Ajax uitgeschakeld ondanks zege

Donderdag, 22 februari 2007 om 22:56 • Laatste update: 23:14

Ajax zal zichzelf nog wel eens flink achter de oren krabben na de 3-1 overwinning van vanavond op Werder Bremen. Waar de Amsterdammers vorige week in Duitsland weinig lef durfde te tonen, bleek vandaag dat met de nodige moed de Duitse opponent geen onoverkomelijke sta in de weg had hoeven te zijn.

Met name in het laatste half uur speelde Ajax het spel zoals coach Henk ten Cate het graag ziet. Met de blik naar voren wist zijn ploeg de tegenstander keer op keer vast te nagelen op de eigen helft, hetgeen dan ook leidde tot tal van kansen.

Het mocht echter niet baten, omdat de wedstrijd vorige week al in 3-0 was geëindigd in het voordeel van Werder. Ajax, dat in dat treffen met geruime tijd met tien man speelde, begon het duel ditmaal furieus. Al binnen twee minuten kreeg Wesley Sneijder een grote schietkans om de score te openen, maar de sterk spelende Oranje-international vond doelman Tim Wiese op zijn weg.

Eén minuut later was het wel raak, Leonardo schoot vanaf de zijkant het leer in de lange hoek van het vijandelijke doel, en bracht daarmee de hoop al weer vroeg terug in de Arena.

De kans op een stunt leek echter niet veel later alweer verkeken, nadat gelegenheids linksback Roger zich kinderlijk te kijk liet zetten door Borowski, die spits Hugo Almeida op zijn wenken bediende. De Portugees faalde niet en deelde Ajax daarmee een grote dreun uit.

Diezelfde Almeida was in de eerste helft nog enkele malen dichtbij een treffer, maar wist het doel uiteindelijk niet te vinden.

Na de pauze leken beide ploegen het wel goed te vinden, en Ajax straalde dan ook niet meer het geloof uit er nog iets van te willen maken. Pas na een kwartier spelen in de tweede helft ontketende de hoofdstedelingen een offensief waarmee het Werder aan het wankelen bracht. Achtereenvolgens Sneijder en Huntelaar creëerden goede kansen, maar faalden in de afronding.

Bij de tweede kans voor Huntelaar was het wel raak. De Achterhoeker werd in scoringspositie gebracht door Ryan Babel en schoot uit de draai van dichtbij raak. Ook daarna kreeg Ajax legio kansen om zich alsnog een doorgang te verschaffen naar de achtste finales van de UEFA Cup, maar de vroege tegentreffer van Almeida en scherpte in de afronding brak de ploeg uiteindelijk op.

Alleen Ryan Babel wist zijn sterke optreden nog te bekronen met een treffer, door vanaf de linkerzijde van het 16-meter gebied doelman Wiese voor de derde maal kansloos te laten. Het mocht echter niet meer baten.497 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren