Van Hanegem over een van beste PSV'ers: 'Hij schrikt hoe matig de rest is'

Zondag, 23 januari 2022 om 23:04Jeroen van Poppel

Willem van Hanegem trekt na de verloren topper tegen Ajax (1-2) spijkerharde conclusies over de individuele kwaliteit bij PSV. De columnist van het Algemeen Dagblad vond Joey Veerman een van de lichtpuntjes in een verder weinig verheffend elftal. "Als ik PSV zie, dan vraag ik me echt af hoe het kan dat dit Ajax al over de helft van de competitie nog zo dichtbij de Eindhovenaren staat", aldus de Kromme.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door redbaron)

Hoi Willem, dat komt vooral omdat Ajax heel wat puntjes heeft laten liggen tegen een aantal zwakke broeders.
Maar beter ook, dan is de competitie nog enigsinds een beetje spannend. Ben het er overigens mee eens dat Joey best aardig speelde, maar met alle afwezigen en blessures staat er nu een PSV met redelijk wat middelmaat. Tis niet anders helaas.

23 januari 2022 om 23:31

Vlak de trainer niet uit. Schmidt had heel veel meer kunnen doen deze wedstrijd dan hoe hij PSV liet spelen. Hij offerde Gakpo op door hem met de opdracht het veld in te sturen xich te focussen op de looplijnndicht houden. Hij ziet dat Doan al sneller is dan Blind dan moet ie toch volle bak met Vertrssen spelen. Schmidt ging in eigen huis voor een 0-0., en dat is best wel matig. Ik denk dat er meer in had gezeten voor PSV met een andere trainer. Dit was gokken dat hij niet viel voor Ajax. Gokken op een labiele verdediging en een keeper die niet in zn beste periode zit. Uiteindelijk valt de 1-2 uit een discutabel moment, maar op 1! Aanval van Doan na heeft PSV echt niks gedaan over de middenlijn. Daarnaast hielp t niet dat Makkelie elk duel van beide kanten affloot. Snap dat ie liever wil dat de wedstrijd geen kans op escalatie heeft, maar zodoende werd het een erg dode/niet mannelijke wedstrijd. Zonde. Terechte uitslag wel verder.

24 januari 2022 om 11:04

Helemaal eens Glenn, en daarom is het ook jammer dat de tweede Ajax goal ter discussie staat. Maar zolang een trainer blijft roepen dat zijn team fantastisch gevoetbald heeft, wie zijn wij dan om wat anders te roepen?

23 januari 2022 om 23:35

Gakpo had ook maar weer eens een snipperdag in een topwedstrijd. Zijn zachtaardige karakter gaat zijn ontwikkeling afremmen.

24 januari 2022 om 00:33

Ergens denk ik dat de vertekende tussenstand op het scorebord PSV met een enorm probleem opzadelt. Qua spelbeeld is Ajax echt drie stappen verder, alleen zijn ze mentaal niet altijd bij de les. Zorgelijke voor psv vind ik niet als ze geen kampioen worden, dat mag je niet eens verwachten met deze matige selectie en zéker met alle blessures. Maar dat ze wellicht zelfs voor de langere termijn doorwillen met deze trainer is dodelijk. Dat duidt er voor mij op dat ze intern echt niet zien wat een enorme mismatch het is. PSV heeft een fonds klaarliggen kennelijk, dat moet toch een soort strohalm zijn om de kloof enigszins te dichten.maar als ze deze schnitzel laten sturen (kennelijk wenst hij ook nog meer invloed) dan gaat dat een kapitale fout worden. Ze hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding en dat betaalt zich nu duidelijk uit. Zorg dan dat er een LVG achtig type voor de groep komt die jongens duidelijkheid en vertrouwen geeft om ze te laten excelleren. en je investeert in ervaring die die jeugd ondersteunt. Zo kan je gaan bouwen 🔨 Maar Schmidt is een drama, nog altijd tactisch onnavolgbaar, zich steeds aanpassend en indekkend zonder zichtbare verbetering. Hij gaat absoluut ten onder en ze kunnen die conclusie beter snel trekken. Met een 5e plek op de ranglijst was dat eenvoudig geweest. Nu lijkt het zo dramatisch niet, maar als ze eruit komen qua contract zit je straks met een leger Schmidt adapten opgescheept met contracten voor 3, 4, 5 jaar terwijl hij de laan uitgaat. Ik geef het je te doen.

Waarschijnlijk gaan we de komende weken nog tien van dit soort artikelen krijgen waarin analisten het hebben over Veerman die nu al PSV moet tillen omdat de rest een hoop middelmaat is, terwijl we de afgelopen weken van diezelfde analisten maar hebben moeten horen hoe Veerman keihard door de mand zou zakken bij PSV en niet gemaakt is voor grote wedstrijden. Opportunisme..

Vond PSV verdedigend prima, maar in balbezit viel het wel erg tegen. Joey Veerman viel wel op in positieve zin ja, net als Gotze wel. Verder valt er denk ik weinig positiefs te melden over PSV. Maar ook bij Ajax waren er veel spelers die onzichtbaar waren.

Snap ook niet zo goed waarom Alvarez niet mag doen wat v Hanegem benoemt. Is het bloedirritant? Ongetwijfeld. Maar volgens mij is het gewoon toegestaan.

24 januari 2022 om 00:42

Eens, Danilo geeft een beetje zo’n Labyad gevoel. Als die erin komen denk je mweh.. ze lopen er wel tussen maar voegen niets toe, nooit gevaarlijk tenzij het een bekerwedstrijd is tegen een amateurclub. Danilo vandaag liet ook een joekel van een kans liggen zeg. Als je dan een keer mee mag doen tegen de grote jongens.. dan moet die toch onverbiddelijk hangen. Neres haalde echt al geruime tijd zijn topniveau niet meer, daar moeten we ook eerlijk in zijn. Maar tenminste kwam er iemand met aanzien binnen de lijnen. En nu is het Antony of niks. Berghuis zijn plek vind ik het niet helemaal en als je dat al zou overwegen, Klaassen bevalt vooral goed als invaller. Dus inderdaad er zou er eentje bij mogen, misschien een met potentie die je voor de toekomst haalt maar die je nu al af en toe kan brengen voor Antony. Weet zo gauw niet wie, volg ook niet wat er in jong Ajax of de jeugd loopt. Maar als Antony er eens uitligt lever je veel in, dat moeten ze kosten wat kost voor zijn.

24 januari 2022 om 07:53

Ik vind het ook bizar dat die Bakayoko niet bij de selectie zit nu je zoveel afwezigen hebt voorin, die man is zo ontzettend dreigend en fysiek ook zeker in staat om te spelen in de Eredivisie.

Maar ik snap persoonlijk wel meer niet van schmidt, als hij gisteren toch zo defensief speelt waarom stel je dan niet Vertessen op die 10x sneller is dan blind?
Maar goed ik ben er blij mee haha van mij mag hij voorlopig nog dit soort keuzes maken in Eindhoven.

Tja nu ze aardig wat spelers missen, kun je zien dat PSV in de breedte niet goed genoeg is.

Dat heb ik me ook al weken afgevraagd. De selectie van PSV is, zelfs wanneer iedereen fit is, gewoon niet in orde, matige RBs, niks achter Sangare, geen fatsoenlijke keeper.. Daarnaast staat er ook een trainer wie niet snapt dat wanneer je countervoetbal wilt spelen, je ook wel degelijk counterspelers op moet gaan stellen, en geen spelers wie nooit de diepte in duiken maar alleen de bal aan de voet willen, helemaal wanneer je met Veerman speelt wie juist zo'n speler de diepte in kan steken.

Zoals al wel 100x vermeld, de enige reden waarom PSV bovenaan stond was omdat Ajax met een "deze winnen wij wel even" instelling wedstrijden zoals Go Ahead en Heracles ingingen. Ik vond trouwens Joey Veerman ook echt niet slecht spelen, voetballend natuurlijk zoals altijd goed maar hij voerde zijn verdedigende taken echt prima uit, dit kon niet gezegd worden van v Ginkel vandaag. Gewoon een prima pot gespeeld maar om nou te zeggen dat hij dit PSV gedragen heeft, nee. 2 prima wedstrijden gespeeld (waaronder 1 tegen Telstar wat geen graadmeter is), nu die lijn doortrekken zou ik zeggen!

24 januari 2022 om 00:48

Inderdaad de verdediging en keeper zijn gewoon van geen niveau. Het psv dat ik kende toen ik opgroeide was juist in die linie angstaanjagend solide. En Veerman.. met alle respect hij is jong, kan zich stormachtig ontwikkelen en ik wil hem echt niet afschrijven, maar als je een aantal jaar terug gaat in de tijd is psv toch wel heel erg afgetakeld. Er waren (ook vrij recent nog) middenvelders in dienst die iemand van het niveau Veerman zonder meer naar de tribune zouden verwijzen. Het is een pittige opgave om het hoofd te bieden aan Ajax dat al een tijdje gedegen beleid voert. Maar in Eindhoven zie ik zo weinig licht aan het eind van de tunnel. De jeugd die doorkomt is fantastisch maar de TD lijkt niet echt bekwaam.

24 januari 2022 om 01:19

Er staat een prima jeugd klaar, ik denk dat Bakayoko klaar is voor de volgende stap maar de rest zal nog even moeten rijpen bij Jongpsv. Ik vind het dan ook wel jammer dat zo'n Bakayoko dan niet naar het eerste word gehaald, helemaal wanneer je ziet dat ipv hem spelers als Bruma en Vertessen de kans krijgen wat, met alle respect, leuke spelers zijn, maar geen spelers wie PSV echt naar een hogen niveau gaan dragen, iets wat ik Bakayoko over 2 jaar wel zie doen, barst echt van het talent.

De jaren met mannen als Moreno, Bruma, Arias, Angelino, Guardado zijn toch nog wel vrij recent, jammer dat we spelers van dat kaliber niet meer in Eindhoven zien en we het moeten doen met namen als Max, Mwene, Ramalho en Boscagli wat voor de Eredivisie leuke spelers zijn, maar wanneer er Europese wedstrijden op het programma staan ze compleet door de mand vallen. JDJ heeft nu al een aantal kerel hard gefaalt met het aantrekken van spelers, ik ben ervan overtuigd dat PSV beter af is zonder JDJ en zonder Roger Schmidt met z'n rare "gegenpress" wat voor geen reet werkt en alleen maar tegengoals uit komt.

24 januari 2022 om 03:03

Reële analyse, hulde. 26x moeten rapen na 20 wedstrijden, dat is niet des psv. Ze werden traditie getrouw kampioen niet met een record aantal doelpunten maar met de minste tegengoals. Bakayoko schiet de hele keukendivisie aan gort maar onze freund zet Götze spits en roept hem er niet eens bij om eens te wennen aan het grote werk. Misschien is dat ook meer een Nederlandse traditie dan een Duitse. Wat me zorgen baart is niet alleen hoe Schmidt verdedigd wordt maar ook hoe men het eigenlijk best ziet zitten in een Vertesen. Dat geeft toch echt de glijdende schaal aan. Ik besef dat je op een gegeven moment moet roeien met de riemen die je hebt. Maar het lijkt of ze wat blind worden, er moet toch scherper kunnen we orden ingekocht en een goede manager kan toch meer halen uit een team door vastigheden. misschien gewoon eens tijd voor een hele frisse wind ook qua bestuur.

Van Willem hoef je over PSV nooit een woord van sympathie te verwachten. Geen kanttekening dat het team de nodige spelers mist voor een topniveau. En Gakpo middelmaat noemen is ronduit ongeloofwaardig, terwijl ook Boscagli een van de betere verdedigers is van de competitie.

24 januari 2022 om 03:13

Dat niet, maar Gapko laat nooit iets zien in grote wedstrijden... is echt een minpunt van hem, wordt echt eens tijd om het in grote wedstrijden eens te laten zien.

24 januari 2022 om 07:19

Dat valt toch best mee, tegen Benfica was hij de enige die er stond.

24 januari 2022 om 09:04

Ook alleen in de uitwedstrijd toch? Thuis was hij een van de slechtsten.

psv had niet de intentie om te winnen maar om niet te verliezen en stelde hun systeem zo op ajax af dat ze zichzelf uit het spel haalden en eigenlijk niet gevaaelijk werden ipv als koploper proberen het gat groter te maken voor de verdere verloop van de competitie en ajax moet blijven achtervolgen, gemiste kans voor hun .

Deze keer heeft Voetbalzone de wat positievere aspecten uit de column van Willem gehaald. Ik was er eens even goed voor gaan zitten en ik moet zeggen. Stelde weer niet teleur. Het was me toch weer een negatief, gefrustreerd, onsportief en partijdig verhaal. Moraal van de column Ajax is helemaal niet zo goed, Ajax heeft altijd geluk, Ajax speelt vals en andere clubs zijn allemaal zielig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Davy Pröpper duikt half jaar na pensioen weer op op trainingsveld

Davy Pröpper is voor het eerst sinds zijn vroegtijdige pensioen weer opgedoken op een voetbalveld. De oud-middenvelder van onder meer PSV en Vitesse houdt zijn conditie op peil bij tweededivisionist GVVV,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren