Donny van de Beek hakt knoop door en maakt zich op voor verhuurperiode

Woensdag, 26 januari 2022 om 17:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:16

Donny van de Beek is dicht bij een tijdelijke overstap naar Crystal Palace, zo meldt Fabrizio Romano woensdag. De Premier League-club heeft net als Valencia geïnformeerd bij Manchester United naar de mogelijkheid om de 24-jarige middenvelder te huren. Ralf Rangnick wil daar het liefst niet aan meewerken, maar Crystal Palace-manager Patrick Vieira 'blijft pushen', zo weet Romano. Momenteel wordt gesproken over de huurvoorwaarden: United wil dat het volledige salaris wordt overgenomen.

Van de Beek is dringend op zoek naar speeltijd, hetgeen er voor de middenvelder op Old Trafford totaal niet in zit. Rangnick wil de voormalig Ajacied echter behouden met het oog op de breedte van zijn selectie. Het is de vraag of de Duitse interim-manager alsnog zijn goedkeuring geeft aan een tijdelijk vertrek van Van de Beek, nu er concreet geïnteresseerde clubs zijn.

Manchester United zal in ieder geval niet meewerken aan een optie tot koop in een huurcontract. De club wil zich ervan verzekeren in het seizoen 2022/23 over Van de Beek te kunnen beschikken. Gezien die laatste toevoeging van Romano lijkt een huurperiode komend half jaar niet uitgesloten voor de negentienvoudig Oranje-international. Vorige week meldde The Telegraph dat Van de Beek een aanbieding van Newcastle United heeft afgewezen, omdat hij geen trek heeft in degradatievoetbal.

Rangnick wil in ieder geval dat Van de Beek het seizoen afmaakt bij Manchester United, zo liet de coach al meermaals publiekelijk weten. "Ik wil dat Donny blijft", zei de Duitser. "Ik had twee weken geleden een gesprek met hem en vertelde dat ik hem zou adviseren tot het einde van het seizoen te blijven. Van de Beek wil naar het WK en Louis van Gaal heeft hem verteld dat hij regelmatig moet spelen. Dat begrijp ik, maar we hebben veel concurrentie in de ploeg." Rangnick heeft op het middenveld verder de keuze uit Bruno Fernandes, Scott McTominay, Fred, Nemanja Matic en Jesse Lingard. Paul Pogba is momenteel herstellende van een slepende hamstringblessure; van de Fransman is nog onduidelijk wanneer hij terug wordt verwacht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Gewoon met de vuist op tafel slaan en niet willen spelen, dan mag je zo weg, niet te lief en soft blijven Donny dan red je het in de voetbalwereld niet mee.

25 januari 2022 om 14:13

Die 120K weeksalaris moet op de een of andere manier wel binnen blijven komen hé. Gotta chase the bag.

25 januari 2022 om 14:53

Tsja, hij zou ook de Bogarde strategie kunnen gaan inzetten. Lekker tot medio 2025 zo'n 21 miljoen euro binnenharken op het bankie (zowel letterlijk als figuurlijk )

25 januari 2022 om 15:05

Hahaha daar lijkt Bogarde ook beroemd mee te zijn geworden. Niet zijn tijd bij Ajax en het winnen van de cup... nee.. de tijd bij Chelsea en lekker banken haha

26 januari 2022 om 07:41

Dat vind ik gewoon triest. Bij Valencia kan hij ook genoeg verdienen en het zou een opstap kunnen zijn naar een mooie carriere in la Liga. Daarnaast als je je voetballende carriere weer op de rit krijgt kan dat weer voordelen hebben voor een carriere na het voetbal als bijv. analyst of weet ik wat.

26 januari 2022 om 13:37

Pieterpost, dat laatste valt wel mee hoor. Simon Cziommer, Ibrahim Affelay, Kees Kwakman.. dat zijn de analisten in Nederland. Van de Beek zal na zijn carrière toch wel minstens de status van deze mannen hebben.

26 januari 2022 om 13:50

Ja, als analyst hark je ook 21 miljoen binnen. Nee, ik vind het lullig voor Donny dat hij niet goed uit de verf komt, maar medelijden? 120k per week.. wauw.

26 januari 2022 om 17:51

Wat boeit die carriere als analyticus nou zeg. Met 3 maandsalarissen bij United geinvesteerd in vastgoed verdient ie meer aan verhuren dan hij ooit als analyticus zou verdienen

25 januari 2022 om 14:16

Alleen hij heeft nou niet echt de bagage om een grote mond open te trekken… als het nou niet aan hem lag en in zijn minuten die hij krijgt, goed speelt, maar dat is niet zo. Hij heeft niet zoveel te willen. En clubs kan moeilijk elke speler verhuren die weinig spelen, dan. Blijf je namelijk dit met maar 16/17 spelers. Sommige spelers zijn nou eenmaal selectie opvulling/gevallen voor nood. En MANU schaalt hem daarin

25 januari 2022 om 14:31

Ach, het was wel hun recordaankoop van 20/21, dan ga je mij niet vertellen dat ze hem als opvulling hebben aangekocht. Dat hij dat nu is, is een vaststaand feit maar ze hebben hem gehaald om te laten spelen. Die 40 miljoen is in dat opzicht bagage genoeg. Solskjaer heeft hem aan het lijntje gehouden en nu lijkt Ragnick hem ook maar te blijven pleasen met mooie woorden maar op een gegeven moment houdt het op en heeft hij wel degelijk iets te zeggen over zijn eigen carriã¨re. En anders zouden ze hem eens wat meer speeltijd moeten geven in niet een C-elftal maar een A-team. Met die schamele minuutjes die hij krijgt kan hij natuurlijk nooit meedraaien als een schakel in een voetbalmachine. En dat hij dat kon, bewees zijn tijd bij Ajax wel.

25 januari 2022 om 14:59

Ik zie Ajax supporters altijd refereren naar die schitterende CL campagne van 3 jaar geleden als argument om Van de Beek een hand boven het hoofd te houden.

Het feit dat er nog altijd naar die prestaties van 3 jaar geleden moeten verwezen worden zegt toch eigenlijk alles? Dat wil dus zeggen dat hij in die periode van drie geen relevante, noemenswaardige prestaties meer geleverd heeft en dus stilstaat in zijn ontwikkeling.

Daarnaast wordt hij door 2 opeenvolgende managers totaal genegeerd. Je gaat mij niet wijsmaken dat die het alle twee zodanig fout zien in Van de Beek. Dat wil gewoon zeggen dat United iets te hoog gegrepen is voor hem.

En dat is geen schande maar probeer dat dan ook niet recht te praten door te verwijzen naar prestaties van 3 jaar geleden. Want anders kunnen we Balotelli ook nog naar Real Madrid schrijven... ;-)

25 januari 2022 om 15:11

Naja, Balotelli is toevallig weer in het vizier van de Azzurri

Volgens mij houd ik Donny niet echt een hand boven het hoofd, ik benoem het als vaststaand feit dat hij nu opvulling is. Alleen zeg ik niet te geloven dat hij destijds als opvulling is gehaald.

Draai het daarbij eens om, dat doe ik vaak maar al te graag: je kan jezelf toch niet bewijzen in 68 minuten (!!) Premier League dit seizoen? Er is geen moment dat bij hem en met hem er gewoontes ingeslepen worden wat wel zo was inderdaad in een elftal dat naar mijn idee beter draaide dan het huidige Manchester United. Het is niet zo raar dat als je de kant van Donny kiest, je naar zo'n lange tijd terug gaat gezien dat de laatste keer was dat hij wel volledig de kans kreeg.

25 januari 2022 om 15:45

Iedereen verwijst maar naar die PL maar Vd Beek heeft in de EL en beker best veel minuten gemaakt. Leuk dan die verhalen over dat B-team, maar dat zijn wel de wedstrijden waarin je je moet laten zien, net zoals de andere spelers die zich in die wedstrijden moeten bewijzen. Maak je dan indruk op de training en speel je zo een wedstrijd een keer goed dan krijg je echt wel je kansen in de PL ook, maar als je steeds geen indruk maakt dan houdt het op. Je zit niet meer in de Eredivisie waar je een seizoen lang krijgt om je aan te passen. Je bent nu actief op topniveau. Laten we niet vergeten dat Vd Beek in Oranje ook amper een knikker raakte dus het ligt echt niet alleen aan United25 januari 2022 om 17:08

Het is denk ik ook tekenend dat er geen enkele andere topclub interesse heeft voor Donny als koop of huur, het is echt niet alleen United die twijfelt aan zijn niveau. Ik bedoel, als er iemand langskomt en 40m biedt dan zegt United natuurlijk direct ja, maar blijkbaar vindt niemand m dat waard.

25 januari 2022 om 17:19

THenry leuk betoog maar als je niet word opgesteld en dus ook geen wedstrijdritme kan opdoen dan is het voor elke speler lastig en om je in k ik jker te spelen. Daarbij een speler halen en hem alleen gebruiken voor de breedte van je selectie dan ben je als club/trainer ook niet lekker bezig. Kortom als van de Beek weg wil ik laat je hem toch lekker gaan

25 januari 2022 om 17:35

Is toch niet zo raar? Clubs doen dat de hele tijd, ze kopen spelers van kleinere clubs met potentie, kijken of ze kunnen aanhaken op het niveau, en zo niet dan zitten ze op de bank. Kijk bv naar Keita bij Liverpool, Drinkwater bij Chelsea, Jovic bij Real, Labyad bij Ajax, ga zo maar door. Na een tijdje kunnen ze dan idd verhuurd worden, maar in het begin wil je ze erbij houden totdat je weet wat ze precies kunnen.

26 januari 2022 om 08:56

@Japie
Laat je vooral niet beïnvloeden door feiten maar;
- 204 minuten in de CL (United speelt geen EL), verspreid over 4 wedstrijden
- 90 min in de League Cup, zijn enige volledige wedstrijd van t seizoen
- 18 minuten in de FA cup

Is dat “best veel” ?

27 januari 2022 om 12:07

Jij pakt nu alleen dit seizoen erbij. Vorig jaar heeft hij ook wedstrijden gespeeld. Bovendien is hij in de CL ook een paar keer in de basis gestart. Blijkbaar is hij dan gewisseld omdat hij niet goed speelde. Ik kan me wel een wedstrihd tegen Watford herinneren in de PL toen hij goed speelde. Dat niveau zou hij vaker moeten laten zien

25 januari 2022 om 14:33

het weerwoord van een kleuter als hij niet met andere kleuters mag spelen: Ik wil ook niet eens met jullie spelen!!
Ik zie het al helemaal voor me Aqua

26 januari 2022 om 18:57

Eindelijk, Donny moet gaan spelen. Voetballen kan die wel.

Zowel bij Valencia als Crystal Palace spelen ze met alleen controleurs en geen 10. Gaat Donny dan als 6/8 spelen?

25 januari 2022 om 15:21

Dan kun je hem beter niet halen. Hij is geen 6 of een 8. Hij is een 10 met daarbij ook nog gezegd hebbende dat je dan niet van een 10 moet verwachten dat die heel creatief is.

25 januari 2022 om 16:42

@bastian_vdw: Dat, plus Palace heeft Gallagher en Eze al, die ik persoonlijk beide beter vind. Zou het daarom een hele vreemde stap vinden. Begrijp dat hij gedoe heeft met z'n oude zaakwaarnemer en hij misschien niet volledig begeleid (mag) word(en) tot dat geschil is opgelost, maar iemand kan toch wel met hem gaan zitten om te kijken waar ze behoefte hebben aan hem als speler door de selecties en speelwijze te analyseren? Of zou hij echt zulke matige begeleiding en mensen om zich heen hebben?

Tja, wat moet je als Donny van de Beek zijnde nou doen...

Hij lijkt gewoon te netjes in dit geval. Iets meer je kont in de krib gooien en dan werken ze misschien wel mee. Als siert het hem dat hij zo netjes en professioneel is natuurlijk.

Wel gewoon gebleken dat het een domme transfers is geweest, wat velen al konden voorspellen. Dat hij daadwerkelijk zo weinig speelt als dat hij nu doet, dat is wel opvallend natuurlijk. Maar kwalitatief gezien is hij simpelweg niet goed genoeg voor United (ondanks dat anderen dat ook niet zijn; voor een deel van de Ajax fans die het altijd opnemen voor Donny: het één cancelt het ander niet uit).

Donny's probleem is dat hij niet als 6 kan en ook geen 8 is, maar een 10 die goed is in de korte combinatie en dan als fox in the box opduiken. Dat is helaas voor hem een manier van spelen waar weinig teams mee spelen. En dan kom je lastig aan de bak. Eigenlijk grappig, maar Donny van de Beek had haast beter naar Liverpool kunnen gaan. Daar heb je namelijk het creatieve vermogen op de vleugels en een spits die uitzakt, waardoor hij perfect zou kunnen opduiken. Alleen of hij dat niveau daar aankan, is natuurlijk de vraag.

Verder geen flauw idee waar hij nu terecht zou kunnen. Palace en Valencia lijken mij gevoelsmatig nou juist net niet de juiste bestemmingen, maar wie weet.

Donny moet echt op gaan komen voor zichzelf
en een transfer of huurperiode eisen
op deze manier bij United gaat niemand gelukkig worden

Crystal Palace zou een mooie club voor hem zijn

Waarom wil die Rangnick hem per sé tegen houden? Hij gebruikt hem alleen maar voor luttele minuutjes. Hoop dat Van de Beek gewoon duidelijk zegt dat hij weg wil. Hij moet gewoon meer spelen en dat moet zeker als hij het WK wil halen. Rangnick kan het nog doen met Fernandes, Lingard, Matic, Mctominay en Fred. Gewoon net als Martial duidelijk aangeven. Die heeft ook een prima huurdeal met Sevilla.

25 januari 2022 om 14:39

Elke trainer wil zoveel mogelijk opties hebben.

25 januari 2022 om 15:09

Vanuit financieel perspectief is dit gewoon dom. Wordt alleen maar minder waard en speelt toch nooit. Leuk dat hij misschien 1x in de 2 maanden nodig is, maar laat hem dan gewoon gaan. Kan je beter een jeugdspeler gebruiken voor de minuten die VdB zou krijgen.

25 januari 2022 om 15:22

Alsof Ragnick iets om de financiele positie van Man Utd geeft. Hij wil gewoon presteren tot de zomer en daarna het stokje overgeven.
Als Man Utd om financiele redenen van Van der Beek afwillen, moet de financieel manager zich daar maar hard voor maken

25 januari 2022 om 15:25

Welke trainer kijkt er naar het financieel perspectief ? Ten Hag wil Nico ook liever niet laten gaan. Dit ondanks dat Nico zelden speelt en het financieel ook aantrekkelijk kan zijn. Een trainer wordt beoordeeld op sportieve prestaties niet op financiële.

26 januari 2022 om 05:59

@29er
Maar zoals Vd Beek presteert in de minuten die hij krijgt, zou hij toch geen meerwaarde of optie voor Man United moeten zijn?
Ten Hag bijv houdt Tagliafico er graag bij want die laat in mijn ogen zien dat die in de weinige minuten die hij speelt alsnog van toevoeging is.

Persoonlijk denk ik dat dit niet gaat gebeuren. Ik lees hierboven dat iemand zegt dat Valencia met 2 controlerende middenvelders speelt, dat is zo maar Bordalas wil graag 352 spelen. Donny zou dan wel mooi tussen de middenvelders en de aanval kunnen lopen in een vrije rol.

Valencia lijkt me een geschikte club hoewel ik Donny snel bij Ajax terug verwacht.

25 januari 2022 om 14:56

Opzich wel een fijn verdienmodel, winst maken op spelers die je later gewoon weer tot je beschikking hebt. Dat werkte prima bij Blind en Klaassen :D

25 januari 2022 om 15:24

Hoewel Klaassen na zijn blessure en het feit dat Berghuis op 10 gekomen is wel erg ver terug gezakt is. Als je daar ook Donny nog voor haalt, dan ben je wel kapitaal aan het vernietigen. Want met Kudus, Berghuis en Klaassen heb je al 3 spelers op deze positie (waarbij het de vraag is in hoeverre Kudus nu een keer niet geblesseerd raakt).

25 januari 2022 om 15:47

Jansen

"wel kapitaal aan het vernietigen"

Hoeft niet natuurlijk he. Kans is aanwezig dat Gravenberch verkocht wordt, dan zou je Klaassen op die plek zetten. Erik Ten Hag heeft weleens aangegeven dat Kudus een geschikte linksback kan worden.
Antony kan ook weggaan en dan zet he Berghuis rechtsbuiten.

Dan heb je nr 10 vrij voor Dvb

Ik zeg niet doen, maar opties zijn er dus.

Zelfs Alvarez kan gaan, dan Klaassen plek van hem en Kudus of Blind plek van Gravenberch. Niet ideaal, maar gelijk roepen kapitaalvernietiging is kort door de bocht.

25 januari 2022 om 16:18

Wat Klaassen betreft wel maar Blind is geen verdienmodel voor Ajax geweest. Die heeft, als aan de afgesproken bonussen voldaan moet worden, meer gekost dan dat hij opgeleverd heeft, het verschil is € 3 miljoen in de min.

25 januari 2022 om 16:50

Nou, Blind hebben we wel weer op een andere manier dubbel en dwars terugverdiend natuurlijk.

25 januari 2022 om 17:49

Klopt maar dat is een ander verdienmodel dan waar jij het over hebt en dat geldt voor vele spelers die nu bij de selectie zitten en hebben gehoord.

Dat is bij Tadic, Ziyech, Nico, Nerés etc etc ook zo.

Edit: maar goed dat is verder niet belangrijk, het gaat erom dat de meeste investeringen zich uiteindelijk weer terug verdienen, de manier waarop doet er niet toe + dat kwaliteit wat mag kosten.

Lingard aan Newcastle uitlenen en VDB aan Chrystal Palace. Ze komen beiden aan hun minuten en ook positief voor United daar ze tegen rechtstreekse concurrenten van United misschien wel punten afpakken.

Palace
Manman, leuke club in Londen maar gaat verder nergens over. Gezellie met Riedewald al zit die ook meer op de bank (en geblesseerd te zijn) je verwacht t niet. Geen club waar je je kunt onderscheiden als 10 maar goed.

26 januari 2022 om 00:19

Goed op de hoogte van de club Palace

Ik hoop dat hij een goede keuze gaat maken qua club. Hoop dat de keuze nu straks gebasseerd op het feit dat hij graag zo snel mogelijk weg wil.

Dit zou geweldig zijn. Lekker in Londen wonen en voetballen en ook nog eens voor een club met een geweldige aanhang, prachtig stadion en een team waar je alle kans krijgt. Een jong, fris team, met ervaren krachten die zeker niet tot de subtop hoort, maar waar je je wel weer in the picture kan spelen. Kom maar, Donny.

Wat gaat ie bij Crystal Palace doen dan? Daar komt ie ook heus niet uit de verf. Sevilla lijkt me dan beter.

26 januari 2022 om 13:34

Valencia, niet Sevilla.

26 januari 2022 om 14:57

Die clubs haal ik altijd door elkaar. Geen idee waarom. Het is niet alsof de steden bijelkaar in de buurt zijn ofzo.

Valencia klinkt direct fijn: lekker in warmte je minuten maken, maar voor Donny is het beter (denk ik) om in Engeland te blijven, omdat het mij echt onwaarschijnlijk lijkt dat hij zonder problemen gaat starten bij Valencia. Ten eerste is hij de taal al niet machtig en kent hij die competitie al helemaal niet. Lekker naar Palace gaan, ook al heb je daar niet direct basis aangezien die Gallagher en Eze wel belangrijk zijn op het middenveld.

26 januari 2022 om 13:37

Nou ja, als je kijkt dat eerdere United-flops als Memphis en Januzaj aardig terecht kwamen in Frankrijk en Spanje, dat is toch een aardig voorbeeld voor Donny?

Eindelijk keer goed nieuws voor vd beek
Beste optie deze huur periode
Lekker veel minuten maken
Terug in ritme komen
en in de zomer op zoek naar een andere werkgever

Davy Klaassen traject: Ajax - Everton - Werder Bremen. Donny van de Beek traject: Ajax - Manchester United - Crystal Palace.

Incl Donny 7 middenvelders bij united, maar hij mag niet weg van de trainer die zegt hem nodig te hebben als er 4 geblesseerd of geïnfecteerd raken. Donny go!

Nu moet ManU de knoop nog even doorhakken🤣, dat Donny de knoop al had doorgeknipt is een oud en lang verhaal inmiddels.

Zal hij vast niet komen te spelen. Had nooit voor deze clubs gekozen. Hij moet weg uit Engeland. Bundesliga past perfect bij hem. Als hij nu niet tot spelen komt vind je hem terug bij een Russische middenmotor of een Schotse suptopper.

Chrystal Palace... tsja daar zie ik 'm niet redden. Het is geen speler die echt vanuit het niets een diepe steekbal geeft oid. Hij moet het echt hebben van een dienende rol. Dit wordt niks.

Groot gelijk, succes Donny!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller212
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren