Sydney van Hooijdonk maakt het seizoen af bij sc Heerenveen

Dinsdag, 25 januari 2022 om 16:10 • Laatste update: 16:12

Sydney van Hooijdonk keert terug in Nederland. SC Heerenveen meldt dinsdag namelijk dat de 21-jarige aanvaller op huurbasis het seizoen afmaakt in het Abe Lenstra Stadion. Van Hooijdonk blijft eigendom van Bologna, dat hem de komende maanden dus in Nederland stalt. Over een eventuele koopoptie worden geen mededelingen gedaan. Hij sluit gelijk aan bij de A-selectie van de club waar maandag hoofdtrainer Johnny Jansen per direct werd ontslagen.

"Het is geen geheim dat we al langere tijd op zoek waren naar een spits", reageert technisch directeur Ferry de Haan op de website van Heerenveen. "Met de komst van Sydney krijgen we voorin meer keuzes. Hij is ijverig, goed in de zestien en beschikt over een behoorlijk goede vrije trap. Het is de bedoeling dat hij hier de concurrentie aangaat in de jacht op zoveel mogelijk speelminuten."

Van Hooijdonk had afgelopen zomer al de overstap van NAC Breda naar Heerenveen kunnen maken, maar hij gaf destijds de voorkeur aan een transfer naar Bologna. In Italië kwam hij het afgelopen halfjaar weinig aan spelen toe: Van Hooijdonk speelde in de eerste seizoenshelft 39 minuten, verspreid over 5 officiële wedstrijden. De spits behoorde weliswaar steevast tot wedstrijdselectie van Bologna, maar kwam slechts vijf keer als invaller binnen de lijn en kwam tijdens die optredens niet tot scoren.

Desondanks wilde Bologna hem eigenlijk niet verhuren. “Terwijl ik dat zelf wel graag wilde. In samenspraak met Bologna is nu afgesproken dat ik toch word verhuurd. De komende weken wordt duidelijk wat het gaat worden”, zei Van Hooijdonk vorige maand in gesprek met BN DeStem. In hetzelfde interview achtte hij de kans nog klein dat hij zou terugkeren naar Nederland. “Ik weet niet of ik een terugkeer naar Nederland moet willen. Dan kom ik weer onder een vergrootglas te liggen.”

“‘Als je teruggaat naar Nederland, moet je opboksen tegen allerlei verwachtingen’, zei Thom (Haye, red.). Daar heeft hij gelijk in. In Italië heb ik daar geen last van, omdat niemand mij nog kent”, sprak Van Hooijdonk. Nu keert hij dus toch terug op de Nederlandse velden, waar hij eerder namens NAC Breda 23 doelpunten en 4 assists verzorgde in 70 officiële wedstrijden. Zijn contract bij Bologna loopt voorlopig nog door tot medio 2025.


Poll

Verstandige keuze van Sydney van Hooijdonk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door myvision)

Nou dit lijkt mij toch geen goede spits voor de Friezen? Deze man was reserve spits bij NAC in de KKD. En dan moet hij het op Eredivise niveau waar gaan maken? Ik heb er niet veel vertrouwen in.

Ook is het zo als je Sidney gaakt dat je Pierre er gratis bij krijgt. Dus heb je ook iemand die zich overal mee gaat bemoeien in de club.

Fijn!

21 januari 2022 om 10:58

Ligt eraan wat je van die jongen verwacht. Is Heerenveen op zoek naar een nieuwe sterkhouder, dan is Van Hooijdonk niet de man die je nodig hebt. Maar als ze een stand-in voor Veerman en pinchhitter in de laatste minuten, dan zou hij best een prima kandidaat kunnen zijn.

21 januari 2022 om 11:04

Als tweede spits kan hij ook niet goed fungeren. Want dan krijg je een boze papa die in de media gaat roepen dat zijn zoon moet spelen!

21 januari 2022 om 11:55

Tweede spits bij NAC in de KKD of tweede spits bij Heerenveen is natuurlijk wel een ander verhaal he. Dessers schikt zich ook volledig in die rol bij Feyenoord, terwijl hij dat bij Utrecht niet wilde.

21 januari 2022 om 13:00

@azijn, wanneer heeft boze papa dat dan gedaan? Afgelopen jaar niet in de media geweest mbt bologna en spelen van zijn zoon. Hij was nadrukkelijk aanwezig bij NAC wat ook zijn club was en betrokken maar verder heb ik nergens gezien dat Pierre zich enorm heeft bemoeit met het wel of niet spelen van zijn zoon.

21 januari 2022 om 13:49

Thamike eens, Pierre is wat vervelend vaak. Maar nergens heb ik gelezen, dat zijn zoon MOET spelen

21 januari 2022 om 10:58

Nja wel een wisselspits die er 15 maakte, dus ik heb er wel vertrouwen in dat dit een prima 2e spits is voor Hveen

21 januari 2022 om 11:05

Dit is inderdaad geen speler voor Heerenveen, maar blijkbaar kunnen we niks anders krijgen. Denk persoonlijk dat dit ook geen success gaat worden deze combinatie. Op dit moment hebben we meer aan een spits die mee kan voetballen aangezien de vleugelspelers geen enkele fatsoenlijke voorzet kunnen geven.

21 januari 2022 om 11:06

Precies wat ik ook dacht. van Hooijdonk was reservespits bij NAC. Vervolgens gaat hij een half jaartje bij Bologna op de bank zitten en ineens kan hij naar Heerenveen.

Ik heb wel zin om dit te gaan volgen. Heb hem bij NAC niet zo vaak zien spelen, maar de comments hier waren vaak niet al te best over hem, behalve dan zijn neusje voor de goal en zijn trap. Hoop alleen voor Heerenveen dat Pierre niet mee verhuist

Was te verwachten dat hij terug zou keren naar Nl.

Eerlijk vond ik hem bij NAC echt niet sterk. Op momenten een een goede trap na is hij vaak ook onzichtbaar en technisch te zwak. Hier gaat Heerenveen ook niet sterker op worden ben ik bang. Hoop dat ie mijn ongelijk bewijst maar heb er hard hoofd in.

Ik word hier niet zo blij van, dan had ik 10x liever Danilo opgehaald bij Ajax, maarja zal financieel wel aantrekkelijker zijn dit. De armoede bij Heerenveen zal nog wel even voortduren ben ik bang.

25 januari 2022 om 16:13

Van Hooijdonk is gehaald als tweede spits, dat gaat Danilo natuurlijk nooit doen.

Tja een tweede spits, wie dan ook, is beter dan geen tweede spits. Het is voor een halfjaar en dan voornamelijk voor opvulling. Al denk ik wel dat ie redelijk veel minuten kan maken. Aangezien Henk een bron van irritatie is. Deze zomer moet de selectie goed op de schop. Contracten van o.a. Mulder, Woudenberg, Kongolo, Dresevic en de Jong lopen af. Van allemaal afscheid nemen en je hebt een berg aan ruimte in het salarisbudget. Dan is er eindelijk geen excuus meer om aan de samenstelling van de selectie te werken en karakters toe te voegen die echt een stap harder willen en kunnen zetten. Afscheid van Janssen en een trainer zoeken die beter is. Aankomende zomer ook op zoek naar spelers die eventueel in waarde kunnen stijgen. Vooral in de voorhoede. Verder hoop ik dat in de restant van het seizoen, de jeugdspelers die we hebben, de kans te geven en zichzelf te laten ontwikkelen.

Goede keuze! Laat Veerman maar eens weer een echte vent worden, nu heeft hij in ieder geval iemand met wie hij moet concurreren en waar hij normaal gesproken bovenstaat in de pikorde.

Ik ben helemaal niet zo negatief over v Hooijdonk jr, zoals de meeste van jullie. Ik denk dat hij langzaamaan uitgroeit tot een stabiele middenmoter. Misschien dat een Utrecht of Feyenoord hem daarna oppikt als reserve.

Had beter naar een Heracles kunnen gaan nadat hij vertrok bij NAC. Maar goed, ik had ook geen nee gezegd tegen het mooie Italië.

Ik vind het toch altijd jammer dat zo iemand opteert voor een transfer naar het buitenland terwijl je eigenlijk vooraf al weet dat hij daar niet veel zal spelen. Die zekerheid heb je nergens maar als hij direct naar een Eredivisie club was gegaan had hij wellicht nu een half jaar veel gespeeld.

Mensen overschatten niveau van Heerenveen en de mogelijkheden om welke spits dan ook te halen. Espejord dramatisch, Dalgaard ook icm verkeerde timing, Veerman tamelijke noodgreep en Siem de Jong nog meer.
Alle verwijzingen naar vader Pierre zijn vreselijk flauw imo
Sidney kan iig gevaar stichten vanuit spelhervattingen en das al 10x meer dan huidige selectie kan.
Verder kan hij zich rustig ontwikkelen en zien we wel hoe ver hij komt.
En er is gewoon geen alternatief icm enorm slechte financiële mogelijkheden.
Leuke versterking dus en we gaan t zien. Al die zure toestanden helpen niet.
Denk verder dat juist bij NAC veel meer zaken meespeelden dan alleen de speler.

Op de Heerenveen forums heerst de nodige scepsis. Een paar weken geleden stelde van Hooijdonk nog dat hij liever niet terug wilde (staat ook in dit artikel), omdat hij dan onder een vergrootglas zou komen te liggen, in de eredivisie. Nu komt hij toch wel, klinkt als; het moet dan maar.
Daarnaast, puur voor HVN: een huuroptie tot einde seizoen, nu de 2e helft al begonnen is. Was hij een paar weken eerder gekomen, dan had hij al mee kunnen trainen, wennen en wedstrijdfit geraken. Er zijn nog 16 wedstrijden, wat is dan de meerwaarde om een half jaartje te huren zonder koop optie? Degraderen doen we niet, Europees halen we al helemaal niet. Het is wanbeleid in Heerenveen. v Hooijdonk komt te laat, geen koopoptie, dus weg gegooid geld; geld wat er als schaars is.
V Hooijdonk succes, ik hoop dat je 4x scoort, waarvan een penalty. *zucht...

weet niet wat ik hier van moet denken
was bij NAC voornamelijk wisselspeler kon daar niet echt overtuigen
meneer riep zelf laatst nog niet terug te willen keren op de Nederlanse Velden

dat er iets bij moest voorin bij Heerenveen dat wist iedereen
maar of ze nu met van Hooijdonk de juiste spits hebben gehaald ik vraag het me af

maar aan de andere kant vrije trappen kan hij net zo nemen als zijn vader
en kan gevaarlijk zijn in de 16 dus laat hij ons verrassen

Ik heb al gezegd dat het buitenland te hoog voor hem is hij is zijn vader niet en wordt het ook niet

21 januari 2022 om 12:43

Hij kan vast goed meekomen in Slovenië, Finland of Wit Rusland .

Maar ik zie hem niet spelen in de basis in één van de vijf topcompetities.

Dit lijkt mij helemaal niets, maar ja, dat is Henk Veerman ook niet. En wederom huur. Net als Nygren, Musaba en Madsen (hoewel we daar wellicht een optie tot koop hebben. En goede speler). Maar conclusie: Ik had iets originelers gehoopt. Een Scandinavische verrassing. Hier word ik niet heel enthousiast van

21 januari 2022 om 13:04

Een paar goede mogelijkheden in Scandinavië:
- AM, RM, LM, Shabani van Sirius,
- CM, RM, RV Lindseth van Sarpsborg
- Spits Heggebø van SK Brann
- CVM, CM Bell van Viking Fk
- RV, RM: Jørgensen van Silkeborg

21 januari 2022 om 15:07

Die kosten allemaal minstens 1,5 miljoen. Dat heeft Heerenveen niet.

21 januari 2022 om 16:27

Voor jongens als Jørgensen en Bell denk ik dat wel ja. alhoewel Jørgensen nog z'n contract nog1 jaar doorloopt. Wat betreft de andere spelers:
- Shabani heeft nog een éénjarig contract, dus dat moet zeker te doen zijn. Sowieso als de geschatte marktwaarde van TM 350K is.
- Lindseth zelfde verhaal, éénjarig conract, MW volgende TM 700k.
- Heggebø heeft een paar maanden geleden nog een nieuw contract getekend, dus die zal wel duur zijn. Maar dan heb je wel een jonge talentvolle spits erbij.

Denk toch zeker dat jongens als Shabani en Lindseth met de huidige middelen die Heerenveen heeft, gewoon haalbaar moeten zijn. Jørgensen lijkt me een dure speler, maar wel iemand waar Heerenveen eventueel weer winst op kan maken. Is ook jeugdinternational van Denemarken.

Wat moet je hier nu mee,? De amateurs uit harkema hebben straks nog een betere selectie. Ze glijden steeds meer naar de afgrond in heerenveen

Dus je hebt 7 maanden de tijd om een spits ze zoeken en je komt aan met een spits die bij Bologna niet aan de bak komt, een halfjaar niet of nauwelijks gespeeld heeft en daarvoor reserve spits was bij eerste divisie club NAC? Ferry de Haan ga eens doen waar je voor betaald wordt en ga eens op zoek naar echte versterkingen en talenten die je kunt Kopen zodat je straks weer wat kwaliteit en waarde op het veld hebt staan

Sydney gaat het nooit winnen van Veerman om 1e spits te worden bij Heerenveen. Veerman is wel een paar klasse beter. maar als tweede spits lijkt mij het wel een prima speler. weet alleen niet of Sydney dat ziet zitten.

Die gaat toch nooit eerste spits worden. Veerman is al matig in mijn ogen, maar nog altijd beter dan Sydney.

Snap niet waarom een club als Heerenveen niet gewoon die Danilo probeert te halen van Ajax. Betere spits dan zowel Veerman als van Hooijdonk in mijn ogen.

Had Willem II verwacht, had dat niet eens een gekke oplossing gevonden voor de Tilburgers. Maar Heerenveen zou toch hoger moeten mikken dan deze spits...

21 januari 2022 om 15:11

Hmm v Hooijdonk in een Willem 2 shirt? Dat is alsof Justin Kluivert bij Feyenoord gaat spelen. Ik ben wel benieuwd naar deze transfer. Iedereen is er sceptisch over, maar hij kan toch gewoon goede statistieken weerleggen voor een 2e spits van Nac? Inzaghi kon nog geen 10x hooghouden , maar zolang je alles erin schiet maakt dat toch niet uit.

Zichzelf overschat ! Die dacht het ook 'even' te gaan maken in Italië. Hoogmoed komt voor de val....

21 januari 2022 om 15:46

Je komt er pas achter als je er geweest ben.als je het niet probeerd maak je denk ik pas een verkeerde keuze.hij is sowieso een ervaring rijker en voor nueen illusie armer😂het heeft hem niks gekost deze keuze en hij kan het altijd nog eens proberen in het buitenland

Gaat weer niks worden zo. Een b-speler aanhalen met een scoringsgemiddelde wat gelijk of lager is dan die van Henk veerman..... Joey verkopen voor kaib en hooijdonk, ik zie de logica nog niet.... Dat JJ er nog zit na de blamage tegen gae snap ik ook nog niet..... Mijn cluppie is al jaren de weg kwijt, beloven veranderingen, maar zijn tevreden met middelmatigheid.....

25 januari 2022 om 16:41

Nee inderdaad, hij kan er helemaal niks van. Vorig seizoen in 1794 minuten maar tot 16 goals en 2 assists gekomen in de kkd. Jeetje, wat is die slecht zeg. Had er op z'n minst 40 goals moeten zijn in de minuten die hij kreeg. En gast is al 21! Op zijn 21ste moet hij namelijk al tot 40 goals en 30 assists komen.

25 januari 2022 om 17:02Statistieken zijn inderdaad prima, maar dat is toch echt op een beduidend lager niveau dan wat Heerenveen ambieert. Subtop KKD tegenover linkerrijtje eredivisie. Bovendien is hij echt afhankelijk van aanvoer, want we hebben hem zelden zelf een kans zien creã«ren. Als je hem in stelling kan brengen, dan is het een goede spits voor de KKD. Dat weten we. Dus inderdaad onzin dat hij 'er niks van ken', maar ik zou me ook niet blind staren op de statistieken die hij bij NAC had.

Ik weet het niet. Werd destijds ook bij Twente genoemd, maar ik weet niet of dit de spits heeft waar Heerenveen nu behoefte aan heeft. Misschien trap ik wel weer een open deur in, maar misschien is Danilo ofzo een optie geweest.

Voor Sydney van Hooijdonk is het te hoog nu bij Heerenveen dat is wat het niveau voor hem is hij zal nooit zijn vader niveau halen

25 januari 2022 om 16:49

Dat zeiden ze van zijn vader ook. (maar daarvan was de echte vader dan ook onbekend )
Maar zonder dollen; toen Pierre debuteerde had ook niemand verwacht dat hij er iets van kon. Heeft toch een fantastische carrière gehad.
Sydney moet nog veel leren, maar heeft vorig jaar echt wel laten zien dat hji iets kon.
Als die kl*te Steijn hem niet zo schandalig had behandeld hadden we nu nog gewoon een goede spits gehad en hadden we nog wat zicht op waarde op het veld.
Allemaal vakkundig om zeep geholpen door Steijn en Manders, waarvoor dank!
Succes Sydney!

Ik vind dit toch wel zeer opmerkelijk. Jongen werkt hard, scoort vrij makkelijk, maar was bij NAC niet iemand die er echt boven uit stak. Dat bleek ook wel uit het feit dat hij niet onomstreden was. Hij heeft hoe dan ook echt aanvoer nodig om te scoren op een andere manier dan via vrije trappen. Mijn indruk is dat Heerenveen juist spelers mist die een spits in stelling kunnen brengen.

Ik denk dat Heerenveen dan wel een behoorlijk grote stap is. Van wat ik van hem heb gezien betwijfel ik of het enig nut heeft om hem tijdelijk aan te trekken voor Heerenveen. Ik gun het hem van harte, maar ik zie het niet gebeuren.

25 januari 2022 om 21:29

Spijker op zijn kop. Aanvoer (vanaf de vleugels) is bij ons inderdaad het grootste probleem dit seizoen. De enige die dit seizoen regelmatig een spits in stelling kon zetten was Joey Veerman, die natuurlijk is vertrokken. Een Musaba op rechts heeft een leuke actie in huis, maar levert bijna nooit een voorzet af bij de spits. Ik vraag me ook ten zeerste af of Sydney in deze ploeg past. Als hij echter wat meer inzet en passie toont dan Henk Veerman, is het voor mij al voldoende. Welkom Sydney, ik duim voor je!

Voor Sydney van Hooijdonk is Heerenveen middenmotor club zijn niveau hoger op is te veel voor hem hij zal nooit het niveau halen van zijn vader

Ik vind "sydney" maar een onhandige naam voor een spits die veel wil scoren.

Lekker spitsenduo hebben we nu: Sidney en Scoortnie! Zonde van het geld, aangezien hij alleen maar wordt gehuurd.

Dat wordt toch onderhand een laatste kans om er iets van te maken? Vraag me af of hij wel geschikt is

Succes van Hooijdonk! Nu nog Haye erbij en we kunnen ze samen onder dat vergrootglas leggen hahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
S. de JongMiddenvelder270
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

SeizoenClubW
2021/2022 sc Heerenveen 15 7 2 0
2021/2022 Bologna 4 0 0 0
2020/2021 NAC Breda 28 15 2 0
2019/2020 NAC Breda 25 6 1 0
2018/2019 NAC Breda U19 8 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

AZ krijgt in absolute slotfase keiharde dubbele dreun van Heerenveen

SC Heerenveen heeft donderdagavond op spectaculaire wijze in de allerlaatste minuten een achterstand tegen AZ omgebogen in een overwinning. De Friezen zagen in de eerste play-offwedstrijd een door Sydney van Hooijdonk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren