Ajax ziet voorstel afgewezen worden en rekent op volgend transfervrij vertrek

Dinsdag, 25 januari 2022 om 12:16Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:21

Danilo heeft enkele maanden geleden een voorstel van Ajax om zijn aflopende verbintenis te verlengen naast zich neergelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 22-jarige aanvaller is na dit seizoen transfervrij en kan rekenen op interesse van clubs uit binnen- en buitenland, maar lijkt het seizoen mede vanwege de blessure van Brian Brobbey gewoon in Amsterdam af te maken. Laatstgenoemde vertrok vorig jaar ook al transfervrij bij Ajax, maar werd in januari terug gehuurd van RB Leipzig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door jmaassen)

Prima aanvaller, maar helaas niet goed genoeg voor ajax 1! Denk wel een goede aanwinst buiten de top 3 voor elke eredivisieclub!

25 januari 2022 om 12:42

Ik heb zelf nooit gelezen dat Danilo gezien werd als een supertalent, meer een jongen met potentie wat het gokje waard is.

25 januari 2022 om 12:47

@lunny,

Exact, is ook gewoon terug te lezen in het topic van VZ toen Danilo destijds naar Ajax kwam. Werd gezien als een goedkoop en interessant gokje die de leegte van vertrokken spitsen uit de jeugd moest opvullen. Natuurlijk betaalt Ajax wel regelmatig een paar miljoen her en der voor dit soort spelers maar hij werd niet binnengehaald als extreem talent inderdaad.

25 januari 2022 om 13:42

@fossen / lunny, dat zegt maikelschuur toch ook niet? Danilo komt in dit Ajax echt tekort, dat niveau heeft hij gewoon niet. Maar vergeet niet, onder Frank de Boer hadden we semi spitsen als Siem de Jong en Danny Hoesen. Deze jongen kan echt wel beter voetballen dan Hoesen. Dat bedoelt hij. In die periode had Ajax Danilo waarschijnlijk gewoon als vaste nummer 9 gehad. Niveau is inmiddels zoveel gestegen dat hij zelfs als back-up eigenlijk niet voldoet.

25 januari 2022 om 15:05

Danilo kwam in 2017 naar Ajax, dat was voordat ten Hag bij Ajax kwam. Uiteraard ver na de Boer, maar toen was het huidige beleid net in gang gezet. We moesten het nog doen met Bertrand Traore, gehuurd voor de spitspositie. Door omstandigheden moest Dolberg al zijn opwachting maken, daar Dolberg in wezen van het kaliber Danilo was. Traore de beoogde spits ging naar de flank. Toch was Danilo van nu niet beter dan hen. In de laatste 2 jaar onder de Boer hadden we Milik en Cassiera. Wellicht was hij 2e spits geweest, maar ook de Milik van toen schat ik hoger in. Dus al zou hij een paar jaar eerder zijn gekomen betwijfel ik het. Anders was het met Zivkovic, als we het dan mogen hebben over een talentvolle spits die onder de Boer speelde en het niet waar heeft gemaakt.

25 januari 2022 om 15:15

Ik bedoel eigenlijk precies wat jij zegt in je laatste alinea. Met rest van je stuk ben ik volledig mee eens. Sterker nog, ik ben nog steeds van mening dat Ajax te makkelijk afscheid heeft genomen van Dolberg. Maar hij stond niet te boeken als supertalent, net als Danilo dat niet was. Dolberg is van origine flankspeler en uit nood bij het 1e gebruikt als spits. Dat beviel zo goed dat hij mocht blijven staan.

25 januari 2022 om 13:07

Daar denken ze in Twente anders over. Eerste seizoenshelft was hij door Cerny goed daarna viel hij heel ver terug. Mede gezien zijn salaris (buiten eu) kun je je afvragen of er een Nederlandse clu b interesse heeft.

Iets doet Ajax niet goed

25 januari 2022 om 12:27

Nja, das natuurlijk niet helemaal waar. Danilo komt te kort en is daarom 3de keus, begrijpelijk dat hij dit zelf niet wilt maar Ajax is hierin niks te verwijten.

25 januari 2022 om 12:33

Tja het kan ook gewoon toeval zijn dat een paar spelers vooralsnog weigeren hun contract te verlengen. Van Mazraoui en Onana begrijp ik het nog wel, al heeft Onana natuurlijk wel iets goed te maken, maar zij kunnen wel een mooie stap maken. Gravenberch is natuurlijk doodzonde als hij zijn contract niet verlengd. Deze Danilo had Ajax beter in de zomer kunnen verkopen, maar ik weet ook niet of hij daar voor openstaat.

Daarnaast is het ook niet raar dat sommige jonge talentvolle spelers hun contract niet verlengen. Het is toch lastiger om door te breken in het eerste en ik kan me dan ook voorstellen dat je eerder voor een korte verlenging kiest of zelfs voor een andere club.

25 januari 2022 om 12:38

Zelfs Gravenberch is eigenlijk niet in de positie om hard to get te gaan spelen. Ik vrees ook dat zijn talent verloren gaat door de dollartekens van Raiola als hij niet snel bijtekent. Gravenberch kan in de huidige vorm nooit naar een betere club dan Ajax en als hij een stap op zij doet in een zwaardere competitie, dan zal hij amper spelen en komt hij als een Brobbey met hangende pootjes terug. Ik begrijp het allemaal niet zo, want juist de talenten die heel bewust bijtekenden hebben in het recente verleden wat voor Ajax kunnen betekenen financieel gezien en doen ook vaak de betere transfers als ze iets ouder zijn.

25 januari 2022 om 12:42

Dat is een goed punt dat je maakt. Voor Danilo is het niet zo erg, maar een Mazraoui en een Gravenberch willen qua salaris waarschijnlijk op hetzelfde niveau zitten als Tadic. die hoge salarishuishouding zorgt er dus enerzijds voor dat je goede spelers kunt halen, maar ook dat de rest van de selectie ook flink omhoog wil. En als dat dan niet kan gaan ze weg.

Deze reactie was bedoeld onder je andere comment.

25 januari 2022 om 12:48

Klopt. Maakt Gravenbercb een overstap naar ManU dan lachen spelers als Rashford hem waarschijnlijk ukt waarom hij in vredesnaam een basisplek bij Ajax opgeeft voor een roulatieplek bij ManU. De Ajacieden mogen best beseffen dat zij bij Ajax een kans gepakt hebben die andere clubs hen niet kunnen bieden, tenzij zij Suarez, Frenkie of De Ligt zijn.

25 januari 2022 om 13:04

@myvision,

Naar mijn mening is Gravenberch een talent van de buitencategorie. Ik zie hem het ook wel redden in het buitenland, als hij het mentaal aankan. Van iemand als De Ligt verwacht ik dat, dat geen problemen op zou leveren maar bij hem heb je toch twijfels. Denk dat er genoeg clubs zijn waar hij bij de eerste 15 kan horen, zeker als hij het nog een seizoen goed doet bij Ajax. Brobbey was met alle respect een wissel van Ajax, deze jongen heeft toch wel wat meer bewezen.

Aan de ene kant heb je natuurlijk gelijk hoor, dat verlengen slimmer is. Alleen je zorgt er wel voor dat je maar naar een paar clubs kunt gaan, want als hij zijn contract verlengd gaat Ajax zoveel geld vragen dat veel clubs afvallen.

25 januari 2022 om 13:08

Maar types als Gravenberch moeten ook snappen dat ze nog lang niet op het niveau van een Tadic zitten. Ik bedoel kijk naar de cijfers en de invloed van een Tadic daar kan een Gravenberch alleen maar van dromen. Mazraoui is in mijn ogen een ander verhaal en is tegenwoordig gewoon trend geworden om transfervrij te vertrekken om zelf extra te verdienen aan een overstap. Je ziet het tegenwoordig steeds meer dan vroeger. Danilo is wat mij betreft toch niet erg niet goed genoeg voor Ajax en voor nu nog nuttig door de twee afwezige spitsen maar als die terug zijn krijgt Danilo toch weinig minuten. Blijkbaar had niemand afgelopen zomer interesse om een transfersom te betalen dus dan maar gratis weg laten gaan. Snap zijn kant ook dat hij niet wilt bijtekenen hij kan beter nu naar een club gaan waar hij speelt.

25 januari 2022 om 13:18

@sebasjuh,

Types als Gravenberch vertegenwoordigen wel een marktwaarde waar je u tegen zegt. Ik begrijp dat hij niet zo goed is als Tadic, maar die jongen kan toch wel minimaal 30 miljoen opleveren, ook niet geheel onbelangrijk voor Ajax. Ik persoonlijk zou kunnen begrijpen dat je daar ook in wil mee profiteren via salaris of een andere constructie.

25 januari 2022 om 13:22

Is toch volledig duidelijk dat Gravenberch de volgende Kluivertsituatie wordt. Hij en zijn vader die vrij consequent aangeven dat het prima en verstandig zou zijn nog even in Amsterdam te blijven, verwachten dat ze er wel uitkomen. Maar intussen Raiola in dienst nemen en dan is er echt nog maar één iemand die stuurt. Die zal de onderhandelingen dermate traineren en op de spits drijven ‘in het belang van zijn cliënt’, tijd rekken tot er een patstelling ontstaat. Volgende stap is schermen met interesse van een paar Italiaanse clubs, tot er geen weg meer terug is en Overmars een streep moet trekken. En dan verdwijnt Gravenberch ergens heen waar hij eigenlijk nauwelijks wil zijn, maar ja, hij gaat er wel lekker verdienen.

25 januari 2022 om 12:35

Of wel. Bij een verlenging komt vaak ook een salarisverbetering krijgen. En als zo'n Danilo het niet waar maakt en gewoon niet goed genoeg is, maar wel tot en met 2025 ofzo vaststaat kan je hem straks aan de straatstenen niet kwijt en drukt hij op het salarishuis van Ajax.

25 januari 2022 om 12:44

Inderdaad Danilo is een speler buiten Europa met een daar aanhangend salaris. Danilo zal wel een salarisverhoging willen en Ajax is daartoe niet bereid, ook logisch want waar stopt het anders.

25 januari 2022 om 12:46

Daarnaast had je ook wel iets van toegevoegde kwaliteit moeten zien nu. Ja, hij is jong maar het is ook de Eredivisie. Hij had vorig jaar een goede 4-5 maanden bij FC Twente, maar hij mistte ook veel kansen en raakte geen knikker meer in de 5 maanden daarna. Op dit moment is Danilo een leuke spits voor Eredivisie subtop, maar meer ook niet. Het is dus inderdaad niet raar dat Ajax niet hoog in de boom gaat zitten. Ik hoop trouwens dat Danilo een correcte zaakwaarnemer heeft, want voor een top competitie is hij momenteel echt een stuk te licht.

25 januari 2022 om 13:01

@myvision: eens.

Bij Arsenal zie je vaak het omgekeerde. Daar verlengen ze contracten, nou ja om ze te verlengen en zit je op den duur opgescheept met overbetaald dead wood dat je niet meer aan de straatstenen kwijtraakt (holding, Chambers, Mari, Elneny, ...)

Met deze Danilo gaat Ajax geen prijzen winnen en alleen maar inboeten aan niveau. Lekker laten gaan dus.

25 januari 2022 om 13:01

Klopt wat je zegt. het is nu al de derde die transfervrij vertrekt (mazraou, Brobbi en nu deze man).
Dan zou je zeggen Ajax doet iets niet goed.

Echter zou ik ook focussen op wat AJAX wel goed doet: ze halen talent na talent binnen verkopen het gros toch echt voor heerlijke bedragen. Ik denk dat transfervrij vertrek niet volledig uit te bannen is en het is iets wat elke club treft.

De conclusie van Prem_93: Het ligt zeker niet aan Ajax.

25 januari 2022 om 13:30

Aan de andere kant kun je het ook zien dat Ajax hem gehaald heeft om een bepaalde rol te vervullen, daar hebben ze voor betaald aan transfer en salaris en dat is in de tijd die hij heeft gediend afgeschreven en dus is het klaar.

er is geen verlies, er is geen winst - gewoon balans op 0 en doorpakken. Het is mooi meegenomen dat als je iemand aankoopt voor 12 mil en je verkoopt hem voor 25 dat je er een mooie boterham van kan smeren, maar er zijn toch wel vele clubs geweest die met dat beleid niet ver komen omdat bij focus op transfer inkomsten het alleen maar speculatie is.

daarbij, is het een leuke speler maar ook niet iemand waar je de bank voor hoeft te breken, zullen in de jeugd echt wel jongens zijn die beter zijn of in iedergeval gelijkwaardig en een kans verdienen.

Natuurlijk begrijpelijk. Hij moet ergens naar toe waar hij een basisplek krijgt. Talent en kwaliteit heeft hij, alleen (nog) niet goed genoeg voor Ajax als eerste spits, of zelfs als tweede spits.
Het niet verlengen van zijn contract kan je hem niet kwalijk nemen.

25 januari 2022 om 12:26

Inderdaad, is al 22 en moet gewoon gaan spelen. Hopelijk is die verstandig en blijft die in de eredivisie. Behalve de top 3 zou hij namelijk bij elke club mee kunnen komen.

25 januari 2022 om 12:49

itstom

Nee zeker niet, althans ik weet niet wat er met hem besproken was.

Ik had liever gezien dat Ajax zijn contract nog 2 seizoenen had verlengd en verhuurd aan een club zoals Twente of Heerenveen.

25 januari 2022 om 14:58

Brobbey lang geblesseerd en Haller nog even in Afrika. Als er een moment is om je kans te pakken, is het nu.

Als je dan toch een verbeterpunt moet noemen voor Marc dan is het wel dat hij een stuk scherper moet zijn met zijn contractverlengingen. Toch 3 spelers met behoorlijk wat waarde die uit hun contract lopen.

25 januari 2022 om 12:32

Behoorlijk wat waarde? Bij Danilo valt dat heel erg mee, en hij komt vooralsnog gewoon tekort. De andere jongens hebben een aanbieding gekregen maar willen zelf niet verlengen. Marc gaat niet iedereen de jackpot geven, het zij zo. Niemand is groter dan de club.

25 januari 2022 om 12:33

Maar zo is de markt, heel veel spelers lopen of dreigen uit hun contract te lopen. Clubs hebben minder geld vanwege Corona, dus geen geld voor afkoopsommen. Als je dan weg wil, moet je wel transfervrij.

25 januari 2022 om 12:33

Als ze niet willen tekenen houdt het op. Je kunt als club ook niet eindeloos meer bieden natuurlijk. Gewoon afscheid nemen en doorselecteren.

25 januari 2022 om 12:35

Tsja dat heeft ook te maken met verwachtingen van beide kanten. Onana, Mazraoui en Tagliafico waar je denk ik op doelt hebben allemaal al eens (kort) verlengd om Ajax een transfersom te gunnen met de verwachting die zomer te vertrekken, alleen kwamen er geen (serieuze) biedingen binnen.

De zaak Onana is natuurlijk een treurige en pijnlijk, maar voor Mazraoui en Tagliafico houdt het wel een keer op. Maz blinkt eigenlijk altijd uit wanneer hij fit is en wil gewoon een stap maken, als je ziet welke clubs er dan interesse tonen door zijn status kan je hem dat persoonlijk niet kwalijk nemen. Tagliafico is zelfs reserve geworden, er komt een WK aan, heeft altijd alles gegeven, relatief weinig gekost ten opzichte van zijn prestaties, mag eigenlijk al 2 jaar weg en hij is inmiddels 30, tsja wat valt er dan tegen in te brengen als TD?

Alleen Brobbey is een voorbeeld die je eventueel kunt noemen, maar met zijn terugkeer bewijst hij eigenlijk zelf dat een constructie als Mazraoui, Tagliafico en Onana alleen aantrekkelijk is voor spelers die al een naam hebben opgebouwd. Het is dat hij gewoon perfect in het plaatje past dat Ajax zocht waardoor ze nu bereid zijn hun verlies te nemen, maar het is natuurlijk niet gek dat Ajax een Brobbey geen 3 miljoen salaris gaat bieden.

Ajax zet hoog in op flinke transfersommen voor spelers, dat moet ook want ze kopen tegenwoordig ook spelers voor veel geld. Het blijkt echter dat zelfs de uitblinkers het in het buitenland vaak lastig hebben in het begin , zie Ziyech, de Jong, de Ligt, vd Beek. Dat houdt clubs ook tegen om een flinke investering te doen voor een speler van Ajax als je voor dat geld ook een speler uit de PL kunt halen. Op dit vlak zou Overmars een realistiche verwachting moeten uitdokteren om in te schatten wanneer het verstandig is een speler te verkopen en voor hoeveel. Vergeet niet dat we nu veelal over contracten praten van Ajax spelers die minstens 3 jaar bij Ajax hebben gelopen, terwijl Ajax spelers normaal na 2 jaar maximaal wel weg deed.

25 januari 2022 om 13:29

@tyuin: Tagliafico ligt nog tot de zomer van 2023 vast. Ik denk dat hij toch echt doelt op Danilo. Geen wereldspits, verre van zelfs, maar wel iemand waar je nog makkelijk een miljoen of twee à drie voor had kunnen vangen in de zomer.

25 januari 2022 om 12:36

Verbeterpunt? Marc is altijd al tijden bezig met verlengingen. En dan zal iemand die niet weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat wel even vertellen dat hij scherper moet zijn? Hou op aub. Met Brobbey is hij ook anderhalf jaar bezig geweest. Er is een grens he. Je hoeft een speler niet alles te geven wat ze willen. Dan ben je zo failliet.
Danilo wil ook wekelijks spelen. Dus logisch dat hij niet wil tekenen. Daar kan Marc niks aan doen.

25 januari 2022 om 12:44

Heeft inderdaad niks met Overmars te maken. Spelers van Ajax staan er internationaal goed op, dus die zaakwaarnemers ruiken geld en gaan alle grote competities langs om die spelers aan te bieden. Daar kan Ajax nog steeds financieel moeilijk mee concurreren. Als een Gakpo bij Ajax zou spelen zou je hetzelfde gelazer hebben. En ja Danilo, die zit een beetje in hetzelfde schuitje als Labyad. Die wil je toch vervangen, dus laat je ze maar gewoon gaan voordat je er langer aan vast zit

25 januari 2022 om 13:04

Haha jij denkt dat als Gakpo bij Ajax speelde hij zijn contract niet zou verlengen?

25 januari 2022 om 15:20

Ik denk dat de kans dan groter was geweest dat hij onder Raiola zou zitten, dus ja dat denk ik idd

25 januari 2022 om 12:58

Dit is wel een beetje de nieuwe trend. Bij grote clubs lopen ook spelers weg, omdat ze dan elders miljoenen tekengeld kunnen vangen. Bij Ajax is dat niet anders, zelfs Mbappe loopt deze zomer gratis de deur uit.

25 januari 2022 om 13:10

Idd met Fcb_catalunya al aangeeft het is wel de nieuwe trend als je ziet wat er deze transferzomer allemaal aan transfervrij speler valt op te pikken. Met dit elftal zou je zo maar de champions leauge kunnen winnen (zie bijgevoegde opstelling).

Al met al is het beter voor beide partijen om het na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen en dit valt ook een stuk beter te accepteren dan bijv. een Brobbey. Het is jammer dat Danilo zijn begin periode van Twente niet heeft door kunnen trekken, want dan vertegenwoordigde die nog iets van waarde. Nu bij Ajax zit hij maar te verpieteren op de bank en als die speelt in de competitie kan die ook geen poten breken ..

LLoris
Christensen
Azpilicueta
Rüdiger
Dembele
Kessie
Pogba
Mbappé
Modric
Suarez
Dybala
25 januari 2022 om 13:10

@catalunya: maar het hoeft toch niet alleen met tekengeld te maken te hebben? Ajax is van enorm hoog niveau en de concurrentie is moordend. Het is niet voor elke speler weggelegd binnen dat team door te groeien tot topper. Dan kunnen jongens er ook voor kiezen een andere route te bewandelen die misschien meer bij ze past.

Heeft een aantal kansen in het 1e gehad maar bewees zondag te meer zijn stempel niet te kunnen drukken. Helaas pindakaas. Niveautje lager of een stap opzij zal hem goed doen.

25 januari 2022 om 12:34

Mensen verwachten elke keer dat dit soort spelers zonder vertrouwen meteen presteren. Wat had die jongen moeten doen? Hij mag 1 keer in de zoveel tijd mee doen of 10 minuten invallen eens in de 5 weken. Dan heb je geen ritme en vertrouwen. Dan gaat iedereen je beoordelen op een invalbeurt tegen PSV. Deze jongen moet wekelijks spelen.

25 januari 2022 om 12:41

Soms is een speler ook gewoon niet heel goed. Mensen hebben vorig jaar in het hoofd, maar Danilo was na de winterstop onthutsend slecht en schoot er nauwelijks een bal in. Danilo heeft wel 3 aardige kansen nodig om een keer te scoren en bovendien heeft hij ook veel ruimte nodig. Danilo is niet slecht, maar op korte termijn ook geen speler die even spits van Ajax 1 wordt. Een paar jaar in de subtop van een middelgrote competitie zou goed voor hem zijn, maar ik ben bang dat hij en z'n zaakwaarnemer voor het geld gaan waardoor hij ergens op de bank of in het tweede elftal terechtkomt.

25 januari 2022 om 13:08

Inderdaad Soccerfan. Ik las ook weer alleen maar negatieve reacties over hem na het uitvallen van Brobbey. Stel die jongen gewoon op de komende 2 wedstrijden (90minuten) en dan kun je altijd nog zien wat je doet tegen Benfica.

25 januari 2022 om 15:08

@sirius, ik heb echt het gevoel dat Danilo te veel omhoog geprezen wordt vanwege het halve jaar waarin Twente verraste en waarin Danilo door een goede Cerny zijn doelpunten kon maken (ook een aantal penalties), Toen Cerny geblesseerd raakte en de tegenstander zich ook beter instelde op Twente waren (zover ik het destijds gehoord en gelezen heb) veel twente supporters erg ontevreden over hem en zagen ze hem liever op de bank zitten dan dat ze hem op het veld zagen.
Op basis van dit seizoen bij Twente zou ik als team erg twijfelen of ik hem zou halen. Zeker gezien het feit dat hij van buiten de EU komt en daardoor ook een hoog salaris moet gaan verdienen.

Wellicht een rare gedachte, maar is het niet iets voor Feyenoord, deze Danilo? Er hoeft geen transfersom op tafel te komen, en hij heeft bij Twente (en sporadisch bij Ajax) wél bewezen te kunnen scoren. En met zijn 22 jaar zit er nog ruim voldoende rek in.

25 januari 2022 om 12:40

Ik vind hem echt een matige speler, denk dat je meer hebt aan Linssen en Dessers maar je weet natuurlijk maar nooit. Zou als Feyenoord zijnde eerder voor een Openda gaan al kost die natuurlijk wel meer geld

25 januari 2022 om 12:51

Dessers is ook "maar" gehuurd natuurlijk. Ontzettend sympathieke gozer, en al meerdere keren belangrijk geweest voor Feyenoord - maar om daar nou miljoenen voor te betalen... Ik denk dat Feyenoord het geld dat ze hebben beter ergens anders aan kunnen besteden. Daarnaast wordt Linssen er ook niet jonger op. En Openda zou een goeie zijn natuurlijk, maar ja, geen budget optie.

25 januari 2022 om 12:51

Juvee

Nee hij zou moeten gokken in NL op club zoals Vitesse, Utrecht of Twente en heel misschien een AZ. Dat zou zijn max zijn. Of buitenland om veel geld te verdienen.

Feyenoord moet niveau opkrikken en dus niet meer gaan voor zulke spelers.

25 januari 2022 om 13:48

In mijn optiek zou dat een keuze zijn voor Feyenoord om voor maximaal plek 3 te gaan. Danilo komt echt zwaar tekort voor Ajax en hobbelt nog mee omdat hij technisch redelijk onderlegd is. Maar hij is niet snel, is geen aanspeelpunt, niet sterk in de lucht en ook geen bijzonder harde werker. Kan inderdaad een goal maken maar dat kunnen Henk Veerman en Kramer ook .
Deed het bij Twente even aardig maar heb er nog niets in kunnen ontdekken waarom dit een speler zou zijn voor een club in het linkerrijtje.

25 januari 2022 om 15:21

Grappig, want je noemt nu dat hij bij Ajax mee hobbelt. Hoeveel volledige wedstrijden heeft hij mogen spelen waarop jij kan baseren dat dit een veel slechtere optie is dan een Brobbey? Overal waar hij het vertrouwen kreeg, Twente en Jong Ajax scoort hij behoorlijk wat. En ik denk dat je bij Twente moeilijker aangespeeld wordt dan in een vloeiend lopend elftal als Ajax. Maar nee, mensen schrijven hem af omdat hij zonder speelritme opeens moet invallen tegen PSV en kan hij er opeens niks van.

25 januari 2022 om 15:37

Nou je kans toch in de spaarzame minuten bij Ajax en een volledig seizoen bij Twente toch aardig beoordelen of hij geschikt is voor de Nederlandse top of niet?
Daarnaast zegt scoren bij Jong Ajax te weinig. Een Muhren scoort ook aan de lopende band in de KKD maar is totaal niet eredivisie waardig. Wellicht appels en peren omdat Muhren al op leeftijd is maar het is om maar aan te geven dat goals in de KKD wat minder waarde hebben.

Prima verder hoor. Ieder zijn mening alleen ben ik ervan overtuigd dat Danilo niet het talent of de kwaliteiten heeft om ever in de Nederlandse top te slagen.

25 januari 2022 om 15:29

Dat is een hele rare gedachte, want deze speler is niet van het niveau dat Feyenoord moet nastreven. Bovendien een speler die heel veel ruimte nodig heeft wat je bij Feyenoord veel minder hebt dan dat die bij een Twente had.

Sympathieke speler die ook echt wel talent heeft, maar gewoon niet compleet of uniek genoeg is om bij Ajax veel te spelen. Met een contract hadden ze daar echt geen verlies op geleden, maar in deze situatie kan je hem ook niet kwalijk nemen dat hij zijn contract niet verlengd. Hij heeft immers totaal geen perspectief op speeltijd en is te goed voor het 2e.

Het zou leuk zijn als hij in NL actief blijft. Bij clubs als Vitesse, Twente, Utrecht, Heerenveen etc zou hij echt wel een welkome versterking zijn.

Begrijpelijk vanuit de kant van Danilo. Voor Ajax is dit niet zo'n probleem. Die zou niet veel opleveren. Hoop dat hij een mooie club gaat vinden waar hij wel wekelijks aan spelen toe komt . Er zit echt wel wat in die jongen maar hij moet elke keer presteren zonder enig vertrouwen.

oei zonde voor Ajax opnieuw een speler die transfervrij vertrekt
daar mogen ze in Amsterdam nog wel beter op gaan letten
zodat je in elk geval nog iets vangt voor een speler

wat betreft Danilo was deze keuze te verwachten
wordt eerst verhuurt aan Twente waar hij het niet onaardig deed
en daarna eigenlijk nooit de kans gehad bij Ajax
alleen in de beker
verdient een leuke club
is goede spits en sympatieke gozer

25 januari 2022 om 13:05

Ze letten er ook op, ze zijn soms meer dan een jaar bezig te onderhandelen. Spelers zeggen altijd dat het wel goed komt. En dan tekenen ze niet bij en gaan ze transfervrij vertrekken.
Je kan er niets tegen doen. Spelers hebben nu eenmaal het recht niet te willen verlengen.

25 januari 2022 om 15:12

In het geval van Danilo kan ik het mij ook goed voorstellen dat hij niet verlengd. Voor hem is het belangrijk dat hij aan het spelen toe komt. En bij Ajax is die kans heel klein. Want toen bekend werd dat Haller er een paar wedstrijden er niet was, werd er gelijk een vervanger gehaald, zodat hij nu eerst weer 2de en daarna weer 3de spits wordt.
De reden dat Ajax wil verlengen zal er ook mee te maken hebben dat ze hem het liefste willen verkopen zodat ze nog iets terug verdienen. Ik kan mij voorstellen dat het voor een speler dan beter is om transfervrij te zijn. Dan zijn de keuzes waar je naar toe gaat toch een stuk groter, en daarnaast kun je dan zelf tegengeld vragen.
Het standpunt van Ajax is logisch, en dat van Danilo net zo.

25 januari 2022 om 15:14

Hij heeft een goed en een slecht half jaar bij Twente gehad en voor de rest heeft hij voor in de KKD zijn goals gemaakt. Dus het is niet mogelijk om hem op meerdere jaren te beoordelen.

Denk persoonlijk niet een groot verlies voor Ajax. Voor Danilo misschien ook het goeie moment om een andere club uit te zoeken als transfervrije speler. Met verhuren en dan dus je contract verlengen schieten beide zowel Ajax als Danilo niks mee op. Hij is ook “al” 22 en heeft gewoon zekerheid nodig betreft een basisplaats om zich te kunnen ontwikkelen, denk een prima aanwinst voor Vitesse aangezien Openda aankomend seizoen uit zijn huur contract loopt.

Nou, SC Heerenveen, haal deze man gratis op komende zomer! Echt een spits die die club uit het slop kan trekken.

Heeft z'n waarde gehad als backup spits, maar is simpelweg niet goed genoeg. Past beter bij clubs als Vitesse/ Twente/ Groningen. Nu nog handig om erbij te hebben nu Brobbey geblesseerd is.

25 januari 2022 om 15:17

Misschien een vreemde vraag, maar welke waarde heeft hij voor Ajax gehad ? Voor mijn gevoel heeft bijvoorbeeld Dani de Wit meer waarde voor ajax gehad dan Danilo. Natuurlijk speelde hij als hij opgesteld werd, en je hebt eigenlijk nooit een vervelend woord over hem gehoord, maar in het veld kan ik mij weinig toegevoegde waarde herinneren (los van de goals in de beker tegen de amateurs).
Maar ook deze spelers zitten er tussen. Niet iedereen kan een succes zijn.

Misschien een rare gedachte maar ik zie hem wel graag bij Az.
Wij missen een concurrent voor Pavlidis en een echte afmaker.
Aangezien hij straks transfervrij is zou ik hier zeker werk van maken als ik Max was.

Hm… er lijken momenteel wel aardig wat spelers transfervrij te vertrekken… Nu komt deze speler wellicht te kort en wil ie elders meer aan spelen toekomen, maar toch, je krijgt er zo geen bedrag voor terug

25 januari 2022 om 15:19

Elk jaar vertrekken er bij elke club meerdere spelers transfervrij. Alleen wordt daar bij de ene club meer aandacht aan geschonken dan bij een andere club. En Ajax is nu net de club waar dat wel gemeld moet worden.
Als er een jeugdspeler van de Graafschap naar Ajax gaat, verneem je het bijna niet. Gaat er een jeugdspeler van Ajax naar Dortmund, wordt deze topic dagen achter elkaar bovenaan gezet.

Is geen topspits maar meer een middenmoot Eredivisie spits. Ik zou hem ook niet opstellen en gewoon Tadic erin zetten totdat Brobbey/Haller terug is.

Dit is nou een speler waar we niks aan gaan missen. Leuk om er tegen de amateurs een paar in te schieten maar schrikbarend wat een kwaliteitsverschil toen hij zondag voor Brobbey moest invallen. Ajax heeft eigenlijk meer dan een helft met een man minder gespeeld en de ene keer dat hij door Tadic vrij voor de keeper werd gezet schoot ie hem hopeloos tegen Drommel op. Gelukje voor Ajax dat er nu een interland break is en maar hopen dat Ivoorkust snel uitgeschakeld wordt zodat Haller rap weer terug kan komen.

Speler is gewogen en te licht bevonden. Slaagde er afgelopen zondagmiddag weer in een grote kans om zeep te helpen. Scoren tegen Excelsior M. is voor iedere Eredivisie aanvaller geen probleem, maar scoren in de toppers, dan ben je iemand. Brobbey noteerde in zo'n beetje dezelfde speeltijd tegen Utrecht en PSV 3 doelpunten. Danilo 0. Uit tegen Sparta ook al ondermaats. Alleen scorend in de wedstrijden met grote uitslagen. Nee, deze jongen moet niet naar boven maar naar naar beneden kijken. Ambities bijstellen. Middenmoot Eredivisie kan nog net, maar dan houdt het ook op....

Jaja omdat tie niet wil bijtekenen is die ineens niet goed genoeg.Die jongen wil aan spelen toekomen maar in de pikorde staat tie achter Haller en Brobby.Dus logisch dat hij dag wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren