/3 voor iets dat in de buitenlucht is, vind ik erg mager. Uiteraard ben ik blij dat er weer versoepelingen aankomen, maar 2/3 had mijn inziens zeker reëel geweest. De supermarkten ontvangen ook gewoon 100% bezetting en binnen is verspreiding virus veel groter.

Onbegrijpelijk. Valt niet meer uit te leggen. Ze spreken zichzelf continu tegen. Kans op besmetting in buitenlucht zo klein en dan gooien ze t niet open. Ze kunnen ook niet zeggen dat supporters dan onderweg naar t stadion elkaar treffen, want kijk voor de grap is naar bijv. de IKEA.

Hellyea. Eindelijk weer naar het stadion. Ironisch dat je nu blij bent dat het stadion normaal niet vol zit, dan kunnen nu alle scc houders wel.

Gelukkig wel weer wat publiek. Een ander probleem voor de KNVB. Alle wedstrijden die om 20.00 en 21.00 gepland staan zullen neem ik aan eerder gespeeld gaan worden zodat er publiek bij kan zijn

25 januari 2022 om 19:19

20.00 uur kan nog net. 21:00 uur zullen inderdaad eerder gespeeld worden.

25 januari 2022 om 19:19

Die wedstrijden van 20:00 niet. Dat kan gewoon. Die van 21:00 wouden ze vervroegen dacht ik. Ik ben heel benieuwd of de UEFA meewerkt. Ik kijk dan vooral naar Vitesse - Rapid Wien.

25 januari 2022 om 19:24

Ik ben bang van niet. De UEFA heeft er geen belang bij om ploegen eerder te laten spelen. Dat speelschema ligt gewoon vast.

25 januari 2022 om 19:24

Hoe zit het met de Europese wedstrijden die in de avonduren worden gespeeld? Ach, doe maar weer een avondklok, stelletje gekken daar in Den Haag. Geil op regeren, maar nergens verstand van....

25 januari 2022 om 20:55

Maak je geen zorgen, ze strijken straks over hun hart en ze geven je nog een puileschil.

Maar een derde?? Dat slaat toch nergens op? Wil je het land nog steeds in gijzeling houden? Het is tijd om gewoon te accepteren dat de laatste variant alle symptomen heeft van een griepvirus. Dus de boel open gooien. We moeten af van die angstcultuur die ons door de strot wordt geduwd.

1/3e is heel karig. Ik vraag me af of dat uberhaupt winstgevend is. Om de kosten te dekken moet je denk ik meer dan 33% halen. Maar zal club wel verschillen. Had gehoopt op 50%. Maar de wanhoop is nabij, dus beter iets dan niets. Net op tijd voor de Europese campagne, dan heb je gewoon supporters nodig. Over 3 weken helemaal vol hopelijk, want die fieldlabs hebben uitgewezen dat stadions echt geen superspreaders zijn.

25 januari 2022 om 19:20

Helemaal leeg is nog minder winstgevend.

25 januari 2022 om 19:25

Dat is niet waar. Je maakt veel meer kosten dan bij geen supporters.

25 januari 2022 om 19:26

Stewards en handhaving kost ook wel geld hé. Denk dat je gelijk hebt maar het verschil is niet gek groot denk ik.

25 januari 2022 om 19:38

Sjikkesjuist niet voor die paar kost het de club nog meer geld die ze zelf moeten uitgeven in plaats van aan te verdienen.

25 januari 2022 om 20:05

Dat ligt dan toch aan de supporters. Bij Twente zorgen we met de drankopbrengst er wel voor dat het winstgevend wordt.

25 januari 2022 om 23:08

Fair. Daar had ik inderdaad niet aan gedacht. Toch denk ik dat het flink wat scheelt als je 1/3e van je stadion niet hoeft te compenseren. Heb er verder ook geen harde cijfers bij.

1/3, verplicht zitten, mondkapje op en 1.5m houden. Had lekker dicht gelaten. Ik sta notabene op een sta vak en er moet alsnog geloot worden wie mag..

1/3 van het stadion daar wordt niemand vrolijk van
Pff
Kabinet kom nou eens tot verstand en gooi alles geheel open
Of met zijn allen naar een wedstrijd of niet

Pff Twente heeft 20,000 seizoenskaart houders dus kan maar de helft van de seizoenskaarthouders erheen...

Dan maar gewoon boycotten het is of alle jaarkaart houders of niemand imo

25 januari 2022 om 20:06

Mooi! Ik gun mijzelf jouw plekje ook van harte. Thnx!

25 januari 2022 om 23:32

van mij mag je... ik ga voor de sfeer en voor bier en gezelligheid. en dat kan alleen met alle seizoenskaarthouders. of met niemand.

Ben ook vorig jaar geweest tegen Groningen. nou dat was dus echt niks aan allemaal uit elkaar. en geen sfeer je kon beter thuis blijven.

Zo, dat stukje op het einde hakt er even in zeg. Buitensport mag weer in competitieverband, oh, maar, ps. Alleen met een QR code. Alle amateur verenigingen even scanners regelen en vrijwilligers optrommellen om te handhaven. Neem aan voor circa 30 man per wedstrijd, plus publiek. Nou, gelukkig hebben ze allemaal dikke jaren gedraaid en kunnen ze nog extra beveiliging inhuren voor als er iemand niet luistert naar ome Harry.
Lijkt me dat de knvb zich hier beter druk over kan maken, ipv berichten over hoe ze het niet eens zijn met de behandeling van de prof tak.

Ik vind eerlijk gezegd dat wij als volk sowieso niets meer mogen zeggen. Wij zijn zo ongeëvenaard achterlijk dat na het vallen van een volledig incapabel en onzuiver kabinet we gewoon zo stemmen dat hetzelfde kabinet weer terugkomt. Je verzint het niet.

25 januari 2022 om 20:12

Dat krijg je met die jaknikkers in en rond het kabinet. Tel daar dat piepkuiken van de PvdA ook nog eens bij op, en je hebt zo maar twee derde meerderheid. De verstandige partijen worden weggezet als wappies. Tja, dit krijg je met een veilige baan, altijd doorbetaald, en een stel incapabele adviseurs, verzameld in het OMT, die ook gewoon lekker doorcashen en volop in de schijnwerpers staan. Daar heeft die Kuipers een ministerschap aan overgehouden. Misselijkmakend allemaal, maar deze oelewappers bepalen wel het beleid. En voordat die huttemetut van een Kamervoorzitster mij de mond snoert, roep ik op tot burgerlijke ongehoorzaamheid;-)))

25 januari 2022 om 20:16

Wie zijn de verstandige partijen dan?

25 januari 2022 om 20:21

Zo te lezen verdiep jij je niet in de politiek. Maar ik ben geen fan van de coalitiepartijen, mocht je dat niet duidelijk zijn. En dan druk ik me nog heel mild uit. En niet alleen vanwege het Corona beleid. Maar het pluche is belangrijker dan Nederland gezond en eerlijk houden. Zo duidelijk?;-))

25 januari 2022 om 21:08

Wat een wollig antwoord. Ik vraag de partijen. Dan verwacht ik eerlijk gezegd gewoon de namen van de ‘verstandige’ partijen. Want met al die splinterpartijen is het spectrum ‘niet-coalitiepartij’ nogal breed.

25 januari 2022 om 21:19

FvD, BBB, BVNL en Denk zijn goed bezig, en PVV qua corona ook (ben er verder geen fan van). Verder is de Libertaire Partij DE partij voor mij, helaas zit die niet in de Kamer.

Edit:
Maar vertrouw natuurlijk nooit politici 100 procent. Altijd zelf je onderzoek doen en zelf alles proberen te verifiã£â£ã¢â«ren. Hoe goed een politicus ook is, het blijft een politicus. En het verschil tussen politicus en een leugenaar is dat een politicus ervoor betaald krijgt. Vertrouw je eigen autonomie. Focus op je zelfontwikkeling.

25 januari 2022 om 21:37

Partijen als JA 21, Van Haga, BBB, PVV en een beetje FvD, zitten met hun visie op het Corona beleid vooral op mijn lijn

25 januari 2022 om 21:43

Als je het FVD schaart onder verstandige partij denk ik niet dat we het, los van dat de Vvd ruk is, ooit ergens over eens gaan worden. Fvd verstandig en dan ook nog een citaat van Gideon van M. M'n ziel moet huilen. libertarisme klinkt op papier supertof, maar daarvoor zijn we als mens niet geschikt, net als communisme. Mensen zijn veel te dom om alles op eigen houtje te beslissen.

25 januari 2022 om 21:48

Tja dan noemen ze partijen die a priori tegen alles wat met de islam te maken heeft is en een partij met mooie groepschats over joden. Dat zou ik dan weer niet als ‘verstandig’ categoriseren.

25 januari 2022 om 21:52

Partijen als FVD heb je sinds de opkomst van de LPV altijd. Ze spreken een deel van het volk aan dat ontevreden is over de huidige politiek / samenleving. Natuurlijk zal geen van deze inwisselbaar partijen ooit regeren of ooit een werkbare oplossing voor wat dan ook bedenken (forumland met eigen dating app lololol), maar dat deert de Thierry's van de wereld niet. Die willen gewoon aandacht, al ben ik bij Baudet wel bezorgd dat ie ergens een verkeerde afslag heeft genomen en het geringe verstand dat hij onder die ernstige narcistisch stoornis af en toe nog wel liet zien definitief is verloren.

25 januari 2022 om 21:52

FvD is geen verstandige partij, maar zitten met hun Corona beleid deels in mijn richting. En dat was de vraag. Bij deze beantwoord.

25 januari 2022 om 21:56

Een politieke partij is verstandig als ze met hun corona beleid op de lijn van pinko zitten. Ik hoop dat ze in Den Haag meelezen want dit is een regelrechte eyeopener

25 januari 2022 om 22:46

@gooner4eva Alle partijen die je hier noemt, kun je, met enige objectiviteit, zonder uitzondering scharen onder de noemer 'populistisch'. Of dat een pre is, is voor eenieder een goede vraag om zichzelf te stellen. Je kan inderdaad beter jezelf vertrouwen dan op één van van deze partijen Maar dit is uiteraard een mening

25 januari 2022 om 22:51

Het enige wat die partijen doen is het tegenovergestelde van wat de regering doet. Was de regering tegen maatregelen omtrent covid? Dan was meneer Baudet als hardste aan het roepen om strenge maatregelen tegen dat erge virus. Totdat de regering dat ook zei natuurlijk. Dan was het weer het tegenovergestelde.

25 januari 2022 om 23:20

Het werd tijd dat ook jij dat inziet!;-). Er zijn hier dus meer verstandige mensen. Beter laat dan nooit....

25 januari 2022 om 20:14

Dat is zo. Maar is het alternatief qua partijen objectief beter? Dat valt ook te betwisten. Of nou ja, in mijn ogen is dat alternatief absoluut niet beter. Maar goed, daar hebben we dan een democratie voor.

25 januari 2022 om 21:45

Ligt aan het alternatief. Als je bedoelt de randpartijen die om de zoveel jaar opkomen op rechts en ten onder gaan aan geruzie en schandalen, nee zeker niet. Wat mij steekt is dat iemand als Rutte gewoon alsnog genoeg stemmen haalt om een geloofwaardig mandaat te houden.

Ze nemen een groot risico, nee een groot risico is dat je alles open gooit. dat is een risico. Komen er dan teveel mensen in het ziekenhuis, ja dan moet er iets aan gedaan worden, maar nu staan alle seinen op groen en kan dat gewoon. Tot 22:00 horeca, waarom? Een virus gaat dan toch niet pas over straat? 1/3 stadion? Wat maakt dat nou uit, in de wandelgangen loopt iedereen naast elkaar. Dit beleid is zo raar, ga gewoon open.. laten we hopen dat de ziekenhuizen een beetje manageable zijn en baseer daar je maatregelen op, niet maatregelen nemen om maatregelingen te nemen.. zo van, kijk mij nou veilig zijn. Klaar mee!

25 januari 2022 om 20:26

Dan moet je vooral bezuinigen op de gezondheidszorg. Straks is er vanwege gebrek aan personeel - men wil niet meer in de zorg werken, of loopt huilend weg - een veel groter probleem. De oorzaak is dus niet wat er buiten gebeurt, maar of er voldoende in onder meer de ziekenhuizen wordt geã¯nvesteerd. Zo niet, kun je straks bij iedere forse tegenslag het land in lockdown gijzelen. Als je zelf niet het slachtoffer bent, is dat de makkelijkste weg. Jij wordt niet financieel gekort. Leve onze politici....

Schijnversoepeling van niets. In december onterecht je alles afgenomen en nu krijg je een deel terug.

Alleen gevaccineerde krijgen een deel van hun veiligheid terug terwijl we te maken hebben met een virus dat aangetoond dient te worden via een test. Lachwekkend en dan laten veel mensen zich ook nog inspuiten met rotzooi voor een 3e keer.

Waar stopt dit?

25 januari 2022 om 21:07

En hoe denk je precies dat andere virussen worden aangetoond? Of (gevaarlijke) bacteriën? Dat verzinnen ze zomaar? Overigens, welk ingrediënt van de booster maakt het 'rotzooi'? Ik ben reuze benieuwd.

25 januari 2022 om 22:24

Nee mensen worden ziek en gaan dood.

25 januari 2022 om 22:38

Dat klopt. Maar je gaat niet in op beide vragen.

26 januari 2022 om 07:49

Inhoudelijk wil ik er best op ingaan maar is voetbalzone daarvoor het kanaal om te doen? Overigens hebben ze nog nergens Omikron kunnen vaststellen dus waar praten we eigenlijk over? Maar om inhoudelijk te reageren, de PCR test. De maker van de PCR test, de heer Mullis heeft al aangegeven dat de PCR test niet gemaakt is voor waar men nu mee bezig is. Je kan zonder dat iemand ziek is dingen gaan vinden, zolang je maar zoekt. Het aantal cycli is daarin bepalend en als je maar blijt proberen dan zal uiteindelijk iedereen positief zijn. Laat nou net de maatregelen nog tot stand blijven houden door de vele tests die totaal niet betrouwbaar zijn.

En vandaar mijn opmerking hierboven, we weten of iemand ziek is door een test terwijl je normaliter zou moeten controleren wanneer iemand symptonen heeft, bijvoorbeeld iemand dat zich volledig kapot hoest en 40 graden korts heeft.

En volgens mij is inmiddels wel bewezen dat gevacinneerde ook gewoon nog steeds besmettelijk zijn en het doorgeven alleen zegt men minder maar waar is dat op gebasseerd? Of natte vinger werk zoals vele dingen? Maar ook dit is via een test waarin 90 false positive is, maar die houden we zelf in stand..

Inhoudelijk over wat er in de vaccinatie zit is mij niet bekend, ook niet echt in geintereseerd. Wel zie je enorm veel mensen omvallen na de booster, dus dat het rotzooi is kunnen we wel vaststellen. Ik ken onderhand meer mensen dat last heeft van de vaccinatie dan mensen dat zich niet laat vaccineren en nog vrolijk erop lo eeft.

26 januari 2022 om 10:18

@sergioramoshm Natuurlijk kun je je afvragen of VZ het juiste kanaal is. Toch is het wel fijn als beweringen worden ondersteund door argumenten, dus bedankt voor je reactie in ieder geval. Allereerst: Het interview met Mullis waar je naar verwijst is al een hele tijd geleden (jaren '90); die man is in 2019, dus vóór de COVID-pandemie al gestorven. In de tussentijd (zo'n 25 jaar) zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest. Verder lees ik dat vaker: "ze hebben Covid/omikron/delta/.." helemaal nooit kunnen vaststellen. En ik vraag me nog steeds af waar deze nonsens vandaan komt. Zo moeilijk is het namelijk niet hoor, als je écht geïnteresseerd bent, vraag eens of je mag meekijken in een lab waar ze je de procedure en kennis erover kunnen uitleggen.

De opmerking begrijp ik, maar symptomen zijn niet zo eenduidig. Zelfde als bij bijvoorbeeld een hartinfarct: de een presenteert zich met klassieke symptomen (druk op borst, uitstraling arm/kaak etc.), de ander heeft een 'stil' hartinfarct zonder symptomen. Echter, de uitkomst is bij beide hetzelfde: het hart krijgt een flinke poffer te verwerken.

Wat betreft je 3e alinea: het klopt dat gevaccineerden het ook door kunnen geven, helaas. Daarom ben ik ook geen bijster grote fan van 2g etc. Met die 90% false positive heb je het neem ik aan over een zelftest? Het klopt dat bij die zelftesten veel vals positieven zitten, echter is dat niet per se slecht: de test is namelijk wel erg sensitief. Áls je het hebt, is de kans héél groot dat de test positief is. Als je het níet hebt, is de kans erg klein dat de test positief is, maar inderdaad aanwezig. Daarvoor heb je dan de PCR-test om te discrimineren tussen positief en negatief. Uiteraard zijn de testen niet feilloos, maar dat geldt voor zo ongeveer alle (medische) testen: het is altijd een balans tussen sensitiviteit en specificiteit.

Dan je laatste alinea: prima dat je er niet in geïnteresseerd bent, maar dan kan je natuurlijk niet zeggen dat het rotzooi is. Waar je vervolgens ook vandaan haalt dat "enorm veel mensen omvallen na de booster"; dat is gewoon niet waar. Mogelijk haal je dat van Vaers; daarvan zou je inmiddels wel bekend moeten zijn dat iedereen en zijn hond 'bijwerkingen' kunnen melden. Het komt er meer op neer dat gebeurtenissen ná vaccinatie worden gemeld (áls ze al gebeurd zijn): het zegt helemaal niets over een verband met vaccinatie. Dan tenslotte: Het klopt dat veel mensen last hebben van de booster, als in dat ze 1/2 dagen 'slecht' in orde zijn. Is ook een vrij logisch gevolg van het activeren van je immuunsysteem, want dat is wat (de meeste) vaccins uiteindelijk doen.

Wees blij met een eerste stap, als het goed gaat wordt het vanzelf meer. Je kan echt precies zien aan de reactie welk type fans het om gaat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren