Ousmane Dembélé komt met smoes niet opdagen bij Barcelona

Zondag, 23 januari 2022 om 15:01Chris Meijer

Het begint steeds onwaarschijnlijker te worden dat het nog goedkomt tussen Barcelona en Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller heeft zich zondagochtend niet gemeld op het Ciutat Esportiva van Barcelona, terwijl hij daar wel verwacht werd. Volgens de officiële lezing kampt Dembélé met maagproblemen, maar AS meldt dat niemand bij Barcelona dit verhaal gelooft en dat hem daarom een sanctie boven het hoofd hangt.

Afgelopen week barstte de bom in de slepende soap rond de contractsituatie van Dembélé. Directeur Mateu Alemany liet namens Barcelona weten dat de Fransman deze maand nog moet vertrekken, aangezien hij voorlopig niet van plan is om zijn aflopende contract te verlengen. Dembélé sloeg via een statement op Instagram terug, door te stellen dat er nog altijd onderhandeld wordt en dat het wat hem betreft niet de bedoeling is om een winterse transfer te maken.

Dembélé behoorde afgelopen donderdag niet tot de wedstrijdselectie voor het bekerduel met Athletic Club (3-2 nederlaag na verlenging) en zou normaal gezien ook buiten het keurkorps van Xavi voor de uitwedstrijd tegen Alavés gelaten zijn. Alle spelers dienen zich echter op de wedstrijddag op het trainingscomplex van Barcelona te melden, waar Xavi de wedstrijdselectie mededeelt. Dembélé kwam volgens de lezing van AS zondagochtend niet opdagen, ondanks dat hij eventueel een training had moeten afwerken.

Toen Dembélé gebeld werd door vertegenwoordigers van Barcelona, kregen zij te horen dat zijn absentie te maken had met maagproblemen. Barcelona heeft vervolgens via de officiële kanalen gecommuniceerd dat Dembélé zondagochtend afwezig was wegens maagproblemen, maar deze lezing zou men intern niet geloven. Barcelona gaat Dembélé daarop een straf uitdelen en de zaak zou al bij de juridische afdeling liggen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door achmedn)

wat een topspeler!!! zoveel rendement gekoppeld aan altijd blessurevrij!! gewoon toegeven en verlengen barcelona!!

23 januari 2022 om 16:09

Tja, als real fan hoop je dat

Hem achter laten tijden de beker en nu verwachten om aanwezig te zijn. Nare club barca

23 januari 2022 om 15:16

Hij krijgt volgens mij best een redelijke vergoeding om aanwezig te zijn..

23 januari 2022 om 15:17

Ze betalen gewoon zijn salaris, dan moet je ook op je werk komen.

23 januari 2022 om 15:24

Hebben ze niet alle spelers onder druk gezet om enorme percentages van dat salaris in te leveren om vervolgens nieuwe spelers te halen en in te kunnen schrijven? Wat dat betreft is barca als werkgever niet zoveel zuiverder dan dembele als medewerker.

23 januari 2022 om 15:54

Ze zijn zeker niet zuiver en heb persoonlijk een hekel aan de barca. Maar zo'n dembele mag wel wat meer dankbaar zijn. Heeft de ethiek van jan kut. Beetje fortnite spelen en slecht eten, meer geblesseerd zijn dan fit, en dan zich nu zo gedragen. Walgelijke speler.

Als hij gewoon maagproblemen heeft kan Barcelona hem wettelijks niks maken toch?
En als hij liegt is dit werkweigering en rede voor ontslag, desondanks kan deze jongen wel een balletje trappen en hoop dat hij zijn leven weer op de rit krijgt.

23 januari 2022 om 15:20

Hoe wil je als Barcelona zijnde bewijzen dat Dembele liegt? Op basis van medische redenen iemand ontslaan ligt ingewikkelder dan je denkt hoor.

Trouwens betreft werkweigering, Barcelona legde hem dit ooit op niet te gaan opdagen op trainingen van Dortmund om zo druk te leggen bij de Duitsers. Dit heeft Barcelona in het verleden vaker gedaan.

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten?

23 januari 2022 om 15:25

Heeft dembele dus toch nog iets bijgeleerd bij Barcelona. Verder is inderdaad lastig om dit te bewijzen tenzij ze de hele dag hebben staan posten bij zijn toilet

23 januari 2022 om 15:40

Totaal geen medelijden met die club die club had allang failliet moeten gaan vanwege dit soort geintjes, Umtiti had ook nooit bij moeten verlengen dan hadden ze ook niet Ferran kunnen inschrijven, zou veel beter zijn als die club ten onder gaat hoe kan een club nou nog na 1 miljard schuld leven?

23 januari 2022 om 17:34

Dat is ook al een miljard keer uitgelegd, zelfs met een compleet artikel hier op VZ. Als je het dan nog niet begrijpt, dan ligt het echt aan jou en jou alleen.

23 januari 2022 om 19:13

Kan je me dat artikel linken want ik heb dat artikel niet gezien.

24 januari 2022 om 02:51

Via uitzendbureau of baantjes zonder vast contract word je al ontslagen als je 2x in jaar ziek meld lol.

Op zich snap ik het wel, als er zo duidelijk gezegd wordt dat je niet meer mag spelen, dan heeft het ook geen zin meer om te komen. Niet handig, want geeft wel munitie aan de club, hij doet er beter aan om alles te doen wat er van hem verwacht mag worden, maar niet te vertrekken. Dan kan hij over een half jaar transfervrij vertrekken.

Voorlopig is Barcelona in deze de partij met meest imago-schade, wat mij betreft.

23 januari 2022 om 15:18

Bizar.. wat verwacht Barcelona of Xavi? Dat na zulke dreigement Dembele wel moeite zal doen om te komen trainen?

Hij heeft denk ik al een voorakkoord met een andere club, anders zouden ze niet zo ver gaan. Ik vermoed PSG.

23 januari 2022 om 15:33

@CMG-

Vriend, wat denk je zelf? Ben je vergeten welke namen dit shirt hebben gedragen? Wat Barcelona en Xavi verwachten is dat een speler als Dembelé voor het eerst sinds zijn komst laat zien wat de waarde van de club is gegeven de situatie van de club. De situatie van de speler ga ik het niet eens over hebben.

Die oeliewapper denkt dat Barcelona het meeste imagoschade oploopt hier 🤣🤣🤣. Op momenten van crisis draait het om de kernwaarden van je club. Wat jij van jezelf vindt als club zijnde is key.

23 januari 2022 om 15:37

Die imoga schade loopt Barca zeker wel op, die hebben ze al opgelopen. Er komt nu nog een extra deukje bij. Het is toch krom om je eigen spelers een salaris vermindering te vragen om vervolgens 50 mil uit te geven aan nieuwe spelers. En een Barca die zelf deze praktijken heeft geopperd bij Dembele toen hij bij Dortmund zat, moet nu niet gaan janken dat hetzelfde geintje nu bij hun geflikt wordt.

23 januari 2022 om 15:48

Ja, Barcelona heeft hier (en op andere momenten in de recente geschiedenis) behoorlijke imago-schade opgelopen inderdaad. En imago is dus juist niet hoe je jezelf ziet, het is hoe je door anderen wordt beschouwd.

En geloof me dat ook Barcelona het imago op dit moment belangrijk vindt, want het imago bepaalt ook een hoop andere zaken, zoals of sponsoren geld in je willen steken en of spelers bij je willen spelen.

23 januari 2022 om 15:22

Okay, dus als je werkgever je per het eind van het jaar laag gaan, heeft het geen zin om de laatste paar maanden te komen werken? Compleet belachelijk natuurlijk. Barcelona maakt tot op heden nog steeds zijn salaris over, wie weet nog tot de zomer.

23 januari 2022 om 15:34

Dat heeft inderdaad weinig zin als de werkgever je inlogaccount blokkeert waardoor je bij voorbaat al niet kan komen werken. Uiteindelijk willen ze bij Barcelona hem niet meer opstellen, omdat Dembele niet wil bijtekenen met een verlaagd contract.

Maar goed op zich is dit ook wel weer mooi om te zien. Iets met koekje van eigen deeg als je bedenkt hoe ze hem weggetrokken hebben uit Dortmund. Al blijft het natuurlijk kinderachtig van beide kanten.

23 januari 2022 om 15:38

Die vergelijking slaat toch nergens op Catalunya?

23 januari 2022 om 15:44

Genoeg situaties waarin dat gebeurt, omdat je bijvoorbeeld naar een concurrent gaat. Dan word je op non-actief gezet en zit je de rest van de tijd thuis, wel betaald, maar niet werkend.

Dat is feitelijk ook wat hier gebeurt, door de opmerkingen van Xavi. Die roept ook dat hij nú moet weg gaan, terwijl dat helemaal nergens op slaat, want hij heeft ook een contract.

Zij proberen alles te doen om hem weg te pesten en dan snap ik dat hij dit doet. Ik zeg overigens ook dat het niet handig is, maar ik begrijp het wel. Als jouw werkgever zich op deze manier over jou uitlaat en er alles aan doet om je we te pesten, wat zou jij dan doen? Lijdzaam alles over je heen laten komen en je werk blijven doen?

23 januari 2022 om 17:38

Met natuurlijk het belangrijke verschil dat je werkgever dan aangeeft dat je thuis kunt aan zitten en niet op mag komen dagen. In dit geval heeft Barça hem verzocht wél op te komen dagen.

Dit is overigens geen "spelertje" pesten. Dit is de groep bewaken. De onderhandelingen hebben zes maanden geduurd en van bovenaf wordt ervoor gekozen om de sfeer in de groep zo goed mogelijk te houden. Dat doe je niet door iemand die het graag en vaak verziekt, bij de groep te hebben. Hoe goed of slecht deze ook kan zijn.

Dejavu.

Wat Barcelona hem oplegde destijds om druk te leggen bij Dortmund, doet hij het nu opnieuw, tegen Barcelona.

Game over, Xavi’s woorden waren voor niks nuttig.

De meest dreigende speler van de hele selectie van Barcelona. Ja hij is voor doel niet scherp, maar brengt enorm met zich veel mee.. ik geloof dat hij nog helemaal los kan komen bij een andere club.

23 januari 2022 om 15:27

Meest dreigende speler, we zitten inmiddels bijna in Februari en maar 1 goal gemaakt en dat tegen een team uit de derde divisie. Denk dat je eerlijk gezegd overdrijft. Ferran had daar niet eens volle 90 minuten voor nodig.

23 januari 2022 om 15:31

Ik citeer toch duidelijk dat hij enorm dreigend is maar niet scherp is voor doel?

Hij is voor mij altijd de meest gevaarlijke Barcelona speler, altijd met snelle rushes, dribbels, altijd een actie in huis. Dat is dreigend zijn ja..

23 januari 2022 om 17:39

Niet zuiver voor doel, slechte keuzes en weinig assists.

Hij is zeer dreigend, maar als het daarbij blijft, heb je er ook niet veel aan.

23 januari 2022 om 15:30

@CMG- dat geloof ik ook wel, maar hij heeft maar 1 goal dit seizoen, let maar op over een paar weken zal dembele weer geblesseerd raken en ligt ie er weer een halfjaar uit, dembele is gewoon einde verhaal bij barca, gewoon verlies nemen en doorgaan

23 januari 2022 om 15:41

Klopt maar als Barcelona gewoon normaal deed over de situatie had je nog 6 maanden Dembele kunnen gebruiken, en dan kon je in vrede uit elkaar gaan.

Maar nu komt Dembele niet opdagen en ga je hem lekker 6 maanden doorbetalen.

Dembele heeft nog heel veel te leren, dat is een feit.

23 januari 2022 om 16:09

Waar bazeer jij je ‘feit’ op dat het Barcelona was die hem destijds de opdracht gaf om niet meer op te komen dagen bij Dortmund? Het zou ook gewoon hij zelf of zijn zaakwaarnemer kunnen zijn toch?

23 januari 2022 om 18:16

Mua, ik weet het niet. Vaak geblesseerd geweest en lijkt duidelijk niet te leren van z'n gedrag. Het begint wel iets structureels te worden, al zal dit ook kunnen worden geinterpreteerd als een karma-momentje. Voor beide partijen wel beter om afscheid van elkaar te nemen. Barcelona heeft wat ruimte en Dembele zal erachter gaan komen dat dergelijk gedrag een houdbaarheidsdatum heeft in de voetballerij als je niet genoeg presteert.

Gewoon lekker op j bijbeltje laten trainen en niet weg laten gaan pas in de zomer.

Dembele heeft zich vanaf dag 1 als een onprofessionele kleuter gedragen. Gamen tot diep in de nacht met pizza’s enzo. In al die jaren heeft die gast nog nooit 2 maanden achter elkaar gevoetbald. Je verlies nemen en niet meer opstellen.

23 januari 2022 om 15:21

Barcelona heeft hem ook op een kinderachtige manier overgenomen van Dortmund..

Beiden kampen hebben fouten gemaakt en zijn niet perfect. Uiteindelijk is Dembele de grote winnaar.

23 januari 2022 om 15:24

Helemaal mee eens, schande dat zo'n jonge het mooie shirt van Barcelona draagt. Hopelijk schud dit clubs ook eens wakker, om niet van die absurde transferbedragen en salarissen te blijven betalen.

Het enige wat aan hem wereldtop is, is dat hij zich als een wereldster gedraagt. Bij Dortmund flikte hij hetzelfde kunstje, maar het is gewoon een onvolwassen, onbetrouwbaar ventje. Weg ermee en ik wens de club waar hij naartoe gaat heel veel succes met zijn grillen en blessures.

23 januari 2022 om 15:24

Bij Dortmundflikte hij hetzelfde kunstje omdat dat de manier was van Barcelona’s werk methode, druk leggen bij de club. Geen dingen nu omdraaien, Dortmund en andere clubs haalden keihard destijds uit naar Barcelona.

23 januari 2022 om 17:40

Bij Rennes flikte hij ook zoiets om naar Dortmund te gaan.

Dit zit gewoon in zijn systeem en/of dat van zijn zaakwaarnemer.

De club seipelt gewoon onzin door naar de media om de speler voor schut te zetten alsof hij niet wil agh! Deed kamp Laporta voorheen ook al richting Koeman. Xavi riep zelf harde woorden, volgens mij had de club zelf een ultimatum voorgelegd dus dit is wat vreemd.

Ergens kan ik hier nog wel begrip voor opbrengen. Als Barca je daadwerkelijk niet meer gaat laten spelen is er nog weinig motivatie natuurlijk. Het hoort niet en gaat in tegen de verwachte professionaliteit maar ik begrijp het menselijke aspect wel. Toch had ik nog even gewacht als ik hem was en Barca geen voorwendsel gegeven. Je weet het immers nooit, zeker nu Fati weer geblesseerd is. Gaan ze echt hun trots en ego boven hun kansen op CL-voetbal plaatsen? Ik geloof het niet.

23 januari 2022 om 18:28

Het probleem is wel dat z'n draagvlak kleiner wordt voor een volgende werkgever. Je moet namelijk wel dom zijn om hier nog veel geld in te investeren. Als clubs slim genoeg zijn om marktconform voor hem te betalen, komt hij ook gelijk niet heel groot binnen. Als je dan ook naar z'n prestaties kijkt, zal hij bij z'n volgende club sowieso aan de bak moeten. Vooralsnog is het namelijk totaal niet bijzonder. Ik denk dan ook niet dat Dembele het verschil gaat zijn tussen CL-voetbal of niet.

Sanctie houdt niet stand lijkt me, hoe ga je bewijzen dat het niet zo is?

Maakte hij deze week geen statement dat hij wilde blijven en zou komen als dat gevraagd werd.....?


Blijft zonde als hij weggaat, zooo dreigend alleen afmaken blijft een ding. Maar dat was bij vinicius ook en die is nu het mannetje, genoeg potentie bij dembele helaas gaat hij het niet bij barca laten zien 😐


Velen die Dembele nu ineens een dreigende speler vinden, hebben hem niet lang geleden verguisd toen er geen problemen waren tussen hem en Barca. En...waar zijn de bewijzen dat Barça hem toen leerde druk te zetten op Dortmund. Wil dat zeggen dat clubs die hem willen, hem nu instrueren datzelfde te doen?

23 januari 2022 om 15:55

https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/756563/dortmund-boos-op-fc-barcelona-misschien-is-hij-nog-duizelig-van-real-madrid-.html

https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/755570/-demb-l-weigert-contact-met-dortmund-medewerkers-en-verspeelt-al-zijn-krediet-.html

En nog meer online te vinden waar destijds Dortmund uithaalde naar Barcelona op de werkwijze van Barcelona betreft transfers.

En niet alleen Dortmund deed dit maar ook andere clubs.

Gek hè? Eerst ben je niet meer welkom en nu er blessures zijn mag je weer opdraven? Lekker ziek melden en incasseren.

Beide partijen maken fouten maar ik mag toch hopen dat er niks waar is van de geruchten dat Chelsea hem wilt.

Dembele kan hard ball spelen, 6 maanden niet spelen en lekker salaris ontvangen en steeds ziek melden, om dan een groot contract in de zomer te tekenen. Alleen er is ook een WK welke al in november begint. Met Mbappe, Griezman, Benzema, Martial, Giroud, Kingsley etc zijn er genoeg concurrenten voorin. Hij loopt kans de boot te missen als hij zolang niet heeft gespeeld. De selectie moet waarschijnlijk al begin november bekend zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 21 1 3 0
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Contractsaga komt ten einde; vertrek Dembélé bij Barcelona lijkt definitief’

Ousmane Dembélé gaat zijn contract bij Barcelona niet verlengen en de overstap maken naar Paris Saint-Germain, zo meldt AS. De contractsituatie van de Fransman is al maanden onderwerp van gesprek in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren