Wim Kieft: ‘Hij wordt bij PSV harder gemist dan Sébastien Haller bij Ajax’

Zaterdag, 22 januari 2022 om 07:33 • Laatste update: 08:01

De oplossingen in aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax moeten komen van Roger Schmidt, zo benadrukt Wim Kieft. Bij Ajax is alles duidelijk en lijkt Brian Brobbey moeiteloos de plek van Afrika Cup-ganger Sébastien Haller te hebben ingenomen. “Of Brian Brobbey nu speelt, of Sébastien Haller, dat maakt weinig uit. Dat is om het even. Iedere spits bij Ajax hoeft de ballen er eigenlijk alleen maar in te lopen met aangevers zoals Dusan Tadic, Steven Berghuis en Antony”, zo benadrukt de oud-spits van onder meer PSV en Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door janssen)

Ach ja de bal is rond en het is gewoon een wedstrijd op zich. Beetje opportunistische reactie van Kieft na 2 intikkers van Brobbey. Ik heb er persoonlijk gewoon vertrouwen in dat we er minimaal een gelijkspel uit gaan slepen. Wij zijn ook in vorm en de spelers lijken te beseffen dat ze een stapje harder moeten lopen nu Sangaré en ook nog Madueke er niet bij zijn.

22 januari 2022 om 08:04

Misschien wel een beetje oppurtunistisch ja na 1 wedstrijd, maar ook ik denk dat Ajax er zeker niet op achteruit is gegaan met Brobbey. Wat Haller in de CL heeft gedaan is uitzonderlijk goed, maar dat is meer een once in a lifetime gebeuren dan echt een structureel. En vorig jaar was Haller heel belangrijk voor ajax in de eredivisie, maar dit jaar vind ik hem heel veel wedstrijden afwezig en als hij niet scoort ga je je irriteren aan zijn meevoetballende vermogen. Zo een Brobbey voetbalt veel makkelijker mee en aan hem je ook iets als hij niet scoort.

22 januari 2022 om 08:13

Ik vind Brobbey ook een goede spits hoor, maar je moet niet doen alsof Tadic, Berghuis en Antony van absolute wereldklasse zijn en het vanzelfsprekend is dat zij Brobbey in stelling gaan brengen, ook die verzaken weleens hebben we gezien. Daarbij hebben wij Cody Gakpro die het elftal op sleeptouw zal nemen 😉

22 januari 2022 om 09:20

Haha spreek jezelf maar watt moed in voor morgen ja. Ajax heeft in de CL laten zien een enorm hoog niveau te halen en ook PSV werd van de mat geveegd met 5-0. Ik zie onze voorhoede als Europese subtop, aanschurkend tegen de top. PSV heeft één speler die het verschil zou kunnen maken in de voorhoede, die gaat tegen Timber en Martinez echt de wedstrijd niet winnen voor PSV in z'n uppie. En PSV in vorm? Die schrale overwinning in Groningen met matig veldspel? De killerzege tegen het almachtige Telstar? Prima om als fan vertrouwen in je ploeg te willen hebben, maar dit lijkt meer een gevalletje kop in het zand. Maar de bal is rond,, het kan verkeren, je weet het maar nooit, je hebt pas gewonnen als de scheidsrechter affluit, etc. Succes morgen :-)

22 januari 2022 om 10:28

@jizzzy je komt hier im mijn ogen wat arrogant over. Ajax heeft het altijd lastig als ze naar Eindhoven moeten. en PSV-Ajax is gewoon een wedstrijd opzich. ik zie daarom ook geen favoriet morgen. kan alle kanten op. en jij ook alvast succes voor morgen.

22 januari 2022 om 13:49

Jizzy dat hele hoge niveau was ook een aantal weken t geval eigenlijk. Mocht Ajax dat niveau halen is PSV kansloos. Is t een klein beetje minder kan PSV ook gewoon winnen.

22 januari 2022 om 10:31

pieterpos
"bal is rond"

Zoooo heel stuk van Kieft is gewoon open deur. Niets verfrissends, nieuws of verhelderend.

Maar stuk over Brobbey en Haller wel komisch. Er verandert niets..je hoeft alleen ballen in te tikken

haha zijn 2 totaal verschillende spelers met andere kwaliteiten. Tuurlijk verandert er veel.

Was het maar zo simpel, dan was niet nodig om 22 mil te betalen voor Haller. Hadden we gewoon Labyad opgesteld en opdracht geven "gewoon alles intikken".

22 januari 2022 om 17:11

@Krillin ik denk zelfs dat Brobbey niet gehaald hoefde te worden en dat Danilo ze ook wel maakt.

Ik verwacht dat Schmidt gewoon precies hetzelfde zal spelen als de eerdere topwedstrijden waar hij hard onderuit ging. En dan kan hij later weer met excuses komen dat Ajax meer budget ofzo heeft. Heb nog nooit zo weinig vertrouwen in een topwedstrijd gehad.

22 januari 2022 om 08:22

@Benzema. Inderdaad, maar alleen als Schmidt niet met zijn lieveling Zahavi gaat starten geef ik ze nog wel een kans. Die gozer mist zoveel kansen.

22 januari 2022 om 08:48

Terwijl aan het begin van het seizoen alles raak was. Volgens mij voorspelde Kraay junior of Kieft ook dat hij met 35 doelpunten topscorer van de Eredivisie zou worden.

22 januari 2022 om 11:08

@pieterpost je moet ook niet teveel naar Kraay zijn voorspellingen luisteren. dat is net zoals bij Aad. heeft het vaker fout met zijn voorspelling dan dat hij een voorspelling goed heeft. heb wel zo een gevoel dat als Zahavi morgen start tegen Ajax dat hij wel scherp is. verwacht sowieso wel 1 Goal van hem.

22 januari 2022 om 08:54

Buiten de serie top wedstrijden waarin PSV structureel faalt snap ik dat negatieve gedoe niet zo. Hoe je het went of keert, je staat gewoon bovenaan, speelt thuis en je laatste puntenverlies is van 28 november. Er heerst een sfeertje onder de PSV aanhang van; blij als het maar maximaal 0-3 word. Straal ook uit dat je koploper bent en er alles aan wil doen om Ajax op te vreten.

22 januari 2022 om 09:06

Eens @Messi Bazoer. Komt denk ik door de Europese degradaties en het weggaan van Ihattaren. Echter, is de situatie zo dat we met Sangaré en Madueke er weer bij denk ik weinig onder doen aan Ajax en de Eredivisie is niet sterk, dus het kampioenschap is gewoon mogelijk. Zelfs al zou Ajax de CL winnen..

22 januari 2022 om 09:45

@messibazoer het is eigenlijk heel gek dat PSV bovenstaat. Ze zijn dit seizoen al zo vaak goed weggekomen waar ze punten hadden moeten laten liggen en het spel is echt verschrikkelijk. Als je dit sfeertje onder de PSV aanhang niet begrijpt dan kijk je nooit naar PSV.

22 januari 2022 om 11:47

Dat PSV Ajax gaat opvreten lijkt me onwaarschijnlijk maar waarom kan PSV niet met bijvoorbeeld 2-1 winnen? Utrecht en Az hadden hun dag ook tegen Ajax. En als Ajax zn CL niveau niet haalt kan PSV best winnen op een goede dag. Moeten niet doen of Ajax niveau City of Bayern is..

22 januari 2022 om 13:38

@Benzema vind je dat serieus? Volgens mij kijk jij dan niet genoeg PSV. Het spel is zeker niet om naar huis te schrijven echter is het echt niet zo dat PSV nu zo vaak goed wegkomt. Ook gezien aantal doelpogingen/ gecreëerde kansen bijvoorbeeld tov de tegenstander. Algemeen veldspel is wel gewoon slecht. Daarbij is het ook vaak de verkeerde kan op gevallen (vooral Europees, terwijl er juist meer inzat). Ik vind die balans niet zo gek eerlijk gezegd. Ik kan genoeg clubs noemen die bepaalde wedstrijden ‘goed wegkomen’, dat soort wedstrijden heb je gewoon. Ik heb ook best wel vertrouwen in morgen. Ajax heeft ook zaadwedstrijden gespeeld. Ook is PSV-Ajax gezien het verleden een wedstrijd die alle kanten op kan.

22 januari 2022 om 13:41

Een tegenstander opeten doet me aan een eclatante zege denken. Niet aan 1-0. Klinkt wel grappig, we hebben Ajax finaal opgegeten met 1-0.

Haller is natuurlijk ook erg belangrijk voor Ajax, maar daar is wel een goede back-up voor nu met Brobbey. John de Jong lijkt weer te falen met het niet halen van een extra verdedigende middenvelder.

22 januari 2022 om 09:09

Zei ik eerder al toen het nieuws rond Veerman begon te spelen: een vervanger voor Sangaré is de topprioriteit voor PSV. Je mist nu zoveel power op het middenveld. En wat als Sangaré geblessseerd terug komt uit Afrika? Ook zou het mij niet verbazen als hij deze zomer een stap zet. Als je nu een vervanger had gehaald, had die al een half jaar kunnen wennen.

Kieft, het is als spits bij Ajax momenteel niet zó simpel als je het hier laat lijken, alleen maar de ballen erin lopen... Je moet ook telkens de duels winnen van de verdedigers en op de juiste plekken staan. Laat dat nou juist de kwaliteiten van Haller zijn. Dus dat is ook goed scoutwerk geweest. Dus vandaar die 10 goals in de Champions League.

22 januari 2022 om 11:59

De 10 goals in de CL zijn uitstekend, dit terwijl de 12 goals in de ED misschien wel tegenvallend zijn.

23 januari 2022 om 09:56

Want? Daarmee is hij momenteel geen topscorer? Als een speler rond de 24 goals maakt in één seizoen, dan valt dat erg tegen??

23 januari 2022 om 12:26

Ik vind dat je bij een team als Ajax, zeker als je geregeld me 5 doelpunten en meer voor wint, toch een hoger aantal mag verwachten.

Mee eens dat het voor psv mee eens is het op te vangen. Daarnaast missen ze ook nog ramalho en madueke. Ondanks dat Doan het best wel goed doet is madueke toch een speler die voor extra dreiging zorgt.

Het gehele seizoen weet je dat er voor Sangare geen adequate vervanger aanwezig is. Dat je dan zondag zo moet starten is dan ook niet heel slim geweest

22 januari 2022 om 11:58

Ze hebben Sangare dit jaar al meer wedstrijden gemist, dit hebben ze (gezien de eerste plek) prima op kunnen lossen. Je kunt moeilijk een speler op de bank zetten omdat Sangare nu 3 (met beker 4) wedstrijden er niet is. Je zult het moeten doen met de spelers die er zijn, En dat is tegen Ajax heel vervelend, maar de andere wedstrijden zou je het ook prima zonder hem moeten kunnen doen.

Dat wij(psv) Sangare meer missen dan dat Ajax Haller mist dat weten we nu wel. zowat elke analist heeft dat nu wel verteld. gelukkig hebben we nog Veerman. wel een andere type middenvelder maar heeft zeker wel kwaliteit genoeg om in de basis te beginnen tegen Ajax Zondag.

22 januari 2022 om 11:56

Het grote nadeel voor PSV is dat ze naast Sangare nog meer spelers missen, en dat Ajax weer op bijna volledige oorlogssterkte is.

22 januari 2022 om 12:16

@janssen ja je hebt gelijk dat PSV meer spelers mist. maar ik heb vertrouwen in de spelers die er wel bij zijn morgen. die zullen alles eraan doen. om van Ajax proberen te winnen.

Zit kern van waarheid in
Brobbey heeft vorige week natuurlijk meteen 2 keer gescoord
En een Sangare of een van Ginkel scheelt een slok op een borrel

Maar PSV-Ajax is een wedstrijd apart
Eigenlijk de enigste wedstrijd in de eredivisie waarin een ploeg nog bijna gelijkwaardig is aan Ajax
Dus wie weet verrast PSV wel en dan blijft het bovenin nog wat langer spannend ook

22 januari 2022 om 11:55

Als je naar de statistieken kijkt (psv heeft vaker van Ajax gewonnen dan andersom) dan kun je zelfs zeggen dat onderling PSV minimaal gelijk waardig is aan Ajax, en niet bijna.

Los daarvan zijn dit ook wedstrijden waar toch wel vaak 1 van de 2 echt beter is dan de ander.

Volgende zomer is natuurlijk wel het ultieme cashmoment voor haller als ie zo door gaat. Dan heb je met brobbey een top vervanger als je hem kan overnemen van red bull.

22 januari 2022 om 11:20

@blaugrana11 dat denk ik ook maar wat ik wel heb is als Brobbey zo door gaat dan moet ajax wel in zijn buidel tasten en ik weet niet of ze dat doen.
Red bull zal hem niet zo maar weg doen als hij een top half seizoen draait

1 ding klopt trouwens niet. Wim heeft het over assist van o.a. Anthony. Anthony heeft dit seizoen in de ED pas 1 assist gegeven. Maar als je ook naar zijn goals kijkt, valt dat ook nog tegen. Gezien zijn spel zou je verwachten dat zijn statistieken veel beter zijn dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Kieft zegt eigenlijk dus dat Ajax minstens 20 miljoen teveel voor Haller heeft betaald, want hij hoeft ze er alleen maar in te lopen?

In dat geval heeft Feyenoord nog Bannis en Bozenik in de aanbiedingen, beide prima looplijnen, in een package deal op te halen voor 15 miljoen

Tja, heb er persoonlijk niet heel veel vertrouwen in. Zahavi lijkt het momenteel helemaal niet te hebben en dan ook nog een keeper die de meest kinderlijke blunders maakt… Dat zijn toch de twee posities waar je op moet bouwen als team. Scoren en tegenhouden en beiden doen dat momenteel niet met erg veel overtuiging

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren