Ajax gooit olie op het vuur met tweet na discutabel moment in duel met PSV

Maandag, 24 januari 2022 om 14:25 • Laatste update: 14:24

Ajax heeft op Twitter de discussie over het tweede doelpunt in de met 1-2 gewonnen topper tegen PSV aangezwengeld. De Amsterdammers plaatsen een video van een moment tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid, de return van de achtste finale van de Champions League die in maart 2019 met 1-4 gewonnen werd. Toen was er rond de derde treffer van Dusan Tadic ook discussie over een bal die mogelijk over de zijlijn was geweest.

In het Santiago Bernabéu was het Mazraoui die de bal ogenschijnlijk net binnenhield. “De assistent-scheidsrechter, die goed zicht had op de actie, had vastgesteld dat de bal niet volledig over de zijlijn was gegaan. Daarom had de scheidsrechter gelijk om niet in te grijpen en het doelpunt goed te keuren”, liet de UEFA destijds weten over het besluit om de 0-3 van Dusan Tadic die na dit moment volgde goed te keuren. Tijdens het duel tussen PSV en Ajax deed zich zondag een vergelijkbaar moment voor.

Een kwartier voor het einde kwam Ajax op voorsprong, toen Mazraoui als eindstation van een vlotte aanval met zijn linkerbeen op fraaie wijze de bal achter Drommel krulde. Voorafgaand aan het doelpunt leek Blind de bal echter aan de zijlijn niet binnen te houden. Grensrechter Hessel Steegstra oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest en videoscheidsrechter Rob Dieperink kon na enkele minuten de beelden te hebben bestudeerd zijn ongelijk niet bewijzen.

“Een verhaal wat niet gek klinkt voor mij, het is niet de eerste keer”, verwijst Mazraoui na afloop in gesprek met ESPN naar het moment tijdens het duel met Real Madrid. Toen zorgde de vleugelverdediger voor de aanloop naar de treffer, nu was hij het eindstation. “Ik moest ook aan Bernabéu denken, maar het maakt het doelpunt niet lelijker. In Madrid wist ik niet of hij over de lijn was. Daley stond nu boven de zijlijn, dus ik denk dat hij het wist. Maar hij kon me geen concreet antwoord geven toen ik vroeg of de bal in of uit was. Hij wist het niet, maar aan zijn lichaamstaal merkte ik dat hij er meer naar neigde dat de bal uit was. Dat moeten jullie hem zelf vragen.”

Ook bij Ajax-trainer Erik ten Hag roept het moment vergelijkingen op met het bezoek aan Real Madrid. “Toen was de bal volgens mij ook niet helemaal over de zijlijn en daar neig ik nu ook aan”, stelt Ten Hag. “Optisch lijkt de bal misschien buiten te zijn geweest. Maar de grensrechter, of assistent-scheidsrechter moet ik zeggen, staat er prima voor. Die is op dit soort situaties getraind. Het zou ook zonde zijn als het doelpunt was afgekeurd, het was een hele mooie aanval.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

177 reacties (laatste reactie door meneer daniel)

De redenatie van Ten Hag slaat natuurlijk nergens op, "omdat het een mooie aanval was", maar dit soort steekjes over en weer hoor natuurlijk wel een beetje bij de rivaliteit. Eerlijk is eerlijk, als Ajax dit doelpunt tegen had gekregen van PSV had ik er ook behoorlijk de pest over in gehad ja...

23 januari 2022 om 18:28

Ten Hag heeft volgens mij moeite om af en toe gewoon toe te geven.
Eerst met de coronagevallen, nu deze bal.
Geef het gewoon toe, zou hem meer sieren.

En ja deze bal blijft twijfelachtig oké

23 januari 2022 om 18:43

Hij heeft er inderdaad moeite moeite mee kritisch te zijn op alles wat met Ajax te maken heeft en eens toe te geven dat ze iets fout hebben gedaan of geluk hebben gehad.

23 januari 2022 om 18:57

Klopt helemaal, alles in clubbelang. Maar hij blijft binnen de grenzen. Beter dan dat je aan de 4e man gaat vragen om de schaal maar alvast aan ajax te geven. Alsof de andere 16 ED clubs daar blij mee zouden zijn

23 januari 2022 om 20:20

Nou rekoebie, neem maar van mij aan. Dat de meeste fans van andere clubs, veel liever zien dat Psv de schaal in ontvangst neemt.

24 januari 2022 om 01:08

Waarom zou je iets toegeven waarvan je niet zeker weet of het zo was. Iedereen doet wel alsof die bal 100% zeker over de lijn was, maar die zekerheid is er niet. Hou toch eens op man.. over dat corona gedoe geef ik je gelijk

24 januari 2022 om 09:35

@Sulejmani dit vind ik altijd een beetje zielig, zeker van jou ook niet verwacht trouwens. Als Feyenoord het niet wordt kan het mij echt geen blokfluit schelen wie de schaal wel in ontvangst neemt.

Stop met het te belangrijk maken van je club man hahah ongelofelijk...

24 januari 2022 om 13:16

@afcaeric en @arounafctwente er zijn gewoon meerdere momenten dit seizoen dat Ajax er voordeel heeft bij bepaalde beslissingen. Ajax heeft nu ook geluk dat een uitwedstrijd met vele belangen in een leeg stadion gespeeld word.als er fans bij waren geweest was waarschijnlijk Alvarez eruit gestuurd met een tweede gele kaart. Puur omdat de tweede overtreding zwaarder was dan de eerste waar hij wel een kaart voor kreeg. De scheids kon nu meer "zijn" stempel drukken ipv dat er een stadion er kritiek op heeft. Geloof mij.

24 januari 2022 om 13:40

Bij twijfel wordt het doelpunt niet afgekeurd door de var !
Aanval gaat nadat de bal 'uit’ was nog over 4 schijven
Nu werd hij perfect ingeschoten anders hoor je er niemand over !
Maar lullig voor psv , maar das niet ajax zijn probleem als het andersom geweest
Was zelfde verhaal

24 januari 2022 om 14:31

@arouna,

Wat moet hij toegeven? Dat niemand kon zien of de bal de lijn over is in zijn geheel, dus dat er dan gewoon door gevoetbald moet worden?

24 januari 2022 om 15:48

De laatste thuiswedstrijd tegen AZ - nog niet zo lang geleden - scoorde AZ de 1-2 uit een aanval waar een overtreding aan vooraf ging. Dit voorval haal ik even terloops aan omdat er bij nadeel voor Ajax lang niet zo veel commotie is dan wanneer er voordeel lijkt te zijn. Ik als Ajax supporter zeg dan ook: part of the game. De ene keer zit het mee, een andere keer tegen. En voor en tegen is meestal rond de 50%. Ik zal maar niet beginnen over Ajax en benadelen in de Europese wedstrijden. Want dan heb ik ook nog wel een lijstje;-))))

23 januari 2022 om 18:56

Ten Hag beredeneerd niks. Zegt alleen dat hij het zonde had gevonden als die afgekeurd zou worden omdat het een mooie aanval was.

23 januari 2022 om 19:23

Jouw opmerking slaat juist nergens op. Ten Hag zegt helemaal niet dat de bal niet uit moest worden gegeven omdat het een mooie aanval was.
Hij zegt dat ie het zonde had gevonden als de goal was afgekeurd, aangezien het een mooie aanval was. Dat is totaal iets anders.

24 januari 2022 om 14:40

PSV krijgt dit soort voordeel niet ...
Wordt trouwens het theaterspel van de rollende Ajax-speler verder nog bestraft ? Dat valt toch ook onder spel-bederf cq. schwalbe neem ik aan ?

Tja dus indirect geven ze toe dat ze weer extreem gematst zijn vandaag.

Over hoe dom kun je zijn hiermee.

Voetbal wordt niet beslist op het veld zie je wel.

23 januari 2022 om 18:28

Nee hoor, dat is wat jij er van maakt. Mazroui zegt dat ie het niet weet en dat Daley geen uitsluitsel geeft.
Het geeft allemaal aan dat het enorm lastig is om te bepalen. De spelers zijn niet zeker, de VAR is niet zeker. Dus een geldige goal.

24 januari 2022 om 16:48

Hahaha hou op hoor. Ik heb helemaal niets met het Nederlandse voetbal maar dit is zo klaar als wat, die bal is gewoon heel duidelijk over de lijn. Kijk alleen al naar de tweet van Ajax zelf en het frame waarop het filmpje gepauzeerd staat. De Var is 100% zeker dat het buitenspel is maar oordeelt gewoon dat het te ver terug in de tijd is om te herroepen. Dat mensen hier nog een draai aan willen geven is absurd

24 januari 2022 om 16:58

Dat je niets met het Nederlandse voetbal hebt is wel duidelijk. De scheidsredhter heeft na afloop duidelijk aangegeven waarom de VAR het niet als buitenspel beoordeelde namelijk dat die geen enkel video bewijs kon vinden waarop duidelijk te zien is dat de bal over de lijn is.
Je bent hier overduidelijk iets aan het verzinnen.

24 januari 2022 om 17:17

@real8madrid: misschien dat jij eerst eens de regels moet leren van voetbal dan had je geweten waarom de VAR en de scheidsrechter deze beslissing genomen hebben. Dat jij het over de lijn vond is leuk voor je maar dat is niet meteen de waarheid. Zolang ook jij niet met een sluitend beeld kan komen kan je er niets over zeggen of die bal in of uit was.

25 januari 2022 om 08:32

“Ik heb helemaal niets met het Nederandse voetbal” en dan neem ik aan dat je Spaans voetbal kijkt? Hoe kun je dan vallen over Nederandse arbitrage als je Spaanse arbitrage gewend bent haha dat is echt een lachertje

23 januari 2022 om 18:31

Dit heeft niks met toegeven te maken? Ze vergelijken 2 situaties die hetzelfde zijn. Betekent niet dat je toegeeft. Dat maak jij er weer van..

23 januari 2022 om 18:31

Ach zuurpruim. Het is heel simpel, niemand weet 100 procent zeker of de bal over de lijn was en de grensrechter heeft niet gevlagd. De VAR kan het tegendeel niet aantonen dus blijft de goal staan. Er zijn vaker voorbeelden geweest waarbij de bal 100 procent wel of niet over de lijn leek bij de goal en vervolgens bleek het tegendeel met de doellijntechnologie. Nu is dit er helaas niet bij de zijlijn en dus hou je de discussie. Bal kan best over de lijn geweest zijn maar er is ook gewoon een kans dat de bal nog net niet 100 procent er overheen was. Simpel, goal telt en Ajax pakt de punten

23 januari 2022 om 18:58

Je snapt er zoals zo vaak weer eens niks van...

23 januari 2022 om 19:21

Waarom is het dom om dat toe te geven? Bij die beslissing zat het duidelijk mee, ik vind het dommer om dat niet toe te geven eigenlijk.

Je 2e statement gaat wel heel erg ver.

23 januari 2022 om 19:24

Of het mee zat, weet je niet zolang niet vastgesteld is dat de bal in zijn geheel over de lijn was.

Je kunt nu hooguit zeggen dat het niet tegen zat bij dit moment.

23 januari 2022 om 20:42

Haha wat een jankverhaal waar jij je eigen subjectieve draai aan geeft. Ik heb echt medelijden als je zo in elkaar steekt haha

24 januari 2022 om 16:38

Het zeuren over een uitbal, het gaat nergens over. Het doelpunt valt een stuk later en PSV had nog alle mogelijkheden om het doelpunt te voorkomen. Bovendien denk ik dat de grensrechter ook echt gelijk had.

25 januari 2022 om 14:10

Dat is wat jij hier uit op maakt.

Wat ik hieruit op maakt is dat de VAR keurig de regels heeft nageleefd aangezien deze regel in de Champions League ook gehanteerd zijn.

Over domme opmerkingen gesproken trouwens.

Ah joh dit moet toch gewoon kunnen, niks mee mee.

Een beetje pesten moet kunnen toch?.

23 januari 2022 om 19:07

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soort tweets niet echt handig vind en vooral onnodig.

24 januari 2022 om 09:04

Precies dit... en als zo spelsituatie toch in je voordeel valt kun je misschien beter zwijgen lijkt me.

24 januari 2022 om 13:26

Wat mij vooral opvalt, is dat 9 PSV-ers niets verdedigends doen, terwijl ze in en rond de eigen 16 staan. De tiende staat waarschijnlijk nog bij de zijlijn te zwaaien en de elfde was moe.
Ajax heeft gebruik gemaakt van onoplettendheid bij de tegenstander. Dat is altijd het geval, als er gescoord wordt!

24 januari 2022 om 09:58

Nee het is 2022 humor hebben is ten strengste verboden.

Haha, dit is altijd lachen, social media oorlogje. Gelukkig heeft psv dit keer geen schaamteloos filmpje uitgebracht, dat Amsterdam Amsterdam in de Arena was genieten na het fluitsignaal.

Achja een beetje plagen moet kunnen. Ik zag genoeg aanknopingspunten de tweede helft. Kop op en op naar AZ. Wie weet blijft de titelrace wat spannender dit jaar

23 januari 2022 om 18:41

Ik ben gewoon bang dat je tegen Az gelijk speelt of verliest.. dan is het denk ik wel klaar.

24 januari 2022 om 09:05

Az punt verlies en dan vitesse uit... dan is 't klaar

23 januari 2022 om 18:47

Sportieve reactie. Begrijp de frustratie zeker, het was heel close en hij had zomaar afgekeurd kunnen worden. Desalniettemin, mag dit best een beetje. Het hoeft niet altijd 100% correct te zijn,elkaar plagen mag!

En dan nog blijven roepen dat PSV calimero's zijn. Ajax is zijn geloofwaardigheid aan het verliezen. Het zou toch mooi zijn als Ajax er tegen Benfica op een gelijkwaardige manier uitgaat als dat ze vandaag hebben gewonnen oke het kost een paar centjes. Maar dan weten de Ajacieden ook hoe het is om genaaid te worden door de arbitrage

23 januari 2022 om 18:32

Mijn hemel zeg hoe vaak zijn wij wel genaaid door de arbitrage..... Vooral in de CL. Wij weten er alles van hoor.
De Var heeft gedaan wat de regels waren.

23 januari 2022 om 18:36

Stel je toch niet zo aan, dit hoort bij sport. Omgaan met teleurstellingen.

24 januari 2022 om 06:53

PSV is niet genaaid door de arbitrage. De VAR hanteert perfect de regels. Doen ze dat niet janken mensen, doen ze het wel janken mensen alsnog. Als het maar janken tegen Ajax is he. De jaloezie spat er aan alle kanten vanaf. Mooi om te zien. De beste won vandaag, of de beslissing onterecht is kun je nooit 100% vaststellen jammer joh. Had Schmidt maar wat minder defensief moeten spelen. Lekker voetballen als "top"club om tegen te houden ipv als eerste te scoren. Zo sneu 😂

24 januari 2022 om 09:07

Jaloezie en afgunst zijn 2 verschillende dingen he 😉 maar snap je punt... geniet van de overwinning en hoop dat het nog enigszins spannend blijft komende jaren.

24 januari 2022 om 11:49

PSV defensief spelen? Kijk eerst een naar Ajax die trokken zich massaal terug na die 0-1 van Brobbey en kwamen tot aan de 1-1 bijna niet meer over de middenlijn

24 januari 2022 om 13:24

@ miki , ik ben zelf psv supporter maar hier sla je de plank wel mis, ajax komt op voorsprong en trekt zich dan terug want die hoeven niet.
Op deze manier kunnen ze ook ruimte creëren bij psv, de bedoelingen bij ajax daarin snap ik volkomen.

24 januari 2022 om 14:35

Heb je wel gekeken? 2de helft ging PSV weer verder met verdedigen en was het Ajax die de bal rond speelde. Daarna komt de fout waar PSV op hoopte en straffen ze het af.
.

25 januari 2022 om 08:35

Dat blijft absoluut spannend. Het “Bayern-scenario” dat ze willen schetsen gebeurd niet zo snel. Het is gewoon om de aantal jaren stokje doorgeven, zo gaat het al vanaf het begin van de eredivisie.

Kijk....hier lijkt de bal ook over de lijn. Gewoon gezichtsbedrog doordat de zijkant van de bal de lijn nog kan raken.

23 januari 2022 om 18:35

Dat is het ook! Bij alle beelden lijkt de bal over de lijn maar geen enkel beeld geeft een eerlijk beeld. Om die reden blijft de goal staan omdat dat het oordeel was van de grensrechter. Eerlijk is eerlijk, als hij een goal van PSV was geweest had ik mij ook klote gevoeld omdat je voor 90 procent zeker weet dat die bal over de lijn is. Maar kan prima zijn dat de bal nog voor een paar cm de lijn raakt en dus geldige goal. Zuur om zo te verliezen maar helaas.

Goed, voor alle niet Ajacieden reden om het KNJB verhaal weer aan te halen. Men heeft na lange tijd weer iets gevonden hoor

24 januari 2022 om 09:09

Volgens mij gaat het niet eens zo zeer om dat de bal de lijn wel/niet raakt maar of de bolling van de bal wel/niet over de zijlijn is.Dat de bal zelf de lijn gepasseerd is lijkt me wel duidelijk.

Het ene moment heeft niks met het andere te maken, maar dat zal ze bij de media afdeling van Ajax ook wel duidelijk zijn, nietwaar?

Tegen Feyenoord had Anthony rood moeten krijgen. Nu dit.
Dit zijn gewoon bepalende momenten in een wedstrijd. En dan was deze nog bepalender.
Of je nou goed of slecht speelt doet er niet toe.

23 januari 2022 om 19:24

En jij denkt dat Ajax nooit een dubieus moment tegen krijgt. Als je alleen naar 1 kant kijkt, ga je bij elke club regelmatig iets vinden. Of ben je net zo vaak boos over het bevoordelen van pakweg Heerenveen, of Heracles bijvoorbeeld?

23 januari 2022 om 20:09

Het gaat mij om de onderlinge wedstrijden bovenaan de ranglijst waar de marges minimaal zijn en dit hele bepalende momenten zijn.
Daarnaast hebben we Anthony tegen Feyenoord als een klein kind zien
rollen en nu Martinez.
Ajax heeft deze wedstrijden gewoon geluk en zijn zeer onsportief.
Best irritant mocht je niet voor Ajax zijn.

24 januari 2022 om 06:58

Dat rollen is onnodig. Gebeurt echter gelukkig andersom net zo. Dus kap met je gejank. Je lijkt wel een klein kind joh.
Je kan honderden momenten van de afgelopen jaren erbij halen over en weer waar onsportief gedrag wordt tentoongesteld. Maar jij ziet het alleen bij Ajax. Blinde haat much?

24 januari 2022 om 08:43

Krijgen we dit gejank met Antony weer. Hoe vaak moet er nog uitgelegd worden dat de intensiteit van een trap/elleboog/klap tegenwoordig de reden is voor een rode kaart. Als je kijkt naar de regels was het geen rood en accepteer dat nou gewoon. Overigens ben ik het niet eens met die regel, maar het is nou eenmaal zo.

24 januari 2022 om 10:00

Ze zouden mensen een iq test moeten laten doen voor ze mogen reageren, wat zou deze site dan opknappen.

Ach, volgende week is het andersom en verliest ajax punten....

Ik vind het wel heerlijk, (natuurlijk) die rivaliteit met de vlam in de pan!

Niemand kan met 100% zekerheid zeggen dat de bal 100% over de lijn was, klaar. Gewoon een terechte overwinning.

24 januari 2022 om 09:11

Discussie zal toch altijd blijven van beide kanten.
Realiteit is dat er helaas niks meer veranderd aan de uitslag... vergeten en weer door.

Ach met de actie van Martinez, de flinke hulp van de VAR en dit laat je wel zien dat je geen waardige winnaar bent. Ik heb een kleine van 4 en in sport en spel op die leeftijd verwacht je dit. Heel triest om te zien dat volwassen mensen zich zo laten kennen. En ach, 'de punten zijn voor ons en dat is wat telt' mag je hebben met dit. Ik kijk voor het voetbal en hoef PSV zo niet te zien winnen.

23 januari 2022 om 19:14

😂😂😂😂, met z'n allen voor de goal hangen. Geen druk op de bal geven en alles in het werk stellen om vooral het spel van Ajax te ontregelen. Je kijkt inderdaad voor het voetbal 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

23 januari 2022 om 19:22

Houd op man, ga je schamen voor het vertoonde spel van PSV. Als het aan PSV had gelegen had de bal 90 minuten stil gelegen en was het 0-0 geworden. Alleen maar bezig geweest met ontregelen, vanaf minuut 1 aan het tijdrekken en, nooit bezig geweest met voetballen en dan nu zo klagen. Ik heb me geërgerd aan Martinez die als een stervende zwaan over de grond rolde maar verder was er niet zoveel aan te merken op Ajax. Van Ginkel viel tevens ook bij iedere scheet.

24 januari 2022 om 07:00

Welke hulp van de VAR? Als je voor het voetbal kijkt ben je bij PSV verkeerd kerel. Die graven zich nog beter in dan de Duitsers op D-Day en zijn tevens net zo onzichtbaar tot het te laat is😂😂😂

24 januari 2022 om 09:13

En als ze vol gaan aanvallen ga je er weer met 5-0 af🤷🏼‍♂️

24 januari 2022 om 14:40

Nuenenaar,

Je bent waarschijnlijk voor psv omdat Nuenen dicht bij Eindhoven ligt.

Als je kijkt voor het voetbal, moet je misschien toch maar een andere club overwegen, want zelfs Feyenoord in slechte tijden, voetbalde leuker dan psv. Counterclubje uit Eindhoven.

Meeste doelpunten voor, minste tegen in de competitie..... zegt genoeg

24 januari 2022 om 15:04

@Nuenenaar dan ben je nog niet zo lang PSV supporter neem ik aan? Luuk de jong die constant viel en sprinten naar de scheidsrechter, Toivonen, Farvan en dan graaf ik nog niet eens in mijn brein.

Haha! Beetje plagen moet je kunnen incasseren, een extra zoete overwinning vandaag!

Deze situatie pakken ze nooit goed aan
Nu keuren ze hem goed zegt tegenpartij was over de zijlijn

Keuren ze hem af ga dan maar 100% bewijzen dat hij over de lijn was
Dat gaat nu simpelweg niet dus terechte keuze
En lijkt idd op de 0-3 bij madrid

Haha, de social media afdeling van Ajax is weer tevoorschijn gekomen, na zich wekenlang samen met Van der Sar verstopt te hebben voor het Corona schandaal. Nu ze gewonnen hebben van PSV durven ze in Amsterdam weer van zich te laten horen

Maar misschien na 3 keer dan een keer een camera op de zijlijn?!

24 januari 2022 om 09:15

Nee nee nee, dan kunnen ze niet meer gematst worden natuurlijk😉.
Zonder gekkigheid zal wel de beste oplossing zijn aangezien dit niet de 1e keer is.

Ze moeten gewoon overstappen naar regel: als de bal de lijn raakt dan is ie nog in en anders uit. Krijg je deze discussies ook niet meer met de bolling van een bal!

24 januari 2022 om 09:17

Precies dit... nu is het zo grijs gebied... de bal zelf is gewoon uit, maar de hele discussie en heisa gast of de bolling van de bal wel/niet over de lijn is.

Nutteloze discussie.. goal blijft staan... klaar! Het was ook niet zo dat PSV ook maar enige aanspraak maakte op 3 punten. Angsthazenvoetbal pur sang.. door naar de volgende wedstrijd

24 januari 2022 om 04:30

Precies. Groot gelijk. Het is kansloos tegen de corrupte knvb. Is al jaren zo. Je moet je erbij neerleggen. Tegen deze corruptie verlies je altijd. Ja.. je hebt gelijk.
Next!

Waarom heel het land behalve de Ajaxsupporters hierover vallen is dat het weer net de goede kant op valt voor Ajax. Tenminste, dat gevoel lijkt er te heersen in voetballend Nederland, dat Ajax altijd net dat beetje geluk heeft, daarom ook lucky Ajax. Of dit ook echt zo is laat ik even in het midden, maar dat gevoel lijkt er wel te zijn.

24 januari 2022 om 09:30

Nou ja, als tegenargument zou je kunnen brengen dat Ajax vaker aanvalt en daardoor dus meer creëert en op de helft van de tegenstander is. Dan heb je automatisch ook meer kans op een "mazzeltje" omdat ze zichzelf simpelweg vaker voor de goal melden. Desalniettemin ben ik het met je eens dat Ajax van een beetje geluk niet vies is de afgelopen tijd.

24 januari 2022 om 11:15

Wat je zegt is dat als je meer creëert je meer geluk kunt hebben. Ben ik niet met je eens. Je kunt ook pech/geluk hebben op je eigen helft als je verdedigt. Maar dat is even buiten dit artikel om.
Verder vraag ik me af of het Ajax siert om dit soort berichten op Twitter te zetten. Maar het is ze natuurlijk vrij om dit te doen.

Als je camerabeelden (mag/ moet) gaan gebruiken, dan snap ik niet dat je ze verkeerd opsteld. Je hebt vanuit elk mogelijk oogpunt een camera staan, maar langs die lijnen is het weer vanuit een schuin oogpunt. Lijkt me toch vrij gemakkelijk om er een paar net te verplaatsen? Zo heb je er alsnog niks aan.

Of het doelpunt is maakt me verder niet zoveel uit. Ik vind dat gerol van Alvarez veel erger. Daar had best een kaart voor getrokken mogen worden.

24 januari 2022 om 11:28

Als clubs in de Eredivisie al klagen over de kosten van doellijntechnologie, dan gaan ze zeker klagen over all-line technologie lijkt me. Daarnaast bedoel je Martinez ipv Alvarez neem ik aan?

24 januari 2022 om 11:37

Dit is geen doellijntechnologie, maar een normale camera. Er hoeft geen alarm af te gaan. Gewoon simpel een camera recht op de lijn ipv nu schuin (waar je dus in feite niks op ziet achteraf). Daar zitten niet echt (aanvullende) kosten aan. Die cameras staan er al, je moet ze alleen wat slimmer neerzetten.

24 januari 2022 om 12:07

En waar ga je die camera plaatsen? In de cornervlaggen? Een hoge resolutiecamera die loodrecht op de lijnen gericht staan zijn afhankelijk van welk stadion niet zo simpel te plaatsen als je denkt. Je beste kans is op de boarding camera's plaatsen dan, zal zeker kunnen. Maar dan krijg je straks gevalletje dat een speler met hoofd bal binnen doet proberen te houden en dat perspectief te laag is. Voor meest nauwkeurige beelden moet het van recht erboven met bewegende camera gelijk aan de lijn bepaald worden. Dat is financieel weinig aantrekkelijk, dat je relatief goedkoop betere perspectieven kan krijgen dan nu ben ik 100% met je eens.

24 januari 2022 om 13:16

Elke idioot kan tegenwoordig ook met een drone vliegen. Het is 2022. Er zitten camera's in de vangrail en in het wegdek. Er is echt wel iets gemakkelijks beschikbaar. Als je (in dit geval) een VAR gaat gebruiken die camerabeelden mag opvragen, zorg dan ook dat je goed beeldmateriaal hebt.

En dan noemen ze psv-ers calimero? Ajax laat zich hier zelf wel beetje kennen.
Spijtig van zo "grote" club.

24 januari 2022 om 09:26

Het getuigd inderdaad van weinig klasse. Maar goed, dat is nu eenmaal de voetballerij. Bij Ajax ligt zelfoverschatting zeker om de hoek. Het was gister, van beide kanten, echt heel matig.

24 januari 2022 om 09:50

Het is heel het seizoen (op de 1e paar potjes na) al matig bij ons psv😅

24 januari 2022 om 09:54

Het is inderdaad vaak niet goed genoeg nee. Echter, in het begin van het seizoen leek het veelbelovend. Succes de komende potten, dat het spel vooruit mag gaan😉.

24 januari 2022 om 13:25

Hahaha bedankt GluubsyerTJ, jullie ook hopelijk krijgen we nog wat moois voorgeschoteld.
Met az en vitesse als komende tegenstanders zou het wel eens interessant kunnen worden om de 2e plek.

"..toen ik vroeg of de bal in of uit was. Hij wist het niet, maar aan zijn lichaamstaal merkte ik dat hij er meer naar neigde dat de bal uit was."
Ze zeggen wel eens dat spelers het zelf het beste weten/voelen.. dan is deze reactie toch alles(!) zeggend...

24 januari 2022 om 10:56

Het is maar hoe je het wilt bekijken. Ook dan zegt hij dus niet met zekerheid te kunnen zeggen of het wel zo is. Precies de reden waarom het doelpunt niet is afgekeurd.

Het gaat allemaal over wel of niet over de lijn en we kunnen nu wel stellen dat er geen enkel camera beeld is die dat kan vaststellen en ik vraag me af of een grens dit goed had kunnen beoordelen. Maar als PSV supporter zou ik mijn pijlen toch eerder op Gotze richten. Iemand met zo veel ervaring stopt met het spel om aan te geven dat het buitenspel is en laat Blind daardoor vrij weglopen die de bal rond de 16 kan afgeven. Had Gotze dit niet gedaan en alleen een arm omhoog gestoken was waarschijnlijk dat een-tweetje niet tot stand gekomen! en boeide dat wel of niet buiten het veld niet.

Heerlijk dit, maakt mij overigens geen flaus aus of het in voordeel van wie dan ook is, ik geniet er wel van dat ook hier op de werkvloer het nergens anders over gaat. Haalt ook meteen de aandacht weg bij ons frustrerende gelijkspel.

Wel vrij triest dit, en bijdehand, en dat zeg ik als Ajaxfan.

De bal is op deze foto duidelijk binnen, met het blote oog te zien, en die van tegen PSV was net uit.

Mensen met ruimtelijk inzicht zien dit.

Scheidsrechter Danny Makkelie werd in gesprek met ESPN gevraagd naar de beslissing waarom het tweede doelpunt van Ajax werd goedgekeurd. "Het heeft er alle schijn van dat de bal uit is, maar de VAR heeft niet het bewijs dat hij echt geheel over de lijn is", aldus Makkelie. "Ik weet als scheidsrechter dat de bolling van de bal nog boven de lijn kan hangen. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat de bal uit is, omdat het er alle schijn van heeft. Maar ik weet ook dat het niet zo hoeft te zijn."

Belachelijke verklaring natuurlijk. Ongeloofwaardig. Abnormaal.
En Mauro geeft ie vrije trap tegen voor hands. En dat was duidelijk niet zo. Maar het had wel zo kunnen zijn natuurlijk 😜. Duidelijke zaak

24 januari 2022 om 14:46

Ik snap wel dat hij niet gaat kijken, want het is in: of uit. Daar zit geen waardeoordeel aan. Net als met buitenspel. Dat sta je wel, of niet. Ik snap alleen niet dat ze niet gewoon een duidelijke camera neerzetten om het te kunnen beoordelen. Want nu heb je er alsnog niks aan. Hang een camera neer als bovenaanzicht (vogelvlucht view), gebruik een drone of plaats er een langs de lijn. Er staan weet-ik-veel hoeveel camera's in zon stadion, maar geen is zo geplaatst dat je er als VAR iets aan hebt dan (blijkbaar).

Bij hands zit er nog een vorm van een waardeoordeel aan vast. Bij hands is het niet zo rechtlijnig als 'tegen de hand is hands'.

24 januari 2022 om 14:58

Dit is natuurlijk wel echt een moment wat nauwelijks voor komt. Als er al tijdens een wedstrijd een discussie komt over een bal wel of niet uit, dan is het vaak zonder gevolgen. Ik weet niet of het veel kosten met zich mee brengt en of het in elk stadion makkelijk te realiseren is. Of dat opweegt tegen hoe het vaak gebruikt zal worden. Ik stoorde mij er meer aan dat de VAR weer lang nodig heeft om tot een beslissing te komen. Als er geen andere beelden zijn, dan houd het op. Wat dat betreft zou ik eerder blij zijn met minder beelden en geen VAR.

24 januari 2022 om 15:06

Geen VAR? Dan zijn we weer helemaal terug bij af. Alleen de doellijntechnologie heeft al inmens veel fouten hersteld. VIa beelden zijn er ook al inmens veel penalties gegeven/ hersteld. Al met al komen spelers gewoon niet meer weg met stiekeme overtredingen. Ik zou dan eerder pleiten op de hoofdscheidsrechter die niet meer reageert (en louter via camerabeelden leiding geeft). Enige wat ze nodig hebben zijn goeie Var's/ scheidsrechters. Want je ziet alleen wel dat er nu wat snel wordt geoordeeld naar overtreding ipv doorspelen.

Aan de redactie. Een berichtje schrijven over wat een voetbalclub post op Twitter noem ik geen nieuws. Als feedback minder van dit soort dingen.

24 januari 2022 om 14:55

inmiddels 157 reacties op het bericht. Als feedback: wil je dit soort berichten niet hebben, dan moet je niet reageren of erop klikken. De data laat dus zien dat de mensen het wel reactiewaardig vinden

Ik zie het probleem niet. De sensatie titel van voetbalzone lijkt me eerder het probleem. Het is toch gewoon een feit dat Ajax nu 2 x zo'n soort moment heeft gehad. Ik zie dit totaal niet als een sneer of iets dergelijks.

Leuke actie van Ajax,

Voetbal is oorlog, er mogen steken uitgedeeld worden (niet letterlijk natuurlijk).
Ik geniet zo van vandaag, als Brabander die voor Ajax is, kan ik heerlijk hele dag naar het gejank luisteren dat de bal uit was blabla.

VAR en arbitrage hebben gewoon goed gehandeld, hoelang we hierover ook discussiëren.
Bal is niet met 100% zekerheid uit geweest, dus mag het spel niet onderbroken worden.
Er kunnen 5 miljoen mensen roepen dat hij uit is, maar niemand die met echt bewijs kan komen, niemand heeft een foto van bovenaf of iets dergelijks.

Heerlijk ook dat iedereen zegt: Lucky Ajax, maar bal op de lat, bal van 5 meter waar Berghuis overheen trapt, 1 op 1 kans van Danilo, denk dat er een andere ploeg vrij Lucky was gisteren.

Daarbij is deze goal geen geluk, maar gewoon goed uitgespeeld en prachtig binnen geschoten van Nous.

Al dat gezeur over de bal uit, als PSV daarna gewoon zn best doet die bal te veroveren en beter te verdedigen dan had Mazraoui nooit kunnen schieten. Eerder ee nverdedigende fout, je mag dit niet als smoes gebruiken dat je niet gewoon die bal afpakt. Er zitten tussen de bal van Blind en het doelpunt ook nog zeker 5 passes...

Huh denkt iedereen nu NOG dat ie uit was? Heeft niemand alle filmpjes gezien waar het aangetoond wordt dat ie in is waarschijnlijk. Je ziet gras tussen lijn en bal omdat dat de camera positie is…er is geen camera van recht boven bal en lijn. Bolling van de bal kan makkelijk de lijn nog aantikken

Hahaha...heerlijk toch? Ik zie hier de humor wel van in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Transfersaga komt ten einde: Bayern presenteert Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui is definitief speler van Bayern München, zo maakt de Duitse club bekend via de officiële kanalen. De verdediger komt transfervrij over van Ajax en tekent een verbintenis tot medio...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren