Schmidt durft het aan met Veerman in topper tegen Ajax

Zondag, 23 januari 2022 om 13:18Rian Rosendaal • Laatste update: 13:27

Roger Schmidt heeft de opstelling van PSV wereldkundig gemaakt voor de Eredivisie-topper tegen Ajax. De Duitse coach kiest voor Cody Gakpo als spits, nu Maximiliano Romero weer geblesseerd is geraakt. Eran Zahavi keerde tegen Telstar terug en hij begint zondag op de bank. Joey Veerman heeft een basisplaats in de topper, evenals de meer ervaren Marco van Ginkel. De aftrap in Eindhoven is om 14.30 uur.

Joël Drommel ging ook tegen Telstar weer in de fout, maar dat heeft geen gevolgen voor de doelman met het oog op de kraker tegen Ajax. De sluitpost moet sturing geven aan de verdedigers Jordan Teze, Olivier Boscagli, Armando Obispo en Mauro Júnior. Op het middenveld moeten Erick Gutiérrez, Van Ginkel en Veerman voor de balans zorgen tegen Ajax. De aanvallende impulsen komen van Ritsu Doan, Mario Götze en Cody Gakpo. De spits vervangt dus Romero, die wederom een blessure heeft opgelopen en moet revalideren.

PSV begint met slechts een punt voorsprong aan de topper tegen Ajax, dat donderdag met maar liefst 9-0 won van Excelsior Maassluis in de TOTO KNVB Beker. De formatie van Schmidt moest eerder deze jaargang een dreun verwerken tegen Ajax, dat thuis met 5-0 won van PSV. Aan de andere kant waren de Eindhovenaren in het duel om de Johan Cruijff Schaal in augustus veel te sterk voor de opponent van zondagmiddag: 0-4.

Erik ten Hag kiest voor exact dezelfde namen als in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht van een week geleden. Brian Brobbey, die tweemaal scoorde in De Galgenwaard, mag het dus weer laten zien. De aanvoer richting de spits moet komen van aanvoerder Dusan Tadic en Antony, die zich mag opmaken voor de persoonlijke duels met Mauro Júnior. De aanvallende impulsen vanaf het middenveld moeten bij Ajax komen van Steven Berghuis, die in oktober nog de score opende tijdens de vijfklapper tegen PSV in Amsterdam.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Júnior; Gutiérrez, Veerman; Van Ginkel; Götze, Doan; Gakpo.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Brobbey en Tadic.


Poll

Zie jij PSV winnen van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door aqua1)

Het lijkt erop dat PSV met een versterkt middenveld gaat spelen. Wel zo verstandig door de afwezigheid van Sangaré. Ook blij dat Veerman start, want hij brengt het nodige voetbal mee. Ik had alleen liever Vertessen dan Doan gezien omdat hij meer snelheid heeft. Er ligt veel ruimte achter de verdediging van Ajax dus dan heb je meer aan Vertessen.

23 januari 2022 om 13:27

Klopt, PSV moet het vandaag eerder hebben van een snelle voorhoede dan een speler als Doan. Die gaat vandaag gewoon helemaal niks brengen…

23 januari 2022 om 13:29

Ik denk dat het een 433 met valse 9 gotze wordt. Prima idd om het middenveld extra te versterken en ik denk dat we vertessen zeker in de tweede helft gaan zien als PSV wat meer moet gaan counteren. Doan is natuurlijk een betere voetballer maar vertessen kan tegen een vermoeide en tergend trage blind nog wel wat gevaar stichten.

Verassend had liever Gakpo op 10 en Fofana in de spits.

23 januari 2022 om 13:25

Fofane was dramatisch tegen Telstar

23 januari 2022 om 13:26

Gakpo op 10?? Laat die jongen toch gewoon op zijn beste positie spelen aan de zijkant. Hij is letterlijk de enige man die wat kan forceren vandaag. Kansloze bedoeling.

mooie, spannende pot vanmiddag, veel plezier Ajacieden en PSV'ers

Denk niet dat de opstelling voor PSV heel veel uitmaakt. Ik acht ons toch wel vrij kansloos. Met Sangare missen we echt veel te veel kwaliteit wat tegen Groningen en Telstar duidelijk te zien was, ik denk zelfs dat Jongpsv op dit moment beter is dan PSV 1 (enige overdrevenheid), het loopt gewoon voor geen meter bij ons. Tegen Ajax kunnen we natuurlijk gaan proberen om te counteren maar met alleen Gakpo als snelle speler word dit ook vrij lastig. Ik hoop zelf dat de schade beperkt blijft maar man, wat ben ik bang voor een afslachting. Helemaal met een onzekere Drommel op doel wie elke wedstrijd minimaal 1 grote blunder lijkt te maken.

23 januari 2022 om 13:26

Ik vind dat je je nu wel heel klein maakt, Aguerooo. PSV staat gewoon boven Ajax en dat is ergens toch ook niet voor niets. Ik verwacht gewoon een spannende wedstrijd.

23 januari 2022 om 13:27

Dat komt natuurlijk meerendeels door Ajax zelf wie het verklooit heeft in het eerste seizoenshelft. Als Ajax met de juiste instelling die wedstrijden in was gegaan, had Ajax eerste gestaan met een aantal punten voorsprong. Ik maak me niet klein, ik ben gewoon erg realistisch, net als vele PSV-ers.

23 januari 2022 om 13:31

Laat Ajax het vandaag dan ook maar verklooien en PSV het verrassend goed doen.

23 januari 2022 om 13:28

Die afslachting gaat er zeker niet komen, Ajax heeft het altijd lastig in Eindhoven. Voorlopig staan jullie eerste en hebben jullie een alleraardigste winst reeks, ik zie niet in waarom je bang moet zijn voor een afslachting

23 januari 2022 om 13:35

Ajax heeft het ook altijd lastig in Utrecht, dat werd ook gewoon 0-3. Tuurlijk is dit wel weer een wedstrijd opzich dus misschien een slechte vergelijking. Maar ik heb als PSV-er nog nooit zo weinig vertrouwen gehad voor een topper. Ik vraag me echt af wie de goals moet gaan maken en hoeveel blunders Drommel vandaag weer maakt.

23 januari 2022 om 13:35

Ajax heeft het nooit gemakkelijk in Eindhoven, dus dat zal nu ook niet zo zijn. Ik verwacht gewoon een hele spannende en stevige pot. Die Mvogo is trouwens toch niet slechter dan Drommel? Waarom speelt die niet? Geen geweldenaar, maar echt een stuk beter dan Drommel.

23 januari 2022 om 13:37

Ik denk ook niet dat Mvogo slechter is dan Drommel, Mvogo keepte afgelopen seizoen niet heel sterk maar het was ook niet zo dat Mvogo ons punten heeft gekost, dat heeft Drommel vooralsnog wel degelijk gedaan. Probleem is alleen dat Mvogo gehuurd is en Drommel is gekocht, ik denk dus dat Schmidt daarom nog steeds voor Drommel kiest, zou het anders niet weten.

23 januari 2022 om 13:54

Dit is misschien wel de belangrijkste wedstrijd nog van dit seizoen en hoop dat ze er echt vol op klappen en als beesten tekeer gaan.altijd maar dat nederige en opkijken naar Ajax zo'n BS.gewoon strijden en laten zien dat je kampioen wilt worden.het beste team wint niet altijd in voetbal en je moet straks gewoon onverbiddelijk en keihard zijn in de duels daar houden de godenzonen ook niet van.

23 januari 2022 om 14:17

Dan had je vertessen kunnen opstellen, die is echt nuttig voorop de counter... Had je echt een machtig wapen in huis...

Rare opstelling weer. Had er al weinig vertrouwen in maar nu nog minder helaas. Maar toch hopen op een stunt. Kom op PSV!!!

23 januari 2022 om 13:26

Ja wat had je dan willen zien? Zoveel opties heeft PSV op dit moment niet. Vertessen kan altijd nog als supersub als Ajax wat vermoeid wordt.

23 januari 2022 om 13:30

Psv speelde Ajax vaak helemaal kapot op de counter/omschakeling , met snelheid dus. Een Veerman en een Gotze kunnen snelle spelers wegsturen en dat heb je nu niet.

23 januari 2022 om 13:36

Gakpo kun je prima wegsturen. Verder is Vertessen erg snel maar heeft hij ook een hoop zwakke punten. Doan is veel handiger in de kleine ruimtes als Ajax druk wil zetten. Als je Vertessen daar zet gaat PSV alleen verdedigen en lange ballen sturen. Dit toont juist ambitie dat ze onder de druk van Ajax toch gaan voetballen.

Dit betekent Gakpo spits? Of hoe moet ik het zien. Gotze valse spits? Marco toch aan de aftrap, had ik niet verwacht. Mooi dat Veerman start.

Je koopt hem om op te stellen toch en terecht gun die jonge wel

Goede keuze om Veerman op te stellen. Aan de bal gewoon de beste middenvelder van PSV. Met zijn slijtende passes kan hij vaak de aanval opzetten.

23 januari 2022 om 13:26

Haha wauw.. als dat je beste middenvelder is, is psv ver weg gezakt. Gotze is altijd nog de betere middenvelder, zo ook Gakpo.

23 januari 2022 om 13:28

Ik ben anders totaal niet onder de indruk van Gotze de laatste tijd. Overigens is veerman gewoon een hele goede middenvelder. Heeft een fantastische trap en onderschept ook vaak genoeg de bal. Gakpo zie ik niet als middenvelder….

23 januari 2022 om 13:42

Gotze heeft af en toe een leuke aanname maar verder vooral een erg matig rendement. Valt mij erg tegen dus ben het eigenlijk wel eens dat Veerman de beste middenvelder van PSV is.

23 januari 2022 om 14:04

Gotze is momenteel niet in z’n beste vorm en ik denk dat ze niet voor elkaar onder doen op dit moment. Gakpo speelt niet op dezelfde plek, dus die vergelijking is niet relevant

Nou nu loopt het dun me door de broek. Ik verwacht een makkelijke overwinning voor Ajax, Dit uitgeklede PSV zou geen partij moeten zijn. Gewoon er meteen opklappen en zorgen dat PSV nog voor rust op de rug ligt.

Opnieuw geen uitdaging op rechts voor Blind? Waar is Vertresse? En Gakpo wederom niet op zijn favoriete positie? Wat aanfluiting zeg! Dag koppositie, gefeliciteerd Ajax!

23 januari 2022 om 14:05

Ja, Vertessen had hier wel kunnen starten. Die is met z’n snelheid een plaag voor Blind.

Lijkt me een logische opstelling. Het missen van Sangare betekent helaas dat je op het middenveld wat meer zekerheid moet inbouwen.

Gewoon een prima opstelling van Schmidt. Dit is wel zo'n beetje het minst slechte wat hij vam het beschikbare materiaal kan maken.

Mocht PSV verliezen, waar ik vanuit ga, dan mogen de ogen echt volledig op John de Jong gericht worden, die verzuimd heeft om een fatsoenlijke keeper, spits en rechtsback aan te trekken. En ook voor Sangare had er eigenlijk een (tijdelijke) vervanger moeten komen, je mist nu echt power op het middenveld.

23 januari 2022 om 14:06

Die ogen mogen ook zonder verlies wel op De Jong gericht worden. Die neemt een behoorlijk risico door niks aan het team toe te voegen….

Niet een opstelling waar ik van zou zeggen dat het ons zeer moelijk zal maken, maar het blijft PSV... Succes straks PSVers!

Durft het aan ook echt. Veerman is gewoon een topaankoop en daar komen coach en supporters met enige vertraging pas achter ofzo? Die man kan veel beter voetballen dan 80% van de PSV-basis. Als Ajacied vind ik het natuurlijk minder dat ze de beste man opstellen, maar aan de andere kant, versla je het liefste een zo sterk mogelijk elftal. Wordt een spannende pot. Veel plezier iedereen.

23 januari 2022 om 13:31

Idd, Veerman is een hele goede voetballer. Fantastische trap en loopt ook de nodige kilometers. Ik denk dat hij aardig wat monden gaat snoeren de komende tijd.

Ben nooit gerust als ajax tegen psv moet

Alleen Gakpo met diepgang, daarmee zet je Veerman dan weer niet in zijn kracht. Ik ben reuze benieuwd hoe dit gaat straks

Ik wens iedereen veel plezier met deze topper. ik zit lekker op mijn bank. PSV Shirt en sjaal aan. krat bier naast me op de bank. dus kan wel even vooruit. ik hoop niet op een herhaling van de PSV - Ajax van vorigseizoen. dat was echt niet leuk. hopelijk staan we na deze wedstrijd gewoon 4 punten voor op Ajax. dan kan ik lekker slapen vannacht.

23 januari 2022 om 13:33

En zo ist

23 januari 2022 om 13:36

Ga alvast maar voor drinken als ik jou was 😉. Veel succes en kijk plezier . Laat het een spannende en geweldige wedstrijd worden met uiteindelijk Ajax als winnaar

23 januari 2022 om 13:40

Hey Bossie. ja ben al wat aan het drinken haha. jij ook veel plezier man. ik feliciteer jou na de wedstrijd mocht Ajax winnen. als PSV wint. dan zou ik wat later op VZ verschijnen. want dan lig ik ergens bezopen achter de bank.

23 januari 2022 om 13:43

Dan feliciteer ik wel als je kater voorbij is 😉

1,5 spits . Schmidt laat het aan Ajax over en ghokt op de counter

Dit wordt echt helemaal niets. Stel gewoon een spits op ipv Gakpo van zijn beste positie af te halen.

Is Mwene voorbij gestreefd door Teze ondertussen? Of is er een andere reden dat hij niet speelt?

Op papier een makkie voor Ajax, maar PSV verrast voortdurend met een gehavend elftal. Ben benieuwd!

Nou ben benieuwd de eerste test voor Veerman. Ik vind dat hij het nu moet laten zien want normaal is hij onzichtbaar tegen betere ploegen. En nu hij betere spelers om zich heen heeft dan bij Heerenveen is dat geen excuus meer.

Dat wordt voor PSV gokken op de bevliegingen van Gakpo en de passes van Veerman .
Ajax zal geduld moeten hebben en de verdediging uit elkaar spelen

Benieuwd naar het duel tussen Junior en Antony. 2 snelle behendige jongens, maar Junior is verdedigend toch kwetsbaar.

23 januari 2022 om 14:04

@lunny Mauro is verdedigend juist sterk. dat is de reden dat hij MAX ook uit de basis houdt.

23 januari 2022 om 14:19

Ah oké, ik zag zijn potentie als aanvallende middenvelder altijd wel, uit nood op back en buiten de wedstrijd tegen Telstar hem zelden op linksback gezien. Vaak is PSV ook de bovenliggende partij dus kon hij vooral aanvallen. Maar zo zie je dat vooroordelen niet altijd kloppen. Ben benieuwd.

Verstandige keuze
Veerman hoort in het basis elftal
Benieuwd wat hij meteen kan laten zien tegen ajax vanmiddag

Zoals ik vrijdag al zei toen bronnen rondom PSV ons wijs wouden maken dat Zahavi zou starten gaat PSV precies spelen zoals we gewend zijn, proberen het puntje voorsprong te houden, loeren op de counter en hopen met een paar balletjes van Veerman op een bevlieging van Gakpo. Enkele PSV supporters vielen mij hier nog aan dat PSV echt wel vol voor de winst ging spelen maar het lijkt me wel duidelijk wat voor wedstrijd we gaan krijgen. Zaak voor Ajax om net als vorige week tegen Utrecht snel te scoren, dan zal het een stuk makkelijker worden.

PSV speelt op de counter vandaag. Dat wordt dus grotendeels spelen op de eigen helft en met Gakpo als snelle man voorin, ondersteund door Veerman en Götze. Ergens wel logisch, al had ik Zahavi in de spits verwacht. Is tegen Ajax meestal wel op dreef. Bij Ajax zal Blind wel vaak doorschuiven naar het middenveld. De andere drie achterin hebben voldoende snelheid om de meeste counters onschadelijk te maken. Zal wel uitdraaien op een gelijkspelletje....

23 januari 2022 om 14:08

Tja. We hebben Zahavi nog niet veel gezien de laatste weken, dus ik weet niet hoe fit hij momenteel is

Ik krijg nu een beetje het idee dat psv zonder sangare niets voorstelt
Dat vind ik echt onzin
Het is meer het gemis van ramalho en Madueke en… ..
Maar de invallers doen het prima
Dys we gaan zoals gebruikelijk thuis gewoon winnen

Ik zou het vreemd vinden als Ajax verliest van dit PSV. Ajax moet je altijd kloppen met snelheid en opportunisme, maar de enige die dat heeft is Gakpo. Doan en Gotze zijn vrij traag. Daarnaast had ik altijd Zahavi neergezet, die scoort bijna altijd tegen Ajax.

PSV op de counter, what’s new. Lekker weer wachten op de fout van de tegenstander, die wél wil voetballen en dan toeslaan in de omschakeling. Tsja, zo heeft PSV vaak succes gehad, maar ik blijf het een laffe visie vinden. Ga volop op de aanval en maak er een leuke pot van, zeker thuis.

23 januari 2022 om 14:00

Ze missen diverse basisspelers terwijl de tegenstander met een bijna compleet elftal. Het is dan misschien niet zo vreemd je aan te passen. Daarnaast heeft psv meer aan een gelijk spel dan ajax.

23 januari 2022 om 14:11

Waarom zou je vol op de aanval gaan als de tegenstander op elke positie beter is? Thuis hoeven ze het vandaag niet voor het publiek te doen, dus dat heeft ook weinig zin.

Gaat weer een hele saaie pot worden, mark my words.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

16 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het ging om heel veel geld, maar ‘nee’ bestaat ook, hij mocht niet naar Ajax’

PSV is absoluut niet bereid om belangrijke spelers aan Ajax te verkopen, zo vertelt aftredend algemeen directeur Toon Gerbrands. De Eindhovenaren zullen zelfs bij een theoretische aanbieding van 60 miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren