Pierre van Hooijdonk noemt het ‘jammer’ dat Ajax Mohamed Ihattaren haalt

Maandag, 24 januari 2022 om 13:48Jeroen van Poppel

Pierre van Hooijdonk had liever gezien dat Mohamed Ihattaren niet naar Ajax gaat. De analist van Studio Voetbal is kritisch op de aanvallende middenvelder van Juventus, die in zijn ogen beloond wordt voor slecht gedrag. "Moet iemand zich wel over hem ontfermen, alleen omdat het een begenadigd voetballer kán zijn?", vraagt Van Hooijdonk zich af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door toontjelager)

Ik zit eigenlijk ook niet te wachten op de komst van Ihattaran... Ik heb het gevoel dat het teveel gedoe gaat opleveren, dat hij nog meer onder een vergrootglas komt te liggen. Hij kan daar gewoon niet mee omgaan.. Dat is het hele probleem.. Het is echt niet dat die ervaren jongens van Ajax hem wel even onder zn hoede gaan nemen... Nee, je moet er gelijk staan bij Ajax. Ik heb laatst die foto van hem gezien op zn slippers, dat is toch niet serieus te noemen? Geen tijd voor flauwekulletjes...

Laat hem maar eerst bepalend worden bij een ander team, voordat hij weer in de top van Nederland gaat spelen.

24 januari 2022 om 14:00

Ach, hij wordt gehaald voor Jong Ajax en het eerste heeft er geen last van. Hij krijgt zijn kans in de keukenkastjes competitie en als hij die niet pakt is het ook weer zo door de achterdeur vertrokken. Het eerste heeft in ieder geval geen 'last' van Ihattaran en hij zal vast niet het proces verstoren.
Daarnaast, voordat Ihattaran weer fit genoeg en er uit ziet als een topsporter is het zomer.

24 januari 2022 om 14:05

Precies met dat gedoe zal het wel meevallen, hij wordt niet binnengehaald als vedette met hoge verwachting qua speeltijd. Het is overduidelijk dat hij een buitenkans krijgt en de bal ligt dan ook 100% bij hem. Eigenlijk begint hij gewoon op nul, zelfs met een achterstand op jeugdspelers. Als hij er niet bovenop komt, en daarvoor moet heel wat gebeuren, dan verdwijnt hij straks gewoon geruisloos naar pak hem beet Elinkwijk.

24 januari 2022 om 15:42

Jij denkt dat heer Ihattaren voor de kkd komt? Dat meneer geen gekke dingen gaat doen als het niet helemaal zint? Dat is kansloos, dat heeft hij de afgelopen tijd meermaals duidelijk gemaakt. De diva wenst niet naar zichzelf te kijken, maar naar externe factoren. Ik wens m alle succes (niet bij Ajax) maar zie het echt niet gebeuren

24 januari 2022 om 14:17

Waarom zou een super groot talent wat problemen heeft gehad met zn oude trainer en vooruit ook met zn motivatie en inzet. Die nog geen 21 is en verder niemand iets heeft aangedaan. Waarom zou deze jongen als een soort straf bij Dordrecht in de kelder van de eerste divisie moeten beginnen? ? Wat is dat voor iets belachelijks?

24 januari 2022 om 14:05

Ik ben blij dat Ajax zich niet laat leiden door dat soort oersentimenten. Als je Ihatteren aan het voetballen krijgt heb je een van de grootste parels op de Nederlandse velden tot je beschikking. Zoniet stuur je hem terug naar Juventus. Ik vind dit een enorm slimme zet van Ajax want ze hebben weinig tot niks te verliezen en ze kunnen er mogelijk heel veel mee winnen

24 januari 2022 om 14:10

Eens. Idem Brobbey. Als ze overgevoelig waren voor het sentiment bij de achterban of analisten die het gezichtsverlies of kapitaalvernietiging vinden om zo’n jongen terug te halen… Dan hadden ze het clubbelang achtergesteld. Want onder de streep was er geen betere vervanger voor de zeer korte termijn en dat heeft zich nu al uitbetaald. Ajax kan zich met Ihattaren een dienst bewijzen, een jaar investeren in die jongen kan een gouden zet zijn. Ook als de kans op succes slechts 20% is, zakelijk gezien een slimme zet. Wat het land ervan denkt mag voor Ajax beleidsmatig dan ook geen enkele rol spelen.

24 januari 2022 om 14:13Japie_krekel

Ach die Pierre is een hypocriet..

Als speler toonde hij ook vaak wangedrag, door vertrek te forceren om elders steeds meer te verdienen. Dat vind ik ook wangedrag.
Waarom was het voor hem wel oke, dat hij beloond werd met dat gedrag door steeds meer te gaan verdienen.

En deze man moet helemaal weten met voorbeeld v Persie. Die toonde veel wangedrag bij Feyenoord. V Marijk was toen verkeerde coach.

Onder de warme trainer Wenger groeide v Persi naar absolute top.

24 januari 2022 om 14:13

Helemaal mee eens. Alle mensen die tegen Brobbey waren staan nu het hardst te juichen als hij weer eens een belangrijke goal maakt voor Ajax. Ik vind het te prijzen dat Ajax gewoon hun eigen koers volgt en ook mooi dat ze Ihattaren een kans geven. Natuurlijk ook in hun eigen belang, maar die jongen heeft nu een kans op revanche dus ik hoop dat hij deze kans met twee handen aangrijpt en Ajax het vertrouwen terug betaald

24 januari 2022 om 14:14

@mrkrillin Mee eens, als het aan Pierre had gelegen had Van Persie dus ook nooit een tweede kans gehad. Idd een speler die later furore maakte in de Europese top. Ik ben blij dat hij nergens actief is als jeugdcoach, althans, dat hoop ik

24 januari 2022 om 14:21

Japie_krekel

Snap je.. Volgens Pierre had v Persie naar Dorecht moeten gaan om "dan zijn intrinsieke motivatie die erbij komt kijken te beoordelen"

Lol.

Deze v Persie lijkt gewoon op de huidige Ihattaren scenario.

Jongens die onbegrepen voelden en op negatieve manier aandacht zochten.

Beiden hadden een coach die in die fase van hun ontwikkeling geen goede match waren (schmidt/marwijk) en juist een warme vaderfiguur nodig hadden (ten Hag/wenger) en betere spelers (tadic/berghuis/henry/bergkamp).

24 januari 2022 om 14:25

@mr.krillin Ik ben het weer volledig met je eens. Ajax wil gewoon zelf een indruk krijgen van die jongen door met hem te werken en dat vind ik alleen maar te prijzen. Zonder vooroordelen zelf ondervinden hoe zo een speler is binnen een groep. Wat voor een Schmidt een lastige jongen is kan voor een Van Bommel en nu Ten Hag misschien wel een leuk boefje zijn waarin ze een uitdaging zien. Misschien is Ten Hag net het type coach die Ihatteren weer aan de praat krijgt. Het zou mij niet eens verbazen als dat hem lukt iig

24 januari 2022 om 18:38

De vergelijking Mo en Van Persie gaat niet op. Van Persie was een moeilijke jongen, maar was voetballend altijd top. Verzaakte niet op het (trainings)veld. Was alleen in de omgang een lastige jongen, met maniertjes en vedettegedrag in zijn Feyenoord-tijd. Meer vergelijkbaar met Lang bij Ajax.

Maar Mo kun je niet eens aan het voetballen krijgen, omdat 'ie gewoon zelden (wedstrijd)fit is. Heeft geen motivatie om hard te trainen, komt na iedere vakantie met overgewicht terug. Heeft dan weer weken of maanden nodig om die kilo's eraf te trainen. Krijgt hij dan niet meteen een basisplaats of gaat er iets anders niet naar zijn wil, dan gooit 'ie het bijltje erbij neer, meld zich ziek en dan begint de hele ellende weer van voor af aan.

Mee eens dat op die leeftijd voetballende kwaliteiten de doorslag moeten geven boven 'lastig zijn' qua gedrag. Daarom bloeiden Van Persie en Lang op bij Arsenal en Club. Maar Mo is niet eens gemotiveerd om wedstrijdfit te raken en te blijven. Dus die krijg je niet eens aan het voetballen. Tenzij hij ineens het licht ziet (maar daar geloof ik zelf niet meer in)

24 januari 2022 om 14:11

Maugaza

Weet je over wie zij dat ook dachten?? Vooral Pierre, een zekere V Persie

Die toonde ook veel wangedrag, maar onder de juiste trainer was het een sensatie

24 januari 2022 om 16:45

Tadic neemt letterlijk de hele selectie onder zijn hoede. Sinds zijn komst is er zoveel veranderd kwa mentaliteit bij ajax.

Natuurlijk Pierre. Want bij Feyenoord petjes van jonge spelers die jou buiten de basis hielden uit frustratie, door midden knippen in de kleedkamer is voorbeeldig professioneel gedrag

24 januari 2022 om 14:00

Hahaha, deed hij dat ja? Dat heb ik nooit geweten.. Is daar een bepaalde bron van?

24 januari 2022 om 14:02

Yes, o.a. die van De Guzman. Dat zal wel op Google terug te vinden zijn. Hij heeft het ook een keer toegegeven in Studio Sport toen mensen hem daar kritische vragen over stelde. Als ik me het goed herinner Sjoerd Mossou, maar toen had hij een of ander warrig, onsamenhangend verhaal in petto dat hij een signaal wilde afgeven naar die jonge spelers

24 januari 2022 om 14:02

Je kan het terugvinden als je zoekt op zijn naam en petje. Bijvoorbeeld bij de Guzman.

24 januari 2022 om 14:04

Dat weet ik niet, maar als iemand ook een mentaliteitsprobleem had en heeft dan is het Pierre wel.. Dus of hij n de juiste persoon is om te oordelen..

24 januari 2022 om 14:06

We hebben gezien hoe hij jarenlang over Van Persie praatte. Geen positief woord kon er meer af, zelfs niet als die een wereldpartij speelde. Van Hooijdonk is een erg rancuneuze man, zeker als het jonge spelers betreft

24 januari 2022 om 14:17

Allemaal leuk, die sneer richting Van Hooijdonk (ik vind het zelf ook geen aangenaam persoon), maar wat heeft dit te maken met het punt dat hij maakt? Het is zoals altijd over-the-top, maar de strekking is wel enigszins te begrijpen. Dergelijk gedrag hoort eigenlijk niet beloond te worden, al is het niet zo dat hij een Porsche, 3 miljoen euro per jaar en een basisplaats krijgt bij Ajax. Die jongen moet harder knokken dan hij ooit heeft gedaan om niet volledig te verzuipen in Amsterdam.

24 januari 2022 om 14:20

@maugaza Ajax Rosenberg heeft gelijk. Op internet zie je het verhaal dat Van Hooijdonk zijn pet in 4 stukken knipte staan als je daarop zoekt. Ik zie nu ook op internet dat Tiendalli, Boussaboun en De Ceulaar ook wat verhalen hebben van gelijke strekking over die tijd en hoe Van Hooijdonk omging met de jonge spelers toen hij niet speelde. Allemaal trieste pesterijtjes als je de verhalen leest. Volgens hem waren die spelers niet professioneel terwijl hijzelf tot diep in de nacht bier zat te drinken op een trainingskamp24 januari 2022 om 14:22

@sirius Ajax was er niet bij. Wat voor Schmidt een lastige jongen kan zijn, kan voor Ten Hag misschien wel een leuk boefje zijn waarin hij een uitdaging ziet. Waarom zou Ajax hem dan geen kans geven om zelf met die jongen te werken en te kijken wat hun indruk is? Als we Guardiola moeten geloven was er met Zlatan ook niet te werken, maar die deed het toch uitstekend onder een aantal andere coaches. En nee, Ihattaren is geen Zlatan maar het gaat om het principe24 januari 2022 om 14:23

Sirius

" Dergelijk gedrag hoort eigenlijk niet beloond te worden"

Het gaat erom, dat hij selectief is. Hypocriet zelfs.

Als speler ging ook in staking.

Volgens zijn strekking, had de club hem terug moeten sturen naar 2e elftal om te bewijzen dat zijn 'instintrieke motivatie' echt het beter willen worden is of alleen om geld gaat.

24 januari 2022 om 14:33

Het is toch niet dat Ihattaren een misdrijf heeft gepleegd. Is door omstandigheden van het padje afgegaan, maar om nu een jonge knaap geen 2e kans te geven... Hij is notabene zijn vader verloren. Heeft een grote impact gehad en wellicht heeft hij nu juist gewoon wat vertrouwen nodig.

24 januari 2022 om 14:41

gelijk japie, en dan tegen een ihatarren...di hij niet kent, die hij niet begeleid, die hem niks heeft aangedaan? Heel raar toch?
Sowieso vind ik het wel typisch dat er zo hard word geoordeeld over een jongen van 19 die 1x hard is vastgelopen in zn carriere met een ook best aparte trainer. Is niet alsof Ihatarren meerdere keren zware delicten heeft gehad ofzo. Ik bedoel Patje Kluivert had meer op zn kerfstok op zn 19e en die werd nog succesvol bij Barcelona. Ik denk dat veel supporters en media bij MO een sterk deja vu krijgen naar spelers als Labyad en Bakkali eerder bij PSV. En dat ze er daarom zo snel klaar mee zijn.

24 januari 2022 om 14:50

@clarkkent2 Dit is sowieso een probleem in het Nederlandse voetbal imo. We klagen erover dat spelers geen winnaarsmentaliteit meer hebben, maar iedere speler met een weerwoord wordt de jeugdopleiding uitgestuurd en bestempeld als niet mee te werken of lastig. Dan creeer je idd een lichting gezapige, ideale schoonzonen zonder leiderstypes er tussen

24 januari 2022 om 14:04

Ik moet denken aan wat RvP ooit zei: mensen zitten niet op hem te wachten, ga lekker golfen. Dat komt bij mij nu ook op. Jezus wat een gezeik allemaal om die jongen. Geef hem gewoon een kans en ik ben blij dat dat bij Ajax kan.

24 januari 2022 om 14:09

Je metkt hier wel dat die hele voetbalwerele één grote circle jerk is. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die fan is van Van Hooijdonk, of er graag naar luistert, maar toch krijgt zo iemand gewoon een baan in een praat programma.

24 januari 2022 om 14:23

Ja dat zie je wel in meerdere werelden. Iedereen moet zijn of haar zegje doen en allen doen ze alsof ze precies weten wat er is gebeurd. Tis te triest voor woorden zeg.

24 januari 2022 om 14:05

Japie er zit nog wel enig verschil in uiteraard. Pierre was we
Continue met voetbal bezig en was fit heeft maximale eruit gehaald. Pierre had het talent van ihattaren niet eens.

Als ihatarren zo doorgaat haalt hij het minimale uit zijn carrière. Ik snap aan de ene kant wel wat Pierre zeg.
Aan de andere kant kan Ajax geen buil vallen kost niks en als die gaat voetballen is het een goud haantje

24 januari 2022 om 14:08

Van Hooijdonk was een goede voetballer maar ook een speler die een hele akelige sfeer in een groep kon veroorzaken als dingen niet naar zijn zin gingen. Hij had het sowieso niet vaak op jonge spelers die iets rebelser waren. Dat hebben we gezien met Van Persie

24 januari 2022 om 14:18

Ah, dus als van Hooijdonk een akelige sfeer veroorzaakt als dingen niet naar zijn zin gaan is het onprofessioneel en is hij rancuneus. Maar als Ihattaren het doet, hoort het bij de leeftijd en is het allemaal niet zo bijzonder en moet een trainer het allemaal pikken. Ja oke Japie, duidelijk verhaal weer.

24 januari 2022 om 14:29

Ik weet niet precies op wat voor manier Ihatteren akelig aan het doen was. Een keer een bidon weg gooien of niet in een ijsbad willen springen zou ik iig niet meteen bestempelen als akelig. Pierre was echt jonge spelers aan het treiteren, belachelijk aan het maken en aan het kleineren in de kleedkamer. Dat noem ik akelig24 januari 2022 om 14:35

Dat zegt Japie toch helemaal niet? Hij geeft alleen maar aan hoe hypocriet van Hooijdonk is.

24 januari 2022 om 14:37

Jij weet net zo goed als ik welk gedrag Ihattaren vertoonde maar dat bagetalliseer je constant Japie. Het gaat ook geheel om de setting en context waarin dingen gebeuren. Als een speler een keer een bidonnetje weggooit maalt daar niemand om. Doet een speler dat uit frustratie en arrogantie omdat iemand iets zegt wat hij niet kan hebben is het al heel wat anders, dat weet jij ook. De lijst met incidenten bij PSV van Ihattaren is onuitputtelijk. Ik zal nog maar eens een kleine greep uit die lijst doen: zaalvoetballen terwijl hij geblesseerd zou zijn, geen ijsbad willen nemen terwijl iedereen het doet, telefoneren tijdens wedstrijdbesprekingen, liegen over contact met een personal trainer, ongezond eten, constant schommelen met zijn gewicht, treiteren over een mogelijke transfer binnen de spelersgroep, trainingen op halve energie uitvoeren. Wat jij doet is steeds 1 of 2 incidenten pakken, en die als incident an sich behandelen en dan zeggen: '' nou wat bijzonder zeg'', terwijl jij net zo goed weet dat het een hele reeks aan incidenten is die zich opstapelen waardoor de emmer overloopt. Dat noem ik akelig.

24 januari 2022 om 14:38

@strastra, dat is exact wat Japie altijd zegt.

24 januari 2022 om 14:53

@fossen Ik snap je punt en Ihatteren heeft ook zeker wat op zijn kerfstok, maar dat is wel onvergelijkbaar met wat Van Hooijdonk allemaal uitspookte in een spelersgroep en het ergste is, die deed dat nog steeds toen hij al 37 jaar oud was. Dan heb je gewoon een naar karakter. Van de keren dat ik interviews van hem heb gezien komt Ihatteren op mij over als een sympathieke, zachtaardige jongen. Het is denk ik alleen een jongen die bij PSV in de knoop met zichzelf zat, zich onbegrepen voelde door de club en aandacht en begrip wilde zoeken, alleen deed hij dat op de totaal verkeerde manier. Dat is iets anders dan je medespelers structureel het leven zuur maken wat Van Hooijdonk moedwillig deed

24 januari 2022 om 18:53

Die dingen zijn toch niet te vergelijken Japie.

Van Hooijdonk zal vast een lul van een vent zijn buiten het veld, maar in het veld was het een winnaar. Heeft met veel minder talent een indrukwekkende carriere gehad. Heeft zijn vrije trap met heel veel oefening ontwikkeld tot een machtig wapen. M.a.w. op zijn inzet was nooit iets aan te merken. Op zijn intermenselijke kwaliteiten kennelijk wel.

Maar Mo heeft geen zin om te trainen, heeft continu overgewicht en wil niet in de discipline voetballen. Die gaat zijn grote talent op die manier nooit waarmaken, want met zo'n instelling krijg je nergens speeltijd, en terecht.

24 januari 2022 om 14:17

Japie

Of wangedrag past wel wanneer hij zichzelf kon verbeteren:

"van Hooijdonk weigerde toen in actie te komen voor zijn club. Sommige spelers spraken hierover hun openlijke onvrede uit, totdat de spits in november 1998 weer in genade werd aangenomen.

De huidige NOS-analist heeft absoluut geen spijt van zijn controversiële beslissing.

Notthingham Forest hield vast aan de hoge vraagprijs, waarop er geen akkoord werd bereikt en Van Hooijdonk in staking ging."

Wel gedrag wat beloond mag worden zeker.

24 januari 2022 om 14:31

Ja precies. Vergeleken met de voetballer Van Hooijdonk is Ihatteren niet eens zo erg qua gedrag. Bovendien is hij nog jong en dan kan je fouten maken, maar iedereen verdiend een tweede kans

24 januari 2022 om 15:18

Hij kreeg een tweede kans al bij Juve he.
Nogmaals ik snap Ajax echt wel hoor. Mocht hij gaan renderen dan gaan ze veel winst maken als die optie tot koop er is.

Van Hooijdonk weigerde te spelen maar bleef wel fit. Ik denk persoonlijk dat Ihattaren een ander probleem heeft dan dat van Hooijdonk had.maar we gaan het beleven.
Ik zie het niet gebeuren dat hij gaat renderen of hij moet een hele goede mental coach hebben

24 januari 2022 om 15:27

bliek

Juve was helemaal geen 2e kans, maar een vlucht!

Vooraf was al duidelijk dat het niet slim was. Deze jongen moet voorlopig in de buurt blijven van zijn familie.

Raiola was gewoon geen match.

Had hem liever bij de zaakwaarnemer van Ziyech gezien. Die denkt mee en zou wel een geleidelijke stappenplan maken.

24 januari 2022 om 15:30

Maar dat was meer een noodvlucht die totaal verkeerd uitpakte imo. Achteraf een hele domme beslissing van hemzelf om naar Italie te gaan, maar zoals hij zelf aangaf, hij probeerde de in zijn ogen kille Roger Schmidt te ontvluchten omdat hun samen water en vuur waren. Dit is denk ik gewoon een hele sfeergevoelige jongen die misschien niet de harde topsportersmentaliteit heeft om te kunnen functioneren onder een coach onder wie hij geen vertrouwen en warmte voelt. Met Van Bommel had hij dan weer wel een geweldige klik, dus het is ook weer niet zo dat hij onder geen enkele coach kan excelleren

24 januari 2022 om 16:17

Nogmaals ik laat me verassen hoor.
Als hij zijn mentale op orde krijg is het een wereldvoetballer.
Maar het is er ook 1 waaarvan we over 3 jaar al niets meer horen

25 januari 2022 om 11:25

Dit is idd zijn laatste kans. Aan hem om het nu te laten zien

Het is een jonge, gevoelige speler die net zijn vader verloren is en eigenlijk nog een kind is. Ik vind het niet vreemd dat hij zich slecht heeft gedragen. Hij heeft zijn leven nog voor zich en hopelijk kan hij zijn vorm hervinden en zich herpakken. Voor Ajax is het een makkelijk gokje. Het zal niet teveel kosten en als hij zijn potentie kan waarmaken verkoop je hem voor veel geld door.

24 januari 2022 om 14:15

Ik denk niet eens dat het erom gaat of het gedrag te billijken is gezien de omstandigheden. Dat is alleen relevant voor de vraag 'waarom'. Echter is die jongen z'n eigen carriere in een razend tempo om zeep aan het helpen. Het is nu namelijk wel echt vijf voor 12. Als hij het nog een keer verknalt, zit z'n profcarriere er waarschijnlijk voor z'n 25ste op. Die moet echt snel de knop omzetten.

24 januari 2022 om 14:15

Zielig dat hij zijn vader heeft verloren, maar dat mag inmiddels geen excuus meer zijn. Het kan niet eeuwig duren.

24 januari 2022 om 14:24

29-er

" maar dat mag inmiddels geen excuus meer zijn. Het kan niet eeuwig duren."

Kan jij mij de handleiding sturen, waarin staat hoe lang een rouw/verwerkingsproces kan/mag duren? Heb het even niet bij de hand.

24 januari 2022 om 14:36

Mrkrillin, lekker flauwe vraag. Chapeau.

24 januari 2022 om 14:44

Is geen flauwe vraag, een rouwproces is voor iedereen anders. Jij hebt het recht niet te bepalen wanneer dat voor Ihattaren klaar is.

24 januari 2022 om 14:48

29er. Dat is helemaal geen flauwe vraag dat is toch voor iedereen anders ? Je kunt toch niet weten hoe iemand zich voelt in een verwerkingsproces en hoelang zo iets duurt , hij was 18 toen hij zijn vader verloor ik bv 51 dat is toch een verschil ?

24 januari 2022 om 14:54

Dat is zeker wel een flauwe vraag; want niet het hele leven is te kwantificeren en op te vatten in reglementen.

Maar ok: ik vind (!) dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft. Het is erg zielig, maar na een jaar mag je je normale leven wel weer enigzinds oppakken. Ik vind (!) dat je het niet de rest van je leven als excuus mag gebruiken, zeker niet wanneer je in de topsport wilt slagen.

24 januari 2022 om 19:06

Ook prima wanneer hij er nog 5 jaar voor wil nemen, maar de voetbalwereld zal er niet op gaan wachten. Dus tenzij hij een manier vind om zijn rouw een plek te geven in een gedisciplineerd profbestaan, zal hij daarmee zijn carriere om zeep helpen.

24 januari 2022 om 22:02

@29er; ja je kunt vinden wat je wilt, alleen in de praktijk werkt het vaak niet zo. Het is vaak niet alleen even 'rouwen', maar er kunnen ook andere problemen ontstaan of tevoorschijn komen. Problemen die zijn leven enorm beïnvloeden. Maargoed, ik weet niet wat er precies aan de hand is en de media weet altijd sappige stories te maken maar of dat waar is... ik betwijfel het.

24 januari 2022 om 16:15

Er zijn best oorzaken aan te wijzen. De meeste van ons hebben toen we 18 of 19 waren ook genoeg domme dingen gedaan. En de ene persoon gaat nou eenmaal wat makkelijker met een tegenslag om als de andere.
Als mens is dat best te begrijpen. Maar als topsporter kan het eigenlijk niet, dan is het leuk dat je excuses hebt, maar daarmee ga je de top niet halen, hoe jammer en hard dat misschien ook is.

Jep, zoals daar aan tafel is het land een beetje verdeeld. De een vindt dat hij niets meer verdiend, de ander vindt dat er verzachtende omstandigheden zijn en dat hij een nieuwe kans mag krijgen. Ajax neemt een risicoloos gokje, financieel is er alleen maar upside en sportief.. Als hij het licht ziet mag hij de concurrentie aan en zo niet, zijn ze echt niet te beroerd om hem op De Toekomst te laten wegkwellen op de tribune. Ze zijn in Amsterdam bekwaam genoeg om de kans daarop in zijn contract in te calculeren. Dan ontbreekt nog de gefrustreerde PSV of Utrecht supporter die het gooit op verraad of iets dergelijks. Waar het hele land het over eens zal zijn is dat het tijd wordt dat hij aan de bak gaat, in vorm komt en zijn voeten laat spreken. Hij heeft het serieus verknald tot op heden en als hij na zijn eenzame Italiaanse avontuur nog niet ziet dat dit een gouden strohalm is, dan is er geen hoop meer voor die jongen. Zijn mentaliteit is hoogst twijfelachtig maar hij is en blijft jong, en mag ieders ongelijk gaan bewijzen.

Grappig dat alle buitenstaanders/analisten het allemaal precies weten en de schuld van alles volledig bij Ihattaren leggen. Een Raiola die hem geadviseerd zou hebben om bij PSV te blijven geloof ik al niet. Die man is uit op geld en daarvoor heeft hij transfers nodig. Dus Ihattaren naar Juve brengen is een logische move van deze zaakwaarnemer. Ihattaren zal best schuldig zijn aan bepaalde zaken, maar ik ben er ook niet van overtuigd dat PSV, Juventus, Bologna en Raiola nergens schuld aan hebben of zaken anders hadden kunnen doen.

En de redenatie van Van Hooijdonk dat het jammer is dat hij nu naar Ajax gaat omdat het allemaal zijn eigen fouten zijn vind ik ook bijzonder. Mag geen enkele club behalve van het niveau FC Dordrecht deze jongen proberen/helpen om op het juiste spoor te belanden? Wie is Van Hooijdonk om dat te bepalen?

24 januari 2022 om 14:11

Want de transfer van Ihattaren heeft Raiola bakken met geld opgeleverd? En jij denkt niet dat in dat 'iedereen is tegen mij' interview ihattaren had gezegd dat Raiola hem helemaal niet had geadviseerd om bij PSV te blijven om er beter uit te komen? Raiola had echt veel meer verdiend aan ihattaren mocht hij na een succesvolle periode bij PSV een stap maken. Maar sommige hebben een bepaalde rode lap voor ogen als Raiola wordt genoemd. Die kan werkelijk niks goed doen en wordt gezien als een grote maffiabaas. Raiola kan hem niet dwingen om bij PSV te blijven hé?

24 januari 2022 om 14:26

Raiola loopt constant met spelers te leuren bij andere clubs, zijn spelers maken bijzonder veel transfers. En het aantal voorbeelden van jonge Nederlandse spelers die door hem op veel te jonge leeftijd naar het buitenland en dan vooral Italië zijn gebracht zijn ook legio. Zou hij nu voor een keer een uitzondering hebben gemaakt? En hij gaat er nu geen miljoenen mee verdienen, maar wel meer dan bij een contractverlenging bij PSV.

Hoe het exact zit zullen we niet weten, maar een aantal analisten en mensen hier hebben hun mening al klaar omdat ze schijnbaar wel zouden weten hoe het precies is gegaan.

24 januari 2022 om 14:44

Paul. Deze analisten gaan uit van hetgeen wat zij te horen krijgen. Jij creëert je eigen theorie en brengt dit als een soort van de waarheid? Inderdaad weten wij niet hoe het precies is gelopen, maar weten wel dat Raiola heeft gezegd dat jij Ihattaren geadviseerd heeft om in Nederland te blijven en dit is door ihattaren niet ontkent? Waarom dan stellig zeggen dat Raiola liegt en dit niet heeft plaatsgevonden? Want bij een contractverlenging bij PSV en weer op het rechte pad komen zou Raiola veel meer hebben opgeleverd en naar Juventus brengen had daarna ook nog wel gekund. Dat Mo naar Juventus is gegaan, dat is natuurlijk ook niet zo gek. Ihattaren wilt naar het buiteland en Raiola spreekt zijn netwerk aan. Zoals een zaakwaarnemer dat doet. En Raiola zit nu eenmaal gewoon goed bij Juventus. En dat wil hij echt niet op het spel zetten voor een ihattaren hoor. Of denk jij dat juventus blij is met deze tip van Raiola? Raiola komt hier bij juventus ook gewoon beschadigd uit. En welke spelers heeft hij allemaal op jonge leeftijd naar Italië gebracht? Want de voorbeelden zijn legio, dus verwacht ik er wel minstens 10

24 januari 2022 om 14:12

Het lijkt me toch ook logisch dat men de schuld bij Ihattaren legt? Die jongen heeft zich totaal niet als een prof gedragen en is nu zelfs 20 kilo te zwaar. Hij heeft nauwelijks gespeeld, nauwelijks getraind, maakt zich in korte tijd bij 3 werkgevers onmogelijk en is de meest besproken speler. Dat terwijl het werkelijk niets met z'n prestaties te maken heeft.

Dan kun je wijzen naar Schmidt, Raiola, D'aversa of wie dan ook, maar die hebben het niet zover laten komen. Er zullen vast partijen zijn die zelf ook fouten hebben gemaakt. Uiteindelijk is dat niet relevant, want wat er ook gebeurt en hoe we de discussie ook draaien: Ihattaren is diegene geweest die onprofessioneel gedrag vertoont, die minimaal 20 kilo te zwaar is, die in korte tijd 2 tot 3 werkgevers benadeelt en buiten een "ik heb ook fouten gemaakt" nauwelijks in de spiegel kijkt.

24 januari 2022 om 14:34

Zoals ik al zei is het duidelijk dat ook Ihattaren fouten heeft gemaakt en dingen anders had moeten doen, maar waarom zou hij van Ajax geen kans mogen krijgen? Dat is juist het punt wat Van Hooijdonk aan snijd.

En ik vind het makkelijk om te zeggen dat al het andere niet relevant is en dat alles zijn schuld is. En het zijn maar 2 clubs, aangezien Ihattaren direct door verhuurd is aan Bologna. Het klopt dat hij veel te zwaar is/was, en dat dat zijn eigen schuld is, maar het is altijd actie en reactie. Aan elk verhaal zitten meerdere kanten.

24 januari 2022 om 14:54

Maar je hebt er simpelweg niets aan (en het is Sampdoria trouwens). Raiola doet wat hij altijd gedaan heeft, PSV doet wat het altijd gedaan heeft, Sampdoria doet wat het altijd gedaan heeft. De klok tikt door en er verandert in weze niets voor ze. Dat is bij Ihattaren natuurlijk totaal anders. Er is namelijk geen scenario waarin het huidige "gedrag" (misschien is mentaliteit een beter woord) van Ihattaren de oplossing is. Dan kunnen we gaan wijzen, maar het verandert niets aan de situatie van Ihattaren.

24 januari 2022 om 15:13

Dan kan dit forum gesloten worden en alle praatprogramma's van tv, als we met het statement 'maakt niet uit wat er is gebeurd, het verandert toch niets meer aan de huidige situatie' gaan werken.

Ik vind dat het wel uit maakt, omdat de situatie van Ihattaren met andere trainer bij PSV en/of een transfer naar een andere club heel anders had kunnen zijn. En nogmaals, Ihattaren heeft ook fouten gemaakt en had ook dingen anders kunnen doen.

24 januari 2022 om 16:06

Maar we hebben toch zelf meegekregen dat een andere club of trainer kennelijk geen verschil maakt. Je kunt toch nauwelijks stellen dat ook D'aversa iets tegen Ihattaren had. Die jongen heeft er gewoon een puinhoop van gemaakt en zal dat zelf weer op moeten ruimen. Wat ik al aangaf: Wat er ook voor is gevallen, je kunt als topsporter niet heel veel slechter reageren dan Ihattaren heeft gedaan.

24 januari 2022 om 14:16

Buitenstaanders? Club-watchers, medespelers, directie, teammanager, journalisten. Zijn toch in meer of mindere mate niet per se alleen maar buitenstaanders.

24 januari 2022 om 14:28

Medespelers en directie zijn ook niet bepaald buitenstaanders he. En we hebben gisteren nog het bijzondere gedrag van Schmidt kunnen zien. Daar kan ook niet iedereen mee overweg.

24 januari 2022 om 14:32

Nee, dat bevestigt mijn punt toch? Jij geeft aan dat 'buitenstaanders' het zouden weten, terwijl de mensen die ik net opnoem in mijn rijtje precies hetzelfde zeggen. Los van het gedrag van Schmidt gister (waar ik ook slecht tegen kan, want het maakt jezelf klein), zul je volgens mij als professional moet moeten kunnen gaan met trainers waar je op persoonlijk vlak geen klik mee hebt. Een trainer heeft zelden met alle 25 selectiespelers dezelfde goede klik. Daarbuiten heb je zelf de verantwoordelijkheid om te laten zien dat ie niet om je heen kan. Geen enkele trainer gaat z'n beste speler dan op de bank zetten.

24 januari 2022 om 14:41

Jij verwacht dat spelers van PSV de schuld gaan geven aan de trainer die nog steeds hun trainer is? De man die bepaald of ze mogen spelen of niet?

En een trainer zet een goede speler wel op de bank als hij niet in het systeem past. En het systeem van Schmidt in zijn eerste jaar was heel anders dan dat onder Van Bommel, waar Ihattaren nog regelmatig speelde. En Schmidt gedroeg zich gisteren op televisie al bijzonder, zou hij dat dan in de kleedkamer of op trainingen, waar geen camera bij is niet doen? En niet iedere speler heeft dezelfde klik met een trainer, dat klopt. Maar een beetje trainer heeft wel snel door wie een beetje meer aandacht nodig heeft. Lijkt me duidelijk dat Schmidt daar in het geval van Ihattaren niet echt in is geslaagd.

24 januari 2022 om 14:41

Ibra zat onder Guardiola gewoon op de bank bij Barca op een gegeven moment. Was hij dan perse de meest slechte aanvaller die ze hadden? Deschamps passeerde Benzema voor Frankrijk, Blind liet Ziyech links liggen bij Oranje en de Marokaanse bondscoach laat hem nu ook links liggen terwijl het samen met Hakimi de enige Marokaanse international is die zich staande houdt bij een Europese topclub. Waren dat allemaal matige spelers dan? Imo zijn er wel degelijk trainers die werken op basis van het "ik mag je gehalte".

24 januari 2022 om 14:44

Dumfries heeft Ihattaren letterlijk en figuurlijk bij zijn nekvel gegrepen tijdens een trainingskamp omdat hij zich aan het misdragen was. Als je dan echt vindt dat het aan de trainer ligt dan hoef je dat niet letterlijk te zeggen in een interview, maar ga je echt niet je teamgenoot veroordelen als je dat niet echt vindt.

Grappig dat je in je eerste post nog stelt dat 'buitenstaanders' een mening denken te hebben, maar nu zelf zegt dat Schmidt Ihattaren niet genoeg aandacht gaf. Terwijl alle mensen die juist geen buitenstaander zijn dat weerspreken. Hmmmmm.

24 januari 2022 om 14:48

@japie,

Haha mooi dit, Ibrahimovic kon nooit aarden bij Barcelona doordat alles om Messi draaide en Benzema was verwikkeld in een sekstape schandaal. En ja, er zijn trainers die werken op basis van het 'ik mag je' gehalte. Maar als er helemaal niks speelt dan stelt elke trainer zijn beste spelers op. Maar je leest mijn reactie dus blijkbaar niet, want daarin staat dat Schmidt hem nooit op de bank zou houden als hij zou laten zien dat hij er voor wilde werken en at wilde blijven doen. Dat heeft Ihattaren nooit gedaan.

24 januari 2022 om 14:59

@japie_krekel - Dat zijn wel hele slechte voorbeelden. Ziyech was destijds speler van FC Twente. Dan word je sowieso niet snel geselecteerd en bij Ziyech had dat niets te maken met een "ik mag je niet-gehalte". Bovendien was dat ook Ziyech z'n eigen fout, want als hij even twee maandjes geduld had gehad, was hij nu vaste waarde in Oranje. Benzema weten we allemaal. Dat had ook niets te maken met een dergelijk gehalte, maar met het feit dat hij betrokken was bij een chantagezaak, nota bene met een Franse teamgenoot. Betreft de Marokkaanse ploeg zijn er schijnbaar dingen voorgevallen en zelfs de Marokkaanse volgers hier lopen momenteel totaal niet met Ziyech weg. Overigens was Afellay wel degelijk de mindere aanvaller. Geen schande, maar hij verloor simpelweg de concurrentiestrijd. Dus nee, een trainer zet z'n beste speler nooit op de bank, enkel omdat hij 'm niet mag. Ik kan geen situatie voor de dag halen waarin dat voorkwam zonder dat er (ernstige) omstandigheden aan te pas kwamen.

24 januari 2022 om 15:01

@fossen Ik zeg niet dat alles Schmidt zijn schuld is, maar Schmidt en Ihatteren begrepen elkaar gewoon niet waarschijnlijk. Schmidt is iemand die bij mensen in het verkeerde keelgat kan schieten en Ihatteren is dat ook gebleken. Dat is waarschijnlijk een aparte jongen die geluk moet hebben met iemand die wel op zijn golflengte zit zoals Van Bommel. Op de een of andere manier pikte Ihatteren wel alles van hem en die wist hem wel te raken. Is Van Bommel dan een betere coach dan Schmidt? Dat is mijn punt niet. Dat is gewoon een mens die Ihattaren op menselijk vlak toevallig wel begreep en wie weet kan Ten Hag ook zo iemand voor hem worden of het wordt de nieuwe Schmidt voor Ihatteren. Dit is blijkbaar een speler die niet zomaar even bij elke club kan spelen, omdat hij waarschijnlijk die harde topsportersmentaliteit mist en meer een sfeergevoelig iemand is die vertrouwen en warmte moet voelen van een coach

24 januari 2022 om 15:05

@sirius Alsof Ziyech een glazen bol had waarin hij kon zien dat Blind en Van Basten binnen twee maanden weg zouden zijn bij Oranje. Ziyech was destijds met afstand het grootste aanvallende talent op de Nederlandse velden en voor een middenvelder had hij bizarre cijfers. Die werd dan gepasseerd voor allerlei middelmaat. Het is verder ook een publiek geheim dat Van Basten Blind overhaalde om Ziyech niet te selecteren omdat Ziyech geen goede werkrelatie met hem had bij Heerenveen. Benzema was nooit schuldig bevonden destijds dus dat is een drogreden natuurlijk. Je kan niet jarenlang iemand gaan passeren op basis van iets waar geen bewijs voor is. Althans, dat zou niet zo mogen zijn24 januari 2022 om 15:10

@fossen ik heb daar mijn twijfels over. Ik denk dat Schmidt Ihattaren een flapdrol vond en dat Ihattaren Schmidt een flapdrol vond en dat dat een huwelijk is geweest dat al vanaf dag 1 gedoemd was om te mislukken. Dat kan gebeuren. Op de werkvloer heb je ook wel eens mensen die elkaars bloed wel kunnen drinken. Benzema werd zelfs zonder bewijs dat hij het had gedaan jarenlang nog gepasseerd dus dat lijkt me een drogreden. Deschamps is na jaren en Benzema zijn geweldige vorm bij Real maar gezwicht voor de publieke opinie maar niet van harte. Lees het boek van Ibra een keer. Daarin kan je meer vinden over de onderlinge relatie tussen hem en Guardiola en die was niet best

24 januari 2022 om 15:15

Dumfries, die pseudo leider die niet weet hoe een tos werkt en bij een strafschop van de tegenstander de penaltystip kapot gaat maken, hebben we het over die Dumfries?

24 januari 2022 om 15:15

Hier hebben we het laatst ook al over gehad. Ja, het zal niet geboterd hebben tussen die twee. Maar valt dat Schmidt heel erg aan te rekenen als jeugdspelertje op jouw eerste werkdag als trainer met 15 kilo overgewicht komt aankakken en rondloopt alsof ie de grote vedette is? Nee natuurlijk niet, dan denk je als trainer: wat is dit nou weer voor flapdrol. En dan roept iedereen ook nog eens dat het zo'n groot talent is, terwijl hij dat op de trainingen er dus blijkbaar niet aan kan af zien. Dus nee, als je stelt dat het 'gedoemd te mislukken' was, dan impliceer je daarmee dat de relatie gelijkwaardig begon. Dat is echter niet zo doordat Ihattaren letterlijk op dag 1 zichzelf al in de voet schoot en gedurende het seizoen maar bleef schieten totdat hij zichzelf amputeerde.

24 januari 2022 om 15:16

@paulr_1982,

Echt keurig argument dit, heel sterk.

24 januari 2022 om 15:37

@fossen Dat overgewicht van Ihatteren was zeker niet goed en onprofessioneel, maar als volwassen man moet je je soms ook kunnen inleven in mensen en denken die jongen is net zijn vader verloren, ik ga hem niet meteen keihard aanpakken maar eerst met hem in gesprek en tijdelijk behandel ik hem even met de fluwelen handschoenen en geef ik hem wat vertrouwen en warmte gezien de situatie. En ik denk niet dat je zoiets in twee weken verwerkt hebt omdat je toevallig voetballer bent. De een kan daar mee dealen en de ander komt mentaal in de knoop te zitten. We kennen allemaal het Adriano verhaal. Ik geloof wel dat Schmidt zich van geen kwaad bewust is verder, maar ik denk dat hij op dat moment gewoon niet de coach was die Ihatteren nodig had. Onder Van Bommel was het denk ik wel goed gekomen want die twee hadden echt een klik. Tussen Ihattaren en Schmidt is die chemie er nooit geweest. Schmidt is van de harde Duitse school waar het individu ondergeschikt is aan alles, waar Van Bommel denk ik iemand is die feeling heeft bij de wat lastigere karakters binnen een team, omdat hij zelf ook iemand met een eigenzinnig karakter is

24 januari 2022 om 19:17Dan begrijp je Pierre's punt niet Paul.

Bij een topclub kun je natuurlijk lekker verdienen en in the picture staan, maar waar Mo nu behoefte aan heeft is de mogelijkheid om veel aan spelen toe te komen en zich te ontwikkelen in de luwte, even uit de spotlights en terug naar basis. Dat kon bij Utrecht of elders in de middenmoot van de EV of de top van de KKD, maar bij Ajax kiest hij weer voor weinig speelkansen (wie gaat hij uit de basis spelen, denk je?), veel concurrentie, veel media-aandacht en een hoog verwachtingspatroon. Allemaal dingen waar Mo het afgelopen jaar dus niet tegen bestand bleek.

Wat is er mis met jezelf op een lager niveau weer omhoog werken? Nou ja, in de ogen van Mo is dit er mis mee: er gelden geen excuses meer op een lager niveau, als hij het daar ook niet op kan brengen dan wil hij gewoon geen profvoetballer worden.

Ik denk zelf ook dat het geen succes wordt, hoewel ten Hag in het verleden wel goede resultaten heeft geboekt met 'lastige' spelers. Maar dat is zeker geen garantie. Maar de potentie van Ihattaren hebben we allemaal wel kunnen zien, dus vanuit het (kleine)financiële risico dat het oplevert, snap ik best dat Ajax het wil proberen. Zolang hij niet het hele groepsproces ondermijnt, is het dus wel een soort van verantwoorde gok.

Hahaha krijgen we de zoveelste reactie. Alsof mensen het die jongen niet gunnen joh. Geef hem een kans. We gaan het wel zien. FC Dordrecht haha, kan zijn reactie gewoon niet serieus nemen.

Ik vind het ook jammer dat hij naar Ajax gaat maar niet om de reden die Pierre hier aan geeft. Hij zou bij Utrecht zit zelf eerst in de basis moeten knokken om vervolgens zijn niveau te gaan halen, uitgroeien tot steunpilaar in de subtop in de Eredivisie was een mooie stap geweest. Geen gaarantie dat het lukt! Ajax snap ik wel, die halen met Mo een speler waar geen dik verlies op gemaakt kan worden, maar wel dikke winst.

24 januari 2022 om 14:04

"dikke winst"
Da's ook niet echt lief he

24 januari 2022 om 14:11

Haha Nick! In die context niet, hele vette reactie .

Afellay heeft hier wel een punt. Je kunt het hebben over de club waar hij naartoe kan of gaat, maar er is sowieso eerst veel werk aan de winkel voor Ihattaren. Als hij eenmaal volledig wedstrijdfit is, zal hij ook moeten laten zien dat hij met tegenslagen om kan gaan, want die komen er altijd. Vooral als hij naar Ajax gaat zal hij ook nog eens twee concurrenten het bos in moeten sturen. Ik vraag me af of dat niet veel te veel gevraagd is voor hem op dit moment. Eerst maar afwachten of hij uberhaupt leert van z'n fouten en uberhaupt nog wedstrijdfit geraakt.

Volgens mij is er maar 1 partij die iets zinnigs over Ihattaran's komst naar Ajax kan zeggen en dat is Ajax zelf. Als die het in hem zien zitten: why not? Ja,de knul heeft een opeenstapeling van missers begaan en ja, hij is pas 19. Hem nu al definitief afschrijven is niet alleen een beetje gek maar ook tamelijk harteloos. Ajax geeft hem een kans om zijn fouten te herstellen. Als hij er dan weer met de pet naar gooit is dat vroeg genoeg om af te schrijven.

Het blijft natuurlijk wel een vreemde situatie, aan de andere kant: waarom niet? Het is duidelijk dat Ihattaren en Schmidt elkaar niet lagen. Het is ook duidelijk dat zijn buitelandse avontuur een gigantische blunder is geworden en dat lijkt vooral Ihattaren z'n schuld.

Maar aan de andere kant: Nederland heeft gezien wat een talent hij heeft. Als Ajax hem aan wil trekken kan ik me heel goed indenken dat er hele duidelijke gesprekken zijn geweest. Hij zal echt niet hoeven rekenen op een basisplaats, dat zal hij zelf ook begrijpen. En er zullen ongetwijfeld afspraken gemaakt worden waar vooral Ihattaren zich aan zal moeten houden wil hij kansen krijgen. Maar als je deze jongen voor een laag bedrag over kan nemen is het toch de gok waard? Krijgt Ajax hem weer aan de praat en op het juiste pad heb je er mogelijk een toptalent bij. Lukt het ook bij Ajax niet heeft het, waarschijnlijk, weinig geld gekost en dan denk ik dat Ihattaren z'n "top" carriere er al vrij snel definitief op zit.

Het is wachten op de volgende kleine tegenslag die Mo ongetwijfeld krijgt en dan gaan we zien of hij het bij zichzelf gaat zoeken of zoals in eerdere gevallen, alles en iedereen de schuld gaat geven. Iedereen verdiend een 2de of zelfs 3de kans maar als dit weer mislukt licht het echt aan hem zelf. En dan krijg Pierre zijn zin en is Mo zijn carrière klaar.

Ihatarren gaat vlammen, iedereen gaat zijn woorden inslikken.. Juiste moment om hem bij ajax binnen te halen.

Nu weet Ihatarren ook dat hij geen grappen meer moet gaan maken, hij komt in een goedlopend team waar ze talent herkennen.

Als hij bikkelt kan hij op het moment dat de prijzen verdeeld worden en de blessures beginnen te komen zijn waarde bewijzen

Ten Hag is wel iemand die goed met moeilijke jongens om kan gaan, tel daar de ouwe rotten bij op zoals Tadic en Blind om hem te sturen, geloof ik er wel in.
Als dit lukt heb je wel een pareltje in huis

24 januari 2022 om 16:47

Benieuwd wat Noa Lang van de door jou genoemde namen vindt.

Hij leeft helemaal geen ‘jongensdroom’, Ibrahim Je kan de beste speler ter wereld zijn en bij de beste club ter wereld voetballen. Met bakken geld, faam en status. En nog steeds kun je diep, diep ongelukkig zijn en als een hoopje ellende jezelf door het leven slepen. Voetbal is niet alles in het leven. Lijken we soms te vergeten.

24 januari 2022 om 14:38

Geld ook niet. Dat wordt ook te vaak vergeten.

24 januari 2022 om 16:49

Misschien dat sommigen dat denken, maar Ihattaran moet voor nu beseffen dat er meer is in het leven dan de Febo

Dat uitgerekend deze man hier over spreekt. Meneer die een transfer wilde forceren doormiddel van werkweigering, vindt het jammer dat iemand een transfer te pakken heeft na slecht gedrag.

24 januari 2022 om 14:55

Achja, tot nu toe heeft Pierre wel veel meer bereikt dan Mootje. Wat mij betreft mag Pierre dit gewoon aangeven, ik vind ook dat Mo soort van beloond wordt. Het maakt mij verder weinig uit of hij wel of niet slaagt bij Ajax, maar ik heb er niet veel vertrouwen in.

24 januari 2022 om 15:16

Pierre speelde zijn eerste seizoen eerste divisie toen hij 19 was, Mo heeft er al 2 op zitten op zijn 19e.

24 januari 2022 om 15:49

Ja dus? Mo heeft veel meer talent, maar doet er nog helemaal niets mee. Ik heb meer respect voor de voetbalcarrière van Pierre dan voor de nog maar korte carrière van Mo.

24 januari 2022 om 16:52

Het enige wat Ihatarran aan die 2 seizoenen heeft gehad is dat er clubs zijn die hun hand durven uit te steken. Van Hooijdonk heeft jarenlang een prijzenkast bij elkaar gevoetbald waar Ihattaran nog ver van verwijderd is wanneer hij niet drastisch het roer omgooit

Dordrecht speelt in dezelfde competitie als Jong-Ajax, dus hij mag zich, na zelf fit te worden, daar eerst invechten en waarmaken.

Pierre staat sowieso niet bekend dat hij zich kan inleven in jeugdspelers. Dus dat hij dat niet begrijpt dat er nog mensen zijn die wel hun energie in Ihattaren wilt steken dat snap ik dan weer wel.

Wauw, als je het over misgunnen hebt. Ja Ihattaren was niet profesioneel, maar hij is nog een tiener. Om dan gelijk te zeggen ja doei met je voetbal carriere, gaat weer ook te ver. Juist omdat hij een begenadigd talent heeft moet je er alles uitproberen te persen als het kan. Het is een win-win situatie. Dit is overigens wel zijn laatste kans in de top, dus die jongen weet ook wel dat het nu alles of niets wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Naci Ünüvar spreekt met veel bewondering en respect over Ihattaren

Naci Ünüvar is onder de indruk van de prestaties van Mohamed Ihattaren in diens eerste vier maanden bij Ajax. De achttienjarige Ünüvar bewondert de manier waarop zijn twee jaar oudere ploeggenoot...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren