PSV haakt af na horen vraagprijs van Liverpool: twaalf miljoen euro

Zaterdag, 22 januari 2022 om 14:09Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:28

PSV had meer dan gemiddelde belangstelling voor Nathaniel Phillips, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het dagblad schrijft dat de eerdere berichten uit Engeland over de interesse in de 24-jarige verdediger van Liverpool kloppen, maar dat PSV is afgehaakt na het horen van de vraagprijs.

Liverpool wil Phillips namelijk alleen voor twaalf miljoen euro verkopen. De intentie van PSV was ‘in principe’ een huurdeal, maar daar staat de Premier League-club onwelwillend tegenover. Een koop van Phillips voor een dergelijk bedrag ‘ziet PSV echter totaal niet zitten’, zo verzekert journalist Rik Elfrink. De PSV-watcher sluit niet uit dat Liverpool in de slotfase van de winterse transfermarkt van mening verandert.

Clubs als West Ham United en Watford zijn ook in de markt voor Phillips, die in totaal 24 duels in het eerste van Liverpool speelde. Ook deze clubs zijn vooralsnog niet bereid om aan de financiële wensen van the Reds te voldoen. Volgens het Eindhovens Dagblad kijkt PSV alsnog naar de situatie rondom Phillips als Liverpool bereid is om de verdediger voor de rest van het seizoen te verhuren.

Volgens Elfrink zijn er nog weinig concrete en geschikte opties om de verdediging van PSV voor enkele maanden te versterken. André Ramalho onderging recent een succesvolle operatie aan zijn enkel, maar is maanden uit de roulatie. PSV trekt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax van zondag sowieso geen verdediger meer aan, benadrukt Elfrink. De journalist sluit niet uit dat de club in de laatste transferdag alsnog in actie komt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door liverpool-038)

12 Miljoen betalen voor Hem is ook erg hoog dus ik snap heel goed dat Psv afhaakt.

22 januari 2022 om 07:00

PSV vond 10 miljoen ook te veel voor Robertson. Phillips is een aanwinst voor PSV. Ook voor 12 miljoen.

22 januari 2022 om 07:19

En dat is precies het verschil met Ajax. Die doen een bod van 8 miljoen en zien wel hoe ze reageren. Die proberen het nog voor minder en met bijvoorbeeld bonussen. Daarnaast 12 miljoen voor een Engelse speler die over 2 jaar vanwege homegrown 20 miljoen kan opleveren is een goede investering.

22 januari 2022 om 07:22

En als hij tegenvalt ben je zo 12 miljoen kwijt. Zie Baumgartl. Heel goed dat PSV dit niet doet.

22 januari 2022 om 08:06

Ja dat risico loop je toch altijd, niet alle aankopen zijn voltreffers.. wat een dooddoener dit.

22 januari 2022 om 08:22

Dus volgens jou kan je dan maar beter nooit aankopen doen want stel het valt tegen en je raakt geld kwijt. Je wordt niet groter en beter als je geen risico’s durft te nemen.

22 januari 2022 om 08:28

Jah joh en als mbappe bij Madrid tegenvalt omdat ie een levenslange blessure krijgt had Madrid hem achteraf toch niet moeten kopen voor zoveel geld. Als als als, tsjah wat moet je daarmee.

22 januari 2022 om 08:34

Tuurlijk, maar als je bijvoorbeeld Ajax bent en je harkt alleen al miljoenen binnen omdat je rechtstreeks plaatst voor de CL, dan is een “gokje van 8-12 miljoen” ietsje gemakkelijker. Als dat dan een keertje goed uitpakt en/of je hebt weer eens een goede uitgaande transfer, dan komt er langzaam meer vlees op de botten. En dan worden de gokjes van 15-20 miljoen plots mogelijk. En met Tadic, Blind, Haller om er een paar te noemen, gaf Ajax al zulke bedragen uit, maar dat waren dan ook geen gokjes meer, maar behoorlijk ervaren voetballers. Psv heeft dat vlees op de botten niet.

22 januari 2022 om 08:47

@Yoda
In mijn ogen was alleen Blind geen gokje te noemen maar de aankopen van Tadic (subtop PL) en Haller (mislukt bij subtop PL) werden toch echt met de nodige scepsis omgeven. Vooral omdat er aanzienlijke bedragen mee gemoeid waren.

22 januari 2022 om 08:54

Die jongens vond ik juist geen gokje. Middenmoot of subtop premier league kan gewoon moeiteloos mee in de Eredivisie. Vind dan eerder een Anthony of Neres een gokje.

22 januari 2022 om 09:47

Over dooddoeners gesproken grasveld7...

PSV neemt zo'n risico alleen als ze overtuigd zijn. Zeker niet voor deze speler die nog nooit iets laten zien heeft.

22 januari 2022 om 10:49

Dat zou ik toch niet willen zeggen met aankopen als Bruma, Baumgartl en Romero in het achterhoofd. Niettemin zou ik het er voor deze speler ook niet voor overhebben. Laat die gekke Engelsen zelf maar de jackpot betalen, heel verstandig van psv!

22 januari 2022 om 11:47

@Q, dat was vooral onder de mensen die er geen verstand van hadden. Tadic was echt wel een topper voor eredivisie begrippen en ik vind dat ook een Haller een garantie zou zijn voor goals in de eredivisie, dat voorspelde zelfs ik Haha. Maar ik zou er nooit 22 miljoen aan hebben uitgegeven, maar zoals ik zei, met voldoende vlees op je botten doe je dat blijkbaar. En dat Haller nu ook scoort in de CL is dan een hele hele prettige bijkomstigheid, die ik dan weer niet had voorspeld 😉

22 januari 2022 om 16:17

Vorig seizoen meer dan 20 wedstrijden gespeeld in de basis van Liverpool in zwaarste competitie van Europa. Ik denk dat hij meer heeft laten zien dan Boscagli en Ramalho...

22 januari 2022 om 08:04

Laten we nu niet doen alsof Psv er goed aan doet om af te haken.. Ze hebben simpel weg het geld niet om een speler van 12 miljoen te kunnen kopen op dit moment. Het is niet voor niets alleen maar huren. Veerman voor 6 miljoen gehaald, toen was het potje alweer leeg.

22 januari 2022 om 08:17

Nou ik ben geen PSV fan (ik support AZ), maar ik weet dat PSV echt we financiële slagkracht heeft. Dus jouw redenering klopt niet

22 januari 2022 om 08:18

Als je het geld niet hebt doe je er toch goed aan om af te haken? Typische grasveld7 retoriek: alleen maar cynisch zeuren hier.

22 januari 2022 om 08:30

@graveld 7
Dan doet PSV er toch juist goed aan? Als ze geen 12 miljoen kunnen betalen. What's the problem?

22 januari 2022 om 09:25

@grasveld, bedoeld je niet dat PSV geen keus heeft dan af te haken? Want gelet op het feit dat ze het geld eigenlijk niet kunnen missen, doen ze er juist wél goed aan om af te haken.

22 januari 2022 om 10:09

Wat een onzin grasveld. Ze kunnen wel 12 mln neerleggen, maar willen dat niet neerleggen voor een speler die dit jaar nog niks heeft gespeeld en totaal geen wedstrijd ritme heeft. Voor dat bedrag moet een speler er gelijk kunnen staan.

22 januari 2022 om 14:52Sorry maar las hij dat waard is, is 12 miljoen echt een schijntje hoor. We leven niet meer in 2005 waar je spelers voor 3 miljoen op kon pikken en die PSV dan sterker maken.

Mocht een paar keer spelen vorig seizoen en hij was echt niet best gelukkig maar dat hij weg blijft

22 januari 2022 om 07:28

Philips moest vorig seizoen van Dijk, Gomez en Matip vervangen met Rhys Williams van 18 naast hem. Philips was vorig seizoen juist een van de verdedigers die solide was. Natuurlijk werden er fouten gemaakt. Maar kan ook niet anders als er elke week een andere verdediger naast je staat.

Psv is wel een club die perfect bij hem past qua achternaam

22 januari 2022 om 07:33

En daar gaat het ook niet zo goed mee op het moment

Waarom snapt niemand het hier?. PSV gaat echt nooit 12 miljoen uitgeven in de winter aan 1 speler, dat is veel te veel geld. we zijn geen Ajax die even 22 miljoen kan uitgeven gewoon zomaar aan Haller. Liverpool mag blij zijn als we de helft willen geven voor Philips. anders zoeken we gewoon verder naar een andere verdediger.

22 januari 2022 om 08:46

De helft voor een 23 jarige verdediger die zich vorig seizoen ondanks alles prima staande heeft gehouden in de CL en BPL ondanks alle beperkingen binnen het elftal. Dream on. Philips voor €12m is een prima bedrag. Jullie hadden ook al zo'n grote mond toen Hull City €10m voor Robertson vroeg. "wie gaat er nou €10m betalen voor een 22 jarige back van Hull City." Dat waren de woorden van velen hier.

Je vergeet voor het gemak even dat elke topper uit de Eredivisie de grootste moeite heeft met het niveau van de BPL. Dus andersom is het natuurlijk een stuk makkelijker om van de BPL naar de eredivisie te komen.

22 januari 2022 om 08:57

@keizer! je hoeft niet boos te worden hoor haha. geef alleen aan dat PSV gewoon geen 12 miljoen gaat uitgeven in de winter aan 1 speler. misschien dat PSV in de zomer wel een bod kan doen van 12 miljoen. neem aan dat er dan meer geld is.

22 januari 2022 om 10:01

@ Keizer!
Destijds was 10 mijloen toch ook veel voor een back van Hull City? Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar het blijft simpelweg een gok. Verder snap ik niet waarom 12 miljoen een prima bedrag is, want volgens transfermarkt bedraagt zijn waarde 8 miljoen.

Welke spelers dan - onder de 24 jaar - zijn vanuit de BPL naar de Eredivsie gekomen en hebben echt uitgeblonken? Blind, Tadic etc is bekend, maar die hebben ook al een langere carriere. Verder zijn het vaak niet-doorgebroken talenten die dan via een zijweg proberen door te breken.

22 januari 2022 om 10:02

Ben niet boos. Maar Liverpool hoeft niet blij te zijn als PSV voor een dubbeltje op de 1e rij wil zitten. PSV mag juist blij zijn dat een prima speler als Philips voor zo'n laag bedrag mag vertrekken. En begrotingen worden gemaakt op jaarbasis. Dus of ze in januari of september Philips aantrekken maakt niks uit. Hij zal nu niet meer kosten omdat het januari is. Liverpool is juist gezakt in de prijs.

22 januari 2022 om 12:04

@keizer!
Het verschil tussen het aantrekken in januari of september maakt natuurlijk wel uit. Een begroting wordt aan het begin van het jaar gemaakt, dus een inschatting wat de in- en uitkomsten worden. In januari weet PSV natuurlijk niet of ze kampioen worden, beker winnaar of ver komen in Europa. In september zijn dat feiten. Daarnaast is in september bekend welke miljoenen mogelijk zijn binnengekomen met uitgaande transfers.

22 januari 2022 om 08:46

Ik zou hier ook Geen 12 mln voor uitgeven. Ik denk ook echt dat het een flop zou gaan worden. Bij Liverpool paar leuke potjes gespeeld maar ondanks dat het liverpool was, kon hij zich veroorloven daar fouten te maken vanwege zijn status.
Bij psv loggen de verwachtingen direct hoog als er 12 mln voor betaald zou worden.
Psv wil wel heel graag Philips terug op zijn shirt hebben staan

22 januari 2022 om 08:55

@Lampen, "Liverpool mag blij zijn"? Waarom zou Liverpool blij moeten zijn met zo'n bod? Als jullie het niet kunnen betalen (of willen) dan komt hij toch niet naar Eindhoven? Het is niet dat Liverpool op de rand van faillissement staat en daarom God op hun blote knieën mag danken voor een aanbod van PSV.

22 januari 2022 om 09:41

Blij zijn? Ik denk day psv blij mag zijn met een speler die meerdere basisplaatsen heeft gehad bij een topclub in Europa en nog relatief jong of. Ik kijk iedere wedstrijd van Liverpool en Philips deed het gewoon prima tegen menig PL spits. Ook in de CL. Voor kwaliteit betaal je. Tenzij je aankomt met een Guti of Baumgartl die niks hebben gepresenteerd en dan tientallen miljoenen gaat uitgeven.

22 januari 2022 om 14:59

feyepool, De Jong heeft liever van die miskopen die ook 10 miljoen kosten maar dan ben je het geld meteen kwijt, bij deze speler is dat gewoon een schijntje.

Begrijpelijk 12 miljoen is voor psv wel te doen lijkt me en veels te hoog risico. 8 miljoen zou passender zijn.

22 januari 2022 om 14:45

Wat is 12 miljoen als het echt een topper is is dat een schijntje , wil je meedoen met de grote jongens zal je het toch moeten doen. Maar PSV en De Jong kennende geven liever geld uit aan miskopen die ook al 10 miljoen koste, ach ja.

Typisch PSV dat ze dit te duur vinden voor speler dat het meer dan waard is, maar dan even later wel voor een miskoop 10 miljoen gaan besteden. Wil PSV straks iets willen betekent op CL gebied heb je dit soort aankopen nodig. 12 miljoen gewoon doen Psv..!!!!.

Als PSV dat geld nog ergens heeft liggen zou ik het meteen doen. Ja het is veel geld voor een speler die nog niet echt iets bewezen heeft, maar je moet vooral toekomstige verkoop in het oog houden. Engelse clubs betalen idiote bedragen voor jonge Engelse spelers. Als die jongen zich tot een leider kan ontwikkelen wordt hij zonder problemen over 1.5 jaar voor 30-40 miljoen opgepikt door een Engelse subtopper.

22 januari 2022 om 15:21

Als hij de Engelse Baumgartl blijkt te zijn, kun je hem nog wel met beperkte verliezen kwijt, voor 5-10 miljoen bij een lage PL club of Championship gebaseerd op de naam Liverpool op zijn CV en Engelse nationaliteit.

12 miljoen is ook veel te veel. Van mij hoeft er niks bij, ik hoop juist dat we steeds meer jeugd de kans geven. Mooi dat bijv Seelt nu bij de selectie zit

Waarom halen ze die Ahmedhodzic niet? Klasse verdediger en een stuk jonger voor mindere prijs!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AFC Bournemouth 17 0 3 0
2021/2022 Liverpool 0 0 0 0
2020/2021 Liverpool 17 1 2 0
2019/2020 Liverpool 0 0 0 0
2019/2020 VfB Stuttgart 10 0 2 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren