Driessen ziet ‘verbazingwekkende gijzeling’ van PSV: ‘Te gek voor woorden’

Maandag, 24 januari 2022 om 08:15

Valentijn Driessen vindt dat er bij PSV sprake is van een ‘verbazingwekkende gijzeling’ door ‘voetbalfluisteraar’ Roger Schmidt. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft in zijn column voor de krant dat de Duitse oefenmeester algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong aan het lijntje houdt, door het besluit over zijn toekomst voor zich uit te blijven schuiven. PSV wil graag het aflopende contract van Schmidt verlengen, maar hij zegt zelf ‘geen haast’ te hebben en ‘wacht op het juiste moment om een beslissing te nemen’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dan zou ik als PSV zijnde doorschakelen naar een andere coach.Schmidt doet het niet fenomenaal ofzo bij PSV en zijn gedrag gisteren was weer eens schrijnend. Niet echt een goed uithangbord voor je club. Zijn de prestaties dan uitmuntend kan je het door de vingers zien maar dat vind ik niet het geval. Er is eigenlijk nog nooit een grote wedstrijd onder hem gewonnen mits je de JC schaal als een belangrijke prijs ziet

24 januari 2022 om 08:38

Tja je bent genaaid gisteren, daar mag best wat van gezegd worden in emotie. Verder zal PSV echt wel nadenken over een evt opvolger. Neem aan dat ze een backup plan hebben als Schmidt niet wil verlengen. En ik weet dat je geen fan bent maar de prestaties zijn nou ook niet slecht te noemen, maar fenomenaal is het natuurlijk ook niet

24 januari 2022 om 08:40

Hij wint alleen van de kleintjes en natuurlijk kan je op die manier kampioen worden maar mochten ze CL halen dan is dat wel een probleem want daar kom je niet veel kleintjes tegen. Ik snap nu ook wel waarom Schmidt botste met Ihattaren. Schmidt gaat zich namelijk zelf ook enorm vervelend gedragen bij tegenslag of als hij zijn zin niet krijgt en dan gaat hij tegen alles aan zitten schoppen en zich gedragen als een verontwaardigd kind van 6 jaar oud

24 januari 2022 om 08:42

Hoezo genaaid? Er is geen bewijs dat de bal uit was. Het was en is discutabel dus van naaien is geen enkele sprake, het heel vaak en heel hard roepen maakt het nog steeds niet waar.

24 januari 2022 om 08:44

Niemand is gisteren genaaid ga de regels eerst is lezen voor je dingen roept

24 januari 2022 om 08:44

Je bent genaaid gisteren. Nee dat zijn onderbuik gevoelens. Kijk studio voetbal maar van gisteren terug en wat optisch bedrog kan doen.

24 januari 2022 om 09:12

Genaaid ?
Ze hadden nog 5 balcontacten erna Ajax plus PSV kon nog 25 minuten proberen gelijk te komen Incl 10 min blessure tijd !?

24 januari 2022 om 09:49

Er is wel een shot dat laat zien dat de bal uit is. En er is ook een shot die sterk doet vermoeden dat de bal uit is. Alleen vindt de VAR dat niet overtuigend genoeg, vanwege het vermoeden dat de bolling maakt dat de bal boven de lijn zweeft. Alleen heeft het dáár geen bewijs van.

Kortom: men zegt nu dat het bewijs dat er is niet overtuigend is en heeft nu een beslissing gemaakt op basis van een andere overtuiging waar helemaal geen bewijs van is. Dus genaaid? Jazeker wel genaaid!

24 januari 2022 om 10:01

Creatief, maar incorrect. Het oordeel van de scheids is leidend en voor een feitelijk oordeel van de VAR moet er onomstotelijk bewijs zijn dat de bal over de lijn was. Dat was er niet, het was gewoon niet duidelijk.

24 januari 2022 om 10:14

@gomes1psv dus als er geen bewijs is dat jij iemand vermoord hebt en je wordt niet veroordeeld voor moord is dat een slecht iets? Je zegt dat er een shot is die bewijst dat de bal over de lijn is. Waar is dat shot dan? Als dat shot er zou zijn was de bal uitgegeven. Aangezien de bal niet uit is gegeven is dat shot er niet.

24 januari 2022 om 10:31

Gelul, in zo'n geval moet je als var 100% zekerheid hebben en die was er niet. Maar jij kijkt natuurlijk door een boerenbril? PSV was gewoon weer duidelijk de mindere gisteren tov van Ajax zoals elk team dat in de eredivisie nu is. Dat is geen schande maar mogelijk moeilijk toe te geven.

24 januari 2022 om 10:53

@ouwehoeri,

genaaid door je eigen slechte spel ?
genaaid door je spelers die niets creëren?
Of genaaid omdat de regels gewoon gehanteerd zijn zoals het staat beschreven?

Stop even met die bullshit, Ajax was beter, kreeg de grotere kansen, psv was laf en durfde niet te voetballen. de grens was de enige die zicht had op de bal vanuit de juist kant, was blijkbaar niet uit, de VAR kan (begrijpelijk) op die beelden geen 100% zekerheid geven, dan is het gewoon doorspelen. Misschien had psv daarna nog kunnen verdedigen, op 1 van die 5 passes die daarna nog gegeven zijn.

24 januari 2022 om 10:58

@gomes1psv,

Jou psv brilletje staat weer op.

Er is nergens een beeld dat de VAR tot beschikking had waarop het 100% met zekerheid te zeggen is. Een sterk vermoeden is ook niet genoeg, daarvoor is de VAR juist. Stel je eens voor, dat de scheids rood gaat geven aan spelers omdat ze "het vermoeden hebben" dat een speler een elleboog uitdeelt.

Jij probeert nu de regeltjes om te draaien om daarna te kunnen roepen dat psv genaaid is, je gaat gewoon mee in je calimero gedrag met je coach. Ajax terecht en reglementair gewonnen.

Take your loss

24 januari 2022 om 11:33

Overtuiging waar geen bewijs voor is? Leef jij onder een steen ofzo? De enige 2 die dit gezien konden hebben waren de 4e official en de grensrechter. De grensrechter kijkt precies tussen de benen van blind door en heeft perfect zicht op de bal. Deze grensrechter schreeuwt meteen wanneer blind de bal raakt: “HIJ IS BINNEN, DE BAL IS IN!”.

Zowel de scheids als de VAR varen dus op de koers van de grensrechter die in beginsel perfect zicht heeft moeten hebben. De 4e official bevestigt noch ontkent dit. Wellicht was hij met andere zaken bezig of hij gaat stilzwijgend mee met de grens? We zullen het nooit weten.

Dat wil dus zeggen dat de VAR de goal alleen kan terugdraaien als er onomstotelijk bewezen kan worden dat de bal uit is. Uit de cameraposities die gedurende deze wedstrijd aanwezig waren valt dit niet te concluderen. Dat betekent dat de VAR meegaat met de grens, want er is geen sprake van een foutieve beslissing. Is het zuur? ja! Ben je genaaid door de scheids of grens? Nee absoluut niet. Ben je genaaid, omdat de bal toch wel uit was? Misschien wel, misschien niet. We zullen het nooit weten.

Wil je hier uitsluitsel over krijgen, zul je voortaal de doellijntechnologie ook moeten gaan gebruiken voor de zijlijn en achterlijn. Anders zal het niet de 1e en ook niet de laatste keer zijn dat we zo een situatie krijgen. Stiekem is het ook de charme van het voetbal.

24 januari 2022 om 11:46

@gomes1psv, Ben je bekend met een fenomeen genaamd 'parallax view'? Zonee, kijk voor de grap eens op YT naar een video genaamd "how geometry created the illusion of a Flames goal". Het betreft hier een puck i.p.v. een bal maar daar laten ze zien wat een perspectief vanuit een hoek i.c.m. een puck die niet over ijs beweegt maar in de lucht is optisch een 100% doelpunt kan lijken, maar in realiteit niet volledig over de lijn is. De mensen die bal neerleggen met bolling over een stuk tape en dan filmen zoeken bevestiging dat bal nog in was, dat weten we niet met 100% zekerheid. Maar alle mensen die 100% zeker zijn dat die bal uit was maken het zichzelf wijs. Meest serieuze poging die ik heb gezien van iemand om uitsluitsel te geven is iemand die met 3D programma aantoonde vanuit vergelijkbare hoek als camerastandpunt dat bal nog in kan kon (!) zijn geweest. Alleen had die geen idee van snelheid van bal, hoogte van gras etc.

Je bestolen voelen is logisch, dat krijg je als supporter met vertekende beelden en geen definitief uitsluitsel maar overtuigd zijn dat je genaaid bent terwijl gehandeld is conform regelementen, de uitleg van arbitrage in lijn ligt met regelementen én gebrek aan bewijsvoering om originele beslissing te overrule. Ik durf niet alles wat ik heb in te zetten op of die bal in of uit was, daar missen namelijk camerastandpunten voor en heb zelf niet de software en data om realistische 3D weergave te maken die accuraat is. Heb geen idee hoe snel bal beweegt, wat de spin aan bal is en de exacte hoek, maar zijn genoeg knappe koppen bij TU opleidingen als Eindhoven en Delft die dit wel uit kunnen draaien. Dat is enige manier om met zekerheid te zeggen. Andere bepalingen van in of uit die met zekerheid zijn komen voort uit hoop dat hij in of uit is.

24 januari 2022 om 13:07

PSV onder Schmidt:

in 2020-2021

1. Kwalificatie CL misgelopen
2. Uitgeschakeld in februari door Olympiacos
3. Kwartfinale beker door Ajax
4. 2e in competitie ruim achter Ajax

PSV 2021-2022 zo ver:

1. CL Kwalificatie misgelopen tegen 10 man Benfica
2. 3e in Europa League met Monaco, Sociedad en Graz
3. Overwinteren in Conference League
4. 2e in competitie

Ik weet niet wanneer PSV tevreden is natuurlijk, maar bij Ajax zou hij de laan al zijn uitgestuurd.

24 januari 2022 om 13:26

Een kinderhand is blijkbaar gauw gevuld in Eindhoven

24 januari 2022 om 14:34

Zie wel een patroon met Van Bommel. Die werd ook veel te lang de hand boven het hoofd gehouden. Probleem met beperkte weerstand in de eredivisie is natuurlijk dat PSV de wedstrijdjes gemiddeld echt wel met de hakken over de sloot binnensleept en het scorebord zo vertekent. En PSV, waarvoor hulde, is een rustige club waar mensen de tijd en steun krijgen. Alles is er maar okey, Champions League mislopen ach, kan gebeuren. Vervolgens is het ook wel weer prima als Monaco en Sociedad een maatje te groot zijn ‘want’ wat verwacht je ook met een groter budget.. Alleen als buitenstaander zie je het zo afglijden. En straks hè, als het echt weer niks blijkt te zijn geworden, wellicht pas na zijn contractverlenging (!) dan ja, dan hoor je opeens wel die materiaal man en teammanager uit de kast komen, over HOE een drama het was achter de schermen onder Schmidt.

24 januari 2022 om 08:41

Vanuit de grond van mijn hart hoop ik dat hij bijtekent. Zelden zo een goede coach als Schmidt gezien (als Ajax supporter). 2 Jaar verder en een selectie die geen steek verder is. Wel een positieve transferbalans van +30 mio over 2 jaar gezien. Het geklaag en gezeur is amusant en laat me aan Toto Wolff denken. Heeft met Sangare, Madueke en Gakpo goud in handen, maar die spelers gaan snel vertrekken. Die willen prijzen winnen en een JC schaal is geen zilverwerk, hoe erg dat Schmidt ons dat ook wil laten geloven.

24 januari 2022 om 09:41

Heb jij een beschikbaar alternatief Japie? Ik zie zo geen waardige opvolger uit Nederland. Koeman lijkt mij niet haalbaar en die wil na Qatar weer bondscoach worden

24 januari 2022 om 09:59

Laat ruud van Nistelrooy het maar proberen. Ik als psv fan ben schmidt (al lange tijd) helemaal zat

24 januari 2022 om 10:09

Van Nistelrooij maakt idd een goede indruk maar of die er al klaar voor is weet ik niet. Je hebt honderden coaches op de wereld. Zet er wat headhunters op en je vind heus wel een geschikte opvolger voor Schmidt. Ik denk dat pakweg een Fraser, Bosz, Wormuth, Letsch, Ten Cate of Van Marwijk het echt niet minder zouden doen met dit materiaal

24 januari 2022 om 09:43

Weet je wat ik zo merkwaardig vind aan de perceptie van jou, Valentijn Driessen en zoveel anderen die steevast hun pijlen op Roger Schmidt richten? Ten eerste is er nooit ruimte om aan te tonen wat de man wél goed doet. En ten tweede wordt er nooit verder gekeken dan de omstandigheden en de beperkingen waarin en waarmee hij moet werken.

Vooral ten aanzien van dit laatste verbaast me het echt dat er geen enkel kritisch geluid klinkt over de organisatie van PSV. In plaats van het zo te framen dat 'schmidt Gebrands en De Jong aan het lijntje houdt' (typische kop van een slecht geinformeerde Telegraaf; PSV-watchers geven aan dat er gewoon en in totale openheid gesprekken gaande zijn), kun je evengoed zeggen dat andersom het geval is.

Medio 2019 gaf Toon Gerbrands aan dat PSV vier jaar vanaf dat moment bij de beste 32 clubs in Europa moet horen. Ik zie dat niet gebeuren binnen anderhalf jaar. En natuurlijk zal de prediker van 'in topsport gelden geen excuses' aanvoeren dat corona gaten in die termijn heeft geslagen, maar sinds Gerbrands' uitspraak heeft PSV geen titels bereikt of bekers gepakt, geen CL bereikt, niet van Feyenoord en slechts in een geflatteerde JC-ontmoeting één keer van Ajax gewonnen en speelt het met een CL-doelstelling inmiddels of in de Conference League tegen Macabi Haifa. Als dat aan de trainer zou liggen, waarom wil je dan met hem door en heb je zelfs geen plan B klaarliggen als dat stukloopt?

Daar zit hem vooral de crux namelijk. Gerbrands en De Jong gokken op de lange termijn en zetten erg in op talentontwikkeling. Wat prima is, want hierdoor kun je eigen of aangetrokken jeugd doorontwikkelen en met vette winsten verkopen. Alleen moet je dat in de selectie faciliteren met spelers die een hoger niveau en/of meer ervaring hebben dan het aanwezige talent zelf. En daar gaat het mis.

Onder John de Jong zijn in bijna vier jaar tijd 31 spelers aangetrokken. Zes daarvan waren huurlingen die allemaal niets toevoeg(d)en om PSV naar hoger plan te helpen en geen van hen wist stelselmatig een basisplaats af te dwingen. Ook de vijf keepers die De Jong haalde wisten of weten niet te overtuigen, inclusief Vincent Mueller die totaal niet beter is dan Max Delanghe op het niveau van de beloften en statistisch gezien heeft PSV de slechtste keeper van de competitie onder de lat. De financiële balans waar John de Jong graag naar verwijst is intussen nog te overzien door vette winsten op verkochte spelers die vanuit de beloften zijn doorgekomen of door Marcel Brands zijn aangetrokken. Onder zijn vlag is slecht Denzel Dumfries een financieel succes, kun je de beperkte winst op Angelino acceptabel noemen, is voorlopig enkel Sangaré een door hem gehaalde speler die werkelijk een klapper belooft en is verder Boscagli een speler die nog een veelvoud van de €2M kan opleveren.

John de Jong bedient zich graag van transfervrije spelers, huurlingen en goedkope buitenkansjes die de ploeg ervaring en houvast moeten bieden. In die laatste categorie kunnen we Ramalho als uitstekend beoordelen, maar Van Ginkel, Propper, Gotze en eerder Afellay, Viergever en Schwaab zijn totaal geen leiders gebleken die PSV stelselmatig beter maken. Het komt nog steeds van de paar jonge kanonnen die de jeugdopleiding aflevert. Mede om dat de beoogde winstprognoses evenmin het niveau halen: investeringen als Bruma, Doan, Gutierrez, Thomas en inmiddels ook Max gaan de hoofdprijs die PSV ervoor betaalde nooit meer terugleveren en houden de club op het EL/CF-niveau waar het juist bij weg wil.

Lang verhaal, maar het laat wel zien waarom het helemaal niet onterecht is dat Schmidt wat diepgaander vraagt aan welke koers hij zijn carriere ophangt. Kennelijk kunnen Toon en John hem niet beloven dat er echt op 'toptalent van 19 t/m 24 met al enige ervaring op topniveau' wordt geinvesteerd. Want is wat de Duitser adviseert om hogerop te komen, in plaats van 'zwak en versleten' zoals Van Ginkel, Propper en Afellay. Overal in Europa zou die zienswijze begrip krijgen, behalve in het Nederland waar een andersdenkende Duitser steevast niet gepruimd wordt. In mijn ogen zit Schmidt of zijn opvolger PSV niet in de weg, maar zijn het Gerbrands en De Jong die de club ongewild klein houden.

24 januari 2022 om 09:58

Ik ben het zo eens met jou. Het probleem zit echt dieper in de organisatie en niet (alleen) op de voorgrond op het veld en bij de trainer. Ik denk namelijk nog steeds dat Schmidt een uitstekende trainer is die ook bij de club PSV past als mens, met een tactisch plan wat goed kan werken. Maar de koers die PSV wil inzetten en het spelersbeleid daaromtrent lijken gewoon niet bij elkaar aan te sluiten. Ik ben het eens met de koers door meer jeugd in te passen en de top 32 te bestormen en ik denk ook dat deze twee koersen hand in hand kunnen gaan (zie wat Ajax bereikt heeft met jeugd en ervaren aankopen), maar de juiste mix lijkt totaal te ontbreken en aan creativiteit lijkt ook een gebrek. In dat oogpunt is het ook logisch dat Schmidt twijfelt om zijn contract te verlengen.

24 januari 2022 om 10:34

Hier moet ik je dan weer wel gelijk in geven. Goed onderbouwd verhaal.

24 januari 2022 om 11:05

Heeft geen nut om dit te zeggen Gomes, sommigen hebben nou eenmaal een aversie.

24 januari 2022 om 11:58

Goed onderbouwd! Helemaal eens, enige wat ik wel verwacht is dat Schmidt ook (grote) invloed op het aankoopbeleid heeft gehad, zeker bij jongens als Mvogo, Gotze, Max, Romalho. Wat voorlopig niet lijken op de jongens die je naar die laatste 32 van Europa loodsen. Als de constanste stroom van toptalenten van PSV (bijv het abonnement op uitstekende buitenspelers uit de jeugd) goed was aangevuld met dragende spelers was PSV al lang bij de beste 32 geweest.

24 januari 2022 om 13:27

Zo een verhaal kunnen we ook maken over Jaap Stam zijn periode bij Feyenoord en nog over honderden andere trainers. Feit blijft dat een trainer eindverantwoordelijk is voor de resultaten en daarop wordt afgerekend. Laten we verder ook niet gaan doen alsof John De Jong in zijn eentje verantwoordelijk is voor de aankopen want Schmidt heeft daar ook een groot aandeel in gehad en er zijn een hoop spelers gekomen die hij zelf graag wilde hebben

24 januari 2022 om 13:34

Tja, je kunt daarvoor naar Schmidt wijzen, maar aan de andere kant: in het land der blinden is Eenoog koning. Op Max en Gotze kun je het nodige aanmerken, maar het blundergehalte (zeker in combinatie met hun kostprijs) van aankopen als Bruma, Doan en Baumgartl - keuzes die vóór Schmidts komst zijn gemaakt - is nog wel een stukje groter. En dat PSV een mogelijkheid als Gotze aangrijpt, vind ik wel te billijken; ik heb toen niemand gehoord die dat geen stunt van jewelste vond.

Van de huur van Mvogo heb ik nooit iets begrepen. Als dat het niveau is dat je (reserve)keeper moet zijn, zet dan een eigen talent als Max Delanghe daar neer als je toch bereid bent concessies aan je keeperseisen te doen. En Ramalho vind ik geen miskoop; zijn profiel is in het licht van dat van Boscagli alleen wat onlogisch, want identiek. Een sterke beer die het grove werk in de afweer doet zou logischer zijn, maar met Ramalho heeft PSV wel weer echt een leider achterin.

Ik zou graag zien dat de geruchten die de afgelopen maanden over PSV de ronde doen waar zijn. Met Exequiel Zeballos zou PSV een prachtige opvolger voor Gakpo in huis halen, zoals Cristián Medina en Alan Varela interessante talenten zouden zijn voor het middenveld. Met Anel Ahmedhodzic achterin zou je flink wat body achterin erbij krijgen. Intussen denk ik dat komende seizoenshelft duidelijk wordt dat PSV een betere keeper zou moeten halen; in het verleden is Hendrik van Combrugge al eens genoemd. En is nieuwe centrumspits een must.

Maar genoemde talenten zouden, samen met Madueke, Vertessen, Bakayoko en eventueel Veerman, Obispo en Ledezma een mooie hoeveelheid groeikapitaal in de selectie vertegenwoordigen. Ik hoop dat Schmidt zijn zin krijgt en dit de koers wordt die PSV gaat volgen.

VAN COMBRUGG
Sambo
Ahmedhodzic
Ramalho
Max
Varela
Veerman
Medina
Madueke
???
Zeballos
24 januari 2022 om 13:37

Jij impliceert dat Schmidt eindverantwoordelijk is voor de resultaten en vergeet de organisatie. Dus vreemd dat je mij verwijt dat ik vind dat John de Jong in zijn eentje verantwoordelijk is.

24 januari 2022 om 13:52

Ik snap je punt wel, maar welke coach ter wereld is dan wel in zijn eentje verantwoordelijk voor slechte resultaten? Daar is toch altijd een organisatie bij betrokken? Dan zeg je eigenlijk dat kritiek op elke coach ter wereld onterecht is. Dat John De Jong er nog zit vind ik sowieso onbegrijpelijk. Van Bommel werd ook ontslagen door diens aankoopbeleid, maar die moest weg en De Jong mocht blijven zitten. Was dan consequent geweest en had ze allebei ontslagen. Verder snap ik ook wel dat PSV huiverig is om Schmidt alles te laten bepalen qua aankopen. Ze hebben waarschijnlijk nog steeds de nodige twijfels over zijn functioneren en stel je moet hem volgend seizoen opeens ontslaan dan zit je opgezadeld met al zijn aankopen.

24 januari 2022 om 13:56

Marcel Brands is trouwens weer beschikbaar na zijn ontslag bij Everton, dus misschien een idee voor PSV om hem te benaderen. Hij heeft altijd uitstekend werk verricht in Eindhoven. Dan heb je meteen een TD met kennis van zaken, uitstraling, rust en gezag in huis voor de langere termijn

24 januari 2022 om 14:07

Sterk stuk Gomes, niet met je al jouw reacties eens. Maar deze klopt als een bus, persoonlijk denk ik dat hij niet verlengd en naar Duitsland gaat.

24 januari 2022 om 14:29

Gomes1psv, in tal van andere topics heb ik ongeveer dat aan proberen te geven dat jij nu ook in een mooie grote samenvatting maakt. Sjappoo en dank daarvoor. Dit snijdt hout maar zal helaas niet zo aanslaan bij kortzichtige reageerders die alleen al bij het horen van de naam Schmidt het schuim op de lippen krijgen. PSV is al jaren structureel aan het underperformen, dat was al zo en is onder Schmidt zeker niet beter geworden. Ja, ik zou graag een andere trainer zien, maar ik denk dat PSV nog veel meer stappen vooruit zet wanneer de Jong en Gerbrands eens worden vervangen, Want zowel op de korte als lange termijn ziet het er niet goed uit.

24 januari 2022 om 15:22

Wij worden het niet eens ben ik bang Ik vind Marcel Brands echt overschat. Net als De Jong haalde hij ook spelers voor de hoofdprijs en zag ook hij veel te weinig belang in het investeren in een behoorlijke verdediging. Hoewel je hem de deals rondom Lozano, Guardado en Moreno kunt toeschrijven, waren zijn selecties het grootste deel van zijn tijd erg ongebalanceerd (een jaar niet eens linksback in de selectie!). Als je Boy Waterman, Marcelo en Manolev op hetzelfde niveau inschat als Mertens, Lozano en Strootman vind ik dat dubieus.

24 januari 2022 om 17:04

@gomes, onvoorstelbaar dat ik eindelijk iemand heb gevonden die ook niet zo kapot was van het werk van Brands, wat in mijn ogen veelal werd gemaskeerd door wat goede aan en verkopen aan het einde van zijn periode, maar man man, wat zaten er toch miskopen bij, en ongebalanceerde selecties

24 januari 2022 om 18:31

@ Gomes "ten eerste is er nooit ruimte om aan te tonen wat de man wél goed doet".
Je besteedt heel veel tekst besteed aan De Jong en Gerbrands en misschien lees k niet goed maar ik kan nergens ontdekken wat Schmidt dan doe goed doet volgens jou.

24 januari 2022 om 20:45

@kaassie: dat zou de post onnodig lang hebben gemaakt

Ik wilde vooral benadrukken waarom ik Schmidt niet alleen en zelfs niet hoofdaansprakelijk vindt voor de over het algemeen tegenvallende koers. Dat ik dat vooral wijdt aan de zelfgenoegzaamheid van de organisatie binnen PSV wil echter niet zeggen Schmidt niet van invloed is, laat staan foutloos. Ik begrijp bijvoorbeeld niets van zijn pleit om Zahavi en Mwene te hebben gehaald, ben het niet eens met de gronden van zijn wisselbeleid in de eerste seizoenshelft en vindt dat hij aantoonbaar tactisch heeft gefaald in de wedstrijden tegen Feyenoord, Ajax, Monaco en Real Sociedad. Cruciale wedstrijden.

Maar er is wel degelijk reden om ook aan te geven waarom het een goede coach is. Ik vind hem een goede teambouwer. Hij heeft weliswaar niet de ideale stenen ervoor, maar het is tekenend dat van de eerste aanvoerder tot en met de derde keeper met hem weglopen. Daarnaast ben ik het ook helemaal niet eens met Driessens aantijging dat er onder Schmidt geen ontwikkeling gaande is. Hij geeft vertrouwen aan Obispo en Teze als daar ruimte voor is, heeft van veroordeelde miskoop Sangaré een dragende speler gemaakt, Gakpo floreert onder zijn leiding en dat hij nog iets uit afgeschreven spelers als Mauro Junior, Doan, Bruma en Gutierrez weet te halen was zes maanden geleden ondenkbaar. Daarnaast is-ie evenmin blind voor jeugdspelers; Vertessen is onder hem een basiswaardig speler geworden, wat al eerder gold voor Madueke. En ik ben er niet bang voor dat ook Bakayoko onder Schmidt binnen een jaar die status krijgt.

Kortom: ondanks de beperkingen die de leiding hem oplegt, weet Schmidt heel aardig te presteren. Niet perfect, maar dat mag je ook niet verwachten bij deze samenstellen.

24 januari 2022 om 10:29

Bij onze club is dat een hoofdprijs Japie haha.maar je heb gelijk vindt hem nou ook niet speciaal voor hem veel andere die beter passen bij PSV.

24 januari 2022 om 13:28

Dan heb ik toch liever dat Feyenoord de KNVB beker wint ofzo dan de JC Schaal

24 januari 2022 om 14:21

Mits en tenzij zijn geen synoniemen.

Verder ben ik het wel eens met je betoog, hoe weinig verrassend het ook mag zijn.

Het lijkt wel alsof de beste man niets goed kan doen in de ogen van onze Nederlandse media. In een wereld waar de VAR correct zou handelen zou PSV gisteren een punt over hebben gehouden aan de wedstrijd en nog steeds 1e staan in het klassement. Volgens mij heeft Schmidt PSV iets anders gebracht dan de hoop dat “het misschien, eventueel, een keer zou lukken” om Ajax over een seizoen te verslaan. Maar die erkenning krijgt hij niet (genoeg) in mijn ogen. Ja, hij zou er goed aan doen door bij te tekenen of te melden dat hij vertrekt. Maar de toon waarop over hem gesproken wordt vind ik respectloos en heel typerend voor dit soort zielige krantjes..

24 januari 2022 om 08:30

Het is zeker geen andere toon als die jij aandlaat over de VAR. Want de VAR heeft 100% juist gehandeld. Dus ga dan niet zo praten over een krantje.

24 januari 2022 om 08:45

Je kunt dat wel blijven herhalen, maar sommige mensen weigeren gewoon om de regels te zien. Snap ik. Als het andersom was, zou ik ook zuur zijn. Feit (en dat is een feit) blijft dat de regels 100% goed zijn gevolgd. De rest is pure emotie. Begrijpelijk maar ondertussen zeker na een nacht slapen wel vermoeiend.

24 januari 2022 om 09:22

Stel je voor dat er geen VAR was dan had het totaal anders uitgepakt Sarcasme off.

On: Ik vind Schmidt geen slechte trainer, maar hij wint nog erg weinig topwedstrijden. Voor mij is het wel iemand die je nog wat meer tijd mag geven, hij boekt wel enige vorm van progressie en zolang dat er is gaat het goed. Dat de progressie langzaam gaat is waar, dat je echt achter loopt op Ajax ook.
Ik heb wel het gevoel dat jullie licht inlopen op Ajax. de wet van de remmende voorsprong denk ik zo.

24 januari 2022 om 08:30

Maar de VAR heeft juist gehandeld. Zij hadden niet een beeld waarmee bewezen kon worden dat de bal over de lijn was, dus blijft de beslissing van de grens/scheidsrechter staan. Hoe zuur dat ook is. Ach, waarom reageer ik nog op dit soort berichten....

24 januari 2022 om 08:33

De VAR heeft juist goed gehandeld. Het blijft toch ook wel sneu dat je verliest enkel om een ingooi die wel of niet gegeven wordt. Het is niet dat er direct vanuit de zijlijn de bal er is ingeschoten. Er waren nog wel wat momenten waar verdedigd kon worden.

24 januari 2022 om 09:05

Dan snap jij dus niet wat topvoetbal inhoudt. Het is geen amatuervoetbal he. Deze spelers lopen bij zo’n wedstrijd op de absolute toppen van hun kunnen. Ze moeten constant 100% geven. Ieder moment van onoplettendheid wordt afgestraft. Als je dan ziet dat Blind juist voor de goals zo eenvoudig langs Boscagli loopt (omdat Boscagli denk dat de bal uitgaat), komt Ajax daardoor in een gevaarlijke situatie terecht.

Feit dat Boscagli natuurlijk altijd moet doorgaan is een andere discussie.

Wel frappant dat als Ajax geluk heeft het vrijwel zelden wordt toegegeven door ze. Waarom is dat zo erg? Als ik zo een wedstrijd win zou ik direct toegeven dat je geluk hebt. Dat maakt de winst niet minder lekker ofzo toch?

24 januari 2022 om 09:24

@voetbaltjer,
Is topvoetbal dan ook niet juist alles blijven geven en ervan uitgaan dat de bal in is, want zelfs al maakt de scheids een fout (is deze keer niet gebeurt) benadeel je anders je ploeg...

Waarom is het geluk, als je het hebt over topvoetbal is dat een mooi voorbeeld. Blind gaat tot het uiterste om de bal binnen te houden en je ziet wat het resultaat is

24 januari 2022 om 09:47

Waarom geluk toegeven wanneer de niet Ajax supporters kinderachtig zijn met hun KNJB? Wanneer hun het niet kunnen accepteren dat het niet 100% te zien was en daardoor regels worden gevolgd is het klaar. Ga niks toegeven wanneer die calimero's het ook niet doen.

24 januari 2022 om 08:33

Dat heeft Schmidt toch ook voornamelijk aan zichzelf ook te danken. De KNVB beschuldigen van allerlei dingen als je zelf op 16 punten achterstand van Ajax eindigt vorig jaar, gisteren ook weer die opmerkingen van geef de schaal meteen aan Ajax alsof PSV nooit een keer een verkeerde beslissing mee heeft gehad als de beslissing uberhaupt al een blunder was. Mensen zeggen dan wel dat de 19 jarige Ihattaren een keer moet opgroeien maar dat geld ook voor Schmidt natuurlijk die zich vaak als een verontwaardigd kind van 6 jaar oud gedraagt

24 januari 2022 om 10:01

Man man man, jij zegt nooit iets uit frustratie? Zelf nooit gevoetbald zeker Japie? In de emotie en adrenaline van de wedstrijd zegt men zo veel, trainers en spelers. Het wordt nu opgevangen door de microfoons langs de zijlijn, maar elke trainer en elke speler bij wie een dergelijke discutabele en belangrijke beslissing niet in zijn voordeel uitvalt zal zijn frustraties daarover uiten. Schmidt gezien na de wedstrijd? Denk het niet. Daar was hij veel kalmer en gaf hij toe dat het een uitspraak uit frustratie was. Jij bent geen haar beter dan Valentijn Driessen door zo maar dingen te roepen en je staat totaal niet open voor andere denkbeelden over Schmidt. Vanaf het eerste moment ben jij tegen Schmidt geweest en ik heb jou nog nooit iets goeds horen zeggen over deze man. Ik hoop dat je in het echte leven wel open staat voor andere meningen.

24 januari 2022 om 10:13

Precies. Onprofessioneel gedrag mag je alleen benoemen als het over een Ihattaren, Bazoer of Tannane gaat maar als Schmidt zich onprofessioneel gedraagd mag dat vooral niet gezegd worden. Vorig jaar was het ook al elke keer raak met deze Schmidt na puntverlies van PSV. Ik kan me daarom wel voorstellen dat de media weinig sympathie heeft voor deze coach. Dat werkt hij zelf in de hand met zijn stuitende gedrag

24 januari 2022 om 08:40

Haha die man gedraagt zich als sinds dag 1 als opper calimero en legt de schuld van alle fouten bij alles en iedereen neer behalve bij ze eigen onkunde! Heb zelden zo'n triest persoon als coach gezien, van mij mag die nog lang bij die club blijven aangezien hij een succes voor verliespunten is met ze achterlijke opstellingen en keuze's.. hij gooit al vanaf dag 1 ze eigen glazen in en verdient geen enkel respect van welke krant dan ook.. de toon die hij zelf elke week uitkraamt zou je je meer druk over moeten maken dan wat een stelletje sensatie zoekende kranten over hem schrijven!

24 januari 2022 om 08:42

In de competitie doen ze het dit seizoen prima, maar ik hoor toch ook veel PSV fans die erg kritisch zijn over het spel. Zeker in de periode toen Ajax nog eerste stond (voor de winterstop). Als je gewoon heel simpel kijkt naar de resultaten onder hem, dan was vorig jaar een flop (net aan 2e, 16 punten achter op Ajax, Europees en in de beker geen potten kunnen breken) en dit jaar is de competitie dus prima, maar al wel 2x Europees "uitgeschakeld" en na de winter spelen in de Conference League. Dus ook dit jaar is het gewoon niet goed genoeg en mocht je geen kampioen worden of de beker winnen, dan is het ook gewoon een verloren jaar geweest.

Dus wat dat betreft mag Schmidt PSV wel wat dankbaarder zijn en juist wel bijtekenen of in ieder geval PSV duidelijkheid geven over zijn toekomst.

24 januari 2022 om 08:44

Als je al afhankelijk moet zijn van de VAR om een punt aan een wedstrijd over te houden ben je natuurlijk niet goed bezig. Gisteren er er juist gehandeld door de VAR , dus daar lag het niet aan.

24 januari 2022 om 09:01

Je kan het ook omdraaien he, als je door een fout van de bar wint, ben je niet goed bezig.

24 januari 2022 om 09:52

Er is alleen geen fout gemaakt door de var, dus je punt gaat niet op.

24 januari 2022 om 09:14

Jij gaat uit nav de rest gespeelde tijd maar wie zegt dat het gelijk zou blijven ?

24 januari 2022 om 09:25

Wel leven gelukkig gewoon in een wereld waar de VAR 100% juist gehandeld heeft. We leven alleen ook in een wereld waar niemand wil begrijpen hoe de VAR werkt omdat het dan makkelijker is heel de tijd te zeiken.

24 januari 2022 om 09:31

Dat supporters het niet begrijpen daar kan ik nog inkomen maar dat een coach na zo een beslissing in een complotwappie veranderd dat vind ik wel enorm schrijnend om te zien

24 januari 2022 om 09:34

Dat je zoiets in emotie zegt zou nog moeten kunnen. Alleen moet je er dan wel van bijleren en het niet heel vaak gaan doen en ook nog eens achteraf in je interview.

24 januari 2022 om 09:38

Dat is zeker waar maar vorig jaar deed Schmidt dit ook al meerdere keren dus hij leert er niet van

24 januari 2022 om 11:56

@lierse, Als je dan Rik Elfrink van Eindhovens Dagblad, toch de journalist die dichtste op vuur zit betreffende PSV, moet antwoorden op de vraag of hij mensen binnen PSV heeft gesproken die zeggen dat er ook een kans (!) was dat de bal niet uit was moet hij zeggen, en ik citeer, "nee. Nul." dan is er geen probleem met het niet begrijpen van de VAR maar met het niet willen accepteren dat er verloren is.

24 januari 2022 om 13:01

Lijkt me ook. Het gewoon niet willen begrijpen omdat je zo maar over 1 ding moet praten. En bijvoorbeeld niet over het enorme gebrek aan kwaliteit dat PSV gisteren op het veld had staan.

24 januari 2022 om 15:53

Je bent een uitbal misgelopen op het middenveld. In een situatie waarbij het echt maar de vraag is of de bal echt uit was of niet. Dat even later Mazraoui een wereldgoal maakt, komt niet doordat die uitbal van zware invloed was op hoe PSV stond, dat er tactisch ineens niets van klopte. Het was gewoon de klasse van Mazraoui.
Als Ajax die goal niet had gemaakt, kan je nimmer stellen dat het een gelijkspel geworden was. De eindfase zou dan geheel anders verlopen zijn.
De hele wedstrijd was de taktiek van PSV zeer afwachtend. Het is echt maar de vraag of die het juiste antwoord was op het spel van Ajax.
Op mij komt dat hele gedoe van Schmidt over die wel of niet uitbal over als een groot excuus.

Als je de balans op maakt, zeker mbt aankopen is het bizar wat hij uitspreekt.

Max en mwene zitten inmiddels op de bank… hierdoor is de marktwaarde van eigen jeugd speler teze het afgelopen half jaar flink gekelderd.

Zahavi heeft al een tijd niet meer de echte voorkeur. Vinicius ook niet.

Drommel is minder dan unnerstal dus een slechte ruil. Mvogo ook een aankoop van schmidt heb je dus ook geen drol meer aan en überhaupt weinig aan gehad.

Propper is gestopt, ihatarren ben je onderweg ook verloren.

Van Ginkel is niet het niveau dat je dichter bij ajax brengt.

Daar tegenover staan sangare gotze en ramalho en hij krijgt doan en Bruma wat meer aan het voetballen.

Wil de jong echt nog zoveel geld steken in de keuzes van schmidt?

24 januari 2022 om 08:37

Teze en Boscagli zijn onder Schmidt ook beter geworden.

24 januari 2022 om 09:00

Teze is 20 jaar die was onder iedere trainer beter geworden momenteel. Boscagli vond ik altijd al een heel goede voetballer, maar volgens mij was ik de enige die daar zo over dacht tot schmidt hem een keer op het middenveld zette.

24 januari 2022 om 08:57

Geen idee wat je probeert te zeggen. Met het op de bank zetten van Max, is in jouw theorie de marktwaarde van jeugdspeler Mauro daarentegen wel weer gestegen. En die van Obispo ook en die van Madueke aanvankelijk ook. Zahavi kon ook geen voorkeur krijgen, want die was geblesseerd. Als je mvogo beschouwd als zijn aankoop, en Drommel die van de jong, dan zeg ik toch dat mvogo een betere keuze zou zijn. Propper stopte naar mijn kennis niet vanwege schmidt, Mo wil ik niet eens woorden over vuil maken totdat hij op z’n streefgewicht zit. Van Ginkel ben ik eens, maar ten tijden van zijn eerdere leenbeurten was hij een prima speler. Was een gokje waard wat mij betreft. Zowat alles wat je noemt vind ik vreemde argumenten tegen schmidt. Hij heeft naast Mauro, Obispo en Madueke ook de reeds afgeschreven Doan, Guti en Bruma weer aan de gang gekregen. Toppers? Nee, maar met deze jongmens in de basis hebben ze het veelmsterekere Ajax gisteren ook zeer behoorlijk bestreden. Vind ik schmidt goed? Nee, ik heb twee jaar gekeken en in mijn optiek zijn de poppetjes veranderd, maar is het voetbal nog kwalitatief hetzelfde. Rommelig, fragiel en zonder vastigheden. Maar ik zou ook daarmee ook kunnen stellen dat gerbrands/de jong daar allerlei steken hebben laten vallen, ook door het huidige niveau te accepteren en überhaupt contractverlenging te overwegen

Als je met z'n opstelling en strijdplan Thuis tegen Ajax Begint wil je voetballen om niet te verliezen.
Met z'n instelling en angst win je nooit wat.
Zeker niet in de 88e minuut komen er 3 spitsen in.
Dus niet zeuren over een incident wel of niet uit.
Teveel angst voor Ajax was de hoofdoorzaak van het puntenverlies.

24 januari 2022 om 08:46

Ik ben geen schmidt fan, verre van dat, hij mag van mij per vandaag vertrekken, maar Ajax imponeerde ook niet gisteren en die geven toch ook gewoon dikke miljoenen uit, dus als er een ploeg is op dit moment die in Nederland niet het aantal punten haalt dat bij de verhoudingen past dan is het Ajax wel. En verder heeft de vermeende uitbal helemaal niks te maken met een spelopvatting.

24 januari 2022 om 08:50

Omdat Psv angsthazenvoetbal inderdaad en puur bezig was met Ajax het voetballen onmogelijk te maken ipv zelf proberen de aanval te zoeken en kansen te creëren. Dan is het lastig om te imponeren als er maar 1 club wilt.

24 januari 2022 om 08:58

Laten we de tegenstanders van Ajax ook allemaal vragen om ze het voetballen mogelijk te maken, hoeveel hulp wil je hebben?

24 januari 2022 om 08:59

Ajax imponeerde gigantisch zelfs. PSV had zich volledig aangepast en ging helemaal voor voetbal onmogelijk maken. Het aller simpelste wat er is. En nog vond Ajax voetballend de oplossing binnen 15 minuten. Het begon met mogelijkheden en eindigde uiteindelijk in een goal van een geblesseerde speler. Daar regen over had PSV een schot en een kans uit een standarrdsituatie. Verder echt 0 mogelijkheden. De 2e helft had PSV een fout nodig om de goal te maken, maar toen ze er in begonnen te geloven en wat meer te voetballen, noteerde je in pakweg 10 minuten 3 mega kansen voor Ajax. Het beste wat PSV daar tegenover stelde waren mogelijkheden die kansen hadden kunnen worden als of Ajax slechter had ingegrepen of PSV ze beter had uitgespeeld. Dat is wat anders dan kunnen klagen over de belabberde manier van afwerken. En toen de rollen omgedraaid werden en Ajax vooral de voorsprong wilde verdedigen en de boel afbreken, zelfs toen bleef het voor PSV bij onbenutte mogelijkheden en halve kansen en was de grootste kan wederom voir Ajax, nog op de counter ook. Het was echt een slordige wedstrijd over en weer, maar als je naar de grote lijn kijkt was Ajax beter in het opbouwende voetbal wat bij Ajax hoort, maar ook in het meer reactie voetbal, toch kwaliteiten die voornamelijk PSV worden toegedicht.

24 januari 2022 om 09:00

Zelf zien ze dat totaal niet zo. Schmidt zei bij ESPN dat ze de betere waren.
Ik vond het spel van RedBull destijds geweldig, maar deze visie zie ik niet meer terug bij Schmidt. Ik betwijfel ook of hij dat zelf nog steeds voor ogen heeft.

24 januari 2022 om 09:04

Ajax imponeerde? Snel tevreden. Zo goed vond ik het niet. Ze hadden duidelijk moeite met goede opbouw.

24 januari 2022 om 09:15

Ajax was gisteren inderdaad niet goed. Dat was de verdienste van PSV die het Ajax door hun positiespel onmogelijk maakte. Het werd ook pas een wedstrijd na de 1-1 toe je zag dat PSV niet meer de discipline had / kon opbrengen om de looplijnen van Ajax dicht te zetten. Het is een manier van voetballen en het is ieders goed recht. Ik snap PSV ook nog wel. Je mist een paar basisspelers en je staat 1 punt voor. Dus een gelijkspel was een dikke prima geweest. Maar het voetbal wordt er niet mooier op. En ja dan zie je dat Ajax het daar heel lang moeilijk mee heeft. Maar dat hadden ze ook tegen Utrecht (eerste seizoenshelft) of Groningen. Sterker nog die ploegen wisten dat in plaats van 60 minuten 90 minuten vol te houden. Imponeren gaat me dan ook zeker veel te ver. Daarbij denk ik dat Ajax ook echt met zenuwen in de benen speelde. Ze wisten ook dat een verlies tot een achterstand van 4 punten zou leiden. Zaak was dan ook om zeer gedoseerd de aanval te zoeken. Als je dat allemaal bij elkaar optelt dan krijg je een draak van een wedstrijd. Exact wat we gisteren tot minuut 60 voorgeschoteld kregen. Analisten zoals Perez die dit vonden tegen vallen gingen volledig voorbij aan deze context en vallen wat mij betreft volledig door de mand.

24 januari 2022 om 09:31

Rochus, dit vind ik nou een realistische kijk op de zaak. Ik ben psv fan en enorm zuur van de nederlaag, maar ik kijk ook 99% van de wedstrijden van Ajax en daarin vind ik ze echt goed spelen. Om jaloers op te zijn, want psv is onder schmidt al 2 jaar op hetzelfde, niet al te hoge niveau aan het rommelen. Maar gisteren vond ik psv behoorlijk staan, ja het was defensief maar waarom zou je een strijdwijze veroordelen (je bent toch vrij om te kiezen hoe je de punten wil halen), tegen een Ajax dat op elke positie zowat een betere speler heeft staan. Dit is toch gewoon het Ajax dat indruk maakt in de CL, die aankopen doet (en goede) van 15 miljoen en hoger op cruciale posities? Nou, dan vind ik een strijdwijze die defensief is te noemen best te verdedigen. Dat Ajax beter was vond ik ook al niet verrassend, dat kon ik ook op voorhand al wel zeggen. Maar het was een steekspel waarin psv inderdaad niet probeerde te verliezen en Ajax wel wat aanvallender speelde, maar er kwam pas wat schwung in toen psv na de 1-1 ook wat verder uit de organisatie speelde. Toen werd niet alleen psv dreigender, maar ook Ajax. Tot die tijd had Ajax, in tegenstelling tot veel wedstrijden die ik van ze heb gezien, gewoon moeite met het blok dat psv had staan.

24 januari 2022 om 10:18

@yoda: Wat jij hier aangeeft is precies wat er mis is bij Psv. Zijn onder Schmidt al 2 jaar aan het rommelen. Ik begreep de insteek van het verdedigende spel, maar tegelijkertijd wordt het rommelend uitgevoerd.

Bij de 0-1 staan de centrale verdedigers lucht te dekken. Zo'n bal mag nimmer door notabene een speler op 1 been ingekopt worden. Verder bestond de aanval alleen uit spelers die de bal in de voeten willen hebben. Tussen de 1-1 en 1-2 kon Ajax hierdoor veel makkelijker de bal heroveren en de aanvallen opzetten.

24 januari 2022 om 14:21

Yoda tegen Andres zei ik het ook, natuurlijk valt er niet te voetballen met 11 man gaat verdedigen! Ik blijf het een schande vinden, en dat thuis terwijl je de koppositie verdedigend! Reactie voetbal vanuit een gesloten verdediging is het echt niet, vanuit een gesloten verdediging kan het ook wat aanvallender als thuisploeg laten zien wie de baas is. En jullie zijn de grootste concurrent, met ook veel topspelers een paar waren welus geblesseerd. Maar anders was op dezelfde wijze gespeeld! Dat een Pec of Fortuna zo laf speelt begrijpt iedereen, maar een grote club als Psv? Jaar in en jaar uit?

24 januari 2022 om 14:26

Yoda uiteraard mag Psv zelf weten hoe ze spelen, maar na de 1-1 zag je Psv ook meer durven en enkele mogelijkheden krijgen. En Ajax had het inderdaad lastiger, maar zoals ik net zei als je met zoveel man verdedigd krijg je dat. Zag gisteren liever gewoon 2 vechtende voetballende teams.

24 januari 2022 om 14:38

Sulejmani, ajax in balbezit valt met 7 man aan. De centrale verdedigers blijven doorgaans rond de middenlijn hangen, met daarvoor nog Alvares, maar de rest staat vaak diep. Het positiespel van ajax is gewoonweg goed. Dat laten ze week in week uit zien, ook tegen teams die toch worden gezien als een maatje groter dan PSV (dortmund, Lissabon). En toch hoor ik hier op het forum steevast de klacht dat tegenstanders zo massaal staan te verdedigen. Noem mij maar gek, maar alle tegenstanders die lekker meevoetbalden met ajax werden gewoon de pan in gehakt. Ook in de CL. Ajax is gewoon een hartstikke goed team, als die met 7 man aanvallen, dan verdedigen je toch ook met 8? In een aantal wedstrijden dit lopende seizoen is dat ajax enorm tegengevallen en hebben tegenstanders op die manier punten gehaald. Leg mij uit waarom een club in Nederland, die op zowat alle posities mindere spelers heeft staan dan ajax NIET defensief zou moeten opereren. Omdat ajax dat niet leuk vind?

Het is zo wie zo gevaarlijk wat PSV doet om zo lang te wachten. Of ze moeten iemand direct klaar hebben staan als Schmidt over een paar maanden besluit om niet verder te gaan .

24 januari 2022 om 08:55

Van Nistelrooij

Ã¢â‚¬å“ Driessen signaleert dat het er â€ëœverdacht veel op lijktã¢â‚¬â„¢ dat Schmidt eerst wil dat PSV zich â€ëœfundamenteel versterktã¢â‚¬â„¢, alvorens hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract.ã¢â‚¬â. Nou ja, dat is gewoon schmidt zijn goedrecht als het waar is. En hij heeft nog gelijk ook nog als hij vind dat er beter spelers moeten worden aangetrokken. Maar na 2 jaar k*tvoetbal is het eigenlijk nog te gek dat de jong en gerbrands nog overwegen verder te gaan met m. Mijn conclusie; alle 3 niet capabel.


24 januari 2022 om 14:28

Achja Driessen moet je eigenlijk negeren, doet niets anders dan stoken.

24 januari 2022 om 14:40

Dat is ook waar. Maar ik blijf ze allemaal incapabel vinden , inclusief Driessen dan

24 januari 2022 om 19:02

Yoda dat snap ik ook, probeer Brands terug te halen zou ik zeggen.

PSV wilt en moet ieder jaar kampioen worden. Als je dat al een tijdje niet meer bent geworden gaat dat frustreren. Het verschil met Ajax is gewoon veel te groot, niet alleen omdat Ajax gisteren heeft gewonnen, maar ook als je kijkt naar de financiën en het spelersmateriaal. Dat is op dit moment de pech van elke trainer die bij PSV gaat zitten. Al stellen ze Guardiola of Klopp als trainer aan, kampioen wordt PSV (normaal gesproken) niet. Als ze nou eens stoppen met dat krampachtige gedoe over dat kampioenschap en zich focussen op P2 en het bereiken van de groepsfase Champions League, komt het succesgevoel vanzelf wel terug en wie weet wat er dan mogelijk is.

24 januari 2022 om 10:50

Maar het gekke is dat Psv een enorm kapitaal achter de hand heeft. Van de miljoenen van Malen en Dumfries is amper gebruik gemaakt. En dan hebben ze nog de deal van 50 miljoen van extene investeerders. Dan zouden Drommel, Mwene, Obispo, Mauro jr, Van Ginkel en Guti snel naar de achtergrond verdwijnen. Ergens gaat er iets mis in Eindhoven of ze geven te positieve signalen af die ze niet kunnen waar maken.

De tendens onder PSV-fans die ik persoonlijk ken is negatief waar het komt op het functioneren van Schmidt. Hij presteert gewoon niet en dat had onderhand toch wel eens moeten gebeuren. Bovendien loopt hij wel erg vaak te raaskallen. Het is als je het mij vraagt de hoogste tijd dat PSV doorschakelt. Deze man gaat de club niet verder brengen met zijn droomverhaaltjes over Vollgass-Fussball. Wat PSV gisteren liet zien was gewoon afbraakvoetbal en dat is niet voor het eerst. Overiens is het ook maar de vraag of je de Jong en Gebrands moet laten zitten. Mij lijkt het beter op de bezem er doorheen te halen.

24 januari 2022 om 09:46

Ik ben het met je eens. Twee jaar de kans gehad. Maar het aantal lichtpuntjes is op de vingers van 2 handen te tellen, de standaard is middelmatig spel. Schmidt moet weg en aangezien de jong en gerbrands deze standaard blijkbaar al genoeg vinden om verlenging te overwegen, morgen zij ook weg. Schmidt heeft het recht om spelers te eisen wat mij betreft. Maar als ik kijk naar de samenstelling van de selectie, dat is de taak van de jong, dan is die ook niet in orde. Te veel spelers die pas wat gaan doen als ze aan de bal zijn. Te weinig spelers die vanuit het middenveld zorgen voor diepgang. Sangare, Guti, van Ginkel, Gotze en nu ook weer Veerman, dat zijn allemaal spelers die de bal komen halen en m in de voetjes willen hebben. De selectie mist middenvelders met diepgang (typetjes Davy Klaassen, Guus Til). Ze missen ook middenvelders of aanvallers die je onder pressie kunt aanspelen, die m dan vasthouden, een van Ginkel in zijn goede tijd had dat, nu nog zelden. Een rustpuntje die je kunt aanspelen en als team weer even kunt bijsluiten. Gini Wijnaldum had dat, Guardado ook. En bij Ajax is dat nu Tadic, Gravenberch of desnoods Haller. Met het missen van diepgang en/of aanspeelpunten kom je dus in de problemen als tegenstanders druk zetten. En dat zie je dus bij alle wedstrijden die psv speelt. Zolang tegenstanders achteruit lopen komt dat niet aan het licht, maar als een Vitesse, een Groningen, AZ, Ajax of zelfs een Telstar vooruit gaat lopen dan ontbreekt bij psv de rust en verzanden ze in lange ballen. Naast dat gemis vind ik dat psv ook in elke linie een speler mist met een over mijn lijk mentaliteit. Dat mogen best wat mindere spelers zijn, maar dan bedoel ik gewoon echte mannen. Al dat gemis is gewoon op t conto van de jong te schrijven. Een brave jongens selectie

24 januari 2022 om 11:39

Geen speld tussen te krijgen. Tel daarbij op dat Schmidt eerder al heel wat in de melk te brokkelen had waar het aankwam op spelers halen. Spelers die een meerwaarde voor de selectie brengen zijn gewoon beperkt. Sangare, Max en Götze vormen hierin een uitzondering. Zij presteren doorgaans steady, mits fit. Götze vind ik nog steeds een speler waarvoor je naar het stadion komt. Veel voetbalgogme en voor de Eredivisie een hele behoorlijke speler. Het enige wat Schmidt niet heeft meegezeten zijn de vele blessures en coronabesmettingen op soms vervelende momenten. Maar dat is dan ook het enige wat voor hem pleit. Ik vind vooral dat het in zijn speelstijl en de samenstelling van de selectie moet worden gezocht.

24 januari 2022 om 11:50

inderdaad Messiono. Gotze zou denk ik helemaal tot bloei komen met een fatsoenlijke spits en een middenvelder die naast hem ook af en toe opduikt in de 16meter. Dan zijn niet alle ogen op hem gericht en hoeft hij ook niet steeds de bal te gaan halen op plaatsen waar hij niks kan uitrichten. En ja, de speelstijl van schmidtã¢â‚¬â¦.wat is die nou eigenlijk? In de aanval allemaal door elkaar gaan rennen en samenkomen in het midden van het veld. Het vleugelspel is, met uitzondering van de eerste 5-6 duels van dit seizoen, slecht of iig voorspelbaar. Destijds stond psv volgens mij ook breder en was het baltempo veel hoger dan nu. Defensief is het gewoon fragiel, getuige de vele tegentreffers, maar eigenlijk elke tegenstander krijgt wel kansen. Ook Telstar, GAE, RKC of Willem II die er doorgaans moeite mee hebben om tot kansen te komen.

24 januari 2022 om 14:31

Yoda, met dit betoog ben ik het wel 100% eens. Psv kan beter schoon schip houden.

24 januari 2022 om 14:40

een wonder, we zijn het vandaag nog een keer eens

PSV heeft echt wel een lijstje met mogelijke opvolgers klaar hoor. Ik hoop ook dat Schmidt niet verlengt. Heeft echt te weinig gepresteerd en heeft het team niet veel verder gebracht dan 2 jaar geleden.

Ajax en Fortuna vallen mij op.
Ajax 5 tegegoals. Fortuna50
Het lijkt alsof Psv dichterbij Ajax is grkomen maar een ploeg met maar 5 tegengoals had nooit zoveel punten mogen hebben verspeeld.
Hierdoor Lijkt het alsof het de kracht van Psv is geweest.
De kop van Ger Brandts en Jong hangt af van Feyenoord.
Krijgt Psv weer een pak rammel dan is plek 2 (intern is Psv volgens Schmidt kampioen) ook mislukt.
Net als al het andere
Ik blijf erbij Toon is schuldig

Schmidt is en blijft een groot klein kind. Hij beseft terdege dat hij het in Eindhoven niet voor elkaar gaat krijgen. Veel wensen zijn ingewilligd, maar daarentegen komt Psv geen stap verder. Hij zal met stille trom vertrekken en zijn stafleden zullen met hem terugkeren. De Eredivisie heeft nooit het alom geprezen vollgassfussball gezien. Een ervaring rijker en illusie armer!

Blijft toch zielig die Driessen. Kan schijnbaar niet verkroppen dat zijn "voetbalkennis" niet wordt gebruikt. En maar schoppen en zuigen naar Schmidt. PSV staat gewoon 2e en heeft alles in eigen hand. Niet ieder team voetbalt als Ajax. Maar ook die verspelen punten.

Lijkt me niks mis mee om even op Schmidt te wachten. Geen overhaaste beslissingen nemen. Hij heeft de selectie naar zijn hand gezet, een bepaald systeem erin geslepen althans geprobeerd, ze zijn een bepaalde weg in geslagen en dan kan het volgens mij geen kwaad om nog even te wachten. Hij doet het niet boven verwachting goed, maar 2 pnt achter op Ajax is ook weer niet slecht waar iedereen vooraf een straatlengte voorsprong voor Ajax had voorspeld.

Ik zie graag dat Koeman weer trainer van PSV wordt. Hij zal niet weer de 'trein ' naar Valencia pakken dan🤪

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

PSV doet verrassing van het seizoen nieuw contractvoorstel

PSV wil het contract van Érick Gutiérrez openbreken en verlengen. De middenvelder beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij de Eindhovense club en ziet dat nu beloond worden met een nieuw...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren