Voor Bayern München dreigt na Alaba en Boateng weer transfervrij vertrek

Maandag, 24 januari 2022 om 21:01Rian Rosendaal • Laatste update: 02:10

Niklas Süle is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. Volgens BILD en GOAL is de 26-jarige centrumverdediger 'toe aan een nieuwe uitdaging', waardoor hij zijn aflopende contract bij de grootmacht niet wil verlengen. Süle zou onlangs een lucratief contractvoorstel van Bayern, met een verhoging van zijn jaarsalaris tot tien miljoen euro, van tafel hebben geveegd.

Het is niet bekend of de leiding van Bayern alsnog gaat proberen om Süle voor de club te behouden. Ondertussen kijkt de Duitse mandekker, met 37 interlands achter zijn naam, naar verluidt naar een vervolg van zijn loopbaan in de Premier League. Chelsea en Newcastle United zouden de situatie rondom de Bayern-stopper met veel interesse volgen, al lijkt Süle laagvlieger Newcastle niet als serieuze optie te zien. Sport1 meldt dat hij ook op het lijstje is verschenen van Barcelona.

President Herbert Hainer benadrukte zondag dat er nog volop werd gesproken met Süle en zijn management. "We hebben Niklas een aanbieding gedaan en het is nu aan hem om dat al dan niet te accepteren. Natuurlijk willen we binnen afzienbare tijd een antwoord, omdat we anders verder zullen moeten kijken. Een exacte datum weet ik niet, maar op korte termijn willen we wel een akkoord bereiken of in ieder geval horen van Niklas wat hij precies verlangt. Dan zullen we verder met hem praten", aldus Hainer. Het lijkt er nu echter op dat Süle na David Alaba, Jérôme Boateng en Javi Martínez de vierde speler is die Bayern binnen een jaar tijd transfervrij verlaat.

Bayern legde in 2017 twintig miljoen euro neer voor de van TSG Hoffenheim afkomstige Süle. De international van Duitsland kwam in bijna vijf jaar tijd tot 158 wedstrijden in alle competities namens der Rekordmeister. Dit seizoen staat de teller op 25 optredens in het shirt van Bayern. Süle miste in november alleen twee wedstrijden vanwege een coronabesmetting. Met de koploper in de Bundesliga veroverde de verdediger de Champions League, viermaal de landstitel, twee keer de Duitse beker en viermaal de Supercup. Daarnaast was ook het WK voor clubteams een prooi voor Süle.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door glennn)

Weet nooit zo goed wat ik van hem moet vinden. Lijkt altijd een degelijke verdediger maar toch ook lomp ofzo.

Als hij daadwerkelijk €10 mln per jaar heeft geweigerd blijven er wel weinig clubs over die dat kunnen ophoesten.

24 januari 2022 om 21:10

Denk een Newcastle wel wellicht. Zeker als hij transfervrij aangetrokken wordt. Maar echt topclubs denk ik ook niet inderdaad

24 januari 2022 om 21:19

Denk dat hij blijft. Duitsers spelen over het algemeen het liefste in Duitsland, en hij speelt al bij de beste club.

24 januari 2022 om 21:25

Weet niet zo zeker of dat nog steeds het geval is, Duitsland/Bayern zit spelers letterlijk te forceren om zich te laten vaccineren. Niet geheel onbelangrijk maar hij was een van de gevaccineerde spelers die positief testte waardoor de spelers die de prik niet wilden nemen krankzinnige boetes moesten betalen. Klinkt logisch.

24 januari 2022 om 21:46

Waarom zou dat voor Süle een reden zijn om te vertrekken? Ruzie met de ongevaccineerden?

24 januari 2022 om 23:48

Klinkt vooral als het aan de haren erbij trekken van vaccinatie.

24 januari 2022 om 21:26

Bij Chelsea lopen Rudiger en Christensen uit contract. Als die niet verlengen zie ik hun voor Süle en Kounde gaan.

24 januari 2022 om 21:47

Chelsea is wel een stap terug als je vanuit München komt. Oké, ze hebben de UCL recent gewonnen maar dit seizoen zie je na een paar maanden al het verval. Op zich wel gaaf om hem naast Van Dijk te zien. Gomez is het ook niet echt, en Matip al helemaal niet.

24 januari 2022 om 21:48

Matip is de beste verdediger dit seizoen bij Liverpool? Hoe kom je erbij dat het niks is? Sule komt nooit aan spelen toe bij Liverpool. Kan het beste bij bayern blijven of naar een club die iets lager staat.

24 januari 2022 om 22:56

@generalitat, volgens mij kijk jij geen Liverpool want Matip is echt uitstekend. Verdedigend beter dan Van Dijk dit seizoen. Ze zijn beide gewoon een erg goed duo achterin. Matip is zeker wel beter dan Süle hoor. Gomez kan ik wel in vinden maar Matip absoluut niet.

25 januari 2022 om 00:07

Matip al helemaal niet? Kijk jij wel naar wedstrijden van Liverpool? Matip is niet alleen dit seizoen van wereldklasse maar sinds het seizoen dat Klopp de CL won. Zowel voetballend als verdedigend is hij top.

24 januari 2022 om 21:28

Dat hij de salarisverhoging van Bayern heeft afgewezen wil niet automatisch zeggen dat dat salaris een eis is bij een overstap. Misschien is hij inderdaad wel toe aan een uitdaging, nieuw land nieuwe competitie + dat hij waarschijnlijk behoorlijk wat tekengeld gaat ontvangen.

Er zitten heel wat voordelen aan een transfervrije overstap die de salarisverhoging tot € 10 miljoen compenseren, niet alleen financieel gezien.

24 januari 2022 om 22:05

Heb precies hetzelfde bij Sule. Oogt zo log en voetballend ook niet echt super. Denk niet dat hij moeilijk te vervangen is. Daarentegen wel goeie leeftijd en reputatie, zal er bij veel clubs wel goed op staan. Zie hem dan wel sneller naar Engeland gaan.

Is wel vijver waar Barca uit moet vissen..Transfervrije spelers en hopen om verlaging salaris.

Chelsea verliest komende zomer volgens mij 34 verdedigers, dus logisch dat zij hem willen.

Of hij goed genoeg is, vind ik zo lastug bij deze man.

24 januari 2022 om 21:16

Barcelona vist in de vijver van transfervrije spelers met relatief lage salarissen, die gaan Sule nooit over de 10m salaris bieden. Tenminste, ik geloof er niks van.

Leuke speler niet meer dan dat. Paar klasse minder dan boa en alaba in hun prime. Alleen zonde dat je nu weer flinke kosten moet maken voor een vervanger. Misschien Schlotterbeck?

Sülinho haha! Die zal Barca wel voor op de vleugels willen halen.dat heb je nou zelfs bereikt als Bayern zijnde, dat gemiddelde spelers als Niklas Sã¼le ook zulke salarissen wil, Bayern roept dit over zichzelf af, ze hadden bij Kingsley Coman een grens moeten trekken, dat is heus geen buitencategorie Robben dat je hem zulke belachelijk bedragen uitgeeft aan salarissen.

24 januari 2022 om 21:15

En dat terwijl aardappelschillen helemaal niet duur zijn.

24 januari 2022 om 21:21

Bayern heeft nou eenmaal een enorm salarisbudget, en de spelers weten dat grootverdieners als Muller en Lewandowski binnenkort van de loonlijst vallen. Sule is ook niet gek, die weet dat Bayern met een salarisbudget van rond de 350m wel wat meer kan betalen dan 10m voor een basisspeler.

24 januari 2022 om 22:21

het is onzin wat je schrijft. Coman en Süle zijn niet te vergelijken vanwege andere posities, marketing en standing binnen de club.

Het is allerminst sympathiek van mij maar als ik zo'n Niklas Süle beoordeel lijkt hij mij de ideale knul om een sloopwagen te bedienen of met zo'n magneet auto's uit een auto begraafplaats te trekken. Echt ongelooflijk dat zo'n simplistisch figuur 10 miljoen per jaar, los van de min of meer gegarandeerde kampioensbonus, weigert.

Los hiervan hoop ik wel dat hij voor zichzelf een goede keuze maakt, in de Premier League komt zo'n bonk vlees en spieren wel van pas maar als ik lees ook dat Barcelona interesse heeft. Ik hoop uiteraard dat zij deze winter nog een poging wagen, dat zou wat mij betreft hun seizoen echt af maken.

Buitenkansje voor Juve. De Ligt verkopen en Süle binnenhalen. Juve heeft er ervaring mee

Volgens anonieme bronnen is Roger Schmidt al bezig om deze Duitser ook in te lijven voor de Philips Sport Verein ;-)

Laat ik vooropstellen dat ik niets met of tegen Bayern heb. Maar toch wel lollig om te lezen dat spelers transfervrij vertrekken. Op deze wijze zijn er ook spelers transfervrij juist naar Bayern gekomen. Nubel, Goretzka, Lewandowski bijvoorbeeld.

24 januari 2022 om 21:41

Je weet dat Bayern er zelf voor kiest om niet tot het gaatje te gaan hè? Als je Sule vervangt met een transfervrije Christensen dan ga je er niet op achteruit.

24 januari 2022 om 22:17

Klopt, dan ga je er op vooruit. Niet enkel sportief, ook qua image. Het enige is dat ze in Duitsland waarschijnlijk het liefst een Duitser zien.

25 januari 2022 om 00:11

Ik ben er iig niet echt rouwig over. Sule is een degelijke verdediger maar niet van wereldklasse. Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen en voetballend ziet hij er lomp uit. Hopelijk kunnen we dan gaan voor Timber! Naast Upa een lenige moderne voetballer als Timber zou ideaal zijn. Misschien niet meteen als Basis speler maar dan rouleren met Lucas Hernandez ook.

Lastig te peilen deze verdediger, ik vind hem niet echt een groei doormaken tov zijn besproken talent. Oogt ook wat lomp.

Als hij ergens anders heen wil, denk ik dat hij wel wat salaris mag inleveren. Geen idee waar hij naartoe zou kunnen gaan. Newcastle is misschien zo gek.

Sensatie titel, sjonge jonge. Sule is niet onomstreden, net zoals Alaba dat niet was. Dat de club dan niet tot het gaatje wilt gaan is ook volledig logisch. Boateng heeft niet eens een aanbod gekregen, dus dat hij in de titel staat is helemaal belachelijk. Ook Tolisso zal transfervrij vertrekken omdat Bayern hem geen contract zal aanbieden in eerste instantie (al is het bestuur zijn sterke vorm opgevallen, geluiden zijn dat ze het eventueel willen overwegen maar men zit met zijn blessure gevoeligheid). Gnabry en Neuer staan op het punt om te verlengen. De allergrootste uitdaging wordt het verlengen van Lewandowski

25 januari 2022 om 04:46

Dus je zegt eigenlijk dat sule in dezelfde categorie valt als Boateng en Alaba en daarmee de titel klopt?

25 januari 2022 om 09:27

Alaba niet onomstreden? Dat vindt ik te ver gaan. Boateng en Sule snap ik nog, maar Alaba speelde alles. Eerst op de linksback positie en na de doorbraak van Davies speelde hij als LCV boven Hernandez...

25 januari 2022 om 10:06

Alaba speelde alles op CV klopt, ook deels omdat Hernandez geblesseerd was. Hij was van zijn LB positie verdreven door Davies. Alaba was niet onomstreden in die zin dat hij makkelijk vervangbaar was en Bayern daarom afscheid nam toen hij met zijn belachelijke financiële eisen kwam. En dat toont het huidige seizoen aan. Upamecano is een beest achterin en Hernandez is een topper.

25 januari 2022 om 13:59

Ah oke, dacht al. Maar hij is niet onvervangbaar inderdaad. Al blijf ik hem een betere LB vinden dan Davies. Davies is voornamelijk veel sneller. Vind Alaba nog tikkeltje meer comfortabel aan de bal en defensief ook nog wel wat sterker.

Mooi, leuk om ze 1 voor 1 te zien vertrekken. Ze zijn daar in Beieren goed bezig met verzwakken van (jeugd)elftallen dus dit doet me wel goed om te lezen. Paradepaardjes.

24 januari 2022 om 21:45

De spelers die niet te vervangen zijn houdt FC Bayern gewoon binnenboord hoor; Kimmich, Goretzka, Neuer etc. Süle is een aardige speler maar is vervangbaar, daarom zullen ze niet tot het uiterste gaan voor hem.

Hoe zit het eigenlijk met Süle sinds die knieblessure van hem?

24 januari 2022 om 21:52

Was voor die blessure weergaloos. Hij speelde toen als rookie Hummels en Boateng er met 2 vingers uit. Na zijn blessure nooit meer op dat niveau gekomen helaas. Sukkelde wat voort met af en toe een opleving maar nooit meer de oude. Vaak negatief in beeld bij de club omdat hij een gebrek aan professionaliteit liet zien (vaak te zwaar, volgt niet de regels etc)

25 januari 2022 om 10:29

Was er al een beetje bang voor dat dit het verhaal zou zijn. Jammer. Hoeveel carrières zijn verpest door knieblessures.

25 januari 2022 om 11:10

Ah duidelijk. Dacht misschien wat voor juve, maar na jouw stukje hoop ik dat juve hier niet aan begint.

Jammer, maar was altijd reserve speler na zijn blessure. Nu is er ruimte voor een andere speler van hoger niveau.

In tegenstelling tot Alaba, heb ik meer respect voor Süle. Enerzijds is het jammer dat hij niet verlengt, anderzijds stel ik het op prijs dat hij de beslissing openlijk meedeelt. Alaba deed dit nooit waardoor Bayern niets anders kon dan het aanbond in te trekken.

Erg talentvolle speler, maar schijnt een luie voetballer te zijn die gek is op fastfood.

24 januari 2022 om 23:02

Waar heb je dat nu weer vandaan? Heb je daar ook een bron van dat hij een luie voetballer is en dol is op fastfood?

24 januari 2022 om 23:24

Google Sule fastfood en Sule overgewicht en je komt uit bij desbetreffende bronnen. Als zelfs Flick en Heycknes je hierover op je flikker geven dan weetje dat het goed mis is.

24 januari 2022 om 23:33

Nee klopt, dat weet ik. Maar ik had het idee dat hij vorig jaar daarop was aangesproken door Flick en toen is gaan minderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder3414
R. LewandowskiAanvaller3435
T. MüllerAanvaller328
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

3 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 28 1 2 0
2020/2021 Bayern München 20 1 1 0
2019/2020 Bayern München 8 0 1 0
2018/2019 Bayern München 31 2 3 0
2017/2018 Bayern München 27 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Niklas Süle weigert plek in wedstrijdselectie Bayern: ‘Een schande’

Niklas Süle heeft zaterdag geweigerd om onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie van Bayern München voor de laatste competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-2). De centrale verdediger zou oorspronkelijk niet bij...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren