Loïs Openda wekt woede na rode kaart: ‘Hij zei: ‘Don’t touch me’’

Zondag, 23 januari 2022 om 08:48

Loïs Openda kreeg zaterdag al vroeg een rode kaart in het duel met FC Groningen. Het bleek de aanzet tot een thuisnederlaag voor Vitesse, dat met 1-3 onderuit ging. Openda plantte in de 35e minuut zijn elleboog in het middenrif van Mike te Wierik en moest vertrekken van scheidsrechter Dennis Higler. Vier minuten later kopte Jörgen Strand Larsen de 0-1 binnen en na rust liep FC Groningen al snel verder uit. Na afloop kreeg Openda, die vorige week nog de winnende maakte tegen Feyenoord, de wind van voren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door magno)

Walgelijk mannetje die Te Wierik. Eerst zelf duwen, daarna een porretje van niks en dan als een stervende zwaan naar de grond gaan. Gewoon een hypocriete naaier eerste klas. Iedereen heeft het maar over Openda maar over Te Wierik hoor je maar weinig.

23 januari 2022 om 09:46

Een van de naarste mannetjes op de Nederlandse velden die Te Wierik idd.

23 januari 2022 om 09:51

Beetje makkelijk wel om Te Wierik de schuld te geven, Openda moet zich gewoon niet zo uit de tent laten lokken

23 januari 2022 om 09:57

Kom op man niet lopen zeiken alle verdedigers duwen , maar die elleboog was bewust. En tuurlijk het is niet in zijn smoel , maar wel een bewuste actie wat nergens voor nodig is.

23 januari 2022 om 10:55

Vitesse heeft in de 2 wedstrijden tegen Feyenoord al laten zien dat ze hier zelf ook niet vies van zijn.

23 januari 2022 om 11:04

Ter Wierik is natuurlijk een bloedzuiger eerste klas, maar Openda haalt vol uit naar achteren met de elleboog. Als hij dat naar het hoofd doet dan roepen we allemaal dat hij 7 wedstrijden moet krijgen. Als het is de buikregio komt is het natuurlijk niet opeens okay. Sowieso is Openda zelf ook een beetje een opgefokt ventje. Tegen Feyenoord ook helemaal door de rode bij het minste tikkie, terwijl hij nota bene de matchwinner was.

23 januari 2022 om 12:14

Vraagje: gaf hij wel of niet bewust een elleboogstoot?

23 januari 2022 om 12:28

Had die Te Wierik ook tegen PSV. Sloeg vol met z’n arm naar achter en deed alsof er niks aan de hand was. Vieze matennaaier

23 januari 2022 om 13:07

Er voetbalt hier op deze site duidelijk bijna niemand zelf

23 januari 2022 om 14:36

Je eigen trainer vond het rood. Lelijke plek, waar hij geraakt werd. Die kwam echt wel aan.

Die gaat de wedstrijd tegen psv ook missen, die krijgt minimaal 2 wedstrijden

23 januari 2022 om 09:47

Ik vind rood eigenlijk al te zwaar voor zo'n licht porretje. 2 wedstrijden lijkt me te zwaar.

23 januari 2022 om 13:04

Sadilek kreeg voor een elleboog dat geen elleboog was 3 wedstrijden. In lijn hiermee worden het er 5...

Ben ik nou de enige die dit geen rood vind?😅

23 januari 2022 om 09:38

Met wat Vitessefans waarschijnlijk wel ja.

23 januari 2022 om 09:39

Ik ben het helemaal eens met jou! Sinds dit jaar moest er toch intensiteit achter dit soort slaande bewegingen zitten? Persoonlijk zag ik echt niet dat hier zou zoveel kracht achter zat. Als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met die klap die Antony aan Malacia uitdeelde dan vond ik dat er daar bijvoorbeeld al veel meer intensiteit achter zat. Het nadeel voor Openda is echter dat die Te Wierik zo grotesk naar de grond gaat. Dat aannaaien van kaarten moet echt eens gaan stoppen, het is echt enorm triest om te zien.

23 januari 2022 om 09:57

Ongeacht hoe die naar de grond gaat moet Openda dit gewoon niet doen. Doet ie niets krijgt ie ook geen rood.

23 januari 2022 om 10:02

Ja bullshit lullen en moet hier ook stoppen. Wel objectief blijven. Fans die maar blind reageren voor hun club. Ik bedoel shit in plaats van iedereen de schuld te geven kan je ook zeggen shit openda had je niet moeten doen. Maar nee. De dader krijgt nooit de schuld hier in Nederland toch.

23 januari 2022 om 10:03

Hier zat juist veel kracht en snelheid in, alleen het was niet richting een hoofd. Maar dat maakt natuurlijk niet uit, een bewuste elleboog is een elleboog, gewoon een zeer terechte rode kaart.

23 januari 2022 om 12:51

Ik zag ook geen rood, maar je kunt hem zeker geven. Gewoon niet slim van Openda. Bij Willem II zag ik wel 2 keer een potentiële rode kaart voor een elleboog, maar daar ging men fluitend aan voorbij.. Het zal wel. Erg willekeurig allemaal naar mijn idee.

Ik zal wel weer een gekleurd brilletje opgezet hebben, maar ik vind dit echt aanstellerij. Ja het was een beuk naar achteren maar meneer Te Wierik doet net alsof die elleboog hem in zijn ribben raakt, wat dus niet zo was. Jammer dat de VAR allemaal van die kneuzige rattige koorknaap-achtige jongetjes bevat die totaal de context niet meenemen. Te Wierik zal zichzelf wel slim vinden enzo, maar het is een irritante handtastelijke matige verdediger die Openda erbij genaaid heeft.

23 januari 2022 om 10:07

Je spreekt wel over een beuk naar achteren, dan maakt de context toch verder niet meer uit?

Als Openda die beuk naar achteren niet geeft, krijgt hij ook geen rode kaart. Meneer moet gewoon in een spiegel kijken in dit geval

23 januari 2022 om 10:39

Je hebt inderdaad een gekleurde bril op. Dit is een bewuste elleboog. Je kan de schuld wel leggen bij de var of bij te Wierik maar de enige die hier schuldig is, is Openda zelf. Was nergens voor nodig om zo te reageren. Er was serieus niets aan de hand en een normaal duel.

Openda moet dit niet doen, maar ik niet zeggen dat ik ook walg van de aanstellerij van Te Wierik. Ga dan gewoon als een vent de duels aan man. Dat stomme gejank om niets.

23 januari 2022 om 09:50

Helaas heeft het wel effect. Want als hij dat niet deed dan had openda geen rood gekregen denk ik. Het is al zover gekomen dat simulatie nodig is om fouten gefloten te krijgen.

23 januari 2022 om 10:07

Ja, en daarvan zeg ik: ook bestraffen. Dat gejank moet eens klaar zijn. Antony heeft daar ook een handje van. Gewoon bestraffen met geel. Stom gejank.

23 januari 2022 om 10:18

De regels moeten sowieso eens aangepakt worden. De overdreven simulaties, het ellenlange tijdrekken en de defensieve schwalbes (die ook echt continu beloond worden met fouten waardoor een verdediger zich gewoon kan laten vallen als in een moeilijke positie zit) lopen echt al tijden de spuigaten uit en verhinderen voor een gedeelte het voetbalplezier naar mijn idee.

23 januari 2022 om 10:26

Zeker Lierse, meer mannelijkheid is gewenst!

23 januari 2022 om 14:37

Ik denk dat die elleboog echt wel aankwam. Kwam met snelheid en kracht, op een heel vervelende plek. Laat een maat van je op die plek maar eens een tik uitdelen. Ga je ook wel neer.

Te wierik deed het vorige week tegen psv bij mauro en dat was niks zegt de var 🤡

23 januari 2022 om 10:23

Het is pure willekeur allemaal. Sadilek krijgt rood tegen Utrecht en gisteren kreeg hij zelf 2 keer een elleboog in gezicht, niets aan de hand volgens de scheids. Dit was wel gewoon rood, heel dom laten uitlokken door de vervelendste verdediger van de Eredivisie.

Te Wierik is een acteur. Walgelijk. Zelf uitlokken, constant aan hem zitten, duwen in zijn rug, en bij een kleine beweging van Loïs doen alsof je zwaargewond bent. Naar mannetje.

23 januari 2022 om 10:06

Hahahahaha wat een blindepaarden allemaal hier zeg hahaha ja man.

Te Wierik ging zwaar overdreven naar de grond
Maar ook dom van Openda die moet zich niet uit de tent laten lokken
En zo'n actie niet uithalen

Die Te Wierik had vorige wedstrijd tegen PSV al rood moeten hebben met z’n elleboog tegen Mauro Junior. Nu krijgt ie een soort zelfde elleboog tegen en is het rood en ligt meneer te janken op het veld wat een misselijk makend mannetje

Vitesse is tegen Feyenoord al aan 6 punten geholpen dus het mag ook wel een keer tegen zitten.

Gewoon een terechte rode kaart dit. Vieze elleboogstoot naar achter vol in de ribbenkast. Openda moet slimmer worden in dit soort acties, dit heeft die toch meerdere keren per seizoen

Te wierik is de laatste die iets mag zeggen over domme acties. Dankzij nijhuis en de var kon hij gewoon spelen ipv een schorsing van 3 wedstrijden ivm elleboog. Misselijk ventje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3518
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper170
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

5 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren