Hoofdrol voor Kökçü bij eerste overwinning Feyenoord in 2022

Zondag, 23 januari 2022 om 14:06Rian Rosendaal • Laatste update: 19:08

Feyenoord heeft zich zondag hersteld van de 0-1 nederlaag van Vitesse van een week geleden. Het elftal van Arne Slot kwam tegen NEC In De Goffert nog wel op achterstand, maar men verlaat Nijmegen uiteindelijk met een 1-4 overwinning. Orkun Kökçü was met twee doelpunten, waarvan een vanuit een strafschop, de uitblinker aan de kant van Feyenoord. De Rotterdamse club staat dankzij de zege op NEC steviger op de derde plaats. Het wachten is nu op de uitslag van de topper tussen nummer een PSV en achtervolger Ajax.

De start van Feyenoord in De Goffert was niet naar wens. Doelman Justin Bijlow redde in de vierde minuut nog bekwaam op een schot van Lasse Schöne. Na een kwartier spelen was de sluitpost van Feyenoord kansloos op een inzet van de Deense routinier van NEC. Hij pikte de bal op in het strafschopgebied en verschalkte Bijlow vervolgens met een schot in de korte hoek: 1-0. De keeper redde kort daarna Feyenoord toen Bart van Rooij hem met een lob wilde aftroeven. Na een halfuur spelen ging Elayis Tavsan alleen op het doel af van Feyenoord, maar hij werd op het laatste moment gestuit. De roep om een strafschop was hevig, maar de bal ging desondanks niet op de stip.

Dat leek het signaal te zijn voor Feyenoord om wakker te worden. Alireza Jahanbakhsh, die wederom de voorkeur kreeg boven Jens Toornstra, trok vanaf rechts naar binnen en in het strafschopgebied werd hij licht geraakt. Pol van Boekel was onverbiddelijk en kende een strafschop toe. Kökçü ging achter de bal staan en maakte geen fout: 1-1. In de slotfase van de enerverende eerste helft kreeg Lutsharel Geertruida een ideale mogelijkheid op de 1-2, maar de kopbal van de rechtsback vond niet het doel. Beide ploegen gingen dus met een gelijke stand rusten in de lege Goffert.

Na de hervatting trok Feyenoord de eerste uitwedstrijd van 2022 definitief naar zich toe, met een hoofdrol voor Kökçü. De middenvelder haalde uit van afstand in de 53ste minuut en de Feyenoorder zag de bal tot zijn vreugde in de hoek langs de aan de grond genagelde Mattijs Branderhorst verdwijnen: 1-2. Ruim tien minuten later tilde Jahanbakhsh de stand naar 1-3, na goed voorbereidend werk van collega-aanvaller Bryan Linssen. Halverwege de tweede helft keerde de weer fitte Luis Sinisterra terug bij Feyenoord, als vervanger van Reiss Nelson. Bij NEC liepen de frustraties intussen hoog op. Iván Márquez deelde een tik uit aan Cyriel Dessers, wat de VAR niet was ontgaan. Van Boekel checkte de beelden langs de kant en deelde gelijk een rode kaart uit aan de verdediger van NEC.

In de toegevoegde tijd tekende Guus Til voor de vierde Feyenoord-treffer en zijn elfde van dit seizoen in de Eredivisie. Enkele minuten daarvoor was Dessers dus in het veld gekomen als vervanger van Linssen. Denzel Hall loste aan de rechterkant Jahanbakhsh af en voor de pas twintigjarige vleugelverdediger betekende dat zijn Eredivisie-debuut. Bij Feyenoord stond toen Toornstra ook al binnen de lijnen, als vervanger van de geblesseerd geraakte Geertruida. Feyenoord richt nu de blik op de derby met Sparta Rotterdam van 6 februari. NEC hervat de Eredivisie een dag eerder tegen hekkensluiter PEC Zwolle.Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door bliek)

Meer als prima pot voetbal van Feyenoord, als het 1 - 7 zou zijn geworden was het niet eens geflatteerd geweest.Schitterende tweede goal van Kokcu, die dit seizoen eindelijk los lijkt, leuk voor ARJ dat hij tegen zijn oude club scoorde.Minpuntje is toch wel die goal in de korte hoek van Schöne, maar al met al zeer tevreden over het resultaat en vooral het spel, constant druk gehouden en NEC kon het niet meer bij benen in de tweede helft, het verschil werd veel te groot.

23 januari 2022 om 14:12

Eerste helft was wel slecht. Tweede helft over nec heen gedenderd.

23 januari 2022 om 14:20

Eerst helft was niet slecht, je komt alleen aan het eind iedere keer te kort. Niet gek met een Nelson, Linssen en Alireza. Na de 1-2 ging het daar ook lopen.

23 januari 2022 om 14:29

Het was misschien niet slecht van Feyenoord maar ook zeker niet goed. Het is dat Tavsan echt ontzettend slecht en egoïstisch is maar Feyenoord gaf wel een paar grote mogelijkheden weg.

23 januari 2022 om 15:13

Eerste helft was absoluut niet slecht, alleen verzuimde zowel Feyenoord en NEC de kansen af te maken.

24 januari 2022 om 10:25

Ik vond de eerste helft juist wel matig.
Als je kijk wat we in de omschakeling weggaven was echt te veel.
We werden nu net afgestraft.

Aan de andere kant creëerden we ook zeker hoor maar vond het niet goed genoeg.
Tweede helft die was goed

23 januari 2022 om 14:13

Bij de tegengoal zijn zowel Geertruida als Kokcu te makkelijk. Bijlow misschien ook,al vind het niet echt een fout. Het was ook gewoon een heel goed schot.

23 januari 2022 om 14:31

Ach 1-7 maak er 3-6 van, want NEC kreeg behoorlijke kansen.

Die tweede helft was er natuurlijk het geluk dat NEC al 95 minuten in Groningen er midweeks in de benen had.

Verder lees ik in het verslag niet de assists van Verdonk en marquez op de 1-2 en 1-3?

23 januari 2022 om 14:34

Hahaha 1-7 en voor het gemak vergeet je de dikke kansen van NEC. En de penalty die niet werd gegeven.

23 januari 2022 om 15:28

Welke penalty? Toen jullie speler gewoon voorover viel bij minimaal contact?

23 januari 2022 om 17:44

Ja, die speler die met zn lompe poten in de grond trapte

23 januari 2022 om 20:05

2-7 Dan😉

Even billenknijpen... maar goed hersteld. De 2e helft heer en meester ongelooflijk wat een slap NEC. Belangrijke zege, nu naar de topper kijken met een Westmalle, lekker zeg! Trauner Man of The Match.

23 januari 2022 om 14:12

Voor mij toch wel Kökcü

23 januari 2022 om 14:25

Klopt inderdaad die was ook geweldig vandaag. Moeilijk kiezen, luxe positie zullen we maar zeggen .

23 januari 2022 om 14:12

Vond je kokcu niet man of the match?

23 januari 2022 om 14:16

Aursnes was foutloos en strooide met mooie ballen op Alireeza. Die vond ik voetballend de beste. Maar ik snap dat mensen kokcu zeggen vanwege zijn goals.

23 januari 2022 om 14:18

Voor mij is Aursness motm. Maar Kokcu speelde naast zijn goals ook heel goed.

23 januari 2022 om 14:22

Trauner is echt goed hè. Niet normaal hoe hij zich overal opstelt. Verdedigen als de beste maar buiten dat ook nog extra facetten. Uitzakken, drukzetten, passing, die man kan alles?

23 januari 2022 om 14:27

Ik kan inderdaad weinig negatieve punten bedenken over Trauner. Blijft bij alles wat er gebeurt ook ontzettend koel. Lijkt me heerlijk om met hem in de verdediging te staan, met de rust die hij uitstraalt

Lekkere wedstrijd hoor. Slap begin maar daarna goed herpakt. Over 2 weken hopelijk met Sini en Walemark als invaller. Aursnes wat een aankoop voor 450.000 speelt me zoveel gemak en klasse. Heerlijke speler

Vind t wel weer zonde dat NEC in de 1e helft geen penal krijgt. Wat mij betreft een beslissende situatie.. tweede helft overigens kansloos tegen een goed spelend Feyenoord.

23 januari 2022 om 14:11

Voor de wedstrijd misschien zonde, maar hiervoor een penalty zou onhoudbaar zijn. Die spits trapt nota bene in de grond.

23 januari 2022 om 14:12

Duidelijke penalty inderdaad. Zag een paar feyenoorders zeggen dat hij hem niet raakt, maar duidelijk wel natuurlijk

23 januari 2022 om 14:15

Hij trapte in de grond, waardoor hij viel.. ook niet-Feyenoorders kunnen dat zien.

23 januari 2022 om 14:16

Trapt in de grond na dat hij geraakt was. Mensen met ogen kunnen dat zien.

23 januari 2022 om 14:17

Als je die laatste herhaling ziet, zie je dat er contact is met het been van Trauner, waardoor die Tavsan in de grond trapt. Dus wel degelijk contact wat uitmaakte

23 januari 2022 om 14:19

Is aanraken al een overtreding dan?

23 januari 2022 om 15:53

Zag ook een hoop Ajacieden dat zeggen, dus waarschijnlijk ligt het aan de opticiens in Nijmegen

23 januari 2022 om 14:13

Heel zonde voor NEC, maar er was niets aan de hand. Vond het vooral overdreven dat die Marquez rood kreeg voor zo'n klein duwtje. Beetje kinderachtig

23 januari 2022 om 14:26

Ik denk dat hij rood kreeg voor die tik daarvoor, wat ik wel terecht vond. Vind het ook ongelooflijk dom je verliest van Feyenoord nou boeien tegen PEC moet je de punten pakken.

23 januari 2022 om 14:31

Ik vond 't niet echt een penalty. Tavsan moet gewoon eens fatsoenlijke keuzes maken. Eerst verpest hij een overtal situatie en hij had de 1 tegen 1 gewoon moeten maken.

Vermakelijk duel
0-1 en 1-2 door fouten van NEC
Met uiteindelijk Feyenoord als terechte winnaar vanmiddag

Prima reactie na het desastreuze afgelopen weekend. De voorzichtige aanval op de 3e plek is voorlopig afgeslagen. Kökcü speelt al maanden goed, mooi dat het vandaag ook leidde tot goals. We vergeten soms weleens dat hij nog altijd pas 20 is.

Feyenoord speelde een geweldige 2e helft! Echt van genoten. Aan de ene kant mist Feyenoord scorend vermogen als de wedstrijd niet loopt, zoals tegen Vitesse, maar als het dan wel loopt, kun je van bijna iedereen een goal verwachten. Linssen, Ali, Dessers, Til, Toornstra, Geertruida, Kokcu.. allemaal scorende vermogen! Zin in de volgende wedstrijd...

scheids en Var echt zo slechte beoordeling bij rode kaart. Nog zachter dan het nationale lage niveau zaalvoetbal. Echt belachelijk. Buitenland wordt je uitgelachen. verder terechte overwinning Feijenoord

23 januari 2022 om 14:27

Wat mij verbaasd is hoe dit rood kan zijn en begin van het seizoen geen rood bij Ajax omdat het “voorzichtig” was. Dit is gewoon een duw en geen slaan of iets dergelijks. Om welke reden nu wel?

23 januari 2022 om 22:21

misschien at ik het mis heb, maar volgens mij belande zijn rechter hand wel degelijk in het gezicht. voorzichtig of niet, dit hoort gewoon niet in het spelletje, en vind dat dit ten alle tijde bestraft moet worden.

Aursnes was de beste op het veld vandaag. En lekker dat alle drie de doelpuntmakers nu scoren. Die konden alledrie wel een goal gebruiken. Rood voelde wat zwaar, maar is wel volgens de regels.

Heel goede 2e helft en Alireza speelde eindelijk goed. Ik vond de rode kaart raar na eerdere incidenten dit seizoen waarbij het natrappen of slaan zogenaamd niet hard genoeg was. Dit was ook weinig. Ik zou het lekker terugdraaien en gewoon alle slaande bewegingen weer rood maken. Maar met die rare nieuwe regel is dit geel.

23 januari 2022 om 14:17

Waarom Alireza nu wel goed. De flop van de eerste seizoenshelft. Hoe kan het dat het nu wel lukte?

23 januari 2022 om 14:24

Naja voetballen kan hij natuurlijk sowieso wel. Het zit gewoon tussen z'n oren. Nu lukte er in het begin van de wedstrijd wat dingen wel en dan kan die opeens wel weer een pass over 3 meter geven.

23 januari 2022 om 14:25

Wat meer wedstrijden achtereen in de benen, er is een concurrent voor zijn positie gehaald (stukje extra motivatie) en het heeft de laatste wedstrijden ook niet echt voor hem meegezeten. Hij was wat meer betrokken, maar ik was nog niet helemaal tevreden over hem. Wellicht dat deze goal hem wat losser en vrijer in zijn hoofd maakt.

23 januari 2022 om 19:29

OK. Vond het een mooie aanwinst voor Feyenoord. Zou goed voor de competitie zijn als dat soort spelers het dan ook wel waarmaken. Maar hij lijkt mentaal dus instabiel.

Typisch dat zo'n slapjanus als Til al dubbele cijfers heeft gehaald, kwam er bij modale clubs als Spartak en Freiburg totaal niet aan te pas. De Eredivisie, compleet niveauloos.

23 januari 2022 om 14:16

Je kunt veel van Til zeggen, maar niet dat het een slapjanus is.

23 januari 2022 om 14:28

@Stefgenoa

Je ziet wel vaker dat spelers buiten de landgrenzen gewoon minder succesvol zijn, zal aan meerdere aspecten liggen.
Maar met jouw theorie kun je dat ook zeggen over speler als bijvoorbeeld Immobile. Kwam er totaal niet aan te pas in LaLiga en de Bundesliga en schiet nu al enkele seizoenen met scherp in de serie A. Niveauloze competitie blijkt wel

23 januari 2022 om 14:30

Klopt, Serie A is ook een vrij karige competitie.

23 januari 2022 om 14:32

Of gewoon het verschil dat hij hier in zijn rol kan spelen en daar niet?

Eerst helft Feyenoord iets beter met de betere kansen maar af en toe ook mooie aanvallen en kansen van Nec. Vooral die directe passes van de middenvelders achter of tussendoor de verdedigers van Feyenoord waren erg mooi.

Tweede helft Feyenoord heer een meester. 1-4 is nog een lage uitslag.

Penaltie Feyenoord terecht. De verdediger raakt Ali met zij linkervoet vol op de enkel al lijkt het of er niet veel aan de hand is omdat de sliding met rechts ingezet word en die raakt Alireza niet.

De situatie aan de andere kant was terecht geen penaltie. De aanvaller schoot zelf in de grond. Er was wel contact maar niet op de benen waardoor hij uit balans zou raken.

Rode kaart ook terecht. Slaande beweging is gewoon rood al was het niet heel hard. Hij raakt Dessers met zijn handpalm op de borst en met zijn vingers op zijn kaak/kin. Hij geeft hem daarvoor ook al een tikje in zijn maag.

Verder erg leuk dat Kokcu 2x scoort al vond ik vandaag voetballend juist 1 van zijn mindere wedstrijden met veel balverlies.

Een van de leukste 12:15 wedstrijden die ik heb gezien. NEC was de eerste helft erg gevaarlijk maar gaven het in de 2e helft helemaal weg. Wat natuurlijk ook de verdienste wad van Feyenoord. Zij speelde erg sterk de 2e helft en hadden zich al eerder moeten belonen. Alireza vond ik prima spelen deze wedstrijd en de goal zou hem goed doen. Nelson is echt matig en gelukkig voor Feyenoord is sini terug.

Goed interview van Kokcu na de wedstrijd. Geeft ook aan waarom hij bepaalde keuzes maakt en waar hij dus in moet ontwikkelen.

Zeer terechte overwinning voor Feyenoord. Goede tweede helft van Feyenoord en NEC erg zwak na rust. Wel treurig om te zien dat Dessers en Slot dit theater nodig denken te hebben bij een 1-3 voorsprong. Onwaardig voor een topclub.

23 januari 2022 om 15:23

Je kan betwisten of het rood is, maar vond je serieus dat Dessers theater maakt?? Marqués duwt hem toch op een agressieve manier? Drama zou zijn als hij een tijdje a la Tadic of Basacikolglu zou door rollen...

Waarom is Kokcu niet opgeroepen voor de Afrika Cup??? Zegt toch wel dat het een middelmatige speler is en dat dit soort spelers uitblinken bij Feyenoord...

23 januari 2022 om 15:00

Want Turkije ligt in Afrika?

23 januari 2022 om 15:03

Snap ik ook niet inderdaad. Zelfde geldt voor Luuk de Jong en en Ronaldo. Mogen niet eens mee naar de Afrika cup. Prutsers.

23 januari 2022 om 15:44

Bizar dat Bryan Linssen niet is opgeroepen voor de Comoren, hé? Dat zegt toch wel wat over de Eredivisie.

Eindelijk haalt kokcu wat doelpuntje. Ik hoop niet dat hij na 1 goed seizoen er weer vandoor is. Ik zie meer voor feyenoord volgend seizoen als deze groep behalve dessers en til bij elkaar blijven

Naja wat moet je ervan zeggen... Totaal verdiend natuurlijk en mijn clubje heeft waardig gestreden.. wel vreselijk irritant zijn de "schijn" voordelen dat de klassieke top 3 altijd lijkt te hebben... Hoe kan je een rode kaart geven voor een duw, terwijl in de spelregels notabene aangegeven wordt dat de ernst " lees impact" bepalend is.. Natrappen waarbij er geen intentie is om de tegenstander te blesseren, is geel maar een duw , bij jank lip Dessers gelijk rood

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

290 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren