Sjaak Swart geeft Roger Schmidt gelijk: ‘Want Ajax is de beste’

Maandag, 24 januari 2022 om 14:35Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:59

Volgens Sjaak Swart is er te veel gesproken over het VAR-moment rond de winnende treffer van Noussair Mazraoui tijdens de topper tussen PSV - Ajax (1-2). Het fraaie doelpunt van de vleugelverdediger leverde de nodige discussie op, aangezien het erop leek alsof de bal in aanloop naar de goal over de zijlijn ging toen Daley Blind deze probeerde binnen te houden. “Ze hebben met zijn tweeën een kwartier lopen gluren: de bal was gewoon in, het was een zuivere goal”, aldus Swart.

Ajax trok zondagmiddag in Eindhoven de zege over de streep dankzij een discutabel doelpunt van Mazraoui. Swart begrijpt echter niets van de ontstane commotie. “Zijn ze nou helemaal gek geworden? Ze lullen alleen maar over of de bal wel of niet uit was”, reageert hij geïrriteerd tegenover Het Parool. “Iedereen is in de war over die VAR. Ze hebben met zijn tweeën een kwartier lopen gluren: de bal was gewoon in, het was een zuivere goal. Niemand kan het zien met die beelden. Ze hebben gister foto’s getoond dat ik achter de VAR zou zitten: ze moeten niet zo zeuren, lekker voetballen.”

“Vraag het eens aan die trainer (Roger Schmidt, red.) die zondag zei: ‘Ze moeten die cup vast naar Amsterdam sturen.’ Nou, daar heeft hij gelijk in, want Ajax is de beste”, zo deelt Mister Ajax een sneer uit aan de Duitse oefenmeester. “Het is gewoon 2-1. Het was een wereldgoal met een fantastische aanval. Een zeer verdiende overwinning van Ajax. Ajax wilde voetballen en PSV wilde verdedigen. En dan moeten we niet meer zeuren over of die bal over de lijn is of niet.”

Danny Makkelie gaf na afloop van het duel voor de camera van ESPN tekst en uitleg over het winnende doelpunt van Ajax. “Mijn assistent riep direct dat de bal nog binnen was. Dan gaat het spel door en uit die aanval maakt Ajax een doelpunt”, zo blikte Makkelie terug op het moment dat zich een kwartier voor het einde voordeed. “De spelers van PSV gaven aan dat de bal uit was geweest, ik heb dat vanuit mijn positie niet kunnen zien en de assistent geeft aan dat de bal binnen bleef, dus dan gaat de VAR er naar kijken. De VAR keek naar de beelden en gaf aan dat ze geen shot konden vinden waaruit sluitend bewijs kwam dat de bal helemaal over de zijlijn was geweest.”

“Het heeft er alle schijn dat de bal uit was”, vervolgde Makkelie. “Maar het lastige is: die bal heeft een bolling. Zeg dan maar of de bal uit is of niet. Op basis van het beeld kan je dat niet bevestigen. Al heeft het er alle schijn van: de VAR heeft niet het bewijs dat hij geheel over de zijlijn is geweest. Ik weet: we hebben heel veel van dit situaties gehad als scheidsrechters en de bolling van de bal kan nog boven de lijn hangen. Ik kan je foto’s laten zien van andere wedstrijden waarop de bal uit lijkt, maar hij volgens VAR-beeld binnen is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

167 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

Sjaakie toch, ouwe troll..
Van hem kan ik het altijd wel hebben als PSV supporter

24 januari 2022 om 15:06

Ik heb inderdaad ook niet het idee dat hij het altijd serieus meent, maar dat hij meer wil stoken. Neemt niet weg dat we hem niet te serieus moeten nemen.

24 januari 2022 om 15:06

Precies, zelfde als de gebroeders van de Kerkhof bij PSV. Gigantisch veel voor de club betekent, maar de realiteitszin totaal kwijt.
Zijn schattige oude mensen die absoluut nul objectiviteit hebben en reageren uit emotie. Geef ze lekker een podium en laat ze lekker een beetje brabbelen, niemand neemt ze serieus en het is gewoon leuk om af en toe een keer iets van te horen.
Zijn van die artikelen waarbij als je enkel een quote leest je denkt van: 'wie de fuck denkt zoiets nou' en dan lees je de naam en heb je meteen het gevoel 'ah wat leuk, hij is er ook nog'.

24 januari 2022 om 15:14

Haha, leuk stukje. Wat is met de gebroeders Kerkhof aan de hand? Zijn ze druk met andere dingen bezig? Ik heb lang geen stukjes gezien hier, net als Sjakie altijd leuk om te lezen. 😂

24 januari 2022 om 15:17

mwah, zowel Sjakie als de heren vd kerkhof vind ik niet echt leuk om te lezen, maar t is niet zo dat laatstgenoemden niks van zich hebben laten horen vandaag, het wordt alleen niet op VZ geciteerd, in tegenstelling tot Mister Ajax. Maar op omroep Brabant vind je: "volgens Willy en René was de bal wél over de lijn: 'verlies PSV onterecht'"

24 januari 2022 om 15:34

"precies, zelfde als de gebroeders van de Kerkhof bij Psv."

Vind ik niet. De gebroeders willen ook nog wel eens de realiteit uit het oog verliezen en door een absurd grote rood-witte bril kijken, maar ze zijn in elk geval lang niet zo zuur en rancuneus als meneer Swart. De Van de Kerkhofjes zul je nooit dingen horen zeggen als "ik hoop De Graafschap gaat degraderen", "heerlijk dat Twente zo in de laatste minuut verliest", of "zelfs al worden we geen kampioen, wij zijn toch de beste".

24 januari 2022 om 15:59

Misschien minder zuur, maar de Kerkhofjes staan dan weer verder van de realiteit dan Sjakie. Niet zo heel lang geleden nog riepen ze dat PSV ook wel de CL kon winnen als het wat meezat. En vorig jaar riepen ze in de winterstop nog vrolijk dat zowel PSV als AZ nog over Ajax heen zouden gaan in de ranking.

24 januari 2022 om 15:59

Yoda ik maak me er nooit zo druk om, kan je het echt niet lezen met een kwinkslag? Die subjectieve stukjes van onze iconen? Op YouTube ben ik lid van het ED, maar omroep Brabant zal ik even opzoeken. Raar dat hun niet geciteerd worden op vz inderdaad.

24 januari 2022 om 16:01

Cabi dat degraderen van De Graafschap was wel belachelijk toen. En zouden de Kerkhofjes wellicht niet hebben gedaan, maar ik vind ze overall wel vergelijkbaar allemaal.

24 januari 2022 om 16:22

Dat lag aan die foute wissel van Frank...

24 januari 2022 om 16:59

Hey Sulejmani, ik maak me daar niet druk om, blijkbaar kwam het zo over, was iig niet de bedoeling. Ik moet er eigenlijk gewoon zelden tot nooit om lachen, bij geen van de oude mannen die gevraagd worden om een reactie. Maar dat zal te maken hebben met verschil in smaak mbt humor. Dat ze allemaal op de een of andere manier hebben bijgedragen aan de historie van het Nederlandse voetbal, dat is natuurlijk geweldig. Van die beelden kan ik dan weer wel genieten.

24 januari 2022 om 15:18

Of de beslissing terecht was of niet laat ik even buiten beschouwing maar als we gewoon puur voetballend gaan kijken heeft PSV toch veel te weinig initiatief in het veld getoond om aanspraak te maken op een goed resultaat? Dan heb je een beetje pech met deze beslissing en had je een punt kunnen stelen, maar als je realistisch kijkt had je gisteren eigenlijk ook nergens recht op imo

24 januari 2022 om 15:30

Japie daar heb je wel gelijk in, maar zo iets is wel cruciaal wel niet kampioen worden... Roger speelde om niet te verliezen dat vond ik fout aangezien Ajax toch kwetsbaar is.. Bij winst had je Ajax wel achter je gelaten, een ding wil ik kwijt waarom wordt die gakpo nou opgehypet wat heeft die in topwedstrijden nou laten zien, neemt psv nou niet bij de hand of wat dan ook.

24 januari 2022 om 15:55

@aqua1 Daar heb je zeker een sterk punt en ik snap ook wel dat het klote is als je je bestolen voelt, al liet de coach zich wel heel erg gaan bij PSV terwijl zijn tactiek ook wel vragen was om het deksel op de neus. Was je wat aanvallender gaan spelen had je kans gehad op de drie punten misschien. Alsnog heeft PSV echter alles in eigen hand, dus niet te lang treuren en gewoon de weg verder inzetten waarmee ze bezig waren en ze kunnen gewoon nog kampioen worden

24 januari 2022 om 16:02

Aqua1 ben jij een Psvsupporter? Dan heb ik een vraag, met betrekking tot gisteren.

24 januari 2022 om 16:41

Punt stelen? PSV was ondanks al de afwezigen, niet de minste btw en waar opvalland aan voorbij wordt gegaan, gelijkwaardig aan een ajax op oorlogssterkte. Ik tel 4 kansen voor PSV en 4 voor Ajax... snap sowieso dat gezeur uit Amsterdam over het spel van PSV? wat boeit dat nou hoe PSV zich opstelt.. aan Ajax de taak om daar doorheen te voetballen, beetje zwak om dan PSV te wijzen terwijl je de Var/knvb nodig had voor de 3 punten

24 januari 2022 om 17:47

Daar ga je de fout in. De grensrechter zag dat de bal niet helemaal over de lijn was. De VAR heeft juist helemaal niks gedaan omdat ze geen beelden parallel op de zijlijn hadden.

24 januari 2022 om 18:51

@sangabeast en ajax voetbalde er 2x zover doorheen dat het een goal opleverde. Dus zo goed speelde psv niet. Durven te beweren dat psv niet slechter was dan ajax gister... Beschamend.

24 januari 2022 om 21:40

Geldt dat dan ook niet voor Benfica, de anti-voetbalploeg bij uitstek. Die hadden dan ook nul komma nul aanspraak om door te gaan in de CL. Die bal was gewoon uit. Punt. Elke amateur grensrechter bij het vijfde team van VV Huppelkutjesdorp zou die bal uit hebben gegeven, ook als het voordeel zou hebben gegeven voor hetzelfde VVH.

25 januari 2022 om 07:45

Yep, daarom vlagt die daar en deze prof bij de ED. De bal lijkt(!) uit. Niemand van ons kan dat met zekerheid zeggen. Maar weer gaat het vooral over dat moment. Als je gelijkspel afhangt van één moment, kun je nooit beter zijn dan je tegenstander

25 januari 2022 om 09:54

Klopt. In die wedstrijd dat Benfica met 10 man verder moest kon ik begrijpen dat ze gingen verdedigen maar in die eerste wedstrijd vond ik het totaal onnodig. Je bent een grote club met een goede selectie en niet een of andere degradatiekandidaat. Neem af en toe ook wat initiatief in het veld of probeer het iig

24 januari 2022 om 15:22

Sangabeast

Maar dit soort mensen zijn te veel fan en niet meer objectief. Zie zijn opmerking : "de bal was gewoon in, het was een zuivere goal. "

Dit is gewoon niet waar! We weten absoluut niet. Ben blij met voordeel want er is geen 100% bewijs dat het uit was.
Hij moet wel fair zijn en toegeven dat we blij zijn, want gaat vermoedelijk om milliemeter werk.

24 januari 2022 om 22:20

Er was geen bewijs dst het uit was, en dus mag de var niet ingrijpen en is het een zuivere goal. Dat is precies war Sjaak zegt, dus fijn dat je het bevestigt.

24 januari 2022 om 15:43

Is idd wel aandoenlijk bij Sjaak.

24 januari 2022 om 18:21

Heerlijk man, echte clubmensen. PSV heeft de gebroeders Kerkhof, Feyenoord van Hanegem. Dusdanig verliefd op hun club dat ze zelden objectief zijn en dat hoeft ook niet. Lees liever hun verhalen, al slaan ze nergens op dan van die kontenkussers.

24 januari 2022 om 15:07

Het is een wat groter veld natuurlijk en geen idee hoeveel het kost. Maar het zou wel te doen moeten zijn inderdaad.

24 januari 2022 om 15:19

Het is niet te doen. Hoe vaak komt het voor dat er getwijfeld wordt of ie er overheen is of niet? Heel vaak. Hoe vaak komt het voor dat precies daarna een cruciaal moment ontstaat? Bijna nooit. Misschien 2 of 3 keer per seizoen?

24 januari 2022 om 15:34

Theoretisch is het wel te doen lijkt me. Maar na een kosten/batenanalyse zal het wel blijken dat het inderdaad totaal geen nut heeft.

Al vind ik wel, doe het op een WK wel maar. Stel je voor dat dit gebeurt in de WK-finale, daar zou je ook niet vrolijk van worden.

24 januari 2022 om 15:49

Ik werd er nu anders ook niet vrolijk van . Maar ik snap je punt. Sommigen dingen haal je niet uit het voetbal, dit mag ook eentje blijven. Wellicht krijgen wij het ook een keer mee.

24 januari 2022 om 16:07

Psvlld iedere club heeft jaarlijks ondanks de var, beslissingen in hun voordeel en nadeel.

24 januari 2022 om 15:09

Ja per club miljoenen investeren ter voorkoming van een situatie die 1 keer in de x seizoenen voorkomt. Wellicht als clubs eerst afspreken om door te spelen tenzij een arbiter fluit. Dus doorgaan met verdedigen. Volgens mij is er niet direct van de zijlijn gescoord en waren er mogelijkheden om te verdedigen.

24 januari 2022 om 15:10

Maar dan gebeurd er wel weer op een andere plek iets waar geen goed beeld van is. Ondanks dat ik het onterecht vond dat de goal door ging, en ik op basis van de beelden vond dat je kon zien dat de bal buiten was, heb ik veel meer problemen dat tegen bepaalde acties (de zwaaiende armen van Alaverez of het theater van Martinez) niet opgetreden wordt. Dit omdat het dan niet zwaar genoeg voor rood zou zijn. Maar bij Alavarez zou het wel zijn 2de gele kaart zijn en bij Maritnez een mogelijke eerdere schorsing voor een ander duel.
Ik vind de VAR zoals hij nu is helemaal niets. Of je laat hem alles beoordelen (dus ook gele kaarten) of je laat hem beoordelen op vraag van een ploeg (x aantal keren per wedstrijd) zoals het bij bijna elke sport is. En dan wordt dan een beslissing genomen. En deze beslissing kan zelfs een 2de gele kaart zijn.

24 januari 2022 om 15:21

Het meest zielige vind ik toch altijd wel dat men na zo'n topper 20 kaarten ziet terwijl er niks aan de hand was. Kom op zeg. Alvarez 2de geel, voor wat precies? Daar gebeurde echt helemaal niks. Als we daar al een 2de geel voor gaan geven. Vorige week had Martinez ook al rood moeten hebben volgens iemand omdat de directe tegenstander geblesseerd raakte.... Voetbal is en blijft een contactsport. Niet elke botsing of duwtje is meteen rood. Als je zo wil beginnen had je mauro ook 6 keer geel kunnen geven voor tijdrekken bij een ingooi, teze voor zijn theater richting Tadic (daar hoor je niemand van psv over) of obispo zijn 2de geel voor die lompe actie bij Brobbey. Laten we blij zijn dat de scheidsrechters geen complete mierenneukers zijn, want dan eindigen we elke wedstrijd met 8 tegen 8.

Edit: neemt niet weg dat die discussie wel of niet rood soms terecht is. Vorig jaar kwam Martinez goed weg tegen zahavi en paar jaar daarvoor guardado bijvoorbeeld, maar nu probeer je echt een discussie te foceren die er niet is. Ga lekker ballet kijken als je een softe sport wil zien.

24 januari 2022 om 16:00

Dat voetbal een contactsport is wil nog niet zeggen dat je met je armen mag zwaaien. Als je dat wel doet en iemand daarbij vol in zijn gezicht raakt, dan kun je (of moet je) daar geel voor geven.
Dat niet elke blessure door een botsing moet leiden tot een kaart zagen we gisteren ook. De actie tussen Brobbey en Obispo was heel hard, maar niet gemeen en beide gingen ze voor de bal. Maar dat is iets anders dan met je armen naar achteren slaan.

24 januari 2022 om 16:07

Niet alleen dat. Overal een kaart om vragen terwijl je in een verhitte topper zit. Dat wederzijdse klapje van Martinez en Gotze vond ik mooi zo van, ik haat je op het veld en dan toch ff weer de rust met een glimlach van het hoort erbij. Lekker vlam in de pan.

24 januari 2022 om 15:14

Je moet kijken naar de kosten en de baten. De kosten zijn bij het voetbal een stuk hoger. Het veld is natuurlijk een stuk groter en er zijn ook nog eens veel meer stadions dan bij tennis. Daarnaast zijn de baten bij het tennis veel groter. Elke wedstrijd wordt er meerdere keren per wedstrijd gebruik gemaakt van die zijlijn technologie. Bij voetbal zal dit slechts enkele keren per seizoen relevant zijn. Het lijkt mij dus wel duidelijk dat jouw redenering net iets te kort door de bocht is. Ja, in principe moet het mogelijk zijn, maar of je daar ook in moet willen investeren is nog maar de vraag.

24 januari 2022 om 15:19

@teteriot: En waarom zou dat nodig zijn? Voor die 2x per jaar dat het uit komt? Daar wegen de kosten niet tegenop. Daarnaast vind ik het te triest dat het gezeik uit PSV blijft doorgaan. Check waar die bal was op het veld. Het is niet dat de bal bij de cornervlag was. PSV had nog voldoende tijd en mogelijkheid om die hele aanval af te ketsen, maar werden gewoon op waarde verslagen. De trainer die pas in de 86e minuut (!) een spits inbrengt? Moeten jullie het niet daar over hebben? En of de bal wel of niet over de zijlijn was, dat gaan we nooit weten.

24 januari 2022 om 16:14

Op zich zou ik er geen probleem mee hebben als objectieve zaken als over een lijn of niet, buitenspel etc. totaal wordt uitbesteed aan technologie (en de scheids een bericht op z'n horloge krijgt). Alleen hangt daar wel een prijskaartje aan.

Je moet Sjaak Swart echt niet interviewen voor controversiele onderwerpen bij een Ajax wedstrijd, want zijn antwoord zal altijd zo Ajax biased zijn als wat.

24 januari 2022 om 15:02

Hahah je moet hem ook niet serieus nemen. Gouwe vent maar niet bepaald objectief

24 januari 2022 om 15:05

Sjaak Swart is altijd zo Ajax biased als wat. Hij is gewoon een supporter en geen analist. Dat is prima, ik vind het vaak wel vermakelijk (en in de ESPN reclames heel irritant). Maar als je niet voor Ajax bent moet je hem natuurlijk absoluut niet serieus nemen, net zoals een niet-psv'er van de kerkhof met een korreltje zout zal nemen. Het is mooi de clubliefde, maar voor een objectieve analyse moet je natuurlijk ergens anders zijn.

24 januari 2022 om 15:39

"maar als je niet voor Ajax bent moet je hem natuurlijk absoluut niet serieus nemen"

Ik kan zijn uitspraken wel hebben hoor, maar ik vind het eigenlijk vooral voor hemzelf zo jammer. Die man heeft een prachtige carrière gehad: 17 seizoenen in Ajax 1, drie keer de Europa Cup I gewonnen, acht landstitels, twaalf jaar lang international... Maar hij heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat men hem later vooral gaat herinneren als die zure ouwe mopperaar die hoopte dat De Graafschap zou degraderen. Zonde.

24 januari 2022 om 16:01

Jij misschien. Echter als je niet alleen de knipsels leest maar hem ook af en toe in interviews ziet besef je dat hij, weliswaar met een zeer gekleurd brilletje, aardig wat humor heeft, zelfspot ook en veel met een knipoog zegt. Zo droog op papier komt het wellicht zuur over, en er zit best wat Amsterdamse bluf bij (buiten de hoofdstad arrogantie genoemd) van een subjectieve supporter in hart en nieren. Maar ik zal hem niet als mopperaar herinneren. Eerder als (ik heb zijn actieve carrière niet meegemaakt) een fenomeen dat op bizar hoge leeftijd er nog goed uitziet en fit is. Willem van Hanegem, dat vind ik nou een verbitterde man. Jammer want die was vroeger hartstikke geestig.

24 januari 2022 om 16:19

@cabinessence: Misschien buiten Ajax, maar binnen Ajax wordt hij op handen gedragen hoor. En nee, niet altijd serieus genomen maar dat weet hij zelf ook. Sterker nog, vaak gaan z'n opmerkingen gepaard met een knipoog. Deze man staat binnen Ajax bekend als een levende legende (niet voor niets Mister Ajax).

Laten we het hier maar bij laten dan. De regels zijn gevolgd en niemand kan met 100 procent zekerheid zeggen dat de bal uit is. Kortom, geldige goal anders had de grensrechter maar moeten vlaggen.
Trots dat Ajax zowel Feyenoord, Utrecht als PSV uit weet te winnen na een periode met matige resultaten. Nu langzaam weer op stoom komen richting de CL !

24 januari 2022 om 15:13

Daar staat wel weer tegenover dat deze lastige uitwedstrijden zonder publiek zijn (het zit ajax op dat gebied niet tegen), PSV toch een groot aantal basisspelers miste en de beslissingen ook zeker niet tegen zaten (buitenspel bij Utrecht dat geen buitenspel was en waarbij de assistent de regels niet goed toepaste), nu een bal wel of niet buiten verkeerd gedrag dat niet bestraft wordt.
Maar uiteindelijk gaat het om de punten. Maar gisteren waren beide ploegen verre van een niveau wat je graag wilt zien.

24 januari 2022 om 17:00

Het is al vaker gezegd omdat het gewoon opvalt, maar jij doet er echt altijd alles aan om de prestaties van Ajax te bagatelliseren. Ja Ajax heeft altijd geluk en het zit altijd mee, al jarenlang. Het is niet door hun eigen kunnen dat ze staan waar ze staan, maar omdat alles altijd meezit blijkbaar. Hou toch op man.

Wat ik dan niet zo goed begrijp, waarom dan geen doellijntechnologie rond het hele veld, dan he je altijd het juiste antwoord bij handen wanneer de bal wel of niet uit is geweest.

24 januari 2022 om 15:04

Omdat volgens mij clubs die technologie zelf moeten betalen (dacht ik). Bij doellijntechnologie was het voor sommige clubs al aan de dure kant, kun je nagaan als daar ook nog de zijlijnen bij komen. Maar wel eens dat het het meest wenselijk is. Ook al gebeurt het niet vaak, het kan voor clubs cruciaal zijn.

24 januari 2022 om 16:23

Als zoiets als topploeg je wel Champions League kan opleveren. Is dat een investering van een schijntje, als het dat überhaupt al niet is. Door het technische sponsor netwerk van PSV.

24 januari 2022 om 16:26

Ik heb het dan natuurlijk ook niet over de topploegen in de Eredivisie he. Ik snap dat die het zelf wel kunnen betalen. Maar als ik me niet vergis moet je hier competitiebreed mee instemmen (in ieder geval een meerderheid). Tenzij de topploegen het voor de rest gaan betalen maar dat lijkt me ook sterk.

Helemaal gelijk Sjaak, niet zo zeiken, lekker voetballen. Als PSV die mentaliteit had getoond in plaats van met de staart tussen de benen verdedigen hadden we het Ajax lastig kunnen maken.

Vervelend dat dit gaat over een bal die wel of niet uit was, dit moet gaan over PSV die er al jaren niks van kan.

24 januari 2022 om 15:07

Een beetje in de spiegel kijken zou ze wel sieren in Eindhoven. Al leek dit toch verdacht veel op een uitbal Maar zoiezo zwak van Schmidt om zonder snelheid te beginnen tegen Ajax en dan ga je ook nog eens met 11 man op eigen helft staan. Kom je op 1-1 en verwacht je dat Psv door gaat drukken, haalt ie een middenvelder eraf en komt er een rechtsback bij. (met schuiven bleef de opstelling hetzelfde, maar met Mwene breng je nou niet bepaald kwaliteit binnen de lijnen)

24 januari 2022 om 15:14

Zijn we van Schmidt onderhand wel een beetje gewend. Ongeacht de tegenstander, als we met 1-0 voorkomen haalt hij er een aanvaller uit en komt er een middenvelder bij, eerder was dit altijd Thomas, tegenwoordig kom hij met van Ginkel of Mwene aan. Het lijkt wel alsof deze man nooit met dikke cijfers wilt winnen.

24 januari 2022 om 15:18

Maar het is ook erg riskant, met teveel verdedigende spelers kan je alsnog de deksel op je neus krijgen. Door een tegendoelpunt bijvoorbeeld, en zie dan maar terug te komen met minder aanvallende spelers. Dat mis ik zo bij Psv en niet alleen bij Schmidt, kom op je bent Psv ook een grote club. Straal het dan ook uit, en val iets meer aan zeker thuis.

24 januari 2022 om 15:37

Dat heeft in mijn optiek vooral te maken met de spelers die je opstelt. Als hij voor deze tactiek had gekozen met 3 snelle spelers voorin, had je zoals toen met Madueke, veel meer kansen gecreëerd waarschijnlijk. Ik stoor me er niet per se aan dat ze Ajax laten voetballen en zoveel op eigen helft houden, topploegen in de PL gaan ook niet tegen City als een malle aanvallen. Wel hebben zij een plan hoe je dan de tegenstander kapot countert (zie Liverpool), daar was bij Schmidt gister geen sprake van.

24 januari 2022 om 15:38

Roger is af en toe tactisch zo zwak, een trainer met ballen had een aanvaller erbij gegooid en Ajax bij de keel gegrepen en doorgegaan.. zijn tactisch aanpak doet PSv wel eens de das om, al had die goal nooit moeten tellen, maar ja zo terug plooien is ook vragen om moeilijkheden.

24 januari 2022 om 15:45

Hij weet gewoon niet hoe hij een wedstrijd over de streep moet trekken. Hij haalt Veerman eruit (de man die daadwerkelijk de steekpassen kan geven) en gooit vervolgens pas 2 snelle buitenspelers erbij. Terwijl iedereen van PSV kant al enige tijd op Vertessen of Bruma zat te wachten voor diepgang.

24 januari 2022 om 16:02

Welke aanvaller dan ? Madueke, Vinicius en Romero zijn geblesseerd. Zahavi had voor deze wedstrijd 30 minuten mee gedaan tegen Telstar.
Ja je had met Bruma en vertessen kunnen spelen, maar beide zijn buitenspelers en geen centrum spitsen.

24 januari 2022 om 15:14

Voor mij leek het uit als Ajax-fan. Echter de regels zijn gericht op voordeel voor de aanvallende partij en het is precies wat je zegt: gewoon aanvallen dan dwing je voordeeltjes ook af.

24 januari 2022 om 15:17

Vond het echt zo bizar dat Schmidt Vertessen niet eerder bracht om het sprintduel aan te gaan met Blind, rond de 65-70e minuut waren er een paar potentieel gevaarlijke aanvallen waarbij Blind niet eens meer op tijd terug over de middenlijn was dan moet je daar iemand hebben die je kan lanceren en Doan heeft die kwaliteit absoluut niet. Dit moment van de bal over de lijn komt Schmidt gewoon heel goed uit zodat de druk niet op hem staat.

''de bal was gewoon in''

''niemand kan het zien met die beelden''

Topper Sjaak!

Voor de rest wel eens. Gister in de emotie van de wedstrijd hecht je er natuurlijk veel waarde aan, maar het was gewoon niet te zien dat hij uit was en dus logisch dat de VAR hem niet kán afkeuren. Buiten dat heeft Ajax gewoon verdiend gewonnen, PSV creëerde te weinig ook al stond het tactisch vrij aardig. Vooraf veel mensen gehoord die wel even uitgingen van een walkover voor Ajax maar dat bleek toch aardig mee te vallen. Zelfs zonder publiek en zonder Sangare, Madueke, Romero, Vinicius en Ramalho hield PSV aardig stand. Koop je alleen niks voor en dus Ajax terecht koploper.

24 januari 2022 om 15:13

Helemaal met je eens. Ik knijp mijn handen dicht met de 3 punten. Ajax altijd moeizaam in Eindhoven. Ging ook absoluut niet vooraf van een walkover uit. Wel was ik het met vanHanegem eens dat het een soort van wonder is dat PSV zo dicht op Ajax staat.

24 januari 2022 om 15:16

Hele goede reactie Fossen. Overigens vonden gisteren veel van je mede-supporters deze beelden genoeg om hem af te keuren. Ik zag percentages van 95% zeker uit enzo langskomen, toch wel lachwekkend. Het lijkt alsof nu wel redelijk is ingedaald dat de camerahoeken en de bolling van de bal voor optisch bedrog zorgen, we zullen het nooit weten. Ik vraag me trouwens altijd af waarom er niet met GPS wordt gewerkt. Chip in de bal, chip op bijvoorbeeld het buikgedeelte van de spelers en de lijnen in het computersysteem verwerkt. Zou dat systeem niet nauwkeurig genoeg zijn? Je zou volgens mij nooit meer met rare lijntjes hoeven te werken bij buitenspelval en ook doellijntechnologie wordt dan veel simpeler.

24 januari 2022 om 15:20

Nouja, ik moet zeggen, zat zelf gister ook aardig in de gordijnen hoor hahaha. Op dat soort momenten kies ik er echter bewust voor om even niet op VZ te kijken, puur zelfbescherming. Kan soms dan ook de verleiding niet weerstaan. Meestal kijk je er dan na een paar uur of de volgende dag al een stuk rustiger en genuanceerder naar. Ik denk oprecht wel dat die bal uit was hoor, los van bolling en hoek etc. Maar dat zullen we nooit weten en is nu ook niet meer belangrijk.

Maar verder eens inderdaad, hopelijk komt er nog een systeem waardoor dit soort dingen uitgesloten worden. Al blijven er altijd wel situaties en beslissingen bestaan die gewoon niet 100 uit te sluiten zijn. Is het geen bal over de zijlijn dan wel een millimeter buitenspel, wel of geen intentie bij ellebogen etc etc.

24 januari 2022 om 15:23

Myvision doe er iets mee, en gelijk parent op vragen haha. Dat is een goedkopere oplossing wellicht dan overal camera's langs de doellijn.

24 januari 2022 om 15:25

Fossen we zullen nooit zeker weten, maar zelf denk ik in. Het voorbeeld van optisch bedrog, liet Moussou heb je dat artikel gelezen? En studio voetbal heel goed zien.

24 januari 2022 om 15:28

Ohjoh, ik snap je frustratie ook wel Fossen. Knap dat je er dan toch voor kan kiezen om VZ even achterwege te laten. Neem ik even als leerpuntje mee voor mezelf haha. En je hebt helemaal gelijk, vooralsnog kan je niet alle discutabele beslissingen uitsluiten. Maar zolang iets niet 100% zeker is, moet je afgaan op de waarnemingen van de arbitrage.

24 januari 2022 om 15:30

@sulejmanii oeh, goeie. Misschien had ik het dan weer niet zo open en bloot op een forum moeten gooien haha.

24 januari 2022 om 15:32

@sulejmanii,

Ja gezien inderdaad, maar het aantonen van het bestaan van optisch bedrog is natuurlijk nog geen bewijs dat er in dit geval dermate sprake van is dat die bal in was. Bovendien zijn er een hoop beelden waarbij de camerapositie redelijk verticaal of in de loop van de zijlijn staat, waardoor voor mijn gevoel de bal uit was.
Maar nogmaals, hier kun je een uur over praten, en dat bewijst weer dat de VAR de juiste beslissing heeft genomen haha.

24 januari 2022 om 15:52

@fossen,

Duimpje omhoog, puur voor je sportieve reactie.
Als het andersom was geweest was ik ook een week niet op VZ en wat mensen op whatsapp geblokt etc.
Je gaat natuurlijk altijd uit van het positieve voor je club.

Ik snap echt niet dat hij Bruma of Vertessen niet eerder op de flank bracht, je zag dat Blind het tempo van Doan niet kon bijhouden, als je daar Vertessen of Bruma neer had gezet, had je hem overlopen en wellicht wat gecreëerd.

Ik was ook uitgegaan van een walk-over, persoonlijk denk ik dat je buiten Sangare, Madueke (in hoeverre hij zou kunnen voetballen na zo'n lange blessure) en Ramalho niet veel mist.
Daarin had Ajax ook niet echt geluk dat Haller er niet was, Brobbey vroegtijdig gewisseld moest worden en Gravenberch nog uitviel.

Naar mijn mening een terechte overwinnen, denk dat psv eens echt goed moet gaan nadenken over zijn trainer, je hebt geen slechte spelers, maar hij maakt op belangrijke momenten vaak rare keuzes.

24 januari 2022 om 15:57

@j3ro3ntj33__

Ja heb in het verleden ook wel eens tijdens/na zo'n wedstrijd direct de VZ app geopend hoor en mee gaan praten, maar dan lees je het een paar uur later terug en denk je: goh ik denk er nu toch anders over haha.

Wat betreft die wissels: opzich wel eens, die kwamen denk ik net wat te laat. Alleen drong PSV zonder die wissels ook wel redelijk aan en kwam het nog tot een aantal aardige kansen dus denk dat Schmidt ook een beetje op twee gedachten hinkte: je creëert redelijk wat en je wilt natuurlijk ook de poort niet helemaal open zetten voor Ajax. Maar minuut 87 was inderdaad te laat. Had dan beter bijvoorbeeld eerst Vertessen alvast meteen na de goal kunnen wisselen en dan minuut 85 ofzo nog 2. Kanttekening is wel dat Schmidt natuurlijk ook al wist dat de blessuretijd vrij fors zou zijn. In dat licht zijn die wissels 13 minuten voor tijd (inclusief blessuretijd) niet heel laat.

Sjaak Swart interviewen met wel of niet een geldig doelpunt voor Ajax
dan hoef je dit bericht niet eens te lezen om te weten wat voor antwoord je dan krijgt

maar op de 1 of andere manier heeft toch elke supporter Sympathie voor Sjaak Swart
ongeacht voor welke club je bent

24 januari 2022 om 15:14

Ja inderdaad de broertjes vd Kerkhof en van Hanegem
genieten zolang deze personen zich nog blijven mengen met het voetbal
wordt een gemis als ze er straks eenmaal niet meer zijn ( laten we hopen dat het allemaal nog een tijdje mag duren )

24 januari 2022 om 15:28

Ik heb hetzelfde, laten we hopen dat Sjakie, Kerkhofjes & Van Hanegem nog lang onder ons blijven.

24 januari 2022 om 15:13nee hoor. Ik niet. t is ook niet zo dat ik m van alles toewens dat niet door de beugel zou kunnen, gewoon omdat hij mister ajax is, maar ik heb geen sympathie voor m. Gewoonweg omdat ik persoonlijk niet zou weten waarom.

24 januari 2022 om 15:52

"maar op de 1 of andere manier heeft toch elke supporter Sympathie voor Sjaak Swart
ongeacht voor welke club je bent"

Denk dat je je daar toch in vergist. En dat komt denk ik niet eens omdat hij zo pro-Ajax is, maar meer omdat hij vaak zo zuur en rancuneus is richting andere clubs ("ik hoop dat De Graafschap degradeert", "heerlijk om Twente zo in de laatste minuut te zien verliezen", "psv is natuurlijk geen Ajax of Feyenoord", enzovoort, enzovoort, enzovoort). Daardoor komt hij echt niet sympathiek over. Terwijl ik privé heb meegemaakt dat hij wel degelijk ook een zeer sympathieke kant heeft.

24 januari 2022 om 16:11

Waar of op welke manier heb je Swart privé meegemaakt? Ja Sjakie kan soms wel te ver gaan, degradatie Graafschap enzo was onnodig.

Sjaak is natuurlijk de onpartijdigheid zelve, maar toch heeft hij gelijk. Alle focus ligt nu op dat moment, maar het was verder een mooie aanval van Ajax. Klagen over dat die bal binnen of buiten het veld was, mijn teampie had misschien ook beter kunnen verdedigen zodat dat schot er nooit kwam.

24 januari 2022 om 15:10

Ja dat wil je toch zien na een wedstrijd. Ik luister Feyenoord ook altijd bij Radio Rijnmond. Die passie en overduidelijke partijdigheid is om te smullen (inclusief alle emoties). Dan hoor ik over een schandalige overtreding (alsof er een moord is gepleegd) op de radio, en dan zie ik het terug: niks aan de hand. Bij PSV moet je nu Van der Kerkhof interviewen. Ik vermoed dat die lijnrecht tegenover Swart staan in deze. Hou ik van

Ik snap de verontwaardiging bij Schmitd en de spelers van Psv wel. Ook ik thuis dacht dat de bal uit was, maar als je vervolgens beelden ziet dan moet je toch de conclusie trekken dat wat we zien niet altijd het juiste is. Gezichtsbedrog.
Wat de spelers betreft; er kan maar 1 tijdens de wedstrijd overtuigd zijn geweest dat de bal uit was, dat was die jongen die dichtbij stond en met zijn hand ging zwaaien (in plaats van Blind het spelen onmogeloijk te maken). De rest stond gewoon veel te ver
En Swart heeft gelijk, al ben ke tegen Ajax, je moet toch erkennen dat Ajax de beste is. De vraag is wie in de een na beste: Feyenoord of Psv

Die Sjakie heerlijke vent, ik kan hem op 1 ding gelijk geven en dat is dat Ajax wilde voetballen en Psv niet ja 5 minuten voor tijd.
Over de bal heb ik echt mijn twijfels.

24 januari 2022 om 15:17

Dat PSV op een gelijkspel wilde spelen kwam natuurlijk wel voort uit een aantal punten. Ten eerste sta je een punt voor, en daarnaast mis je toch 4 basisspelers (en nog een aantal reserves). In de wetenschap dat een aantal binnenkort weer terug zullen zijn hoop je zolang mogelijk voor te blijven en dit uit te bouwen als ze weer terug zijn.

24 januari 2022 om 15:24

Je speelt thuis dan moet je toch altijd willen winnen, met of zonder toeschouwers lijkt mij

24 januari 2022 om 15:40Dat vind ik dan echt weer een redenatie van niets. Waarom zou je thuis zonder publiek, altijd voor de overwinning moeten gaan? PSV speelde wat mij betreft naar hun mogelijkheden, ze hebben gewoonweg veel minder kwaliteit dan Ajax. Ze hebben vrij weinig weggegeven en zelf ook nog een paar kansen weten te creã«ren. Wat betreft kansen was een gelijkspel misschien zelfs terecht geweest, maar het veldspel was natuurlijk zwaar in het voordeel van Ajax.

24 januari 2022 om 15:48

@Teesboer dus als er gisteren publiek was, vindt jij het oke als psv niet voor de winst gaat
Dat is pas een rare redenatie.
Je weet hoe je ajax het meeste pijn doet en dat is met counter voetbal, zelfs dat zat er niet in gisteren.

24 januari 2022 om 15:56

@janssen,

4 basisspelers misten ze niet,

Sangare, Ramalho & Vinicius.
Madueke kun je allang niet meer tot basisspeler rekenen, aangezien hij zolang geblesseerd is.

24 januari 2022 om 15:58

@teesboer,

Qua kansen gelijk vind ik absoluut niet.
psv heeft 1 schot gehad dat vanuit de corner voor iemand zijn voeten viel.
Verder hebben ze niks gecreëerd.

Ajax schiet op de lat, Danilo gaat 1 op 1 met de keeper en mist, Berghuis schiet vanaf 4 meter over de bal heen (wat anders zeer waarschijnlijk een goal was geweest).
Vind dat Ajax wel zeker meer heeft gecreëerd.

24 januari 2022 om 16:06

De bal op de lat was een voorzet en geen doelpoging. De bal uit de corner (waar jij het over hebt) komt toevallig tegen Pasveer aan, Doan kan de 2de helft alleen op de keeper aflopen maar neemt hem verkeerd mee zodat Timber nog net in kan grijpen, Ook psv heeft meer kansen gehad dan dat jij opnoemt.

24 januari 2022 om 16:07

Volgens mij lees je dan mijn reactie nu niet goed, ik geef aan Waarom zou je thuis 'zonder publiek, altijd voor de overwinning moeten gaan? Ik had zelf ook voor Vertessen gekozen denk ik, maar tot de 1-2 van Ajax zag ik PSV gewoon 1-1 gelijkspelen tegen Ajax. Dus de keuze van Schmidt was helemaal niet zo vreemd vind ik.

25 januari 2022 om 08:11

@janssen,

Die bal op de lat is een vrije trap, die zo genomen is, dat als niemand hem raakt, hij op de lat gaat.

Die 1 op1 van Doan is ook omdat Timber ongelofelijk veel snelheid heeft, dus is nooit een kans geweest.

25 januari 2022 om 08:14

@teesboer

Je zegt in je reactie "wat betreft kansen was een gelijkspel misschien wel terecht geweest". Daar reageer ik op.

Omdat je eerste staat, je kan op 4 punten komen en je hebt thuis voordeel.

Dat blijft het ook het vervelende, het duurt allemaal zo lang. Zijn er geen andere beelden, dan houd het op. Maak een beslissing. Het gebeurd te vaak dat de VAR lang nodig heeft waardoor je het idee krijgt dat ze zelf ook niet weten wat ze moeten doen. Het haalt daarmee geen onvrede weg, het word alleen maar erger.

24 januari 2022 om 15:13

In de PL hebben ze dat verleerd. Daar wordt nu gewoon snel gehandeld (ook bij offsides). Alleen maken ze soms wel echt dramatische beslissingen daar, wat mogelijk toch een gevolg kan zijn van het snelle beslissen.

24 januari 2022 om 15:25

Maar in nederland is het vaak dan bijvoorbeeld, dat ze gaan kijken of er een (kleine) overtreding is geweest bij het doelpunt. Een lichte duw of zo. Dat duurt dan minuten. Dan krijg ik het idee dat ze wel al 6x alle beelden hebben gezien maar gewoon niks durven te beslissen omdat er voor beide kanten wat te zeggen valt.

Ik denk dat de PSV-supporters dit liever hebben, van goede ouwe Sjaakie, dan van iemand die echt die je serieus met nemen. Maar even serieus. Waarom krijgt deze beste man nog een podium? Die moeten ze echt tegen zichzelf en het merk Ajax beschermen. Hij zet zichzelf en Ajax vaak voor schut. Ja, hij was een goede voetballer en is een icoon, maar kom op.

24 januari 2022 om 15:18

Absoluut. Maar over die heren gaat dit artikel niet.

24 januari 2022 om 15:19

Van alle 4 vind ik Willem met afstand (en een echt grote afstand) toch wel de meest intelligente van het stel. Daar komt nog wel eens iets zinnigs uit. Bij de andere 3 moet dat moment nog komen

24 januari 2022 om 15:27

Van Hanegem graag niet in één adem noemen met die andere drie. Het enige wat ze gemeen hebben is dat het generatiegenoten zijn en ooit in dezelfde periode gevoetbald hebben.

24 januari 2022 om 15:34

Hoezo niet NJfromVOL? Dat snap ik echt niet, ze zijn alle vier legendes voor hun eigen club. En de grootste supporters natuurlijk, dat is toch feitelijk zo? Of heb je een andere reden? Ik vind ze in ieder geval legendes voor hun eigen club, en hopelijk blijven ze nog lang onder ons. 🙂

24 januari 2022 om 15:40

Ik geniet ontzettend van Willem van Hanegem hoor maar waarom zou die niet genoemd mogen worden met die andere drie? Sjaak Swart heeft veruit de meeste Europese prijzen gewonnen, die zouden we ook wel kunnen verheffen boven de rest dan? Van Hanegem is zeker nog wel het meest gereserveerd in zijn uitspraken, maar ook die slaat de plank vaak zat redelijk mis.

24 januari 2022 om 15:42

Aangezien Willem nog wel enige objectiviteit laat merken zo nu en dan, dat kun je van Sjakie en de gebroeders van der Kerkhof niet zeggen. Ik ben het dan ook wel eens met Njfromvol en Janssen.

24 januari 2022 om 15:49

Ach, Sjaakie zingt zo uit volle borst het hand in hand voor Feyenoord 1 mee hoor. Dat zie ik Van Hanegem nou weer niet doen bij een Ajaxmars

24 januari 2022 om 16:01

"van Hanegem graag niet in één adem noemen met die andere drie. Het enige wat ze gemeen hebben is dat het generatiegenoten zijn en ooit in dezelfde periode gevoetbald hebben."

Sjaak Swart won drie keer de Europa Cup I, acht landstitels en is de speler met verreweg de meeste wedstrijden in Ajax 1 (603). Willy van de Kerkhof werd twee keer tweede op een WK (kan Van Hanegem niet zeggen) en is de enige speler die met PSV twee Europese hoofdprijzen won. Dus wat je schrijft is wel erg laatdunkend.

24 januari 2022 om 16:11

Omdat Sjaak meer prijzen heeft gewonnen, kan hij het beter verwoorden ? Is Hans van Breukelen de beste nederlandse keeper en de meeste intelligente ooit omdat hij de enige nederlandse keeper is die de Europacup 1 en het europees kampioenschap gewonnen heeft ? Volgens mij niet. Dus prijzen zeggen niet zo heel veel over niveau van praten.

24 januari 2022 om 16:16

Heel veel reacties op mijn posting... het leeft ... leuk.

Waarom ik vind dat ze niet in een adem genoemd zouden mogen worden -naar mijn bescheiden idee- is datgene wat Teesboer ook aanhaalt. Van Hanegem zijn voorkeur is natuurlijk bekend, maar probeert toch objectief voetbal commentaar te geven, daar waar Swart en de gebroeders Kerkhof meer een soort (niet leuk) cabaret vertegenwoordigen.

24 januari 2022 om 15:24

Deze man krijgt een podium omdat veel mensen, waaronder ik, graag luisteren naar zo'n icoon. Iedereen weet dat hij niet objectief is, maar hij heeft in dit geval wel degelijk gelijk. Zo lang er geen bewijs is dat die bal uit is, is het een geldig doelpunt.

24 januari 2022 om 16:30

Denk je echt dat veel mensen graag naar hem luisteren? Ajaxsupporters misschien (waarschijnlijk vaak met een glimlach). In dit geval heeft hij geen gelijk vind ik, maar dat is de discussie ook. Er is namelijk ook geen bewijs dat hij in was.
Aldus Sjaak Swart. De man die al zo ongelofelijk vaak geroepen heeft dat de VAR niet deugt en zo snel mogelijk moet worden afgeschaft. Gisteren piepte hij natuurlijk niet he de oude zeikerd. Trouwens volgens mij is Sjaak Swart een klein beetje voor Ajax. Ach ja de PSV supporters moeten hier maar boven staan en denken we kunnen dit beter van Sjaak Swart horen dan van iemand die wel bij zijn volle verstand is.24 januari 2022 om 15:21

Dat klopt dan nog steeds toch? Zonder VAR hadden we alleen maar op het oordeel van de grensrechter af moeten gaan en was de goal dus sowieso doorgegaan. Dus Sjaak had geen VAR ook prima gevonden. Als ik jou mag geloven zijn mensen die subjectief zijn dus allemaal niet bij hun verstand? Veel succes dan in je leven!

24 januari 2022 om 15:28

Als het andersom was, had ik zijn reactie ook kunnen voorspellen ...

24 januari 2022 om 15:41

Dat kan ik niet ontkennen, Sjaak Swart is denk ik een van de minst objectieve mensen die ik ken

Haha mensen als Sjaak Swart, broertjes van de Kerkhof en Aadje Afkoopsom moeten we natuurlijk niet al te serieus (objectief) nemen om zulke teksten. Het enige wat ik nog wel bijzonder dat PSV spelers beweren dat de bal zeker uit was terwijl de grensrechter en de VAR dit niet hebben kunnen vaststellen.

Sjaak Swart, de man wie eisde dat de Graafschap zou degraderen in 2016 omdat ze het kampioensfeestje van zijn grote Ajax hadden verpest. Zal die tijd nooit meer vergeten, geweldig feest op De Vijverberg toen die 1-1 van Smeets viel. Denk dat iedereen wel weet dat je deze man met een korreltje zout moet nemen, hoewel ik wel keihard moest lachen om zijn woedeuitbarsting destijds.

24 januari 2022 om 15:34

De naam Smeets doet dan ook nog steeds pijn. Maargoed, dat soort momenten maken de sport ook juist mooi. Winnen wanneer niemand het meer verwacht.

24 januari 2022 om 15:34

Haha, dat is toch ook geniaal. Het is ook een vorm van verwerken en relativeren van zo'n pijnlijk moment in ons recente clubhistorie. Ik moet zeggen dat ik blij ben dat er nog een heel aantal legends van weleer onder ons zijn. Van Hanegem, Van de Kerkhofjes en dus ook Swart. De laatste is vaak wel het meest uitgesproken en gekleurd, maar altijd met een mooie knipoog. Maar jongen, wat missen we een Cruijff. Als ik soms Van Hanegem hoor spreken dan geniet ik van iedere seconden terwijl de beste man nooit voor mijn club gespeeld heeft.

24 januari 2022 om 16:01

Nouja, jij zegt een mooie knipoog maar ik denk oprecht dat hij het wel meent, haha. Natuurlijk wel vrij normaal in mijn ogen, die man leeft echt voor Ajax en van dit soort mensen zijn er nog maar weinig. Zoals je zelf al zegt, Willem van Hanegem en de vd Kerkhofjes zijn hetzelfde voor Feyenoord en PSV, helaas echt een uitstervend ras. Ik geniet wel van dit soort uitspraken, maar zoals ik al zei, ik weet bijna wel zeker dat hij (bijna) alles meent wat hij zegt, wat het extra komisch maakt.

24 januari 2022 om 15:39

23 April 2017 vond ik ook mooi Jorgen Locadia schiet een vrije trap binnen waardoor PSV met 1-0 van Ajax wint. En met nog 2 wedstrijden te gaan Feyenoord 4 punten los stond van Ajax. En Feyenoord kampioen werd door die hattrick van Kuyt. Ik heb Swart nog nooit zo boos op de tribune zien zitten in Eindhoven en dan die reactie na afloop. PSV stond namelijk slechts 3de had niks meer om voor te voetballen en dan gingen ze tegen ''zijn'' Ajax opeens voetballen alsof het de CL finale is. . was een triest figuur maar ook grappig tegelijk

24 januari 2022 om 15:43

Een triest figuur? Of gewoon iemand met een absolute winnaarsmentaliteit, Swart heeft gewoon 3 Europacups en een wereldcup met een Nederlandse club gewonnen he? 8x kampioen van Nederland. Erg triest figuur inderdaad.

24 januari 2022 om 16:07

@miki1959

2011/2012 Vonden wij als Ajacied dan weer prachtig, 13 punten achterstand met de winterstop en toch nog de titel pakken.

Net zoals 31-03-2019, waar psv bij een overwinning zo goed als zeker kampioen was, Ajax een rode kaart kreeg, waar psv uit dezelfde vrije trap de 1-1 maakte, en we alsnog met 3-1 wonnen en mede daardoor op 3 punten verschil kampioen werden.

Raar om Swart triest te noemen, fenomenale voetballer.

24 januari 2022 om 16:13

De kwaliteiten van Swart als voetballer die staan absoluut niet ter discussie en elke liefhebber zal toegeven dat het een geweldige speler is.

Maar hij heeft heel vaak uitspraken dat ik denk vaak Sjaak zeg dat nou niet of zeg dat nou anders. Vaak is het helemaal niet nodig om de dingen te zeggen op de manier waarop Sjaak het zegt. Het komt vaak arrogant over

24 januari 2022 om 16:35

Dat noemen ze iets wat nog dieper zit dan clubliefde, clubgekte.
Ajax is zijn alles, en het komt arrogant over, helemaal mee eens. Ik lach ermee, net als ik ook lach met de opmerking van Rene en Willy, zijn precies dezelfde types, alles wat die 3 zeggen slaat werkelijk nergens op, maar ik vind die passie wel mooi.

Na de goal is er gewoon nog 25 minuten gevoetbald maar het geloof was er geen enkel moment bij PSV ze waren alleen maar bezig met het idee dat hun onrecht was aangedaan en Schmidt ging er vrolijk in mee. Een echt goede coach laat zich hier niet in meenemen en probeert z'n elftal te herstellen en weer vooruit te coachen maar een elftal naar voren sturen heeft hij sowieso moeite mee wat een laffe coach.

24 januari 2022 om 15:22

Tjah en dan een paar minuten voor tijd nog drie aanvallers inbrengen...ze hadden beter Vertessen en Bruma meteen er in kunnen gooien, PSV heeft Ajax wel vaker pijn gedaan met snelheid.

Haha sjakie. Ik irriteer me al lang niet meer aan hem. Zo'n zielige kerel dat het eigenlijk gewoon grappig wordt.

Gewoon 1 groot naaigerei Ze zeggen een top ploeg een top trainer een top bank Maar ze kunnen niet 1 maal overtuigend winnen Gewoon absurd en schandalig dat het elke x belangrijke wedstrijd tegen een concurrent Met de helpende hand van derden moet komen Voetbal jezelf omhoog als een echte winnaar old school (good old days) Bij concurrenten opkopen ipv opleiden je gedachten goed verkwanselen,jeugd gratis deur uit laten lopen en top punt -,kleine kids trainen om snel te vallen en schreeuwen en rollen kaarten aan laten naaien omdat het niet anders kan Wereld prestatie met een bank van €380 miljoen euro zo elke wedstrijd winnen Maar een paar lessen nederlands leren,is weer te duur voor de club Jammer voor de neutrale supporter en de clubs met een kleine beurs

24 januari 2022 om 15:54

Voor duidelijkheid Heb het over meerdere wedstrijden niet over psv alleen Zou je niet met 2 vingers kampioen worden met zo n selectie Kennelijk niet, word gecompenseerd door klagen en rollen en met hulp van knvb En kaarten aannaaien

24 januari 2022 om 15:57

Op een punt ben ik het met je eens. Ajax is geen opleidingsclub meer. Ze kiezen er nu voor om nu de concurrentie te verzwakken om daar de beste spelers weg te halen. Ajax stond er om bekend dat et altijd spelers uit de jeugd klaar had staan die konden doorbreken in het eerste elftal maar het feit dat ze nu bakken met geld moeten uitgeven om de selectie te versterken zegt heel veel over het niveau van de jeugdopleiding die hard achteruit gaat. Ze willen heel graag vergeleken worden met Bayern München. Bayern haalt elk seizoen hooguit 1 of 2 nieuwe spelers. en verder schuiven ze heel makkelijk jongens door vanuit de jeugd.

24 januari 2022 om 16:17

Man man, hoogstwaarschijnlijk uit het jaar 1959 komen. Dan mag je toch wel wat rijpheid en volwassenheid verwachten, maar dagelijks (wekenlang) word het steeds lastiger om die gigantische Ajax afgunst te verbergen. Ajax is nog steeds een opleidingsclub net als vroeger. Heb jij je research gedaan wat er rondloopt dan? Iedere club koopt jonge talenten, aangevuld met ervaring.

24 januari 2022 om 16:28

@miki1959:

Basis tegen psv:

Blind, zelf opgeleid.
Timber, zelf opgeleid.
Mazraoui, zelf opgeleid.
Gravenberch, zelf opgeleid.
Brobbey, zelf opgeleid.

5van de 11

Bank:

Klaassen, zelf opgeleid.
Danilo, zelf opgeleid.
Rensch, zelf opgeleid.
Taylor, zelf opgeleid.
Regeer, zelf opgeleid.
Stetford, zelf opgeleid.
van Axel Dongen, zelf opgeleid.

7 van de 11,
totaal 12 van de 22.
Wanneer ben je wel een opleiding club dan ?!

24 januari 2022 om 16:20

@coco5314,

Are you mad bro?!

Ajax heeft de meeste goals gescoord en de minste goals tegen, dan praat jij over niet overtuigend kunnen winnen. psv opgedoekt met 5-0 en met 1-2, Feyenoord met 0-2 gewonnen, Vitesse met 0-4 gewonnen, Utrecht eerste keer verloren, daarna 0-3 gewonnen, Twente gelijkgespeeld, AZ 1-2 gewonnen.
Dus tegen "concurrenten" scoor je 19 keer en krijg je er 4 tegen, hoe wil je overtuigend winnen dan?

24 januari 2022 om 16:33

Nee Bro Hier spreekt een supporter die voetballers wil zien ballen en niet mensen constant zien rollen en of kaarten aanlaten naaien enzvIk zou zeggen kijk ze maar terug en dan zie je niet een wereld ploeg die overtuigend wint Maar wint door de tekortkomingen en fouten van tegenstanders, eigen doelpunten en spelbederf en onnodig min verspelen om in je voordeel te krijgen en of arbitrage mee krijgen,Met zulk materiaal zo zielig winnen nee sorry dit is gewoon competitie vervalsing er zijn meerdere factoren aanwezig Maar denk je nou echt dat de ras echte Ajax supporter blij is met wat er met de jeugd gebeurt en hoe de wedstrijden worden gewonnen niet meer puur uit kracht en een aanvoerder spreekt met een Chinese tongval

24 januari 2022 om 16:44

@coco5314,

Misschien even rustig Joga doen ofzo, want wat je zegt slaat daadwerkelijk nergens op.
De boog kan niet altijd gespannen staan, dat is niet zo bij Bayern, niet bij City, niet bij Real, niet bij PSG, niemand. En dan zijn we nog een paar stapjes lager dan die clubs.
Spelbederf is natuurlijk onzin.
Waar heeft Ajax de arbitrage mee gehad dan ?!

Dat je praat over competitievervalsing praat, zorgt dat je in het rijtje van Rene, Willy en Sjaak hoort, wat een onzin !

Ik ben een ras echte Ajax supporter, en ik ben blij met wat er met de jeugd gebeurd ja, we laten nog aardig wat spelers doorbreken. Prachtig om dat te zien.

En over de aanvoerder, ik kon me geen betere wensen ! Eentje die voor de tegenstander vaak irritant is, maar wel een echte winnaarsmentaliteit heeft, die bloed onder de nagels van tegenstanders uittrekt, die zijn eigen spelers op hun plaats zet als het nodig is, die jaar op jaar geweldige cijfers neerlegt en ook belangrijk, eentje die de pit in de wedstrijd kan brengen.

Zoals Sjaak vaak onredelijk positief is over Ajax, zo zuur is Van Hanegem over Ajax. Dat heb je met oude supporters die meer hun hart laten spreken, dan hun verstand. Niks mis mee, alleen jammer dat Van Hanegem dit in een column van een dagblad kan ventileren.

24 januari 2022 om 15:37

Je kan ervoor kiezen om het column te lezen he :D Nee ik luister er graag naar eerlijk gezegd. Liever van Hanegem en Swart met een glimlach op mn gezicht aanhoren, dan analisten of trainers die zichzelf veel te serieus nemen.

Eigenlijk stoorde ik mij nog het meeste aan de rolpartij van Alvarez. Hij rolt buiten de lijnen, heeft het door en rolt zo weer terug het veld in. Ik ging stuk op mijn barkruk haha. Maar was wel schrijnend.

24 januari 2022 om 15:53

Dat was Martinez .. :P

24 januari 2022 om 16:01

Haha ohw Oeps. Wist dat het één van de twee was, maar goed. Het gaat om het principe dat je dan zo van geest bent om weer terug het veld in te rollen.

24 januari 2022 om 16:33

Als dit bij de tegenstander gebeurd is het irritant, als spelers van je eigen club het doen is het slim.
Teze was ook aardig aan het draaien waar er niks gebeurde.
Het is ook niet dat Martinez nou 5 minuten bleef liggen.

24 januari 2022 om 17:11

Klopt. Al vond ik de verontwaardiging van Perez, die krullenbol en Bruggink iets wat overdreven..

Ja, Martinez rolde terug het veld in, maar stond relatief snel op.. Waardoor er van tijd rekken bijna geen sprake was.

Was het wat overdreven om heen en weer te rollen? Jazeker. Maar ja, hoort er ook een beetje bij he.. Hoeveel ik Gotze en van Ginkel wel niet heb zien vallen.....

Tja, als Sjaak Swart het zegt dan moeten we er ons allemaal bij neer leggen. Er is immers niemand zo objectief binnen de voetballerij als meneer Swart.

Dat ie ons nog jaren mag vergezellen! Echte clubmensen zijn er helaas niet zoveel meer van.

Het gaat mij ook te ver om als het PSV je verlies aan dit moment op te hangen. Is in mijn ogen nog anders dan een twijfelachtig doelpunt wel of niet over de lijn. Na dit moment liep het vervolg nog over 6 andere schijven en daar verzuimde PSV om kordaat in te grijpen. Ook de spelinstelling kwam op mij angstig over en als PSV wil je als koploper in eigen huis Ajax opvreten en niet dit laffe voetbal spelen.

Denken jullie dat Sjaak voor Ajax is?

24 januari 2022 om 19:45

Is Sjaak wel een echt persoon of meer een komisch typetje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren