‘Fiorentina krijgt bod van 35 miljoen én man van 35 miljoen op Vlahovic’

Vrijdag, 21 januari 2022 om 11:37Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:45

Juventus heeft een eerste bod op Dusan Vlahovic uitgebracht, zo meldt la Gazzetta dello Sport. De 21-jarige spits van Fiorentina moet de nieuwe aanvalsleider van de ploeg van trainer Massimiliano Allegri worden. La Viola bevestigen bij monde van directeur Joe Barone dat ze Vlahovic graag in januari willen verkopen, maar de aanvaller ziet zelf vooralsnog meer in een vertrek in de zomer.

Vlahovic scoort dit seizoen voor Fiorentina aan de lopende band. In 24 wedstrijden was hij tot nog toe goed voor 20 treffers, wat hem concrete interesse van onder andere Arsenal opleverde. De spits stond ook al enige tijd in de belangstelling van Juventus en la Vecchia Signora heeft volgens la Gazzetta dello Sport nu een eerste bod gedaan. Juventus zou een bod van 35 miljoen plus Dejan Kulusevski hebben uitgebracht. De aanvaller speelt sinds januari 2020 voor Juventus, dat hem destijds voor 35 miljoen overnam van Atalanta.

De vraagprijs van Fiorentina ligt echter tussen de 75 en 80 miljoen, waardoor het nog maar de vraag is of beide clubs tot een akkoord weten te komen. Sky Italia meldde eerder deze week al dat de voorkeur van Vlahovic uitgaat naar een zomers vertrek. De spits beschikt nog over een contract tot medio 2023, dat hij weigert te verlengen. Fiorentina-directeur Barone eiste onlangs al duidelijk van zijn sterspeler en vroeg hem om ofwel een contractverlenging te tekenen of te vertrekken.

Mocht Juventus standvastig zijn en jacht blijven maken op Vlahovic, dan krijgt het stevige concurrentie van Arsenal. The Gunners willen de Servische spits ook graag deze maand inlijven, maar over een eerder vermeend akkoord is volgens Barone geen sprake. “Sommige Engelse clubs hebben contact gelegd, maar er is nog geen overeenstemming. We staan ??wel open voor verkoop”, vertelt de directeur tegenover de Italiaanse krant la Nazione.

Vlahovic maakte maandagavond opnieuw grote indruk door tegen Genoa (6-0 winst) na een fantastische aanname koelbloedig af te ronden. De spits zaaide enige verwarring door vervolgens zijn excuses aan te bieden aan het publiek voor een gemiste penalty even daarvoor. Arsenal-fans legden dat op Twitter massaal uit als een afscheidsgroet, maar dat was het dus niet. Vlahovic heeft er dus geen problemen mee om het seizoen bij la Viola af te maken. Fiorentina staat momenteel zesde in de Seria A met 35 punten uit 21 duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door barmitswa)

Dat gaat Fiorentina natuurlijk nooit doen. Dit is een supertalent die de potentie heeft de absolute wereldtop te gaan halen

21 januari 2022 om 11:42

Hij tekent niet bij dus zal verkocht worden.

21 januari 2022 om 12:00

Het gaat er ook niet om dat ze hem absoluut niet moge verkopen. Het gaat erom dat ze hem voor veel meer kunnen verkopen dan 35 + kulusewski. Beter 90 miljoen uit Engeland vangen om vervolgens spelers te halen die je zelf graag wilt ipv wie Juve kwijt wil.

21 januari 2022 om 13:24

Dat is leuk en aardig Siepie, maar uiteindelijk bepaalt de speler waar die naartoe gaat. Fiorentina kan wel liever 80 miljoen uit Engeland ontvangen, maar als Vlahovic zijn zinnen heeft gezet op Juventus gaan die natuurlijk nooit hetzelfde bieden.

21 januari 2022 om 14:37

Slechts tot op zekere hoogte. Fiorentina hoeft hem niet te verkopen en ik zou hem al helemaal niet aan juve verkopen. Dan krijgt je er of brandhout voor terug of ze betalen via een regeling waardoor je in 2040 eindelijk je geld binnen hebt.

21 januari 2022 om 15:03

"fiorentina hoeft hem niet te verkopen..."

Nee ze zullen vast liever hun beste speler - die tevens het grootste kapitaal vertegenwoordigd - gratis de deur uit laten wandelen.

21 januari 2022 om 15:59

Als Juve een belabberde aanbieding doet, is dat zeker een optie ja. Ze kunnen volgend jaar voor het eerst sinds 6 jaar europa in. Uiteindelijk zie ik hem wel verkocht worden, maar wel voor een hoger bedrag dan Juve kan betalen.

21 januari 2022 om 11:44

Bernardeshi en chiesa, toch kinderen van het huis gingen ook nooit aan juve verkocht worden, en kijk

21 januari 2022 om 11:49

@barmitswa: maar toch niet voor 35 miljoen, terwijl er een Engels bod van Arsenal van 70 miljoen op tafel ligt?

21 januari 2022 om 11:56

Maar hij wilt niet naar Arsenal.

21 januari 2022 om 11:57

berbardeshi was 40, chiesa via een huurconstructie van 2 jaar alles bij mekaar 60.

het bod nu is niet 35, maar 35+kulusevski.

ik zeg niet dat fiorentina hiermee akkoord gaat maar blijkbaar verlangt vlahovic zelf vooral juventus en heeft weinig interesse in de premier league.dan zal fiorentina weinig keuze hebben om onderhandelingen me juve te overwegen als die beslist om te blijven en niet te verlengen willen ze er nog geld voor krijgen.
het is niet omdat de clubs het eens zijn dat de speler zn zegen geeft.

21 januari 2022 om 12:04

Nee, ik snap dat hij geen interesse heeft in Arsenal en een voorkeur heeft voor Juventus.

Maar kan me alleen niet inbeelden dat Fiorentina een bod van 35 miljoen accepteert (+ speler) en daarnaast is het nog maar te bezien of Kulusevski zelf zin heeft in een stap naar Fiorentina.

21 januari 2022 om 12:24

Wie zegt dan dat hij geen trek heeft in de Premier League? Enige dat ik gehoord heb is dat hij de Champions League in wil volgend seizoen. En dan moet je vooralsnog ook nog niet bij Juve zijn. Arsenal ook niet, maar goed.

21 januari 2022 om 12:02

kijk naar Locatelli, die na een goed EK ook voor een klein bedrag is gekocht door juve. en 35M + Kulusevski is een prima bod.

21 januari 2022 om 14:42

35+ Kulusevski is toch een verschrikkelijk slecht bod voor Juve? Waarom zouden ze in godsnaam een talent als Kulusevski wegsturen terwijl de hele selectie vol zit met matige, overbetaalde en oude spelers. Deze deal belichaamt het slechte beleid de afgelopen jaren bij Juve.

21 januari 2022 om 22:04

@BR-7
in tegenstelling tot vele juve fans ben ik wel een Kulu fan.wat onstabiele prestaties maar een zeer interessant potentieel.maar eerlijk is eerlijk, die is op dit moment absoluut geen onvervangbare speler voor juve.als je dan voor hem een van de beste goalscoorders van heel europa, van exact dezelfde leeftijd kan krijgen, iemand met het poteniteel een va nde beste spitsen te zijn voor het komende decennium dan lijkt dat toch niet zo'n slechte gok.een wisselvallige inconsistente kulu voor een scorings machine als vlahovic voor relatieve peanuts....

21 januari 2022 om 12:21

Opzicht is Vlahovic een prima talent, maar we moeten ook geen al te hoge verwachtingen hebben van deze Vlahovic. Het is een prima spits, maar niet meer dan dat. Het is geen Lwandowski, Haaland, Kane of Benzema die je binnen haalt. Ook niet in potentie.

Vlahovic heeft weliswaar vanaf seizoen 2020/21 t/m het heden in 63 officiële wedstrijden liefst 40 keer gescoord, maar 9 van deze goals waren penalty's, wat neerkomt dat liefst 22,5 procent van alle doelpunten die Vlahovic heeft gescoord. Bijna 1 op 4 dus. Zo mega indrukwekkend is de doelpunten moyenne van Vlahovic dus ook weer niet. Björn Vleminckx werd topscoorder van de Eredivisie bij een degradatie club, maar faalde hopeloos toen hij een stapje hogerop ging. Nu zeg ik niet dat dit bij Vlahovic ook gaat gebeuren, maar je moet ook niet gek van opkijken als dit een kat in de zak wordt, hoewel ik dit niet zo'n hele grote kans toegedicht.

21 januari 2022 om 12:25

Vleminckx is wel weer een hele radicale vergelijking. Ik denk eerder aan Jović, ook een Serviër die een geweldig seizoen had in een grote competitie en vervolgens door de mand viel.

21 januari 2022 om 12:29

Jij bent net een herhaling van een saai, doelpuntloos gelijkspel tussen ploegen die nergens meer voor spelen.

21 januari 2022 om 12:38

Zermatt, onderbouw ook eens waarom je denkt dat Vlahovic niet op het niveau van die andere spitsen kan komen, ik ben wel benieuwd naar de redenering.

En niet aankomen met een stukje gekopieerde tekst dan he

21 januari 2022 om 12:44

Zermatt, precies dezelfde reactie had je een paar dagen terug onder een andere artikel. Heb je toen gekopieerd in de hoop het nog een keer onder een andere artikel te plaatsen? Gewoon al die tijd ergens bewaard?

21 januari 2022 om 14:03

Ach , we weten allemaal dat Zermatt niet meer gaat reageren... tot hij bij het volgende Vlahovic artikel weer eens dezelfde lap tekst gaat plakken...

Blijft wel hilarisch hoe hij zichzelf in deze tekst tegenspreekt:-) In het begin van zijn betoog geeft hij allerlei redenen waarom Vlahovic geen topspits is om af te sluiten dat de kans toch niet groot is dat deze jongen het niet gaat maken...

En dan blijft hij diezelfde tekst domweg 'copy - pasten'

21 januari 2022 om 14:17

goed laten we zn penalty's niet mee rekenen ( de andere opgenoemde spitsen nemen ook penalty's,maar goed)
dan zit ie nog altijd aan 31 doelpunten op 63 wedstrijden, 1 op 2 dus.en dat voor een 21 jarige die bvij god betert fiorentina speelt.
iets wat je totaal maar dan ook toaal uit jouw vergelijking haalt.
fiorentina speelde de laatste jaren i nde bodem van de serie a, zelfs moeite voor behoud bij tijden.
die knul heeft niet de aanvoer van een haaland benzema of mbappe laat staan lewadowski.

dus ja voor zon' leeftijd bij zo'n club in deze leag zijn dat echt zeer zeer indrukwekkende nrs toch wel.

als je veel 21 jarigen kent die in vergelijkbare omstandigheden mooiere cijfers voorleggen, hoor ik graag dat lijste van je

21 januari 2022 om 13:01

Inderdaad. Vlahovic doet er goed aan om naar chelsea te gaan. Die hebben nu een spits lopen die geen bal kan aannemen maar wel een grote mond heeft. Ik zie het gebeuren.

21 januari 2022 om 13:02

Hey

Vlahovic zou onze prioriteit moeten zijn. Kulisevski en 35 miljoen gaat Fiore natuurlijk nooit accepteren. Ons middenveld wordt volgend jaar hopelijk versterkt met eigen spelers, Fagioli, Ranocchia en Rovella doen het alle drie goed. Daarnaast is Miretti een van onze grootste talenten in de Primavera. Hopelijk vindt Allegri plek voor zeker twee van deze spelers.

21 januari 2022 om 11:48

Het zou wel een interessante optie kunnen zijn voor Juventus om wat ‘brandhout’ aan te bieden naast het geldbedrag want ik denk niet dat Juventus financieel een miljoen of 70 zal kunnen neertellen zonder substantiële verkopen. Kulusevski en iemand als Bernardeschi misschien in de deal betrekken? Dat moeten die twee dan ook wel zelf willen natuurlijk.

21 januari 2022 om 12:29

Stond vanochtend ook in de Italiaanse kranten dat Juve haar salarishuis wil inperken met 15% dus er moeten sowieso spelers weg. Daarnaast willen ze Bernardeschi, De Sciglio, Cuadrado en Dybala verlengen met een loonsverlaging.

21 januari 2022 om 12:05

dat weet ik nog niet of Fiorentina dat niet doet, ik vind het een prima bod. het is niet zo dat clubs in deze tijd met geld smijten. en Vlahovic heeft niet de intentie om bij te tekenen

voetbalzone is nogal laat van de partij want heel de italiaanse media,niet enkel la Gazzetta dello Sport is hier vanochtend over ontploft.dus zal er wel iets van aan zijn.
tuurlijk is er ee ngroot verschil tussen een bod doen en ene speler daadwerklijk binnenhalen.
zou een waanzinnige stunt zijn van juve mochte nze hem aan deze voorwaarden landen, maar lijkt me gek dat fiorentina dit zou aanvaarden. wat wel help is dat vlahovic blijkbaar enkel naar juve wilt,wat fiorentina wel onder druk zet.

juve grootste probleem is en blijft nog steeds het middenveld. maar een vlahovic vooraan ipv ene moratta dat zal zeker toch ook al wel een pak punten schelen.
anyway hoe dan ook, is nog steeds maar een bod.en bij lange geen gedane transfer

Ja hoor. Een bod van Arsenal van 70 miljoen + Torreira en dan komt Juve, een aartsrivaal van Fiorentina, met een lachwekkend bod van 35 miljoen + Kulusevski... Heel geloofwaardig.

Mij lijkt het dat Vlahovic tot de zomer bij Fiorentina blijft.

21 januari 2022 om 11:48

wat je mist in de saga is dat vlahovic een uitgespeproken voorkeur heeft voor juve, wat een hele dynamiek en dimensie krijgt aan een onderhandelingstafel.

ook word nergens verteld dat er een akkoord is of zo. dit is slechts een bod om onderhandelingen mee te openen, toch niet zo'n vreemd nieuws? fiorentina kan gewoon neen zeggen.
maar aangezien vlahiovic geen wens heeft voor premier league en zn contract afloopt zal fiorentina sowiso zelfs over dit bod eens goed moeten nadenken of ze verlizen hem gratis op termijn.

21 januari 2022 om 11:49

Waar heb je gelezen dat Vlahovic niet naar de PL wil?

21 januari 2022 om 11:56

@bar: zoals hierboven ook vermeld... kan allemaal zijn maar ik geloof niet dat Fiorentina een bod van 35 miljoen gaat aanvaarden, terwijl er een bod van 70 milljoen op tafel ligt?

Neem daarbij de geschiedenis tussen Fiorentina en Juventus op gebied van transfers en ik kan me niet voorstellen dat Fiorentina dit bod zal aanvaarden.

Daarnaast denk ik ook gewoon dat Vlahovic tot zomer bij Fiorentina blijft.

21 januari 2022 om 12:00

italiaanse media, mijn beste. ik kan jou garanderen dat VZ niet de beste en meest complete bron is om serie a te volgen

21 januari 2022 om 12:02

zoals ook hierboven vermeld het is 35+ kulusevski een zeer talentvolle aanvallende speler die ze goed kunne ngebruiken. ook zeg ik nergens dat ze dit aanvaarden. maaar dat maakt niet dat dit bod automatisch een verzonnen verhaal is

21 januari 2022 om 12:02

@bar: haha, daar zijn we het zeker over eens (edit: dat VZ niet de beste bron is)

21 januari 2022 om 12:19

Ik heb wel gelezen dat hij Tottenham en/of Arsenal geen bestemming vind. Ik denk echt dat Vlahovic naar grotere club wil dan The Spurs en Arsenal..

21 januari 2022 om 12:19

Barmitswa, dat vz niet de beste bron is kan ik jou absoluut de hand over schudden, vz is dan ook niet meer dan een kopiëren-plakken website. Alleen heb ik zelf ook nog niets gelezen waaruit zou blijken dat hij niet naar Engeland wil. Kan natuurlijk zo zijn, heb het alleen nog nergens voorbij zien komen.

21 januari 2022 om 14:41

Kulusevski speelt toch het liefst vanaf links? Daar hebben ze deze winter al ikoné voor gehaald, dus voor Fiorentina is dit niet interessant. Op links hebben ze vorige zomer voor een record bedrag Gonzalez gehaald dus ook daar hebben ze niemand nodig.

Kan me wel iets herinneren over dat hij ook als 10 kan spelen, maar lijkt me niet zijn beste positie. Denk dus dat fiore dit helemaal niet ziet zitten.

21 januari 2022 om 11:49

Mij ook jammer genoeg, want dan denk ik dat wij niet zoveel kans meer op hem maken. Aan de andere kant heb je de afgelopen dagen niets meer hierover gehoord en ook geen geruchten over een andere spits naar Arsenal, dus nog niet alle hoop is weg.

It's the hope that kills you.

Gister had ik juist gelezen dat Vlahovic gratis wou vertrekken naar Juve in de zomer van 2023? Het schijnt dat Arsenal wel rond is met Fiorentina maar dat Vlahovic en de agent het tegenhouden. Ik verwacht dat hij in de zomer vertrekt.Zou liever wachten tot de zomer om Vlahovic te halen, als het al überhaupt mogelijk is. De situatie rond Moise Kean is onzeker (moeten we hem overnemen of niet? Hoop toch van niet?). De situatie Dybala gaat ook gewoon tot de zomer dooretteren. En dan zijn er nog andere grote lastenposten als Rabiot. Er is totaal geen overzicht op het moment of er de financiã«le ruimte is om Vlahovic te halen en te behouden.

Vlahovic is natuurlijk wel een grote opwaardering t.o.v. Morata. Een type van Persie. Gezien het totaal gebrek aan doelpunten dit jaar toch wel hoog nodig, zelfs in acht genomen dat het middenveld een complete zooi is.

21 januari 2022 om 12:07

Kean is een prefecte stand in voor Vlahovic toch? Zou als Juventus zijnde vooral Morata lozen

21 januari 2022 om 12:53

Volgens mij was er een (verplichte) optie tot koop op Kean ter waarde van 30 tot 40 miljoen euro. Voor een druistige stand-in vind ik dat nogal veel geld.
Zoals hier beneden aangegeven, was Kean een paniekaankoop.

21 januari 2022 om 12:07

ik hoop ook niet dat kean blijft, was een echte paniekaankoop. Rabiot ook zo snel mogelijk slijten

Met Vlahovic Chiesa en Dybala heeftJuventus in potentie het beste aanvalstrio ter wereld

21 januari 2022 om 12:36

Dybala's contract verloopt over 5 maand en het water zit blijkbaar diep tussen 2 partijen,chiesa heeft zn kruisbanden afgescheurd en is altijd te bezien of spelers terug de oude worden na zo'n blessure, en vlahovic is alles behalve een gedane deal...

ik zou nog altijd zeer voorzichtig zijn met beginne ndromen

21 januari 2022 om 13:44

Als we toch wat roepen, wil ik ook wat heren introduceren: Mane-Firmino/Jota-Salah, Sane-Lewa-Gnabry/Coman, Neymar-Mbappe-Messi, en omdat je Vlahovic er bij hebt gerekend, hier ook een toekomstig trio: Vini-Benzema-Mbappe. Naar mijn mening zeker gelijkwaardig, al dan niet beter/completer dan Vlahovic-Chiesa-Dybala

21 januari 2022 om 14:35

Tenzij Real Madrid mbappe en haaland haalt

Fiorentina had al aangegeven dat als Juve voor hem komt ze het gelijk al in de prullenbak gooien, maar ja hadden ze al eerder gezegd met Chiesa en die andere, maar zie hem nog wel tot de zomer daar blijven en ik zou wachten tot er een betere club komt dan Juve of Arsenal.

Mocht lewandowski bayern verlaten dan zie ik Vlahovic wel richting München vertrekken.

Wat hoop ik toch dat hij niet in de serie a blijft spelen. Mooi naar de Pl gaan en laten zien wat je kan ik de sterkste competitie!

Ik heb de hoop al opgegeven dat hij naar Arsenal komt. Juventus steelt opnieuw een flinke transferbedrag van een kleine club net als bij Locatelli.
Natuurlijk zijn de spelers uiteindelijk de eindverantwoordelijke maar zo kunnen de kleine clubs geen stappen maken als ze ieder keer naar Juventus voor een klein bedrag weggaan, iets wat je ook bij Bayern ziet.

Vlahovic kan het beste naar chelsea komen. Ze hebben nu een spits die geen bal kan aannemen maar wel heel stoer doet . Vlahovic zou een goede vervanger zijn denk ik.

21 januari 2022 om 14:05

Ah, de volgende spits op het spitsenkerkhof Chelsea... Na de 175 miljoen voor Werner / Lukaku, kan er wel nog eens 70 miljoen bij voor Vlahovic natuurlijk.

Ik denk ook niet dat hij naar Arsenal komt, helaas. Maar met dit bod gaat hij never nooit ever naar Fiorentina.
Je moet sowieso maar naar Juventus willen tegenwoordig. Zowat het gehele middenveld is brandhout daar, op Locatelli na.
De aanval lopen wel 2 goede spelers met Dybala en Chiesa, waarvan nog maar moet blijken of de eerste gaat verlengen.

Achterin loopt met de Ligt een aardig goede CV die nog jong is, maar Bonucci en Chiellini zijn ook aardig op leeftijd. Cuadrado en Sandro zijn matige backs, waarvan je het Cuadrado niet eens kan verwijten, omdat die altijd aanvaller/middenvelder was.

Daarnaast moet je nog maar inzien of Kulusevski uberhaupt zin heeft om naar Fiorentina te gaan? Hij kan volgens mij wel betere clubs krijgen dan Fiorentina, met alle respect.

Zelfs Arsenal had interesse in Kulusevski.

Daarnaast denk ik dat ze nog liever 60 a 70 miljoen + Torreira accepteren vanuit Arsenal. Immers is Vlahovic dan niet bij een ''concurrent'' aan de gang, daarnaast krijgen ze meer cash (ook meer direct) en hebben ze de speler die ze graag willen overnemen, ''gratis'' erbij en voor vast.

21 januari 2022 om 17:51

Als Vlahovic enkel naar Juve wilt, dan zal Fiorentina wel mee moeten werken. Ze willen sowieso wat aan hem verdienen en dat gaat niet als hij gratis de deur uit loopt in 2023.

Dejan Kulusevski is wel een hele talentvolle speler.
Die in de deal betrekken is het zo'n slecht idee nog niet. Fiorentina kan aan hem een hoop plezier beleven.

Vlahovic is niet meer houdbaar voor een club als Fiorentina. Alle topclubs zitten achter hem aan.
Beter nu eieren voor je geld kiezen als dat je straks toch iets onverwachts gebeurt.

Zou de prijs nog wat op proberen te krikken naar 45 + Kulusevski

De baas van Fiorentina heeft dit verhaal ontkracht. Juventus heeft geen bod gedaan. Hij gaf wel aan dat ze bereid zijn Vlahovic te verkopen en dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met Engelse club(s), maar dat zowel de zaakwaarnemer als Vlahovic zelf hier niet aan mee hebben gedaan. Voor als nog geeft Vlahovic geen duidelijkheid aan Fiorentina over wat hij wilt, terwijl Fiorentina wel duidelijkheid wilt hebben. Wel vaag dat Vlahovic ook geen duidelijkheid geeft aan Fiorentina zelf.Geruchten zeggen dat hij het liefst tot de zomer bij Fiorentina wilt blijven. Dus clubs maken alleen kans als ze Vlahovic weten te overtuigen. Dit gaat echter lastig als ze geen reactie geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1065 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Álvaro MorataAanvaller359
D. VlahovićAanvaller157
Kaio JorgeAanvaller90
M. PerinKeeper50
C. PinsoglioKeeper10
M. RainaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren