‘Götze brengt te weinig, ik denk dat Veerman hem uit de basis speelt’

Zondag, 23 januari 2022 om 10:58Rian Rosendaal • Laatste update: 11:29

In aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax van zondag wordt er in Goedemorgen Eredivisie uiteraard gesproken over Joey Veerman, die zich onlangs in Eindhoven meldde. Hans Kraay junior roemt met name de veelzijdigheid van de van sc Heerenveen overgenomen middenvelder. Robert Maaskant vraagt zich af of PSV het eindstation zal zijn voor Veerman, terwijl Huub Stevens verwacht dat de aankoop het Mario Götze heel lastig gaat maken.

"Als jij goed kan tackelen en goed ballen kan veroveren, dan is het best lastig om dit aan te leren wat hij kan", zegt Kraay junior bij ESPN bij de beelden van Veerman, die in het bekerduel met Telstar (2-1 winst) scoorde en een assist gaf. "Hij heeft het goeie van een voetballer en het aanleren van een bal veroveren en een balletje oppikken, kijk Willy van de Kerkhof maakte ook niet honderd slidings. Die raapte ze overal op. Dat is best te leren", aldus de analist.

"Volgens mij is de vraag bij Joey Veerman: is hij tevreden dat hij een contract heeft getekend bij PSV, of ziet hij het als een eerste stap in het vervolg van zijn carrière?", vraagt Maaskant zich hardop af. "Dus is hij ambitieus omdat hij net getekend heeft en het nu gaat laten zien, of is hij al heel tevreden dat hij bij PSV zit en dat het soort van geslaagd is? Dat moet hij gaan beantwoorden." Marciano Vink is in ieder geval 'groot fan' van Veerman.

"Ik zou altijd zeggen: zet er dan maar iemand omheen die doet wat hij misschien minder kan", voegt de analist toe aan de discussie over Veerman. "Alleen, stel dat hij naast Ibrahim Sangaré zou komen te spelen. Sangaré heeft de laatste maanden laten zien dat hij ook vooruit zijn mannetje staat en dat hij ook die beslissende pass kan geven. Dan moet op dat moment Joey Veerman wel in staat zijn en in staat worden geacht dat hij de rol van controleur op zich neemt. En dat het niet zo is dat in zo'n moment overlopen wordt", waarschuwt Vink.

Huub Stevens verwacht dat Mario Götze uit de basis wordt verdreven bij PSV door Joey Veerman.

Huub Stevens, voormalig speler en trainer van PSV, heeft hoge verwachtingen van Veerman. Hij ziet in hem een zeer belangrijke kracht op het middenveld en hij sluit ook een debuut in Oranje niet uit. "Ik denk dat Veerman dan toch op de positie voor Guti (Érick Gutiérrez, red.) en Sangaré komt." Kraay junior stelt gelijk een belangrijke vraag: "Dus Veerman gaat Götze uit de ploeg spelen?" Stevens hoeft niet lang na te denken over zijn antwoord: "Ik denk van wel. Tot nu toe heeft Götze te weinig gebracht in Eindhoven. Een assist en een goal is veel te weinig. Het is een fantastische voetballer, maar hij laat het te weinig zien."


Poll

Zie jij Joey Veerman Mario Götze uit de basis spelen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door janssen)

Alle vertrouwen dat Schmidt met een onverklaarbare opstelling en een paar achterlijke tactische grepen komt. 1-3

23 januari 2022 om 11:11

Hoe zou jij spelen vandaag? Vind de opstellingen/wissels van Schmidt niet meer zo gek als eerst, voor mijn gevoel.

23 januari 2022 om 11:32

Ik denk dat volgende spelers en zekerheid zijn. Drommel, Boscagli (maar op welke plek), Obispo, Mauro Jr, Guti, Gotze en Gakpo. Dan wordt het kiezen tussen Teze, Mwene, Veerman, Doan, Zahavi, Bruma (die ik niet verwacht) en Vertessen.

23 januari 2022 om 11:33

Het schijnt dat Schmidt best een beetje geschrokken is toen het publiek zich tegen hem keerde toen hij thuis tegen Feyenoord Gakpo wisselde. Sindsdien lijkt hij inderdaad minder vaak met onlogische opstellingen en wissels te komen.

Dit word een 1-4 voor Ajax denk ik, want psv is wel goed maar er gebeurd altijd wel iets dat ze de wedstrijd compleet uit handen geeft. Jammer genoeg denk ik dat ajax de 1e plaats overneemt en ervandoor gaat met de titel in april

23 januari 2022 om 11:12

Ajax heeft het in Eindhoven altijd lastig ongeacht wie er speelt. Echter vind ik niet dat je ervan kan spreken dat Ajax er met de titel van doorgaat.. Psv staat pas 3 a 4 duels op de eerste plaats en daarvoor alleen maar Ajax. Ik zie ieder jaar wel steeds zwakkere selecties van Psv ontstaan dat baart mij wel zorgen

23 januari 2022 om 11:34

Altijd lastig in Eindhoven met publiek. Dat zal nu wel iets minder lastig zijn.

23 januari 2022 om 11:35

2 jaar terug onder Van Bommel met Schwaab, Baumgartl en Sadilek in de basis was het echt nog een stuk slechter hoor.

23 januari 2022 om 12:06

Toen was de aanval wel veel beter met bergwijn, malen, lozano en luuk de jong.

23 januari 2022 om 12:32

Een aanval van 4 personen ? Nu hebben ze met Gakpo en Madueke veel meer potentie dan dat je toen had. Je mist wel een echte spits.

23 januari 2022 om 12:51

Wat maakt potentie in deze uit? Het niveau wat Bergwijn, luuk de jong en lozano toen hadden is hoger dan wat madueke, gakpo en zahavi/vinicius nu hebben.

23 januari 2022 om 13:07

Veel meer potentie? Vind gakpo en madueke nou niet extreem veel meer talent hebben dan lozano, malen en bergwijn destijds.

Vind Veerman niet echt een 10. Meer een 8 naast Sangaré dus. Denk dan eerder dat Doan Götze er uit speelt als Madueke terug is voor op rechts.

23 januari 2022 om 11:34

Ik heb ook het gevoel dat 10 en goede plek voor Doan is. Vind het zelf geen buitenspeler omdat hij niet echt een actie heeft, maar hij ziet het spel wel, komt overal tussendoor en kan ook een bal wel geven.

Mee eens maar Gotze is wel een beetje het lievelingetje van Schmidt. Lijkt bij hem de eerste op het wedstrijdformulier mits fit. Tegen Telstar was hij ook weer compleet onzichtbaar. Ik verwacht een 0-4 vandaag, maar hoop dat we een beetje tegenstand kunnen bieden. Het zal moeten komen van Gakpo.

23 januari 2022 om 12:25

We hebben het in Eindhoven altijd lastig tegen jullie dus 0-4 is iet wat overdreven. Zolang we niet vroeg kunnen scoren blijven jullie in de wedstrijd en word het heel lastig. Met betrekking tot Götze heb je gelijk. Genoeg wedstrijden waar hij niet thuis gaf maar toch weer opgesteld wordt... Laten we hopen op een mooie wedstrijd en succes!

Veerman is naar mijn idee geen concurrent van Gotze maar van de 8. Veerman zijn grootste ontwikkelpunt moet de omschakeling zijn, daarin wil hij geregeld verzaken zodra het tempo omhoog gaat. Samen met Sangare denk ik een prima koppeltje op het middenveld. Neemt niet weg dat Gotze geheel niet brengt wat vooraf verwacht was. Best een domper

Gotze speel je niet zomaar uit de basis
Als ik dan mocht kiezen zie ik Veerman in de basis komen in de plek van van Ginkel
Want die zakt echt zwaar door het ijs dit seizoen

23 januari 2022 om 11:33

@vastrekuh22 haha je ziet Veerman wel op de plek van Van Ginkel komen?. dan komt Veerman dus op de bank te zitten. verhuisd Van Ginkel dan naar de tribune?.

23 januari 2022 om 12:04

Dus dan zet je Veerman gewoon op de bank?

Nou ik persoonlijk zou wel een Middenveld willen zien met gotze Sangare en Veerman. daaar kan heelveel voetbal inzitten. maar dat gaat Schmidt niet doen denk ik.

23 januari 2022 om 12:05

Dat gaat ie echt wel doen hoor. Dat is namelijk gewoon het beste middenveld, denk dat Roger dat ook wel ziet. Heb sowieso erg veel vertrouwen in het duo Sangare - Veerman.

23 januari 2022 om 12:09

@psv18 laten we het hopen. maar Guti doet het de laaste tijd wel goed. ik denk dat Schmidt Guti niet zomaar uit het basis elftal gaat halen.

23 januari 2022 om 12:19

Ik zie ook geen enkele reden om Guti eruit te halen. Laat goede dingen zien aan de bal, is fel in de duels en zorgt voor controle en rust op t middenveld. T wordt een interessante keuze die Schmidt moet gaan maken wanneer Sangaré weer terug. Die speelt sowieso. T zou me ook niet verbazen als Guti de komende wedstrijden gewoon blijft staan omdat Veerman t spelletje van Schmidt nog moet leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren