Spaanse pers richt pijlen na bekeruitschakeling op ‘schipbreuk’ Frenkie de Jong

Vrijdag, 21 januari 2022 om 11:01Chris Meijer

De Spaanse kranten richten de pijlen na de uitschakeling van Barcelona in de Copa del Rey tegen Athletic Club (3-2 na verlenging) op Frenkie de Jong. De middenvelder had geen basisplaats en werd na een uur spelen door Xavi in de ploeg gebracht, maar kende geen geweldig optreden. AS spreekt zelfs van een ‘schipbreuk’ van De Jong, Marc-André Ter Stegen en Jordi Alba.

De Spaanse krant noemt het optreden van De Jong tegen Athletic ‘onacceptabel’. “Zijn houding was niet optimaal toen hij binnen de lijnen kwam. Hij leed twee keer gevaarlijk balverlies en dat kostte Barcelona bijna twee tegendoelpunten. Het leek erop alsof hij geïrriteerd was door zijn reserverol”, schrijft AS. “Maar hij heeft niet laten zien dat hij onbetwist zou moeten zijn. Het dreigt een nieuw controversieel verhaal te worden bij Barcelona.”

Waar de Spaanse kranten van mening verschillen over Barcelona in het algemeen - enerzijds wordt er gesproken over ‘het project’ van Xavi, anderzijds zouden de Catalanen ‘in een doolhof’ zitten en gelden de problemen waarmee Ronald Koeman kampte als ‘permanent’ - is het oordeel over De Jong unaniem negatief. “Hij kwam in de tweede helft in het veld om het tempo in balbezit te verhogen, maar gaf juist hele gevaarlijke counters van Athletic weg”, stelt Mundo Deportivo. Ook L'Esportiu deelt een onvoldoende uit aan De Jong.

“Het tempo lag erg hoog en hij kon daar niet in meekomen. Hij kreeg een kans, maar leed ook twee keer pijnlijk balverlies”, oordeelt de Catalaanse krant. El Desmarque zag dat De Jong ver van zijn normale niveau zat en ‘ongepaste fouten’ maakte. “Het probleem is dat Frenkie er al uitziet als een veteraan”, stelt Sport. “Opnieuw was hij niet in staat om zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Op de positie links op het middenveld had hij weinig invloed op de wedstrijd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door janssen)

Frenkie moet zo snel mogelijk weg bij Barcelona. We hebben bij Ajax kunnen zien hoe goed Frenkie wel niet is. Bij Barcelona wordt hij op dit moment misbruikt door Xavi. Frenkie moet gewoon op 6 spelen en niet verder op het middenveld. Frenkie zijn kracht ligt echt op de 6 positie. Hij behoord op die positie bij de absolute wereldtop. Alleen komt dat, alleen dat komt er bij Barcelona niet uit.

Hij moet dus naar een club toe die wel zijn kwaliteiten inziet en benut.

21 januari 2022 om 11:38

Bij Ajax was hij eigenlijk maar 1 seizoen enorm goed en dat was dat CL seizoen. Het kan ook zijn dat hij toen gewoon erg ver boven zichzelf uitsteeg. Bij Barca staat hij wel al drie seizoenen in de basis maar is hij zelden bepalend geweest. Ook niet als 6 waar hij inmiddels toch ook best vaak is uitgeprobeerd en toen speelde hij ook niet op wereldtopniveau

21 januari 2022 om 11:41

We hebben Frenkie allemaal kunnen bewonderen in de Champions League waar hij spelers als Modric helemaal hol en dol speelde. Het kan toch niet zijn dat hij dat nu ineens helemaal kwijt is? Ik ben er van overtuigd dat Frenkie wel degelijk de potentie heeft van de absolute wereld top!

En onder Koeman deed hij het niet vreselijk goed, maar viel hij ook niet door de mand. Nu Xavi er is lijkt het nu wel helemaal mis te gaan.

21 januari 2022 om 11:45Bij Ajax speelde hij fantastisch maar was met alle respect ook niet bepalend. We verwachten nu met z’n allen van Frankie dat hij assists geeft en scoort terwijl dat zijn kwaliteit niet is. Zijn kwaliteiten liggen in de opbouw, er voor zorgen dat de creatieve mensen tussen de linies de ballen krijgen zeker in de kleine ruimtes waarin Barca speelt. Ik pleit er ook voor om hèm een jaar lang op de plek van Busi te zetten, dit heeft hij misschien 4/5 keer gedaan. Busi is te statisch, verdedigend kan hij het niet belopen en als daar nog eens een Nico naast staat heb je teveel van hetzelfde. Van een Busi verwachten we dat toch ook niet? van Fati verwachten we toch ook niet dat hij als linksback een man uitschakelt? Zelfs van een Dembele met 0 rendement en veel minder wedstrijden verwachten mensen mindere goals en assists dan van Frenkie.

21 januari 2022 om 11:46

Dat klopt maar Vd Beek en De Ligt hebben daarna ook nooit meer dat niveau gehaald. Ziyech doet het dan nog het beste uit dat elftal bij Chelsea. Die demonstreert met regelmaat nog zijn geniale passing. De Ligt is nog erg jong, maar Frenkie is alweer 24 jaar. Dat is ook niet oud natuurlijk maar je verwacht dat zo een speler inmiddels wel wat bepalender zou moeten zijn. Je kan dan zeggen zijn ploeggenoten zijn niet goed genoeg maar als Frenkie zo goed is, waarom overstijgt hij dan op zijn minst niet het niveau van die vermeende matige teamgenoten. Er is veel kritiek op Memphis maar ik vind Frenkie net zo slecht voetballen alleen voor hem worden er altijd allerlei excuses verzonnen en dan ligt het opeens aan anderen dat hij niet presteert

21 januari 2022 om 11:48

@japie; ja als Haller volgend seizoen bijna niks scoort geloof ik zulke uitspraken, maar niet bij Frenkie. Frenkie had bij Ajax gewoon een enorm vrije rol. Hij mocht tikken, hij mocht kaatsen, hij mocht bal opeisen bij keeper, hij mocht linie's overbruggen, hij mocht actie net buiten 16 maken... hij mocht van alles en dat deed ie werelds. Maar nu is het een statische speler wat als pion fungeert en er worden verwachtingen gemaakt, zoals scoren, waar hij niet voor gehaald moet worden.

21 januari 2022 om 11:48

De Ligt en Van De Beek zijn andere spelers dan Frenkie dus vergelijken is zinloos.

Ik denk gewoon dat er veel potentie zit in Frenkie de Jong. En ik denk dat hij het bij een andere club wel kan waarmaken.

21 januari 2022 om 11:49

En sindsdien is Frenkie alleen nog maar zoekgespeeld door Modric in alle Classico’s.

21 januari 2022 om 11:56

Ze zaten destijds wel echt in een flow. Ja, zoiets bestaat. Het zijn net mensen. Het is bij Barca gewoon een degelijke speler, zeker niet meer dan dat! Laten we eerlijk zijn, in Oranje valt het toch ook tegen, afgezien van dat ene toernooitje waar we dat jaar de finale hebben gehaald.

21 januari 2022 om 12:05

@heinazijn, het is wel degelijk te vergelijken. Allen waren ze goed in een lekker draaiend team, maar kunnen ze dat niveau bij hun nieuwe club niet etaleren.

21 januari 2022 om 12:11

Je een keer in de paar weken opladen voor een grote wedstrijd is ook heel wat anders dan wekelijks presteren op topniveau. Ik heb Ramsey en Xhaka EK's zien spelen waar je dacht die gasten kunnen zo mee bij Real Madrid. Eenmaal weer bij hun club aangekomen wisten ze echter dat niveau niet meer te halen. Niemand verwacht dat Frenkie scoort bij Barca maar de vraag is wat voegt hij daar wel toe? In verdedigend opzicht is het ook niet goed want hij laat enorm vaak zijn man lopen, iets wat ook niet kan voor een vermeende controleur. Logisch ook dat een coach hem dan niet meer zo snel op 6 durft te zetten

21 januari 2022 om 12:15


@ Fr010frdam
dat klopt, misschien is het niveau van het hele team wel bedroevend ?

was gisteren tot minuut 60 ook helemaal niets en had ook 5-0 kunnen staan.

eerst eens die waardeloze verdediging helemaal op de schop

overigens wel vreemd dat deze speler , speler van het jaar is geworden bij Barca . en dat er nu mensen hier zeggen dat het na Ajax helemaal niets meer is en het niveau niet aan kan .

21 januari 2022 om 12:26

Spelers als Modric hol en dol speelde? Ik ga echt stuk om die bubbel waar een aantal Ajacieden in zitten. Dit allemaal gebaseerd op dat ene momentje waarbij Modric de bal probeerde terug te veroveren en Frenkie hem voorbij liep met een mooie beweging. Inmiddels heeft Modric tig keer tegen hem gespeeld en heeft Frenkie zo vaak zoek gespeeld. Maar blijf maar hangen in dat ene momentje in de CL.

21 januari 2022 om 12:39

@japie: ik zie veel parallellen met Frenkies carriere met onze vroegere koning van de kluts bij Feyenoord: Andre Hoekstra. Een matige voetballer die opviel door hard werken en klutsballen en weinig techniek. Echter, toen Cruijf bij Feyenoord speelde scoorde Hoekstra ineens vanuit alle hoeken en gaten goals, 19 stuks dat seizoen. Hij verdiende er zelfs een uutnodiging voor Oranje mee. Daarna werd het weer helemaal niks met Hoekstra en was hij weer de koning van de kluts.

Bij Frenkie idem dito: 1 topseizoen waarin hij omringd was met hele goede spelers bij Ajax en tegelijkertijd bijnoranje. Nu hij weg is bij Ajax is het een zieltogende speler geworden, één middenmoter en meer niet.

21 januari 2022 om 12:50

@heinazijn, toch blijft die wedstrijd een moment opname, iedereen steeg toen boven zichzelf uit,

21 januari 2022 om 13:20Wat ik op zich wel bijzonder vindt wanneer ik bovenstaande reacties lees, is dat het merendeel Frenkie, De ligt en vd beek middelmatige spelers vinden. Wanneer ik dat de sportjournalisten mag geloven is er interesse voor Frenke van City en Bayern, voor De Ligt van Chelsea en Bayern.....uiteraard zijn jullie vele malen slimmer dan wat er bij die clubs op technische zaken zit, maar gezien de prestaties van die clubs zijn ze daar ook niet achterlijk. Kan het misschien zijn dat jullie wellicht wel heel kritisch zijn? De Ligt is al 2 jaar basisspeler bij Juve en Frenkie al langer bij Barca. Heeft de laatste weken vaak last van kleine blessures. Misschien gewoon toe aan rust? Het is nu niet bepaald rustig geweest bij Barca de afgelopen 2 jaar. Daarnaast is hij pas 24, ik heb er nog steeds vertrouwen in. Ik vindt Busquets dit seizoen ook niet sterk spelen, zeker niet in de grote wedstrijden.

21 januari 2022 om 13:22

Op 6 kostte hij hen elke keer belangrijke doelpunten. Valverde en Modric liggen nog steeds in een deuk van de vrijheid waarmee ze richting Ter Stegen konden gaan.

21 januari 2022 om 13:27

@jlp40
Als je op die manier probeert de discussie aan te gaan kan je net zo goed stoppen met een forum. "Ik vind dat die speler uit de basis moet om die en die reden" JLP40: "de trainer stelt hem op, maar jij zal het wel beter weten". Al met al kan je gewoon niet zeggen dat deze spelers dat niveau van 3 jaar terug nog lang vast hebben gehouden of zelfs nog in de buurt zijn gekomen van dat niveau. Dan zijn we niet kritisch, maar realistisch.

21 januari 2022 om 13:47

Niet teveel in het verleden blijven hangen mensen!!!

21 januari 2022 om 14:21

Met alle respect, was jij niet degene die kockcu zo goed vond? Die mag toch nog niet in de schaduw lopen van Frenkie de Jong? Frenke is 1 van de beste middenvelders van Nederland, die gewoon in een wat mindere fase zit. Maar lekker kritiek blijven spuien.

21 januari 2022 om 14:46

Mag wel een kanttekening geplaatst worden dat zowel Real als Juve op dat moment al achteruit aan het gaan waren. Real presteerde dat jaar gewoon ondermaats en ondanks dat Frenkie enorm goed speelde is dat ook wel een belangrijk gegeven.

21 januari 2022 om 15:04

@FR_Ronnie Zo lust ik er ook wel een paar. Van der Sar en Bergkamp beiden behoorlijk geflopt in Italië, maar bij hun volgende club(s) toch een leuk niveau gehaald. Ja Frenkie speelt nu niet best nee, maar eigenlijk geen enkele speler haalt constan een behoorlijk niveau bij Barca.

21 januari 2022 om 15:19

Sommige ajax fans of hollandse frenkie fans overdrijven zo erg. Dis omdat ajax 1x na 6 verlies partijen tegen real wint is frenkie wereld top en heeft die modric weggespeeld haha. Ze kwamen gewoon een slechtste real madrid sinds 10 jaar tegen. En verloren zelf 1e wedstrijd tegen madrid. 2e wedstrijd zat alles mee voor ajax. Alle ajax spelers speelde een top wedstrijd. Realiteit is modric speet al 12 seizoenen op wereld top! Frenkie 1 seizoen. James was ook wereldtop voor een seizoen. Zelf 36 jarige modric nu is 10x zo goed als frenkie.

21 januari 2022 om 17:50

@Japie, wat een onzin verkondig je hier weer. Frenkie niet bepalend geweest? Frenkie verdedigend niet goed. Feit is dat hij bij 4 Barca trainers onbetwiste basisspeler is geweest. Barca is onder Xavi gewoon geen haar beter dan onder Koeman en Frenkie heeft net als alle grote spelers moeite om zich aan de malaise te onttrekken. Dat is ook lastig. Afgezien van een paar pure goalgetters en wat manuitschakelaars zijn de meeste grote spelers zijn pas echt bepalend als alles om hun draait of als ze in een goede ploeg spelen. Simpel.

22 januari 2022 om 02:05

Minuten maken wil toch niet zeggen dat je bepalend bent op het spel? In dat CL seizoen van Ajax was Frenkie bepalend. Bij Barca hobbelt hij een beetje mee imo. Natuurlijk zit Barca in een dip qua niveau maar dat wil niet zeggen dat je jezelf af en toe niet een keer kan onderscheiden. Hasselbaink bv werd ooit topscorer in een Atletico Madrid wat degradeerde. Dat Frenkue af en toe zijn stempel drukt op het middenveld dat moet toch gewoon mogelijk zijn?

21 januari 2022 om 12:29

Bij Ajax lijkt iedereen heel goed.
Tadic, Vd Beek, Haller hebben in Engeland geen potten kunnen breken.

21 januari 2022 om 12:46

Tadic heeft het prima gedaan bij Southampton. Dat hij daar slecht was is echt een fabeltje die ooit ontstaan is. Hij was altijd top 5 van de speler met de meeste gecreeerde kansen en keypasses en zijn statistieken waren ook prima. Schiet zijn land naar het WK ten kosten van Ronaldo. Speel fantastische wedstrijden tegen Real, Dortmund, Juve en Bayern. En dan "lijkt" hij goed, hou op hoor. Haller heeft uitstekend gespeeld in de Bundesliga en een transfer voor 50 miljoen afgedwongen. Soms kan het ook gewoon een mismatch zijn. Coutinho en Hazard maakte jarenlang de dienst uit in de Engelse top en raken geen knikker in Spanje. Schweinsteiger en Di Maria waren absolute wereldtop bij CL winnende teams en mislukken compleet bij United. Soms kan een team, competitie of club ook gewoon niet passen bij een speler.

21 januari 2022 om 13:23

Als hij werkelijk zo goed was, dan zou Southampton m toch niet verkopen, en zou er belangstelling van andere PL clubs zijn? Er zijn een hele rij spelers die het niet wisten te redden in de PL en terugkwamen naar de Erediviasie: Tadic, Haller, Blind, Propper, El Ahmadi, Siem en Luuk De Jong, Babel, Clasie en Fer om er maar een stel te noemen. De meesten daarvan presteerden weer prima, een niveau lager.

21 januari 2022 om 13:40

Tadic was wel gewoon goed bij Southampton en een bepaalde periode 1 van de beste spelers van Southampton. Hij is daar gewoon geslaagd. Maar het is ook niet zo dat er meer inzat in de PL.

21 januari 2022 om 14:33

Ik denk dat oa Tadic, Haller en Blind best bij een andere PL club aan de slag hadden gekund mits ze echt gewild hadden. Er is een hoop verschil tussen compleet mislukken (zoals Klaassen en luuk de jong) en goede speler voor de subtop/middenmoot, maar niet goed genoeg zijn voor de City's en Liverpools (Blind en Tadic). Zo heb je ook een Labyad, padt, letschert of willem janssen die uitstekende spelers voor de subtop/middenmoot Eredivisie zijn, maar niet goed genoeg voor Ajax en psv. Ben je dan per se mislukt? Ben je als een goede Deen van utrecht mislukt als je Ajax niet haalt, maar later wel succesvol wordt bij Kopenhagen/Brondby. Was je carriere dan wel geslaagd geweest in de Eredivisie als je het bij nac of fortuna had geprobeerd?

21 januari 2022 om 14:43

Daarnaast had Tadic in een interview aangegeven dat hij het jaar voor zijn vertrek een afspraak had gemaakt dat ze niet moeilijk zouden doen bij een vertrek het jaar erop omdat ze hem graag wilde houden voor dat seizoen. Daarnaast vind jij een kostic mislukt in de Eredivisie, omdat hij nooit de topclubs heeft gehaald bijvoorbeeld?

21 januari 2022 om 14:54

Luuk de Jong voegt de laatste tijd wel meer toe aan Barca dan Frenkie. Mag wel meer respect zijn voor Luuk

21 januari 2022 om 12:45

Ajax ?

21 januari 2022 om 13:08

Eens, als hij gewoon in een team speelt dat niet helemaal de weg kwijt is en in zijn kracht gebruikt wordt gaat hij zeker weer vlammen.

Frenkie lijkt zo onderhand klaar bij Barca. Het is en blijft een geweldige speler die in mijn optiek genoeg kwaliteiten heeft om te slagen in de absolute top. Dat niveau heeft hij 100% aangetikt bij Ajax, Oranje en in het begin een paar keer bij Barca. Maar ik denk dat hij de kritiek mentaal nu niet meer kan dragen en gewoon in een enorme vormdip zit. Een aantal weken rust en wat vertrouwen zou hem goed doen. Wellicht beter om in de zomer te verkassen!

21 januari 2022 om 11:31

Man City? Of Bayern?

Maar dat de koek bij Barcelona ondertussen ver op is lijkt me wel duidelijk. Hij haalt geen niveau meer. Niet omdat hij niet goed kan voetballen, maar omdat het gewoon voor geen meter loopt bij Barca en dat zal het de komende jaren ook niet direct gaan doen.

21 januari 2022 om 12:59

Bij City hoef ik eerlijkgezegd geen postbode te zien. Onder Pep moet je kunnen tikken, niet constant lopen met de bal als 6, laat dat maar aan spelers als De Bruyne, Foden en Mahrez over. Laat hem dan maar lekker naar Bayern gaan, hoewel zij Kimmich al hebben wat natuurlijk een van de beste spelers van de wereld is op zijn positie. Kortom, Frenkie zal bij beide clubs geen basisplek hebben.

21 januari 2022 om 11:59

Eindelijk een eerlijke samenvatting over hem. Nederlanders lijken hem of te haten door z'n Ajax verleden of op te hemelen alsof hij nog steeds wekelijks zo speelt als bij Ajax. Maar hoe jij het stelt vind ik het meest passend. En eerlijk, het team en de spelers in dat jaar bij Ajax waren twee niveaus beter dan dit Barca, vind ik

21 januari 2022 om 12:20

bericht van afgelopen Zomer, hier wordt hij boven gouden bal winnaar Messi geplaatst .

FC Barcelona roept Frenkie de Jong uit tot speler van het seizoen
Gepubliceerd: Woensdag 30 juni 2021 om 12:15
Laatste update: Woensdag 30 juni 2021 om 12:25
Kopieer link
Deel op Whatsapp
Deel op Facebook

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong uitgeroepen tot speler van het seizoen. De middenvelder is winnaar geworden van de Barça Players Award.

De Jong (24) had een moeizaam eerste jaar achter de rug bij Barcelona, maar maakte zich in zijn tweede jaar onder Ronald Koeman onmisbaar. De jury is vooral onder de indruk van de 'toewijding' van de middenvelder uit Arkel. 'maar ook om zijn nederigheid, zoals is gebleken toen hij accepteerde om op verschillende posities te spelen', schrijft Barcelona op de clubsite.

Onder meer journalisten van Spaanse kranten hebben hun stem uitgebracht, evenals vicepresident Rafael Yuste. In totaal is wereldwijd gestemd door meer dan 5000 Culés, zoals Barcelona-fans genoemd worden. Naast De Jong waren ook Lionel Messi en Marc-André Ter Stegen finalisten in de verkiezing.

21 januari 2022 om 12:50

Naar mijn idee is de Jong een middenvelder van topniveau, mits hij speelt tussen toppers. Hij is niet het type qua spel en karakter om de boel op sleeptouw te nemen. Bij Ajax deed hij dat ook niet. Is een verbindingsspeler en niet een die veel doelpunten en assists maakt. Hij brengt juist zulke jongens in stelling. Zulke medespelers heeft hij nu niet.

21 januari 2022 om 13:07

Ik denk dat dit wel een goede omschrijving is. Hij heeft zoveel in z'n mars, maar het komt er inmiddels al een tijdje niet uit. Hij speelt niet in de rol waar hij het beste rendeert, krijgt voor het eerst te maken met kritiek en de verwachtingen zijn ook onrealistisch. Alsof hij even alle kwaliteiten van elk type middenvelder zou moeten beheersen. Dat is natuurlijk niet het geval.

Ik denk overigens niet dat hij past bij City of Bayern. Ik denk dat Manchester United perfect voor hem is. Die hebben tot aan Fernandes niemand die het spel kan dirigeren en Manchester United is tot aan die positie ook erg kwetsbaar aan de bal. Hij kan een man meer creeeren, loopt veel, is altijd fit en verricht ook veel verdedigende arbeid.

21 januari 2022 om 13:25

Ik weet alleen niet of ze daar bij United nog wel zo geloven in die Ajax wonderspelers van 2019, na hun ervaring met Donny.

21 januari 2022 om 15:16

Dat was dan ook een hele vreemde aankoop. De Jong is toch wel heel wat beter en getalenteerder. Nu is alles ineens negatief, maar De Jong heeft allang laten zien een hele goede speler te zijn (mits in vorm). Van De Beek eerlijk gezegd niet. Die werd de voorgaande jaren beoordeeld op 2 wedstrijden in de Champions League.

22 januari 2022 om 09:54

Prima, blijf lekker een jaar of vijf uit Amsterdam weg als Europese geldclubs, kijken hoe dat bevalt. Kun je je voorstellen het niveau als ze de ligt, de jong en ziyech lekker hadden laten ballen in Amsterdam

De Jong moet lekker weggaan daar, geen eer meer te behalen. Hij moet naar aan ploeg gaan waar die wél op zijn eigen plak mag spelen en zal daarmee ook weer de stijgende lijn oppakken.

Ga daar nou weg Frenk, stuur aan op een vertrek. Je zit in een zinkend schip waarbij je zelf ook de gaten niet bepaald aan eht dichten bent. Nieuwe en verse start waar je op 6 kunt spelen, zodat er weer een beetje plezier in komt.

21 januari 2022 om 11:32

nou ja, als je hem ziet spelen stuurt ie al aardig aan op een vertrek :-)

21 januari 2022 om 11:37

Het is wel erg makkelijk om altijd anderen de schuld te geven. Frenkie is een grote aankoop en hij moet zich weer in het team gaan vechten. Voor mij staat Pedri ver boven iedereen op het middenveld. Hij is verreweg de beste. Dan komt Nico op basis van dit sezien. Frenkie zit daar nu achter samen met Gavi die nog wat wisselvallig is. Busquets zou ik om wille van zijn gebrekkige mobiliteit laten banken.

21 januari 2022 om 13:30

Ik denk dat Pedri en Nico juist zo goed kunnen zijn dankzij Busquets. Hij geeft toch richting en dekking en ook al is hij niet meer zo mobiel en de snelste was hij altijd al niet, hij is ook de bescherming voor de zwakke en steeds zwakker wordende Pique. Met de bal is hij niet sterk meer inderdaad, maar zonder de bal is hij volgens mij onmisbaar als leider, aangever, stofzuiger en stuwende kracht. Zonder dat laatste beetje lijm dat door Busquets wordt gevormd zou Barcelona volgens mij niet eens voor die 4e plek strijden. In ieder geval doen ze dat momenteel zeker niet omdat Frenkie daar nou de pannen van het dak staat te spelen elke week.

21 januari 2022 om 13:35

Pique vind ik als enige oudje echt toegevoegde waarde hebben als mentor van Araujo. In het trage interlandvoetbal is Busquets nog steeds de beste. In het clubvoetbal komt hij helaas echt fysiek te kort vind ik.

Ach, zet m neer bij een City, Sjelsie of Bayern en hij dirigeert ze naar de hoofdprijzen. Bij Barca zoeken ze graag naar zondebokken, om maar te kunnen ontkennen dat de club in zwaar verval zit. Zodra de Jong weg is, zal er een andere zondebok gevonden worden.

21 januari 2022 om 11:36

Het is een beetje lastig daar. Busquets is op zijn manier nog steeds beter dan hem, maar ze zullen daar toch een keer af moeten stappen van Sergio. Een middenveld Sergi, Gavi, Frenkie lijkt op papier ontzettend sterk, maar op een of andere manier komt het er niet uit. Komt ie nu in vaste systemen terecht bij Bayern / City dan moet ik het ook nog maar zien. Ik zou hem graag een keer bij United willen zien, denk dat dat op dit moment een perfecte combi zou zijn. (met Pogba en Bruno)

21 januari 2022 om 13:02

Sorry maar ik vind busquets juist super slecht spelen en rent erbij net een opa … aub gooi Frenkie maar op die positie

21 januari 2022 om 12:26

Bij City, Chelsea en Bayern gaat Frenkie nooit in de basis spelen dus heeft weinig zin om naar dat soort clubs te gaan.

21 januari 2022 om 13:26

Die clubs hebben ook breedtespelers nodig, er lopen daar jongens rond als Tolisso en Loftus-Cheek, daar moet-ie toch wel mee kunnen concurreren.

21 januari 2022 om 13:36

Bij City gaat hij Rodri er echt niet uitspelen. Bij Bayern zou hij ook niet in de basis staan. En ik zie hem Jorginho en Kante er ook niet uitspelen.Xavi houdt vast aan Busquets op 6 dus De Jong komt niet in zijn kracht te spelen. Een scorende middenvelder is het gewoon niet. Hij moet spelen waar de ruimte ligt. tussen de aanval en middenveld in van de tegenstander, vanuit daar kan hij het spel dicteren en verplaatsen. Ik ben alleen bang dat als hij in engeland terecht komt bij een Chelsea dat die het fysiek niet gaat redden. Frenkies redding? Bayern Munchen!

21 januari 2022 om 11:32

Bayern wordt lastig met Goretzka en Kimmich daar. Zou toch naar een club gaan waar je wel uitzicht kan hebben op een basisplek.

21 januari 2022 om 11:51

@modricmagic Ik zie Goretzka daar langzaam de plek van muller innemen een stuk naar voren dus. Plus Kimmich net zoals Lahm op zijn oude dagen en Blind bij Ajax nu terug naar de back positie om vanuit daar voetballend vermogen toe te voegen. Ik zie voor Frenkie daar echt veel mogelijkheden bij deze dominant spelende club.

21 januari 2022 om 12:06

Muller kan nog een aantal jaar mee, is naar mate hij ouder wordt net als Lewandowski beter geworden. Dat Kimmich voor de Jong naar RB gaat is absoluut uitgesloten, dat is al vaker door Nagelsmann en Flick gezegd. Waarom? Omdat hij het tempo bepaald bij Bayern. Kimmich is een paar klasse beter dan De Jong waarom zou hij dan in hemelsnaam uitwijken. Wat heeft De jong laten zien dat hij Kimmich van de 6 positie moet verdrijven? Over Goretzka maar te zwijgen. Dat is in alles de modernste middenvelder op de velden in Europa. De Jong stond in de afgelopen 2 jaar 3x tegenover het Bayern middenveld en werd elke keer overklast. In de laatste wedstrijd zelfs door Musiala.

21 januari 2022 om 12:32

Zo makkelijk praten dit. De jong stond niet in zn eentje daar. Het was een superieur team tegen een amateur team.

21 januari 2022 om 12:33

Zo makkelijk praten dit. De jong stond niet in zn eentje daar. Het was een superieur team tegen een amateur team.

21 januari 2022 om 11:34

Het probleem is alleen dat ik op dit moment ook Nico beter acht dan Frenkie op 6. Hij brengt ook wat lengte mee. Ik hoop dat Frenkie zijn dip te boven komt.

21 januari 2022 om 11:38

Nico een 6? Je maakt een grapje. Die kerel is in geen enkel opzicht een 6. Die hoort gewoon meer naar voren te spelen.

21 januari 2022 om 11:41

Zijn voormalige Barcelona coach Garcia Pimienta is juist van mening dat Nico meer een 6 is geworden. Daar is hij ook voor klaargestoomd in het B team. Hij heeft alle kwaliteiten om een 6 te zijn. Hij draait makkelijk open en is moeilijk van de bal te krijgen.

21 januari 2022 om 13:34

Nico Gonzalez is in elk geval meer een 6 dan De Jong. Hij zal als een dolle stier achter zijn man aangaan als hij de bal verliest. Dat zie je De Jong niet doen.

21 januari 2022 om 12:18

Het probleem is dat Frenkie vaak wilt dribbelen of vertragen ipv snel door te passen. Onder Koeman was dat geoorloofd maar bij Xavi niet, die wilt 'echt' Barca spel spelen. Hij speelt Busi er oa om die reden niet uit op 6, daarnaast staat Busi positioneel altijd goed maar is de tegenstander eenmaal over zijn lijn met een omschakeling dan is Busi lost en dat schaad Barca enorm. Het is kiezen tussen 2 kwaden, Koeman dacht defensief en Xavi denkt offensief. Frenkie moet zijn game upsteppen anders zie ik hem snel verkassen.

21 januari 2022 om 12:46

Het probleem is niet dat hij niet op 6 speelt. Het probleem is dat hij in een enorme vorm dip zit. Frenkie heeft op verschillende posities vaker goede wedstrijden bij Barca gespeeld en hij maakte een tijdje zelfs veel goals en assists (voor een middenvelder). En hij heeft ook vaker op 6 gespeeld. Ook dit seizoen. Maar ook al speel je niet op je favoriete positie moet je een behoorlijke pass kunnen geven ipv onnodig gevaarlijk balverlies te lijden.

Frenkie zit wel erg in een dip zeg dit seizoen. Alles gaat fout. Zijn passing gisteren was echt drama. Denk echt dat een transfer naar een wat stabielere club hem echt beter zal gaan doen. Want dit Barcelona is alleen maar aan het zinken.

21 januari 2022 om 13:32

Barca is gewoon een matige ploeg momenteel voor maximaal de Spaanse subtop. Als je dan speelt tegen topclubs (zoals Real en Atletico beide in de beker), dan kan je dat gewoon verliezen. Sterker nog, ik kijk al op van het feit dat het tweemaal (pas) in de verlenging mis ging. Barca gaat nu relatief vroeg uit de beker, maar je speelt wel tegen een veel sterkere tegenstander. Dat kan gewoon gebeuren.

Ik zie al wat reacties dat Frenkie zo snel mogelijk moet verkassen, ik ben echter benieuwd welke clubs in de rij staan voor hem. Iedereen heeft in zijn tijd bij Ajax kunnen zien dat hij wel degelijk iets kan, maar het is wel duidelijk dat hij het bij Barca zelden heeft kunnen waarmaken. Ik lees weleens dat hij naar Bayern of City moet gaan, maar hebben die hebben toch geen type Frenkie nodig op dit moment? Volgens mij kan hij beter een stapje terug doen, naar een Arsenal bijvoorbeeld.

21 januari 2022 om 11:34

Elke club kan Frenkie de Jong gebruiken. Frenkie is namelijk een wereld top speler. Het is voor iedere club gunstig om deze speler voor een redelijk lage prijs op te pikken.

21 januari 2022 om 11:35

Frenkie heeft net bijgetekend. Die zal niet voor een lage prijs op te halen zijn.

21 januari 2022 om 11:39

Barcelona heeft toch geld nodig? Dus misschien moeten ze hem wel verkopen. Dan zal de prijs van Frenkie tusen de 30 en 50 miljoen liggen

21 januari 2022 om 11:43

Barcelona kreeg 30 miljoen voor Emerson. Voor 30 miljoen krijg je niet eens 1 been van Frenkie.

21 januari 2022 om 11:45

Als je op de positie van Frenkie al een speler hebt die voldoet, dan ga je toch niet deze gok nemen? Ik denk ook niet dat hij liever bij City of Bayern op de bank belandt dan dat hij bij Barca nog kans maakt op veel speeltijd.

21 januari 2022 om 11:46

Dat zal je denken, maar als Barcelona geld nodig hebt moeten ze met een lager bod akkoord gaan.

21 januari 2022 om 11:54

Voor minder dan 60 miljoen kan Barcelona hem niet laten gaan. Anders maakt de club een verlies.

21 januari 2022 om 11:59

Visca, Barca kreeg idd 30 miljoen voor hem, de betalende club is daar faliekant de mist mee in gegaan en Barca moet daar vooral nooit meer naar refereren.

21 januari 2022 om 12:12

Elke huis tuin en keukenvoetballer kost al 30 miljoen tegenwoordig.

21 januari 2022 om 13:29

Het gaat niet zozeer om de transfersom, het salaris zal het grote pijnpunt zijn. Niemand wil dat overnemen, en dus krijg je hetzelfde scenario als bij Griezmann, Coutinho en Dembele: de speler blijft nog jaren, misschien een verhuurbeurt hier of daar, totdat het contract zo kort is dat het overgebleven salaris voldoende is verminderd.

21 januari 2022 om 11:58

Ik zie hem graag komen, als hij een degelijke breker naast zich heeft staan kan het zomaar weer op gaan leven. Echter zie ik Arsenal op dit moment niet als een stapje terug tov Barca, maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Niet goed genoeg, zet hem bij city en hij zal leuk mee ballen maar hij zal niet bepalend zijn, en dat mag je wel verwachten als je zijn prijs in acht neemt. Geef mij maar Rodri en good old Fernandinho

Frenkie kan 1 niet voetballen in zijn kracht bij Barca en je ziet gewoon dat hij niet gelukkig is bij Barca, en dan ga je ook niet echt beter voetballen. Bij Ajax liep die altijd met een big smile over en het veld en ik vergeet nooit de vraag aan de scheids: Wel even blessuretijd rekenen hã©.het beste is om te vertrekken en weer het plezier terug vinden en ik denk dat dit bij Barca niet gaat lukken.

Frenkie is een fantastische middenvelder, de techniek en de slimheid. Nu alleen nog een club die hem goed gebruikt en spelers om hem heen die hem begrijpen. Ik denk dat Bayern wel een mooie club voor hem is, of Liverpool onder Klopp,

Zou perfect passen bij Man united. Helaas wilt hij zelf bij Barcelona blijven wegens het leven daar. Op zich wel zonde, hij kan een ster worden en net als robben zijn ware potentieel benutten.

21 januari 2022 om 11:38

Is United nou wel de juiste plek. Vele talenten van Martial tot aan Rashford kwamen en komen juist daar niet tot bloei.

Ik had wel gehoopt dat Xavi Busquets uit de basis ging halen, maar dat doet hij voorlopig nog niet want hij kent hem ook heel goed. Maar net daarom moet hij beseffen dat hij niet meer mee kan op dit niveau. Geef Frenkie het vertrouwen op zijn plaats, en dan bedoel ik niet een wedstrijdje of 2 maar het hele seizoen. Hoe slechter dan dit kan het worden? Het is een seizoen om te experimenteren, doe dat dan?? Maar neen, lekker blijven spelen met Pique, Alba en Busquets. En als kers op de taart Dani Alves terugbrengen. Valt me vies tegen tot dusver van Xavi. Maar goed, het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken.

Hij moet naar de Prem. Frenkie de jong is een van de beste voetballers als het gaat om onder druk een oplossing vinden. Probleem in de la liga voor hem is het enorm trage tempo.

21 januari 2022 om 11:44

Hij had gisteren helaas veel moeite met het tempo. Frenkie speelt te langzaam. Hij moet minder balverliefd zijn.

21 januari 2022 om 11:49

Barcelona moet Frenkie gewoon in zijn kracht laten spelen dat is het probleem!

21 januari 2022 om 12:02

Wat is zijn kracht dan? Leg uit

Als Barca-fan die zowat alle wedstrijden gevolgd heeft sinds de komst van Frenkie, hoop ik dat Frenkie ons niet verlaat.
Het word tijd om de trio Piqué, Alba en vooral Busquets zo snel mogelijk weg te stoppen en niet meer naar achter te kijken. Alle drie om verschillende redenen legendes maar het wordt tijd om verder te kijken.
Frenkie op 6, Balde laten groeien op de linkerflank (of wellicht Gaya) en in de zomer een goeie centrale halen voor achterin (hopelijk De Ligt).
Tot slot niets om je zorgen over te maken uiteraard deze partij. San Mames is altijd een zeer moeilijke stadion geweest voor ons. Ik geloof er nog steeds in dat deze lichting zeer speciaal is en alleen maar kan groeien. Visca el Barca

21 januari 2022 om 11:51

Ik maak me vooral zorgen ook over de richting die we op gaan. We speelden met Busquets, Alba en Pique. Die staan alle 3 altijd op de teamfoto in zo ongeveer elk dik verlies de laatste jaren. Pique vind ik nog wel toegevoegde waarde hebben naast Araujo als mentor. Alba en Busquets kunnen fysiek echt niet meer mee.

21 januari 2022 om 11:56

Je hebt gelijk. Piqué draait nog enigszins wel mee. Busquets en Alba daarentegen zijn totaal nutteloos. Alba 33 keer de bal verloren gister. Daarbij ook helemaal kapot gespeeld door Nico Williams. Busquets redt het helaas ook niet meer met zijn snelheid, veelste sloom voor het hedendaagse voetbal.
Laten we hopen dat Xavi ballen toont en zijn vrienden op de bank zet (en hopelijk zelfs verkoopt).

21 januari 2022 om 11:57

Overigens Alba nooit écht goed gevonden. Op zijn link met Messi na heeft hij vrij weinig te bieden anders dan zijn snelheid. Verdedigend en voorzetten zijn werkelijk belachelijk slecht.

21 januari 2022 om 13:28

Alba is aanvallend wel goed. Zonder Messi is hij zeker minder nuttig. Met Alba en Alves heb je 2 oudere aanvallend backs. De balans is dan zoek. Vroeger had je Abidal die als derde centrale verdediger functioneerde als Alves in de aanval trok.

Frenky blijft een goede voetballer maar dan moet hij ook goede voetballers om zich heen hebben en dat heeft hij zeker niet bij Barcelona.
Ik zou verkassen en lekker naar de PL gaan waar je meer vrijheid hebt

21 januari 2022 om 12:23

Lachwekkend. Pedri en Busquets zijn qua positiespel een klasse beter. Waar haal je die onzin vandaan? In wat is Frenkie voetballend beter dan die 2?

Frenkie moet de eer aan zichzelf houden
en ervoor zorgen dat hij zo snel mogelijk kan vertrekken bij Barcelona

hoe langer hij daar blijft hoe verder hij in een dal zal komen

bij Barcelona helaas niet geworden wat er verwacht werd
maar is geen schande

benieuwd welke clubs er in de rij staan
om hem een nieuwe kans aan te bieden

21 januari 2022 om 13:32

Als Frenkie een salaris van 7-8 miljoen accepteert, dan staan de clubs in de rij. Als hij aan zijn huidige 20 miljoen vasthoudt, dan komt er niemand.

21 januari 2022 om 13:36

Haha, zijn huidige 20? Hij is begonnen met 10 miljoen met bonussen tot max 6 (dus 16) in zijn orginele contract. En daar is dus al een deel van ingeleverd de laatste 2 jaar.

21 januari 2022 om 14:06

Dat is netto, ik heb het over bruto. En van wat ik heb begrepen is dit ingeleverde salaris doorgeschoven naar de latere jaren, wat m nog duurder maakt. Als hij werkelijk op 10 miljoen bruto zou zitten, dan was hij allang verkocht natuurlijk.

21 januari 2022 om 14:59

Wat is dat nou voor een berredenering: als hij minder zou verdienen zou hij eerder verkocht worden? Barca zit toch juist te azen op spelers die niet zoveel (willen) verdienen? Lijkt me dat hij met een minder salaris juist helemaal niet moet worden verkocht.

21 januari 2022 om 15:09

Als hij minder verdiende, dan kon Barcelona nog een flinke transfersom voor hem vangen, en dat kunnen ze goed gebruiken.

Als Frenkie vasthoudt aan zijn huidige salaris, wie wil hem dan hebben?

Het zinkende schip met Xavi als kapitein zo snel mogelijk verlaten. Dit elftal is gewoon niet goed genoeg.

Barca is een zinkend schip, een club zonder enige empathie, tijd om de club failliet te verklaren en op te doeken!!

De smoesjes zijn op. Het grappige is dat men nu doet alsof hij nooit lager op het veld de bal krijgt. Lachwekkend. Daar doet hij er ook niks mee momenteel. Dan de grap dat de 6 zijn positie is terwijl hij zelf aangeeft liever op 1 van de half posities te staan. Of verwachten jullie dat hij op die positie geen risicovolle ballen moet geven? Zijn creatieve brein is te beperkt. Je ziet dat Pedri, Busquets en Nico zich altijd uit lastige situaties redden dmv slimmigheden. Bij Frenkie gaat dit vaak fout of hij kiest voor de simpele weg terug. Dat irriteert! Zijn eenzijdige spel breekt hem momenteel op. Het is breed de flanken inspelen of terug. Daar red je het niet mee. Ligt niet aan de club waar hij speelt want ook bij City of Bayern nemen ze daar geen genoegen mee.

Frenky is een goede voetballer, net als Pogba en Griezmann en Isco en Donny en Hakim en Foden en Havetz etc

21 januari 2022 om 12:44

Ik vind dat er toch een wereld van verschil zit tussen Frenky en Donny. Frenky kan het spel maken, dat is iets was Donny totaal niet kan.

21 januari 2022 om 13:38

Een 6 vergelijken met een 10, een 9 en een back. Frenki speelt op 6 voor de verdediging en is er voor de passing. Donny is een 10 en speelt praktisch achter de spitsen. Griezmann is een (centrum)spits. En Hakim is een rechtsback (of we moeten het over iemand anders hebben). Al die posities hebben andere kwaliteiten.

22 januari 2022 om 11:36

Daar heb je wel gelijk in, maar Donny heft gewoon heel weinig kwaliteiten en is heel erg afhankelijk van de spelers om hem heen. Frenky is wel een speler die het team echt beter kan maken en is een veel groter talent (hoewel hij de leeftijd van talent wel voorbij is) dan Donny. Donny is een Klaassen of Siem de Jong. Heel belangrijk bij Ajax, maar daar buiten valt het heel erg tegen.

Wat ik aan dit soort discussies over frenkie nooit begrijp is waarom nooit wordt belicht dat hij echt extreem veel minuten heeft gemaakt, zelfs als je het vergelijkt met absolute topspelers. Als je lichaam dusdanig wordt overbelast over een lange periode is het logisch dat je met vormdipjes te maken gaat krijgen.
Het naar mijn mening typerend dat mensen aannemen dat hij het niveau niet heeft of maar een keer heeft gepiekt. Het is naar mijn optiek eerder andersom, hij heeft een dusdanig hoog niveau dat hij consequent wordt overbelast door barcelona. Als je dan nog niet wordt gewaardeerd kun je misschien maar beter vertrekken

21 januari 2022 om 12:47

Ondanks dat ik het met je eens ben dat hij te veel speelt, vind ik ook wel dat je wel meer van hem mag verwachten. Echter is Frenky (ook in de tijd bij Ajax) heel erg afhankelijk wat er mijn zijn voor assist gedaan wordt. Als hij beslissender zou zijn met assists en doelpunten zou zijn toegevoegde waarde veel hoger zijn. Nu geeft hij de bal af en hoopt hij dat iemand anders er iets goeds mee doet. Als het elftal dan niet draait, wordt de rol van Frenky ook anders.

Laten we nu eens stoppen met te zeggen dat ie bij Ajax boven zichzelf uitsteeg. Dat kan namelijk niet. Je kunt wel het onmogelijk geachte presteren, nooit het onmogelijke. Dat is een contradictie namelijk.
De Jong werd door Barcelona gekocht voor de positie van Busquets en al snel linksbuiten gezet. Barca heeft met hem dezelfde fout gemaakt als met Griezmann: kopen zonder te weten waar je hem neer gaat zetten en hem dan maar laten zwemmen. Vergeet niet dat ie heel veel lof heeft gehad van de pers in het begin. Hij heeft echt wel de juiste kwaliteiten. Maar jongens, in dit Barcelona kan je niets. Eigenlijk was het altijd als volgt: iedereen doet tiki-taka en speelt de tegenstander dol, niemand werd echt gevaarlijk. Daarna gaf je of de bal meteen aan Messi, die deed er wat geniaals mee, of je gaf hem aan Iniesta of Xavi die vervolgens de bal aan Messi gaven en die deed er wat geniaals mee. Heel gechargeerd dit, maar waar het op neerkomt is: zonder Messi stelt Barcelona niets voor en doet iedere speler maar wat. Hoe vaak zie je Frenkie niet om zich heen kijken, geen ruimte om te excelleren? Frenkie is een speler die de ruimtes beloopt en dribbelt, maar toch geen speler die in de drukte tien man uitkapt? Ideaal voor de snelle omschakeling wellicht, maar niet voor een matig elftal als Barcelona dat uberhaupt geen plan heeft om ruimte te creëren.

Die Spaanse kranten neem ik sowieso niet serieus. als Frenkie de volgende wedstrijd 1 Goal maakt. en zorgt voor 2 assists. dan is Frenkie ineens weer de grote man bij Barca en willen ze dat Frenkie voor 10 jaar bijtekend.

Heerlijke tegenstrijdigheid binnen Barca. Aan de ene kant is iedereen altijd o zo bewust van het feit dat Barca momenteel geen wereldploeg heeft. Men roept altijd dat we geen kampioenschap e.d. hoeven te verwachten van Barca en dat ze waarschijnlijk ook moeite gaan hebben in de champions league.

En zodra je dan verliest tegen de topploegen (atletico en Real) op (naar mijn idee) een vrij goede manier (tweemaal na verlenging) fakkelen we ze helemaal af. Face it, je bent gewoon niet meer zo goed dat jeje kan meten met die toppers.

21 januari 2022 om 13:33

Ze verloren niet tegen Atletico, maar Athletic Club de Bilbao

21 januari 2022 om 13:43

oooo, en zoals altijd ben ik weer helemaal niet correct op de hoogte :D.

21 januari 2022 om 13:44

Die shirtjes lijken ook zo op elkaar

Ik denk dat geen speler in in dit Barca fijn speelt. Barca is afgeraakt tot een subtopper in Spanje. Snel wegwezen een naar een club waar je wel op de juist positie wordt gezet.

Frenkie moeten ze gewoon op 6 laten spelen. Snel naar een club waar hij dat wel kan!

De beste spelers presteren onder extreme druk, en die druk is bij barca toch wel anders dan bij Ajax en daarom valt Frenkie door de mand.
Hij voetbalt leuk mee maar daar is die niet voor gehaald hij moest bepalend worden in zijn spel helaas voor hem is dat niet gelukt. Toen Messi er nog speelde werd er nog wel eens gewonnen dan krijg je automatisch minder kritiek, maar het is nu wel pijnlijk dat het lijkt dat Gavi en Pedri de voorkeur krijgen boven Frenkie.

Kijk eens aan... zijn houding niet optimaal, geirriteerd, twee keer balverlies. En volgende week is hij weer de aankoop van de eeuw als ie een steekbal geeft of een doelpunt maakt. Die Spaanse media zijn nog manischer dan Valentijn Driessen, die in dit licht bijna een betrouwbare onderzoeksjournalist lijkt. Zou gewoon inrukken als ik Frenkie de Jong was. Die jongen kan absoluut slagen in de top, maar beter gaat hij dan ook naar een echte topclub en blijft-ie niet langer in een aanmodderend prutteam bij een club die elke week zijn eigen soapaflevering creeert. Ik zou hem graag bij Bayern Muenchen of Liverpool zien en hoewel ik het niet graag zeg zou hij ook bij Chelsea en Manchester City goed renderen.

Ik denk dat frenkie stiekem aan de alcohol zit. Ze gezicht zag er zo vreemd uit en ze houding was heel raar.

Ik vind het helemaal niet gek dat die jongen nu een dip heeft. In de afgelopen 3,5 jaar heeft hij 207 officiële wedstrijden gespeeld. Dat komt neer op bijna 60 per jaar, waarin hij bovendien gemiddeld ruim 83 minuten per wedstrijd speelde. Dat is niet normaal. Je kunt niet van een speler verlangen dat hij dat tempo jaar na jaar vol blijft houden en elke keer weer een topprestatie levert.

Hier was voor gewaarschuwd. Frenkie heeft simpelweg teveel speelminuten gemaakt de afgelopen seizoenen.

Barca moet echt geduld hebben. Ze zijn gewoon een middelmatige ploeg in de financiele problemen.
Natuurlijk kan de verkoop van de Jong een financiele boost geven, maar je levert hoe dan ook een klasse speler daarvoor in.

Alba had het zichtbaar zwaar en zit op zijn retour.

Barca heeft een keuze: schoon schip maken en herstarten of 4 cruciale spelers aanwijzen en daar omheen het elftal verder bouwen.

Voor Frenkie zijn er genoeg clubs waar hij prima terecht kan, maar zou het wel jammer vinden aangezien de speelstijl van Barcelona prima bij hem past.

Bayern, sla je slag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

260 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Laatste balcontact Traoré in Camp Nou tekenend voor spel van Barcelona

Villarreal heeft zich zondagavond op bezoek bij Barcelona verzekerd van een ticket voor de Conference League. De ploeg van Xavi maakte tijdens de laatste speelronde van LaLiga in het eigen Camp...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren