Valentijn Driessen haalt uit: ‘Dit moet voorbij zijn, hij moet ontslagen worden’

Zaterdag, 22 januari 2022 om 12:53Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:34

Valentijn Driessen snapt niet dat Rai Vloet nog speler is van Heracles Almelo. De club schorste de aanvaller vrijdag omdat hij heeft gelogen over de omstandigheden bij het door hem veroorzaakte dodelijke ongeluk in november. Daar kwam een vierjarige kleuter, Gio Roos, bij om het leven. Vloet had een stuk meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed - een promillage van 1,18 waar maximaal 0,5 is toegestaan voor ervaren bestuurders - en zou hij 203 kilometer per uur hebben gereden. “Dan heb je totaal geen controle of macht meer over dit moordwapen”, vertelt de chef voetbal van De Telegraaf zaterdag in een video-item van het dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door regulator)

Nu hij ook nog gelogen heeft is ontslag de enige mogelijke optie lijkt me. Ik mag hopen dat dit stuk vuilnis ook zijn prof carrière gedag kan zeggen maar helaas is de voetbalwereld niet zo.

22 januari 2022 om 13:24

Ja de feiten zijn wel echt te ernstig en ik hoop dat geen club in Nederland hem nog een baan geeft. In de zandbak zullen ze daar wel maling aan hebben.

22 januari 2022 om 14:49

Al hoop ik dat hij eerst flink mag brommen en zo volledig uit de gratie raakt. Maar zou hij zelf naar de zandbak willen? Alcohol wordt veelal niet getolereerd daar.

Rai Vloet is nou zo een persoon waaraan we als samenleving zijnde gewoon niks hebben. Een misbaksel eerste klas die dronken met 200 km per uur een kind dood rijdt, daarna erover liegt en geen grijntje mededogen toont. Van mij mag hij wegkwijnen in een cel.

22 januari 2022 om 15:21

En dan nog in dat interview zeggen dat die blij is dat die weer zijn leven kan oppakken. Nou weten we dat die niets om dat kind en die familie geeft en het enkel sneu voor zichzelf vind, maar als je een beetje hersens hebt, dan zeg je zoiets natuurlijk niet op camera een paar weken na het ongeluk waar de rest van die familie geen leven meer hebben. Hier mag die echt vele jaren voor gaan zitten, maar het blijft Nederland, dus ik heb daar niet veel vertrouwen in. Het is overigens wel beangstigend dat er heel veel van dit soort mensen in Nederland zijn die dus ook in het verkeer niets om anderen geven, die het niet uitmaakt als ze iemand doodrijden. Die gewoon 200 km/u rijden en vaak met alcohol op achter het stuur zitten.

Vloet had dus zoveel gezopen dat hij niet meer wist hoe hard hij had gereden en hoeveel hij had gedronken. Of hij heeft gelogen tegen Heracles wat ik eerder denk zodat hij gewoon weer mocht voetballen. Dan kon hij met een mediafilmpje weer terug het veld op en kon de wereld weer draaien om Rai Vloet wanneer hij scoorde. In de tussentijd is er een kind doodgereden die niet meer de mogelijkheid heeft om ook maar 1 keer tegen een bal aan te schoppen. Ik snap ook niet waarom hij niet ontslagen wordt. Het liegen erover, het geen excuses aanbieden bij de ouders of dat het hem spijt, alles neigt erna dat het hem geen reet doet. Hele rare gozer op basis van wat ik er allemaal van lees.

Laten we positief zijn: Valentijn gaat vooruit.

Ik vind het onbegrijpelijk dat Heracles vertrouwd heeft op de uitspraken van Vloet zelf, ik had echt verwacht dat het OM wel bij Heracles had aangegeven wat de feiten waren. Ik vond het persoonlijk aannemelijk dat het allemaal wel meeviel, vooral gezien het feit hij op vrije voeten is en dat hij weer kon en mocht spelen.
Dat de feiten nu anders lijken te liggen is treurig en maakt het voor de familie van het slachtoffer nog erger.
De manier waarop zij gereageerd hebben heb ik diep respect voor, niet verwijtend en niet hard op degene die hun kind heeft ontnomen maar gewoon een aankaarting van het feit dat zij ook gezien en gehoord willen worden.
Dus familie Roos, ik gun jullie het allerbeste, heel veel sterkte in deze tijd, een fantastisch medisch team en een fantastische psycholoog die jullie door deze zware tijd gaat helpen. Mijn gedachte zijn bij jullie en mijn les is en blijft verantwoord deel te nemen aan het verkeer. Wat zoveel betekent als je mag wel plezier maken in het leven, maar de kern blijft zorgen voor de veiligheid van anderen en liefst ook jezelf.

Zeker omdat hij erover liegt moeten ze hem er gewoon uittrappen.

22 januari 2022 om 13:19

Wat bezielt hem ook om daar over te liegen. Naast dat het moreel verwerpelijk was is het ook volkomen idioot te denken dat die details niet uit gaan komen uiteindelijk.

22 januari 2022 om 13:35

Ja het is nog meer dom dan dat het verwerpelijk is.

22 januari 2022 om 13:19

Ik hoop dat Heracles Vloet eerst pusht om de familie financieel te helpen. Daarna lekker op straat flikkeren.

22 januari 2022 om 14:50

Ik mag hopen dat de verzekeraar daar ook voor zorgt. Alle schade is voor Vloet

22 januari 2022 om 18:11

Totdat de verzekering iets uitkeert ben je ook maanden verder. Denk ook bijv. aan psychische hulp voor de nabestaanden. Die zijn op een wachtlijst geplaatst, terwijl Vloet direct iemand prive kon inschakelen.

Laat ik vooropstellen dat ik blij ben dat we in een land wonen waar een tweede kans (bijna) altijd mogelijk is. Zelfs al is het soms tegen mijn gevoel in, wordt er mensen middels reintegratie of psychische hulp een kans geboden om hun leven op menselijke wijze voort te zetten.

Wel zit ik met types zoals Vloet heel erg in mijn maag. Hij zal voor het ongeval gestraft worden. Ik zal mij niet uitlaten of de straf wel gepast zal zijn. Zoals de fam. Roos al zei: geen enkele straf kan ooit in verhouding staan met hun geleden verlies. Wel heb ik moeite met het feit dat Vloet niet echt lijkt in te zien hoe fout hij bezig was. Iemand zei het al in de vorige topics, dat het lijkt alsof het een narcist is. Ik weet niet of dat het geval is, maar je ziet wel overduidelijk een gebrek aan empathie. Hoe ga je eigenlijk met zulke mensen om? Daar staat geen straf tegenover. Hulp bieden kan, maar zal iemand die zichzelf als slachtoffer zien wel de hulp accepteren?

22 januari 2022 om 13:54

Voor een vijvertje zetten, dan lost dat probleem zichzelf op 😉.

Verder is het inderdaad schijnbaar wel echt een geval van een schrijnend gebrek aan spijt/zelfinzicht.

22 januari 2022 om 14:20

En zo blijkt, achteraf bekeken, onze mening dat dit stuk onbenul niet meer had mogen voetballen gewoon relevant was Lierse.

Iets wat je ook voor deze zaken bekend waren, met een beetje inlevingsvermogen, heel eenvoudig tussen de lijnen kon lezen want er bestaat geen enkele kans dat de ouders van het slachtoffer het ook maar enigszins zouden appreciëren dat dit stuk verdriet opnieuw zou voetballen, amper enkele weken na het ongeval.

Nu blijkt dat hij niet alleen dronken was maar ook nog eens als een malloot 200 km/u reed… Hopelijk komt hij nergens meer aan de bak als profvoetballer. Dat hoop ik echt.


22 januari 2022 om 14:28

Nog steeds even irrelevant hoor. Ik heb me trouwens nooit uitgesproken over de waarschijnlijkheid van vermoedens.

22 januari 2022 om 14:38

Dit meen je toch niet? Door zo een beetje in iedere post mensen te weerspreken die Vloet schuldig achtten vind je niet dat je iets aan het impliceren was?

22 januari 2022 om 14:57

Wat impliceerde ik dan? Ik liet het volledig in het midden liggen. Ik sprak me over de zaak zelf niet uit, maar over de mensen die zich er wel over uitspraken.

22 januari 2022 om 15:20

En achteraf bekeken, Lierse, bleek dat de zowat iedereen met recht van reden zo sprak. Wat je overigens, zoals ik al aangaf, met enig inlevingsvermogen wel kon voorspellen.

22 januari 2022 om 15:29

Als jij op het moment dat het een vermoeden is wil doen alsof die vermoedens waarheid zijn zonder enige reële onderbouwing te hebben dan moet je dat maar doen natuurlijk.

22 januari 2022 om 15:37

Het was gewoon geweten dat hij a/ te snel reed en b/ geintoxiceerd was. Dat waren gekende feiten. Hoezo vermoedens? Alleen blijkt het in realiteit wel iets meer dan ‘ een beetje te snel en iets teveel gedronken’…

En het vermoeden dat wij alleen hadden was dat die ouders Vloet niet meer op een veld wouden zien. Wat nu ook blijkt. En dat laatste kon je toch gewoon verwachten? Daar had je enkel wat inlevingsvermogen voor nodig.

22 januari 2022 om 15:48

Het is ondertussen wel duidelijk dat hetgeen wat ik bedoelde toen duidelijk niet overgekomen is. En het is onderhand ook wel duidelijk dat het niet meer gaat gebeuren.

Weer iemand die het beter denkt te weten dan de rest. Ik snap dat een club als Heracles feiten afwacht en geen overhaaste beslissingen neemt. Niemand weet exact hoe dit juridisch in elkaar steekt en hoe sterk je staat wanneer je bepaalde beslissingen maakt, althans ik niet. Laat dit aub aan de specialisten over. Een ding is zeker, als Vloet gelogen heeft, en als de feiten zoals ze nu gepresenteerd worden kloppen, zal hij zijn straf niet ontlopen. En Vloet zn leven is toch al kapot, niet dat we medelijden met hem hoeven te hebben, maar hij zal zichzelf niet snel in de spiegel kunnen aankijken denk ik. En door overhaaste beslissingen komt ook dat jongetje niet meer terug.

22 januari 2022 om 14:12

Ik denk dat het leven van de ouders meer kapot is dan dat van Vloet. Als het verhaal klopt dat Vloet nooit contact met de familie heeft gezocht en alleen maar zichzelf in de slachtofferrol heeft gehesen, moet hij zich de ogen uit de kop schamen. Natuurlijk rijd je niet zo maar iemand opzettelijk dood, maar wees achteraf wel een kerel, zoek zo snel mogelijk contact met de familie van het slachtoffer en beken schuld als het ongeluk vooral is veroorzaakt door veel te hard rijden met een flinke slok op. En Heracles had in deze zich ook anders moeten opstellen, blijkt nu. Dus consequenties trekken en op de blaren zitten!

22 januari 2022 om 15:01

Weer een reactie van jou waar jij het leed dat Vloet ondervindt van het ongeluk schijnbaar wel kan onderkennen maar voorbij lijkt te gaan aan het leed van de familie Roos.
Vloet die zichzelf niet in de spiegel kan kijken? Zijn leven is kapot? Die kerel ging na een paar weken doodleuk trainen en een voetbalwedstrijd spelen.

Heracles probeert krampachtig nog wat geld voor Vloet te beuren. Want wat ik uit het verhaal van de slachtoffers destilleer is geen enkel teken van compassie van de speler en amper van de club. Men wist bij Heracles echt wel dat het om meer ging dan een triest ongeval, maar om dood door schuld, met de wetenschap dat de speler veel te veel had gedronken en nog eens veel te hard reed. Dus optelsommetje snel gemaakt: laten spelen met een bordje om de nek "te koop". Deze misser valt ook in de categorie oliedom en weinig invoelend. Maar nu zit Heracles met de gebakken peren: enorm imago probleem en een speler die je op de een of andere manier moet zien kwijt te raken. Dan zou ik maar eieren voor het geld kiezen en hem op straat zetten. Al zullen hiermee wel weer juridische deuren worden geopend....

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder321
S. BakışAanvaller316
N. LaursenAanvaller294
L. SchoofsMiddenvelder270
B. BaşacıkoğluAanvaller271
O. KiomourtzoglouMiddenvelder242
J. BlaswichKeeper220
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

Nederland
10 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren