Derksen ziedend op Feyenoorder: ‘Ik word ziek van dat soort klootzakken’

Dinsdag, 25 januari 2022 om 17:03 • Laatste update: 17:12

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Cyriel Dessers. De spits van Feyenoord raakte zondag in de uitwedstrijd tegen NEC (1-4) betrokken bij een rode kaart van Iván Márquez en kan sindsdien op weinig sympathie rekenen bij de analyticus van VI Vandaag. Derksen noemt spelers als Dessers 'klootzakken' en 'matennaaiers'. Dessers ging naar de grond toen hij een tik in het gezicht kreeg van de verdediger van NEC, die daarop de rode kaart zag van scheidsrechter Pol van Boekel.

Dessers kwam vijf minuten voor tijd binnen de lijnen voor Alireza Jahanbakhsh en raakte twee minuten later betrokken bij het incident waarvoor Márquez rood kreeg. De Spanjaard duwde de aanvaller van Feyenoord in het gezicht, waarna laatstgenoemde ter aarde stortte. "Ik vind het bezopen. Mijn woede was nauwelijks geklaard toen ik NEC - Feyenoord zag", aldus Derksen. "Dan komt die wisselspeler erin, die Dessers. Die is vervelend en krijgt dan een duw op zijn kin. Die gaat liggen rollebollen alsof zijn kop eraf geslagen is. Ik word ziek van dat soort klootzakken, matennaaiers. Ik zou als trainer nooit accepteren dat mijn spelers zich zo zouden gedragen."

Márquez is door de aanklager betaald voetbal inmiddels voor één duel geschorst en mist daardoor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 5 februari. Ook kreeg hij één duel voorwaardelijk. Eerder dit seizoen miste Márquez al het thuisduel met PSV, nadat hij een week eerder zijn vijfde gele kaart had gekregen. "Is Dessers nou blij dat die jongen van NEC drie weken niet kan voetballen?", ging Derksen maandag verder. "De VAR kan toch aanvoelen dat dit een onnozele reactie is op vervelend gedrag van Dessers? Dessers wordt gebombardeerd tot slachtoffer, terwijl hij zelf aan spelbederf doet."

Bas Nijhuis, die ook aanwezig was in de talkshow, probeerde de situatie te duiden. "Het verhaal is dat hij iemand in het gezicht duwt terwijl er geen bal in de buurt is", aldus de KNVB-official. "Stel dat ik het als scheidsrechter had gezien en ik had geel getrokken, dan moet je er als VAR echt wel overheen komen dat het een honderd procent rode kaart is. Nu is het een missed incident en kan de VAR adviseren om te gaan kijken." Dat Dessers in de ogen van Derksen overdreven naar de grond gaat, heeft volgens Nijhuis geen invloed op de kleur van de kaart. "Wij nemen in onze beslissing niet mee hoe een speler valt."


Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door rekoebie)

Beste Johan,
Dit hoort bij het hedendaagse voetbal net zoals allerlei analisten die dagelijks hun mening lopen te verkondigen. Je krijgt het niet weg en je geklaag begint een beetje herhalend te worden.

25 januari 2022 om 08:32

Ik vind dit er niet bijhoren, het is irritant en het zijn altijd dezelfde spelers. Het is ook al een tijdje gaande, met spelers van Toivonen en van Bommel tot Martinez, Dessers, Tadic en Tagliafico. Zelf uitdelen maar incasseren en ze gaan rollen.

25 januari 2022 om 08:35

Maar er is toch ook zoiets als 'erboven staan'? Dessers was inderdaad irritant, maar om hem dan zo in z'n gezicht te raken omdat je zo hoog in je emoties zitten moet dan maar normaal zijn?

25 januari 2022 om 09:09

Volgens mij kunnen beide zaken tegelijkertijd waar zijn.

25 januari 2022 om 10:16

Exact, Dessers is irritant, Dessers gaat overdreven liggen. Maar die duw/klap is ook niet oke.

Het lijkt wel alsof we geen partij hoeven te kiezen. Gewoon allebei fout.

25 januari 2022 om 10:24

We hebben het wel gewoon over een volwassen vent van 80+ kilo die een aanraking op z’n kin/nek voelt en als een stervende zwaan naar de grond gaat. Een onnodige actie van Marquez, maar terecht dat dit wordt bestempeld als trieste actie.

25 januari 2022 om 11:05

Oplossing is simpel: Marquez sowieso rood voor de tik, ongeacht of deze hard of zacht is.

VAR inroepen voor reactie van Dessers: als uit de beelden blijkt dat Dessers overdreven reageert (stervende zwaan), eveneens rood.

Enkel op die manier zal dit soort gedrag uit het voetbal krijgen... maar we weten allemaal dat ze zoiets nooit zullen implementeren dus dergelijke aanstellerij zal altijd deel uitmaken van het voetbal.

Beetje genant als je het vergelijkt met andere sporten maar goed, voetbal heeft wel meer van die genante trekjes (supportersgeweld, schwalbes, de ref uitschelden, spreekkoren,...)

25 januari 2022 om 11:26

Ik stem voor.....al dat gerollebol zal dan snel verdwenen zijn als daar dus ook een sanctie op staat.

25 januari 2022 om 12:45

Maar was het niet een reactie op de actie van Dessers? Ik zie eigenlijk maar de helft van het verhaal in de tekst staan.

Dessers was aan het duwen en trekken en de gozer van NEC had er genoeg van, draaide zich om en duwde hem terug. Dat ze er een klap van maken is echt overdreven want je ziet duidelijk dat hij met twee handen een duw krijgt van Marquez.

Dat zie je als VAR toch ook wel? of wordt de videoband afgspeeld vanaf het moment dat die NEC gozer de duw geeft? alles daarvoor doet er niet toe.

Je geeft beide heren toch gewoon rood? Marquez voor de reactie die ongepast is en Dessers voor het uitlokken/aanzetten tot reactie. Doe dat het hele seizoen en moet je eens kijken hoe snel dat gejank en aanstellerij dan ophoudt.

het is toch ook geen gezicht als je een duw krijgt op beide zijde van je schouder en je grijpt naar je kin, ogen of kaak alsof die gebroken is. wat een toneel hedendaags.

25 januari 2022 om 13:10

Als je er toch rood voor krijgt, hoef je het ook niet bij duwen te laten..

25 januari 2022 om 17:22

Mensen vergeten vaak dat bepaalde acties tot een logische fysieke reactie leiden. Dat iets niet mag of hoort betekent niet dat dit in alle gevallen geldt.

25 januari 2022 om 08:34

Beste Prem_93, maar zondag stond je vooraan om Martinez aan de schandpaal te nagelen? Beide voorbeelden van matennaaien, maar toen was je stellig dat Martinez een schorsing verdiende. Je reacties beginnen ook wel herhalend te worden.

25 januari 2022 om 08:36

@rochus, dit is een topich over Johan Derksen en Dessers.
Graag on topic blijven.

25 januari 2022 om 08:40

Beste Rochus,
De definitie van herhalend gedrag is dat men hetzelfde gedrag opnieuw doet. Als je zegt dat Prem nu iets anders zegt dan zondag, dan is dat juist niet herhalend. Gebruik de woorden van een ander alleen als het ook echt past.

25 januari 2022 om 08:41

Zijn natuurlijk gewoon vrij vergelijkbare gevallen die in hetzelfde weekend plaatsvinden en jouw mening nu staat loodrecht op jouw eerdere mening. Rochus heeft dus wel degelijk een beetje gelijk, erg logisch klinkt het niet. @typhoon: ik denk eerder dat Rochus er op doelt dat Prem nog al in herhaling valt met het negatieve aanstippen als het Ajax betreft, terwijl hij vervolgens nog geen 24 uur later bij een vergelijkbaar vergrijp precies het tegenovergestelde zegt. Overigens word ik helemaal gestoord van die aanstellerij binnen het (prof)voetbal maar dat ga je er nooit meer uit krijgen vrees ik. Zeker Zuid-Amerikanen en Zuid-Europeanen hebben dit bovengemiddeld vaak in hun spel opgesloten zitten..

25 januari 2022 om 08:43

Nee het topic gaat over matennaaien. Derksen haalt Dessers aan als voorbeeld. Daar waar je het de ene keer helemaal goedpraat en de andere keer keihard veroordeelt. Daar heb ik een vraag over, die je niet beantwoordt. Zoiets hete een discussie. In plaats van op mijn vraag in te gaan maak je een melding van mijn reacties. Over matennaaien gesproken. Dus ik blijf gewoon on-topic als ik aan jouw vraag wat het verschil s tussen Dessers (wat jij erbij vindt horen) en Martinez ( waarvan jij zondag vond dat hij een rode kaart verdiende).

25 januari 2022 om 08:46

@typhoon, het herhalend gedrag van Prem zit hem erin dat hij consequent onderscheid maakt tussen de situaties van Ajax spelers en spelers van andere clubs. Betreft het een spelers van Ajax dan is Prem per definitie van mening dat de Ajax speler een schorsing verdient. Betreft het een speler van een willekeurige ander club dan hoort het erbij. Dus het past perfect.

25 januari 2022 om 08:48

Hahaha. Meen je dit nou? Iemand spreekt je aan op hypocrisie en dan gooi je dit eruit?

25 januari 2022 om 09:07

Ik vind het onbegrijpelijk dat er ook niet naar de natrappende beweging van Gotze is gekeken.
In de 81e minuut maakt hij een overtreding op Klaassen, en daarna een natrappende beweging.
Hoort niet op een voetbalveld thuis, en mijns insziens is dat ook gewoon rood.
Is ook een fysieke aandoening.

25 januari 2022 om 09:09

De bloedneus van Götze was na duel met Alvarez. Dat had niks met de aanstelleritis van Martinez in de slotfase te maken.

25 januari 2022 om 09:21

@sanderk91:
Ik heb dan Martines en Alvarez door de war gehaald.
Dan zit Rochus er helemaal naast, voorheen heb ik het totaal niet over Martinez zijn aanstelgedrag gehad.

Dank voor de toevoeging @sanderk91

25 januari 2022 om 09:24

Haha klaassen, wiens enige rol in het elftal tegenwoordig is een voorsprong verdedigen door irritant in de weg te gaan lopen en andere bloedzuigere acties te ondernemen.

25 januari 2022 om 09:24

@prem_93 dat is nou precies wat Rochus bedoelt. Dat rollebollen van Martinez, waarbij hij na een klein tikkie expres weer binnen de lijnen rolt om tijd te rekken.

Dat veroordeelde je, maar dit niet. Hij is dus volkomen on topic en jij bent niet objectief.

25 januari 2022 om 09:40

Wat Martinez en Dessers doen is beiden niet netjes imo. Ja die jongen van NEC hoort dat niet te doen maar laat het lekker aan de scheids verder en ga niet zo achterlijk naar de grond. Rivaldo deed dit vroeger ook altijd dit soort theater wat ik altijd enorm zonde vond wat het was een geweldige voetballer maar ik irriteerde me echtvaan dat gedrag

25 januari 2022 om 09:51

Zo, hypocriet! Iemand wijst je even op je subjectiviteit en je gaat de 'off-topic'-kaart spelen? Rochus heeft groot gelijk: als je Martinez (in mijn ogen terecht) aan de schandpaal nagelt voor zijn wangedrag, kun je de aanstellerij van Dessers evenmin goedpraten.

Overigens verbaasde het me dat dit met rood werd beoordeeld. Een VAR had hier prima kunnen ingrijpen door te wijzen op het feit dat het geen klap maar een duw was, niet intens en gericht op de romp ipv het hoofd. Was dit bij PSV-Ajax gebeurd of had een Feyenoorder dit in een volle Kuip gedaan, dan was er maximaal een gele kaart van gekomen.

25 januari 2022 om 10:14

In dat geval avel zou antony nog maar 6 potten per jaar mee mogen doen als hij elke keer rood zou krijgen wanneer hij natrapt.

25 januari 2022 om 11:37

@avel Ik ben het met je eens hoor, maar dat zijn nou eenmaal de nieuwe regels. Je mag schijnbaar iemand schoppen als het maar niet te hard is. Dat hebben we al een paar keer bij Anthony gezien die iemand raakte maar niet hard genoeg en dan wordt het gedoogd. Maar ook ik vind dit niet horen en waar ligt de grens en wie bepaald wat er hard is en wat niet. Zoiets hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld.

25 januari 2022 om 12:45

Is ook niet de eerste keer dat Prem als een blad aan een boom draait. Ik ga daar geen energie in steken.

25 januari 2022 om 08:35

Beste Prem. Dat het hoort, staat er natuurlijk los van. Het hoort juist niet, maar je houd het niet meer tegen. Evenals het werk van Dhr. Derksen. Hij krijgt betaald om zijn mening te geven, net als dat jij je geroepen voelt om ongeveer op elk topic op VZ te reageren. Vinden we ook niet allemaal leuk, maar je blijft ook in herhaling vallen...

Verder ben ik het vaak niet eens met Derksen. Het begint overigens bij de duw, daarna gaat Dessers liggen en rollebollen. Als die duw niet was geweest, had Dessers geen aanleiding...

25 januari 2022 om 08:39

Beste Wizzel Shilzel,
Als ik je betoog zo lees ben ik het wel deels met je eens. Het is ook matennaai gedrag.
Echter denk ik dat het erg lastig is om dit verder uit te bannen, het blijft onderdeel van de sport (lelijk of niet).
Het is lastig te bestrijden denk ik.

25 januari 2022 om 09:26

daar heb je kaarten en schorsingen voor. In Schotland zijn ze ooit begonnen met duidelijke schwalbes te bestraffen. Aanstellen na een tikkie is in veel gevallen ook niet moeilijk te herkennen.
Prima dat de dader gestraft wordt voor een ongeoorloofde beweging, maar in het geval van acteur spel, moet ook de acteur gewoon een schorsing krijgen.

25 januari 2022 om 08:37

"Je geklaag begint een beetje herhalend te worden" Welkom op voetbalzone lol

25 januari 2022 om 08:39

@consy, haha totally right lol

25 januari 2022 om 10:24

Hoe ouder Derksen word, hoe meer hij zit te klagen over vam alles en nog wat. Zuurpruim

25 januari 2022 om 17:57

Geheel toevallig ook nog eens fan van NEC. Zou het niet erg vinden als Derksen plaats zou maken voor iemand anders aan die tafel.

25 januari 2022 om 14:56

Waarom hoort dit erbij? Er moet gewoon meer tegenop worden getreden en ben blij dat het aandacht krijgt vanuit de media en dit kan niet vaak genoeg worden herhaald. Gewoon direct geel geven en dan hopelijk leren ze het een keer af.... Tuurlijk was het een overtreding, maar dat stervende zwaan is echt heel vervelend.

25 januari 2022 om 17:33

Lekker hypocriet jongen. Zelf klaag je ook over spelers die andere kaarten aannaaien. Maar Johan Derksen heeft gewoon gelijk, dit soort spelers zijn klootzakken en verdienen minstens geel voor spelbederf.

ik vond het prima verwoord gisteren door Johan Derksen over Cyriel Dessers
ik vind dat zulke acties harder aangepakt moeten worden
en als een speler zo overdreven naar de grond toe gaat geef deze speler een kaart of doe beide een gele kaart

zelfde geval met Openda
die Te Wierik van Groningen duwt hem eerst krijgt kleine tik terug doet net of hij dood gaat en op de grond liggen
en naderhand zo glimlachen naar de bank van zien jullie dat ik hem het voor elkaar

matennaaierij en moet aangepakt worden zielige acties zijn dat

25 januari 2022 om 08:33

Matennaaier en tijd rekken mag van mij wel echt zwaarder afgestraft worden. Hoe mooi zou het zijn als bijvoorbeeld die actie van Martinez bestraft wordt door de speler 10 minuten strafwissel krijgt. Speelt je ploeg 10 minuten met 10 man. Of dat als je iemand een kaart probeert aan te smeren dat je hem zelf krijgt. Denk dat spelers 2x keer gaan na denken voor ze zo iets in hun hoofd halen.

25 januari 2022 om 08:38

Volkomen mee eens. Wat Martinez deed was beschamend, maar hij doet het omdat het mag en hij ermee wegkomt. Ik opperde al een paar simpele regels. Na het fluitsignaal blijf je van de bal af. Anders direct geel. Er wordt niet meer gepraat tegen de scheidsrechter, direct geel (ook voor de aanvoerders), Je neemt direct afstand van de bal zodat een vrije trap snel genomen kan worden. Anders direct geel. Hefet de keeper de bal langer dan 5 seonden vast (ook bij dat belachelijk lang liggen) direct geel en indirecte vrije trap. Ingooi 5 seconden, anders gaat de ingooi naar de andere partij. Heel eenvoudig te handhaven regels onder grijs gebied.

25 januari 2022 om 09:28

@barcalover123 en begin nou eens met zoiets simpels als zuivere speeltijd. In elke sport kan het, in elke sport werkt het super goed. Maar voetbal....nee...zuivere speeltijd is toch wel lastig. Hoe moet dat dan, geen idee, bestaat dat? Kan het echt?
Dat zou al zooooo veel ergernis en acteerwerk schelen.
Maar nee...die conservatieve ouwe graftakken kunnen het maar niet bedenken (lees: goed afkijken)

25 januari 2022 om 10:08

Zuivere speeltijd heeft met tv rechten te maken.

25 januari 2022 om 11:59

@rochus,

Dat klinkt heel erg in de richting van waterpolo regels. Ik ben helemaal voor. Neem dan ook zuivere speeltijd mee.

25 januari 2022 om 08:41

Dus iemand dat duwt moet dezelfde straf krijgen als de ontvanger dat wat licht overdreven gaat liggen? Lol

25 januari 2022 om 11:10

Waarom niet? Een schwalbe wordt toch ook bestraft? Wat Dessers deed was evengoed een schwalbe en dus geel waard. Wat mij betreft zelfs rood want dergelijke aanstellerij is schadelijk voor de sport.

En dan zouden er heel wat minder stervende zwanen op het veld te 'bewonderen' zijn.

Kan je je voorstellen dat me dit doet in rugby? Dan liggen er bij elke spelfase 12 spelers op het veld rond te rollen

25 januari 2022 om 12:55

Er is contact dus geen schwalbe, dat lijkt me duidelijk. Doe je het af met rood en geel dan zou ik daar ook vrede mee hebben maar dezelfde straf zou wel heel vreemd zijn.

25 januari 2022 om 09:13

Als spelers gewoon niet mensen duwen, bij de keel grijpen, ellebogen geven of andere dingen doen die gewoon niet bij voetbal horen heb je ook geen matennaaiers. Gewoon oliedom om zulke acties te doen en je mag er van mij gewoon standaard rood voor geven (en ja dat geld ook voor een Te Wierik dan). Leuk omdat de ander als slachtoffer op te stellen maar je houdt je handen toch gewoon thuis? Het is geen rugby.

25 januari 2022 om 09:56

Inderdaad, je moet als spelers gewoon de scheids en VAR niet de gelegenheid geven om die rode kaart te laten trekken. Blijf met je poten van een tegenstander af.

Overigens, wel raar dat Derksen het op Dessers en ook te Wierik had, maar bij Ajax ging in de laatste minuten Martinez gillend onderuit, rolde daarna snel weer binnen de lijnen en ging daar verder kermen. Dat was dan nog een treetje erger dan eerst genoemde namen. Is meer van de categorie Tadic (vorig jaar tegen Feyenoord) en Başacıkoğlu (den Haag 2019). Stervende zwanen terwijl er niets aan de hand is.

25 januari 2022 om 14:19

Verschil is dat Martinez in dit geval tijd probeerde te rekken en niet zoals Dessers iemand een kaart aan probeert te naaien.

25 januari 2022 om 13:58

En jij bent waarschijnlijk een ajax fan die er van overtuigd is dat die bal van blind nog binnen de lijnen was, komop zeg iedere duw/ sla beweging hoort niet thuis op het veld,natuurlijk dat diegene er dan met rood af moet

25 januari 2022 om 17:07

Echt eerlijke spelers zijn er nog maar zelden. In een lang en grijs verleden was ik aanvoerder van de A1 van UNA. Speelden we een wedstrijd en raakt een speler van ons licht geblesseerd. Scheidsrechter had de gele kaart al in zijn handen om die aan de speler van de tegenstander te geven. Ik naar de scheids. "scheids, was een duel om de bal. Geen overtreding en al zeker geen geel waard." Scheids doet vervolgens de kaart weer terug in zijn shirt. Mijn eigen trainer ondertussen witheet waarom ik die gele kaart terugdraai. Als ik het me goed herinner stonden we zelf achter op dat moment. Maar uiteindelijk winnen we de wedstrijd alsnog. Bij ons was er niemand in het team die aan matennaaien deed, ook geen natrappen, terug het veld in rollen. Het enige wat wij soms deden als we een doelpunt voor stonden en de tegenstander had alle druk op ons, bal keihard naar voren schieten, onze aanvallers gingen dan naar de cornervlag, kregen we vaak of een corner of een ingooi. Maar ja, kijken we naar hedendaags voetbal dan zie je al die zogenaamde sterspelers de ergste en meest vieze dingen doen :-(

De reactie van een speler maakt nauurlijk wel degelijk uit bij de afweging. Als de tegenstander direct weer opstaat zonder misbaar dan gaat er echt geen rood worden gegeven.

25 januari 2022 om 09:07

Ik denk echt niet dat het van invloed is op de zwaarte van de straf. Je moet wel echt de emotionele intelligentie van een afwasborstel hebben om dat theater er niet uit te kunnen pikken. Waar het helaas wel van invloed op is, is dat als je niet naar de grond gaat er een risico is dat de overtreding helemaal niet opgemerkt wordt. En dat zou ik (in het geval van Dessers die volgens mij gewoon op z'n keel gestompt wordt) nog wel verwerpelijker vinden dan dat het nu aangedikt wordt.

25 januari 2022 om 19:23

Dat is precies wat ik bedoel. Wordt je aangetikt maar val je niet: geen overtreding, terwijl dat het wel is. Zonder reactie geen overtreding, dus slachtoffergedrag en theater wordt beloond.

Dat aanstellerige gedrag doet de sport geen goeds, naar mijn mening. We hebben het inmiddels geaccepteerd lijkt het, maar ik erger toch telkens kapot aan spelers die net doen alsof hun been eraf ligt en vervolgens wanneer de verkregen vrije trap genomen doodleuk de 16 in huppelen. Een vorm van tijdstraf lijkt me een prima middel. ‘Jij hebt blijkbaar ontzettend veel pijn, dan heb minimaal 3 minuten nodig voor een behandeling’. Denk dat het zo over is.

Haha Johan was weer op oorlogspad als ik die artikelen zo zie. En dit is weer niks anders. Dessers nu aanwijzen als de spelbederver? Aha. Ja, laten we het anders normaal vinden dat iemand in z'n gezicht wordt geraakt.

25 januari 2022 om 08:54

Misschien had je de uitzending moeten kijken i.p.v. alleen je mening baseren op de geschreven artikelen. Derksen had gewoon een goed verhaal, helemaal niks mis mee.

En ik zie je nu al een paar keer schrijven dat we in het gezicht worden geraakt maar normaal moeten vinden, dat zijn nu inderdaad wel de regels. Het gaat om de intensiteit. Ook bij natrappen, etc.

In het geval van Dessers zit je er sowieso naast, want die wordt niet in z'n gezicht geraakt ook nog...dat maakt het zelfs nog erger.

25 januari 2022 om 09:11

Het gaat niet om de intensiteit maar om de intentie. Da's een wereld van verschil in een paar letters. En je zit er dus zelf naast want waar, of dat ie überhaupt geraakt wordt, is dan irrelevant.

25 januari 2022 om 09:42

Nee zeker niet, intensiteit is waar iedereen over spreekt en waar naar wordt gekeken.
Als iemand natrapt, een klap in z'n gezicht geeft, een elleboog geeft, etc. is de intentie voor iedereen wel duidelijk denk ik en zou dat altijd rood moeten zijn.
Waar het juist omgaat is de intensiteit of snelheid, hoe je het ook noemen wilt. Dit maakt het verschil in straf tussen: niks, geel of rood.

Maar gezien wij er al anders over denken...zo zijn er nog 1000'en meningen, dat is nou juist ook het probleem.

En qua Dessers zat ik nergens naast hoor, die wordt echt niet geraakt in z'n gezicht dat is gewoon duidelijk te zien voor iedereen.

25 januari 2022 om 11:05

Dessers wordt weldegelijk op de onderkant van zn kin geraakt. Niet goed te zien in de samenvatting die wat onbegrijpelijk het slomo shot van de andere kant uit de live uitzending niet laat zien (op 86:21 in de wedstrijd). Daarop zie je de rechterhand van Marquez wel bewust de kin/wang raakt. Wellicht overdreven van Dessers maar wordt zeker in zn gezicht geraakt.

25 januari 2022 om 11:10

Wat een onzin, dan zou een natrappende beweging prima zijn, want je raakt niemand. Wat jij zegt is het equivalent van vrijuit gaan na een gewapende overval omdat ze toevallig net de kassa hadden geleegd.

En ik heb nooit gezegd dat je er naast zat omdat Dessers in z'n gezicht geraakt wordt; hij wordt op z'n keel gestompt, wat me nog veel gevaarlijker lijkt.

25 januari 2022 om 11:56

Ho ho ik zeg niks he? Ik geef aan wat de regels zijn, niks meer en niks minder.
Dus zoals ik al aangaf gaat het om intensiteit en niet om de intentie.

En daarom is juist ook deze hele discussie...juist omdat het onzin en niet meer te volgen is.

25 januari 2022 om 17:10

Ach gut, moest meneer naar het ziekenhuis voor die uppercut? Had meneer Dessers last van een hersenschudding? Zo nee, gedraag je dan een beetje normaal. Maar goed, ik kan zo een aantal andere spelers opnoemen die er nog veel erger in zijn en die krijgen ook nooit iets.

25 januari 2022 om 08:54

En dan als een wijf gaan liggen? Schei toch uit. Ze willen toch zo graag allemaal kerels zijn? Kijk eens naar de vrouwen. Als zij een rotschop krijgen, staan ze direct op. De meesten zijn gewoon pure watjes die een ander een kaart aan willen naaien. Verschrikkelijk volk.

25 januari 2022 om 09:08

Scheelt wel dat die van NEC zelf een matennaaier puur sang is.. iets met een boontje..

Ben het wel met je eens dat dat aanstellerige gedrag van mij ook mag verdwijnen en bestraft mag worden

25 januari 2022 om 09:44

Als je dan toch wat goeds moet noemen uit het vrouwenvoetbal is dat er zeker eentje van.
Die gaan alleen liggen rollen als ze echt pijn hebben, zeuren niet op de scheids...wat dat betreft een hele vooruitgang t.o.v. van de mannen.

25 januari 2022 om 09:20

@mgmv: Hij was in de uitzending wel genuanceerder hoor. En hij had het niet alleen over Dessers, maar ook over Te Wierik en Martinez op dezelfde manier. Ik vind hem ook een goed punt hebben.

25 januari 2022 om 09:46

En daarom is het ook zo belangrijk dat mensen niet uitgaan van wat ze lezen, maar alleen reageren als ze de uitzending hebben gezien. Maarja...het is zoooo'n slecht programma dus daar kijkt niemand naar om vervolgens wel te reageren op een forum als deze...

25 januari 2022 om 09:30

@mgmv het gaat er niet om of de actie van de ander mag of niet. Je kunt ook 2 mensen een kaart geven/schorsen.
Een tik is een tik en dat mag niet. Maar als een drama queen naar de grond gaan, 5 minuten doorrollen, stiekem tussen je vingers doorkijken of de scheids al rood gegeven heeft dan snel opstaan en lekker doorvoetballen, dat is toch om te janken.

25 januari 2022 om 09:42

Eerlijk is eerlijk ben een Feyenoorder, maar dit irriteerde mij ook op de bank. Dessers moet bij een 3-1 stand niet zo gek doen. Hij gaat zelf bij die gozer zitten irriteren om vervolgens als een stervende zwaan naar beneden te gaan. Vond het een mindere rode kaart dan de bewust gekeken elle boog van Antony.

25 januari 2022 om 10:24

Hier ben ik het mee eens. Hoewel het een totaal onnodige duw was van Marquez, was het zeer oncollegiaal van Dessers om zo te overdrijven. Heel irritant gedrag!

25 januari 2022 om 12:10

@adro. Dat had ik ook, maar de VAR beoordeelt het wel als een rode kaart. Dus wie is hier de klootzak?
Helaas krijg je in het voetbal pas een vrije schop mee als je gaat liggen. Hoe vaak zegt een verslaggever niet dat als de aanvaller was gaan liggen er een penalty gegeven zou worden. Malacia liet al die vreemde streken van Anthony over zich heen gaan. De natrappende beweging en zelfs de stomp boven op zijn hoofd. Het enige wat hij dan doet is naar de scheids kijken. En die fluit alleen als je gaat liggen.
Vrijwel elke speler gaat bij een tikkie liggen. Kijk eens naar de Afrika cup.

25 januari 2022 om 10:39

Volgens mij is NEC de club van Derksen dus wellicht nog wat frustratie na de nederlaag?

Ze hadden de regel nooit moeten aanpassen. Het was gewoon duidelijk, natrappen en slaande beweging is rood. Als het heel licht was je kwam er soms mee weg maar nu is het weer zo onduidelijk. Weer een groot grijs gebied gemaakt waardoor de kijker nooit weet wat de VAR gaat beslissen en het voetbal niet eerlijker word.

25 januari 2022 om 08:56

Ze hadden sowieso nooit moeten beginnen aan dat "intensiteit" verhaal. Daarmee zorg je alleen maar voor meer onduidelijkheid.

Ik ben geen voorstander van zwart/wit denken, maar dat is met de regels handhaven wel het meest duidelijk.
Doe je dit, dan is dit het gevolg. Of je het nu hard doet of acht. Simpel.

25 januari 2022 om 09:15

Bij voetbal is al zoveel een grijs gebied, dat een var al overbodig is. Ik weet vaak niet wat een var gaat beslissen omdat er veel dingen gebeuren in een grijs gebied. Dit soort dingen hebben weinig met voetbal te maken en waar gewoon een duidelijke regel voor was, en dat gaan we dan weer ingewikkeld maken. Dan word er weer elk jaar een nieuwe regel voor handsbal verzonnen, of maken we buitenspel ingewikkelder. Nu met dit weer veel onduidelijkheid. Het word er allemaal niet beter van.

25 januari 2022 om 17:13

De spelregels zijn toch vrij simpel. Als je speler bent van een bepaalde club mag je alles. Natrappen, matennaaien, terug het veld inrollen. Maar als je een speler van een van de andere clubs bent mag je dat niet. Staan gewoon in de regel die vanuit Zeist worden opgesteld.

Natuurlijk bescherm je de speler dat geweld gebruikt ipv de gene dat er wat theater achter zet. Derksen zou eens net als ieder andere burger reageren. Nee altijd een andere mening om toch interessant te blijven. De rode kaart is gewoon een terechte al had ik ermee kunnen leven als er geel werd gegeven gezien voor een zelfde soort vergrijp eerder het seizoen bij Ajax ook geen rood werd gegeven.

Ik moet het nog een keer terugkijken om het misschien goed te beoordelen, maar ik dacht dat hij niet naar z’n gezicht greep vanwege zogenaamde pijn aan z’n gezicht, maar meer met 2 handen probeerde aan te duiden: wat doe jij nou. Wat mij betreft kon de duw afgedaan worden met geel maar als de VAR de scheids laat kijken, dan weet je meestal het resultaat wel.

Ik vond het gerol van die Martinez nog belachelijker dan dit. Maar daar hoor je hem niet over

25 januari 2022 om 08:51

Dan ben je simpelweg niet op de hoogte, want dat is wel degelijk ter sprake gekomen en veroordeeld.

Omgekeerde wereld. Een speler draait zich om en geeft een tik op iemands lichaam (gezicht, keel, borst of wat dan ook). Maar een speler op wie de actie gericht is krijgt de kritieken.

25 januari 2022 om 08:52

Het is Johan Derksen die het zegt, daar komt weinig zinnigs uit. Daarbij vond ik de reactie van Dessers helemaal niet overdreven. Hij lag niet te rollen ofzo, hij viel gewoon achterover. De beweging van Marquez zat tussen een harde duw en een slag in, vind het niet raar dat hij dan boos naar de scheidsrechter roept.

Derksen doet nu net alsof Dessers een Neymar doet. Martinez gaat gewoon over de schreef met een actie die rijp is voor rood of tenminste geel en Dessers laat dat nadrukkelijk zien. Hij rolt ook niet door ofzo. Je zou dat zelfs professioneel kunnen noemen. Ik had zelf graag gezien dat Malacia ook wat meer theater had gemaakt na die klap van Anthony, want nu werd er niks mee gedaan. Ik heb geen moeite met wat misbaar als er echt iets aan de hand is. Maar als er niks of heel weinig gebeurt, of theater wordt gemaakt om tijd te rekken dan zou dat van mij wel flink bestraft mogen worden. Dat laatste trouwens met geel én een minuut extra speeltijd.

Volgens mij wordt al dat irritante gedoe van Anthony al helemaal vergeten

25 januari 2022 om 09:30

volgens mij hebben ze het daar vaak genoeg over gehad

25 januari 2022 om 09:48

Nee hoor...ook dat werd in de uitzending besproken.

Nou sorry hoor, maar Alvarez lag te rollen alsof ie dodelijk geraakt werd. Dessers liet zich vallen, en zat daarna om de scheids te schreeuwen.. en als de VAR en scheids, en de KNVB het roodwaardig vinden, dan valt het toch wel mee met maten naaien? Maten naaien is een onterechte kaart aansmeren...

Die Derksen wordt oud en sjagrijnig. Tijd om te stoppen en lekker met zn muziekverzameling gaan spelen. Gewoon doen Johan, zou je sieren!!!

Ik vond de actie van Martinez toch de kwalijkste van dit weekend. Dit achterlijke toneelspel moet gewoon bestraft worden met een rode kaart. Twee keer geel heeft mijn voorkeur:
1. voor het voor de gek houden van de scheidsrechter.
2. voor het verlaten van het veld en ongeoorloofd weer het veld betreden.

25 januari 2022 om 11:21

@houtapp,

Hoezo ongeoorloofd het veld betreden ? Is hij er af gestuurd dan? dan heb ik iets gemist.

25 januari 2022 om 11:58

@j3ro3ntj33__ je mag ten eerste niet zomaar het speelveld verlaten en eenmaal buiten het veld mag je niet zonder toestemming van de scheidsrechter het veld weer betreden, hiervoor dient een speler de gele kaart te krijgen.

25 januari 2022 om 12:14

@houtapp,

Dus als een speler naar de bal sprint, hem binnenhoud op de achterlijn, vervolgens omdat hij uit een sprint komt en over de lijn rent, moet hij volgens jou eerst toestemming vragen aan de scheids om het veld te betreden?

Hij mag gewoon het veld in en uit hoor, geen probleeem.

25 januari 2022 om 12:36

Het kan misschien beter verwoord worden: Als een speler een actie onderneemt, enkel en alleen om tijd te rekken zonder dat de bal in het spel is of als de speler in kwestie niet aan het spel deelneemt, mag daar best een sanctie voor zijn. Maar goed, dat is meer iets in het algemeen.

25 januari 2022 om 13:37

Dan had die speler Martinez niet met zoveel effect moeten raken. Kan Martinez toch ook niks aan doen, dan komt er gewoon topspin aan.

ON: Ben het er wel mee eens, maar dan moeten ze dit ook gaan doen bij de clubs die in de 5e minuut tegen de grotere clubs al extreem lang doen over een inworp of doeltrap, niet alleen als een speler in de 88e minuut zolang blijft liggen.

Want ik ben Ajacied, maar heb al zovaak gemerkt dat er veel clubs vanaf minuut 1 al gaan tijdrekken, dit word allemaal geaccepteerd tot in de 85e minuut, en daarna volgt er pas een kaart of waarschuwing. Maar hou je heel het spel het tempo erin, en ga je vanaf minuut 85 tijdrekken, krijg je meteen geel.

Dit gedrag, gebeurt iedere week. Het gebeurt zelfs vaker dat de duw of klap/tik, niet eens gezien word. Nu word er gesproken van schandalig overdreven reactie.
Maar bij een niet nader te noemen club gebeurt het vaak en al helemaal bij de zogeheten sterren...

Hij stelt zich idd aan, irritante eigenschap van voetballers. Vond dit overigens nog wel meevallen qua aanstellen. Heb alleen al dit weekend erger gezien.

Deze actie is uiteindelijk toch gewoon beoordeeld door de VAR?
Je kan wel zeggen niet aanstellen blablabla, maar de VAR zit er om te oordelen, en die zullen in het oordeel niet meenemen of hij aanstellerig gaat liggen of niet, dus boeiend !

Wij maken ons ook soms veel te druk, net als met Martinez, die daar het veld even (slim) in rolt. Maar de psv'ers die de eerste helft bijna een minuut namen om een inworp of doeltrap te nemen, word niet over gepraat, in mijn ogen net zo erg. Het is allebei om tijd te rekken.

25 januari 2022 om 12:33

De VAR oordeelt doorgaans niet over het aanstellen van een speler, maar of er sprake is van een overtreding. Iets kan prima rood zijn, terwijl de impact niet per se hard is. Het probleem is dat spelers vaak duidelijk over-reageren, alsof ze faliekant door midden zijn getrapt. Daar kan ik persoonlijk ook vreselijk slecht tegen, ongeacht de speler.

Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door met zuivere speeltijd te werken of een klokje dat stil word gezet bij elk moment dat de bal niet in het veld is. Er mag ook wel wat harder op worden getreden tegen overduidelijk aanstellen. Wel wat lastiger te bewijzen, maar sommige gevallen liggen er zo dik bovenop, dat er nauwelijks nog ruimte voor interpretatie is.

25 januari 2022 om 13:26

@sirius,

Ik ben zelf ook vóór zuivere speeltijd, al zal het wel een aardige test worden hoelang dit dan moet zijn. Enige vervelende is dat je dan wel bijvoorbeeld midden in een 1 op 1 situatie af zou moeten fluiten.

Dat aanstellen is ook moeilijk vast te stellen, ik heb ooit een klein tikje op mijn enkel gehad, waardoor is wel weken lang klaar was met voetballen. Je hoeft niet perse iemand hard te raken om het pijnlijk te laten zijn.

Nu doen spelers het omdat er geen zuivere speeltijd is, en groot gelijk hebben ze. Je zit in de topsport, daar moet je alles doen om te winnen, hoe ver je ook moet gaan ! (uitzonderingen daargelaten, je gaat bijvoorbeeld geen andere mensen bewust pijn doen).

Ik irriteerde met destijds ook aan die Deyverson tegen Ajax, maar achteraf wel slim, hij probeert gewoon alles, en zolang de scheids niet optreed kan het gewoon.

Ik zou als scheids zijnde, elke wedstrijd, bij elke vorm van tijdrekken meteen geel geven en niet pas in de 87e minuut zoals dat nu altijd gebeurd, dan stoppen spelers er meteen mee.

Hij slaat Dessers eerst in zijn ballen en grijpt hem daarna naar de keel en dan is Dessers, misschien wel de aardigste en grappigste voetballer uit de Eredivisie, de boeman? Ik wist dat Derksen soms de plank mis sloeg, maar jeetje, laat jezelf eens nakijken Johan.

Dessers greep overigens niet naar zijn gezicht om te doen alsof hij daar pijn had. Dessers greep naar zijn gezicht uit ongeloof zo van: wat doe jij nou? Dessers grijpt heel erg vaak naar zijn gezicht, ook als hij bijvoorbeeld een kans mist, is gewoon een soort automatisme van hem.

Dit soort spelers... Net als Martinez bij Ajax (en in het verleden bijvoorbeeld Suarez) . Kotsmisselijk word ik ervan. Ben zelf rugbyer, ik denk dat weinig voetballes overeind zouden blijven bij ons

25 januari 2022 om 17:18

In het wielrennen rijden renners door met hersenschuddingen, schouders uit de kom en gebroken knieschijven... De gemiddelde voetballer (van welke club dan ook, al lijkt het dat spelers van jouw club het wel het meest doen) ligt dan inderdaad al kermend op de grond. Zelfs als die uberhaupt niet geraakt is.

We hebben typen voetballers als Jaap Stam nodig, gewoon bij de keel grijpen.

Beste Johan ,Vergeet niet wie de grootste Gore klootzak is En dat ben jij namelijk,Buiten het veld.En de klootzakkerij naast het veld heet tegenwoordig de VaR.Helaas komen er ook steeds meer vieze klootzakken erbij op de velden.Kaarten naaierij en vallende zwaantjes en schreeuwende keuken meiden Gewoon 1 grote zak vol Kloten Met een drab mayonaise anno de voetballerij

Johan, het is moeilijk he om iets positiefs over Feyenoord te kunnen zeggen. Ik heb die man heel het seizoen niks horen doen dan lopen zeiken over Feyenoord

Op een andere site las ik dat Nijhuis had gezegd dat het het aanstellen zoals met martinez deed niet meer gebeurd op het moment dat er weer publiek is. Ik denk niet dat het tijd wordt dat de scheidsrechters eens op van letten. Zolang het loont je zo aan te stellen dan blijven spelers het doen. Als je de aanstellers aan gaat pakken dat houdt het misschien ook wel een keer op.

hahaha, die Johan. Als je die koppen zo ziet voorbijkomen met die boze johan foto. Staat garant voor elke dag in ieder geval één woede uitbarsting om iets triviaals. Wat een show hahaha (kijk de show niet meer, nog niet?, overigens)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 27 9 0 0
2021/2022 Racing Genk 3 0 0 0
2020/2021 Racing Genk 32 7 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 15 1 0
2018/2019 FC Utrecht 15 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord maakt duidelijk optie in huurcontract van Dessers te lichten

Feyenoord heeft de intentie om de aankoopoptie in het huurcontract van Cyriel Dessers te lichten, zo meldt Arno Vermeulen zondag in NOS Studio Voetbal. De Rotterdammers beschikken volgens de chef voetbal...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren