Oscar bevestigt interesse van Barcelona en doet veel water bij de wijn

Vrijdag, 21 januari 2022 om 15:06Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:20

Oscar bevestigt dat Barcelona hem deze maand op huurbasis wil inlijven. De dertigjarige Braziliaan is sinds 2017 verbonden aan het Chinese Shanghai SIPG en zou dolgraag de tijdelijke overstap naar het Camp Nou maken. "Ik ben me ervan bewust dat ik financieel wat moet inleveren", aldus de voormalig middenvelder van Chelsea tegenover TNT Sports Brasil.

Twee weken geleden maakte het Braziliaanse medium al melding van de belangstelling van Barcelona, die nu dus door Oscar zelf bevestigd kan worden. "Barcelona heeft contact opgenomen met mijn zaakwaarnemer om de mogelijkheid te onderzoeken", aldus de 48-voudig international. "Ze weten dat het seizoen in China tot maart loopt." Oscar weet dat zijn gewenste transfer gecompliceerd ligt door de problemen bij Barcelona. "Ik veronderstel dat ze op dit moment het probleem aan het oplossen zijn met de registratie van nieuwe spelers."

Barcelona is er inmiddels in geslaagd om Ferran Torres in te schrijven, maar heeft op dit moment geen ruimte voor nog een aanwinst. "We hebben tot nu toe geen gesprekken gevoerd, nee", aldus Oscar over zijn contact met Barça. "Dat heeft geen zin om te doen zolang Barcelona geen nieuwe spelers kan registreren. Als dat is opgelost, zullen we zien wat we kunnen doen. Het zou een geweldige kans voor mij zijn."

Oscar verdween in 2017 uit het Europese topvoetbal, toen de nummer tien voor een Chinese recordsom van zestien miljoen euro van Chelsea naar Shanghai SIPG vertrok. De Braziliaan heeft er veel voor over om zijn terugkeer op het Europese toneel te maken bij Barcelona, zo geeft hij aan. "We kunnen praten over een constructie waarbij ze me minder betalen", aldus Oscar, die nauwelijks salaris hoeft voor een kans bij Barça. "Ik heb gehoord dat Dani Alves ook voor een soort minimumsalaris is binnengehaald. Maar we moeten eerst wachten tot de problemen met Financial Fair Play zijn opgelost."


Poll

Doet Barcelona er goed aan om in zee te gaan met Oscar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door rm1334)

Die zien we dus bij Barca binnekort

Misschien is het toch zo gek nog niet. Hij zou misschien nog wat toe kunnen voegen vanaf links, nu Ansu Fati er weer lang uit lijkt te liggen. Het is niet ideaal maar voor een halfjaar kan het vast geen kwaad. Zeker ook omdat jongens als Paulinho en Carrasco laten zien dat je het voetballen niet perse verleert in China

21 januari 2022 om 15:25

Zo gek nog niet? Wat kan Oscar nog? Zo goed was hij al niet bij Chelsea, laat staan na 5 jaar China wat zijn niveau nog is. Paulinho en Carrasco zaten veel korter in China toen ze weer terugkeerde in Europa.

21 januari 2022 om 15:35

Of je pleurt dembele gewoon op die linkerflank. Want waarom zou Oscar opeens een goede linksbuiten zijn voor Barcelona?

21 januari 2022 om 22:46

Dat moet je niet te hard roepen, Lierse, dan wordt je hier een trol genoemd die probeert leuk te zijn.

On topic: Natuurlijk krankzinnig dat je in zo'n situatie zit als club en dan doodleuk niet over de onwilligheid om te verlengen van je momenteel beste aanvaller heen kunt stappen. Smijt hem (dembele) erin en haal die 4e plek koste wat het kost en dan zie je wel verder. Hij loopt toch wel gratis de deur uit, dan kun je hem net zo goed nog iets voor je laten betekenen. In plaats van met Dest of straks misschien wel de 30-jarige China-ganger op de linkerflank te komen aankakken. Oscar faalde op veel jongere leeftijd al bij een Chelsea dat veel minder was dan dat het nu is. Hij is naar China gegaan en is nooit meer in beeld geweest bij Braziliã«. En daar gaat Barcelona weer een volgende redder mee binnenhalen?

21 januari 2022 om 15:39

Gavi kan ook met een vrije rol op de vleugel. Pedri overigens ook, speelde bij Las Palmas vanaf links.

22 januari 2022 om 00:03

Lijkt me niet zo'n goed idee.

Barca heeft hem toch eigenlijk helemaal niet nodig? Ze zouden daar eens wat meer naar de verdediging moeten kijken, begin daar eens met bouwen.

21 januari 2022 om 15:22

Er is geen tijd (geduld) om te bouwen. Er moet gepresteerd worden. Haal je de Jong voor weet ik hoeveel miljoen, speelt even wat slechter, gaat in de aanbieding. Zo zijn er talloze voorbeelden. Nieuw gekozen president moet scoren, anders wordt hij over paar jaar niet herkozen. Als de socio's niet voor de lange termijn gaan dan wordt het van kwaad tot erger.

21 januari 2022 om 15:56

Probleem bij Barca is dat alles wordt nu geïmproviseerd. Ferran wordt gehaald voor 50 miljoen terwijl je bezig bent met verlenging van Dembele. Dus je hebt wel 50 miljoen om een nieuwe speler te kopen en een andere speler moet zijn salaris inleveren hiervoor. Dembele en zijn zaakwaarnemer zijn niet gek. Barca had eerst spelers moeten wegsturen en daarna spelers kopen. Het beleid van Laporta is paniekerig, geïmproviseerd en gericht op korte termijn. Bij Barca ontbreek een beleid op korte, middellange en lange termijn.

21 januari 2022 om 16:10

Je draait het om. Dembele zou toch nooit bijtekenen en Fati is almaar geblesseerd. Daarom is Ferran aangetrokken.

21 januari 2022 om 16:19

Of Frenkie nou goed of slecht speelt, zijn salaris is veel te hoog dus proberen ze m kwijt te raken.

21 januari 2022 om 16:20

Als ze Oscar halen, dan kan Frenkie weg, en dat scheelt een enorm pak salaris.

21 januari 2022 om 17:07

Want dat zijn ook echt vergelijkbare spelers hè.. Zelfs zonder Frenkie is je middenveld overvol. En ik snap de interesse in Oscar gewoon echt niet. Die kan alleen als 10, waar Barca juist nooit mee speelt op die manier. Hij is eigenlijk Coutinho 0.5: zelfde speelstijl maar de helft van de kwaliteiten. Hoezo zou Oscar dan wel uit de verf komen?

21 januari 2022 om 17:19

Maar hij kost minder dan de helft van Coutinho, dus daar is je antwoord. Het gaat Barcelona niet om of hij beter is dan Coutinho, Frenkie of Griezmann, het gaat ze erom of hij beter is dan andere transfervrije spelers met een relatief laag salaris. Haal je Oscar, dan kan Frenkie weg (scheelt enorm qua salaris) en kan Pedri verkocht worden (levert een flinke transfersom op).

21 januari 2022 om 17:30

Je gelooft toch zelf niet dat ze Pedri gaan verkopen?

21 januari 2022 om 17:36

Dan haal je dus een 30 jarige waarvan eigenlijk niemand weet of hij nog op niveau zit om 2 jonge jongens te laten gaan. Dat lijkt me met het oog op de toekomst een hele rare move.

21 januari 2022 om 19:06

Als ze dringend geld nodig hebben, wat moeten ze anders? Misschien niet Pedri, maar iemand anders.

Ik zie liever verdedigers komen. Pique, Alba en Dani Alves kunnen echt niet meer. Er moet doorgeselecteerd worden achterin want goals worden veel te makkelijk geïncasseerd.

Ik had eerlijk gezegd nog zelfs Ter Stegen deze zomer verkocht om wat geld binnen te halen en Onana transfervrij opgepikt.

21 januari 2022 om 17:27

‘Je moet ervoor zorgen dat je altijd één doelpunt meer maakt dan je tegenstander’. Barca houdt de Cruyff filosofie aan en koopt alleen maar aanvallende spelers. Doen ze toch ergens goed 😉

21 januari 2022 om 17:40

Vroeger genot je nog van Alba omdat hij verdedigend ook aardig snel was, maar als je laatste jaren cruciale wedstrijden kijkt waarbij tegenstanders hem voorbij sprinten met of zonder de bal dan is dat echt niet meer het niveau dat Barcelona nodig heeft. Hij was zo goed, omdat hij een sterke connectie had met Messi. Soortgelijke connectie als Alves. Denk dat ze Alba nog wel seizoen of twee kunnen gebruiken, maar er zijn betere spelers nodig als Barcelona op hoogst niveau weer mee wilt strijden.

21 januari 2022 om 17:45

Wat zeg je allemaal de laatst genoemde oké maar Dani Alves doet het goed voor zijn leeftijd op dit niveau

Hij heeft gelijk. Heeft in china in de afgelopen twee jaar al bijna 60
Miljoen euro verdiend. De bank belt hem bijna iedere dag van gap, ff rustig an met die stortingen. barca hoeft em
Niets te geven want hij mist niets

21 januari 2022 om 15:24

Hij speelt al 5 jaar precies in China en krijgt 25 miljoen Dollar per jaar. Maar waarom zou je voor een minimumsalaris gaan spelen als je 25 miljoen per jaar verdiend? Hij heeft verder geen enkele band met Barcelona. Hij is 30 en kan nog een paar jaar cashen, denk niet dat hij gaat komen.

21 januari 2022 om 15:49

Nou, als je €150 miljoen op de bank hebt staan en genoeg geïnvesteerd hebt, dan haal je je geluk niet meer uit nog meer verdienen. Hij krijgt het geld toch nooit meer op. Kan me voorstellen dat hij dan liever bij Barcelona wil gaan voetballen voor €1 miljoen per jaar.

21 januari 2022 om 17:23

In grote lijnen met je eens hoor. Alleen zou ik het ergens ook wel weer vreemd vinden als hij nu voor een 'schamel' salaris ergens gaat voetballen. Hij heeft het geld verkozen boven zijn carrière wat ik echt wel enigszins kan begrijpen. Maar als hij nu dan opeens 'heel weinig' gaat verdienen, kom je gemiddeld op hetzelfde uit als dat je gewoon heel je carrière bij een subtop/topclub in Europa was gebleven. Dan had je ook sportief ook een mooiere carrière kunnen hebben. Al zou je nog kunnen redeneren dat hij zo snel mogelijk veel geld wilde verdienen, in verband met eventuele blessures e.d. Heb ook geen idee wat zijn niveau is op dit moment dus of Barca er echt wat aan heeft.

Ik las dat China nog eens nieuwe regels had ingevoerd waardoor hij sowieso al zijn miljoenensalaris moest inleveren in China.

Daardoor doet hij makkelijk water bij de wijn.

Nooit echt onder de indruk van hem geweest. Bij Chelsea wel leuke wedstrijden gespeeld, maar nooit consistent een hoog niveau aangetikt. Verwacht dan ook niet dat deze speler iets aan het spel van Barca gaat toevoegen....

21 januari 2022 om 15:26

Tegen Juventus in 2013 was hij geweldig. Hij speelde altijd 1 westrijd de sterren van de hemel om vervolgens 7 wedstrijden niks te presteren. Oscar was zeer wisselvallig.

21 januari 2022 om 15:29

Het is ook niet dat Barcelona momenteel
op spelers van absolute topkwaliteit kan inzetten. Het is toch een beetje roeien met de (financieren) riemen die je hebt.

Goh laten we nog een middenvelder kopen… daar hebben we er namelijk nog niet genoeg van… misschien moeten ze eerst eens een normale verdediging bij elkaar gaan sparen want die is lekker dan een zeef🤦🏻‍♂️ Altijd maar over aanvallers en middenvelders terwijl je hele probleem voor het grootste gedeelte ligt aan een verdediging met de gemiddelde leeftijd van 107 inclusief wandelstok. Koop nog lekker een middenvelder allemaal heel belangrijk. Ik ben Barcelona fan in hart en nieren en het doet ook verschrikkelijk veel pijn hoe Barcelona zich nu presenteert maar als je dit soort domme acties en transfers blijft maken moet je ook gewoon op de blaren zitten🤙🏻

Prima speler en kan prima mee met het huidige niveau lijkt me. Mits hij niet te veel heeft ingeleverd in China. Vraag me alleen af waarom ze hem zouden willen, ze hebben wel andere prioriteiten lijkt me.

Vond het echt een geweldige speler. Jammer dat hij net als overigens veel Brazilianen naar allerlei derderangs competities is vertrokken voor wat centen. Aan de andere kant, als je ziet in wat voor armoede velen van hen opgroeien, kan je het ze ook lastig kwalijk nemen. Voetbal is leuk, maar ervoor zorgen dat de volgende vijf generaties financieel onafhankelijk zijn is ook wat waard...Weet niet of Barcelona hier goed aan doet. Met Busi, Gavi en Pedri staat er al een jong talentvol middenveld. Voor Busi hebben we Frenkie en Nico al. En aanvallender kan Nico ook uit de voeten, en hebben we ook nog Sergi en Puig. We hebben Oscar niet echt nodig momenteel. Haal liever een spits, centrale verdediger of linksback. Daar is veel meer behoefte aan.

Barcelona stikt van de middenvelders, hoezo nog een middenvelder aantrekken? Overbodige speler, zelfs als Ferran 55 miljoen voor een speler die geen actie of dribbel in huis heeft ontzettend veel geld, gisteren ook niets van gezien.

21 januari 2022 om 15:34

Gisteren niks van gezien. Nee, het is ook niet of hij een wonderschone gelijkmaker binnen heeft geschoten.

21 januari 2022 om 15:38

Buiten die goals heb ik niets van hem gezien, 55 miljoen voor een speler die niet eens een actie of snelheid of dribbel heeft veel geld..

21 januari 2022 om 16:40

Je zegt eerst niets van gezien om daarna te zeggen buiten de (wonderschone) goal niks gezien. Ik heb toch echt liever iemand die de ballen erin schiet dan iemand met “actie snelheid of dribbel”

Die was ik helemaal vergeten joh. Was best goed bij Chelsea toen.

21 januari 2022 om 15:39

was daar nog wisselvalliger dan het weer in Nederland... Barca dacht weet je wat nog een middenvelder erbij, die hebben ze niet al genoeg

21 januari 2022 om 16:27

Ja ok hij zal ook niet voor niets al in China spelen.

In FIFA was hij een toptalent.Hij was 1 van de eerste die ik haalde.Toen ie in Brazilië speelde leek ie bestemd voor de beste clubs.zo zie je maar dat talent het halve werk is.desondanks zal ie er niet wakker van liggen met al die milioentjes en zou ik best willen ruilen met hem😁

Heel erg sympathiek dat hij uitspreekt genoegen te nemen met een laag salaris en daarbij expliciet de salarisconstructie van Dani Alves aanhaalt, maar wat moet Barcelona in hemelsnaam met deze jongen? Los van het feit dat het nog maar de vraag is welk niveau hij heeft (zijn laatste jaar Chelsea was niet al te best en we zijn een aantal jaar verder), heeft Barcelona absoluut geen middenvelder nodig.

Op het middenveld hebben ze zoveel opties en dan willen ze die Oscar ook nog halen. Echt knettergek daar. Onnodig geld verspillen voor een seizoen dat toch al mislukt is. Tja dan kan je beter je geld gewoon op de bank houden. Dit is de reden waarom AC Milan zo achteruit ging. Onnodige aankopen halen zoals deze Oscar. Ongelofelijk raar beleid daar.

21 januari 2022 om 16:03

Sinds 2016 wordt al gezegd in Spanje dat Barca bezig met een Milanisatie proces, Barca moet beginnen hun realiteit onder ogen te zien. Zij hebben 1.500 miljoen schulden en leven van het infuus van Goldman Sachs. Met Laporta is niks veranderd want hij verkoop alleen goedkopen illusies. Barca moet gewoon het realiteit onder ogen zien dat zij de volgende 5 jaar niet kunnen strijden met de top van Europa.

Bij chelsea was het al drie keer niks. 0 rendement en fysiek erg zwak.

Barca mist een aanvallende middenvelder een 10. Als je kijkt naar de middenvelders die scoren zelden een doelpunt. Op 1 hand te tellen.

Deze man was niet eens zo heel goed bij Chelsea meen ik mij te herinneren. Begon geloof ik heel goed, maar daarna redelijk teruggevallen. Ik zou hier echt niet aan beginnen als ik barca was.

21 januari 2022 om 17:09

Was meer extreem wisselvallig blaugrana11. Hij kon 1 wedstrijd een 8-9 spelen, om vervolgens 5 een dikke 3 te spelen en dan een paar wedstrijden krap aan een 6je. Totaal niet op te bouwen dus. Hij was wisselvalliger dan Willian, wat volgens mij genoeg zegt.

Man man man, kleine periode goed gespeeld bij Chelsea maar daarna was het niet veel meer. Nu 5 jaar China waar hij echt op 50% speelt ( Ja veel wedstrijden van gezien ), en dan zou het een versterking voor Barcelona moeten zijn. Dit is gewoon de mindere versie van Coutinho en dat werkte ook niet echt.
Ik snap dat ze creatief proberen te zijn maar hier gaan ze niks aan hebben.

Wat moet je hier mee? Serieus waar is Barca mee bezig? Ik snap dit soort deals echt niet. Is de jeugd zo slecht, dat je iemand uit China moet halen die heel kort even goed heeft gespeeld bij Chelsea? Hij was bij Chelsea nog wisselvalliger als het weer hier in Nederland. Hoelang speelt die al in China? 5 jaar? 5 jaar op een laag niveau gevoetbald en moet dan even in La Liga aan de slag. Ik denk dat Barca het nooit leert, ook dit bestuur kloot maar wat aan. De schulden worden naar beneden gebracht en meteen wordt er 55 miljoen betaald voor een speler. Geld op? Dan gaan we even vergane glorie huren uit China. Het wordt tijd dat Barca eens goed in de spiegel gaat kijken.

Ik vond het destijds een leuke voetballer, vond het toen maar zonde dat hij voor de centen naar China ging. Ben echter wel benieuwd wat hij Barca nog kan bieden, hij is alweer 30 Ik laat me graag verrassen door hem, want in vorm was hij destijds gruwelijk.

Het kan niet op sinds Xavi is aangesteld, In de tijd van Koeman kon er niets. Echter is er met het wisselen van de trainers het er niet op vooruit gegaan, eerder achteruit.

Waar is Barcelona toch mee bezig? Waar slaat dit nou op? Huur dan verdedigers.. wat zou Oscar kunnen toevoegen? Je slikt gisteren 3 doelpunten, grootste probleem van Barcelona is dat ze in balverlies nog steeds niet weten wat ze moeten doen.

Haal verdedigers, en een echte defensieve middenvelder..

Deze man kan er vrij weinig van en dan wilt barca dus weer aansluiting vinden met de Europese top? Alsof er niet ergens goedkoop een betere speler is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder332
M. DepayAanvaller2712
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller201
Ferran TorresAanvaller174
M. ter StegenKeeper340
Jordi AlbaVerdediger292
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

156 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren