Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Zondag, 23 januari 2022 om 16:28Chris Meijer

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt van de vleugelverdediger zal de nodige discussie opleveren, aangezien het erop leek alsof de bal in aanloop naar de treffer over de zijlijn ging toen Daley Blind deze probeerde binnen te houden. Ajax neemt na de overwinning op PSV de koppositie in de Eredivisie over en heeft nu een voorsprong van twee punten op de naaste achtervolger.

Roger Schmidt besloot tegen Ajax een basisplaats in te ruimen voor Joey Veerman en koos voor een enigszins opvallend aanvalsduo, met Ritsu Doan en Cody Gakpo. Zijn collega Erik ten Hag had geen verrassingen in petto voor het bezoek aan Eindhoven en bracht de vooraf verwachte elf aan de aftrap, met Brian Brobbey net als vorige week tegen FC Utrecht als aanvalsleider. Na een beginfase waarin beide ploegen aftastten, was de eerste echte mogelijkheid in minuut vijftien voor Veerman. Remko Pasveer had weinig problemen om het schot van de van sc Heerenveen overgenomen middenvelder te keren.

De eerste keer dat Ajax zich echt liet zien in het vijandelijke strafschopgebied, was het direct levensgevaarlijk. Een vrije trap van Steven Berghuis van halverwege de helft van PSV ging aan alles en iedereen voorbij en belandde uiteindelijk via de vingertoppen van Joël Drommel op de lat. Zes minuten later was het raak voor Ajax. Brobbey raakte geblesseerd aan de knie na een duel met Armando Obispo en krabbelde na even behandeld te zijn weer op. Na enkele minuten gaf Brobbey aan niet verder te kunnen, waardoor Danilo werd klaargemaakt voor een invalbeurt.

Terwijl Danilo aan de zijlijn klaarstond, ging Ajax in de aanval met Dusan Tadic aan de linkerkant van het veld. Brobbey liep al hinkend mee, maar kon desondanks Obispo en Mauro Júnior in de lucht aftroeven toen de voorzet van Tadic op maat bleek. Direct na het doelpunt ging Brobbey achter de doellijn naar de grond. Daarmee kwam er voor hem vroegtijdig een einde aan zijn tweede wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Ajax, aangezien Danilo hem meteen verving.

Pasveer zorgde er met een goede redding op een inzet van Olivier Boscagli voor dat Ajax met een voorsprong ging rusten, maar moest al vroeg in de tweede helft wél capituleren. Veerman vond na een fout van Jurriën Timber Mario Götze binnen het strafschopgebied, waarna de Duitse middenvelder knap wegdraaide bij Edson Álvarez en de bal in de uiterste linkerhoek achter Pasveer prikte. Na de gelijkmaker ontspon zich een open wedstrijd, met mogelijkheden aan beide kanten. De beste kansen waren voor Ajax, via een open schietkans voor Ryan Gravenberch en verkeerde geraakte bal van Berghuis. Namens PSV toonde Ritsu Doan zich in deze fase meerdere keren bedrijvig.

Een kwartier voor het einde kwam Ajax op voorsprong, toen Mazraoui als eindstation van een vlotte aanval met zijn linkerbeen op fraaie wijze de bal achter Drommel krulde. Voorafgaand aan het doelpunt leek Blind de bal echter aan de zijlijn niet binnen te houden. Grensrechter Hessel Steegstra oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest en videoscheidsrechter Rob Dieperink kon na enkele minuten de beelden te hebben bestudeerd zijn ongelijk niet bewijzen. Danilo had kort daarna de wedstrijd al definitief kunnen beslissen, maar Drommel hield PSV met een goede redding op de been. Schmidt probeerde met drie wissels een slotoffensief te forceren, maar in de totaal negen minuten blessuretijd lukte het niet meer om de gelijkmaker aan te tekenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

442 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Ajax dik dik dik verdiend gewonnen. Nu zo verder zetten en kampioen worden. Lekker doelpunt van Mazraoui, wat een lekkere streep.

23 januari 2022 om 16:33

Je kunt ook overdrijven. Gelijkspel was wel terecht geweest

23 januari 2022 om 16:35

Al helemaal door die discutabele goal Ajax was echt niet zo overtuigend. Jammer dat ze zo worden geholpen door de KNVB. Verder mogen ze van mij ook beginnen met gele kaarten te geven voor zon actie van Martinez. Je ligt buiten het veld en komt dan terug erin gerold.

23 januari 2022 om 16:35

Ah kom op man, PSV heeft een paar goede kansen gehad en een goal gescoord uit een gigantische fout, maar Ajax was wel echt beter.

23 januari 2022 om 16:36

Ajax was de betere ploeg, ook de meeste en beste kansen, niet onverdiend gewonnen. PSV kon eigenlijk geen moment de bovenliggende partij zijn, ze hebben twee keer achter gestaan maar eigenlijk nooit Ajax terug gedrongen.

23 januari 2022 om 16:36

Gelijkspel? Ajax was veel beter vooral na die 1-1 en daarvoor eigenlijk ook. Zeg gewoon dat de 1-2 afgekeurd had moeten worden.

23 januari 2022 om 16:36

Op basis van het spelbeeld, balbezit en kansen zou Ajax toch ook verdiend gewonnen hebben?

23 januari 2022 om 16:43

Wat heeft PSV een schandelijke spelopvatting, vreselijk. Als Ajax in de eredivisie als koploper ooit zo zou spelen, lever ik mijn seizoenskaart in. Godzijdank heeft het voetbal en de wil om te winnen vandaag gezegevierd.

23 januari 2022 om 16:45

Iedereen heeft het over de goal van Ajax maar is Martinez al weer bij kennis na die aanslag?

23 januari 2022 om 16:52

@S1nce1913 Volgens mensen in het stadion is Martinez nog steeds door het stadion aan het rollen.

23 januari 2022 om 17:30

Nee ajax was de betere

23 januari 2022 om 17:33

@Aquerooo klopt die rolde langs Schmidt die nog steeds tegen de scheids bezig was dat de schaal wel meteen naar Ajax kom. 😂

23 januari 2022 om 17:51

Ajax verdiend gewonnen tegen Angsthazen voetbal.

23 januari 2022 om 18:26

T feit dat daar geen geel voor wordt gegeven zegt ook wel wat over de arbitrage van vandaag. Ongelofelijk wat hier vandaag is beslist, ondanks de middelen die beschikbaar zijn voor de arbiters. De grens kon gewoon nooit zien of de bal over de lijn was, want Blind zijn been zat daar voor en als je dan nog zulk bewijs hebt en nog niet ingrijpt, dan heb je als Ajax zijnde vandaag over arbitrage ook helemaal niets te klagen.

23 januari 2022 om 18:29

Angsthazen of niet, Ajax had ondanks alle uitgegeven miljoenen toch nog een arbitrale dwaling nodig om te winnen.

23 januari 2022 om 18:38

Ach, dat die bal van Timber toevallig het zachte dijbeen raakt van Gakpo in plaats van de knie bijvoorbeeld (dan was de bal wrs uit gekaatst) is ook gewoon geluk. Of die bal op de lat van Ajax. Een dubieuze uitbal is wat anders dan een veldovertreding of buitenspel staan met veel voordeel. Ajax was gewoon beter en als ze niet voor hadden gestaan was de kans een stuk groter geweest dat Ajax alsnog de 1-2 had gemaakt. Ik zag PSV niet meer scoren (deden ze ook niet ondanks 10 minuten extra speeltijd)

23 januari 2022 om 18:42

In een filmpje vanuit verschillende perspectieven is het gewoon simpelweg niet te zien. Iedereen baseert het hier op 1 beeld waarop het duidelijk over de lijn leek, echter was dit wel een beetje gezichtsbedrog. Het blijft discutabel maar na het zien van alle beelden zal je zien dat het echt niet te zien was en er dus niet afgekeurd mag worden.

23 januari 2022 om 18:59

was die bal dan bewezen uit? Nee en andersom had dit ook gewoon een doelpunt geweest. Slechte verliezers hebben altijd een excuus.

23 januari 2022 om 19:26

Wederom een arbitrale dwaling nodig om te kunnen winnen Zo zie je dat het geld uit de CL goed besteed word in Zeist.

23 januari 2022 om 16:34

Schandalig dat het doelpunt niet is afgekeurd zul je bedoelen.

23 januari 2022 om 16:37

PSV heeft het uiteindelijk zelf laten liggen door alleen maar achterover te leunen. Toen ze 0-1 achter stonden kon je zien dat ze aardig kunnen voetballen maar het door de vrijwel lachwekkende tactiek van Schmidt naliet.

23 januari 2022 om 16:38

Ze zeggen toch altijd dat je tegen de kleintjes kampioen wordt. Dat heeft Ajax vandaag net bewezen door deze wedstrijd over de lijn te trekken.

23 januari 2022 om 16:38

als hij dat bedoelt had ,had die dat wel gezegd.

23 januari 2022 om 16:39

Dat je wat gras ziet tussen onderkant bal en de lijn betekent niet dat hij uit was. Bij de lage camera lijkt de bal ook nog gewoon in, dus terecht niet ingegrepen door de VAR. Je kon niet bewijzen dat hij uit was.

23 januari 2022 om 16:53

Je kan al zeker niet zeggen dat die in is zeverzak

23 januari 2022 om 16:58

Jawel, op basis van de lage camera kan je dat zeker zeggen. Bovendien moet de VAR 100% kunnen bewijzen dat de arbitrage fout zit. Ze hoeven niet te bewijzen dat hij in is.

23 januari 2022 om 17:06

Wat een arrogante reactie zeg, zo denigrerend naar de PSV toe.

23 januari 2022 om 17:34

De grensrechter kon het niet zien want Blind stond ervoor, dan behoor je door te laten spelen. De VAR kon het niet met 100% zekerheid vaststellen, die mag dan niet ingrijpen. En hoewel iedereen kan zien dat die bal over de lijn ging zullen we ermee moeten leven dat niet alles eerlijk verloopt.

23 januari 2022 om 18:01

De kans is groot dat de bal over de lijn was. Echter doordat hij omhoog kwam kan niemand het 100% zeker zeggen. Dus terecht niet ingegrepen, maar wel een zuur gevoel

23 januari 2022 om 19:09

Niks schandalig, dit soort dingen gebeurt gewoon. Zonder VAR was deze goal ook goedgekeurd en nu had de VAR niet het sluitende bewijs. Zuur voor PSV, absoluut, maar dit gebeurt gewoon soms.

23 januari 2022 om 16:34

Op basis van xG gewoon een gelijkwaardige wedstrijd. Die overigens erg slecht was van beide kanten

23 januari 2022 om 16:35

Heerlijke overwinning! Nu het gejank van psv aanhoren over die zogenaamde uit bal. VAR heeft besloten dus het is klaar. Leg je er bij neer!

23 januari 2022 om 16:36

Dat jij er meteen over begint zegt al genoeg😉

23 januari 2022 om 16:37

Zeg je dat ook als het andersom was? Ik denk het niet

23 januari 2022 om 16:37

Makkelijk praten kerel, ik had je andersom wel eens willen horen

23 januari 2022 om 16:39

Zogenaamd? Was toch ook uit. Ik was verbaasd dat de goal werd toegekend. Ben blij want terechte winst, maar door zo een goal. Bah

23 januari 2022 om 16:44

Hou op man, PSV doet mee aan een spel, de regels zijn bekend van het spelletje waar ze aan mee doen. Ik ga ze niet herhalen want ik dit draadje staat 180x, maar die goal staat als een huis.

23 januari 2022 om 16:45

Dat weet je dus niet. Het moment van meten is van bovenaf kijken en dan mag het silhouet van de bal de lijn niet meer raken. Het heeft dus niet met het raakvlak van de bal en gras te maken. En dat is met zo een camera positie echt heel moeilijk te bewijzen. En de regels zijn: je moet 100% bewijs hebben dat de arbitrage het bij het verkeerde eind heeft, anders blijft de beslissing staan. En dat bewijs is er dus niet

23 januari 2022 om 17:18

@ duckiey

Natuurlijk zou ik er andersom er ook de pest in hebben, maar laten wel wezen andersom zouden PSV supporters er ook geen nacht minder om slapen. Hetzelfde gaat op voor het over en weer jennen (zolang binnen bepaalde grenzen blijft), wanneer iets wel of niet in iemand voordeel werkt, daar zijn we toch ook supporters voor. Zolang het niet vastgesteld kan worden is het voordeel aan de aanvallende partij; en ja ik weet dat velen hem uit vonden maar bewijzen kunnen zij ook niet. Al lijkt het mij handig dat ze gewoon een cameraatje op de lijn zetten of een chip ofzo in de bal.

23 januari 2022 om 18:31

Net als vorig jaar toen psv op t einde een pingel werd ontnomen voor 3-1 en ajax hem daarna wel mee krijgt. Twijfels krijgen ze opvallend vaak mee en dit heeft steeds grote impact op de titelrace. Daarbuiten was PSV erg zwak en wisselde Schmidt te laat. Er was ruimte om op snelheid te counteren 2e helft alleen zijn gotze en doan te traag. Ajax meer aan de bal maar ook niet veel gecreëerd. Gelijkspel was terecht geweest.

23 januari 2022 om 19:14

Ik kan me nog een CL wedstrijd herinneren waarbij de VAR de verkeerde beelden gebruikte en wij onterecht een beslissende goal tegen kregen. Toen waren we niet zo mild.

Dit is gewoon zuur voor PSV. Die bal was 99% zeker over de lijn, maar het kan niet bewezen worden. Wij mazzel, zij pech.

Daarbij wel aantekenen dat PSV ook niet bepaald heeft gespeeld om te winnen. Wat een slaapverwekkend voetbal zeg.

23 januari 2022 om 16:35

Dik dik dik verdiend is wat overdreven. Ajax was natuurlijk veel beter maar hebben ontzettend veel geluk gehad met die goal. Desalniettemin, gefeliciteerd Ajacieden!

23 januari 2022 om 18:32

Veel beter? Ajax was ook niet best maar had meer de bal ja. Qua kansen gelijkwaardig.

23 januari 2022 om 16:35

Zeker niet dik verdiend. Gelijkspel was terecht. Beide ploegen weinig uitgespeelde kansen. Vooral een dikke arbitrale wanvertoning vandaag.

23 januari 2022 om 17:55

Ajax verdiend gewonnen, tegen laf spelend PSV, kom op zo wil je geen kampioen worden..

23 januari 2022 om 16:35

Precies, en iedereen zegt wel dat die bal uit is, maar het uiteinde had er zomaar nog eens op kunnen liggen. Ben ook voor het toevoegen van lijntechniek op de zijlijnen, dan heb je dit gezeur niet, mocht ie echt voor de volle 100% uit geweest zijn. Overigens maar één team dat verdiende om te winnen, dus terechte overwinning.

23 januari 2022 om 18:35

Kost teveel geld. Doellijntechnologie is al vrij duur voor de meeste clubs. Alle zijlijnen bewaken is niet te doen en voegt ook zelden wat toe. Misschien eens in de 5 jaar heb je zo'n situatie.

23 januari 2022 om 16:35

Gefeliciteerd. Je mag trots zijn op je team. Halen echt letterlijk alles uit de kast om te kunnen winnen. Benieuwd naar de beelden van de VAR. Wat zij hebben gezien.

23 januari 2022 om 16:36

Dik verdiende overwinning inderdaad. Ajax was een klasse beter dan psv vandaag. Ze hadden geluk dat ze terug kwamen door een slordigheid van Timber. Het zal de komende week wel gaan over de bal wel of niet in, maar het was amper te zien en dan is de mening van de grens bepalend en die gaf hem in. Overigens gewoon een schitterende aanval en het was rond de middenlijn, dus het was geen directe aanleiding dat het een goal zou worden. Mooie aanval van Ajax en schitterend binnen geschoten door Nous.

23 januari 2022 om 16:59

Dat van Timber viel nog wel mee, hoor. Maar Alvarez liet zich heel eenvoudig opzij zetten door Gotze. En die scoorde dus. Slippertje van Timber, maar was nog gewoon verdedigbaar. Fout lag duidelijk bij Alvarez.

23 januari 2022 om 16:37

Je eerste zo’n verraad wel dat je het allemaal met een korreltje zout moet nemen… Zo dik verdiend was die overwinning niet. Had eigenlijk veel meer van Ajax verwacht. Een in en in triest tijdrekkende Martinez (en Tadic) waren wat mij betreft prima voorbeelden dat het allemaal niet vanzelf ging tegen een gehavend PSV. PSV prima gevoetbald, komen simpelweg kwaliteiten tekort.

23 januari 2022 om 16:53

Je weet dat ze toch wel theater gaan spelen, dus dan kan je er maar beter voor zorgen dat ze een echte reden hebben om te blijven liggen. Gewoon vol erin gaan dus, over de boarding ermee. Had graag gezien dat wat meer spelers bij PSV erin komen als Obispo bij elk duel doet. Fair maar keihard. Zodat ze t goed voelen. Wat een stelletje onsportieve, oncollegiale spelers dat Ajax.

23 januari 2022 om 17:33

Nou echt collegiaal waren ze bij psv ook niet net als bij Ajax vandaag waren allemaal een stel jankers zeker aan beide zijden
Of heb jij iets anders zitten Kijken

23 januari 2022 om 17:48

Tuurlijk is het niet heel sportief wat Martinez deed en Tadic en Antony kunnen ook vervelend zijn als de spanning erop staat, maar ga nou niet doen alsof PSV het heilige boontje is. Die liggen ook bij elke aanraking op de grond en liepen de hele wedstrijd maar te zijken bij Makkelie, niet voor niet 2 gele kaarten voor alleen maar gemekker.

23 januari 2022 om 18:05

Verdiend gewonnen tegen laf spelende Lampjes.

23 januari 2022 om 19:20

@rubentje

Dat rollen was ook absurd. Maar je weet zelf ook wel dat elke club dat soort dingen doet als het even uitkomt. Ook PSV. Selectieve verontwaardiging heeft niet zoveel zin. Soms zit je ff in de hoek waar de klappen vallen. Heeft Ajax vooral in de CL ook vaak gehad, is klote, maar soms heb je dat.

23 januari 2022 om 16:38

Was gewoon weer een hele matige topper, net zoals in De Kuip. Ajax doet het leuk tegen de kleintjes met overtuigende uitslagen, maar in de toppers laten ze het niet zien. 0-0 of 1-1 was een terechte uitslag geweest.

23 januari 2022 om 16:43

In de toppers laten ze het niet zien? Vorige wedstrijd tegen PSV was het 5-0 ofzo

23 januari 2022 om 16:50

Eén keertje dan, die keer daarvoor verloren ze 0-4.

23 januari 2022 om 16:53

In 1 van de 5 toppers (als je AZ meetelt) dit seizoen heeft Ajax het dus goed gedaan. Vind persoonlijk dat dat weinig is en vooral ook omdat ze in de andere wedstrijden gewoon echt matig speelden.

23 januari 2022 om 17:46

Tel de toppers in de cl ook ff mee

23 januari 2022 om 18:03

Komt ook gewoon omdat de tegenstanders in de topper vaak anti voetbal spelen. En op een wat hoger niveau is dat gewoon erg lastig om te bespelen.

23 januari 2022 om 19:22

Ik weet nog 6 topwedstrijden dit seizoen die glansrijk gewonnen werden. Was alleen niet in de eredivisie.

23 januari 2022 om 20:27

De 6 CL wedstrijden + 3 keer psv/feyenoord gewonnnen. Dat is 27 uit 27. Doelsaldo 28-5 in deze wedstrijden. Hoezo niet overtuigend?

23 januari 2022 om 16:46

Medellin je kan ook overdrijven, het was een hele slechte pot van beide kanten. En vandaag waren wij de meest gelukkig en misschien nipt beter, maar zeker niet veel beter.

23 januari 2022 om 16:52

Complimenten toch wel voor jouw manier van reageren. Als Lanjouwer nog flink gebotst met jou, maar jij brengt het vaak nog echt wel netjes

23 januari 2022 om 18:25

Mangalitsa dankjewel man, ik had overigens geen flauw idee dat je Lanjouwer was. Haha dat is zeker waar, we zijn heel vaak gebotst in het verleden. Af een toe een hele scherpe discussie moet kunnen, maar ook niet te ver gaan net als toen. Maar wat ik je al eerder had gezegd, laten we dat gewoon achter ons laten. We zijn twee volwassene mensen, en we kunnen altijd weer opnieuw beginnen. 🙂

23 januari 2022 om 19:24

Sulejmani, eens. Ajax had nog een bal op de lat, PSV nog een schot vlak voorlangs. Ajax heeft iets meer laten zien maar overtuigend was het niet.

23 januari 2022 om 19:27

Slechte pot inderdaad van beide kanten maar lucky Ajax doet zijn naam weer eer aan. Nou ja, ze hebben dan ook het hoogste budget dus ze moeten dan ook elk seizoen kampioen worden, maar zo worden ze wel erg geholpen.

24 januari 2022 om 19:14

Geholpen met wat vind jij? Alles is volgens de regelementen gegaan.

23 januari 2022 om 17:03

En wederom verliest PSV een topwedstrijd. Dat begint nu wel een dingetje te worden in Eindhoven

23 januari 2022 om 17:29

Ach, daar heb je er op een seizoen gelukkig niet zoveel van. De rest maar allemaal winnen dan

23 januari 2022 om 18:14

Dat is zeker waar. Als je van alle kleintjes wint ben je ook kampioen. Toch vind ik wel dat je van zo een grote club mag verwachten dat ze ook af en toe een grote club verslaan. Als ze nu de CL zouden ingaan dan heb ik er toch wel heel weinig vertrouwen in

23 januari 2022 om 18:02

Zit nu de beelden te bekijken hier op VZ bij een ander artikel, maar vrienden toch... die bal hè, die is uit!

23 januari 2022 om 19:21

VAR betekent:
Voor Ajax Referee

23 januari 2022 om 19:27

Wow, wat een slechte woordgrap. Seth Gaaikema zou er jaloers op zijn.

Die bal was 99% zeker uit. Maar je moet het in zo’n situatie kunnen bewijzen, en dat konden ze niet. Zuur voor PSV, mazzel voor Ajax. Maar Ajax heeft verder wel meer laten zien, dus PSV zou zichzelf een plezier doen door ook te kijken naar de eigen beperkte spelopvatting.

23 januari 2022 om 18:20

Lekker aan het provoceren domme kneus? Je bent nog dommer dan je er uit ziet.

23 januari 2022 om 18:20

Het feit dat je het zo formuleert, ben je het er zelf niet mee eens + je wilt reactie uitlokken.. lekker man!

23 januari 2022 om 19:14

Ben ik trouwens de enige die me zorgen maakt als we de komende wedstrijden met Danilo moeten spelen? Geen hele leuke wedstrijd zoals ik had voorspeld en met mogelijk 3 blessures maakt het ondanks de 3 punten een matige middag..

23 januari 2022 om 19:32

Nee man, die Danilo is het echt niet. Als Brobbeast geblesseerd is, dan maar Tadic in de spits ofzo.

24 januari 2022 om 02:00

Rood voor die irritante doodschopper Alvarez misselijk mannetje

Ajacieden gefeliciteerd met de overwinning . ik kan nu wel heel boos zijn. dat wij nu verliezen door die bal die duidelijk over de zijlijn was. waar die super mooie Goal uitkwam van Ajax. maar ik ben heel trots op ons team ondanks de nederlaag, en dus ook niet boos verder.

we hebben de tweedehelft laten zien dat we Ajax voetballend bij konden houden. alleen Ajax had gewoon het geluk aan hun broek hangen deze wedstrijd, de Competitie is nu weer spannend. ondanks dat wij verloren hebben, is het toch maar 2 punten verschil. benieuwd wie er kampioen gaat worden uit eindelijk.

23 januari 2022 om 16:34

Trots? Psv was zeer slecht en profiteerde totaal niet van een belabberde blind en zeer slordig Gravenberch. Terechte nederlaag door een onterechte goal

23 januari 2022 om 16:36

Beide teams zijn niet geweldig natuurlijk, als je net Premier League hebt gezien, maar vergelijkingen zijn niet nodig. Toch... Dit sloeg nergens op. Wat is PSV genaaid zeg

23 januari 2022 om 16:37

Hij plaatst een nette reactie. Zeker gezien het feit dat PSV genaaid is door de VAR want als je dat niet weet te corrigeren ben je behoorlijk de weg kwijt.

23 januari 2022 om 16:41

Ik zou even het pessimisme van de PSV fans op dit forum teruglezen vandaag. We zouden met 0-5 van de mat worden gespeeld en geen kans kunnen creeëren. Niks was minder waar, de eerste helft was voor Ajax en de tweede helft (tot de onterechte goal) was van PSV. Een gelijkspel was meer dan terecht geweest maar met een incompetente vlagman kan je niks beginnen. PSV zonder drie sterkhouders en Ajax vrijwel een compleet elftal en ze hebben een onterecht doelpunt nodig om te winnen in een leeg Philips stadion. Waar zijn trouwens nu de Ajax fans die walgden van het uitermate onsportieve gedrag van Getafe een aantal jaar geleden? Martinez lag namelijk ook net zo treurig te doen vandaag, na niet eens geraakt te zijn als een stervende zwaan buiten de lijnen vallen en dan nog wel de kracht vinden om in de lijnen te rollen en je gezicht vast te pakken (waardoor makkelie geforceerd wordt om het spel stil te leggen)... Om van te kotsen.

23 januari 2022 om 16:48

Dan wat ? Dus ik mag niet reageren? Ik geef toch ook aan dat de goal onterecht was? Is toch duidelijk?

23 januari 2022 om 16:50

@rombomcu

Krijgen we dit soort reacties weer... heeft Ajax dan 90 minuten niks gedaan volgens jou? De meeste dreiging kwam vanuit Ajax die 90 minuten lang wou aanvallen terwijl Schmidt jullie laf en afwachtend op de counter liet spelen.

En Ajax had duidelijk de meeste kansen zoals die kans in de eerste helft op de lat of die andere verprutste kansen van Gravenberch in de tweede helft. Het is dat Haller er niet was en dat Brobbey geblesseerd uitviel anders had Ajax makkelijk er 1/2 bijgescoord. En PSV heeft alleen gescoord uit een een verdediging fout van Ajax notabene, dus zoveel hebben jullie ook weer niet laten zien.

23 januari 2022 om 17:02

Psv kon alleen iets doen door een fout van Ajax. Voor de rest niks. Ajax was ook matig, maar als ze ff gingen aanzetten was het verschil goed zichtbaar.
Verder eens wat betreft Martinez. Zelden zoiets gezien.

23 januari 2022 om 17:05

Koek koek, PSV mist de hele as met Ramalho (uitermate belangrijk voor de defensieve organisatie en coaching binnen het team), Sangare (die zich ontpopt heeft tot de beste verdedigende middenvelder van de eredivisie), madueke (die Ajax in Amsterdam notabene nog binnen tientallen minuten aan flarden schoot) en net Zahavi/vinicius en Romero waren je eerste, tweede en derde spits niet 100% fit. PSV miste dus 4 basisspelers en met je twee belangrijkste verdedigende krachten die je mist, is het toch meer dan logisch dat Schmidt defensieve zekerheid wilde inbouwen met een extra middenvelder? PSV had inderdaad lekker moeten gaan aanvallen zonder de twee belangrijkste verdedigers en in het mes van ajax moeten lopen, dat zou inderdaad een goede tactiek geweest zijn.

Ajax had een Expected goals van 1.75 en PSV een expected goals van 1.48, zo een enorm verschil in de kwaliteit kansen was er dus totaal niet en buiten die kopbal, bal op de lat en het zondagschot van Mazraoui heeft Ajax geen uitgespeelde kans gehad hoor. Een gelijkspel was dus meer dan terecht geweest en het was van beide kanten gewoon van beneden peil niveau.

23 januari 2022 om 18:06

net als die steekbal waarmee gotze Doan voor de keeper zette... dat was ook de fout van Ajax natuurlijk...

23 januari 2022 om 18:07

Lachwekkend dit weer. Ajax miste zijn topscorer. Zijn vervanger is uit de wedstrijd na een blessure. Dus zoek geen smoesjes en geef kritiek op het laffe spel. Ze speelden zelfs thuis man man man.

23 januari 2022 om 18:51

Dus 1 speler missen is net zo erg als 4 spelers missen ? Dit is wel een vreemde conclusie. Misten ze dan Messi ?

23 januari 2022 om 19:35

Ik heb een allergie voor dit gedrag, ze moeten eens een voorbeeld aan het vrouwenvoetbal nemen. Als daar wat gebeurt is het meestal incasseren en verder gaan. Bij de mannen heb je helaas die walgelijke acties van zo'n Martinez, die ook nog eens een voorbeeld is voor de jeugd die ondetussen denken dat dit normaal is. En dan vinden die gasten zichzelf nog zo stoer, terwijl ze bij een vingeraanraking al naar de grond vliegen. Dit is nou gedrag dat ze moeten aanpakken met de VAR.

24 januari 2022 om 07:46

Onze spits heeft er in de cl in ieder geval meer gemaakt dan Messi 😉

24 januari 2022 om 08:49

@rombomcu,

Kun jij je psv bril even afdoen?
psv was niks, echt niks. Verdedigende ploeg daar, je kan vrijuit voetballen want je staat eerste. En dan nog gaan ze met 8 man rondom hun eigen 16 staan. behalve een corner die met geluk voor de voeten van die verdediger viel, en de goal, heeft psv geen kans gecreeerd.
Ajax heeft onder andere met Berghuis en Danilo zeer grote kansen gehad, en waren voetballend veel beter.

Daarbij was de goal gewoon goed en geldig, dus niet zeveren.

23 januari 2022 om 16:35

Competitie was hoe dan ook spannend gebleven met welke uitslag dan ook. Nog te veel wedstrijden te spelen. Nu is het ook maar 2 punten.

23 januari 2022 om 16:35

Zou Makkelie zijn grensrechter nu weer ontslaan? Opvallend dat je als scheidsrechter (eindverantwoordelijke) zulke fouten maakt. Dit kost Portugal wellicht een WK en nu is het een cruciale fout in de strijd om het kampioenschap. Worden scheidsrechter ook aangesproken op fouten? Voetbal voor voetballers is best een harde sport waarin fouten fataal kunnen zijn voor je carrière, is dit bij scheidsrechters ook het geval? Ongelooflijk

23 januari 2022 om 16:35

Volwassen reactie, chapeau, ik had het je niet nagedaan na zo en discutabele doelpunt lol.

23 januari 2022 om 16:36

Een hele sportieve reactie, bedankt!

Ik ben het met je eens, als je naar deze beelden kijkt en een inschatting moet maken dan kom ik ook gewoon uit op een bal die buiten was. Maar ja, daar zijn de regels weer ... als je niet zeker uitsluitsel kan geven als VAR mag je er niet aankomen. Dan gaat het oorspronkelijke oordeel van de grens en scheids dus door. Heel scheef, want als de VAR naar waarschijnlijkheid moet oordelen zouden ze ook zeggen dat hij over de zijlijn was.

Het is nog lang niet gespeeld en gaat zeker nog spannend worden. PSV heeft het na rust Ajax echt moeilijk gemaakt. En hoewel ik vond dat Ajax meer aanspraak op de 3 punten heeft gemaakt dan PSV was het na de 1-1 wel een behoorlijk open wedstrijd die ook zomaar heel anders had kunnen aflopen.

Die Mwene viel bijzonder aardig vond ik, alleen wat ik niet snapte was dat Schmidt niet eerder begon met wisselen. Dan heb je zoveel aanvallende impulsen en wissel je in minuut 87 pas. Die Vertessen heeft gewoon bijna een hele helft warm gelopen. Dat is toch wel een gemiste kans, dat het uiteindelijke slotoffensief van PSV er pas in de laatste minuut van de blessuretijd kwam.

23 januari 2022 om 16:38

Trots? Buiten dat we met wat mazzel een gelijkspel hadden kunnen overhouden, hebben we wederom niks laten zien in een wedstrijd waar het er weer om gaat…. Hoezo komt ook Vertessen zo laat? Die Blind en Alvarez kun je met zijn snelheid hè-le-maal stukspelen….
En Drommel daar heb ik gedurende geen enkele wedstrijd meer vertrouwen in…. Hoe die jongen op ballen afgaat of gewoon blijft staan…. Daar ga je gewoon mee verliezen. Die Pasveer haalt er veel en veel meer uit.

23 januari 2022 om 16:39

Hoe kun je nou trots zijn we worden hier gewoon genaait.

23 januari 2022 om 16:53

Lampen bedankt , pakt nog maar wat biertjes om het verlies weg te spoelen. Jammer dat deze wedstrijd zo beslist wordt. De goal was mooi alleen zal er altijd weer die discussie bij komen of die bal wel of niet over de zijlijn was.
Jammer dat het geen hoogstaande wedstrijd was , maar de punten zijn binnen.

23 januari 2022 om 19:34

Sportieve reactie. Ajax was inderdaad de gelukkigste. Vind persoonlijk alleen dat PSV weinig heeft laten zien. Een goal door een fout van Ajax, een schot voorlangs van Doan en nog wat gevaar in de 100e minuut. Veel meer was het niet.

Zien wij dezelfde beelden als de VAR? Op dat ene beeld dat hij overduidelijk uit lijkt is de bal namelijk in de lucht én zie je het beeld van de zijkant en niet van boven af, misschien dat het daarom uit lijkt? Voor mij leek ie uit, maar ik denk dat door bovenstaande het niet kon worden uitgesloten dat hij in was. Als je met 1 aanvaller speelt (Gakpo) en 5 middenvelders, vervolgens bij een 1-1 stand een middenvelder wisselt voor een back, dan zijn je intenties duidelijk. PSV wilde niet verliezen. Gegokt en verloren, Ajax de meest gelukkige vandaag. Hoop dat de blessure van Brobbey mee valt, leek me ernstig. Gefeliciteerd Ajacieden, koploper! ❌❌❌

23 januari 2022 om 16:35

Je ziet daarnaast ook de schaduw van de bal die echt wel buiten de lijn staat. Zonde echt zonde om zo te verliezen.

23 januari 2022 om 16:39

Dat de schaduw van de bal buiten de lijn is zegt helemaal niks

23 januari 2022 om 16:47

De schaduw zegt ie hahaha

23 januari 2022 om 17:42

De schaduw van de bal? Meen je dat nou echt?

23 januari 2022 om 18:26

Is de technologie van Philips nu al zo ver dat de lampen tegenwoordig precies boven de bal hangen? En ik maar denken dat ze doorgaans in de hoek van een stadion staan/hangen.

23 januari 2022 om 16:40

Fijn dat er ook nog Ajacieden bestaan wie een beslissing zonder bril kunnen beoordelen, respect daarvoor MessiBazoer. In mijn ogen was hij ook duidelijk uit, en dan voornamelijk bij dat beeld van bovenaf, erg raar moment en toch wel jammer dat juist zo'n moment de wedstrijd beslist, jammer van het voetbal. Degelijke wedstrijd gezien en er is gelukkig nog niks beslist bovenin! Gefeliciteerd met de overwinning kerel

23 januari 2022 om 17:08

Rare reactie dit, blijkbaar moeten Ajacieden reageren op een manier waarop het jou aanstaat, anders hebben we een bril op.

Je kan nooit oordelen op een schuin camera standpunt, als je die camera standpunt doordraait zodat hij staat achter Blind lijkt deze bal in. Op de lage camera standpunt lijkt hij ook niet helemaal uit. De enige manier hoe je dit kan oordelen is een camera er recht boven en die was er helaas niet.

Var kon niet anders dan hem goedkeuren.

23 januari 2022 om 17:28

Dat mag jij prima vinden Daniel, maar je versterkt hiermee juist mijn punt. Vind het vooral raar dat je het niet wilt of durft toe te geven dat die bal gewoon over de lijn was, zelfs na het zien van vrij duidelijke beelden.

Enfin, terugdraaien kan niet meer. Voorkomen wel, tijd voor zijlijn technologie, krijg je dit soort gezeik ook niet meer.

23 januari 2022 om 17:42

Fijn dat ik dat mag vinden van jou.

Overigens versterk ik helemaal niet jouw punt, ik zeg dat je het niet kunt zien aangezien camera standpunten verschillende dingen kunnen laten zien, ik zeg dus ook niet dat de bal in was. Jij versterkt juist mijn punt, wij moeten roepen dat de bal uit was want dat is wat jij wilt horen.

Jij hebt hier de gekleurde bril op.

23 januari 2022 om 17:46

Het is raar dat je mensen "dwingt" iets toe te geven wat niemand kan zien op basis van de beschikbare beelden. Iedereen vergeet de hoeken van de camera en de bolling van de bal. Als de bal ook maar 1 mm van boven af de lijn raakt is de bal niet uit en niemand kan bewijzen dat 't niet zo is en dus is het logisch dat de goal wordt goedgekeurd. Je kan niet zeggen dat PSV genaaid is, het heeft alleen pech dat er geen GPS of lijntechnologie wordt gebruikt en dat de grensrechter de bal niet als uit heeft waargenomen.

23 januari 2022 om 17:58

Aguerooo, je spreekt jezelf nogal tegen. Laten we vooropstellen dat ik er zelf flink de pest in zou hebben als Ajax op deze manier een wedstrijd had verloren, maar zoals je zelf al zegt hadden we " vrij duidelijke beelden", en dus niet duidelijke beelden, wat dus wil zeggen dat we nooit met 100% zekerheid kunnen zeggen of de beslissing terecht is of niet.

Maar kop op jongen, het seizoen duurt nog even en het zijn maar twee punten, niemand gaat alle wedstrijden maar even winnen, het is alleen te hopen dat voor jou PSV er iets minder verliest of gelijk speelt dan Ajax. Dat is ze de eerste seizoenshelft ook gelukt, waarom dan nu niet? Houd vertrouwen en succes de rest van het seizoen.

Als neutrale toeschouwer moet ik zeggen dat de wedstrijd gestolen is. Die bal was zeker uit en de doelpunt had nooit mogen tellen. Ik ben corruptie in voetbal wel gewend van de Turkse competitie, maar had niet verwacht dat zulke praktijken ook in Nederland gebeurde. Heel erg triest dat ze Ajax zo kampioen proberen te maken.

23 januari 2022 om 16:35

Heb je weer een Calimero. De grens heeft dit inderdaad fout gezien, maar wij zien de herhaling ook tig keer terug.

23 januari 2022 om 16:37

De var toch ook?? Hahah

23 januari 2022 om 16:45

De VAR kan/gaat dit niet terugdraaien. Als je geen camera boven de lijn hebt staan kan je het niet 100% weten, al was dit wel 99% zeker.

23 januari 2022 om 16:35

Hahaha je moet vaker Ajax kijken, dan wen je er wel aan. Ik herinner me ook nog een overduidelijke uitbal in de kuip, waar de winnende uitkwam....

23 januari 2022 om 16:40

Die herinner ik me ook nog wel, maar toen was er geen VAR. Al betwijfel ik of die daar wel hadden ingegrepen.

23 januari 2022 om 16:54

Feyenoord kreeg die zelfde wedstrijd ook een onterechte corner, maar zij scoorden toen niet. De enige reden dat hier gedonder over komt is, omdat er een doelpunt uitkomt, maar dit soort dingen gebeuren wel vaker en als er dan niet gescoord wordt is er ook geen gezeur. Het is geen voorkeur voor Ajax het is gewoon toeval.

23 januari 2022 om 17:01

was dat niet de 1-1 wat ook de uitslag was?

23 januari 2022 om 17:52

Zou kunnen hoor, zo goed weet ik het niet meer, alleen de frustratie!

23 januari 2022 om 16:36

Hoe kan je zien dat die bal uit is zonder goed standpunt. Je moet recht van boven kijken en dan moet de bal er volledig over zijn. Uit de beelden kun je niet opmaken dat dit het geval is.

23 januari 2022 om 16:43

Was geen var voor nodig iedereen die geen ajaxied is zag dat de bal over de lijn was

23 januari 2022 om 16:51

Dan zit je gewoon uit je nek te lullen hoor, in het lage camerabeeld lijkt de bal in te zijn en in het hoge schuine beeld zie je wat gras tussen bal en lijn maar dat betekent niet dat hij uit is. Ik lees vooral een hoop frustratie en de wens die de vader van de gedachte is.

23 januari 2022 om 16:36

Oi oi wat een calimero, van het Ajax kampioen moeten laten maken.

23 januari 2022 om 16:37

Elke keer dan weer meteen roepen dat ze Ajax kampioen willen maken. Elke keer weer. Het boeit ze helemaal niks wie er kampioen wordt. Wat hebben ze daar aan te winnen dan? Helemaal niks.

23 januari 2022 om 16:42

Jij denkt dat er mensen zijn die in het voetbal werkzaam zijn, en geen clubvoorkeur hebben? Dat denk ik niet.

23 januari 2022 om 16:37

Was ook uit, maar ze durfden hem niet af tr keuren. Zitten nl lichtgewichten bij de Var

23 januari 2022 om 16:38

Hahahaha Makkelie probeerde PSV eerder nog ff gelijk te laten maken.. 9 min blessuretijd?!?!? Nog één minuut daar bovenop ook? Lekker PSV laten aanvallen.

23 januari 2022 om 16:41

Het spel heeft ook vaak stil gelegen en met de bal wel of niet over de lijn heeft ook een tijdje geduurd duszo raar is 10 min nog niet eens

23 januari 2022 om 16:41

Ajax heeft een halfuur op de grond gelegen bij elke aanraking. Misselijk makend was dat, bah. Makkelie groot gelijk voor +10min

23 januari 2022 om 16:43

Want Martinez z'n beschamende theaterstukje moeten we maar gewoon onbestraft laten en na 99:00 affluiten?

23 januari 2022 om 16:52

Hahahahha en psv niet gijsarends? Volgens mij heeft mauro 20 keer een minuut met de bal in zijn handen gestaan toen het gelijk stond. Ja logisch dat Ajax dat ook gaat doen na de 1-2.

23 januari 2022 om 17:47

Dit helemaal. Mauro rekte vanaf minuut 1 al tijd met zijn inworpen.

De rol van Martinez was wel slim gedaan, daar hij het veld inrolde zodat de scheids niet met 11vs10 door kon laten spelen. Niet dat ik het hiermee goed wil praten, want het is onsportief.

23 januari 2022 om 16:38

Onzin, als dat zo zou zijn dan zou er 1-2 minuten blessure tijd zijn en geen 10 minuten !! Bovendien speelde er maar 1 ploeg voor de overwinning en dat was Ajax

23 januari 2022 om 16:40

Dit gebeurt ook alleen maar bij ajax andere teams moeten zelf voor een overwinning zorgen

23 januari 2022 om 16:47

Oeee Fenerfan. Helemaal gelijk heb je. De hele wedstrijd was de scheids aan het kloten maar deze was wel heel opzichtig. Maar kijk uit. De ajacieden kunnen niet echt tegen dit soort uitspraken, al zullen ze diep van binnen wel geloven, dat er een kern van waarheid in zit (in hetgeen wat je aangeeft).

23 januari 2022 om 16:54

Elk weldenkend mens kan niet tegen dit soort uitspraken, dit soort samenzweringstheorieã«n zijn lachwekkend en zonder enig bewijs. Zegt meer over de mensen die zo denken, die moet je niet te veel vertrouwen. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

23 januari 2022 om 17:42

Wel wat overdreven, ik heb echt dicht op de TV gezeten bij de herhalingen maar ik kon niet met 100% zekerheid zeggen dat de bal uit is. Als de bal wel uit was dan praten we over milimeters, daarnaast hebben we het natuurlijk over een ingooi wel al dan niet. De bal is daarna nog 4 a 5 keer van speler verwisseld waardoor het wat mij betreft gewoon een voetballende goal is en zwaar overtrokken om deze te linken aan het moment van de ingooi, zo kan je bij elk doelpunt wel wat vinden als je maar ver genoeg terugspoelt.

Ajax had hier wat geluk, de grens ook zomaar kunnen fluiten maar op basis van de gehele wedstrijd heeft Ajax mijn inziens terecht gewonnen.

Tsja, geen definitief bewijs, dus door.

23 januari 2022 om 16:34

Dat beeld van bovenaf was definitief bewijs genoeg.

23 januari 2022 om 16:37

Het punt is dat ze geen beelden haaks op de lijn hebben. Zo kan je nooit iets met zekerheid vaststellen

23 januari 2022 om 16:38

Nee nog steeds niet. Dat is het punt. Dat was bij Real ook zo. Dan kunnen ze hem gewoon niet afkeuren.

23 januari 2022 om 16:38

Was niet geheel bovenaf, het was een schuin beeld waardoor je het niet kan zien. Neem je het beeld vanaf de andere kant schuin zal hij sowieso in te zien zijn.

23 januari 2022 om 16:38

Beeld was niet direct van boven af maar ook vanuit een hoek, dus daar heb je vrij weinig aan. 0.0 bewijs dit

23 januari 2022 om 16:38

Er zijn geen beelden van bovenaf want daar hangt geen camera, anders zou je toch wel een stil beeld (a la goal alert) op je scherm zien die geen heel simpel zegt: uit of in. Zoiets is er niet helaas.

23 januari 2022 om 16:38

Er was geen beeld recht van boven. Een bal is rond. Het leer hoeft de lijn niet aan te raken om alsnog niet helemaal over de lijn te zijn. Een ieder die stellig eender welke kant op praat praat onzin. Het is gewoon niet 100% duidelijk te zeggen, dus kan de VAR het besluit niet overrulen.

23 januari 2022 om 16:40

Welk beeld heb jij van bovenaf gezien dan? Er was er alleen eentje van een schuine hoek maar dan zie je niet alles goed. En daarom onmogelijk om te bewijzen dat hij helemaal over de lijn was. Ajax wel de terechte winnaar PSV deed zeker de eerste helft helemaal niets en daardoor was het duel erg saai. Tweede helft moest PSV wel aanzetten en kwam er iets meer ruimte waardoor het wat leuker werd. Zoals gezegd het is niet 100% te zeggen dat de bal over de lijn was al leek het er wel op. Maar de goal van Mazraoui was geweldig. 9 minuten blessure tijd was ook wat aan de forse kant maar goed. Lekker voor Ajax de winst en weer eerste staan na een slecht duel.

23 januari 2022 om 16:42

Helemaal niet. Dat beeld stond scheef en niet loodrecht op de lijn.

23 januari 2022 om 16:51

@soccerfan? Was je toen ook al zo nuchter in je reactie?

23 januari 2022 om 16:52

Ik zie alleen maar Ajax-supporters die beslissing verdedigen, zegt mij genoeg. Bij ESPN snappen ze er niets van, bij de NOS snappen ze er niets van, bij andere media ook niet. Maar geloof er lekker zelf in jongens, gefeliciteerd met de overwinning en geniet van jullie avond.

23 januari 2022 om 16:52

Jouw bovenaf was schuin boven en dit soort situaties vragen om loodrecht en niet schuin. Nu weten we nog niks. Maar hij oogt absoluut uit, laat ik geen onzin praten. Hij lijkt wel echt uit

23 januari 2022 om 17:01

Haha inderdaad, niemand snapt er wat van behalve hun. Social media niet. Alle analisten, psv supporters, neutrale supporters en dit is waarom ik een hekel heb aan ajacieden

23 januari 2022 om 17:03

Rubentje, er was geen camera van bovenaf. Dus de vraag is; waarom jok je ?

23 januari 2022 om 17:28

@ rubentje13

Ik snap je frustratie wel hoor, maar komop andersom zouden jullie er ook niet om malen; daar zijn we toch ook supporters voor. Als het meezit is het leuk en wanneer het tegen zit is alles klote.

23 januari 2022 om 17:49

Ik zie alleen maar PSV supporters de natuurkunde bagetalliseren Rubentje. Je vergeet voor de grap even de camerahoeken en de bolling van de bal, je aanname dat hij uit is is alleen gebaseerd op je onderbuik. Ik weet niet of hij in was of uit was, maar niemand weet dat feitelijk en dan geldt bet oordeel van de grensrechter. Pech voor jou.

23 januari 2022 om 18:36

Jaoud haat alle Ajacieden, ik ga vanavond geen oog dicht doen. Als dit twijfelachtig moment in het "voordeel" van Psv geweest, hadden we je hier niet gezien! Zo triest allemaal.

23 januari 2022 om 18:37

@JK Ajax ben ik zo slim of ben jij zo dom? Er werden twee camerabeelden laten zien: eentje vanaf de grond en eentje vanaf bovenaf? Moet ik precies de graden van de hoek van het camerashot opschrijven? Het is toch duidelijk dat ik dat camerashot bedoel dat er 'schuin van boven' (dus van bovenaf) opkijkt? Jezus man

23 januari 2022 om 18:40

@myvision denk je dat iedereen dom is en vergeet dat de bal een bolling heeft? Natuurlijk niet. Maar de afstand tot de lijn is dusdanig groot dat het duidelijk is dat de bal eroverheen is. Of zullen we de schaduw er even bijpakken? De schaduw van de bal is 1 mm op de lijn maar de lampen schijnen er schuin op. Lucky Ajax dus, met recht.

23 januari 2022 om 18:41

F18 ik blame de ajacieden ook niet, ik zou net als hen erg blij zijn met de overwinning. Het enige wat telt is de 3 punten. Ik irriteer me er alleen aan dat ik alleen nog maar Ajacieden die beslissing van de var heb zien verdedigen. Kom op, Ajacieden kunnen toch ook toegeven dat ze goed zijn weggekomen daar?

23 januari 2022 om 18:59

Het is helemaal niet te zien vanuit die hoeken. Ik raad je aan om de video's met ductape en ballen op Twitter eens te bekijken. Je schaduwtheorie is totaal ongegrond.

23 januari 2022 om 19:20

@rubentje ik irriteer me aan de mensen die denken vanachter hun tv het wel hebben kunnen waarnemen want dat kan namelijk helemaal niet. Dus je irritatie is een beetje ongegrond al snap ik best dat je gevoel wat anders zegt. Het is simpel weg niet te doen zelfs niet met de beelden van de VAR. Ik zie ook alleen maar PSV supporters met diepte perspectief beelden zodat ze het wel 100% zien. Lachwekkend.

Waar heb je een var voor als dit soort goals goed gekeurd worden?

23 januari 2022 om 16:34

Als er geen camera bovenop de lijn staat is het moeilijk om het terug te draaien.

23 januari 2022 om 16:35

Een var is juist hiervoor in het leven geroepen. 99,9% over de lijn. Geen zekerheid en 100% over de lijn. Dan is het voordeel voor de aanvallende ploeg. De knvb heeft er zelf voor gekozen om geen ballen op de zijlijn te plaatsen. Dus de enige die je de schuld kan geven is de knvb zelf. Einde discussie

23 januari 2022 om 16:36

Omdat je niet 100% zeker kan zijn dat met de gegeven beelden de bal uit was. Dat kan niet. Iedereen die hier doet alsof je dat met de beelden kan zien lult uit zijn nek.

Het was een matige topper, waarin PSV in de eerste helft niet leek te durven. We kwamen terecht op 0-1 achter. De tweede helft hebben we het beter gedaan met een mooie 1-1 van Götze na een behoorlijke fout van Timber. Maar die dwongen we wel af door wat gedurfder druk te zetten. Opzich ging het wel gelijk op met daarna aan beide kanten mogelijkheden. (ajax wel iets sterker). Grappig genoeg leken de scheidsrechter + grensrechters de hele wedstrijd lang al niet erg scherp. Soms erg vreemde beslissingen of een bal die duidelijk een uitgooi was voor de ene ploeg werd aan de andere gegeven. Helaas ontbrak de scherpte ook bij de 1-2, waarin Blind de bal niet goed aanneemt en hij duidelijk over de zijlijn rolt. Het spel gaat door waarbij o.a Gotze het niet begrijpt. Dan scoort Mazraoui wel een hele mooie goal daarna.
Het is jammer dat deze wedstrijd wordt beslist met zo'n discubtabel moment. De VAR had kunnen ingrijpen mijninziens, maar ik snap ook dat zij dat niet durven. Een overwinning en de eerste plek met een geurtje voor Ajax helaas. Toch vind ik het wel terecht dat wij de eerste plek verlaten, want we zijn
gewoon niet het beste van Nederland (in wat wij laten zien). Gefeliciteerd Ajax supporters!

23 januari 2022 om 16:44

De grootste reden dat PSV hier heeft verloren is niet door de VAR maar door Schmidt. Hoe kan je in zo'n belangrijke wedstrijd en in eigen huis nog wel zo laf, afwachtend en zo op de counter spelent tegen je directe concurrent?

23 januari 2022 om 17:29

Wat een onzin kramen sommige Ajax fans toch uit. PSV mist 4-6 belangrijke basis spelers en moet tegen ajax die goalsaldo + weet ik hoeveel heeft. Wat verwacht je dan? Ik ben er ook niet blij mee, maar dit had iedere trainer toch gedaan? Alsof Ajax het gas vol erop had…

Schade die var, waarom maak je er dan überhaupt gebruik van?

23 januari 2022 om 16:47

Om uitsluitsel te geven of de bal over de lijn was. En dat kon dit keer niet gegeven worden dus dan gaan we door.

voortaan maar een middenvelder in de spits zetten bij ajax.met danilo speel je met een mannetje minder.

Onbegrijpelijk hoe het doelpunt niet is afgekeurd, echt werkelijk waar belachelijk. Ajax geholpen door de VAR aan een overwinning.

23 januari 2022 om 16:34

Niet overdrijven kerel.

Ik denk dat ze bij de VAR gewoon uit zijn gegaan van het oordeel van de grensrechter die hem toch door heeft laten gaan omdat hij duidelijker kon zien of die bal over was of niet.

Want om zelf als VAR te kunnen zien of die bal erover heen was heb je een camera nodig die precies 1 op 1 met de lijn filmt. De VAR heeft dat blijkbaar niet en kon dus ook geen definitief oordeel geven.

23 januari 2022 om 17:02

Dan is de VAR niet de enige die dan in de fout is gegaan, maar de grensrechter zeker ook. Achteraf gezien lijkt mij dat elke voetbalfan kan zien dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden en dat dit een gestolen overwinning is.

24 januari 2022 om 10:27

Ik zou zeggen, kijk studio voetbal even terug van gisterenavond.

Heerlijke overwinning op onze ditecte concurrent. Winnen in Eindhoven is altijd, nog extra lekker dat we gelijk ook de koppositie over nemen. Hopelijk is Brobbey snel weer fit, maar desondanks proeft deze overwinning extra lekker. En of die nu wel of niet over de lijn was, was zeer twijfelachtig in mijn optiek dan ook terechte beslissing. IK zeg proost op een mooie zondag. Gefeliciteerd mede Ajacieden!

Tja, geen moment gehad waarbij ik dacht... PSV gaat winnen. Ajax was duidelijk de betere. Te beginnen met Brobbey. Ik blijf het zeggen, dit is echt DE Ajax spits op dit moment. Hij heeft alles. Zou mooi zijn als ie langer blijft bij ons. Verder de goal van Nous, ik denk dat mijn trainingen hebben geholpen met zijn schotprestaties. En dan nog Nico... why? Ik bedoel die kerel speelt echt beter dan Blind als back hoor.

Het was allemaal niet zo best, maar wel behoorlijk spannend. Het valt me wel op dat de kampioenskandidaat als PSV echt speelt om gelijk te spelen. Schmidt was toch de man die hoog druk wilde spelen, hij lijkt verandert te zijn in een soort van Mourinho met zijn parkeer de bus 2.0. Effectief leek het wel te zijn, gezien Ajax wel met moeite heeft gewonnen. En ik weet dat iedereen va0tl over het moment van Blind dat schijn had van bal over de lijn. Maar niemand kan dat zien via de twee camerahoeken en zolang je geen definitief bewijs hebt kan je de goal nooit afkeuren. Ajax was over de wedstrijd ook wel duidelijk de betere en dus een terechte winnaar.

23 januari 2022 om 16:42

Schimidt mist een paar vaste krachten, misschien is het ontschoten.
Iedereen kon verder zien dat de bal duidelijk over de lijn was, maar ja... we kennen de relatie tussen de KNVB en Ajax. Dus wist al dat ze hem na 5 min zoeken goed zouden keuren.

23 januari 2022 om 18:26

Verliezen doet zeer van de beste club van Nederland.

23 januari 2022 om 17:19

Dank voor je hele berekening, maar had je de moeite bespaard. Als jij met droge ogen wil beweren dat die bal 13 centimeter uit was, dan hadden we er helemaal geen discussie over gehad.

23 januari 2022 om 17:55

13 cm nog wel. Ik kan wel met droge ogen beweren dat jij nooit een voldoende hebt gehaald op natuurkunde. Uit beide camersposities kan jij niet zien dat de bal over de lijn was, omdat het niet loodrecht van boven was. Het gaat totaal niet om het raakpunt van de bal op de grond maar om het de uiterste zijkant van de bal die mogelijk zich nog boven de lijn bevindt. En precies dat kan je niet feitelijk aantonen en dus kan je de goal niet afkeuren. Als je een hele goede GPS in de bal had gehad of een camerapunt recht van boven dan had je zoals bij doellijntechnologie zo zeker zijn van de zaak zoals jij nu bent. Jouw reactie is alleen slecht onderbuikgevoel en dat telt gelukkig niet in de topsport.

23 januari 2022 om 18:03

Mijn reactie was geplaatst op Orakel Dirk, zijn bijdrage is inmiddels verwijderd, dus weet niet hoe deze nu op jouw als reactie komt. Hij kwam met een hele berekening met conclusie dat de bal 13 centimeter uit zou zijn geweest, was natuurlijk onzin is.

Ik denk dat de scheidsrechter en mensen bij de VAR een nieuwe bril nodig hebben. De bal was duidelijk over de zijlijn. Jammer voor PSV dat ze zo moeten verliezen. Onterechte overwinning voor Ajax. Het zal het geluk van de kampioen zijn denk ik.

23 januari 2022 om 16:40

Onterecht? Ajax was toch gewoon beter dus die snap ik niet helemaal.

23 januari 2022 om 16:54

Neuh, ik vond 1-1 eerder terecht. Maar dat is niet de uitslag, Ajax heeft gewonnen. Het is wat het is.

23 januari 2022 om 18:54

De goal heeft veel tijd gekost enkele wissels en uiteindelijk nog een speler die niet geblesseerd is, buiten het veld ligt en dan het veld weer in komt rollen. Het is een schande dat je dit als scheidsrechter toe staat.

Bizarre beslissing. En bepalend voor de kampioensstrijd. Schmidt verliest ook weer eens een topwedstrijd.

23 januari 2022 om 19:22

Bizarre opmerking, want hiermee stel jij dat dit te zien is vanaf je tv. Dit is vanaf meerdere beelden al niet te zien laat staan dat jij dat kan zien. En dan ook nog stellen dat het bepalend is voor het
Kampioenschap. Dus PSV verliest kampioenschap op basis dat er een ingooi wel of niet klopt. Best grappig.

Wat een schande dat de VAR niet ingrijpt bij de 1-2.. je hoeft niet doorgeleerd te hebben om te zien dat die bal ruim over de lijn is.
Denk dat ik maar eens langzaam op zoek ga naar een nieuwe sport om te supporten..

23 januari 2022 om 17:13

Je kan het niet zien niet 100% en dan is het gewoon doorspelen. Dan moet je als psv speler zorgen dat je goed verdedigd en dat hebben ze flink laten liggen. Ook PSV heeft tanden en ook die laten ze liggen

Dieptriest dat je zo moet winnen. Bedankt KNVB en Makkelie. Het is weer duidelijk wie kampioen moet worden

23 januari 2022 om 16:35

Ik dacht altijd dat PSV-supporters best wel objectief waren, maar jij bewijst het tegendeel. Erg trieste en onsportieve reactie.

23 januari 2022 om 16:40

PSV supporters zijn ook erg objectief op VZ. Wat gefrustreerde reacties hier en daar na een verhitte topper horen erbij.

23 januari 2022 om 19:23

Hahaha dus de KNVB beschuldigingen van partijdigheid is alleen een gefrustreerde reactie als een PSV’er het doet 😂

23 januari 2022 om 16:37

PSV is slecht. Ze konden door voetballen maar gaan als een stel lamzakken wachten op een vlagsignaal.
Tjaa bij de Fjes leer je al door spelen tot de scheids fluit.
Verder psv in eigen huis zzeer matig en ajax de betere ploeg.

23 januari 2022 om 16:39

Of je probeert kritisch naar je eigen ploeg te kijken. Enige intentie was om thuis een punt te halen. Hebben helemaal geen kut klaargespeeld, met die drollenvanger van een Van Ginkel voorop. Wat een parodie op een aanvoerder is dat. Dat terwijl er genoeg te halen was tegen dit Ajax, want die waren absoluut niet goed vandaag.

23 januari 2022 om 16:44

Misschien moet je zo boos zijn op Schmidt die je team zo laat spelen om het op een gelijkspel te houden. PSV heeft niets gedaan vandaag op een verdwaald schot na. En ja je wint zo omdat er nu eenmaal geen bewijs is dat het niet zo was en dan is het voordeel voor de aanvallende ploeg.

23 januari 2022 om 17:07

Haha ik snap best dat je boos bent maar dit is wel echt heel zielig, alsof de knvb instructies geeft

23 januari 2022 om 18:33

Doet het pijn?

Wat een zwaar bevochte zege, maar wel terecht vandaag deden Mazraoui en Brobbey het voor Ajax.

Was soms behoorlijk billenknijpen.

Grappig dat men ziet dat er wat tussenruimte (het gras) was bij die bal en denken oh ja dat is uit. Dat kan gewoon maar de bovenkant van de bal kan gewoon nog in zijn, al is het maar een centimetertje tsja! Dus gewoon terechte beslissing.

Discutabel doelpunt? Hou op man. Niemand kan met 100% zekerheid zeggen dat de bal over de lijn was dus doelpunt mag blijven staan. Daarnaast speelde Ajax veel beter dan psv en gunde Makkelie nog 10 (!!!!) minuten de tijd aan psv om het gelijk te maken.

23 januari 2022 om 16:36

Als niemand het met 100% zekerheid kan zeggen, heb je dan niet in feite de definitie van discutabel?

23 januari 2022 om 16:50

Nee, want dat is dus een correcte beslissing. Bij ESPN zijn ze er nog steeds niet over uit of de bal uit was of niet. Kan dus niet een doelpunt terugdraaien als je het niet zeker weet.

De lijnref had moeten vlaggen als de bal echt uit was. Dat is niet gedaan. Als we dat willen veranderen dan zouden ze de regels aan moeten passen, maar hoe je het ook wend of keert niemand kan blij zijn met welke beslissing ze ook maken, of het nou de ene of andere kant op valt, omdat niemand het zeker weet.

23 januari 2022 om 19:19

Het doelpunt is discutabel, de beslissing van de VAR niet.

Eerste helft was echt een drama. We liepen alleen maar achteruit, zelfs bij een 0-1 achterstand. Tweede helft ben ik erg tevreden over. Dominant gevoetbald, mes tussen de tanden, kansen gecreëerd en gescoord. Prima helft gezien. Kop omhoog en zo doorvoetballen dit seizoen. Ben na afgelopen weken allang blij dat we nog vol meedoen bovenin. Overigens blijft die Martinez toch wel een irritante kerel. Als Neymar zich zo gedraagt is de wereld te klein, bij Martinez is het altijd “passie”.

23 januari 2022 om 16:52

Even zonder dollen. Buiten het cadeautje dat PSV kreeg van Timber hebben jullie geen enkele uitgespeelde kans gehad! Ja PSV kwam meer uit de schulp, maar buiten standaard situaties en hoekschoppen geen uitgespeelde kansen gehad waar Ajax er dus meerdere had!

Ik zal ongetwijfeld ook niet geheel objectief kijken maar ik vind de zege van Ajax geheel terecht.
Ajax heeft het grootste gedeelte van de pot de wedstrijd gemaakt. Veel meer balbezit en PSV speelde 75% van de wedstrijd op de counter.

Dan is het naar mijn idee gewoon terecht. En ook met de discutabele goal, ik hoor ze op tv ook allemaal met hun onderbuik gevoel praten, maar niemand heeft tot nu toe bewezen dat het zo is.

Eigenlijk zouden ze een bal op het uiterste van die lijn moeten leggen en dan via dezelfde camerahoek een paar foto's maken en dan kan je zien of het wel of niet zo zou zijn.

De kromming van de bal maakt het heel lastig te zien. Ze moeten gewoon op elke hoek van het veld 2 camara's zetten die niet enkel naar het doel maar ook de zijlijn kijken. Dan haal je hawkeye erbij en klaar!

23 januari 2022 om 19:14

Ook even zonder dollen @myajaxforever, maar kijk even de samenvatting terug. Ajax heeft wat meer kansjes gehad inderdaad en had lichtelijk meer recht op de winst. Maar als je niet meer kansen dan die ene doelpunt kan herinneren, ben je misschien in slaap gesukkeld (en terecht wellicht). Maar ik wil je best helpen. Pasveer heeft deze wedstrijd drie reddingen moeten verrichten (gedekt schot van Doan, Veerman, uit de corner op de lijn). Bruma en Doan hebben beide misgeschoten aan beide kanten van de paal. En als laatste grijpt Timber precies op de 16 in waardoor Doan net niet kan uithalen. Je mag van mij gerust zelf bepalen hoe groot die kansen waren en of deze groter waren dan die van Ajax, maar hopelijk verfrist dit je geheugen wel even.

23 januari 2022 om 21:32

@psvlid,

Ik zeg toch duidelijk uitgespeelde kans? Een 1 op 1 zoals Danilo had!
Ik zeg toch niet dat PSV niet op goal geschoten heeft en geen kans heeft gehad?

Het was zeker geen goede wedstrijd, maar dat lag vooral aan PSV die thuis speelden en niet wilde aanvallen. Enkel loeren op een fout van Ajax die ook kwam met Timber(wat ik een topverdediger vind voor zijn leeftijd)

Ajax had meer balbezit speelde veel makkelijker had veel meer dreiging en gevaar. PSV pompte geregeld alles naar de 16.

Wat een zwaar bevochte zege, maar wel terecht vandaag deden Mazraoui en Brobbey het voor Ajax.

Was soms behoorlijk billenknijpen.

Schaamteloos dit. Knvb gefeliciteerd!

Trots op mn clubje. Goed verzet geboden.
Op naar az thuis!


23 januari 2022 om 18:43

Psv verliest alle topwedstrijden, ben benieuwd of ze wel van AZ kunnen winnen..

23 januari 2022 om 21:06

Is AZ een topwedstrijd? Want anders verliezen ze niet alle topwedstrijden, ze hebben namelijk al van AZ gewonnen. Of AZ is geen topwedstrijd en maakt het dus niet uit of ze winnen. Verder hebben ze natuurlijk ook al van Ajax gewonnen.

Tja, uiteindelijk speel je zelf te zwak om een overwinning te behalen, maar gezien het spelbeeld was een gelijkspel prima. Dat je hem zou verliezen zat er vooraf wel in, maar die 1-2 had natuurlijk nooit gemogen met die bal over de lijn, maar de VAR bepaald…. Niet vaak in ons voordeel helaas.

23 januari 2022 om 16:42

Op basis waarvan zou PSV een gelijkspel verdienen? Ze waren ultra verdedigend en lieten Ajax het spel maken en speelde op de counter!

Buiten de gratis goal die ze van Timber kregen hebben ze geen kans uitgespeeld! Ajax wel en Ajax had veel meer balbezit!

Het is jammer dat er zo een discutabel moment bij komt te zien. Maar objectief gezien heeft Ajax gewoon verdiend gewonnen!

23 januari 2022 om 17:32

Ik zeg ook niet dat we dat verdienden, maar dat dat voor ons prima was geweest… Qua kansen hebben we weer niet heel veel gebracht

23 januari 2022 om 18:13

Kijk met deze uitspraak kan ik wel wat, maar dat was niet wat je eerst zei 😉

Maar ik begrijp ook wel dat het lastig is om de pot te verliezen met een discutabel moment.

23 januari 2022 om 19:22

Dan kan je toch beter boos zijn op datgene waar je invloed op hebt als club. Ik noem maar wat: weinig diepgang, vertessen wissels kwamen te laat, Brobbey geblesseerd klopt twee verdedigers, weinig lef getoond. Etc etc. Andersom als ajacied kan ik me storen aan Gotze Mauro etc etc, maar die doen ook gewoon wat er moet gebeuren in een topper. Kan ik me beter storen aan Danilo en Gravenberch om maar wat te noemen, en aan die domme fout van Timber waarna Alvarez ook staat te slapen.

Voortaan maar ook camera's op de doel en zijlijn, zodat we dit soort twijfelachtige situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. Maar 10 minuten blessuretijd was ook wel vaag, en natuurlijk win je liever met een goal zonder een twijfelachtige situatie.

Hopelijk valt de blessure van Brobbey, mee wat een knappe goal was dat met zoveel pijn.

Maar wat een slechte wedstrijd zeg, beide partijen waren beneden alle pijl.


23 januari 2022 om 16:44

Ik vind het wat overdreven eerlijk gezegd om elk mogelijk foutje in een wedstrijd te voorkomen. Voetbal moet menselijk blijven en niet elke actie op het veld moet onder de loep worden genomen. De Var die is ingevoerd werkt over het algemeen prima. Ik vind het dan ook niet nodig om nog meer camera's te plaatsen. Dit soort twijfelgevallen komen 1 op de 100000 wedstrijden misschien voor.

23 januari 2022 om 18:41

Walcott Var doet het ook prima vind ik, maar een camera van bovenaf desnoods met een soort van drone was gewenst.

23 januari 2022 om 16:46

Dan kun je alles wel volhangen met camera's. Dit keer heeft Ajax wellicht een voordeeltje gehad. Dat is dan maar zo,

PSV had na dat moment ook nog een aantal keren de kans om de aanval onschadelijk te maken. Maar die hadden het te druk met wijzen naar de grensrechter.

23 januari 2022 om 18:13

Wellicht een voordeeltje?

Tegen Feyenoord had Anthony met rood van het veld gemoeten. Ook weer een voordeel.
Zijn gewoon heel bepalend in dit soort wedstrijden

23 januari 2022 om 16:49

10 minuten blessuretijd is misschien een beetje vaag, maar wel zoals het hoort. Normaal doen ze dat inderdaad nooit. Maar met die aanstelleritus van Tadic en Martinez was 10 minuten extra tijd prima. Dat moeten ze bij elke wedstrijd gaan doen. Krijgen supporters ten minste ook waar voor hun geld. Bij zulke wedstrijden zit je de helft van de tijd naar niks te kijken.

Camera's langs het hele veld lijkt me wel goed, alleen is dat denk ik niet te betalen.

23 januari 2022 om 18:43

Tadic al viel het vandaag mee, en Martinez doet het normaliter nooit waren met toneel bezig. Maar dat deden enkele bij Psv ook, staat me een beetje tegen dat niemand daar na kraait. Maar camera's over het hele veld zal inderdaad te duur zijn, en de Knvb zal vinden dat dit soort momenten niet vaak genoeg gebeuren.

23 januari 2022 om 19:21

Klopt hoor, bij mijn club AZ doet Karlsson het ook vaak. Ik snap dat het een beetje bij voetbal hoort, maar wat Tadic soms laat zien.. beschamend gewoon. En Martinez doet het misschien niet vaak, maar vandaag was het lachwekkend. Daar mogen ze van mij wel een kaart voor gaan geven.

Deze wedstrijd was niks. Slecht spel, slechte verliezers, slechte winnaars en een uiterst slechte scheids. Jammer dat de beslissing weer uit een discutabel moment moet komen, want het liefst zou je nu al stoppen mer praten over deze wedstrijd.

Grappig dat men ziet dat er wat tussenruimte (het gras) was bij die bal en denken oh ja dat is uit. Dat kan gewoon maar de bovenkant van de bal kan gewoon nog in zijn, al is het maar een centimetertje tsja! Dus gewoon terechte beslissing.

Gefeliciteerd mede Ajacieden!!! Mooi bovenaan waar we horen. Het was niet super, maar toch de bovenliggende partij. Kampioenen!!!

Verdiende zege voor Ajax. PSV speelde erg zwak, en hebben geen aanspraak gemaakt op de overwinning. Schitterende goal van Mazrouai, of de bal buiten is geweest weet niemand, camerastandpunt kan heel veel uitmaken.

Wat mij betreft mag er wel een keer opgetreden worden tegen het walgelijke gedrag van de Ajacieden. Alvarez slaat Gotze een bloedneus en moet gewoon zijn tweede gele kaart krijgen. Bij elke overtreding van PSV staan er 6 ajacieden te miepen om een gele kaart, en als ze zelf een keer geraakt worden dan rollen ze het stadion uit, en Martinez maakt het zelfs zo bont dat hij niet eerst 6 keer doorrolt, deze Argentijn werd zo hard geraakt dat hij terugveerde en nog eens 6 keer terugrolde. Mazraoui die doet alsof hij zijn beide kruisbanden afscheurt waardoor Makkelie zelfs tegen de regels in het spel stil legt terwijl psv in balbezit is. Wat een vertoning, echt absurd.

23 januari 2022 om 17:11

Alvarez kreeg net als vGinkel geen kaart, compleet in dezelfde lijn dus gefloten. Gotze liep bijvoorbeeld ook de gehele wedstrijd om alles te janken, net als Ajacieden. Teze stierf ook 7 doden na een aanraking van Tadic. Vertessen heeft meer op de grond gelegen in de 16 dan op zijn benen. Maar hey, je hebt iig eenzijdig kunnen zeuren.

Niet een denderend Ajax gezien deze wedstrijd. Dan is het aan het eind vrouwen en kinderen eerst, maar wat ontzettend heerlijk dat je hem over de streep trekt!

0.00 empathie voor Blind, Tadic, en die 2 centrale verdedigers van ajax. Zo jammer dat de scheids daar niet tegen optreed. Zo wil je toch niet kampioen worden. Treurig. Ps: was neutrale fan.

23 januari 2022 om 16:37

Wat hebben ze je aangedaan?.

23 januari 2022 om 16:41

Dat gerol terug het veld in, daar mag wel een kaart op staan. Dat is net zo naaien als een schwalbe

23 januari 2022 om 16:48

Dat je Tadic en Martinez irritant vind kan ik begrijpen, maar wat hebben Timber en Blind je aangedaan? Zijn volgens mij vrij sympathieke spelers toch?

Wat is er discutabel aan? Er moest gekeken worden of de zijkant van de bal over de lijn was geweest. Dat was met camerabeelden niet te zien dus dan mag hij niet afgekeurd worden. Heel simpel.

Haha mooi al die calimero reacties over die bal waarvan het niet overduidelijk te zien was of ie over de lijn was. De belachelijke hoeveelheid blessuretijd (10 min uiteindelijk) vergeten ze maar even in Eindhoven

Was duidelijk over de lijn .VAR en Zeist da winnaars.

Ajax doet wat het moet doen, winnen.Kampioen wordt je tegen de kleintjes. Terug aan kop. Matige wedstrijd verder.

Wat een clowns man, "ajax dik verdiend gewonnen" ben er maar trots op... gestolen beschrijft het nog niet half

23 januari 2022 om 16:40

Ben er idd trots op, wezen jullie maar trots op dat jullie zo hard gevochten hebben..
Was 90 min met een handbal verdediging aan rommelen, als je of als rkc thuis tegen een top ploeg speelt.

23 januari 2022 om 16:43

Ajax kan er ook niks aan doen dat de arbitrage de bal als in beoordeeld. En verder waren ze gewoon de bovenliggende partij. Het was een zwakke pot maar er was er maar eentje die enige aanspraak op 3 punten kon maken.

23 januari 2022 om 16:49

Gestolen? Ze waren gewoon beter vandaag, is moeilijk te verkroppen voor je maar Ajax verdiende de overwining.vandaag.in ieder geval meer als PSV.

Gefeliciteerd Ajax. Even los van dat tweede doelpunt moet PSV zich ook schamen voor datgene wat zij als koploper hebben gebracht vandaag.

Tering, hoe treurig is het om op deze manier te verliezen. Bal duidelijk over de lijn …

23 januari 2022 om 16:49

Post dan even het beeld waarin je 100% duidelijk ziet dat de bal volledig over de lijn is. Als je dat beeld kan plaatsen heb je een punt maar nu roept iedereen maar wat van over de lijn (vaak omdat ze een gekleurde bril op hebben). Als zelfs de VAR geen duidelijk beeld had hoe kan jij het dan wel duidelijk zien?

Schandalig, bal duidelijk over de zijlijn. Niet voor het eerst in het voordeel voor Ajax (Real Madrid en Feyenoord).

Ajax zal er niet om malen, alleen heel kwalijk dat dit nog steeds kan met een VAR.

Tja.. kan begrijpen dat PSV zich bestolen voelt. Ik neig ook sterk naar uitbal maar 100% zeker weet ik het ook niet.

1-1 was meer op z’n plaats geweest.

Haha, wauw. Ik keek maar half, maar ik zag een Martinez die rood had moeten hebben en een doelpunt goedgekeurd daar waar dit nooit had gemogen. Zou Makkelie een huis in Amsterdam hebben? Of aandelen in Ajax?

Grappig dat men ziet dat er wat tussenruimte (het gras) was bij die bal en denken oh ja dat is uit. Dat kan gewoon maar de bovenkant van de bal kan gewoon nog in zijn, al is het maar een centimetertje tsja! Dus gewoon terechte beslissing.

23 januari 2022 om 16:57

Inderdaad Socio. Mensen zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk, terwijl het gewoon onduidelijk blijft of de bal binnen of uit was. Maar ik snap wel dat mensen hun frustraties kwijt moeten in deze lastige tijd voor velen

Lucky Ajax wordt weer geholpen net zoals tegen Feyenoord vorig jaar!

Lucky Ajax weer een feit. Man man hoe kan het nou dat iedereen het ziet en de VAR niet ingrijpt.

Blijkbaar kunnen ze het niet 100 procent uitsluiten dus dan is het gewoon een beslissing volgens de regels. Sinds Madrid weten we dat het niet zo zeker is dat een uit lijkende bal echt uit is, ivm de bal in de lucht en de ronding van de bal. Gewoon camera's zo plaatsen dat dit in 1x duidelijk kan worden gezien.

Je kunt roepen wat je wilt over de diameter van een bal etc, maar de beelden van bovenaf waren echt onzettend duidelijk, deze bal was uit. Zet je brilletje maar af en je ziet het ook. Enfin, wat Boscalgi na dat moment doet, zwaaien als een gek ipv doorspelen, daar erger in me eigenlijk nog veel meer aan. Mede door hem valt die (fantastische) goal van Mazroui. Ajax viel mij echt ontzettend tegen, 1-1 was in mijn ogen terecht geweest. Zonde, maar van te voren had ik een afslachting verwacht, viel mij iig niets van tegen, alsnog 0 punten natuurlijk door een discutabel moment.

23 januari 2022 om 16:40

1-1 zou terecht zijn geweest? PSV deed niets anders dan op de counter spelen thuis! De 1-1 was een groot cadeau!

PSV heeft verder geen uitgespeelde kansen gehad. Ze wilde gewoon niets weggeven en daarom was de pot redelijk saai. Ook 10 minuten blessuretijd was teveel.

En de bal lijkt idd over de lijn, maar lijkt is gen 100%. Want de hoek van de camera is achter de lijn en daardoor krijg je een vertekend beeld. Simpel! En de VAR mag niet overrulen als je niet 100% zeker bent dat het uit is. Klaar!

Je kan beter kijken naar PSV wat gewoon eigenlijk niets heeft uitgespeeld! Ajax heeft genoeg kansen uitgespeeld en niet benut!

Ajax is gewoon de verdiende winnaar. Als je dat niet ziet heb je duidelijk een brilletje op! 😉 net zoals ik dat heb...

23 januari 2022 om 16:55

Aldus iemand met "Ajax" in z'n naam. Dan houd de discussie al weer op voor mij. Objectiviteit is ver te zoeken bij sommige. Gelukkig zijn er ook genoeg Ajacieden wie wel eerlijk durven te zijn. Fijne avond kerel.

23 januari 2022 om 17:00

Wauw Aguerooo, omdat iemand Ajax in zijn naam heeft ga je de discussie al uit de weg. Dan kunnen we ook nooit met jouw discussiëren over je olieclubje City, aangezien je Aguerooo heet.

23 januari 2022 om 17:08

Idd, beetje makkelijk Aguerooo. Maar je zit ook fout met je punt van het beeld van boven, want dat beeld is niet recht van boven dus kan je nog niet 100 procent uitsluiten dat de bal over de lijn is. Maar ik ben voor Ajax dus de discussie is al klaar.

23 januari 2022 om 18:09

@agueroo,

Aha dus omdat je als ras Psvér geen PSV in je gebruikersnaam hebt staan ben je objectief?

Ik geef het zelf aan aan in de reactie dat we dat beide niet zijn. Jij durft dat dus niet toe te geven!

23 januari 2022 om 17:06

Er is geen camera van bovenaf, dus dit is per definitie al fout. Er is alleen een camera schuinboven de lijn, hierdoor kun je niet met zekerheid bepalen dat de bal eroverheen is, je ziet namelijk maar een gedeelte.

Geen bijzonder goede wedstrijd. Maar wat is dit voor een onzin met die VAR? Die bal is overduidelijk uit. Zal weer als Calimero bestempeld worden maar dit gebeurt toch echt alleen bij Ajax. Gelijkspel was een eerlijkere uitslag geweest denk ik

Verdiende overwinning voor Ajax! Gefeliciteerd mede Ajacieden.
De bal moet 100% geheel erover zijn. De Var mag enkel afkeuren als het 100% zeker is. En dat is niet te zien.

Maar PSV heeft de 1-1 cadeau gekregen en veel te weinig gebracht. Ajax miste gewoon een paar grote kansen en had meer kunnen en moeten scoren.

PSV heeft geen enkel uitgespeelde kans gehad.
Wel is het zo dat Ajax nooit het Bayern van Nederland kan worden gewoon door gebrek aan tegenstand van de rest. Hier heb je enkel PSV en Feyenoord welke tegenstand bieden en de rest is gewoon heel niet goed genoeg om de top 3 het lastig te maken.

Wat een lekkere pot was dat zeg. Ajax heeft hard gestreden om de punten. Maar zelfs tien minuten extra tijd was niet genoeg voor PSV om de gelijkmaker te maken.
Terughalen van Brobbey blijkt echt cruciaal te zijn, wat een goede zet van Overmars.

Zo ontzettend blij met deze overwinning. Bal was waarschijnlijk uit, geef ik eerlijk toe. Maar Ajax verdiende gewoon deze overwinning. PSV heeft echt niks gecreeerd.

Vrij simpel; grens vlagt niet, var heeft geen camera op lijn dus kan nooit 100% fout beoordelen = “terecht” goedgekeurd.

Hoe dan ook blij dat we gewonnen hebben. Net als tegen Feyenoord zeer slechte wedstrijd maar wel winst. Ajax heeft het weer in eigen hand en psv gaat nog lastige wedstrijden krijgen. Die waren toch ook niet best wederom

Discutabel? De grensrechter had er goed het oog in en zag dat de bal bij Blind nooit uit is geweest. Een spaarzaam goed moment in verder een weinig leuke pot voetbal.

Lucky Ajax wordt weer geholpen door de VAR net zoals vorig jaar tegen Feyenoord. Het begint nu wel echt op te vallen in de toppers.

Wij staan bovenaan!! En nu niet meer weggeven en gewoon uitlopen. Heerlijk eindelijk weer gewonnen in Eindje. Mazraoui is een legend als dit beslissend blijkt, wat een goal! Hopelijk valt het mee met Brobbey, want Danilo is gewoon te licht. Heerlijk gestreden van de ploeg. Nu de interlandbreak in en nog sterker terugkomen! Timber herstelde zijn fout uitstekend. Tadic weer belangrijk en Berghuis had moeten scoren, maar verdeelde ook het spel lekker. Nu geen domme misstappen meer en op naar de dubbel + een top cl campagne!!

De enige juiste beslissing is genomen, namelijk de goal goedkeuren! Die bal was niet uit zo simpel is het. De grensrechter kon het het beste zien en die oordeelt: in! Dus terechte goal! Bovenaan zoals het hoort! Heerlijke goal Nous!De Ajacieden gaan verwijzen naar Real-Ajax van tig jaar geleden en aangeven dat de VAR niet kan ingrijpen. Klopt op zich wel, want op zulke momenten kan de VAR niks zeggen tenzij de bal er een meter overheen is, aangezien er geen camera is exact op de lijn. Voor het menselijk oog niet te zien uiteraard.

Maaaaar het punt hier is dat bij 99 van deze gevallen (bal net wel/niet erover) scheidsen altijd uit fluiten, simpelweg omdat dat safe is en het menselijk oog en brein geneigd zijn om een bal sneller als uit dan binnen te zien. Het menselijk oog focust op de plek waar de bal het veld raakt en kan moeilijk rekening houden met de zijkant. Bijna altijd wordt er dan uit gefloten. Dat is ook de reden dat er buiten de goal van Ajax tegen Real dan bijna geen voorbeelden zijn van zo'n goal na zo'n discussiemoment.

Ik weet ook zeker dat als het de andere kant op was gegaan de grensrechter allang uit had gefloten en het niet eens tot de VAR was gekomen. Feit is dat zulke beslissingen Altijd in het voordeel van Ajax vallen, het is gewoon om van te kotsen.

Ik heb zelf geen favo club in Nederland, maar voor een onpartijdig persoon is Ajax echt de club om te haten in Nederland. Dat rollen van Martinez is bv. ook zo'n moment dat daarvoor zorgt. Sorry jongens.....

Een bal rond of niet.. deze was echt wel uit, op moment dat blind de bal raakt zie je t wel. Scheelt dan niet veel maar vind dit wel zorgwekkend van de VAR. Dit soort situaties is zeer bepalend voor het kampioenschap. Verder een teleurstellende topper. Die martinez is ook niet snugger met dat rollen moet de scheids gwn geel voor geven, maarja hij voelt zich in dit soort wedstrijden zichzelf te goed dat merk je vaker. Publiek wordt echt gemist.

Het was een matige pot.

Ajax de minst slechte. PSV zeer zwak, hadden nog mazzel dat Timber ze terug de wedstrijd in helpt. Anders blijft het 0-1.

De regels zijn kraakhelder. Als de grens niet vlagt gaat de VAR kijken. Als het niet 100% duidelijk is grijpt de VAR niet in, simpel als dat. Dat geneuzel dat Ajax kampioen moet worden en het impliceren van partijdigheid is niveau kleuterschool. PSV heeft hier gewoon pech met de grensrechter die niet vlagt. De VAR kan hier niks mee.

Ajax juicht, PSV huilt en de reacties hier zijn om te huilen. Gelukkig is er meer voetbal, tip voor de mensen hier, neem een drankje, wat lekkere hapjes en ga ander voetbal kijken. Niet goed voor jullie hart als ik alles zo lees hier.

Wat een wedstrijd. Ik hoop dat meer teams zo gaan voetballen als ajax noem het arrogant,zelfoverschatting maar ik geniet ervan bal net zolang vasthouden het korte wegdraaien. Met timber en martinez heeft ajax twee bazen achterin hoop dat ze beiden naar milan komen.Ook genoten van psv overigens maar dan meer van de strijdlust en ritsu doan op wie altijd gezeurd word maar ik altijd dreigend vind.al met al een prima pot met af en toe zijn momentjes zoals die van martinez op het laatst.

Ik snap dat je je bestolen voelt als PSV Supporter. Er is alleen geen enkele seconde geweest dat je aanspraak mocht maken op de overwinning vandaag.

Verlies je een paar jaar geleden van Feyenoord omdat Jeroen Zoet de bal een millimeter achter de lijn trek maar de technologie zegt dat ie erin zit. Ben je een paar jaar verder, zie je overduidelijk dat de bal over de lijn is maar dat de techniek je in de steek laat want er zijn geen goede camera beelden. Wat dat betreft moet voetbal maar eens een voorbeeld nemen aan tennis.

Vrij simpel; grens vlagt niet, var heeft geen camera op lijn dus kan nooit 100% fout beoordelen = “terecht” goedgekeurd.

Hoe dan ook blij dat we gewonnen hebben. Net als tegen Feyenoord zeer slechte wedstrijd maar wel winst. Ajax heeft het weer in eigen hand en psv gaat nog lastige wedstrijden krijgen. Die waren toch ook niet best wederom

Als Benfica doorgaat door een bal die over de zijlijn is geweest dan schreeuwen Ajacieden moord en brand. Dus Ajacieden zing maar een toontje lager over klagende PSV supporters want als het Ajax overkomt reageren jullie precies hetzelfde. dus ga je nu niet roomser gedragen dan de paus

23 januari 2022 om 17:04

Oké, dan mag vanaf nu niemand meer klagen over een onterecht doelpunt, onterechte kaart, geen gegeven kaart of wat dan ook, of geldt dat alleen voor de ajacieden?

De VAR is in de wereld geroepen om overduidelijke fouten van de scheidsrechter te corrigeren, zoals de handsbal van Henry. Door deze stand van de camera kan je niet met 100% zeggen dat hij over de lijn is gegaan. Daarom is het terecht dat er door gespeeld is. Als de scheids had afgefloten zou dat ook terecht zijn geweest. Het is geen overduidelijke fout. Door heel het jaar doorgenomen is de balans 0, en krijg je sommige beslissingen mee, en sommige tegen.

Man man man, wat wordt Ajax weer immens geholpen door de VAR. Al het hele seizoen mogen spelers van Ajax andere spelers in het gezicht slaan en nu ook dit weer haha. Het begint echt heel erg op te vallen.

Ajax was natuurlijk zeker de betere ploeg, maar deze beslissing slaat helemaal nergens op. Zeker niet op zo'n belangrijk moment in de competitie. Zowel de VAR, als de grens mogen wat mij betreft de rest van het seizoen geschorst worden.

Ik ben overigens geen PSV supporter, maar gewoon een neutrale kijker.

Tja als het op eigen kracht lukt is er gewoon de VAR die een handje helpt.

Grote dikke schande hoe Ajax hier geholpen is maar we weten ondertussen dat dit niet de 1e keer is maar nu ook nog buiten de Arena.

23 januari 2022 om 17:07

Tis duidelijk dat Aiax deze 'hulp' niet internationaal heeft, hoe zou dat nu komen...

Als Nederlander schaam ik me ervoor dat het niet meer opvallend is dat Ajax structureel wordt bevoordeeld. Komt de VAR eraan de pas bij een wedstrijd van Ajax dan is al bekend in wiens voordeel de beslissing uitvalt. De Nederlandse Eredivisie is ziek!

23 januari 2022 om 16:49

Ja, daarom heeft Ajax ook al liefst 2 penalties gekregen dit seizoen. Terwijl ze 90% rond de 16 van de tegenstander spelen.

23 januari 2022 om 18:45

Ik schaam me dat jij je Nederlander noemt..

Geen geweldige wedstrijd van beide kanten. Ajax wel wat beter maar creëren ook niet heel veel. Ajax toch wat geluk bij de 1-2. Als hij had gezegd dat die bal uit was had ik dat prima aangenomen. Maar overtuigend helemaal over de lijn was het zeker ook niet. Alle camerastandpunten waren er schuin op, dan zie je het gewoon niet duidelijk. Balen voor Psv dat snap ik. Belangrijk om weer bovenaan te staan. Zou het echt heel teleurstellend vinden als Psv kampioen zou worden. Daar vind ik ze echt niet niet goed genoeg voor. Natuurlijk winnen ze hun potjes. Maar op Gakpo en Götze na zie ik zelden iets om echt te genieten, echt iets wat buitencategorie is. Ajax moet dit doortrekken nu.

Wel of niet over de lijn, dit ga je nooit bewijzen. Juiste beslissing van de VAR. Of de grensrechter goed zat, zullen we nooit weten. Het heeft er wel alle schijn van, maar als je recht van boven zou kijken en de bal zou er ook maar 1mm boven de lijn hangen.. Wie weet ooit wat drones boven de zijlijn hangen die mee op en neer gaan.

Wel of niet over de lijn, dit ga je nooit bewijzen. Juiste beslissing van de VAR. Of de grensrechter goed zat, zullen we nooit weten. Het heeft er wel alle schijn van, maar als je recht van boven zou kijken en de bal zou er ook maar 1mm boven de lijn hangen.. Wie weet ooit wat drones boven de zijlijn hangen die mee op en neer gaan.

Prima overwinning en had al heel lang gevoel dat we dit niet zouden weggeven

We hadden in de Ajax folklore al een Frank de Boer-tje, maar na Madrid en vandaag denk ik toch ook een Mazraoui-tje!

Roger Schmidt zegt het goed. Ze kunnen beter de schaal maar meteen aan Ajax geven want het is duidelijk wie er kampioen moet worden.

23 januari 2022 om 16:50

Misschien moet de trainer van PSV ze eerst eens gewoon laten voetballen, alvorens ie gaat afgeven op de arbitrage. Die hebben minder fouten gemaakt dan zijn spelers.

Over die bal die binnen of buiten de lijn was: iedereen hier oordeelt aan de hand van beelden met een vertekend perspectief. Ik vond het helemaal niet zo duidelijk. Waarschijnlijk wel, maar nog steeds is het een gokje, want als je het perspectief meetelt, dan zou het ook alsnog best binnen kunnen zijn. De VAR heeft alles bekeken, en heeft niet met zekerheid kunnen zeggen dat de bal buiten was, dan houdt het toch gewoon op? Een beslissing moet niet zomaar teruggedraaid worden zonder zekerheid, ongeacht wie de speler of het team is, en wat je eigen gekleurde bril is.

Dit is echt een heerlijke overwinning! Uit winnen in Eindhoven is voor de Ajacieden van mijn generatie echt iets bijzonders. Hoe vaak het in Eindhoven wel niet is misgegaan. Van totaal kansloos tot ongelukkige momenten, maar vooral zelden een echte goede wedstrijd op de mat leggen. Dat we vandaag bij de goal het geluk aan onze kant hebben is denk ik wel duidelijk. Laat je de VAR bepalen op basis van waarschijnlijkheid zegt hij ''de bal is uit, afgekeurd''. Maar de VAR zit er om de scheidsrechter te corrigeren en als ze het niet zeker weten blijven ze er dus vanaf. Volkomen begrijpelijk dat ze bij PSV daar goed ziek van zullen zijn.

Echt een ongelofelijke herstart van de competitie voor Ajax, waar twee van de zwaarste competitiewedstrijden gewonnen worden. Nu volgt na een korte break een blokje thuiswedstrijden, waar ook niet de makkelijkste tegenstanders (heracles, Vitesse voor de beker en Twente) langs zullen komen. Hopelijk weer met ons in de Arena.

PSV heeft nooit geluk , het is altijd Ajax die geluk heeft , werd gewoon reëel ,als er een ploeg vandaag is die aanspraak maakte op de winst dan is het PSV in ieder geval niet dus n terechte overwinning en hangt t niet op n bal wel of niet over de lijn

Een ding wat ik nooit snap. Grens vlagt niet en dan gaan teams zoals PSV stoppen met voetbal.
Incasseren goal en gaan dan janken? Waarom huilen je kan ook een keer zelf wat beter voetballen maar PSV was zeer matig in eigen huis.

Via VAR kan je vaak niet 100 procent uitsluiten of de bal helemaal over de lijn is. Is algemeen bekend zagen we ook bij Real madrid uit.
Toch stoppen met voetballen zoals psv en dan huilen.

Ik baal ook, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat je niet met 100% kunt stellen dat die bal erover is als VAR. Dat je groen tussen bal en lijn ziet, zegt niks, want een bal is rond. Ik denk dat de var geen beeld heeft kunnen zien dat het 100% bevestigd.

23 januari 2022 om 16:54

Precies dat. Ik snap het gevoel en de discussie, maar op basis van de getoonde beelden kan ik niet met 100% zekerheid stellen dat de bal uit of in is. En dan is het besluit van de assistent het relevante.

23 januari 2022 om 17:03

Hulde voor jouw reactie, had het zelf niet op kunnen brengen waarschijnlijk. Kunnen jouw medesupporters die opeens met complotten komen wat van leren. Het was een matige topper, denk dat de verhoudingen 40-60 waren dus dan heb je wat geluk nodig. Misschien dat de KNVB eens aan software moet werken voor zijlijn en achterlijn, al ligt het spel daarmee wel vaker stil. De VAR leek ook een verbetering maar dat viel reuze tegen. Al zou je denken dat doellijntechnologie wel een toevoeging is, dus waarom dit niet hé.

Terechte overwinning van de voetbalmachine uit Amsterdam. Bal is gewoon binnen. PSV heeft zich zeer laf opgesteld. Topploeg ONWAARDIG. Ajax dik en dik verdiend gewonnen.

Ach ja soms zit zo'n situatie mee soms tegen
Nu in het voordeel van Ajax
Nu bovenaan en 2 punten los op PSV
Zie dit ze niet meer weggeven

Over de match. kan me voorstellen dat Psv niet blij is met die goal helaas is het niet te bewijzen dat die bal uit is al zou je het vanuit dit schuine camera standpunt wel denken. Maar, dat is precies het punt. Het vertekent wat. Waarom niet oplossen met een extra VAR camera recht op de lijn? Psv had in elk geval sowieso niet verdiend om te winnen, Wat een spelopvatting als je als koploper thuis speelt. Dramatisch zo teruggetrokken opereren. Totaal niet vanuit eigen kracht spelend. En het werkte lang maar je kreeg er een draak van een wedstijd door. Wat vinden de Psv-ers daar dan zelf van? Het is makkelijk zeiken op de arbitrage nu maar je moet toch proberen een gat te slaan thuis tegen je concurrent?

Lekker man... 3 puntjes toegevoegd en op naar de volgende wedstrijd.
Het lekkerste is wel dat we weer vele kakkerlakken op FR12 het bloed hebben laten koken 😂😂. Iedereen moet daar maar weer Nouri worden volgens velen!!
Succes kakkies.... heel veel succes met jullie aankomende successen 🙈🙈🙈

23 januari 2022 om 17:00

Je moet niet teveel op die site kijken, daar krijg je hersenschade van. Krijg het soms ook doorgestuurd. Grootste afvoerputje qua voetbalfora. Maar laat die idioten er lekker buiten, het gaat om Ajax en psv nu. En wij staan nu weer bovenaan, heerlijk

Ongelooflijk dat die, overigens fantastisch ingeschoten goal goed gekeurd wordt. Het is niet eens discutabel zo ver was hij uit. Wat een grensrechter en ook nog eens de VAR, verschrikkelijk.

Heerlijke overwinning op onze ditecte concurrent. Winnen in Eindhoven is altijd, nog extra lekker dat we gelijk ook de koppositie over nemen. Hopelijk is Brobbey snel weer fit, maar desondanks proeft deze overwinning extra lekker. En of die nu wel of niet over de lijn was, was zeer twijfelachtig in mijn optiek dan ook terechte beslissing. IK zeg proost op een mooie zondag. Gefeliciteerd mede Ajacieden!

23 januari 2022 om 16:56

Jij ook gefeliciteerd! Biertje smaakt toch net iets lekkerder met dit resultaat :-)

23 januari 2022 om 19:17

Groot gelijk gap, gefeliciteerd en drink er nog maar 1!

Hoppaaa! Verdiend gewonnen. Als Psv zijnde toch wel beschamend zo behouden in een thuispot op te treden. En nou een mooi voorjaar in!

Als Timber een fout maakt en er komt doelpunt uit, hoor ik jullie niet. Maar als de grens een fout maakt is de wereld te klein.......zonder gekheid. Bal was over de lijn. Ajax wel beter maar gelijkspel had goed geweest

Die bal was 100% uit en de (overigens zeer fraaie) goal had daardoor nooit mogen tellen. Een gelijkspel was een veel betere reflectie geweest van de wedstrijd en verhoudingen tussen PSV en Ajax. Het gemis van Sangare was groot en de laatste 3 wissels van Schmidt werden ook veel te laat doorgevoerd.

23 januari 2022 om 17:12

Waarom weet je dat 100%? Je kan het niet eens 100% weten, want de beelden die wij zagen op tv waren helemaal vertekend qua perspectief. Ik denk ook dat ie eerder buiten dan binnen de lijn is, maar ik zie ook nog wel de mogelijkheid dat ie toch wel echt nog net binnen was.

23 januari 2022 om 18:34

Je hebt gelijk, met 100% zekerheid weten is onmogelijk. Dan zou er een camera bovenop de lijn moeten staan. Dat was helaas niet het geval. Laat ik het zo zeggen: op basis van de verschillende beelden die we hebben gezien, lijkt mij de kans extreem groot dat de bal uit was. Het gaat voor mij zo ver dat het niet eens meer een kwestie is van marge, die bal is zo ver buiten de lijn. Je ziet het op de beelden schuin van boven wel deels, maar het is geen keihard bewijs. De reactie van spelers van Ajax zegt ook wel iets.

23 januari 2022 om 17:18

Als er geen camerashot is waarbij het 100% zeker kan ook jij niet zeggen dat het 100% over de lijn was. En de Var mag dan juist niet afkeuren. Regels zijn regels.

KNVB doet hun bijnaam in Rotterdam en Eindhoven weer alle eer aan, bal was meters buiten de lijn maar ja Ajax moet winnen...Nous zegt nu voor de camera duidelijk dat hij niet bij gaat tekenen. Kans is nihil en hij wil een mooie stap maken.

Jezus, wat een treurig gedoe zeg, dat geklaag over KNJB enzo. PSV heeft dit seizoen ook allerlei geluk gehad met de scheidsrechters, en Ajax pech. Zo gaat dat nou eenmaal. Volgende week heeft PSV misschien weer geluk en winnen ze door de scheidsrechter, gaat dan iedereen zijn woorden terugnemen? Ik snap best dat velen vanuit emotie reageren, maar kom op zeg, dat je in de emotie zit hoeft toch niet meteen te betekenen dat de logica maar helemaal uitgezet wordt? En, als volgende week de rollen omgedraaid zouden zijn en Ajax-fans zouden over complotten schreeuwen, zou ik precies hetzelfde zeggen.

Zou toch mooi zijn als die var nu voor de camera zegt. Was nou maar naar specsavers gegaan. Beste reclamespot ooit.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Zo gaan mensen niet meer kijken.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL toegevoegde waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Zo gaan mensen niet meer kijken.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL toegevoegde waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Ik vraag me af of het zo in een volle stadion zo zou gaan. Zo gaan mensen niet meer kijken.

23 januari 2022 om 17:17

Wat snap jij niet? Er is geen camerashot te vinden die recht op de lijn staat waarbij je 100% zekerheid hebt. De Var mag dan niks doen. Mag gewoon niet. 1% niet zeker is niet afkeuren.

Die grens die heeft dus geroepen Binnen.....

Makkelie legt het nu heel duidelijk uit. Er is geen camerashot te vinden waarin te zien was dat die bal 100% over de lijn is. Die bolling van de bal is het probleem. Hij kan nog zo erg uit lijken maar dat hoeft niet zo te zijn. Voorbeelden zat. En de Var.....die MAG dan gewoon niet afkeuren volgens de regels. Wat willen mensen daar niet aan begrijpen? Denken we allemaal dat we betere ogen hebben? Zolang er geen camera op die lijn is zullen we niet weten of hij echt over de lijn is.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL toegevoegde waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Ik vraag me af of het zo in een volle stadion ook zo zou gaan. Zo gaan mensen niet meer kijken.

Waarom geven ze die schaal niet gelijk aan The Chosen Few. Mauro maakt geen hands, gevaarlijke situatie dreigt, hup fluiten. PSV kan kansrijke aanval voortzetten, geen voordeel geven maar als goedmaker terecht geel aan Alvarez, die eigenlijk stiekem ook na de beloftevolle aanval kan gegeven worden. Tel daar nog 2 a 3 situaties op waar Ajax aantoonbaar gematst wordt en je kunt duidelijk concluderen dat Ajax vandaag zwaar gefaciliteerd is.

23 januari 2022 om 19:06

9 minuten leek veel, maar ik heb de tijd met de var niet bijgehouden. Dat 9 minuten 10 werd is met een wissel en het wangedrag van Martinez wel weer logisch.
Dat Alvarez geen 2de gel kaart kreeg toe hij zijn arm naar achter sloeg en Hotze op de neus raakte was weer niet logisch.

wat ik me nu aanvraag, ja ik ben er van overtuigd dat de bal over de lijn was, Ajax goed wegkomt hiermee volgens de regeltjes.. Maar de bal gaat niet direct op doel Ajax tikt erdoor en scoort fraai, tuurlijk is het naar en lullig maar er word ook heel zwak verdedigd na dat moment om nu alles vol op de var/scheids te gooien..

Ik schrik van de reacties van sommige psv'ers die gezien hun posts met schuttingtaal wel lijken te hebben gedronken of gesnoven. Laten we het vooral netjes houden. Nu de wedstrijd. Die was qua spel aardig in evenwicht maar toch is de overwinning van Ajax niet onverdiend omdat zij de meeste kansen hadden en meer drang naar voren hadden. Dat je dan teleurgesteld bent als psv'ers begrijp ik heel goed. Het zijn millimeters die verschil maken tussen een resultaat. Maar zolang de var een mogelijk doelpunt niet kan uitsluiten is de goal geldig. Deed me erg denken aan de goal van Ajax in bernabeu

Ik schrik van de reacties van sommige psv'ers die gezien hun posts met schuttingtaal wel lijken te hebben gedronken of gesnoven. Laten we het vooral netjes houden. Nu de wedstrijd. Die was qua spel aardig in evenwicht maar toch is de overwinning van Ajax niet onverdiend omdat zij de meeste kansen hadden en meer drang naar voren hadden. Dat je dan teleurgesteld bent als psv'ers begrijp ik heel goed. Het zijn millimeters die verschil maken tussen een resultaat. Maar zolang de var een mogelijk doelpunt niet kan uitsluiten is de goal geldig. Deed me erg denken aan de goal van Ajax in bernabeu

PSV moet echt een goeie keeper halen en de backs zijn ook zo matig.

Ik vond het geen goede wedstrijd van onze zijde, ik had er echt veel meer van verwacht. Jammer van Brobbey, ik hoop dat de blessure meevalt. Wel mooi om te zien dat er aan beide zijde nog een paar mannetjes rondlopen, zoals in het verleden met Poulsen. Dat uitgerekend Timber die fout moet maken, ik vond hem wel goed voetballen. Maar er waren er meerdere die zich niet thuis gaven, zoals Gravenberch, Berghuis en toch ook wel Anthony. Tja, en dan dat moment voorafgaande aan het schitterende doelpunt van Nous. Vanuit een camera standpunt leek de bal uit en van een ander standpunt in. Ook de Engelse verslaggever vond het moeilijk om te zien. Laten we erop houden dat het een goedmakertje was van de goal van Klaassen van een paar jaar geleden dat onterecht werd afgekeurd.
Geen goede wedstrijd, maar ik denk uiteindelijk toch terecht gewonnen. Oh ja, Martinez, ga je schamen, dit gedrag zou verboden moeten worden!!!

Over het moment aan de zijlijn is genoeg gezegd. De wedstrijd zelf vond ik vrij niveau loos, de eerste helft nam Ajax te weinig risico en PSV deed eigenlijk niets behalve druk zetten en een muur bouwen. 2e helft iets beter qua spanning en kansen maar voetballend eigenlijk alleen goed wanneer Berghuis bij Ajax aan de bal kwam en Gotze bij PSV. Gravenberch weer slechtste man op het veld, word oprecht tijd om door te selecteren zodra Kudus ook maar een beetje hersteld is, ben er helemaal klaar mee.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL toegevoegde waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Ik vraag me af of het zo in een volle stadion ook zo zou gaan. Zo gaan mensen niet meer kijken.

Ik vind het ontzettend jammer dat deze beslissing de topper en misschien de kampioenschap beslist. VAR heeft NUL toegevoegde waarde als het in zo een situatie niet kan ingrijpen. En wat zit de assistentscheidsrechter te doen? Pfff. Ik vraag me af of het zo in een volle stadion ook zo zou gaan. Zo gaan mensen niet meer kijken.

23 januari 2022 om 18:04

Vond je het ook jammer toen Ajax een 100% strafschop niet kreeg tegen Heracles of GAE. Wat een gezeur.

Niks discutabel hoor. 100% doelpunt...aldus de var

Gestolen overwinning. Zo gaat deze wedstrijd de boeken in.

23 januari 2022 om 18:22

Lekker man, 3 puntjes

23 januari 2022 om 19:16

Tuurlijk, man. Lekker, alleen wel gestolen.

de bal was in hoor blinde vinken hier

Het is toch weer ongeloofelijk, ik kan me geen wedstrijd meer herinneren wanneer we na afloop geen discussie voeren over een beslissing die in het voordeel van Ajax uitvalt.
Dit is toch pure competitievervalsing !!

Bal was uit,ach ja varjax t went

die bal is ver en echt heel ver uit dus ik snao de frustratie maar ik denm dat ajax anders sowiezo nog wel gescoord had. toch maar weer gezijk met die var. weet niet of dit nou echt een aanwinst is. scheids en grens durven niks meer tot de var het influisterd. triest.

Ajax heeft gewonnen. PSV niet. Ajax iets meer de bovenhand, PSV enkele kansen.

Beiden kunnen kampioen worden. Einde verhaal.

Was de bal over de lijn? Ik denk misschien net. De hele bal moet helemaal over de lijn zijn en dat was niet te zien op de beelden die werden getoond. Maar op basis van het verloop van de wedstrijd heeft Ajax natuurlijk verdiend gewonnen. Misschien moeten ze ook maar technologie gaan gebruiken om te kijken of de bal uit is net zoals de doellijntechnologie. Maar de VAR mag alleen ingrijpen als het heel duidelijk een fout is en in dit geval is het niet 100% duidelijk of de bal de lijn helemaal gepasseerd is.

Het is gewoon niet duidelijk of de hele bal de hele lijn gepasseerd is voor de VAR. Aangezien ze alleen kunnen ingrijpen als het heel duidelijk is, was dit gewoon de enige mogelijke beslissing. Misschien een soortgelijk iets invoeren als doellijntechnologie.

ajax moet kampioen worden van knvb wat een schande dat 2e doelpunt van ajax

Ik zat de wedstrijd met neutraal Engels commentaar te kijken en die zeiden dat het niet te zien was, dus volgens de regels een correcte goal.

jammer dat mensen niet objectief kunnen kijken en beoordelen wat betreft de 3e goal. de bal was duidelijk nog binnen doordat deze niet in zijn geheel over de zijlijn is geweest. als de scheids en lijnrechter al doorlaten spelen en de VAR vervolgens ook nog eens beslist dat er geen reden is om dit doelpunt af te keuren vraag ik me echt af waarom supporters dan nog zo raar reageren...

23 januari 2022 om 18:57

Het is een twijfel waarbij het heel erg leek dat het er buiten was. Jouw opmerking dat de bal duidelijk binnen was slaat dan ook nergens op. De beelden lijken iets anders aan te geven

PSV moet meer naar zich kijken. Wat een slappe hap in zn topper.. Ajax verdiend gewonnen

Regel gewoon veranderen in: raakvlak van bal buiten de lijn is de bal uit! Bolling van bal bla bla bla! Wat een kutspelletje wordt het dan zeg....

Korte samenvatting: Ajax de meest gelukkige in een matige topper waarin de arbitrage wazig was. Kleine overtredingen worden met geel bestraft, hands is de ene keer hands en een andere keer niet, slaan wordt niet bestraft en is niet scherp als de bal over de lijn is. Maar misschien nog wel het belangrijkste: geen enkele speler heeft aangetoond klaar te zijn om een stap hogerop te maken.

Wel lekker als Ajax supporter dat je vooraf al weet dat je wint. Als je de wedstrijd zelf niet wint word je geholpen, dat is een lekker gevoel.

PSV is van de mat gespeeld. Hadden jammer genoeg een fout nodig van Timber om gelijk te komen. Dan kennen we het wel he, het forceren van een gelijkspel vanuit de kant van Eindhoven. Dat werkt misschien bij een Feyenoord, maar niet bij Ajax. Natuurlijk breidde Ajax het voorsprong uit met een prachtig opgezette aanval en een keurige afronding. Dat is niets nieuws.

Dan krijgen we nu natuurlijk het commebtaar dat de bal op Blind uit was. Jongens kom op, hebben wij gezien wat de grensrechter zag? Geweldig die manipulatieve beelden van ESPN. Jammer genoeg staat er geen camera op de grens zodat deze aantijgingen de prullenbak ik kunnen.

Prima pot van Ajax. Het is weer eens duidelijk hoe groot het verschil in klasse is tussen "de top van Nederland" en de recordkampioen van ons land. Een fijne avond!

Achja ik kan het zo niet zien in ieder geval wat betreft buiten de lijn. Ik vond dat doorrollen van alvarez(?) veeeel erger.
Daar mag je gewoon een kaart voor geven

23 januari 2022 om 20:00

Ik neem aan dat je Martinez bedoeld?

Heel Nederland ziet dat de bal uit is. Behalve de KNVB en Ajax. Wel toeval dat het altijd in het voordeel van Ajax is. Het enige wat je kan zien dat het zeker uit is. En de tweifel zit hem in de optie dat er mogelijk maar zo goed als geen kans is dat er misschien 1mm de lijn nog wel raakt. Dan moet de beslissing uit zijn ipv doorspelen en goal. Zo zou het bij elke andere club andersom dan nu beoordeeld worden. Maar zoals altijd valt het uit in het voordeel van Ajax. En dit is wel een cruciale foute beslissing die nu gemaakt is.

Een erg matige wedstrijd die overschaduwd wordt door een discutabele beslissing van de scheids en var. Maar goed, de drie punten zijn voor Ajax en dat is wat telt al had ik wel gehoopt op een leukere wedstrijd.

Ach .. hier kan ik niet te lang boos over blijven. Het is gewoon erg triest dat Ajax 2 punten kado krijgt. Niets meer aan te doen, hoop dat het scheidsrechterkorps volgende week geniet van hun vrije weekend.

Het was een zeer matige wedstrijd, maar in mijn ogen toch een terechte overwinning voor Ajax. PSV had helemaal niet de intentie om vandaag te winnen. Daarnaast snap ik de discussie over de VAR ook niet, als ze niet duidelijk aan kunnen tonen dat de bal uit was, dan is het toch gewoon een geldig doelpunt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren