Fans Heerenveen kopen paginagrote advertentie om statement te maken

Dinsdag, 25 januari 2022 om 10:14Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:21

Supporters van sc Heerenveen hebben een paginagrote advertentie gekocht in de Leeuwarder Courant dinsdagochtend. Aanleiding is het ontslag van trainer Johnny Jansen, die gisteren door de clubleiding van de Friese club op straat werd gezet. In de advertentie richten de fans zich tot algemeen directeur Cees Roozemond, technisch manager Ferry de Haan en de Raad van Commissarissen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij het besluit van de clubleiding om Johnny Jansen op straat te zetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door fapperpool)

Wel frappant dat de advertentie eigenlijk exact hetzelfde is als die van de medewerksters van Talpa aan John de Mol in het AD afgelopen week.

25 januari 2022 om 10:30

Ja wat een bizar toeval..

25 januari 2022 om 10:34

Haha, dat vind ik ook. 😂😂😂

25 januari 2022 om 10:40

Nee, dat niet, wel jammer.

25 januari 2022 om 11:36

En in de late uurtjes nog in elkaar gezet! Hier heb je als designer normaal natuurlijk een dagtaak aan..

25 januari 2022 om 11:09

Ik ging er vanuit dat dat ook de bedoeling was.

25 januari 2022 om 12:56

Dat is waarschijnlijk wel zo bedoeld. De vraag is waarom doen ze dat zo. Het ontkracht een beetje de boodschap van de Talpa medewerksters die ik zelf veel belangrijker vind. Door die boodschap te ontkrachten zou je kunnen denken dat deze Heerenveen fans, naast de letterlijke boodschap, de boodschap van de Talpa medewerksters gezever vinden. Maar goed zo ken ik Heerenveen niet, dus ik vind het moeilijk te duiden. Ze hadden het beter anders kunnen doen.

25 januari 2022 om 15:38

Dat was ook mijn gedachte inderdaad.

25 januari 2022 om 13:20

Beter goed gejat dan slecht bedacht.....

25 januari 2022 om 19:53

Alsof er nooit eerder een dergelijke actie is geweest. Wat heeft dit nou te maken met Talpa? De fans van Heerenveen zijn al zeker 10 jaar niet tevreden met hoe de clubleiding te werk gaat. Daarnaast kun je wel wat zeggen over de wijze hoe Cees aan zijn positie is gekomen. Er zijn meerdere belangrijke personen binnen en buiten de club weggegaan toen hij aan het roer kwam te staan. Ik weet niet of ik het eens ben met deze advertentie, maar ik begrijp wel waar het vandaan komt.

Ik begrijp de supporters zeker, mooie ludieke actie.

Echter heeft iedereen hier verantwoordelijkheid in.

De zin 'het ligt niet aan' had beter 'het ligt niet alleen aan' kunnen zijn. (foutje zelf verkeerd gelezen)

Natuurlijk moet de selectie kwalitatief sterk genoeg zijn om de doelstellingen te behalen. En heeft het bestuur hier een belangrijke rol in.

Edit:
Ik zie dat dit er ook staat, heb ik zelf overheen gelezen. Wel mooie actie, ben benieuwd of dit ook nut heeft.
Ik moet toegeven dat de kwaliteit van de selectie er niet beter op geworden is.

25 januari 2022 om 10:29

Dat staat er toch ook?

25 januari 2022 om 10:30

Excuus verkeerd gelezen haha. Dan klopt de boodschap prima.

Jansen is gisteravond laat ontslagen. Advertentie stond dus allang klaar om gebruikt te worden in de krant de volgende dag. Weird..

25 januari 2022 om 10:35

Het was gisteravond, niet gisteravond laat. Er was nog tijd om dat erin te stoppen. Dat was met de dames van Talpa ook het geval.

25 januari 2022 om 10:38

Kijk, voor kleine advertenties moet je evt de volledige lay out aanpassen, zo'n pagina-grote advertentie is makkelijk in te passen natuurlijk. En een telefoontje is zo gepiept.

Ik snap wel wat ze bedoelen. Ze maken er al een tijdje een zooitje van bij Heerenveen. Alleen is johnny jansen ook wel een hele laffe trainer. Zit totaal geen idee achter en dat is na het vertrek van veerman alleen maar meer zichtbaar geworden.

Dat klopt helemaal.
Maar er zijn ook onderliggende oorzaken die het voor iedereen moeilijk maken zoals slechte economie, weinig grote bedrijven, weinig extreem vermogende mensen, ‘leeg’ achterland zowel qua supporters als talent, weinig presterende jeugdopleiding, beroerde scouting, geen of weinig data analyse. Ofwel geld, populatie en concurrentie.
Zonder visie is achteruitgang relatief normaal. Je moet samenwerken met grote clubs zowel nationaal als internationaal om zonder geld stappen te kunnen zetten. Bijvoorbeeld met Ajax waardoor je afgevallen talenten kunt oppikken (?) bijvoorbeeld met Franse en Duitse club. Want op jezelf rest je het niet meer of hooguit bovenaan rechterrijtje. Alle talenten zitten bij grote clubs en zonder geld pik je alleen uit grote vijver toevalstreffers zoals alle clubs.
Daarnaast speelt er een cultuur aspect, er zitten in de leiding teveel ego’s voor zichzelf wat totaal niet past bij de club. Dat voel je meteen. Maar diezelfde mensen kunnen hele proces frustreren en gaan daar tot aan het einde mee door. Doodzonde.

haha mooie ludieke actie van de Heerenveen supporters
deze malaise valt Johnny Jansen zeker niet alleen aan te rekenen
maar zo gaat het in de voetballerij als de resultaten achter blijven is de trainer de pineut

maar met deze selectie moet het wel beter kunnen dan een 10de plaats op moment
maar er zit momenteel helemaal geen gif in deze ploeg
en wil nog maar zien of ze na de interlandperiode weer eens weten te winnen meteen van Fortuna

25 januari 2022 om 11:31

Het.is niet zozeer dat de 10e plaats slecht is met deze selectie. Want aanvallend is het van degradatie niveau. Alleen helaas zit er al jaren onder jansen geen enkele lijn of idee in het spel. 0 verbetering.

Kortzichtig zeg. De wijze waarop Cees hier is gekomen, dat verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Maar eerlijk is eerlijk: Hij levert goed werk! En dan Ferry? Die er net zit? Die Van Bergen en Veerman goed heeft verkocht? De aankopen pakken nog niet lekker uit (hoewel ik fan ben van Madsen en Bakker is prima), maar Musaba en Stevanovic, beiden nog huur ook, pakken zeer slecht uit. Ligt dit aan Ferry? Of aan de tactiek van Johnny Janssen, waardoor er geen aanvoer en beweging is? Laten we de balans pas opmaken wanneer er een nieuwe trainer (dus niet Olé) aan het roer staat. Dan kunnen we pas echt zien aan wie het lag. Alleen kan ik Ferry en Cees erg weinig kwalijk nemen. Zeker laatstgenoemde heeft gewoon goed werk geleverd.

25 januari 2022 om 14:05

Spelers verkopen zichzelf min of meer. Je mag toch wel verwachten dat je een leuke som pakt voor een speler met de cijfers van Veerman. Vooral als de Nederlandse top op de stoep staat.

25 januari 2022 om 14:48

Dus Overmars krijgt ook onterecht de credits voor de bedragen die bij binnen harkt? Dat wist ik niet inderdaadHeeft Heerenveen nog steeds financiã«le problemen eigenlijk? Heb het altijd zo bizar gevonden dat een club die z'n spelers altijd goed verkocht en bekend werd met zo'n nuchtere kruideniersmentaliteit dan vervolgens alsnog in de problemen is geraakt. Ook recentelijk hebben ze toch redelijk geld met transfers verdiend (pierie, Dumfries, Ejuke, nu Veerman), maar je ziet er op het veld helaas helemaal niks van terug.

25 januari 2022 om 11:27

Helaas wel. Cees Rozemond lost wel veel op, maar er is nog steeds een tekort. Veerman en Van Bergen geven ons even lucht, maar komende zomer lijken we niet te kunnen cashen (Van Ewijk wellicht).

Het is te hopen dat een nieuwe trainer Al Hajj en vd Heide aan de praat krijgt. Dit zijn wel talenten (zeker eerstgenoemde), maar het komt er niet uit. Sponsoren trekken wel weer aan. De problemen lijken dus wel steeds kleiner te worden. Maar hiervoor is er dan ook flink gesneden

Dat stukje na groet is wel erg lang. Maakt het een beetje oenig. Lezen mensen in Friesland trouwens nog wel de krant?

Lekker bezig weer, ook vooral handig dat het weer anoniem is.... Wat willen ze proberen? Nog meer revoluties? Om het vervolgens gek te vinden dat er weer honderden sponsoren en sz-kaarthouders weg gaan... Het is gewoon weer in en in triest, onnozele figuren zijn het. Denk nu eens een keer aan de gevolgen, we waren eindelijk weer financieel omhoog aan het groeien door een toename aan sponsoren en het stadion was weer wat meer in trek bij de supporters...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
S. de JongMiddenvelder270
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

1 fan
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren