Frank Wormuth hard op weg naar FC Groningen als opvolger van Buijs

Zaterdag, 22 januari 2022 om 21:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:17

Frank Wormuth is hard op weg om de opvolger te worden van Danny Buijs bij FC Groningen, meldt Voetbal International. Beide partijen verwachten na het weekend tot een definitieve overeenkomst te komen. Wormuth is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van Heracles Almelo. Heracles wilde zijn aflopende contract verlengen, maar de Duitser zag daar vanaf omdat hij een nieuw avontuur wil aangaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is dit een goede keuze van FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door romagrunn)

Die man kan heel goed toneelspelen. Door een paar weken bijna boos te worden op vragen over Groningen. En moet ook zeggen, vond hem heel symphatiek, maar door z'n interviews vorige week over Vloet een beetje symphatie weg, had hem hoger zitten.

Opvallend,had toch de trainer van Go Ahead verwacht. Desondanks een trainer die het prima heeft gedaan bij Heracles, niet veel bijzondere dingen maar ook geen slechte. Succes bij Groningen, toch net een klein stapje hoger voor mijn gevoel.

22 januari 2022 om 22:00

Nou, 7e,8e en 9e worden met Heracles vind ik bijzonder knap hoor. Hele goede trainer. Situatie met Vloet natuurlijk helemaal verkeerd aangepakt, desondanks vind ik het een sympathieke man.

22 januari 2022 om 22:32

Helemaal mee eens

23 januari 2022 om 02:00

Ik blijf erbij dat de gemiddelde coach zo goed is als z'n materiaal en een goede coach er meer uit weet te halen. Ik heb bij Wormuth nog niet gezien dat hij nou echt meer uit het materiaal haalt. Heracles is niet de populairste club en wordt daardoor wel vaak onderschat, maar dat kunstgras in combinatie met goede scouting levert vaak toch een ploeg op die aardig wat punten kan pakken.

23 januari 2022 om 15:11

Ik vind hem absoluut niet overschat, eerder onderschat. Ieder jaar weer heeft Heracles een op papier ontzettend matige selectie en als je dan 7e, 8e en 9e wordt ben je gewoon een klasbak.

Als je mij 2 weken geleden had gevraagd wie de ideale nieuwe trainer voor Groningen zou zijn, had ik zonder enige twijfel Wormuth gezegd. Na zijn ongelooflijke wanvertoning inzake Vloet ben ik alle waardering voor de man echter verloren.

22 januari 2022 om 21:51

Ja maar je weet natuurlijk niet alles he, een trainer kan wel veel bepalen maar niet zomaar een goede speler buiten de deur zetten, het bestuur is er ook nog he!

22 januari 2022 om 23:26

Hij heeft hem zelf opgesteld. Als de directie dat bepaald heeft, zou elke zichzelf serieus nemende trainer direct opstappen.

22 januari 2022 om 23:31

Als dat het geval is is Wormuth een trainer zonder ruggengraat en om die reden ongeschikt.

22 januari 2022 om 21:54

Ik denk dat de directie dit bepaald heeft hoor. Vergeet niet dat Vloet de meest waardevolle speler qua geld is van Heracles. Als dit een 3de keeper was, was dit nooit gebeurd op deze manier.

23 januari 2022 om 00:16

Hij had hem natuurlijk gewoon op de bank/tribune moeten houden.

Dat ze hem er niet gelijk uit gegooid hebben snap ik op zich nog wel. Ze hebben hem op zijn woord geloofd op basis van dat je denkt iemand te kennen, maar blijken dus te zijn bedonderd. Nu de feiten boven tafel zijn hebben ze alsnog goed gehandeld.

22 januari 2022 om 22:10

Zo sta ik er ook in. Mijn enthousiasme is wel wat getemperd na het Vloet debakel

Goede keuze
Presteert uitstekend met Heracles

Dan verwacht ik toch dat van Wonderen naar Heerenveen gaat
Twijfelde al tussen deze 2

23 januari 2022 om 02:42

Ik zet mijn geld op tomasson naar Heerenveen.

Jammer had hem graag na dit seizoen naar FC Utrecht zien komen. Goede trainer alleen jammer van zijn aanpak omtrent Vloet.

Al die betweters hier die zeker weten dat er al eerder contact was. Waar baseren jullie dat op? Niets geleerd van deze week?

Totaal geen respect meer voor Wormuth nadat hij Vloet heeft laten invallen. Ook al moest hij spelen van het bestuur, hij had zijn rug recht moeten houden.

Voorheen had ik wel sympathie. Maar nu hoop ik dat hij degradeerd en snel wordt ontslagen daar in Almelo. En straks ook in trainerskerkhof in Groningen. Gun hem niets meer.

Goede keus. Heeft het op dit seizoen na prima gedaan. Een sympathieke man. Hoop wel dat hij wat versterkingen krijgt.Ken hem niet echt, maar Groningen kan wel een oudere type coach gebruiken die zich niet zo hoeft te bewijzen.. gewoon rust en logica, dat is wat Groningen nodig heeft. Hopen dat deze man dat kan brengen. Als hij Dankerlui in de basis zet, mag hij de 1e wedstrijd weer weg.

Trainer die zeker wat kan bereiken wanneer je hem de materialen geeft die hij wil en nodig heeft ! Prima zet van Groningen

Is dit een stap vooruit voor hem dan?

22 januari 2022 om 23:54

Voor Groningen wel, die Buijs was me toch een ramp. Aanvallend voetbal wou hij.. heeft dan 8 aanvallers in de selectie en gaat defensief spelen.

23 januari 2022 om 00:13

Grotere begroting, meer mogelijkheden, betere prestaties o.b.v. de afgelopen 10 jaar, betere selectie (valt over te discussiëren) en een groter stadion met natuurgras(!). Ja dit is een stap vooruit.

23 januari 2022 om 05:21

Betere prestaties afgelopen 10jaar ligt gok ik aardig dicht bij mekaar,grotere stadion klopt maar nooit vol!En jullie beginnen bijna kopie club te worden fledderus,wormuth,spelers dus blijkbaar doen wij het goed..

Dacht al dat het tussen Wormuth en van Wonderen zou gaan. Wormuth dus naar Groningen. Mooie stap voor hem. Benieuwd waar van Wonderen dan heen gaat. Zal waarschijnlijk Heerenveen worden.

Goede trainer van wie ik ook wel verwacht dat hij in Groningen past. Als je naar de begroting kijkt dat heeft hij bij Heracles echt goed gepresteerd altijd.

Van wonderen naar Utrecht. Hake naar Heerenveen

Ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
Heb er wel vertrouwen in.
Wormuth lijkt me best wel geschikt voor FC Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. de LeeuwAanvaller325
R. PostemaAanvaller324
J. Strand LarsenAanvaller3214
C. NgongeAanvaller317
A. MortensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren