Andy van der Meijde hoopt op witte rook: ‘Hij moet lekker bij Ajax tekenen’

Zaterdag, 22 januari 2022 om 10:23Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:37

Andy van der Meijde onderhoudt via zijn programma Bij Andy in de auto een goede band met de huidige generatie voetballers. Al hoort hij al een tijdje niets van Mohamed Ihattaren, die op het punt zou staan om zijn nog altijd prille loopbaan nieuw leven in te blazen bij Ajax. Ihattaren was zeventien jaar en een groot talent van PSV toen hij een video met Van der Meijde maakte. “Hij woonde nog lekker in Utrecht, had zijn familie dichtbij en verdiende bij PSV al goed geld”, vertelt Van der Meijde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door rochester)

Ik denk ook dat als hij bij ajax tekent dat een Ten Hag goed met hem kan werken want hij kan goed om gaan met jonge moeilijke jongens en net wat Andy zegt dat geloof ik ook dat vooral een Tadic en Blind en Klaassen Iltharen opvangen en hem noirmaal aanpakken zodat hij op zijn plaats wordt gezet

22 januari 2022 om 10:45

Daarbij is die jongen ook pas 19. Verdient een tweede kans. Het is dan aan hem om er iets van te maken. Zeker als het om een huurdeal met optie tot koop gaat is dit voor Ajax een no-brainer. Zet hij de knop op heb je een fantastisch talent, lukt het niet dan licht je de optie tot koop gewoon niet.
Laten we met z'n allen hopen dat die jongen er nog wat van kan maken, daar hebben we met het Nederlands elftal alleen maar profijt van.

22 januari 2022 om 10:46

Het probleem is, is dat hij dit seizoen wss niet meer wedstrijd fit wordt

22 januari 2022 om 10:52

@heide040 dat denk ik ook niet mijn gevoel zegt dat hij pas kan spelen zodra Anthony verkocht is en dat zal wel na dit seizoen zijn als hij zo door gaat

22 januari 2022 om 11:28

Dat denk ik ook mitchajax020, maar overmars zou overmars niet zijn als hij niet weer 20 miljoen neerlegt voor een Braziliaan. Als Antony vertrekt mis je weer diepgang. Ihattaren kan dat totaal niet en heeft die snelheid ook niet op de flank. Misschien zou die meer minuten maken maar reken er maar op dat ze gewoon een duurdere speler halen voor Antony.

22 januari 2022 om 11:30

Ik denk dat dat geen probleem is voor Ajax. Ik heb een beetje het idee dat ze hem een half jaar huren om te kijken of ze hem kunnen veranderen. Zo ja, lichten ze de optie tot koop en hebben ze een geweldige speler in huis. Zo nee, dan lichten ze de optie niet.

22 januari 2022 om 15:54

Denk dat Berhuis dan op de plek van Anthony komt.

22 januari 2022 om 10:47

Ok.. dat heb je knap samengevat. Mag hopen dat hij niet voor een trainer kiest want zoals Brobbey inmiddels weet kunnen die ook ineens vertrekken en dan heb je weer een prima excuus om niet te presteren. Denk dat Ajax dit gokje wel aankan. En Ihattaren mag dan Allah op zijn blote knietjes danken voor dit mirakel, deze nieuwe en wellicht laatste kans in zijn carrière. En hij mag dan heel goed gaan nadenken wat er anders moet, als hij er nog wat van wil bakken.

22 januari 2022 om 11:07

Nouja mirakel? Nog geen jaar geleden was hij 2 keer de beste man bij Ajax-psv als 18-jarige. Vervolgens ruzie met de trainer en een half jaar later kan je het grootste talent van psv met een omweg voor bijna niks oppikken. Dat heeft hij destijds zelf afgedwongen met zijn spel.

22 januari 2022 om 10:55

Indd net zoals Noa Lang geslaagd is bij Ajax, die had ook echt een goede band met Tadic..

22 januari 2022 om 11:11

Redondo

Kom op man, Lang en Ihattaren zijn toch niet te vergelijken!

Lang is veel brutaler en arroganter.

Ihattaren nog veel kinderlijker en mentaal in knoop.

22 januari 2022 om 11:18

En als Ten Hag na dit seizoen vertrekt , dan heeft Mo opeens een probleem? Ajax is meer dan Ten Hag alleen en Ten Hag alleen kan zo'n jongen ook niet altijd begeleiden en advies geven.

22 januari 2022 om 17:03

Ligt eraan wat voor een coach er komt. Is het een coach die spelers individueel benaderd hoeft dat geen probleem te zijn. Is het een coach die elke speler hetzelfde benaderd misschien wel

22 januari 2022 om 17:36

Waar is Noa Lang dan gebleven en waar blijkt uit dat Ten Hag goed met zulke spelers kan omgaan?

22 januari 2022 om 10:47

Lees je is in, voordat je wat zegt. PSV heeft, volgens onder andere het ED, heel veel tijd en moeite in Ihattaren gestoken. Tuurlijk zijn er fouten gemaakt door PSV, echter moet het van 2 kanten komen.

22 januari 2022 om 10:49

Volgensmij is dit MaartenAFC, die PSV constant zat te bashen.

22 januari 2022 om 10:51

Over een jaar is het het oude liedje. Mo maakt minuten in jong ajax en haakt af en de zogenaamde kenners die beweerden dat ten hag en ajax de enigen waren die Mo aan de gang kregen gaan de schuld bij Mo en zijn achterban leggen...

22 januari 2022 om 11:05

Mwa de eventuele schuld ligt ook bij Mo natuurlijk, na alles wat hij heeft meegemaakt mag hem nu wel duidelijk zijn dat talent niet genoeg is en dat hij aan de bak moet. En als hij het op de rails krijgt zal Ajax inderdaad wat credits krijgen daarvoor, dat is helemaal niet zo gek. De kans is groot dat hij het licht niet zal zien en een beetje rond Jong Ajax blijft steken. Maar hem afschrijven op voorhand zoals jij doet is wellicht wat vroeg. Hij is nog jong en dicht bij huis zal hij zich beter voelen, misschien valt het kwartje. Prima gokje voor Ajax, maar het is aan hem om deze strohalm te pakken.

22 januari 2022 om 10:50

Ik heb jou wel vaker zien posten. Ik ben ook Ajacied, maar je weet dat werkelijk iedereen je reacties en je manier van 'AJAX' schrijven alleen maar irritant vindt, toch?

22 januari 2022 om 11:17

Maarten is echt een irritante gebruiker die het gros van de Ajacieden plaatsvervangende schaamte bezorgd inderdaad. Door zowel zeer arrogant en overdreven verheerlijkend over onze eigen club te praten, als door minachtend te doen richting praktisch elke andere club ter wereld. Als ik hem dan met dat kinlapje en hooligan hoedje op de foto zie staan moet ik toch wel weer lachen, hij kan er niet veel aan doen denk ik

22 januari 2022 om 13:00

Nee als Maarten werkelijk iemand van de F-side is dan is het wel vrij tragisch om stoer te lopen doen op een ontzettend mainstream en casual voetbalforum als dit.

22 januari 2022 om 11:03

Goeie begeleiding is voor meer mensen een must. Jij bent er ook zo een.

22 januari 2022 om 11:08

Brr.. wat een enge reactie vol met zelfverheerlijking van je eigen club zeg. Ook Ajax is voor dit soort jongens geen walhalla hoor. Want zou het ook niet een heel klein beetje aan Mo zelf hebben gelegen, denk je? Ik geloof ook nooit dat PSV hem aan zijn lot heeft overgelaten zoals jij doet overkomen

22 januari 2022 om 11:12

Wat ben jij een verschrikkelijk naar mannetje. Krikf de rillingen over mijn rug als ik jou reactie lees. Bah

22 januari 2022 om 11:14

Je bent toch niet serieus? Je denkt toch niet dat PSV moedwillig hun grootste talent om zeep hielp?

22 januari 2022 om 11:37

Maartenfside ehhmm Noa Lang? Doe nou niet alsof Ajax alles is man.. arrogantie stijgt duidelijk naar je hoofd

22 januari 2022 om 11:47

Ja want bij Ajax worden en zijn alle spelers goed begeleid. En geen waardering gehad. Hou toch op. Hoop onzin in je post.

22 januari 2022 om 12:01

PSV is ten eerste geen koude club, en ten tweede zou geen enkele club ter wereld een talent met zo veel potentie weg persten, raakt echt kant noch jouw reactie..

22 januari 2022 om 12:55

@Maarten er zit nog wat wits onder je neus… Dat verklaart wel de wartaal 😂

22 januari 2022 om 14:04

Nou…. Heb jou nu al een aantal keren op ridicule wijze enkel Ajax-verheerlijkende statements zien maken. Denk dat we jou met ons allen niet zo heel serieus moeten nemen.

Niemand weet het dus. Speculaties volop. Hopelijk wordt het kopen. Straks is hij weer verschrikkelijk veel geld waard.
Ik denk trouwens dat Gaal heel blij zal zijn als hij een concurrent heeft voot Berghuis, die nu niet meer op rechts speelt

Hoop ook dat de komst van Ihattaren op huurbasis naar Ajax met optie tot koop, rondkomt.

Vind Ihattaren echt een fantastische speler, ook al heeft hij al bijna 2-jaar bijna niets meer gepresteerd en al ruim 6 maanden geen wedstrijd meer gespeeld. En natuurlijk heeft Ajax al best wel wat opties voor de positie(s) waar Ihattaren kan spelen, maar hij wordt over een paar weken pas 20-jaar, heeft nog een hele carrière voor zich en als je hem aan het voetballen krijgt is hij denk ik wel meteen een van de beste spelers in je selectie want bij PSV was hij op het moment dat hij pas bij PSV 1 aansloot en daarna basisspeler werd, ook echt wel serieus goed een redelijk lange periode.

Op de een of andere manier doet Ihattaren mij ook aan Ricardo Quaresma denken. Niet qua positie, want Quaresma was meer een vleugelaanvaller. Maar hij was destijds ook echt een geweldige speler met gigantisch veel potentie, echt een geweldige techniek en liet periodes echt fantastische dingen zien maar was volgens mij tegelijkertijd ook zo gek als een deur en had niet de juiste mentaliteit en qua talent en techniek doet Ihattaren mij ook wel een beetje aan hem denken.

Die trivela's en rabona's van Quaresma, daar kijk ik nog vrij vaak filmpjes van terug op Youtube. Was echt geweldig.

Mocht Mo tekenen bij Ajax
Denk ik wel dat hij aan ten Hag een trainer krijgt die weet hoe hij met deze situatie om moet gaan

Mo moeten we dan even de tijd geven en zodra ook alles in zijn koppie goed is
, is het te hopen dat hij zijn niveau van bij PSV terug weet te halen

Ik zie dat veel mensen enthousiast zijn en denken dat Ajax deze jongen naar de top kan helpen.
Ik blijf zeer sceptisch vooral na zijn uitspraken gelezen te hebben waarin hij alles en iedereen de schuld geeft behalve zich zelf. PSV heeft alles gedaan en geprobeerd om hem zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden maar zijn houding was dermate onprofessioneel dat PSV hem wel van de hand moest doen. Hij heeft bijna jaar niet gespeeld en daarbij compleet uit form en hierdoor zal het alleen al een aantal maanden duren om fit te worden. Ik denk niet dat deze speler mentaal sterk genoeg is hiervoor gezien de eerdere indekken die hij achter liet

Ten Hag lijkt me wel een ideale trainer om hem weer uit zijn slop te trekken. Maar dan zou wel goed zijn dat Ten Hag nog minimaal een seizoen bij Ajax blijft.

Hij kan prima zij n ritme oppakken bij Jong Ajax waar hij kan presteren en nog niet MOET presteren. Iedereen schrijft een persoon af die gewoonweg 19 is!! 19 jaar!!

Hoe zou jij je voelen onder dezelfde omstandigheden als Mo?

Precies, misschien wel slechte dan hem. Laat die jongen met rust en laat hem werken aan zijn toekomst en voor Oranje hopelijk

Ik denk dat Ajax er goed aan doet als ze Andy vd meijde een soort van begeleider maken van ihatarren. Ik begreep dat ihaterren al begeleiding om zich heen heeft, maar Andy kan denk echt een rol spelen in de carriere van Mo. Ik denk eigenlijk dat ajax er niet slecht aan doet als ze sowieso Andy af en toe laten langskomen op een training.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Naci Ünüvar spreekt met veel bewondering en respect over Ihattaren

Naci Ünüvar is onder de indruk van de prestaties van Mohamed Ihattaren in diens eerste vier maanden bij Ajax. De achttienjarige Ünüvar bewondert de manier waarop zijn twee jaar oudere ploeggenoot...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren