Eindhovens Dagblad voorspelt nieuw spitsenduo PSV in topper tegen Ajax

Vrijdag, 21 januari 2022 om 16:05Jeroen van Poppel

Eran Zahavi keert zondag in de topper tegen Ajax vermoedelijk terug in de basis bij PSV, zo stelt het Eindhovens Dagblad. De 34-jarige spits is nog een twijfelgeval voor de kraker, maar wordt aan de aftrap verwacht in een koppel met Cody Gakpo. "We moeten dat bekijken, maar het is in ieder geval belangrijk dat Eran zijn rentree weer heeft gemaakt", doelde Schmidt op de persconferentie op de invalbeurt van de Israëliër donderdag in de TOTO KNVB Beker tegen Telstar (2-1 zege).

Zahavi was bijna twee maanden uit de roulatie door een knieblessure en het is de vraag hoeveel risico Schmidt wil nemen. "Over de fitheid van Eran hoef ik me geen zorgen te maken", aldus de Duitser. "Ik weet dat hij alles in het werk heeft gesteld, maar ook echt alles. Daar hoef je bij hem nooit over in te zitten. We nemen zondag de beslissing. Eran heeft er natuurlijk een aantal maanden uitgelegen."

De andere optie in de spits, Maximiliano Romero, lag er nog veel langer uit. "Meer dan een jaar", memoreerde Schmidt, om aan te geven dat de Argentijn ook geen ideale optie is om mee te starten. Fodé Fofana is dat na zijn basisdebuut tegen Telstar ook niet gebleken, gaf Schmidt min of meer toe. "We hebben hem nu een wedstrijd de kans gegeven om te wennen en natuurlijk zijn er voor hem nog aandachtspunten. Vergeet ook niet dat hij terugkomt van een blessure. Wij geloven dat deze jongen veel aan boord heeft om voor PSV in de toekomst een hele goede spits te kunnen worden."

PSV kan tegen Ajax in ieder geval niet beschikken over André Ramalho, Noni Madueke, Ryan Thomas, Carlos Vinícius en Ibrahim Sangaré. Schmidt weet wat hij kan verwachten komende zondag. "Ajax speelt vaak met dezelfde elf spelers, dus daar moeten we ons goed op instellen", zei Schmidt. "Bij ons is er achterin voor Olivier Boscagli zeker een leidersrol weggelegd, nu André er tijdelijk uit is. Hij is daar al volop mee bezig en ik denk dat hij dit verder kan uitbouwen." Voor nieuweling Joey Veerman is vermoedelijk geen plek in de basis, omdat aanvoerder Marco van Ginkel aan de aftrap wordt verwacht.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Boscagli, Obispo, Mauro; Gutiérrez, Van Ginkel; Doan, Götze; Gakpo, ZahaviGerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door juventurin)

Als Ajacied zou ik dit toejuichen! Ik snap niet dat er zoveel wordt gewisseld bij Psv.. Je zou toch verwachten dat je na een half seizoen een beoogde basis hebt?! Ik verwacht dat Ajax gaat winnen, maar dat het een saaie wedstrijd gaat worden waarbij Ajax tegen een muur van Psv'ers aanloopt die op de counter proberen toe te slaan.

21 januari 2022 om 16:14

Ik snap het wel en ben verbaasd qua fysiek dat het niet vaker gebeurd. Juist een vaste basis is qua fysieke overbelasting niet handig. Ik zou wel verwachten dat er handiger gerouleerd wordt.
Dus altijd in elke linie 1 speler doorrouleren waardoor je wel altijd een andere basis hebt, maar echt met 15-16 basisspelers speelt.

21 januari 2022 om 16:17

Loop je nou gewoon te trollen? Of volg je PSV niet? De helft van de beoogde basis is steeds geblesseerd, niet heel gek dat die er dan niet in staan hè...

OT: ik ben zo blij dan Ramalho er niet bij is. Obispo-Brobbey worden in ieder geval mooie fysieke duels.

21 januari 2022 om 17:55

Nee ik ben zeker niet aan het "trollen". Ik begrijp dat er veel blessures zijn, maar er wordt echt veel gewisseld.. Dan speelt Mwene een periode vervolgens Teze. Boscagli wordt overal neergezet en van Ginkel schommelt tussen basis en bank. Nu speelt Mauro, maar tot voor kort speelde Max alles. Laatst speelt Romero ineens basis i.p.v. Vinucius.. Met alle respect ik snap er niets meer van, maar kan uiteraard aan mij liggen.

21 januari 2022 om 18:14

Dan volg je niets. Mauro speelt al meer dan 8 wedstrijden achter elkaar basis omdat Max covid had en pas sinds deze week weer fit is. Romero speelde omdat Vinicius geblesseerd was. Teze heeft een spierblessure gehad en is pas net terug. Van Ginkel kan geen 3 wedstrijden in 1 week aan. En Boscagli speelt soms middenvelder omdat Thomas, Propper langdurig geblesseerd waren / zijn en v Ginkel zie mijn eerdere opmerking.

21 januari 2022 om 18:33

Het voetbal is ook vaak niet om aan te gluren dus dat mensen Psv niet volgen valt te begrijpen. Ik ben het echter wel met hem eens. Psv speelt altijd met anderen. Als je voor je team bij Scorito een verdediger van psv wil hebben die altijd speelt dan is dat momenteel niet te doen. Drommel speelt alles maar iedereen wil die andere. De links en rechtsback dat schommelt ook alle kanten op. Eigenlijk alleen Ramalho was een zekerheid maar die is nu geblesseerd. De enige zekerheden die mits ze fit zijn altijd spelen bij Psv zijn Gotze, Ramalho en gakpo.
Als je gaat kijken naar alle topteams die prijzen winnen, die spelen bijna altijd met een soortgelijke basis. City rouleert misschien wat meer dan gemiddeld maar die hebben dan ook 35 spelers.

21 januari 2022 om 16:17

Nja, toejuichen vind ik overdreven want die gekke Zahavi scoort in mijn beleving altijd tegen Ajax Vorig jaar in de Eredivie (werd 1-1 en 2-2 maar hij maakte alle drie de Eindhovense doelpunten volgens mij). Ik hoop dat deze topper wel wat spectaculairder wordt dan Feyenoord - Ajax ja, dat deed echt pijn aan de ogen haha!

21 januari 2022 om 16:27

"nja, toejuichen vind ik overdreven want die gekke Zahavi scoort in mijn beleving altijd tegen Ajax"

Vorig seizoen in beide eredivisiewedstrijden, idd. Maar daarentegen bleef hij ook al drie keer droog staan tegen Ajax: vorig seizoen in de beker, dit seizoen in de Johan Cruijff Schaal en in de eredivisie.

21 januari 2022 om 16:28

@sanderk91 ik beloof jou dat deze wedstrijd tussen PSV en Ajax spectaculair gaat worden. vooral voor de PSV Fans. want ik verwacht dat PSV. Ajax een pakslaag gaat geven. het gaat minimaal 3-0 worden voor PSV.

21 januari 2022 om 18:21

Ik weet niet of je sarcastisch bent of de vrijmibo al hebt gehad? Ik denk eerlijk gezegd dat het een erg moeilijke wedstrijd gaat worden voor psv en een verschil van meer dan 1 goal wint psv niet andersom daarentegen, laten we dat niet hopen haha

21 januari 2022 om 21:08

@loekie11 waarom zou ik sarcastisch zijn? bevalt mijn reactie je niet?. in tegenstelling tot bijna elke PSV fan hier. zeg ik gewoon wel dat wij gaan winnen van Ajax. of mag ik dat niet zeggen?.

21 januari 2022 om 22:22

Haha je mag zeggen wat je wil, en ik hoop zelfs dat je gelijk hebt.
Maar ik kijk alle wedstrijden en moet zeggen dat PSV niet bij krachten is om zo de dienst uit te maken, terwijl als je Ajax ziet dat bijna alles vanzelf gaat.
Maar we zullen zien, ik hoop dat het een keer allemaal de goeie kant op valt en Drommel een dijk van een wedstrijd keept.
Succes zondag

22 januari 2022 om 00:53

De kans dat PSV met minimaal 3-0 wint lijkt me even groot dan de kans dat ik een paarse olifant op een eenwieler in mijn huiskamer tref, Lampen Haha, nee alle gekheid op een stokkie, maar een dergelijke oppermachtige overwinning voor PSV zit er echt niet in momenteel, de nul zouden zonder Sangaré lijkt me al een wonder an sich. Maar goed, ik vlak PSV nooit uit, ook niet na de 5-0 in Amsterdam, dat deksel hebben we al vaak zat op de neus gehad. Ik hoop dan ook op een mooie strijd en uiteraard op de 3 punten mee naar Mokum. Mooie wedstrijd gewenst kerel!

21 januari 2022 om 16:17

Dit is precies dezelfde opstelling als vorige week? Alleen Zahavi keert weer terug in de basis.

21 januari 2022 om 16:17

Je snapt niet hoe er zoveel gewisseld wordt? Heb je al eens gehoord van blessures en de Afrika cup? Met ramalho, madueke en sangare zijn je absolute leider, sterspeler en aanvaller waar de meeste dreiging vandaan komt allemaal afwezig. Dan moet je wel gaan rouleren. De beoogde basis lijkt me duidelijk en dat is gewoon drommel, mwene, ramalho, boscagli, Mauro (want max kan niet meer rennen), veerman, sangare, madueke, gotze, gakpo en zahavi. Nu heeft zahavi er natuurlijk ook een hele tijd uitgelegen en nu ligt zijn vervanger ook in de lappenmand.

21 januari 2022 om 16:46

Nou, liever geen Zahavi. Die is altijd geweldig tegen ajax. Wordt wel tricky dit hoor. Wij spelen zelden goed daar, en verliezen is wel een harde klap in te titelrace. MAar aan de andere kant heb ik er ook wel weer vertrouwen in. Erik en de spelers zijn altijd super geconcentreerd als het er echt om gaat.

Sowieso wordt het al lastig tegen Ajax maar ook nog eens in een leeg stadion, 3 basisspelers weg, een matige vorm en een hoop spelers die net terug van zware blessures zijn. Ik heb er een hard hoofd in eerlijk gezegd. Realistisch gezien lijkt een gelijkspelletje het hoogst haalbare.

21 januari 2022 om 16:29

Helemaal eens. Ajax heeft ook gewoon op bijna elke positie een betere speler lopen.
Zie ons niet winnen, hopelijk een gelijkspelletje. Mocht Marco basis staan gaat het echt een flinke nederlaag worden, die kan het al niet meer belopen tegen de kleine clubjes.

21 januari 2022 om 16:39

Realistisch gezien is een overwinning ook gewoon haalbaar. Wat een pessimisme lees ik overal joh. Ja Ajax is waarschijnlijk beter en gaat waarschijnlijk winnen, maar ik lees op zo veel plekken dat PSV bij voorbaat kansloos is, dat zie ik absoluut niet zo. Eerder dit jaar was PSV ook gewoon 60 minuten gelijkwaardig en die 5-0 was zwaar overdreven, destijds met een mindere selectie dan we nu hebben. We hebben genoeg wapens om Ajax te verslaan en een bredere selectie dan toen. Ik vind het echt niet erg om gewoon lekker om de counter te spelen hoor. Zet voorin maar Gakpo, Vertessen en Bruma van mijn part, Götze daarachter en gooi alle ballen maar achter de laatste lijn van Ajax. Die zijn daar gewoon kwetsbaar. Ajax is absoluut niet onverslaanbaar.

21 januari 2022 om 16:55

Inderdaad je gaat als koploper deze wedstrijd in , maar als ik de reacties lees van PSV-supports dan staat PSV met 0-1 achter. Dan lijkt het wel of PSV de underdog is

21 januari 2022 om 18:27

Liever Gakpo en Vertessen op de vleugels en Zahavi in de spits. Die laat zich graag terugzakken en heeft een uitstekende steekbal / kaats in de benen. In ieder geval Vertessen tegen Blind en Gakpo tegen Mazraoui. Durven die veel minder mee naar voren te gaan. En geen offensieve Mazraoui betekent een 50% mindere Anthony

21 januari 2022 om 17:16

@fossen wat meer vertrouwen mag wel hoor. geen enkele club is onverslaanbaar. ook Ajax niet, we zullen wel wat beter moeten spelen dan gisteravond. maar ik sluit niet uit dat er een overwinning inzit. je moet misschien iets minder realistisch kijken naar dingen. dan word het wat leuker.

21 januari 2022 om 19:52

Ik sluit ook helemaal niks uit, ik geef alleen de meest realistische scenario's aan. Uiteraard kan PSV best winnen zondag. Laten we het hopen.

Doan speelt rechtsbuiten, dan staat Gakpo toch linksbuiten en hebben we geen spitsenkoppel (in de zin van 4-4-2) of ben ik gek? En ik vind het wel wat snel om hem erin te zetten, zou Romero logischer vinden. Heb altijd hard om Vertessen geroepen in de spits (was die in de jeugd, en Schmidt zet hem veel in als buitenspeler) maar afgelopen wedstrijden heeft hij vanuit de basis echt weinig laten zien, jammer.

21 januari 2022 om 16:18

Ik denk dat het ED uitgaat van een 4-2-2-2 opstelling. Zou ik overigens niet zo verstandig vinden, want dan speelt Gakpo niet vanuit zijn kracht. Die is veel gevaarlijker als hij wat meer de ruimte heeft op links. Snap dat Schmidt hem wil laten ontwikkelen op die positie, maar wellicht even niet tegen Ajax op zo'n cruciaal moment. Ik zie dat het ED ook vanuit gaat dat van Ginkel start. Ik mag toch hopen van niet...

21 januari 2022 om 16:56

Ik hoop het echt niet, dat domme experiment (van een heel jaar) is toch wel duidelijk dat het niet werkt. Gakpo is geen spits, en Zahavi rendeert nauwelijks in een 2-spitsen systeem (zie vorig jaar), hoe complementair (direct spelen vs. actie, snelheid en afstandsschot vs. positionering en intikkers) ze ook lijken.

Marco van Ginkel moet je toch niet op het middenveld willen? Dan worden we zwaar overlopen!? Liever veerman erin en dan natuurlijk "El Tigre" in de spits. Je wilt toch niet koning open doel missen in de spits tegen Ajax??

21 januari 2022 om 18:20

Veerman is in de omschakeling niet altijd even sterk, dat was zelfs de afgelopen wedstrijd al zo. Ik denk niet dat je hem tegen Ajax direct voor de leeuwen moet gooien.

Waarom wordt er structureel op VZ gepraat alsof PSV nog steeds 4-2-2-2 speelt? Dat doen ze het hele seizoen al niet. Ook met deze namen spreek je gewoon van een 4-3-3 opstelling

21 januari 2022 om 16:21

Toevallig deden ze dit gisteren. En het is niet dat VZ over deze opstelling praat, maar dat het vanuit het ED komt. Je hebt wel gelijk dat met deze namen ook prima 4-3-3 of 4-2-1-2-1 gespeeld kan worden.

21 januari 2022 om 19:46

@ T-star. vz heeft het echt zelf verzonnen. Op ed.nl staat 4-2-3-1.

21 januari 2022 om 16:22Er is tegenwoordig sowieso geen pijl meer op te trekken.
Vroeger noemde men een opstelling met 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 voorhoede spelers gewoon een 4-3-3 opstelling. Ook als de backs, middenvelders of voorhoede iets anders stonden. Tegenwoordig hoort bij elke kleine aanpassing van een bekende formatie een andere cijferreeks.
Ook de keeper moet nu vaak mee worden genomen "omdat deze persoon er ook bij hoort en soms meevoetbalt, etc.", "je doet het immers met z'n 11'en"...

Dus eigenlijk spelen ze dan 1-4-2-2-2 in dit geval...

21 januari 2022 om 16:45

Nou in de vorm waarin Drommel verkeert de laatste tijd zou je wat mij betreft uit kunnen gaan van 0-4-2-2-2...

Zahavi heeft ons in het verleden als eens genekt, dus hoop eigenlijk dat hij niet mee doet.. Alhoewel hij van de week heel erg slecht heeft gespeelt.

Goed om te zien dat er wat anders wordt geprobeerd op die posities. Hopelijk trappen ze er eentje meer in dan de tegenstander aankomende zondag.

Maar ik denk ook dat met dit eventuele spitsenduo het gelijkspel gaat worden, 2-2 om precies te zijn.

Zahavi heeft het niet, stop daar nou maar gewoon mee. Ik zou Romero laten starten, die deed het niet verkeerd in de laatste wedstrijden.

Daarnaast zie ik echt niet in waarom je Van Ginkel nog de voorkeur zou geven boven Veerman. Die was gisteren man of the match.

Verder vind ik het een grote fout van Schmidt dat hij gisteren niet Mvogo op heeft gesteld als "bekerkeeper". Had die het onberispelijk gedaan, dan had je zondag kunnen kiezen tussen Mvogo en Drommel. Nu kan dat niet meer, je kunt een keeper die al maanden niets meer gespeeld heeft niet tegen Ajax in het diepe gooien. Dus zit je weer vast aan Drommel, die inmiddels echt vrijwel elke wedstrijd blundert.

21 januari 2022 om 16:28

Dat van van Ginkel snap ik inderdaad ook niks van. Die brengt al zo'n lange tijd he-le-maal niks... Aan Veerman heb je veel meer lijkt me, maarja wij zitten aan de zijlijn natuurlijk en de trainer ziet ze elke dag voetballen...

21 januari 2022 om 17:03

Eens over Zahavi, die deed het Europees (tegen de lamme en de blinden) leuk, maar was al niet zo snel en met zijn 34 jaar wordt dat er niet beter op dit seizoen. Heeft totaal geen actie, zijn grootste kwaliteit is zijn drive. Dit is het moment om de spits van volgend seizoen te bepalen, en wat mij betreft staat Romero nu voor in de rij, en mag Vertessen het in zijn invalbeurten gaan laten zien (en zich gaan verbeteren). Romero heeft het meeste voetballend vermogen van alle spitsen voor mijn gevoel en ook aardig wat werklust.

Van Ginkel had ik nog niet eens gezien, ging er vanuit dat het wel klaar zou zijn. Het is toch om moedeloos van te worden als hij speelt. Een soort ballerina (qua hoe die duels aangaat) en het lijkt wel alsof bij hem het veld altijd gladder is, het spelen in de kleine ruimte lukt hem allang niet meer. En zijn scorend vermogen is ook helemaal weg want hij duikt nooit meer op rond de 16. Heeft echt niks goeds laten zien dit jaar, helaas. Veerman dan weer erg tevreden mee, ik heb echt hoge verwachtingen van hem naast Sangaré. Hoeft Veerman verdedigend minder op te letten, en ze kunnen allebei verschrikkelijk goed voetballen.

En Drommel, het is wat vroeg maar zie jij hem zichzelf echt nog verbeteren dit jaar? Hij laat totaal geen ontwikkeling zien en hij straalt 1 en al onzekerheid uit. Erg jammer...

het gaat lastig worden a.s. zondag voor PSV tegen Ajax
maar Zahavi met Gakpo
wil het wel eens zien

Zahavi heeft zich al meerdere keren belangrijk laten zien tegen Ajax dus beetje angst heerst er dan wel in de defensie van de Amsterdammers

21 januari 2022 om 16:22

Ja joh we hebben eerder dit seizoen een lulletje als Haaland aan de ketting gelegd maar we komen echt met knikkende knieën voor Eran Zahavi.

21 januari 2022 om 16:35

Haaland had er gewoon 2 moeten maken tegen Ajax.
Maar het zou des te mooier zijn dat Zahavi er even 2 inlegt tegen Ajax.

21 januari 2022 om 16:38

Jaja net zoals Haaland er 2 had moeten maken had Ajax niet met 4-0 maar met 8-0 moeten winnen. Welterusten en slaap lekker zou ik zeggen.

21 januari 2022 om 17:02

En Ajax had de CL finale moeten halen. Wat zou het mooi zijn als dat dit jaar weer even gebeurt.

21 januari 2022 om 17:13

@hakim wanneer had ajax de Cl finale moeten halen? Toch niet in dat jaar waar ze het in één helft volledig weggaven tegen Tottenham?

21 januari 2022 om 17:16

Daar zeg ik toch niets over? Ik zeg alleen dat Haaland dus niet aan de ketting is gelegd, dat kunnen veel Ajacieden nog steeds niet objectief zien volgens mij.

21 januari 2022 om 17:26

@Teesboer ok niet aan de ketting maar wel onschadelijk gemaakt.
2 kansen gehad en niet gescoord dus onschadelijk.

21 januari 2022 om 17:57

@amazingninja Je bevestigt precies mijn punt. De stelling is onterecht. Net zoals het complete onzin is dat Haland er 2 had moeten maken tegen Ajax. Een keeper maakt immers ook deel uit van de defensie. En gezien het niveau van Pasveer de laatste maanden, is dat geen one game wonder gebleken.

21 januari 2022 om 19:46

Het is geen complete onzin dat Haaland er 2 had moeten maken, hij heeft de kansen toch echt gehad tegen Ajax. Het was vooral slecht van Haaland dat hij niet scoorde tegen Ajax, dan dat het goed was van Pasveer.

21 januari 2022 om 16:28

haha van Zahavi zal niemand op voorhand wakker liggen in Amsterdam. Dat ze verder PSV niet zullen onderschatten en een lastige wedstrijd verwachten, is dan weer wat anders.

21 januari 2022 om 16:29

Angst voor Zahavi? De defensie heeft al tegen Haaland, Batshuayi en Dzeko gespeeld. Who the f is Zahavi?

21 januari 2022 om 16:36

Dzeko? Vorig jaar bedoel je? Hij had nog gescoord.

21 januari 2022 om 16:36

Ja, dus?

21 januari 2022 om 19:26

Zahavi heeft meer goals en assists tegen Ajax dan alle drie bij elkaar, wat is je punt?

23 januari 2022 om 02:22

Dus angst zou niet onterecht zijn. Zeker als je meeneemt dat Zahavi vaak zat scoort tegen Ajax.

21 januari 2022 om 16:19

Leuk. Maar toch staan deze spelers bovenaan in de competitie, en niet die van Ajax.

21 januari 2022 om 16:25

Ik weet dat bij PSV alleen naar het resultaat gekeken wordt maar heb je ook gekeken naar de manier waarop? Dan kan je toch niet anders concluderen dat het een wonder is en puur te danken dat Ajax als een moderne sinterklaas door de competitie is gegaan dat PSV nu nog eerste staat. Benfica voorronde CL, je directe wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax, in de Europa League tegen Monaco en Sociedad. Nog geen enkele wedstrijd dat het echt moest heeft PSV er gestaan dit seizoen. Dan is het heel leuk dat je met een puntje aan kop gaat maar een kleine kanttekening lijkt me wel op zijn plaats.

21 januari 2022 om 16:34

lekker laten gaan Ajaxclub, het is immers een verkapte provocatie als weder reactie op de enigszins provocerende opmerking van Teteriot. Weinig inhoudelijks verder, want ondanks het ene punt verschil presteren PSV en Ajax gelijkwaardig, weinig verschil in prestatie, wel natuurlijk in de selecties. Maar afijn zondag staan ze tegenover elkaar en kan alle vooraf op papier gezette oneliners weer gelijk van tafel. PSV tegen Ajax zijn wedstrijden opzich.

21 januari 2022 om 16:36

Je eindigt met een oneliner die heel vaak wordt gebruikt voor dit soort wedstrijden, die kan wat mij betreft ook van tafel.

21 januari 2022 om 16:38

Mee eens, ik dacht gooi die er ook nog eventjes in.

21 januari 2022 om 17:13

Achja, een domme en provocerende reactie, verdiend immers een wederzijdse domme en provocerende reactie. Niet?

Wie de bal kaatst...

21 januari 2022 om 16:20

Ik zou Sangare er anders graag bij willen hebben, en ook Gakpo en Madueke zijn van harte welkom.

21 januari 2022 om 16:37

Sangare denk ik wel, die is voetballend nog beter dan Alvarez

21 januari 2022 om 16:20

Misschien Gakpo, misschien Sangare. Verder inderdaad niemand. Maar goed, ik denk dat van Twente, Utrecht, Heracles en Go Ahead Eagles helemaal niemand zelfs maar op de bank zou zitten bij Ajax en daar hebben ze ook punten tegen gemorst, dus we houden hoop.

21 januari 2022 om 16:28

Gakpo zou natuurlijk nooit boven Tadic, Haller of Antony staan. Verder is het natuurlijk een nutteloze vergelijking om precies wat je zelf al zegt.

21 januari 2022 om 17:11

Nou moeilijk iets wat je zegt. Als ik Gakpo bij Ajax had zou ik serieus overwegen Tadic weer als spits te gebruiken en Gakpo op linksbuiten en Haller naar de bank verwijzen. Zit zoveel meer voetbal, snelheid en diepgang(op de vleugels) dan in je aanval. En deze 3 kunnen allemaal scoren.

21 januari 2022 om 16:22

Dan zou ik je tv eens aanzetten en naar de Afrika cup gaan kijken waar Sangare een absolute masterclass aan het weggeven is de afgelopen weken (en de maanden hiervoor bij PSV). Die zou gegarandeerd basis staan. Verder is het natuurlijk ook niet realistisch dat er veel spelers van PSV bij Ajax in de basis zouden kunnen staan. Ajax staat er momenteel financieel veel beter voor en bieden nu zelfs bedragen van 20 miljoen voor spelers die ze halen voor de bank. Maar zoals een groot man ooit heeft gezegd; ik heb nog nooit een zak geld zien scoren . De topper is altijd een wedstrijd op zich en dat hebben we dit seizoen wel gezien.

21 januari 2022 om 16:44

Teteriot zou Alvarez de voorkeur krijgen boven Sangaré bij PSV? Denk het niet. Vind Sangaré eigenlijk in alles beter, maar ben wellicht niet helemaal objectief.

Dit wordt een hele lastige wedstrijd. De wedstrijden van PSV in de toppers kunnen mij niet bekoren. Al staan wij boven aan is het spel al een lange tijd niet om aan te zien en met een keeper die geen punten voor je kan pakken wordt het nog lastiger. We moeten het hebben van de punten van kleintjes en hopen dat onze concurrenten punten verspelen.

Ik ben echt heel blij dat Ramalho er niet bij is en Obispo daarom tegen Brobbey staat. Aan de andere kant; met een Ramalho kon Boscagli doorschuiven naar het middenveld en had je daar een beetje gogme staan, ipv 2 spelers die samen vrij nietszeggend zijn. Je zou dat nu ook nog kunnen oplossen door Teze en Obispo in het centrum te zetten en Mwene gewoon op rechts, maar dat zijn Fifa-oplossingen, geen zaken die je in het echte leven maar even voor elkaar krijgt.

21 januari 2022 om 16:46

Teze en Obispo hebben in het huidige PSV nog nooit samen gespeeld. Die zou ik dus niet in zo'n belangrijke wedstrijd samen laten spelen. Boscagli speelt uitstekend en Obispo is verdedigend ijzersterk, dus wat mij betreft zijn die enorm complementair en zou ik dat gewoon kiezen.

21 januari 2022 om 17:17

Ik zou Teze rechtsback zetten. Die kan fysiek meer brengen tegen Tadic. Wat je bij tadic ziet is dat hij als een spits speelt, maar dan op de buitenpositie: hij draait zijn kont erin en houdt het balletje vast. Niet een typische buitenspeler die op snelheid een actie maakt. Mwene kan daar fysiek niet genoeg tegenover zetten. Teze kan dat wel.

Goeie keuze. Zahavi weet hoe het is om te scoren tegen Ajax. en kan een mooi Duo zijn met Cody. ik ben nu al zenuwachtig voor Zondag. dat beloofd wat als het ook uiteindelijk de wedstrijd dag zelf is.

Ik verwacht een overwinning voor Ajax, maar dat denk ik eigenlijk elk jaar, ze blijven het altijd lastig hebben met Psv

Ik kan me juist niet voorstellen dat Zahavi in de basis begint en zou het toejuichen als het wel zo is. Ik ga er vanuit dat PSV nog meer dan anders uit de reactie gaat spelen puur om het puntje voorsprong te verdedigen en verwacht eigenlijk Gakpo met Vertessen of Bruma voorin en dan loeren op de omschakeling met de steekballetjes van Veerman.
Zoals eigenlijk altijd zal Ajax scherp moeten zijn om niet in de counter te lopen, proberen net als tegen Utrecht snel te scoren dan maak je het jezelf een stuk makkelijker.

21 januari 2022 om 16:40

@ajaxclub wat een onzin dat je denkt dat PSV gaat spelen omdat puntje voorsprong te gaan verdedigen. wij gaan gewoon spelen om de voorsprong naar 4 punten te brengen. en Zahavi die gaat er persoonlijk voorzorgen dat, dat gaat gebeuren.

21 januari 2022 om 16:48

Nou de geschiedenis van PSV leert mij toch heel iets anders en doet me vermoeden dat ze in Eindhoven de polonaise zullen lopen als ze na zondag nog steeds koploper zijn.
We hoeven niet verder terug te kijken dan vorige week waar PSV uit tegen Groningen gewoon zonder enige schaamte in de blessuretijd nog 2 keer wisselt om wat tijd te stelen. Helemaal prima hoor, ieder zijn eigen stijl maar ga me dan niet wijsmaken dat PSV zondag wel even met alle registers open vol voor de overwinning gaat spelen.

21 januari 2022 om 17:03

Nou nou zeg, wat een afkeer en afgunst tegenover PSV. Kan je het niet handelen dat Ajax niet bovenaan staat? Vind je het onverdiend omdat PSV volgens jou geen goed voetbal speelt? Zeg me eerlijk, heb je liever dat Ajax zondag mooi voetbal speelt maar wel verliest, of heb je liever een lelijke, nipte overwinning?

Heb jij iemand de polonaise zien lopen in Eindhoven omdat we bovenaan staan? We mogen toch blij zijn dat we bovenaan staan? Elke speelronde die we bovenaan staan is een speelronde dichterbij het einddoel om kampioen te worden.
Ik vind het wijzen naar de wedstrijd vorige week ook helemaal niet zo relevant. De wedstrijden tussen PSV en Ajax staan op zichzelf, dat wijst vrijwel elke wedstrijd tussen deze twee uit. Vorm, selectie, weer, uit, thuis, er kan van alles gebeuren. 5-0, 0-4, 0-0, 3-3. Tegen Ajax kan je heel anders spelen dan tegen Groningen. tegen Ajax ligt er ruimte achter de defensie, maar zal je wel meer teruggedrongen worden. In de JC schaal kon PSV daar goed mee omgaan, in de competitie dit jaar niet.

21 januari 2022 om 17:24

Afgunst tegen PSV? op een ploeg die al jaren geen kampioen meer is geworden? Op een ploeg die nog een tussenronde Conference League moet spelen terwijl Ajax met 6 overwinning overwinterd heeft in de CL? Ja sorry hoor, maar hoe haal je het überhaupt in je hoofd om over afgunst te beginnen. Ik zeg alleen dat de stijl van PSV al jaar en dag is spelen uit de omschakeling, wachten op de fout van je tegenstander en dan toeslaan. Dus vindt je het heel gek dat ik niet verwacht dat ze zondag tegen Ajax ineens anders gaan spelen? En als ik niet mag zeggen dat het een wonder is en voor een groot deel aan de lakse houding van Ajax te danken is dat PSV op dit moment 1 puntje meer heeft ben je zelf de realiteit enigszins uit het oog verloren. Je statistieken tegen je concurrenten uit de top 3, 2 gespeeld, 0 punten, 0 voor en 9 tegen. Maar goed als je het wilt, hoera gefeliciteerd, jullie staan nog 1 punt voor.

21 januari 2022 om 18:04

Ik vind het altijd een interessant argument door te zeggen dat PSV voor Ajax staat omdat Ajax het heeft laten liggen. Zo werkt het natuurlijk niet. Gekeken naar de status en selectie van PSV vind ik dat PSV alle wedstrijden thuis moet winnen en uit tegen Ajax tegen een zeperd aan kan en mag lopen. Gekeken naar de status en selectie van Ajax vind ik dat Ajax alle wedstrijden thuis moet winnen en uit tegen PSV tegen puntverlies aan kan en mag lopen (om het wat duidelijker te stellen: ik denk niet dat er voor het seizoen begint rekening gehouden wordt met een overwinning in Eindhoven). Dat betekent dus dat Ajax daar minder goed in slaagt als PSV boven Ajax staat. Het komt niet door Ajax dat PSV bovenaan staat, het komt door PSV dat het bovenaan staat. PSV wint simpelweg meer wedstrijden die ze horen te winnen dan Ajax. Kampioen word je niet in de onderlinge wedstrijden, maar tegen de kleintjes. En daarin is Ajax aantoonbaar minder goed.

En over de speelstijl: ik zie graag dat PSV in de omschakeling tegen Ajax speelt zonder met de kont in de zestien te hangen. Ik denk dat PSV achterin meer snelheid heeft dan Ajax voorin heeft, dus ik zou zo ver mogelijk van eigen goal spelen, maar wel in de omschakeling. Daar ligt inderdaad de kwaliteit van PSV en ik denk dat je daarmee ook het beste de zwaktes van Ajax blootlegt, namelijk de ruimte achter de verdediging en met name de ruimte achter Blind.

We zullen wel zien. Ajax heeft verdomd weinig zwakke plekken, en wij ehmm... wat meer. Drommel natuurlijk, maar ook met Van Ginkel verliezen we de slag op het middenveld. Zahavi is alleen nuttig als je een tegenstander vastzet en hij alleen als eindstation fungeert, zodra hij zich met het spel bemoeit is het balverlies... ook geen goed voorteken. Bij Boscagli kan het vriezen of dooien, laten we hopen dat hij geen slaapmomentjes heeft, anders is onze complete as kwetsbaar.

Het zal van de flanken moeten komen, maar die vind ik totaal niet renderen in 4222. Alle automatismen lijken dan weg en PSV speelt dan rommelig.

Doan versus Blind ben ik wel benieuwd naar. Vertessen speelt vaak niet goed als basisspeler, maar zijn snelheid kan nog van pas komen als de wedstrijd na een uur nog niet gespeeld is. Gakpo heeft de ultieme vorm nog niet. Lijkt me een mooi moment om weer eens even te shinen. Maar ja, dat gaat hij als tweede spits nooit doen... Als linksbuiten wel, maar goed, Schmidt ziet het anders.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe minder ik ons kans geef. Denk wel dat Antony het wel moeilijker gaat hebben tegen Mauro dan tegen Max. Want dat was bijna lachwekkend. Maar Tadic ... pfoeee , die heeft ons veel pijn gedaan de afgelopen ontmoetingen zeg... Nu tegen Jordan. Ook een nieuw koppeltje. Ben benieuwd.

Ja, PSV is wellicht een klein beetje gehavend, maar zulke wedstrijden roepen vaak wel andere krachten aan. Doan is toch de laatste weken wel 1 van de betere spelers. Veerman zit nog vol adrenaline en energie, die wilt zich natuurlijk laten zien. Zahavi weet er vrijwel altijd 1 te scoren tegen Ajax. Leeg stadion, spelers die gemist worden, spelers die geblesseerd zijn. Ik geloof het allemaal wel. Als het maar een mooie pot wordt!

21 januari 2022 om 17:08

Ik vind het altijd lastig om van tevoren iets over deze wedstrijden te zeggen. Vorm lijkt niet uit te maken, selectiesterkte lijkt niet uit te maken, het zijn echt wedstrijden op zich. Heb de afgelopen jaren genoeg rare wedstrijden gezien tussen PSV en Ajax en eigenlijk zijn ze nooit saai en vrij vaak zijn PSV en Ajax goed aan elkaar gewaagd. Laatste tijd wint Ajax vaker, tijdje daarvoor won PSV vaker. We gaan t zien. Ik heb er geen goed gevoel over, maar acht onszelf zeker niet kansloos. Ik vind ons sterker dan de eerste wedstrijd (ondanks het gemis van Sangaré en Noni).

Domme zet! Zelfs als-ie fit is en ritme heeft presteert hij niet naar verwachting. Vind echt niets bijzonders aan Zahavi en snap dan ook niet waarom je hem uitgerekend tegen Ajax in de basis laat terugkeren. Hou gewoon vast aan Romero, die zich het schompes werkt en van zichzelf al veel meer assets heeft. Die moet alleen veel beter bediend worden.

In de uitwedstrijd maakte Schmidt de domme fout door de backs vrij te laten en zag hij over het hoofd gebruik te maken van het gebrek aan snelheid bij Blind. Vanaf de flanken kan PSV Ajax in de counter pijn doen, waarbij Romero met zijn loopacties een bijdrage aan kan leveren. Dan moet hij vooral Doan wisselen en Vertessen op de brommer zetten.

Van Ginkel moet je niet meer laten spelen, vooral niet als je een Veerman achter de hand hebt… Marco heeft veel betekend maar heb hem dit seizoen nog heel weinig goeds zien doen. Daarnaast zou ik graag Vertessen zien ipv Doan, zijn snelheid is mega belangrijk.

Begrijp dat mensen niet staan te springen om Zahavi, maar als er een iemand is die in deze wedstrijden wel een niveau haalde de laatste 2 jaar is het Zahavi wel. Denk dat Schmidt op die gedachte hinkt. Als Romero beschikbaar is zou ik daar mee spelen, die jongen heeft zeker talent en moet gewoon een reeks wedstrijden krijgen. Als hij goed speelt of toevallig een goal scoort kan hij dan in een flow komen te zitten. Denk dat desalniettemin wij met de 3 punten van het veld stappen, maar we zullen zien. Ik kan niet wachten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren