Rafael van der Vaart: ‘Als je dit kan... dit gaat een hele grote speler worden’

Maandag, 24 januari 2022 om 22:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:15

Rafael van der Vaart zag Noussair Mazraoui zondag uitblinken bij Ajax in de gewonnen topper tegen PSV (1-2). De analist van Studio Voetbal voorspelt de 24-jarige rechtsback een grote toekomst en gelooft dat hij in de absolute top meekan. "Mazraoui was echt geweldig", aldus Van der Vaart.

"En ik weet dat iedereen dit ziet, maar dat hij als back echt in het middenveld komt...", zo licht Van der Vaart de kracht van Mazraoui uit. "En Lisandro Martínez geeft hem echt wereldballen. Volgens mij is Josep Guardiola hier ooit mee begonnen met Philipp Lahm bij Bayern München." Mazraoui knalde tegen PSV de beslissende 1-2 prachtig in de kruising. "Die bal was uit (in aanloop bij Daley Blind, red.), maar goed, we gaan door, en dan is het uiteindelijk natuurlijk wel een wereldgoal. Als je dit kan... dit gaat gewoon een hele grote speler worden. Hij gaat denk ik ook een hele grote transfer maken." Mazraoui kondigde na de wedstrijd min of meer aan transfervrij te gaan vertrekken bij Ajax.

Van der Vaart heeft ook kort aandacht voor Jurriën Timber, die juist belangrijk was bij het eerste doelpunt van Brian Brobbey. De centrumverdediger van Ajax maakte zich aanspeelbaar voor zijn collegaverdediger Martínez door het middenveld in te stappen. "Dit zie je toch geen centrale verdediger doen?", zegt Van der Vaart. "Het is tien meter naar voren lopen. Even naar voren en een driehoekje maken."

En ook doelman Remko Pasveer imponeerde Van der Vaart. "We hebben het er niet zo vaak over, maar hij is eigenlijk geruisloos een topkeeper geworden", aldus de oud-middenvelder. Pierre van Hooijdonk voegt daaraan toe: "Hij heeft ook wel een beetje het geluk van een topkeeper, zonder hem tekort te doen. Want vandaag had hij ook geluk dat die kopbal (van Olivier Boscagli in de 41ste minuut) recht op hem af kwam. Hij zit wel in een fase, al best wel een tijd, dat dat allemaal gebeurt. Dan doe je toch iets goed."

Arno Vermeulen oppert de 38-jarige Pasveer zelfs als optie in Oranje voor het komende WK. "Het schiet niet heel erg op met de keepers", aldus Vermeulen. "Als je de leeftijd even parkeert, is hij een van de weinige keepers die het goed doet. Jasper Cillessen is altijd geblesseerd en houdt het nooit lang vol. Ik denk dat Pasveer erin moet gaan geloven." Van Hooijdonk ziet het echter minder zitten en zegt: "Pasveer is op zo'n respectabele leeftijd... we hebben ook Justin Bijlow nog."Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Denk dat Nous echt bij een Bayern München of Real Madrid op de back meekan vind hem beter dan zowel Pavard als Carvajal met alle respect die laatste raakt aardig op leeftijd en ook bij Spurs zou die niet misstaan denk dat ie beter is dan Doherty.

24 januari 2022 om 00:26

Wil hem eigenlik wel bij Bayern zien inderdaad. Pavard is sowieso geen geweldige back dus dat zal een leuke concurrentie strijd worden. Weet niet of ik hem in de Prem vind passen, is wellicht niet fysiek genoeg.

24 januari 2022 om 00:35

Bayern, Barca, Real..... Topclubs die hem evt zullen liggen, die technisch aanvallend voetbal willen spelen en die het risico met hem wel durven nemen nu hij transfervrij is. Ik heb alleen t gevoel dat het Italië wordt, met Juve als grootste kanshebber.

24 januari 2022 om 03:19

Het Milan-shirt zou hem goed staan. Sportief en financieel kan Ajax hem echter nog sportief bieden. Latennwe wel wezen; enkel zijn 1e seizoen ná zijn debuut speelde hij meer dan 25 competitiewedstrijden. Hieruit blijkt al dat hij blessiregevoelig is en dat vooruitzocht kan clubs besluiten toch minder ver voor hem te gaan dan hij zelf denkt alhowel hij echt wel een goede speler is. Een echte type speler die bij Ajax past

24 januari 2022 om 04:23

Hoezo? Het is gewoon een topspeler, dat ziet heel Europa! Verdediging staat sowieso als een huis. Minste goals tegen in de ED maar ook in de CL bijna het minst gepasseerd in de groepsfase. Alleen Bayern had er minder tegen volgens mij. Het is spijtig dat ie transfervrij gaat vertrekken maar we hebben van hem genoten en dat zullen we doen tot zijn laatste game in het wit rood wit...

24 januari 2022 om 00:27

Over de eerste twee opties ben ik het zeker met je eens. Ik denk dat Spurs dan weer niet zo'n goede optie is voor hem. Hij moet in een dominerende ploeg spelen die alleen maar aan aanvallen denken en hoog staan. In de Premier league zal hij op City na teveel in de duels komen en teveel moeten verdedigen, want laten we eerlijk zijn dat verdedigen en zijn fysiek zijn mindere punten van Mazraoui. Dat is dan ook precies de reden waarom de PL nog het minste bij hem past. Met zijn loopvermogen en aanvallende kwaliteiten zullen een Bayern en Real ideaal zijn voor hem.

24 januari 2022 om 10:44

Hahah beter dan Carvajal. Grootste grap van de dag. Al wil ik Mazraoui wel graag zien bij Real Madrid, vanwege de blessuregevoeligheid van eerstgenoemde

Vond hem in de eerste helft misschien wel de slechtste van het veld. Heeft zich in de tweede toch wel goed herpakt met uiteraard oa die schitterende goal. Vond het ook opmerkelijk dat Perez het had over dat hij beter niet naar de absolute top kon gaan. Wat kan hij nog leren bij een Wolves dan (behalve harder rennen natuurlijk)? Hij is nog niet op zijn top, maar een jaartje bij Bayern en hij kan zo maar eens op het niveau Cancelo komen

24 januari 2022 om 07:11

Vond het ook vrij komisch dat hij motm werd geselecteerd. Bij ziggo lieten ze in de rust zien hoe veel moeite Ajax had hem aan de bal te krijgen.
Nog komischer vind ik dan dat hij door al die analisten inderdaad als motm werd gezien
-Edit-
Zelfs door die van Ziggo terwijl die 3 kwartier ervoor lieten zien hoe hij totaal niet in de wedstrijd zat.

24 januari 2022 om 08:24

De wedstrijd beslissen met een prachtige goal (als verdediger nota bene) geeft je altijd wel wat extra krediet voor de man of the match verkiezing. Hoe vaak wordt degene die de winnende goal maakt in de slotfase motm? Bijna altijd.

24 januari 2022 om 08:32

@Gaobear: als hij de tijd krijgt om in het niveau van bv Bayern of Real te groeien dan kan hij een hele grote worden. Als hij bij een topclub wordt gehaald en er meteen moet staan dan zou dat wel eens kunnen tegenvallen. Niveauverschil is te groot met Ajax en de eredivisie.

24 januari 2022 om 17:39

Dan moet ie nog heel veel stappen maken. Vooral aan de bal is Cancelo echt nog wel een klasse beter. En t track record van eredivisiespelers die naar een topclub gaan is niet al te best. Denk dat hij prima in de middenmoot kan spelen ergens. Spelen tegen tegenstanders die aantoonbaar veel beter zijn, daar wordt ie sws beter van i.p.v. de bank bij een topclub.

24 januari 2022 om 18:17

Daarbij verdient wat mij betreft maar 1 man het en dat is brobbey, om zo diep te gaan na die klapper en nog even de 1-0 eruit te persen… Ajax was vrijwel tandeloos tot de 1-1 met Danilo in de spits.

Ik denk zelfs dat Mazraoui voor de contract onderhandelingen al had besloten, om transfervrij te vertrekken. Uiteraard zijn eigen beslissing, maar blijft zo wrang hij is echt een man van glas geweest. Kind van de club, tevens ook heel veel geld door de club in hem geïnvesteerd. Dit seizoen vind ik hem echt een van de steunpilaren en beste spelers, maar dan toch net als Brobbey de club niet eens een op z'n minst afgesproken of gereduceerde transfersom gunnen. Voor iedere club is het toch wel fijn als een jeugdspeler, een mooie transfersom opleverd.

24 januari 2022 om 01:01

Hij is boos dat heel veel andere veel meer verdienen. Aan de andere kant hij heeft in 2018-2019 een hele seizoen meegedaan en vorig jaar voor grote deel. Overmars was slim geweest als hij zijn contract in 2018-2019 had verlengd en een hoger salaris had gegeven. Kon die nu mooi voor 20 miljoen weg.

24 januari 2022 om 01:08

Ik vond niet dat hij dezelfde impact had als Blind en Tadic in 2018, we zijn geen ManCity dat iedereen 5 miljoen per jaar kan verdienen.

24 januari 2022 om 10:44

Hij heeft ook minder recht gehad op dat geld wat anderen verdienden. Blessures, niet een stabiele speler die de kar trok. Dit seizoen is hij pas een sterkhouder. Daarvoor vond een groep mensen Dest zelfs beter en was nous verdedigend echt niet zo goed. Hij liet veel steken vallen. Als het om geld gaat, ga dan maar lekker weg denk ik dan.

24 januari 2022 om 01:36

Boeie. Nous heeft zich met een amateur contract helemaal omhoog gewerkt. Echt een topper. Gun hem best die transfervrije status waardoor die waarschijnlijk een stap naar de echte top kan gaan zetten.

24 januari 2022 om 04:39

Blaugrana ik ben blij dat jij geen beleidsbepaler bent bij Ajax, want dan zijn we heel snel failliet. Ik vind dat dit seizoen pas echt zijn doorbraak is, en bij de grootverdieners mag horen. Al hoeft dat niet zoveel als Tadic te zijn, in de buurt is toch ook een mooi salaris. Maar de eisen van zijn zaakwaarnemer schijnen buitensporig te zijn geweest, en helaas met de wetenschap dat Ajax niet akkoord zou gaan. Een jeugdspeler waar welke club dan ook veel geld, tijd en moeite heeft ingestoken, zou zijn club als morele plicht een mooie transfersom moeten gunnen. Maar dat is deze tijd te romantisch, het gros gaat voor een transfervrij vertrek je ziet het overal in Europa.

24 januari 2022 om 11:24

Slaat nergens op dat ajax zo failliet zou gaan als ik daar het beleid zou bepalen. Doe je ook helemaal niet in je eentje hoor zo iets. Ik heb 4 jaar lang op de tribune van Nous genoten. Ik gun hem die stap gewoon. En nous werd gewoon bij het grof vuil gezet bij jong zonder contract hoor eerst. En hoe kan je nou zeggen dat ie dit jaar pas echt doorbreekt?!?!? Speelt al jaren top. Jammer dat je zo moet sneren. Normaal kruip je juist in iedereen’s reet..

24 januari 2022 om 11:31

Dan zal ik in je reet gaan zitten, ik sluit me helemaal aan bij je verhaal blaugrana11. Beste rechtsback sinds Trabelsi. Niet alleen goed in balbezit (passing/dribbels/korte combinaties/uithoudingsvermogen), maar ook in balverlies.(fel/wendbaar/duelkracht) En mischien nog wel het belangrijkste, hij heeft met iedere rechtsbuiten direct een klik. (neres/antony/ziyech/berghuis) Dit gaat zoals Rafael zegt, echt een topper worden.

24 januari 2022 om 12:21

Ja echt een geweldenaar. Zal perfect passen bij Real Madrid, Barca of Bayern denk ik. Voor de top premier league mist ie heeel misschien een beetje snelheid en kracht maar zie hem dat ook zomaar wel redden hoor. Vind hem wel wat weg hebben van Cancelo..

24 januari 2022 om 19:07

Blaugrana ik heb het beste voor met mijn club, en geloof sterk in geven en nemen. Al jaren top? Helaas heeft hij veel blessure leed gekend, en is pas dit jaar echt zo bepalend als een Tadic op zijn positie. Hij is niet net als Tadic al jaren zo constant geweest, onafgebroken. Dat jij daar anders over denkt is prima toch, je eigen goed recht. En als het aan jou ligt laat je iedere jeugdspeler dan transfervrij weggaan, daarom zei ik blij dat jij geen beleid bepaalt bij Ajax. En dan zit ik bij iedereen in de reet of wat je zei? Omdat ik niet loop te trollen, en gewoon iedereen met respect behandel die dat ook geeft? Dan heb je het over een poging tot sneren, terwijl ik dat niet deed. Maar het zal wel allemaal Blaugrana.

24 januari 2022 om 11:00

Ik kan er niet mee zitten. Ik geef hem groot gelijk. Er is ook een tijd geweest dat Dest speelde, nou en die keuze sloeg echt nergens op. Blij dat je daar zoveel geld voor kreeg zeg haha. Weet je, hij heeft zich ook toen misschien kut gevoeld... Nous in dit geval. Wil het geen revanche noemen, maar hij moet zich verre van moreel verplicht voelen om bij te tekenen vind ik.

24 januari 2022 om 19:03

Janter ik heb er ook vrede mee daar niet van, wel jammer om wat ik al schreef.

25 januari 2022 om 05:22

@SulejmaniiPure speculatie en aannames, mits je bij de onderhandelingen bent geweest of firsthand information hebt. Waarom moeten spelers altijd mee denken, en een club transfersom opleveren. Als je elders meervoud van geboden salaris plus riant tekengeld kan opstrijken . Is het een vrij simpele keuze lijkt mij, en kies je voor je eigenbelang.Idem handelt een club ook.

Het grappige is is dat Lahm en Mazraoui tegenstellingen zijn- Lahm was een back die middenvelder werd, en Mazraoui een middenvelder die back werd. Alexander-Arnold is een betere vergelijking, hoewel die het natuurlijk met name van zijn verre voorzetten moet hebben terwijl Mazraoui echt van de drive en intuïtie is.

25 januari 2022 om 08:22

Dat is niet juist. Mazraoui is altijd verdediger geweest, totdat hij twee jaar achter elkaar op het middenveld werd gezet. Vervolgens kwam hij bij het eerste en is hij weer rechtsback geworden.

Zijn opleiding heeft hem wel zeker geholpen om een zo'n complete back te kunnen worden.

Ben ajacied maar wat lult die Rafael toch een partij onzin aan die tafel. Wat een onzjn ook dat psv zich niet mag beklagen omdat ze verdedigend speelden. Die man zit daar veel te veel als supporter en kan niet objectief over een wedstrijd praten vaak. Zit helemaal vast in zijn eigen voorkeuren en ideeën. Wordt regelmatig van tafel geluld door fucking arno vermeulen.

Ook ibi begrijpt negen van de 10 keer totaal niet waar het nou eigenlijk over gaat en valt alleen maar in herhaling. Maakt ook heel rare woordkeuzes. Lijkt alsof ie van te voren bedenkt dat ie zo veel mogelijk lastige woorden gaat gebruiken? “Psv stond, ja hoe noemen we het? Organisatorisch”.

24 januari 2022 om 03:18

Is anders een prima woord, Ibrahim gebruikte het ook nog. Dat jij niet begrijpt wat dat woord inhoudt is een ander verhaal he. Maargoed, je hebt wel vaker last met voetbalzaken als ik je zo nu en dan hier zie reageren..

24 januari 2022 om 11:19

Waarom nou die sneer? Waar heb ik last dan volgens jou? Volgens mij reageer ik meestal best netjes. Maar jij als 6e klasse reserve speler zal het allemaal wel beter weten

24 januari 2022 om 11:20

En ibi moest 3 keer hakkelen om het uit te spreken, en was compleet verkeerd vervoegd in die context hahahaha

24 januari 2022 om 03:25

Het leukst vond ik het toen Van der Vaart zei dat PSV niet mocht klagen en Van Hooijdonk daar tegenin ging en zei dat het onzin is, waarna Van der Vaart zei: 'Ik mag toch zeggen wat ik vind?' Dus PSV'ers mogen niet zeggen wat ze vinden, maar Rafael wel. PSV maakte geen gebruik van hun potentie, volgens hem. Nou, als iemand niet optimaal gebruik heeft gemaakt van zijn potentie is hij het wel. Dat is niet erg, maar dan moet hij ook niet hypocriet gaan doen

24 januari 2022 om 08:23

Van Hooijdonk is geen PSV’er.

Verder wel eens hoe hypocriet het commentaar is. Tegen Real Sociedad kreeg PSV onderuit de zak omdat ze de aanval zochten; het had reden genoeg om de Basken te laten komen en op de counter te gaan. En wanneer het nu, als koploper in eigen huis, wél uitgaat van dat strijdplan is dat te organisatorisch en saai. En elke week constateren dat het spelersmateriaal van psv minder is en het een wonder is dat ze bovenaan stonden! Wat verwachten dit soort gasten dan? Wanneer is het in hun ogen wel goed of acceptabel.

Van der Vaart heb ik inmiddels afgeschreven. Leuke gast hoor, maar vraag eens een analist in plaats van deze supporter.

24 januari 2022 om 09:14

Klopt, maar Van Hooijdonk zei dat over PSV'ers in het veld 🙂

24 januari 2022 om 09:56

Inderdaad gomes. Elke week onder uit de zak krijgen dit psv (en vaak terecht hè, begrijp me niet verkeerd) en het ongelofelijk vinden dat het grote Ajax niet gewoon boven psv staat, maar als je defensief gaat spelen tegen Ajax dan is iedereen (ook op dit forum) helemaal verbolgen. Grapjassen bij elkaar.

24 januari 2022 om 11:31

Ik snap de ophef niet over wat vdV heeft gezegd. De commotie over die bal aan de zijlijn is terecht; maar dat PSV totaal geen vuist kon maken de hele wedstrijd ook. Dat Schmidt een slechte verliezer tegen Ajax is wordt zo langzamerhand ook wel erg duidelijk.

PSV is een onsamenhangend soepie voetballers die zonder enig idee in het veld staan.
Het zou de club sieren om daar wat meer aandacht aan te besteden dan om maar weer moord en brand te schreeuwen over een discutabele beslissing die niet in het voordeel van PSV is gevallen.

Als PSV geen kampioen wordt; komt dat niet door deze bal aan de zijlijn van blind. En als je het PSV kamp moet geloven hebben ze de titel hierop bij voorbaat al verloren.

24 januari 2022 om 10:47

Uhm ik snap je niet… Het woord organisatorisch klopt toch gewoon in die context. Het is ook totaal geen lastig woord trouwens😂

24 januari 2022 om 11:17

Nou, hij moest toch 3 keer hakkelen om het uit te spreken en klopte totaal niet in die zin.

25 januari 2022 om 06:30

Wat maakt dat nou weer uit? Let gewoon op de inhoud man. Het enige wat jij hier doet is Ibi z’n gehakkel belachelijk maken maar laat die man z’n zegje doen en beoordeel hem op de inhoud daarvan (en zulke moeilijke woorden gebruikt ie niet), dan vind ik dat ie best nuttige dingen zegt

24 januari 2022 om 10:55

Ik kijk het al lang niet meer, maar de keren dat ik Ibi zag vond ik hem echt goed. Objectief en correct. Van Der Vaart daarentegen vind ik ook goed, maar die spreekt meer in zijn eigen 'lultermen' en ik vind dat wel vermakelijk. Heb je je wel eens afgevraagd dat stel je hebt 4 zeer correcte en keurige objectieve analisten, of het dan nog leuk is om naar te kijken? Nou ik weet het niet.

24 januari 2022 om 20:16

Je moet wel goed luisteren.. psv mocht klagen van rafael alleen vind rafael het onzin dat ze alleen maar klagen ipv hand in eigen boezem te steken en ook te zeggen dat ze als angsthazen speelde en nooit aanspraak op winst hadden mogen maken... Pierre was ook al zo fel terwijl rafael toch gelijk heeft. Nu gaat het alleen maar over die bal wel of niet uit. Ipv het belachelijk slechte spel van psv

Zo'n wereldwonder vind ik het niet. Kan absoluut aardig voetballen en valt wel op door zijn offensieve kwaliteiten maar of hij goed genoeg is voor de absolute top? ik betwijfel het.

Zeiden ze ook van frenkie Matthijs en Donny en je ziet wat er gebeurd

Zerrouki knalt er zo al drie binnen dit seizoen, gaat dientengevolge ook een hele grote worden? Transfervrij is voor hem wel prettig binnenkomen bij clubs natuurlijk.

24 januari 2022 om 08:23

Zerrouki speelt niet bij Ajax, dan mag je dat soort uitspraken natuurlijk niet doen
Alleen spelers die het bij Ajax goed doen kunnen rechtstreeks naar de top, echter is er zelden een Ajacied die dan ook slaagt in de absolute top. Ik ben het helemaal eens met wat Perez gisteren zei, laten ze eerst eens een verstandige tussenstap zetten.

24 januari 2022 om 08:35

Zerrouki is een leuke speler alleen nog jong en daardoor maken ze af en toe verkeerde keuzes. Hetzelfde geldt voor Bilal ouldh Chiek (schrijf de naam verkeerd) maar jonge jongens moeten minuten maken, alleen gebeurd dat bijna niet als je zo jong naar het buitenland gaat daar ben je handelswaar voor de grote clubs.
Mits je Lionel Messi heet.
Verder niks mis mee om tot je 23 in Nederland te voetballen.

24 januari 2022 om 09:46

Hahaha, Mazraoui is een half jaar ouder, dat maakt inderdaad hét verschil. Zerrouki speelt bij Twente, dat weet je wel? Heel slim de overstap gemaakt van de ajax jeugd naar Twente, meer kans op spelen / doorbreken. Wat is dan de verkeerde keuze? Je reactie slaat kant noch wal..

24 januari 2022 om 11:48

Dat is toch een achterhaalde minachtende mening die je daar doet over de vervolgstap van Ajax spelers. Doel je dan puur en alleen op Donny van de Beek?

Ziyech, De Jong, De Ligt staan toch gewoon redelijk in de basis bij zeer grote clubs? De een wat sneller en beter als de andere maar het is meer dan zelden dat ze slagen.

Natuurlijk is een Klaassen ook niet echt gelukt bij Everton, maar Wolfsburg ging wel weer. Milik en Sanchez hebben het ook redelijk kunnen schoppen, Dolberg gaat wel aardig; maar vallen allemaal niet onder de absolute top.

Praten we dan over Dest? Kluivert?

24 januari 2022 om 13:17Ziyech heeft vaker op de bank gezeten dan dat hij in het veld staat bij Chelsea. Frenkie de Jong is enorm wisselvallig en ik denk dat Barca hem best zou willen verkopen. De Ligt doet het naar behoren, maar speelt bij de nummer 5 van de Serie A. Wat mij betreft zijn ze alle 3 nog niet geslaagd bij hun teams, maar daar mogen de meningen over verdeeld zijn natuurlijk.

24 januari 2022 om 19:27

Klaassen speelde bij Werder Bremen. Maar goed.

25 januari 2022 om 05:40

F de Jong word zwaar bekritiseerd betreft zijn prestaties. de Ligt is niks beter geworden en is men niet onwelwillend betreft transfer.
Ziyech toont zijn klasse, maar word getwijfeld betreft fysiek en denkt zijn coach dat die vaker rust nodig heeft.
Ook het selectief ophemelen van spelers die klaar zouden zijn voor eu top

Ik vind Nous echt een topper bij Ajax en in de tijd met Dest was ik ook altijd voor Nous... maar om te zeggen dat hij een hele grote gaat worden (mede) door die goal, kom op zeg. Ik vind Nous een speler voor Atalanta ofzoiets. Denk dat ie daar echt heerlijk kan voetballen en zelfs kan uitgroeien tot een belangrijke speler. Bayern? Zou ook kunnen, maar kan dan evengoed bankzitter worden. Het is een hele degelijke speler, maar wel een hele goede en consistent.

24 januari 2022 om 11:34

Atalanta kan die toch liever bij Ajax blijven vind Ajax beter dan Atalanta met alle respect.

24 januari 2022 om 12:34

Ik vind Atalanta qua niveau wel gelijkwaardig. Denk dat Atalanta in de Eredivisie ongeveer net als Ajax de favoriet zou zijn voor de titel.
Ook past het spel van Atalanta bij Mazraoui en spelen ze in een veel grotere en betere competitie.
Het is natuurlijk ook leuk om tegen spelers als Calhanoglu, Perisic, Lozano, Theo Hernandez, Chiesa, Dybala te spelen. En dan heb je nog spelers als Vlahovic, Milinkovic Savic, Zaniolo en Moise Keane wat ook grote spelers zijn of worden.

Het niveau van Ajax is absoluut hoog en misschien wel hoger dan Atalanta (al zal het echt niet veel schelen), maar er zijn ook andere dingen aantrekkelijk aan het leven in Bergamo.

24 januari 2022 om 13:52

Ja maar niet iedereen is op zoek naar enkel en alleen sportieve verbetering / betere club in Europa etc etc. Misschien wilt hij gewoon nieuw avontuur aangaan, maar wel waar die veel kan spelen. Atalanta is gewoon een goede ploeg. Niks mis mee denk ik zo. Je kunt ook denken aan City... en dan... waarschijnlijk wisselspeler.

24 januari 2022 om 16:47

Moise keane?!?!? Die kan er toch helemaal niks van? Had potentie maar dat is echt 3 keer niks bij de senioren hoor

24 januari 2022 om 22:04

Alsnog heb ik Kean hoger zitten dan bijvoorbeeld een Ramselaar of Linssen. Die jongen zou hier de hele competitie aan gort schieten.

24 januari 2022 om 18:04

Precies en als we even teruggaan dan hebben we er een hele rits gehad, de een was altijd beter dan de vorige (muv Veltman, die iedereen slecht vond maar nu de sterren van de hemel speelt bij Brighton). We hadden vd Wiel, van Rhijn, Tete, Dest, Nous, en de volgende staat alweer klaar. Maar toch heeft geeneens het tot nu toe echt gered in de top, subtop of waar dan ook. Mazraoui spel past enorm bij Ajax, hoe ten Hag het systeem heeft gebouwd met twee meer verdedigende middenvelders (alvarez en Gravenberch) en naar het middenveld doorstotende backs. Maar bij welk ander team gaat hij zo kunnen spelen. Overal zal hij de verwachtingen gelijk moeten kunnen waarmaken. Ik denk dat als hij voor de top kiest hij het beste naar Bayern kan gaan, het beste lijkt me nog Italie, waar hij in een 352 uitstekend zijn ei kwijt kan en op een wat lager niveau speelt als de echte top, die stap is veelal te groot.

Wat een onzin zeg. Mazraoui is verdedigend veel te licht om mee te kunnen bij de top. Aanvallend is hij goed en dit soort momenten zijn top, maar ik vrees dat hij verzuipt als iemand als Vinicius Junior tegenover hem staat.

24 januari 2022 om 19:30

Nee joh. al die Ajacieden zijn allemaal topspelers. Zouden bij elke Europese grootmacht direct in de basis spelen. Ik weet echt niet waar jij het over hebt. Wanneer Alvarez naar Chelsea gaat speelt die direct Kante eruit. Als Tadic naar City gaat speelt hij De Bruyne er direct uit. Wanneer Haller naar Real gaat hebben ze Mbappe echt niet meer nodig. Maar Kokcu, Gakpo en Midtsjo zouden bij Watford, Mainz of Spezia niet eens in de basis staan :-D Volgens de wit-rood-witten dan he ;-)

Ik moet het allemaal nog maar zien. Het is gewoon heel moeilijk in te schatten hoe hij het eraf brengt in een top-competitie. Dat geldt eigenlijk altijd voor spelers in middelgrote competities. De Champions League is dan enigszins een indicator, maar dergelijke wedstrijden eens per 3 a 4 weken spelen is wel even wat makkelijker dan wanneer je die intensiteit 2 keer in de week op de mat moet leggen. Bovendien heeft Ajax een manier van spelen waarin spelers volledig op hun sterke punten spelen. In het buitenland moet het toch meer van jezelf komen en zul je je staande moeten houden in verschillende rollen. Daar hebben spelers toch ook vaak wel veel moeite mee.

Rafael van der Vaart hield bijna een plakkerige broek over van Ajax gisteren. Ongelooflijk hoe hij bijna in katzwijm viel van Martinez en Mazraoui. Die laatste kende helemaal geen sterke eerste helft, mede door de manier waarop PSV zijn organisatie goed op orde had. Iets wat volgens Van der Vaart en Afellay een gotspe was. Terwijl de heren analytici het er enkele maanden geleden roerend over eens waren dat het elftal van Schmidt dit wel had moeten doen tegen Real Sociedad, toen PSV evenals gisteren een tegenstander trof die het meest baat had bij een overwinning.

Kortom, Van der Vaart kun je niet meer serieus nemen. En die profetie over het wereldtopniveau van Mazraoui kan ook gerust de prullenbak in. Barcelona gaf niet voor niets de voorkeur aan Dest en betere voetballers als Ziyech, Van der Beek, Malen, De Jong en De Ligt laten ons wekelijks zien dat die stap vanuit de Eredivisie te groot is. En dan zou Mazraoui wel voor elkaar krijgen? Laat me niet lachen Van der Vaart, ga lekker met Sjaak Swart en Henk Spaan klaverjassen met je supportersgelul!

Helemaal met Rafael eens, had graag gewild dat ie voor Nederland was gaan spelen, samen onze grote vriend Hakim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui: ‘Dat is het mooiste moment uit mijn carrière bij Ajax’

Noussair Mazraoui zwaait zondagmiddag af als speler van Ajax. De verdediger, die de complete jeugdopleiding doorliep in Amsterdam, maakt na dit seizoen de overstap naar Bayern München. In een uitgebreid interview...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren