Vertrek bij Ajax aanstaande? ‘Mijn zaakwaarnemer is er erg druk mee bezig’

Vrijdag, 21 januari 2022 om 08:07 • Laatste update: 09:05

Danilo deed donderdagavond van zich spreken tijdens het bekerduel tussen Ajax en Excelsior Maassluis (9-0) met vier doelpunten. Het is de vraag waar de toekomst van de 22-jarige Braziliaanse spits ligt, aangezien hij na de komst van Brian Brobbey verder in de pikorde is gezakt. Danilo zegt na afloop van het bekerduel dat zijn zaakwaarnemer momenteel ‘druk bezig’ is.

“Ik ben blij voor het team en ik ben blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien. Het past bij de mentaliteit van Ajax om niet snel ergens genoegen mee te nemen en altijd door te gaan voor meer. Dat hebben we gedaan. De meeste kansen die we kregen hebben we afgemaakt. Het had misschien meer kunnen zijn, maar we hebben het goed gedaan”, geeft Danilo te kennen voor de camera van ESPN. De spits speelde dit seizoen tot dusver elf wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor acht doelpunten.

Danilo vindt het niet erg dat Ajax met de van RB Leipzig gehuurde Brobbey een extra spits heeft binnengehaald. “Het is goed. Ajax heeft Brian natuurlijk met een reden gehuurd. Ik moet gewoon mijn ding doen, doorgaan en mezelf laten zien op momenten waarop dat kan. Dat Brian hier is, vind ik goed. Hij kan ons helpen en ik hoop van harte dat hij het goed doet. Dat hij hier is, is goed voor Ajax. Van concurrentie wordt iedereen beter.”

“Ik wil meer scoren”, zo formuleert Danilo lachend zijn doel voor de korte termijn. Zijn naam werd de afgelopen tijd in verband gebracht met onder meer Vitesse, Palmeiras en Hull City. “Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Hij is er erg druk mee bezig op dit moment en ik kan er niet veel over zeggen. Ik focus me op mijn spel en het maken van doelpunten.”

“Het is een speler die dodelijk kan zijn in de box, dat laat hij hier ook zien. Hij heeft niet heel veel kansen nodig om tot scoren te komen”, zo is trainer Erik ten Hag na afloop lovend over Danilo, die in de slotfase te maken kreeg met kramp. “Hij heeft niet zo heel veel gespeeld en een aantal trainingen moeten missen, in Portugal en bij terugkeer. Het is duidelijk fitheid en gebrek aan wedstrijdritme, hij stond ook op de nominatie om gewisseld te worden. Maar we moesten helaas iemand (Naci Ünüvar, red.) wisselen die er net was ingekomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door binny)

Zal oliedom van Ajax zijn als ze Danilo wegdoen. Deze man is gewoon een garantie voor doelpunten. Vandaag ook weer vier goals in de KNVB beker. Dan ben je echt een grote.

21 januari 2022 om 08:22

Begint hier echt steeds meer op een kleuterklas te lijken.....

21 januari 2022 om 08:25

Haha idd

21 januari 2022 om 09:04

Een troll die 10 dagen geleden een account heeft aangemaakt als viroloog om te provoceren lijkt het.

Triest maar dit soort types heb je ook blijkbaar.

On:

Leuke speler maar komt tekort voor het Ajax niveau. Denk wel dat hij op iets lager niveau van toegevoegde waarde kan zijn.

21 januari 2022 om 08:30

Tegen PSV en Benfica is een Danilo veel en veel beter dan een Brobbey, die hadden ze lekker in Leipzig moeten laten.

21 januari 2022 om 08:56

Klopt ik snap de keuze ook niet. Brobby terughalen blijk nu al fout te zijn. Brobby gaat nu Danilo alleen maar in de weg zitten.

21 januari 2022 om 09:00

Brobbey is een complete spits. Danilo echt niet. Danilo zal tegen Benfica het weer zo lastig krijgen dat die door de mand gaat vallen. Brobbey, die heeft zich al laten zien in Europese potjes.

21 januari 2022 om 09:39

Danilo heeft zich anders gister ook wel laten zien. Op basis waarvan is Brobbey een completere spits?

21 januari 2022 om 09:50

Meen je dit? Tegen een 2e divisie club heeft Danilo 'zich laten zien'?? Je maakt een grapje toch, Heinazijn?

21 januari 2022 om 10:17

Och och altijd maar de prestaties bagatalliseren. Als Danilo vier maal scoort dan weer aanhalen dat de tegenstander niet goed is.

Scoort hij tegen Real Madrid zijn het allemaal intikkers zeker?

Geef gewoon toe dat hij het goed doet.

21 januari 2022 om 10:21

Danilo heeft het inderdaad goed gedaan, tegen een 2e divisie club. Hij laat het verder gewoon niet zien. Nooit niet. Brobbey wel. Daar hoef je toch geen expert voor te zijn om te zien of wel? Ben geen Ajax fan, maar ik snap dat de fans liever Brobbey zien dan Danilo. Danilo zou vast niet misstaan bij een subtopper, maar hij komt (veel) tekort voor het niveau wat Ajax wil nastreven.

21 januari 2022 om 15:15

Heintje is niet goed.

21 januari 2022 om 15:22

Goed nieuws

Waarom niet voor een half jaartje naar Willem II of Heerenveen? Daarna maar een leuke transfer maken waar je lekker tot spelen toekomt in het 1e elftal.

21 januari 2022 om 08:40

Heerenveen lijkt me een hele goede. Die kunnen wel wat doelpuntjes gebruiken. Willem II natuurlijk ook maar die lijken degradatievoetbal te moeten spelen en ik weet niet hoe fijn dat is als spits die vaak in scoringspositie wil komen.

21 januari 2022 om 08:41

Waarschijnlijk om die clubs m ook hebben zien spelen bij Twente en hem daar allesbehalve hebben zien uitblinken…

21 januari 2022 om 09:02

@Reuser, 17 goals in 33 wedstrijden vind ik best uitblinken. Hij was destijds o.a. verantwoordelijk dat Twente zich tijdens de winterstop al veilig waande. Na de winterstop stopte hij met scoren en werd het nog even spannend voor Twente.

21 januari 2022 om 09:36

Kwam denk ik vooral omdat z'n maatje op het veld, Cerny, geblesseerd raakte. Leek wel alsof hij hierdoor zijn schwung kwijtraakte

21 januari 2022 om 09:31

Heerenveen heeft al bij Ajax geïnformeerd om te huren. Maar dat werd hem niet zei Ferry de Haan. En zelf heeft Heerenveen niet het geld om hem een buiten EU salaris te betalen en/of zoveel als Ajax hem betaalt.

21 januari 2022 om 09:32

Hoeveel salaris betaald Ajax dan aan Danilo?

21 januari 2022 om 09:39

Maar als Twente hem afgelopen seizoen al heeft kunnen huren, ondanks alle financiele perikelen die toen nog speelden, dan kan Heerenveen dat toch ook? Denk dat het vooral aan De Haan ligt. Die kan gewoon niet doorpakken, zo zie je dat ook weer terugkomen in de situatie rond Haye. Er is volgens mij al een lange tijd een spelersprobleem bij Heerenveen en er gebeurt maar niks

21 januari 2022 om 09:47

Waarom zou Ajax hem verhuren zijn contract loopt over een half jaar af.

21 januari 2022 om 11:25

Heerenveen heeft geïnformeerd. Kansloos stelde Overmars. Huur willen ze eigenlijk niet en verplichte koopoptie zou veel te duur worden (voor alle clubs in NL) Dan houdt t op. Hij zal naar buitenland gaan

Misschien een leuke speler voor PSV?

21 januari 2022 om 08:41

Of wat te denken van AZ. Het zou een gokje zijn maar bij AZ is er minder druk en veel warmte.
Bij Ajax is de druk heel hoog en ook warmte. Misschien is dat net het verschil voor een jongen uit Brazilie.

21 januari 2022 om 08:50

Hoe noordelijker je gaat hoe kouder het wordt Prem.

21 januari 2022 om 09:44

Prem, alstjeblieft niet! Pavlidis is in alles beter dan Danilo en daarachter zit Barasi. We hebben nog wel een snelle spits/aanvaller nodig maar dat is Danilo niet.

21 januari 2022 om 08:42

Ik kan mij niet voorstellen dat Danilo een versterking is voor PSV, hij kan beter voor een club in de subtop gaan denk ik.

21 januari 2022 om 09:33

Danilo is toch beter dan die Vinicius? Danilo heeft veel meer goals in de Eredivisie en KNVB beker gemaakt dan Vinicius.

21 januari 2022 om 09:54

Danilo speelt ook al langer dan Vinicius in de Eredivisie. Op deze manier is Mark van der Maarel ook een betere spits dan Vinicius, omdat vd Maarel meer goals heeft gemaakt dan Vinicius

Ik zou hem als Ajax zijnde proberen uit te lenen aan een club in de ED. Op deze manier maakt hij minuten en ervaring.
Het is toch een jongen die er nog kan komen. Ik snap hem misschien ook wel dat hij weg wil, Brobbey komt terug op huurbasis en direct een basisplek. Dat zou een klap in het gezich van Danilo kunnen zijn.
Aan de andere kant, Brobby scoort en staat er ook meteen.

21 januari 2022 om 08:51

Hij heeft nog een half jaar contract.

21 januari 2022 om 08:57

Dat hebben we al eens gedaan (vorig seizoen bij Twente) en hij is niet op Ajax-waardig niveau teruggekomen en ik zie niet in waarom nóg een verhuurbeurt aan zo’n zelfde club dat nu wel zou doen. Hij is gewogen en te licht bevonden. Gewoon verkopen nu, 1-2 miljoen, en strik eromheen, afscheidscadeautje mee en bedanken voor z’n inzet.

ik zou als Ajax zijnde Danilo niet helemaal weg doen
voor een huur periode oke
maar niet definitief

maar misschien uitlenen deze periode
aan Willem 2 of Rkc
vorig seizoen toch netjes gepresteerd bij Twente
dit jaar helaas niet de kans gekregen zich te bewijzen
maar goed zal ook wel met trainingen te maken hebben
en als je ziet wie hij voor zich moet dulden is het ook geen schande natuurlijk

Tegen dit soort tegenstanders (vergelijkbaar met A1/jeugd niveau) is het natuurlijk makkelijk redeneren. Danilo is gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1. Alleen in de rol van 3e keuze zoals nu. Maar dan kan je liever weer naar een Twente, Utrecht of Vitesse gaan: basisspeler worden, doelpuntjes meepikken hier en daar. Daar wordt hij zelf ook gelukkiger van lijkt mij.

21 januari 2022 om 09:27

Ik denk dat ze na Vermeer die fout niet meer maken, ookal weet je dat met Overmars nooit. Die blijft contacten laten aflopen zonder inkomsten voor Ajax.

Ik zou toch met die jongen verlengen. Heeft weinig gespeeld, maar ik denk wel dat Danilo nog stappen kan maken. Als hij nu fit blijft en wat speelminuten krijgt kan hij wellicht wat laten zien. Hopelijk verlengd Ajax met Danilo.

Zou graag zien dat ze hem gewoon verkopen, is gewoon te licht voor het niveau dat Ajax moet nastreven.
Gun hem het beste, heeft altijd zonder enige gezeur zijn ding gedaan, presteerde natuurlijk lekker het eerste half jaar bij Twente, maar daarna zakte hij ineens weg.

Soms zijn spelers gewoon niet goed genoeg voor je club.

Danilo zal zeker kwaliteiten hebben, maar als je aan de twente supporters vraagt zullen de meeste zeggen dat ze liever van Wolfswinkel zien dan Danilo. Danilo laat het zien tegen de amateurs, maar ook in de KKD heeft hij al meer moeite om te scoren. Als je ziet wat hij als buitenlander moet verdienen, dan zou ik niet snel de keuze voor hem maken. Voor de prijs kwaliteit verhouding is niet goed bij hem.

Na PSV mag je eventueel weg . Ik denk dat je nu aan Danilo meer hebt aan Brobbey. Maar daar denken anderen anders over denk ik zomaar.

21 januari 2022 om 10:07

Lekker houden en kansen geven, dat heeft hij nog niet echt gehad. Bij Twente heeft hij het gewoon prima gedaan. Ik vind dat die jonge best wat talent heeft. Er wordt naar mijn mening te snel gezegd 'dit is niet het niveau wat Ajax moet nastreven'. Ik denk juist dat Ajax het moet hebben van talent, want zonder talent en die goed verkopen kun je zelf ook niks kopen uiteindelijk, het is geen bodemloze put. Brobbey speelde tegen Utrecht prima en wordt nog als verlosser gezien om zijn belangrijke doelpunt in Europees verband. De zeer slechte eerste seizoenshelft bij Leipzig lijkt niet te bestaan. Ik hoop dat ze zijn contract met 2 jaar verlengen en desnoods verhuren aan een FC Groningen o.i.d.

Hij moet weg want niet voldoende niveau en eredivisie is geen optie (financieel) Clubs kunnen hem niet betalen en niet huren met koopoptie want gewoon veel te duur. Geen enkele club gaat >5mln betalen voor Danilo. In het buitenland zijn er nog wel een paar gekke clubs icm riant salaris voor die jongen.
Als hij transfervrij is dan is salaris helemaal niet go voor ED.

Jesper Olsen is blijft de voetballer

Jesper Olsen is blijft de voetballer

Heeft deze man nou echt een kans gekregen bij Ajax 1?
Nou zie ik de trainingen niet hoor maar deze jongen man heeft het toch niet onaardig gedaan bij Twente?
Laat hem eens twee wedstrijden een helft mee spelen ofzo.

Prima leuke jongen, altijd vroijk en leuk met een dansje, heeft ook nog een vriendin die prima eruit ziet, maar dit is geen Ajax niveau. Misschien van 2013, maar die jongen moet ergens ander z'n heil vinden. Hoop dat hij een mooie carriere tegenmoet gaat, het is echt een schatje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren