Mazraoui kondigt vertrek aan; Perez lacht Bruggink uit na suggestie nieuwe club

Zondag, 23 januari 2022 om 17:22Mart van Mourik

Noussair Mazraoui heeft zondagmiddag uitgesproken dat hij de kans groot acht dat hij Ajax na het einde van dit seizoen gaat verlaten. De rechtsachter zorgde in de gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen PSV (1-2) op fraaie wijze voor de winnende treffer. Na afloop van het duel erkent hij voor de camera van ESPN graag weg te willen. Langs het veld in het Philips Stadion suggereert analyticus Arnold Bruggink enkele nieuwe bestemmingen voor Mazraoui, maar diens woorden lijden tot een schaterlach bij collega Kenneth Perez.

“Wat ik na dit seizoen ga doen? Dat is een goede vraag man”, reageert Mazraoui voor de camera. “Daar kan ik zelf ook geen antwoord op geven. Het duurt al een eeuwigheid, dat is waar. De status is nu dat ik transfervrij ben, dat is een feit. Over een half jaar loop ik uit mijn contract en ik heb nog niet bijgetekend. Bijtekenen? Het is moeilijk om te zeggen. Het is nooit helemaal uitgesloten, maar de kans is nihil, of misschien vijf procent.”

“Er kan altijd iets gebeuren waardoor ik het nu nog niet kan uitsluiten”, vervolgt de Ajacied. “Ik sta zeker open voor iets anders. Ik speel hier al zestien seizoenen en het is wel een mooi moment om te vertrekken. Ik heb het al gezegd, al is het niet zo dat ik per se weg moet. Maar de hele situatie, ik ben nu dus transfervrij, maakt het makkelijker om te vertrekken. Waar mijn toekomst ligt? Nou, ik wil in ieder geval een avontuur aangaan”, besluit Mazraoui.

Na afloop van het interview denkt Bruggink in gesprek met presentator Jan Joost van Gangelen na over een geschikte vervolgstap voor de rechtsback. “Ik zou naar een goede trainer gaan. Een trainer die een beetje hetzelfde idee over voetbal heeft als Erik ten Hag. Bayern München met Nagelsmann of City met Guardiola”, suggereert Bruggink, die uitgelachen wordt door Perez. “Hoe vaak moeten wij nog gaan zien dat spelers uit de Nederlandse competitie niet direct naar een topclub kunnen? Ook de spelers van Ajax kunnen het niet!”, besluit Perez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door fgljn)

Wie wordt het FC Barcelona, Bayern München of toch een Arsenal/AC Milan ben benieuwd.

23 januari 2022 om 17:27

Volgens Perez niet

23 januari 2022 om 17:32

Nelis1977. Het zal wel aan mij liggen maar ik heb nou niet bepaald de indruk dat Perez ook maar Iets van positiviteit over Ajax kan vertellen. Het is bij hem veel positiviteit over PSV en dat voor een " onpartijdig" analist.

23 januari 2022 om 17:38

Voetballer 2. Daar maak jij wel en punt, dat vind ik ook.

23 januari 2022 om 17:47

@voetballer2
Dit is toch lulkoek wat je zegt. We zien toch allemaal dat 'onze toppers' het heel moeilijk hebben in het buitenland, vooral bij de grotere clubs.
Dat is toch gewoon een feit en geen mening?

23 januari 2022 om 20:43

Komt omdat hij toch wel een verleden met Ajax heeft en volgens mij stiekem een beetje fan is. Dan gaat hij op TV een beetje overdreven het tegenovergestelde beweren. Het beste voor hem is om andere wedstrijden te doen want inderdaad gedraagt hij zich wat raar.

23 januari 2022 om 21:18

@voetballer 2 ik neem aan dat je sarcastisch bent?!
Als er iemand als analist, maar stiekem supporter van Ajax is. Is dat Perez wel. Hij probeert hier en daar wel kritisch te zijn over Ajax maar verzint daar dan zelf direct ook een excuus voor.

23 januari 2022 om 17:30

Geen Barca aub.

23 januari 2022 om 17:30

Waarom niet? Onderbouw graag

23 januari 2022 om 17:42

Omdat dat onder zijn niveau is momenteel. Die kan echt wel aan de slag bij een beter team (zijn er een stuk of 20 momenteel).

23 januari 2022 om 17:49

Tuurlijk, die wandelt zo de basis in bij City of Bayern. Hij komt immers van Ajax… Eigenlijk, zou hij niet beter gewoon bij Ajax blijven? Alles anders is toch een stap naar beneden? *sarcasme uit*

23 januari 2022 om 18:00

@Henry tuurlijk kan hij 't beste bij Ajax blijven.

23 januari 2022 om 22:12

Alleen City Bayern en Liverpool schat ik momenteel hoger in dan Ajax. Dus in dat opzicht heeft hij niet zoveel keuze idd. Hoop dat het Bayern wordt.

23 januari 2022 om 17:31

Persoonlijk hoop ik wel op een real Madrid. Kan leuk voetballen en Carvajal zal ook niet lang meer op het niveau meekunnen

23 januari 2022 om 17:34

Wat is er mis met AC Milan? Mooie vervolgstap. Meestrijden voor de titel in een hogere competitie, ook volgend jaar weer CL, niets mee mis mee al zeg ik het zelf. Kijk naar Theo; kan een geweldig springplank zijn.

23 januari 2022 om 18:01

Het spel is vooral mis met Ac Milan. Die kunnen niet zo spelen/spelen niet zo als Ajax al een poosje doet. Met de competitie ben ik het eens maar vrees een beetje voor De Ligt perikelen. Het voetbal is altijd minder en het spel altijd meer gebaseerd op verdedigen.

23 januari 2022 om 18:54

Want wat Ajax speelt is prè? Voor spelers? Lijkt me niet. Anders vertrekken al die spelers niet bij Ajax. Kijk naar Donny,kijk naar De Ligt,kijk naar Ziyech allemaal vertrokken naar clubs dat niet het zelfde voetbalt als Ajax. Het spel is totaal geen prè voor een back. Althans, niet bij Milan. En Mazeroui lijkt mij een back dat zich aanvallend wilt bijdragen lijkt me? Nou ga maar eens de stats van Theo Hernandez opzoeken hoe succesvol dat kan zijn bij Milan…. JUIST als back is het heerlijk om bij Milan te mogen voetballen. Milan is verre van een verdedigend team namelijk.

23 januari 2022 om 17:37

Sorry, maar bij milan word het geen basispeler want calabria is beter bekend met het milan spel en het zijn gelijkwaardige spelers.

23 januari 2022 om 17:41

Ja dat is wel een dingetje. Calabria uitspelen wordt lastig. Maar goed. Voetballers zeggen altijd simpeltjes dat ze niets te vrezen hebben van hun concurrentie en dat ze concurrentie fijn vinden en hun sterker maken enz enz, nou laat maar zien dan. Mazroui EN Calabria

23 januari 2022 om 17:38

Bijna identiek aan Brobbey. Maandenlang zeggen dat het wel goedkomt (september, november en december van vorig jaar uitgesproken dat er alleen een verschil zat in mening over salaris.
En nu een maand later is de kans nog maar max 5 omdat hij de stap wil maken vanwege zijn transfervrije status.
Hetzelfde gebeurt met Gravenberch. Niet ontoevallig hebben ze alle 3 dezelfde zaakwaarnemer

23 januari 2022 om 18:28

Dan moet Gravenbergh wel beter gaan voetballen, is nu geen club die hem wil hebben denk ik.

23 januari 2022 om 22:14

Onzin, zelfs bij Andy in de auto neigde hij naar een vertrek en zei die dat het zeker lastig wordt omdat de tijd erg krap is.

23 januari 2022 om 17:39

Verschil met Brobbey en Onana (daar doel je denk ik op?) is dat Mazraoui zijn strepen heeft verdiend, iedereen ziet dat hij toe is aan een stap hogerop. Brobbey is niet voor niks terug. Onana is uiteraard ook toe aan een stap hogerop, maar zijn situatie hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ik hoop dat Ajax er wat van leert, dat Mazraoui zijn fantastische vorm dit seizoen doortrekt en vervolgens door de voordeur met een kampioenschap naar een nieuwe club vertrekt.

23 januari 2022 om 17:46

Ik vind het wel of niet verdienen van je strepen überhaupt geen argument. Iemand bepaalt lekker zelf waar die wilt werken, of je nou wel of niet succesvol bent geweest. Er zijn er alleen altijd een stuk of 20 die daar niet mee om kunnen gaan.

Ben het wel eens met Perez. City of Bayern is wel heel hoog gegrepen en vaak is een tussenstap verstandiger. Vind Mazraoui een uitstekende back, maar in Engeland wordt er veel meer van je gevraagd dan in de Eredivisie. Hopelijk maakt Nous een goed overwogen keuze.

23 januari 2022 om 17:33

Bayern zou ik niet meteen uitsluiten. De rechtsback positie is daar toch wel enorm zwak in vergelijking met de rest van het team. Sowieso heeft de verdediging van Bayern een zware upgrade nodig.

Bayern en Man City zijn gelijk de twee beste ploegen van dit moment. Bij die ploegen kan hij zeker als 2e keus spelen, maar hoop dat hij voor een club kiest waar hij eerste keus wordt.

23 januari 2022 om 17:34

Pavard is toch geen onoverkomelijke concurrent.

Zilieg had gewoon verlengd met een afkoopclausule van 20% doorverkooppercentage. Gun Ajax iets

23 januari 2022 om 17:31

Hoezo zou hij Ajax wat gunnen, Ajax was zelf zo dom om hem geen salarisverhoging te geven.

Hij is jarenlang een beetje ondergewaardeerd geweest dus ik begrijp hem volkomen. Transfervrij is nooit lekker maar ik heb hem liever 4 jaar in Ajax 1 dan 2 jaar en wel een transfersom. Gaat bij mij gewoon via de voordeur eruit. Fantastische speler. Als dit een cruciale goal is dan zal dat nooit meer worden vergeten, net als in Bernabeu. En dat uitlachen van Perez, zo denigrerend als wat. Ik zie Mazraoui ook wel naar Bayern gaan, Pavard kan ie er sowieso uit spelen. Maar er zijn mooiere steden dan Munchen, dus denk dat hij dat ook niet onbelangrijk vindt. Hopelijk gaat ie niet naar Barca. Met zijn transfervrije status moet ie gewoon naar de wereldtop. En denk dat ie dat aankan.

23 januari 2022 om 17:39

Hij heeft de laatste twee seizoenen niks klaargespeeld, dus ik noem dat niet ondergewaardeerd. Hij was veel geblesseerd en zijn laatste goede wedstrijd (voor dit seizoen) was tijdens het top jaar in de CL. Dus dat Overmars nog niet meteen met een dikke salarisverhoging kwam was in mijn ogen best logisch.

Vind het jammer dat hij nu transfervrij weggaat, maar dat kan gebeuren. Hopelijk vind hij een goede club waar hij zicht heeft op een basisplaats.

23 januari 2022 om 17:44

Ik ben het er dus totaal niet mee eens dat hij de laatste 2 jaar niks heeft klaargespeeld. Ik kan zo 10 wedstrijden noemen waarin hij een geweldig niveau haalde. Zelfs in het seizoen waarin ie kwakkelde met blessures. Ik weet niet wat zijn eisen zijn, maar ik had hem in ieder geval onder Tadic/haller etc. geschaald. Want hij is wel een dragende speler in mijn ogen. De backs zijn heel belangrijk in het Ajax systeem en hij laat wel een gat achter. In de CL altijd goed gespeeld, ik zal hem heel erg missen. Wordt lastig zat om een vervanger te vinden, denk dat Rensch/regeer dat gewoon worden.

23 januari 2022 om 17:45

Vorig seizoen mits fit ook vaak een van de betere.

23 januari 2022 om 22:16

Tja, daar verschillen we dan over qua mening. Maar goed, dan kijk ik misschien iets te kritisch naar Mazraoui ;-)

Hoop echt dat Real hem binnen kan halen. Zeker omdat hij transfervrij is en je wat geld kan schelen. Niet nog een jaar Vazquez daar.

23 januari 2022 om 17:33

Ik wilde net hetzelfde gaan typen haha. Mazraoui zou zich zomaar in de basis kunnen spelen bij real. Zowel Carvajal en vazquez zijn niet eens goed genoeg meer voor subtoppers laat staan Real. Zo snel mogelijk toe aan vervanging die 2

23 januari 2022 om 17:35

Real zou inderdaad top zijn voor hem, ik zie hem zeker slagen daar. Genoeg snelheid en techniek om het te redden in La liga. Verdedigend kan het nog wel beter maar dat leert ie vanzelf wel. Ook een mooi moment om naar Real te gaan met Mbappe die eraan lijkt te komen, en misschien nog wel 1 of 2 sterren. Daar wil je deel van uitmaken denk ik zo. Zou dit zeker toejuichen.

Laat m maar naar Arsenal komen, kan ie concurreren met Tomi en kunnen we Cedric eruit bonjouren.

Heel jammer, als hij fit is vindt ik hem een waanzinnig goede back voor een team als Ajax/bayern/ciry etc, maar helaas heeft hij ook regelmatig een blessure. Ontzettend jammer dat hij niet wil bijtekenen ookal is het maar voor bijv 2 jaar

Wat een grap die uit-bal. Ik weet dat de bal helemaal volledig over de lijn moet zijn, maar dat kan je aardig goed zien volgens mij. Los van dat was Ajax natuurlijk sowieso wel de betere en hadden zij het verdiend om te winnen

Het is jammer dat we niet echt een vervanger klaar hebben staan, want dan zouden we die gelijk kunnen opstellen.

Dit zat er overigens wel aan te komen. Al een tijdje geen nieuws meer rond zijn contract. Ik hoop dat zijn volgende stap een mooie club wordt. Barcelona zou op het moment geen verkeerde stap zijn, maar ik denk dat de absolute wereldtop nog wel een stapje te groot is.

23 januari 2022 om 17:36

Rensch dit seizoen klaarstomen en anders de transfermarkt opgaan.

23 januari 2022 om 17:38

Rensch toch? Nog jong dus die zal zich ook nog volop ontwikkelen. Maar Mous is wel aanvallend sterk, zie je vandaag ook weer.

23 januari 2022 om 17:41

Rensch is inderdaad de gedroomde opvolger, maar in champions league wedstrijden durf ik het nog niet met hem aan. Hij is nog iets te grillig. Wel kan Ten Hag hem al wat meer speeltijd geven tijdens Eredivisie wedstrijden.

23 januari 2022 om 19:14

Tja, het is het lot van Nederland als opleidingsland. Overigens zie je nu overal kortere contracten en spelers die het in eigen hand willen houden ipv speelbal tussen clubs te zijn en dat lijkt me op zichzelf ook terecht. Het is een vreemd systeem.

Ik zou Bayern München niet eens een hele gekke stap vinden. Ze hebben veel de bal en gebruiken veel hun vleugelverdedigers, met name Davies.

Sinds het vertrek van Lahm hebben ze naar mijn mening geen goede rechtsback meer gehad.

23 januari 2022 om 17:39

Kimmich was een tijdje rechtsback natuurlijk, die deed het heel goed. Staat de laatste tijd wel op het middenveld, sindsdien inderdaad geen echte topper daar. Mazraoui zou die vacature in kunnen vullen. Hij heeft al heel veel longinhoud maar er kan nog wel wat bij, zeker daar. Heerlijk powervoetbal spelen ze daar.

Leuke speler voor Nedelandse competitie en niet meer dan dat!
Veel blessures, veel balverlies en slechte keuzes..
Bedankt het ga je goed....voor jou 10 andere!

Bayern of City zijn beide wel erg hoog gegrepen daar komt hij lang niet aan de bak

Misschien een middenmotor in de PL

Jammer, maar nog even genieten de laatste maanden van hem dan!

Perez heeft 1000% gelijk!!! Alleen in Nederland denken ze dat Ajax spelers mee kunnen met de echte wereld top!!

In de Nederlandse competitie komt hij weg met zijn spel. Is altijd als eerste weg, en komt sjokkend vanuit de spits altijd als laatste terug verdedigend. Maar goed, dat wordt gefaciliteerd met Alvarez en Anthony die wat meer meeverdedigd.

Maar meneer denkt toch niet dat zijn spel bij Bayern of City getolereerd gaat worden? Daar moet je vooral verdedigend toch echt wat meer inzet en discipline moeten tonen. In plaats van als een luie donder maar wat rond te wandelen..
als back notabene...

Ik snap mazroui wel dat dit een goed moment is om dit nieuws aan te kondigen. Hij heeft net de winnende gescoord tegen de directe concurrent, dus dat maakt de kans kleiner dat de f-side straks voor je deur staat

In een goed draaiend team kan elke speler van Ajax zich inpassen in het niveau van een betere club. En ook vast enkele spelers van Feyenoord of PSV. Om een Europese topclub naar een hoger plan te tillen is misschien wat veel gevraagd, een Frenkie kan Barcelona ook niet dragen, maar zet Mazraoui in een goeddraaiend Bayern en ik ben ervan overtuigd dat hij mee kan.

Vanaf vanavond is Mazraoui dus persona non grata bij de F Side en zullen ze hem niet meer in het Ajax shirt willen zien. Ik verwacht dat ze als verklaring geven dat Mazraoui lange tijd heeft aangegeven graag te willen bijtekenen en nu toch transfervrij gaat vertrekken

Perez heeft natuurlijkhelemaal gelijk. Mazraoui is internationaal gezien een prima speler, maar City en Bayern zijn de crème de la crème van het Europese voetbal. Waarom kunnen zoveel analisten niet positief zijn over een speler zonder direct door te slaan als 13-jarige meisjes die kirren dat Justin Bieber de allergrootste artiest is die ooit bestaan heeft?

Hahha Brugging met zijn opmerking 'naar een club met een goede trainer'. Ja dan slaag je automatisch kom op zeg. Vind Mazraoui gewoon echt een hele goede back, altijd al gevonden. Denk dat hij goed kan meedraaien bij topclubs in Europa zoals Bayern, maar vind hem ook goed passen bij een Atalanta. Wat meer vechtersmentaliteit tonen.

Ik begrijp hem wel, maar ben bang dat dit soort spelers niet beseffen hoe erg ze bij Ajax op hun plek zitten en passen. Net als een vd Beek bijvoorbeeld. Bij een topclub gaat hij het sowieso niet redden. Ik denk dat een niveau AS Roma beter voor hem zou zijn.

Perez heeft wel een punt... welke ex Ajacied die omhoog werd gepraat is geslaagd in het buitenland? de laatste was Suarez

23 januari 2022 om 21:00

Eriksen en vertongen bijv? En daarbij Ziyech en Frenkie gaan zoiezo nog wel slagen in de top

23 januari 2022 om 21:04

De Ligt, Frenkie de Jong, Ziyech. Dat zijn verder de enige spelers die naar een topclub zijn gegaan, en die zijn allemaal juist wel geslaagd. Ook Ziyech, want ook als wisselspeler kan je nog steeds belangrijk en nuttig zijn en volwaardig onderdeel van de ploeg zijn, en hij begint nu ook steeds meer zijn draai te vinden, in een systeem dat niet bij hem past. En zoals hierboven ook al genoemd worden: Eriksen en Vertonghen ook inderdaad. Vermaelen ook, afgezien van zijn latere periode bij Barcelona. Davinson Sanchez ook geslaagd. Dus iedereen is juist wel geslaagd. De enige speler die niet geslaagd is, is Van der Beek (afgezien van bijvoorbeeld een anonieme jeugdspeler als Bouy). Maar het is dus 1 tegen heel veel.

Helemaal eens met Perez, iedereen wordt altijd maar ff naar een topclub gelult door de media. Er zijn weinig positieve voorbeelden te noemen van spelers die slagen bij de Europese topclubs.

Enerzijds snap ik de vrij status aanhouden, anderzijds, Ajax heeft hem al meer maals het vertrouwen gegeven ook na een drama seizoe n

Ik snap die uitspraak van Perez echt niet, hoezo zou dat niet kunnen? Het tegenovergestelde lijkt juist het geval te zijn.. De Ligt is een van de belangrijkste spelers van Juventus, Frenkie de Jong is gewoon een vaste basisspeler onder verschillende coaches geweest, Ziyech had pech met een nieuwe trainer en nieuw systeem waar hij niet helemaal goed in past maar begint desondanks toch best goed te draaien na een gewenningsperiode in de PL. Dat zijn de spelers die naar een topclub zijn gegaan de laatste jaren, en ze zijn allemaal juist best goed geslaagd. Zelfs Ziyech, want je hoeft niet per se de absolute topspeler van die topclub te zijn om geslaagd te zijn, zelfs als wisselspeler kan je een nuttige en goede aankoop geweest zijn en volwaardig onderdeel van de ploeg zijn en kan je ook voor jezelf (als speler) een goede stap hebben gemaakt. Dus ik snap echt niet waar Perez dit op baseert?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

7 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 25 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Transfersaga komt ten einde: Bayern presenteert Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui is definitief speler van Bayern München, zo maakt de Duitse club bekend via de officiële kanalen. De verdediger komt transfervrij over van Ajax en tekent een verbintenis tot medio...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren