Tagliafico wil alleen naar Barcelona en hoopt op medewerking Ajax

Zondag, 23 januari 2022 om 13:35Rian Rosendaal • Laatste update: 15:22

Nicolás Tagliafico wil de laatste week van de winterse transferperiode gebruiken om een overstap naar Barcelona te realiseren, meldt transferexpert Fabrizio Romano zondag. Ajax wil alleen praten over een definitief vertrek van de Argentijnse linksback, terwijl Barcelona alleen een verhuurperiode als optie ziet. Men heeft zich volgens De Telegraaf inmiddels officieel gemeld in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag zei vrijdag dat hij 'wil vechten' om Tagliafico te behouden voor Ajax, ondanks zijn status als reservespeler. De verdediger wil zo snel mogelijk naar de Catalanen vertrekken en hoopt op medewerking van de Ajax-leiding om zijn droom mogelijk te maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Nicolás Tagliafico bij Barcelona tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door the_citizen)

Als barca betaald zal Ajax best mee werken

23 januari 2022 om 13:41

Snap je

23 januari 2022 om 14:05

Tsja ik snap Ajax wel. Ik denk dat Ajax bereid is heel ver mee te werken richting Tagliafico, maar na jarenlang wanbeleid klopt Barca ineens aan met sorry jongens we hebben al ons geld verneukt en komen daarom je back gratis ophalen terwijl Ajax er dan slechter op wordt. Aan deze constructie zit voor Ajax geen enkel voordeel, en dat mag niet de bedoeling zijn.

23 januari 2022 om 13:43

Waarvan betalen? Ze zijn failliet

23 januari 2022 om 14:01

Blijft raar natuurlijk, maar niet meegekregen dat ze Ferran Torres gekocht hebben voor ongeveer 55 miljoen? Dan zal Tagliafico ook wel lukken.

23 januari 2022 om 14:12

Ja alleen als dat allemaal achterstallige betalingen worden... volgens mij moet een groot deel van de som van Frenkie nog binnenkomen. Als je dat ook krijgt met Nico, weet niet of je dat moet willen..

23 januari 2022 om 13:44

Dan ben je een 1e backup kwijt waar je een nieuwe voor moet halen op korte termijn. Gewoon geen optie. En bij Barca zal hij ook niet spelen

23 januari 2022 om 14:03

Ik vind dat Nico het seizoen af moet maken ook al heeft Barcelona geen geld. Als Blind wegvalt dan weet ik zo even niet wie er linksback moet in de Champions League. Misschien Martinez, maar dan staat bibber eend Schuurs centraal.
En anders kan je gewoon Nico nog er neer zetten. Ik vind wel dat Ten Hag hem wat meer moet laten spelen in de competitie.

23 januari 2022 om 14:27

Ik gun het Nico wel, maar dan moet er een waardige vervanger komen. Tot nu toe blijven Blind en Martinez fit, maar je zult zien dat een van beiden geblesseerd raakt een dag nadat Nico weg is. Je hoeft niet de hoofdprijs te vragen wat mij betreft. Wellicht een jeugdspeler van Barca in de deal betrekken. Zij hebben Balde als talentvolle linksback daar rondlopen. Nico op huurbasis daarheen met verplichte optie tot koop van een paar miljoen en Balde naar Ajax.

Prima, als barca genoeg betaald imo.

Ondanks de omstandigheden blijft Barca een club met een gigantische aantrekkingskracht kracht.

23 januari 2022 om 14:00

Dat staat buiten kijf, maar ook Barcelona moet gewoon het volle pond betalen natuurlijk als ze ons van kwaliteit in de breedte willen ontdoen.

Wow mooie stap voor Nico. Zou ook zeker passen bij Barca.

Gun die jongen een transfer, ik weet niet of die er heel blij van zal worden bij Barca, maar goed. Alles beter dan Alba.

23 januari 2022 om 13:40

Gunnen. Terwijl Ajax dit seizoen nog om 3 prijzen speelt. Jij moet maar nooit iets gaan managen xD

23 januari 2022 om 14:08

Want gunnen gaat enkel en alleen om het winnen van prijzen? Het boeit hem waarschijnlijk niks. Hij wil lekker naar Barca en klaar.

23 januari 2022 om 14:13

Nee, gunnen gaat ook om het betalen van de juiste prijzen Medellin. Barcelona gaan we namelijk niet ook nog eens een sterke speler van ons in de breedte gunnen. Ajax speelt namelijk nog wel om de CL, Eredivisie en de beker. Barcelona loopt dit seizoen vooral achter de feiten aan, maar alles heeft een prijs. Dus als ze het juiste bedrag betalen kunnen ze in deze duurdere transferwindow Tagliafico overnemen. Zo niet, dan niet. Verhuren heeft Ajax natuurlijk helemaal niets aan.

23 januari 2022 om 15:20

Waarom niet? Je kan ook op menselijke gronden een bedrijf managen. Daarmee kweek je ook goodwill bij je mensen. Tagliafico heeft veel voor Ajax betekent en moet t nu met de bank doen. Gewoon menselijk om iemand dan ook een stap te gunnen als er een mooie kans voorbij komt. Hoeft niet gratis natuurlijk, maar je kan iemand wel een stapje gunnen.

23 januari 2022 om 13:43

Ze gunnen hem best een transfer, maar Barcelona wil hem alleen huren. Dat is dan dus alleen een korte termijn oplossing voor Barcelona waar Ajax niet beter van wordt. Als Barcelona hem voor een bedrag van 8-10 miljoen defenitief wil overnemen dan is dat wel bespreekbaar denk ik.

Ajax laat hem natuurlijk niet gaan, tenzij er een gelijkwaardige vervanger komt. Met enkel Blind, Martinez en de ietwat oneevaren Rensch is een vertrek van Tagliafico een stomme beslissing.

Kan wel zijn Nico, maar zo kort voor het einde van de transferwindow... We hebben geen alternatief op linksback. Barcelona moet dan wel echt wat meer over de brug komen dan de schamele 7-8 miljoen euro die laatst nog werd genoemd.

23 januari 2022 om 14:00

Eh ja, zet daar maar een eentje of een tweetje voor.

Jammer dat Ajax zo moelijk doet want Nico betreft. Laat hem zijn verdiende transfer maken. Ten Hag gebruikt hem toch niet.

23 januari 2022 om 13:42

Volkomen begrijpelijk dat Ajax zo moeilijk doet. Als Nico vertrekt, heb je geen fatsoenlijke backup voor Blind. En die ga je wel nodig hebben als je de titel en beker wilt pakken en ook nog ver wil komen in de Champions League.

23 januari 2022 om 13:44

Nog een week de tijd om een vervanger te halen anders jeugd doorschuiven

23 januari 2022 om 14:12

Denk je dat het zo makkelijk gaat? Je kunt je lijstje hebben met spelers die je wil maar die moeten nog willen en kunnen vertrekken en dan nog een transfersom en salaris berekenen.

23 januari 2022 om 13:42

Als Blind een keer geblesseerd raakt dan heb je wel een probleem.

23 januari 2022 om 13:42

Dat is het 'm juist. Er is geen betere linksback bij Ajax. Maar je moet het wel willen zien....

23 januari 2022 om 14:20

En Balde is nog veel te onervaren om te huren voor Ajax.

23 januari 2022 om 14:32

Potentiële ruildeal met Balde lijkt me een mooie oplossing. Barca heeft dan een linksback met wat ervaring en tegelijk kan Balde groeien onder Ten Hag.

23 januari 2022 om 15:14

Alleen als het een huur is. Ik zie het niet zitten als Barcelona straks Balde voor een kapitaal moet gaan kopen.

23 januari 2022 om 15:09

Moeilijk? Barceloina moet gewoon de transfersom betalen als ze hem willen kopen. Ik vind een bedrag van 7 miljoen euro nou niet echt 'moeilijk doen'.

Als ik Ajax was zou ik vasthouden aan de eis, verkoop (of verplichte optie tot koop) of niet.

Prima stap voor hem, is meteen de beste vleugelverdediger daar. Stap is hem meer dan gegund.

Zou wel passen denk ik. Alba begint op leeftijd te raken, en zijn invloed in grote wedstrijden is nihil. Mits Nico niet zo veel kost.

23 januari 2022 om 13:43

Zo'n 7 miljoen werdt laatst genoemd. Dat moet ook Barca wel te doen zijn

Laat ze maar eerst betalen van de vorige transfers..
Of ajax kan eventueel een jonge speler er voor terug krijgen.

Waarom zou je nu naar Barcelona willen??

23 januari 2022 om 13:41

Waarom zou je nu op de bank willen zitten bij Ajax?

23 januari 2022 om 13:53

@Blaugrana . Waarom zou je nu op de bank bij Barca in deze staat willen zitten ?

23 januari 2022 om 14:02

Omdat hij slechts een blessure verwijderd is van het spelen om de titel, de beker en de championsleague. Bij Barca speelt hij alleen om de EuropaLeague en zijn kans op speeltijd mogelijk nog kleiner. Ook vanwege een minder drukke kalender. Maak een mooie deal met Ajax voor een lage prijs van de zomer en dan kan je ook nog mooi tekengeld er aan over houden en afscheid nemen met misschien wel twee of drie prijzen.

23 januari 2022 om 13:42

Waarom zou Barca in godsnaam voor een bankzitter van ajax gaan

23 januari 2022 om 13:47

Lol, gwn basisspeler bij Argentinië, en is beter dan iedere back in Nederland ook dan Blind vind ik.

23 januari 2022 om 13:50

Hij is geen basisspeler bij Argentinië

23 januari 2022 om 13:52

Zeker wel gappie

23 januari 2022 om 14:06

Afgelopen jaar in ieder geval niet, gappie

23 januari 2022 om 14:30

Wisselt geregeld met Acuna, maar zal nu 2e keus zijn omdat hij op de bank zit. Ondanks dat hij basisspeler is, is hij wel te goed voor die rol. Hoort eigenlijk in de basis, maar dat geldt ook voor Blind en Martinez. Beiden doen het ook goed (de een vertegenwoordigt daarnaast een waarde en de ander is kind van de club plus reserve aamvoerder). Als ik in de schoenen van ten Hag stond had ik vaker gerouleerd.

23 januari 2022 om 15:10

Financiele kwestie lijkt me. Er zijn genoeg betere linksbacks maar die zijn allemaal stukken duurder.

Zou zo maar kunnen dat dit vanuit Barca wordt geregisseerd. Nico heeft natuurlijk het sympathie van het publiek en Barca hoopt zo om hem dan naar Barca te halen voor een appel en een ei .

Verhuren moet je natuurlijk nooit doen, want daar heb je niks aan. Dan zit hij straks op de bank achter Jordi Alba in Barcelona en dan gaat zijn waarde er ook niet op vooruit. Dit is alleen een goede deal voor Barcelona.

Als tijdelijke optie lijkt het me prima. Het lijkt me niet logisch om hem te kopen. Hij loopt ook alweer tegen de dertig. Wat is de volgende stap, het aantrekken van Hristo?

Whahah Barca zinkt dieper en dieper in de ellende!
Nou met Tagliafico gaan ze al helemaal geen prijs meer pakken, man man man.
Het scheelt dat Barca hem alleen wilt huren, maar toch.

Een goede concurrent voor Alba zou ook wel eens tijd worden, ben benieuwd of het iets zal worden de laatste zijn er niet zoveel geslaagde transfers

Haha als barca genoeg betaald wordt het geen probleem
Maar dat geld wel haha

Kom op zeg nog zo'n gehypte prutser uit amsterdam....eerst was het de allerbeste, vond men daar tenminste, en nu blijkt het net als Dest en de Jong de volgende die het absoluut niet kan waarmaken. Blijf weg

23 januari 2022 om 14:29

Hij zou het zelf niet moeten willen, naar zo'n gevallen topclub. Gewoon lekker bij Ajax om de prijzen spelen, zijn nog genoeg wedstrijden dus zal zijn minuten wel krijgen. Ze zullen hem dan trouwens waarschijnlijk niet eens in kunnen schrijven met zijn salaris. Of er moeten weer een paar spelers genoegen moeten nemen met een salarisverlaging.

Tagliafico verkopen en Wijndal halen bij AZ.

23 januari 2022 om 14:12

Dat zou natuurlijk de gedroomde kandidaat zijn, alleen vraagt Az (terecht overigens) de absolute hoofdprijs voor Wijndal.

23 januari 2022 om 15:31

Wijndal deze zomer nog 1 jaar contract, dus dan zal de prijs wel meevallen. Nu midden in het seizoen aanvoerder kwijtraken zal inderdaad wel wat kosten.een alba niet in vorm is nog wel iets beter dan een tagliafico niet in vorm en geen wedstrijdritme.
maarja ik zou persoonlijk ook liever op de bank zitten in spanje dan in nederland

Ajax wil niet verhuren, maar zal bij Barca wel overstag gaan en wel om twee redenen
1. Na verhuur zal barca graag willen kopen
2. Tagiliafico verkiest Ajax boven verhuur, behalve bij Barca. Ajax zal dit honoreren (wel met tegenzin)

Van de Ajax bank naar de Barca bank.. Nico blijf of ga naar een club waar je basis staat. Alba heeft zn gebreken maar is nog steeds beter dan Nico. Ik hoop dat Gaya in de zomer gehaald kan worden! Ervaren en kent de competitie. Leek ook een click met Fati te hebben in het Spaanse elftal. (Moet Fati wel keer fit blijven)

Vond hem altijd goed bij Ajax, soms wat lomp, maar een heel vervelende tegenstander om tegen te spelen. Laatste jaar is het gif er wel uit, misschien tijd voor een nieuwe stap. En een stap naar Barcelona is natuurlijk ook niet de minste. Zou als Ajax zijnde wel proberen hem daadwerkelijk te verkopen ipv te verhuren, en dan eventueel Wijndal bij AZ op halen.

Ondanks dat Barca geen cent te makken heeft, is 7 miljoen gewoon een reële transfersom, Ajax schiet weinig op met een verhuur, dus als Barca betaalt werkt Ajax mee en zo niet kan je het Ajax niet kwalijk nemen, vind nu nog maar een goede back-up

Tja van Nico raak je ook niet bang als Madridista.. ik zou zeggen, hopelijk gaat deze deal door en verwacht ik dat deze jongen binnen nu en 2 seizoenen aansluit in het rijtje van miskopen van Barcelona.

Xavi gaat echt niet ze vriendjes wissel zetten voor Nico. Kan die beter blijven of naar een club gaan waar die wel wekelijks speelt. Dood zonde dat ie weggaat voor zo een ‘laag’ bedrag

Dan mag Nico bij Barca de bank warm houden, het is maar net wat je voorkeur heeft.

Nico is een topper, gun deze vechter het beste. Wel een serieus probleem voor AJAX

Natuurlijk gaat Ajax niet meewerken. De club doet niks in het belang van de speler. Ze laten Nico gewoon lekker tegen zijn zin in op de bank zitten en hij moet het doen met invalbeurten van een kwartiertje. En dat terwijl Nico toch ook in het rijtje spelers staat wat geloof ik al anderhalf jaar toegezegd is dat ze willen meewerken aan een transfer

23 januari 2022 om 13:57

Er zijn altijd normale bedragen van 10-15M gevraagd maar geen enkele club heeft echt vergaande interesse in hem gehad en dat lag zeker niet aan de prijs of aan Ajax.

Waarom zou je bij Barca op de bank willen zitten, ze spelen ook echt helemaal nergens meer voor hooguit voor een top 4 notering. Sportief gezien is dit echt helemaal niets en Ajax schiet met een verhuur ook niets op.

23 januari 2022 om 13:59

Liever bij Barca op de bank dan bij Ajax. Hij hoort eigenlijk gewoon in de basis waarom Blind telkens de voorkeur krijgt is mij een raadsel.

Ik begrijp niet waarom Blind telkens maar weer de voorkeur krijgt boven Nico. Het is al een paar seizoenen pijnlijk duidelijk dat Blind echt niet meer kan zowel op linksback als centraal niet. Misschien heeft papa Blind een vinger in de pap?

23 januari 2022 om 14:26

Elke keer komen mensen met het voetballende gedeelte van Blind. Maar dit seizoen heeft hij vaker de bal in de voeten van de tegenstander gespeeld dan de rest bij Ajax. Die beleefd echt geen goed seizoen maar nog steeds zit hij in een voorkeurspositie.

Half jaar verhuren met verplichte optie van koop voor 5 tot 8 miljoen inclusief bonussen en doorverkoop zou reëel zijn.

Het is duidelijk dat Blind in zijn nadagen zit. Dan is Nico een wel zéér waardevolle vervanger om achter de hand te hebben.
Ik kan me echter voostellen dat hij die bank wel zat is. Wat mij betreft zou hij wel wat meer speelminuten mogen maken.

Betalen,het is geen gratis afhaalpunt,net of Ajax nooit meewerkt of niemand wat gun

Deze transfer moet je hem gewoon gunnen. Zeker als je hem zo bij het grof vuil hebt gezet. Elke keer 5 minuten invallen of een nietszeggende beker wedstrijd in de basis zetten is gewoon respectloos naar die jongen toe.

Nog meer schulden voor Barca, waarom niet.

Barcelona dient wel te betalen, huren is geen optie. Zogenaamd eerst huren en hem dan volgend seizoen transfervrij uit zijn contract laten lopen zodat ze hem gratis binnen krijgen. Ajax heeft daar leergeld mee betaald

Rare aankoop van Barcelona. Ik kan me niet voorstellen dat tagliafico daar gaat slagen als nog niet een bij ajax in de basis staat.

Barcelona wil het bedrag in 50 termijnen betalen ofzo?🤣

Wat zijn ze wanhopig bij Barcelona en wat een wanbeleid. Wie ze ook halen zal weinig uitmaken, ze moeten gewoon accepteren dat het nu niks is en weer gaan bouwen. En niet al die paniekaankopen

Niet weer Barcelona! Maak die fout niet weer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

50 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren