Excuses van algemeen directeur: ‘Rai Vloet nooit meer in Heracles-shirt’

Zondag, 23 januari 2022 om 14:02Mart van Mourik • Laatste update: 15:21

Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo, heeft erkend onjuist te hebben gehandeld in de kwestie-Rai Vloet. Namens de club biedt hij excuses aan voor de handelwijze en het vroegtijdig bij de selectie halen van de middenvelder die een dodelijk ongeluk veroorzaakte. “Of hij ooit nog het shirt van Heracles draagt? Nee”, zegt Toussaint stellig in gesprek met ESPN.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door vernon)

Vind het goed dat deze algemeen directeur hier zijn excuses voor aanbiedt. Je fouten toegeven is nooit verkeerd en is alleen maar sterk. Misschien dat Vloet daar ook nog wat van kan leren richting de familie van die jongen.

23 januari 2022 om 14:11

Wat is een excuses nu nog waard? Van de Heracles directeur snap ik het maar heb het over de excuses van Vloet. Is een beetje zoals influencers worden gecanceld dan sorry zeggen zodat ze weer werk krijgen en niet omdat ze echt spijt hebben.

23 januari 2022 om 14:22

@rickert, het kan zijn dat Vloet alsnog het licht gaat zien. Als dat gebeurt is een excuus wel op zijn plaats. Als hij het nu zou doen betekent het weinig.

23 januari 2022 om 14:23

Het is altijd beter dan helemaal niets laten horen aan de ouders. Die jongen die bij Vloet in de auto zat schijnt dus wel gevraagd te hebben hoe het met de ouders ging. Dan toon je in ieder geval interesse en mededogen.
Maar wat is het waard om excuses te krijgen van iemand die loog tegen zijn werkgever over de snelheid en het drankgebruik om weer te mogen voetballen alsof het dodelijk ongeluk niets voorstelde. Dat is een goede vraag.

Logisch besluit, zijn carrière is voor altijd beschadigd, waar hij zelf schuldig van is. Een oliedomme actie!

23 januari 2022 om 14:10

Ook echt bizar dat ie probeerde te liegen over wat er precies gebeurde, alsof die details nooit naar buiten zouden komen, pff. Echt een ezel.

23 januari 2022 om 15:42

Echt dit. Een fout maken is 1 ding, maar vervolgens de verantwoordelijkheid niet nemen is ontzettend zwak.

Wat een soap is dit geworden. Goed dat Heracles inziet dat ze een fout hebben gemaakt. Dat kan gebeuren. Rai Vloet hoeft van mij nooit meer op een Nederlands voetbalveld te verschijnen. Ik mag hopen dat geen enkele club meer in zee met hem gaat.

23 januari 2022 om 14:14

Volgens mij heeft Patrick Kluivert ooit ook eens een ernstig ongeluk veroorzaakt.
Mocht ook blijven voetballen.
Het is verschrikkelijk wat hij gedaan heeft.
Maar ieder mens verdient een tweede kans

23 januari 2022 om 14:24

Kluivert had niet gedronken en niet met 200 per uur geprobeerd tussen twee auto’s door te rammen. Kluivert zat ook fout, maar er is nog een flink verschil met wat Vloet heeft gedaan.

Pas na alle ophef komt dit besluit vind het een tikkeltje te laat mocht er geen ophef zijn geweest dan had Heracles meer baat bij eventuele transferwaarde en geld dan menselijkheid helaas 💰🤑

Heracles maakt al die beslissingen zo geforceerd. Eerst raar om hem bij de selectie te houden. Maar eigenlijk ook raar om hem per direct te ontslaan. Zet hem op non actief totdat rechter oordeelt, en beslis daarna later.

23 januari 2022 om 14:15

Ze zeggen toch niet dat ze hem gaan ontslaan?

23 januari 2022 om 14:43

Als je hem nooit meer in een Heracles shirt ziet, is dat praktisch hetzelfde als ontslaan toch? Of ontbinding contract, of voor onbepaalde tijd non actief.

23 januari 2022 om 14:26

Heracles staat er eigenlijk buiten he. Is geen partij in deze. Maar omdat het de voetballerij is, wordt het toch uitgelicht. Als ik in deze situatie iemand dood rijd, moet mijn werkgever dan ook excuses aanbieden en contact opnemen met de nabestaanden? Heracles wordt ook gewoon benadeeld door de actie van Vloet. Door de publieke opinie worden ze bijna gedwongen om hem te ontslaan, terwijl hij zo ongeveer de hoogste marktwaarde had. Er is vooral 1 schuldige, en dat is Vloet. We kunnen ook kritiek hebben op zijn vriend. Die heeft wel de politie gebeld om te informeren hoe het met de familie is, maar stapt ook willens en wetens bij iemand in de auto waarvan hij weet dat die teveel gezopen heeft.

23 januari 2022 om 17:15

We weten, voor zover ik weet, niet of die vriend ervan op de hoogte was of en hoeveel Vloet gezopen had.

Daarnaast is Heracles gewoon zijn werkgever en is geen partij maar kan toch wel een signaal afgeven dat dit iets is waar je als club niet mee verbonden wil worden.
Heracles heeft die jongen niet in de wacht gezet, maar zo kort na het ongeluk hem zelfs al laten opnemen in de wedstrijdselectie. Zelfs toen al bevestigd werd dat er alcohol in het spel was. Dan ben je alleen maar bezig met zijn marktwaarde en dus zet Heracles financien boven wenselijkheid/menselijkheid.
Daarnaast slechts een brief naar de familie van het kind gestuurd, waarbij de club zoveel meer had kunnen laten zien van zijn menselijke kant.
De directie heeft uitermate slecht gehandeld en zou naar mijn mening moeten aftreden. Zou ik in ieder geval wel doen.

En dan hoop ik dat dit voldoende is voor Heracles.
Buiten het afgrijselijke drama dat plaatsvond , is de club ook gigantisch door het stof gegaan.
Iets waar ze zelf absoluut geen invloed op hebben gehad.

23 januari 2022 om 14:27

Stel dat Heracles zich empathischer had opgesteld naar de familie. Contact onderhouden, Vloet pas laten spelen als zij dat goed vinden, dat soort dingen. Dan was Heracles hier beter uitgekomen dan voor het ongeluk.

Heracles heeft het volledig zelf verpest. Ze wilden graag een “goede werkgever” zijn, maar verloren uit het oog waar dit echt om gaat.

Zal waarschijnlijk niet meer op een professioneel voetbalveld terecht komen en volkomen terecht. Mag wat mij betreft jaren de bak in, op basis van doodslag. Hopelijk levert dit ook aandacht op voor alcohol en verkeer, een combinatie die in mijn opinie in alle gevallen een slechte is en ook zwaar bestraft mag worden (soort van zero-tolerance zou ik graag zien, maar dat zal wel niet gebeuren).

Wel een goede reactie. Je wilt iemand uit je eigen gelederen toch graag willen vertrouwen en naar dat vertrouwen handelen. Helaas bleek dat vertrouwen weinig waard waardoor Heracles een flater sloeg. Daarom vond ik de heisa jegens Heracles wat onnodig, al snap ik wel waar het vandaan komt natuurlijk.

Vloet bewijst zichzelf nog een slechtere dienst dan hij al deed. Eerst de daad zelf, vervolgens een schrijnend interview vol zelfmedelijden en dan ook nog eens liegen richting de club, terwijl je van tevoren zou moeten weten dat de waarheid binnen een week boven tafel komt. Dan ben je echt een narcist.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Prima reactie, je maakt fouten en die herstel je, prima. Contract ontbinden of transfereren aan een land ver weg, Turkije of Rusland ofzo. Kan die daar zn tweede kans grijpen, hier is het verspeeld.

23 januari 2022 om 14:32

Hier gaat niks getransfereerd worden. Rai gaat over een paar maandjes de cel in, en zal daar uit zijn contract lopen. Dan staat ie in pakweg 2027 weer buiten en mag hij proberen er nog wat van te maken.

23 januari 2022 om 14:38

Op het moment dat hij de cel in gaat, wordt zijn contract ontbonden.

23 januari 2022 om 17:32

Zon lange gevangenisstraf krijgt hij zeker niet, en het is uberhaupt de vraag of er een gevangenisstraf komt en met de huidige werkdruk bij het OM en de rechtbank kon he tnog wel een jaartje duren voor er een uitspraak ligt. Hoe dan ook, die zien we in Nl op de velden niet terug.

24 januari 2022 om 21:13

@nuanceman, ik ben jurist en heb een paar dingen opgezocht. Stond ook een aardig artikel in het AD. Ik dacht eerst dat hij 6-7 jaar zou kunnen krijgen, en dat kan ook, maar die kans is heel erg klein. Dan moeten ze doodslag bewijzen. De kans is het grootst dat het een jaar of 3-4 wordt, en daar gaat dan nog aftrek vanaf. Weinig wat mij betreft, maar het is nog steeds een serieuze straf. En ja het is druk bij het OM, maar niet alles duurt lang. Zeker niet als het bewijs duidelijk is. En ze hebben een bloedtest, de data uit zijn auto, en getuigenverklaringen. Zou mij niet verbazen als Vloet snel wil handelen en een deal sluit. Zo gauw mogelijk de bak in, bekennen, hopen op een iets kortere straf. Dan is er nog een kans dat hij kan voetballen daarna.

Heel goed van Heracles! Ik probeer mij ook voor te stellen hoe dat gegaan is op de weg. De ooggetuige vertelde dat Vloet tussen 2 auto's door wilde gaan, maar in mijn beleving is daar totaal geen ruimte. Geen enkele kans om in te halen. Wat voor een volslagen debiel ben je dan! Overigens snap ik ergens ook wel dat Heracles hem eerst weer heeft opgenomen in de selectie. Tussen werkgever en werknemer bestaat ook een bepaald vertrouwen. Vloet gaf aan (loog zo blijkt) dat hij gewoon 130 reed en niet teveel had gedronken. Met dit verhaal en het vertrouwen, dan kan ik begrijpen dat Heracles verder gaat met Vloet. Achteraf hadden ze natuurlijk wel het onderzoek moeten afwachten. Dat zou voor iedereen beter zijn geweest, maar ergens kan ik Heracles nog wel begrijpen. Vloet daarentegen moet zich schamen, want hij heeft er dus ook nog over gelogen!

Goed van Heracles dat ze nu hebben doorgepakt. Jammer om te zien dat ze op zo’n manier hun waardevolste speler verliezen. Maar dit is de enige goede beslissing.

Tja goed dat ze hun fouten erkennen. Maar het is nog steeds gewoon onbegrijpelijk dat ze deze fout hebben gemaakt. Het was klaar als een klontje dat Vloet onder invloed een dodelijk ongeluk veroorzaakt heeft. Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek tegen hem, en het eerste bij je opkomt is, we moeten die jongen helpen verder te gaan. Dan schiet er toch echt iets te kort zowel op bestuurlijk als menselijk aspect.

Hoe kan je zo je eigen ruiten ingooien...
Allereerst door flink beschonken met 200km/u iemand dood te rijden maar vooral door niet je verantwoordelijkheid te nemen en op geen enkele wijze spijt te betuigen.
Want dat je een fout maakt en beschonken en als een idioot te hard rijdt, met alle gevolgen van dien, dat zou eventueel nog vergeven kunnen worden.

Maar dat je er over liegt, voor je verantwoordelijkheid wegloopt en geen spijt betuigt, dan ben je wel goed de weg kwijt en mis je elk menselijk aspect.

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als straks ook deze idioot er niet gewoon mee weg komt met een kleine taakstraf en uiteindelijk, alsof er niets gebeurd is, zijn zakken gaat vullen ergens in het midden oosten.

Ongelooflijk, wat een land....

Je meent het dat het een verkeerde beslissing was. Het is aan een individu zelf om te bepalen wat ze willen doen met het excuses. Sommigen zullen vast wel een tijdje klaar zijn met Heracles.

Wat schandalig slecht van deze voorzitter. Ze doen nu net alsof de club niet wist dat er sprake was van overmatig drankgebruik en een veel te hoge snelheid. Ik ben zelf woonachtig in Almelo en het was allang bekend intern bij Heracles dat en Vloet veel te hard had gereden ( zoveel te hard dat er sprake zou zijn van invordering rijbewijs ) en dat er teveel drank in het spel was. Dus niet twee glazen. De Club heeft er gewoon een zooitje van gemaakt en probeert het nu over de rug van de speler goed te praten. Wat ook de advocaat van Vloet al aan geeft, een en ander was echt wel bekend intern bij Heracles. Denk dat de beleidsbepalers van Heracles er alles aan doen om de goede naam van Heracles ( buiten het kunstgras ) te grabbel te gooien. Heracles was bij velen een sympathieke club, daar is nu weinig tot niets van over.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder321
S. BakışAanvaller316
N. LaursenAanvaller294
L. SchoofsMiddenvelder270
B. BaşacıkoğluAanvaller271
O. KiomourtzoglouMiddenvelder242
J. BlaswichKeeper220
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

Nederland
10 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren