Lex Immers staat voor opvallende move en duikt op in politiek Den Haag

Zondag, 23 januari 2022 om 13:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:16

Lex Immers staat voor een opvallende carrièreswitch. De oud-middenvelder van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord staat op het punt om de politiek in te gaan. Immers wordt lijstduwer voor Hart voor Den Haag, waar Richard de Mos fractievoorzitter van is. De Mos maakt de komst van Immers zondag bekend via zijn Twitteraccount. Immers is niet meteen verkiesbaar. Alleen bij voldoende voorkeursstemmen kan hij in de gemeenteraad terechtkomen.

"Hart voor Den Haag is de enige partij die echt opkomt voor het belang van de stad", laat Immers weten in een officiële verklaring van de partij van fractievoorzitter De Mos. "Zij luistert naar wat er leeft onder de mensen en zoekt pragmatische oplossingen bij problemen. Daarom hoop ik dat zij in maart die veertien tot vijftien zetels gaan halen, zodat er echt iets verandert in deze stad." Immers staat op plek 34 voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Mocht hij voldoende voorkeursstemmen krijgen, dan kan hij daadwerkelijk in de gemeenteraad terechtkomen.

De Mos, supporter van ADO Den Haag, sprong al verschillende keren in de bres voor het noodlijdende ADO. De fractievoorzitter pleitte er onder meer voor dat de gemeente Den Haag zou bijspringen tot er een nieuwe eigenaar zou zijn gevonden. Daarnaast eiste De Mos dat het stadsbestuur actief op zoek zou gaan naar investeerders zodat 'ADO verlost zou worden van de Chinese eigenaar'. In 2020 startte het Openbaar Ministerie een onderzoek naar De Mos. Hij zou zich als wethouder schuldig hebben gemaakt aan onder andere corruptie. Ook naar de andere voormalig Hart voor Den Haag-wethouder Rachid Guernaoui liep een onderzoek. Het onderzoek door het OM is inmiddels afgerond en overgedragen aan de rechter-commissaris.

Immers besloot afgelopen zomer plots te stoppen als profvoetballer. De voormalig middenvelder had nog een contract bij NAC Breda, maar besloot dit in te leveren. Immers, die tegenwoordig uitkomt voor tweededivisionist SVV Scheveningen, verruilde jeugdliefde ADO in 2012 voor Feyenoord. Na uitstapjes bij Cardiff City en Club Brugge keerde hij in 2017 terug bij de Haagse club. In 2020 maakte hij de overstap naar NAC, waar hij afgelopen zomer besloot een punt achter zijn carrière te zetten als profvoetballer. In totaal speelde hij 298 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland, waarin hij tot 66 doelpunten kwam.

Immers is niet de eerste voetbalman die zich tot de politiek wendt. Vorige week werd bekend dat Leo Beenhakker zich na twee dagen besloot terug te trekken als lijstduwer van de lokale 50Plus-afdeling in Rotterdam. Beenhakker zou de gevolgen ervan hebben onderschat en wenste de bijbehorende belangstelling niet, vertelde fractievoorzitter Ellen Verkoelen in een verklaring. "Dat motief hebben wij te respecteren en wij danken Leo voor z’n bereidheid en toevoeging vandaag dat hij 50Plus in Rotterdam blijft steunen”, aldus de fractievoorzitter tegen Dagblad010.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door raubaht)

Zonder de tekst te lezen dacht ik al dat hij werkzaam zal gaan zijn voor die schimmige populist van een De Mos. Er hang een zweem van corruptie om De Mos en zijn partij Hart voor Den Haag maar Immers, die niet vanwege zijn hersenen de Eredivisie heeft gehaald, gaat mooi in zee met een man die verdacht wordt van deelname aan criminele organisaties, meineeid, corruptie en schending van hun ambtsgeheim. Het gaat lang niet voor iedereen op maar sommige spelers zijn in het dagelijks leven te vergelijken met hoe ze zich op het veld gedragen.

23 januari 2022 om 13:29

Imo wel de enige partij die hart voor de stad heeft, kun je van de Haagse Stadspartij niet zeggen

23 januari 2022 om 13:32

Als je voor deelname aan criminele organisaties, meineeid, corruptie en schending van ambtsgeheim verdacht wordt heb je in mijn ogen vooral hart voor jezelf/je eigen portemonnee ten koste van alles en iedereen. En ja, ook de "gewone" Haagse burger.

23 januari 2022 om 14:49

Deze reactie is vooral grappig omdat Mark Rutte dit op landelijk niveau ook vrijwel allemaal doet. Maar hij fietst nog gewoon naar werk en heeft een ouderwetse tv, dus dan mag je premier blijven

23 januari 2022 om 13:37

Zelden het met een reactie meer eens geweest.

23 januari 2022 om 13:48

Mooi. Dan kan De Mos meteen door naar de Tweede Kamer.

Maar goed als een fractievoorzitter van D66 een penthouse cadeau krijgt noemen we het een foutje, als een partijprominent van het CDA 100 miljoen verdient aan mondkapjes die niet werken uit de 5 miljard die verdwenen is uit de begroting kan dat gebeuren en als een VVD minister overstapt naar een bedrijf waar misschien sprake is van belangenverstrengeling dan is dat heel normaal.

Het zou mooi zijn als de rijksrecherche ook onderzoek hier naar doet. Maar dat gebeurt niet ondanks FTM berichtgeving dat menig CEO van een multinational het nummer heeft van alle ministers of dat een deel van de Tweede Kamerleden volgens Zembla donaties of nevenactiviteiten onjuist opgeeft.

De rijksrecherche mag ook onderzoek doen naar machtsmisbruik van D66 waar heel weinig berichtgeving over is geweest terwijl ex collega van De Mos genaamd Dion Grauss volop in het nieuws is geweest vanwege vermeende machtsmisbruik. Natuurlijk moeten beide zaken onderzocht worden en geldt dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.


Edit: https://www.gelderlander.nl/binnenland/ondanks-pro... meerderheid van de gemeenteraad,zeewolde zijn als enige tegen.

hier mag overigens ook een onderzoek naar komen hoe gekozen volksvertegenwoordigers een beslissing maken ten faveure van een grote multinational en ten nadele van burgers daar het toekomstige datacentrum ontzettend veel stroom opeist en bijna geen werkgelegenheid biedt.

Zondag met Lubach had er een leuke item over. https://www.youtube.com/watch?v=oipor9ovd0y23 januari 2022 om 14:54

Ben het wel deels met je eens hoor, maar als je de ophef over Sywert hebt gemist en denkt dat daar geen haan naar kraait ben ik wel benieuwd naar de steen waar je onder leeft

23 januari 2022 om 14:52

Met de kanttekening dat er weinig tot geen bewijs is voor deze aanklachten en hij zeer waarschijnlijk vrijgesproken zal gaan worden.

Maar corruptie of niet, je kan niet ontkennen dat Richard de Mos wel degelijk voor de Haagse belangen op komt.

Of Immers een toegevoegde waarde zal zijn als eventueel gemeenteraadslid betwijfel ik maar hij als Haagse publiekslieveling in ieder geval de nodige stemmen opleveren voor de partij. Wat dat betreft een goede zet van de Mos.

23 januari 2022 om 18:41

Ik ben een grootliefhebber van ADO Den Haag en zeker ook van Lex Immers. Ik ben het met je eens dat het niet helemaal kosjer loopt in de partij en eveneens vermoed ik dat Lex Immers niet de meest intelligente man is, echter struikel ik wel over je opmerking over het dagelijks leven en op het gedrag op het veld. Naar wat ik kan inschatten is Lex Immers gewoon een volkse jongen maar wel een met een groot hart, die een jonge vader is en altijd in zijn mogelijkheden zeer gepast reageert op de vragen van de media e.d. In het voetbalveld is Lex Immers een echtere motor geweest voor Den Haag en een echte leider. Ik kan enkel positieve dingen benoemen betreffende zijn spel, en het enige wat ik kan heugen is dat hij eens op een tafel iets zong in de trent; we gaan op jodenjacht na een overwinning op Ajax in het magische seizoen 10/11. Leg het me alsjeblieft uit want naar mijn idee doe je nu de persoon en voetballer Immers echt veelte kort.

Ik vind Immers en deze partij heel goed bij elkaar passen. Ik wens hem veel plezier in zijn nieuwe stap.

Mooi voor hem. Geen idee of Lex Immers slim is eigenlijk. Heeft hij studies afgerond? Hoeft niet persee natuurlijk. Veel succes!

23 januari 2022 om 13:39

Nou ja, als je voor dergelijk simpel populisme valt.. Kan natuurlijk wel, heb geen idee. Getuigt in mijn ogen niet echt van inzicht als je zoals myvision hierboven al zegt met de Mos in zee gaat. Maar goed, dat zullen anderen weer zeggen over mijn politieke keuzes. Het komt in ieder geval voort uit goede intenties moeten we maar denken, dat is ook belangrijk.

23 januari 2022 om 13:40

Heb je De Mos wel eens horen praten? Die loopt vast als hij een woord van drie lettergrepen hoort.

23 januari 2022 om 14:54

Slim of doorgestudeerd zijn is natuurlijk geen garantie op succes in de politiek.
Kijk maar naar de landelijke politiek...

Ik dacht dat Lex na het voetbal zou gaan darten.

23 januari 2022 om 13:47

Blijkbaar toch zijn pijlen op iets anders gericht.

23 januari 2022 om 14:07

D neville je bent mij voor, wilde precies hetzelfde vragen.

23 januari 2022 om 14:52

Had weleens ergens gelezen dat Immers met wat meer training, goed genoeg was om op prof niveau te darten.

Met de immens populaire Rita Verdonk en de bij de ADO aanhang geliefde Immers kan Richard de Mos met zijn partij straks nog wel eens voor een grote verrassing zorgen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Als Haagse volkspartij, die wel opkomt voor de Haagse belangen, zijn ze natuurlijk al goed voor de nodige stemmen maar met deze 2 erbij zie ik ze zo als grootste eindigen.

Logische stap. Als er iemand met zijn intellect en charisma het verschil kan maken in de politiek is het, uhm, Lex Immers? Wel goeie zet om voetbalsupporters naar de stembus te trekken trouwens.

Glas halfvol; de gemeenteraad is bedoeld als volksvertegenwoordiging, en met Lex op het pluche is het aandeel eencellige voetballers in de stad in ieder geval wel vertegenwoordigd. Misschien kan hij Tommie Beugelsdijk strikken als running mate. Rustaaagh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. VerheydtAanvaller3630
D. KlasMiddenvelder354
S. SteijnMiddenvelder3515
A. ĆatićAanvaller355
M. MulderMiddenvelder270
L. KoopmansKeeper230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

95 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren