De Boer wijst medespeler aan als sta-in-de-weg van Frenkie de Jong

Maandag, 24 januari 2022 om 20:45Tom Rofekamp • Laatste update: 20:38

Ronald de Boer ziet Sergio Busquets als belangrijke reden dat Frenkie de Jong niet op de top van zijn kunnen presteert bij Barcelona. Door de aanwezigheid van de ervaren middenvelder kan de 24-jarige middenvelder niet op zijn natuurlijke positie als nummer zes komen te spelen, wat hem en het team als geheel zou schaden. Busquets kan volgens De Boer niet meer belopen wat er gevraagd wordt van een nummer zes op topniveau en 'zou een stapje opzij moeten doen'.

"Busquets is een geweldige speler, maar hij heeft een hoop bescherming nodig", stelt De Boer in de Spaanse krant El País. "Als hij het hele veld moet beslaan, komt hij in de problemen. dat beïnvloedt het hele team en ook Frenkie de Jong." Barcelona speelde ook afgelopen zondag tegen Alavés (0-1 winst) met de punt naar achteren op het middenveld, met Busquets als meest defensief ingestelde man. Daarvoor stond naast Frenkie de Jong ook Pedri, die in het Copa del Rey-duel met Athletic Club (3-2 verlies) nog in plaats van de Nederlander speelde.

Spaanse kranten ondanks heldenrol niet al te positief over Frenkie de Jong

Nogal wat kritiek op de middenvelder ondanks zijn winnende doelpunt voor Barcelona.Lees artikel

De Jong groeide tegen Alavés in de slotfase uit tot matchwinner, maar kreeg desondanks veel kritiek in de Spaanse media. De Boer denkt dat het een hoop op zou lossen als de voormalig Ajacied op de plek van Busquets terecht zou komen. "De toekomst is Frenkie de Jong, Gavi, Pedri, Nico González. Met die spelers heeft Barcelona een ongelooflijk middenveld. Busquets' carrière loopt op zijn einde. Hij is nu eenmaal op leeftijd (33, red.) en soms klampen clubs en coaches zich te lang vast aan spelers die een stapje opzij moeten doen."

"De rol van Busquets kan Frenkie prima invullen, omdat hij zo goed kan verdedigen", vervolgt De Boer. "Hij is snel, lang genoeg om luchtduels te winnen, en hij maakt een hoop meters. Samen met N'Golo Kanté (de middenvelder van Chelsea, red.) is hij één van de besten. Zijn veelzijdigheid is uniek: geen speler kan zo makkelijk switchen tussen de nummer zes- en de nummer achtpositie."
Frenkie de Jong zelf vindt de kritiek op zijn spel overigens niet geheel terecht. "Ik kan op veel vlakken verbeteren, maar ik speel ook weer niet desastreus", zei de middenvelder zondag voor de camera van Movistar +.

Frenkie de Jong: ‘Het lijkt alsof die mensen de wedstrijden niet eens kijken'

De matchwinner beet na afloop van het duel met Deportivo Alavés van zich af voor de camera.Lees artikel


Poll

Vind jij dat Sergio Busquets plaats moet maken in de basis van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Het ligt nooit aan Frenkie haha
Hoe durf je dit uit je mond te krijgen, Busquets die daar sinds jongs af aan speelt en alles heeft gewonnen bij Barca loopt de nieuwe Johan Cruijff in de weg, knettergek die de Boer

24 januari 2022 om 20:51

In het verleden resultaten tellen niet in het huidige.

25 januari 2022 om 01:27

Ik weet gwn niet wat ik lees. Busquets is nog steeds een van de beste op zijn positie. Onomstreden in het nationale elftal en bij barca. Frenkie moet zich gwn ontwikkelen of even tweejaar ergens anders gaan spelen. Want die onnozele stierengevechtjes met spitsen van de tegenpartij zie ik Busquets nooit doen.

25 januari 2022 om 02:13

Busquets is echt super slecht man. Super traag ook. Ik heb echt opgelet laatste tijd. Dat hij in het Spaanse elftal onbetwist is, en dat hij 10 jaar geleden goed was, is echt een slecht argument. Wat heeft dat er mee te maken?
Hij speelt gewoon omdat hij van de gouden generatie is, heb ik het idee.
En van Frenkie wordt verwacht dat hij meer scoort en assists geeft, en anders krijgt hij van alle kanten vanalles over zich heen. Terwijl dat zijn spel totaal niet is. Maar Busquets krijgt die verwijt niet.

24 januari 2022 om 20:53

En op dit forum ligt het juist altijd aan Frenkie. Iedereen die tegenwoordig nog naar Barcelona kijkt ziet toch dat Busquets echt niet meer kan. Frenkie heeft de topvorm nog niet te pakken maar Busquets kan het simpelweg fysiek niet meer aan. Hoeveel wedstrijden heeft Frenkie überhaupt nou op zijn echte positie gespeeld, de positie waar hij bij Ajax een van de besten van de wereld was? Volgensmij niet veel.

24 januari 2022 om 20:54

@Ruiz_FCT Dat komt omdat die positie er niet is bij Barcelona. Barcelona speelt met de punt naar achter.

24 januari 2022 om 21:35

Onzin Busquets is nog altijd de motor haal hem weg, en het loopt veel minder vloeiend in het spel, hij is het cement van de ploeg.

24 januari 2022 om 21:47

@Ruiz_FCT Frenkie is nooit 1 van de beste van de wereld geweest hoe durf je dat te zeggen. Beste spelers van de wereld kan je alleen zijn als je jaren op het hoogste niveau speelt niet paar leuke wedstrijden bij ajax in de eredivisie en paar CL wedstrijden waarin ajax zich volop voor inspant omdat zij die wedstrijden niet altijd hebben.

24 januari 2022 om 21:49

Nou die motor is ondertussen een oud dieseltje geworden die door iedereen voorbij gelopen wordt.

24 januari 2022 om 21:57

Zelfs als dat nu een oud dieseltje is, is het totaal onzinnig om hem dan maar te vervangen door een fiets.

24 januari 2022 om 22:41

Aan de bal 100% mee eens aqua. Maar zonder bal kan ie wel echt helemaal niks meer. Moeten we wel echt gaan vervangen. Zeg niet dat frenkie het beter zou doen overigens. Die moeten we gewoon verkopen joh. Wordt verdomme door een 17 jarige uit de basis gehouden…

24 januari 2022 om 22:45

@Ruiz_FCT Frenkie is nooit 1 van de beste van de wereld geweest hoe durf je dat te zeggen. Beste spelers van de wereld kan je alleen zijn als je jaren op het hoogste niveau speelt niet paar leuke wedstrijden bij ajax in de eredivisie en paar CL wedstrijden waarin ajax zich volop voor inspant omdat zij die wedstrijden niet altijd hebben.

24 januari 2022 om 22:53

Dan is Depay ook een van de beste ter wereld omdat hij een serie geweldige wedstrijden neerzette in Oranje onder Koeman zoals Frenkie dat 3 jaar geleden deed in de CL. Voor mij ben je een van de beste ter wereld als je structureel je stempel drukt op een elftal. Niet als je een beetje mee hobbelt en eens in de paar maanden een keer een match goed speelt24 januari 2022 om 23:39

Frenkie kon er inderdaad niets van, daarom zat ook absoluut elke topclub in Europa achter hem aan.

24 januari 2022 om 23:46

Ik hoorde PSG en Barca. Meer clubs zijn nooit concreet geworden zover ik weet maar welke waren dat dan? Bovendien zegt niemand dat hij er niks van kan. Het is gewoon een nuttige dienende teamkracht

25 januari 2022 om 00:19

Hoeveel wedstrijden heeft Frenkie op zijn "echte" positie gespeeld? Volgens mij speelde hij gewoon naast Schone en nooit als enige 6. Waar gaat dit over?

25 januari 2022 om 00:43

Dus elke club waar Frenkie naartoe gaat moet heel hun systeem aanpassen zodat Frenkie eindelijk kan renderen? Ben je dan wel echt een topsspeler? Een speler als Kante is door zijn coaches overal neergeslingerd op het middenveld en die is altijd van meerwaarde. Daarin herken je meteen een topspeler

25 januari 2022 om 01:21

Busquets is aan de bal goed maar zonder bal loopt hij erbij als een opa .. ik heb me de afgelopen 2 jaar al echt vaak geïrriteerd aan hem.. ik ben het met Ronald eens .. Frenkie op die positie met pedri en gavi ervoor of eventueel Nico lijkt mij het beste op dit moment.

24 januari 2022 om 20:53

Ik ben het hier volledig mee eens. Pique en Busquets kunnen niet meer. Hij brengt niks extra’s meer zowel aanvallend niet als verdedigend wat hij niet kan belopen. Je komt met 0 argumenten dus omdat hij daar zo lang heeft gespeeld mag hij blijven staan ondanks dat ook hij dramatisch speelt?

24 januari 2022 om 20:55

Jij zegt precies wat Ronald bedoelt!

24 januari 2022 om 22:49

Het ligt aan Frenkie zijn matige teamgenoten, de grasmat en de stand van de maan

25 januari 2022 om 07:40

Busquets was fantastisch, maar het beste is er wel af. R.de Boer zegt niks geks hier.

Hoe kan Ronald op dit moment beweren dat Frenkie één van de beste spelers is op zijn positie. Frenkie kan Busquets zijn positie niet overnemen, omdat Frenkie niet in zijn eentje op de 6 positie kan spelen door zijn drang naar voren.

24 januari 2022 om 21:07

Precies dit!

24 januari 2022 om 21:29

Door hem op Busquets zijn plek te zetten verlies je inderdaad een van zijn beste kwaliteiten, namelijk zijn infiltraties. Busquets kan toch veel gedisciplineerder spelen, wat enorm belangrijk is op die positie. Als 10 komt hij dan weer creativiteit te kort imo. Blijft dus enkel '8'-positie over als box-to-box. Daarmee moet die dus concurreren met Gavi (aangezien Pedri eerder als 10 tot zijn recht komt en Nico eerder op de plek van Busquets).

24 januari 2022 om 22:01

@ConchaEspina, vind jij Nico een 6? Hij kan er vast redelijk uit de voeten, maar je verpest een groot deel van zijn kwaliteiten ermee. Ik vind Nico als box-to-box echt heel goed. Het gaat heel vaak over Gavi, maar vind Nico zich beter ontwikkelen. Nico heeft een goede versnelling aan de bal en is fysiek veel sterker.

24 januari 2022 om 22:19

Ben het volledig met je eens, Conchaespina. Wellicht dat Barcelona daarom op langere termijn in die 'gedroomde' 3-2-2-3 gaat spelen. Dan krijgt Frenkie de Jong de vrijheid die hij nodig heeft, dan zou Busquets in die meer gedisciplineerde rol spelen. En dan krijgen spelers als Nico, Gavi of Pedri die vrijheid om meer naar voren te spelen.

24 januari 2022 om 22:36

Ik dacht dat Nico doorheen de jeugd veelal op de 6 speelde (al kan ik mij vergissen), kan dus een fysiek sterkere Busquets worden.

@guaporta : ook al denk ik dat Frenkie zeker het niveau heeft om bij een topclub te spelen, zou jij hem gezien het overige aanwezige talent niet verkopen om zo geld vrij te maken voor plekken waar men in de jeugd niet echt een oplossing voor heeft lopen? Met meest voor de hand liggend een diepe spits?

24 januari 2022 om 22:54

Nico González is van nature een aanvallend ingestelde middenvelder, maar is door García Pimienta voornamelijk gebruikt op de natuurlijke positie van Sergio Busquets. Kortom, alleen in de laatste fase van de jeugdelftallen is hij als 'zes' gebruikt.

Wat betreft Frenkie de Jong, volgens mij heeft niemand de informatie om op dit moment een betrouwbaar oordeel te vellen over de financiële situatie van de club. Joan Laporta heeft doelbewust alle openstaande schulden in het afgelopen boekjaar genomen, waardoor hij nu op de blaren moet zitten. Dus weet niet helemaal of de verkoop van Frenkie noodzakelijk is om andere posities te versterken. Maar mocht zijn verkoop noodzakelijk zijn om spelers van het kaliber Matthijs de Ligt of Erling Haaland vast te leggen, dan moet je daar over nadenken. Eerlijk gezegd denk ik dat Frenkie de Jong een unieke speler in zijn rol is en je hem alleen moet verkopen als je honderd procent zeker bent dat je erop vooruit gaat. Hem inwisselen voor een 'gokje' is zinloos.

25 januari 2022 om 12:13

@guaporta.

Helemaal met jou eens. Ik vraag mij echter wel af of je ondanks alle financiële goocheltrucjes (zo oogt het voor mij vooral, aangezien ik niet snap hoe het allemaal kan) dan alsnog niet iemand als De Ligt of Haaland kan halen. Ik zie het namelijk gewoon echt niet gebeuren.

De transfersommen voor beide heren zullen enorm hoog zijn, alsmede de salarissen. Ondanks mijn gebrek aan financiële kennis omtrent de situatie van Barca, kan ik mij haast niet voorstellen dat een club die zoveel heeft moeten snijden dan opeens 2 spelers voor en hoge transfersommen en hoge salarissen kan aantrekken..

Dat is overigens nog buiten de wensen van de spelers gesteld. Ik kan mij ook zo voorstellen dat ondanks dat immer aanwezige aantrekkingskracht van Barcelona, op dit moment spelers toch liever naar een wat stabiele club gaan als die ook interesse hebben. Veel zal dan ook afhangen van of Barcelona dit jaar CL weet te bemachtigen, wat nog best twijfelachtig is toch?

Frenkie de Jong is wat mij betreft slecht gescout door Barcelona. Niet omdat hij kwalitatief slecht is, maar omdat hij eigenlijk niet zo goed in het systeem past. En dan met name als je zijn ''beste'' kwaliteiten verwacht als Barcelona zijnde. Hij kan namelijk wel op 6, maar dan mis je zoals (conchaespina inderdaad terecht zegt) juist zijn beste kwaliteiten. Gaat Xavi dat systeem dan zo omgooien denk jij? Ik gok van niet namelijk. En ook de vorige coaches deden dat niet. Dus dan vraag ik mij toch af of het wel zo'n ''slimme'' aankoop was.

Als Arsenal fan zijnde zou ik zeer geïnteresseerd zijn in Frenkie de Jong overigens. Ik denk namelijk dat hij bij ons veel meer tot zijn recht zou komen en dat zo'n type speler als hij echt is wat wij missen. Maar ja, ik gok niet dat Arsenal zijn interesse heeft als hij zou moeten transfereren .

Ho Ho De Boer. Kom niet aan Busqets volgens de Barca fans. Die willen niet inzien dat hij al twee jaar over de top is en het eeuwige leven heeft.

24 januari 2022 om 21:32

en NIET het eeuwige leven heeft

24 januari 2022 om 21:47

Hoe slecht moet je wel niet zijn als je een speler die al 2 jaar over de top is niet uit de basis kan spelen. Het is geen liefdadigheidsinstelling, ben je beter speel je en zo niet speel je niet. Kijk maar hoe pedri en gavi al gelijk een basisplek heeft veroverd tov frenkie. Je zou denken dat een speler van €86m ook niet even uit de basis wordt gespeeld door een 17-jarige.

24 januari 2022 om 23:33

Frenkie laat zelf ook vaak zijn man lopen. Dan zou ik Busquets zijn voetballende kwaliteiten niet opofferen voor de tikkies breed en terug van Frenkie

25 januari 2022 om 01:24

Frenkie is toch echt gewoon een basis speler bij Xavi hoor .. heeft 1 keer op de bank gezeten omdat hij pas weer fit en terug was van een blessure en je denkt meteen dat hij gepasseerd is ?
En geloof mij nou maar dat busquets hoe slecht hij ook speelt niet gepasseerd word door Xavi , die heeft notabene met hem samen gespeeld .. jij gelooft niet in liefdadigheidsinstelling, ik wel

Ik vind Busquets dit seizoen ook bijzonder matig. Maar dat hij speelt is niet de reden dat Frenkie niet presteert. Leuk dat hij de ballen achterin komt ophalen om ze vervolgens breed te spelen. Maar hij moet veel meer brengen, want hij kan zijn stempel totaal niet drukken.

24 januari 2022 om 22:10

Maar wel speler van Barca presteert wel naar behoren en haalt wekelijks een goed niveau. Elke keer worden er een aantal spelers als mikpunt uitgepikt, terwijl het hele team faalt. De jonge middenvelders laten veel potentie zien, maar daarvan ben je ook sneller geneigd om af en toe wat mindere dingen door de vingers te zien. Dit team heeft vooral aanvallende versterking nodig imo.

25 januari 2022 om 01:12

@barra

Men houdt er gewoon van om lekker negatief te doen. Ze weten dondersgoed waarom individuele spelers niet super presteren en dat is omdat Barcelona al jarenlang ook met Messi gewoon aan het kwakkelen was.

Nu uit het zich meer zonder Messi en kan opeens iedereen er niks meer van, behalve enkele lievelingen die ook het niveau totaal niet omhoog halen op het moment.

Waarom? Gewoon omdat het soms niet lukt en dat kan lang duren.

25 januari 2022 om 01:28

Dat komt gewoon omdat Frenkie en Memphis Nederlanders zijn.. dus op deze forum hebben we het gewoon constant over hun .. waardoor het lijkt dat ze het niveau niet aankunnen .. maar busquets alba piqué lenglet abde dembele kunnen allemaal wel het niveau aan ondanks dat ze slecht spelen.
Gavi die constant overtredingen maakt, als dat Frenkie was geweest zouden we hier zeggen het spel gaat te snel voor hem waardoor hij constant overtredingen moet maken

Ja want toen Frenkie de kans kreeg op ‘zijn natuurlijk positie’ speelde hij de sterren van de hemel zeker? Oh nee, ik heb het idee dat Frenkie flink overschat wordt hier in Nederland. Speelt al het hele seizoen beroerd en heeft in 3 jaar tijd niks gepresteerd in topwedstrijden. Mag je veel meer van verwachten.

24 januari 2022 om 21:04

@Arsenal890 Hij was wel echt goed in de wedstrijd tegen Duitsland.

24 januari 2022 om 21:09

En Italie al helemaal.

24 januari 2022 om 21:14

Hoeveel jaar geleden? Hij heeft ook wel goed gespeeld in topwedstrijden maar 8/10 keer niet. Ik had het trouwens ook over de wedstrijden bij Barcelona. Maar kijk gerust wedstrijden terug van tegen Real, Atletico, bayern etc. Bij oranje valt het ook tegen de laatste tijd voor hem. Laat zich veel te weinig zien voor de kwaliteiten die hij zou hebben.

Soms klampen clubs inderdaad te lang vast aan spelers, maar in geval van Busquets is dat meer dan terecht. Frenkie kan het gewoon (nog) niet aan om het gat wat Busquets achterlaat op te vangen. Er is ook in de tijd van Koeman al meermaals met hem als 6 gespeeld en daar werd Barca er echt niet beter op. Misschien is het gewoon tijd om de conclusie te trekken dat Frenkie gewoon minder goed is dan we allemaal hadden gehoopt.

Frenkie de Jong op hetzelfde niveau inschalen als Kanté. Dat kan Ronald de Boer toch niet serieus nemen? De Jong moet veel dominanter worden om in ieder geval een beetje in de buurt te komen van Kanté. Daarnaast speelt hij veel te veel op safe em vertraagt hij het spel met het eeuwige gedribbel

24 januari 2022 om 20:56

Maar zet Kante op een andere positie dan verdedigende middenvelder en er blijft ook niets van over. Ik vind dat De Boer een goed punt heeft.

24 januari 2022 om 21:03

Onder Sarri speelde Kanté wat aanvallender en ook wel onder Lampard een beetje. Dat ging op zich wel prima. Niet beter dan zijn ideale positie maar wel beter dan wat Frenkie nu doet. Soms moet je je gewoon kunnen aanpassen. Een systeem wordt niet aangepast naar Frenkie. Modric en Kroos waren ook een soort 10 en die hebben dat ook gedaan.

24 januari 2022 om 21:06

@Ruiz_FCT Geen idee waar je het over hebt, maar onder Tuchel speelt Kante ook gewoon meer box to box en doet dat echt wel goed hoor. Aanvallend is hij ook steeds beter en beter aan het worden.

25 januari 2022 om 03:01

Ruiz_FCT, nou duidelijk dat je helemaal geen Chelsea kijkt dan… Kante wordt juist overal op het middenveld gegooid en presteert vrijwel altijd naar behoren. Hij speelde onder Conte natuurlijk op een 4 mans middenveld waar hij zijn verdedigende taken moest uitvoeren en verder ballen kon inleveren. Onder Sarri moest hij heel wat aanvallender spelen, dat begon onwennig, maar ging na verloop van tijd heel goed. Ook onder Lampard had Kante een wat aanvallendere rol. Hierdoor is Kante naar mijn mening ook erg gegroeid als speler, hij weet veel beter beslissingen te maken in de final third en is daarnaast ook gegroeid in het dribbelen en in zijn creatief vermogen. Heel wat dingen waar je bij Kante al na 3 maanden verbetering zag. Bij Frenkie De Jong kan je helaas geen ontwikkeling zien

24 januari 2022 om 23:36

Niet te serieus nemen. Als je het aan Ronald De Boer zou vragen dan is Blind waarschijnlijk een betere linksback dan Roberto Carlos was

Tja, aan de bal is Busquets natuurlijk nog steeds behoorlijk goed, maar z'n verdedigende prestaties liegen er niet om. Dat kan gewoon niet op dat niveau en al helemaal niet als er 4-3-3 gespeeld word. Dan ontstaan er gewoon veel te grote gaten waar tegenstanders moeiteloos doorheen counteren. Z'n vergelijking met Kante slaat dan weer kant noch wal (al word de defensieve arbeid van De Jong vaak wel vergeten), maar dat Busquets echt niet meer kan als verdedigende middenvelder, dat ben ik wel met hem eens. Ik snap dat ze voetbal op het middenveld willen, maar met Pedri en Puig e.d. hebben ze genoeg voetballend vermogen. Bovendien is De Jong aan de bal best prima, maar is vooral iemand die een man meer creeert, niet zozeer een speler die door de tegenstander snijdt met z'n passing.

Het past in ieder geval compleet in het beeld van sommigen dat het falen van Frenkie nooit aan Frenkie ligt. Het kan aan medespelers liggen, aan de tegenstander, de scheidsrechter, de bal, het weer, de wind, het eten, de stand van de maan. Allemaal mogelijk, maar aan de onzichtbare postbode ligt het nooit.

Barca moet gewoon met Pedri gavi en frenkie spelen dat is de toekomst, en beetje rouleren met Nico en gavi die 2 moet je ook niet alles laten spelen. Verder denk ik dat frenkie in vorm zo veel aan Barcelona kan geven

Frenkie is een opbouwende middevelder, staat gewoon niet op de goede plek... Los van dat is er al sinds het begin totaal geen stabiel basis team bij Barcá. Dan hebben het nog niet eens gehad over de financiële depressie die de club heeft. Hoe mooi de club ook is, het is geen goede basis voor grote spelers.

De Boer heeft gewoon gelijk, Busq speelt soms nog altijd wel een wereldpartij, maar dat is meestal als Barca dominant kan spelen en de ruimtes klein zijn.
Maar in topwedstrijden, en wedstrijden met veel ruimte, kan Busq gewoon niet meer mee.
Frenkie moet daar stilaan gaan spelen, hij heeft ook snelheid om counters eruit te halen, en kan ook meters maken met de bal.
Frenkie is gewoon de toekomst.
Laporta zijn grote twijfel om Xavi aan te stellen was, dat er nog vrienden van hem bij Barca spelen, en hij lijkt gelijk te hebben ook, Xavi kan die oude mannen gewoon niet opzij zetten.

Anders doe je Busquets linie naar achteren, Piqué loopt ook op zijn einde!

Dat is zijn rol helemaal niet. Hij is alleen geschikt als 6 met iemand naast hem.

25 januari 2022 om 00:45

Dan is het wel enorm eendimensionale voetballer en dan is de vraag of hij wel geschikt is voor de Europese top want geen team ter wereld gaat heel de speelwijze afstemmen op Frenkie. Hij kan een voorbeeld nemen aan een topsspeler zoals Kante. Die is overal op het middenveld neergezet en die is bijna altijd van absolute meerwaarde

Als hij wereldtop zou zijn geweest dan had hij zelfs met Busquets gewoon goed gespeeld ook al staat hij dan misschien niet op de “juiste” positie. Maar dat is Frenkie de Jong overduidelijk niet.

Busquets had seizoenen geleden al plaats moeten maken voor Frenkie want voor die positie werd hij aangetrokken. Deze man net als met Pique zijn onaantastbaar binnen Barcelona maar staan wel de vernieuwingen in de weg.

Ik ben het hier volledig mee eens. Busquets loopt in de weg van de ontwikkeling van jongelingen. Heeft cruciale passes verruild voor cruciale fouten. Ik kijk niet alles van Barca, maar als ik kijk, levert hij altijd twee, drue gevaarlijke ballen in. Respect voor wat hij heeft gepresteerd, maar nu doorselecteren graag!

Nou pas maar op Ronald. Busquets is heilig he, net als Pique en Alba! Foei. Tsja, uiteindelijk is dit wel gewoon zo. Speel gewoon met Pedri, Frenkie en Gavi. Geef Frenkie z'n beste positie en alle vertrouwen. Maar ja gebeurd niet zolang Busquets daar blijft. En hij fouten maken, geen probleem, nauwelijks kritiek. Maar owee als Frenkie iets verkeerds doet hoor, tsja.

Busquets kan prima als de organisatie goed staat en de linies kort op elkaar, maar Barcelona in huidige vorm is toch echt heel wat anders. De ruimtes worden soms zo groot dat het voor Busquets dan moeilijk wordt, want in het nationale elftal zie je dat het compleet anders is natuurlijk. Eigenlijk speelt geen enkele Barca speler momenteel naar zijn kunnen en hebben ze vooral voorin kwaliteit nodig.

Boer zegt nu wat ik al heel lang geleden heb geschreven
Het was schrijnend om Busquets op het EK te zien.
Goed inzicht, techniek en pass.
Maar veel te lage handelingssnelheid. Jaartjes gaan tellen, zeker tegen lopers

24 januari 2022 om 22:56

Heb je Frenkie op het EK zien spelen?

Achterlijke argumentatie. Sergio Busquets heeft zijn gehele carrière al bescherming nodig gehad van andere middenvelders om niet geïsoleerd te worden in omschakelmomenten. In de periode onder Luis Enrique werd dat al pijnlijk duidelijk op het moment dat Andrés Iniesta uit het centrum werd getrokken doordat Neymar weigerde mee te verdedigen. Destijds moest hij ook al teveel ruimte afdekken, waardoor hij kwetsbaar oogde. Het lijkt me geen probleem om te beargumenteren dat er doorgeselecteerd zou moeten worden op de positie van Busquets, maar gebruik dan in ieder geval wel valide argumenten. Denk je dat zijn toegevoegde waarde in balbezit niet meer de moeite waard is om hem in defensief opzicht te beschermen, zeg dat dan gewoon. Niet dit soort gedraai om de waarheid heen. En dan wil je Frenkie de Jong als vervanger? Dezelfde speler die zoveel bewegingsvrijheid nodig heeft op die positie dat hij iemand nodig had die zijn positie kon overnemen? Kom nou. En wat hebben we nou net in de wedstrijd tegen Alavés gezien? In de tweede helft speelde Xavi gewoon met een 3-2-2-3 met Frenkie de Jong én Sergio Busquets in een controlerende rol. Niet dat het geweldig verliep, maar dat terzijde. Conclusie, het is geen probleem om Busquets af te schrijven. Maar doe dat tenminste wel met valide argumenten.

Ronald slaat de spijker op zijn kop. Ook gisteren was Busquets 1 van de minderen op het veld. Moet ik wel bij opmerken dat het voor beide geldt dat het door de huidige voorhoede er niet makkelijker op wordt. Zoveel en zo dom balverlies.

De Boer moet gewoon even rustig op zolder gaan zitten.

Waar halen mensen dit toch steeds vandaan? Heeft bij Ajax nooit op 6 gestaan, tenminste niet in een 433 met de punt naar achter. Bij Barca heeft ie dat in zijn eerste of tweede seizoen enkele weken op rij gedaan omdat Busi afwezig was en was gewoon heel zwak op die plek. Desondanks zijn mensen er heilig van overtuigd (zonder reden) dat dat zijn natuurlijke positie is... Slaagt toch nergens op? Dat mensen op VZ dit denken en vd daken schreeuwen tot daar aan toe, maar een betaalde analist? Dan is het einde zoek. Als ze dit nou riepen over een andere club, kon je nog mee leven, het is immers duidelijk dat ze de meeste andere clubs toch niet eens volgen. Maar Barca? Dat hele kliekje slaapt in een Barca pyjama. Als je over die ene club al niets zinnigs weet te zeggen, welke malloot laat deze lui nog op de buis?

Jou broer is de schetste trainer ooit!! gelukkig jij bent geen trainer geworden anders was jij nog slechter maar jij bent de slechtste analyst ever!!! Frenkie heeft tot nu toe meer dan 50 top wedstrijden gespeld voor Barca en altijd heel slecht jij ziet hem niet eens tijdens topwedstrijden geen goal, geen Assist, geen actie helemaal niks al 6 El Clásico's, tegen Bayern München al 4x, Juventus, Atlético Madrid 6x, PSG, Sevilla 6x en ga zo maar door en niemand in EU Is onder indruk van Hem dit hoor je echt alleen in NL HAHAHAHA het ligt altijd aan iemand anders nooit aan hem zelf. Ja Barca is slecht het ligt niet alleen aan hem maar hij is net zo slecht hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder332
M. DepayAanvaller2712
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller201
Ferran TorresAanvaller174
M. ter StegenKeeper340
Jordi AlbaVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

260 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 31 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Frenkie de Jong kan slechts onder één voorwaarde bij Barcelona blijven’

Frenkie de Jong kan volgens Gerard Romero enkel bij Barcelona blijven als hij een salarisverlaging accepteert. Dat meldt de journalist en Barça-watcher op zijn twitch-kanaal los Jijantes FC. De Nederlander wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren