Spaanse pers spreekt van ‘alarma’: Ansu Fati moet veld in tranen verlaten

Vrijdag, 21 januari 2022 om 07:33Chris Meijer

Barcelona zal het opnieuw lange tijd moeten stellen zonder Ansu Fati. De negentienjarige vleugelaanvaller verliet donderdagavond na 35 minuten als invaller te hebben gespeeld in tranen het veld tijdens de bekerwedstrijd tegen Athletic Club (3-2 nederlaag na verlenging) met een hamstringblessure. Ondanks dat Barcelona en Xavi zich nog op de vlakte houden over de precieze ernst van de blessure, lijkt Fati opnieuw langere tijd te moeten revalideren.

Fati kwam in het San Mamés na een uur spelen binnen de lijnen als vervanger van Ferran Jutglà. Aan zijn invalbeurt kwam in de zesde minuut van de verlenging een einde, toen hij naar de hamstring greep, in tranen het veld moest verlaten en vervangen werd door Sergiño Dest. Xavi zei na afloop op de persconferentie dat de precieze ernst van de hamstringblessure nog moest worden afgewacht. Ook Barcelona doet in het korte statement over de blessure van Fati geen uitspraken over de duur van zijn afwezigheid.

Spaanse media spreken echter van een alarma en schrijven dat Fati andermaal langere tijd zal ontbreken. Er wordt rekening gehouden met een revalidatieduur van minimaal vier tot maximaal acht weken. Het betekent voor Fati de derde fysieke tegenvaller in dit seizoen. De viervoudig Spaans international begon de voetbaljaargang met een meniscusblessure. Fati speelde vervolgens vanaf september zeven wedstrijden in LaLiga en de Champions League, alvorens nieuwe knieklachten hem twee weken aan de kant hielden.

Fati had daarna een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo (3-3), maar moest in de rust vervangen worden met een hamstringblessure. Daarmee stond hij tot deze maand aan de kant. De medische staf adviseerde Fati voorzichtig te brengen, waardoor Xavi hem zowel in de Supercopa tegen Real Madrid (2-3 nederlaag na verlenging) als tegen Athletic als invaller binnen de lijnen bracht. Dat heeft een nieuwe spierblessure echter niet kunnen voorkomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door blaugrana11)

De nieuwe arjen robben? Zuur, zo jong en nu al zoveel blessures helaas

21 januari 2022 om 09:10

Fati, dat wordt (vrees ik) niets meer. Valt van de ene blessure in de andere... Zijn lichaam lijkt de belasting van topsport blijkbaar niet goed te verteren.

Jammer want had een parel van een speler kunnen worden voor Barcelona.

21 januari 2022 om 10:20

Het heeft niks te maken met het kunnen verdragen van topsport. Ansu Fati heeft een hele zware knieblessure gehad en daar kun je altijd maar op 3 manieren uitkomen. Je kunt er fysiek sterker uitkomen (daarvoor moet je echt bij de top 3 fysiotherapeuten zijn, maar je lijf moet het wel aankunnen), je kunt er ‘hetzelfde’ uitkomen, maar motorisch wel veel verliezen en het kan zijn dat je ervan hersteld, maar dat je zoveel hebt moeten inleveren waardoor je bij teveel belasting van de ene in de andere blessure vervalt. Dit laatste lijkt, ook rekening houdend met de terugslag die hij heeft gehad, bij Ansu het geval te zijn. Het is dus gewoon een stukje slechte revalidatie, stukje lichamelijke aanleg en stukje pech. Meer dan dat is het niet.

21 januari 2022 om 10:40

"stukje lichamelijke aanleg"... ergo: hij is niet 100% geschikt (meer) voor de belasting die topsport met zich meebrengt.

En slechte revalidatie? Die man speelt bij een van de grootste clubs ter wereld! Als ze daar geen toegang hebben tot de top van de top betreffende fysiotherapeuten (hetzij intern, hetzij extern), dan weet ik het niet meer hoor.

21 januari 2022 om 15:49

Heb je het nieuws wel gevolgd. Barca heeft pas dit jaar de volledige medische staf eruit gegooid die brachten hem telkens te snel terug. Maar hij heeft gewoon heel lang niets gedaan dus tjaaa dit is gewoon wennen komt goed

21 januari 2022 om 23:53

Toegang tot de top van fysiotherapeuten is altijd een eigen keuze van de speler. De top werkt zelfstandig en is aan geen enkele club gebonden. Kijk naar de fysiotherapeut waar o.a. Zlatan, Depay en van Dijk zijn gaan revalideren. Revalideren doe je dan vaak eenzaam of er moet toevallig iemand anders ook een zware blessure hebben en bij die fysiotherapeut zitten. Dit was hun persoonlijke keuze en is in overleg gegaan met de club. Ansu heeft ervoor gekozen om in Barcelona te blijven en gebruik te maken van de faciliteiten van de club.

Na zijn knieblessure is zijn herstel waarschijnlijk niet zo goed geweest en heeft hij enorm aan spierkracht ingeleverd. Het is even afwachten, maar als Ansu nu van de ene in de andere spierblessure vervalt dan kun je met 100% zekerheid zeggen dat zijn revalidatie een grote drama is geweest en absoluut niet op topsport niveau heeft gezeten, maar meer op het niveau die fysio op de hoek van de straat.

21 januari 2022 om 10:55

Enorm lullig voor die jongen en ook zonde want zo stagneert hij toch enigszins in zijn ontwikkeling terwijl het een supertalent is imo

21 januari 2022 om 14:45

Denk niet dat hij ooit nog op het niveau van Robben zal geraken.

Sneu voor die jongen, dat wordt een lastig verhaal.

Bij deze jongen wordt het zo langzamerhand wel schrijnend. Moet toch vreselijk zijn dat je zo lekker kan ballen, maar gewoon niet meer dan een wedstrijd fit kan blijven. Zelfs Robben had hier minder last van.

21 januari 2022 om 12:45

Robben is ook eigenlijk de enige speler die ik mij kan herinneren die bij de top 10 van de wereld hoorde terwijl die zo vaak geblesseerd was

21 januari 2022 om 20:37

Jari Litmanen?

21 januari 2022 om 22:38

Neymar?

22 januari 2022 om 16:00

Neymar is toch totaal niet te vergelijken met Robben. Die was echt nog veel blessure gevoeliger. En bij Neymar is het ook deels omdat ie niet echt leeft voor het voetbal.

Ze moeten die jongen veel rustiger gaan brengen. Het seizoen is toch al verloren waarom moet hij spelen? Laat hem eerst rustig 100% worden. Die medische staf bij Barcelona is echt erbarmelijk.

21 januari 2022 om 08:08

Volledig met je eens.. Al gebeurd dit bijna met iedere speler van Barcelona de laatste 2 seizoenen zo ongeveer. Heel veel blessures en ook vaak dezelfde spelers die te vroeg gebracht worden. Naast Fati gebeurd het ook steeds met Araujo

21 januari 2022 om 08:25

Nood is gewoon te hoog en ze willen te snel weer naar de top denk. Beter even de reorganisatie compleet maken en de talenten inderdaad rustig brengen. Dan eindig je dit jaar maar 4e of zo.

21 januari 2022 om 09:37

@mvb-psv ben het op zich met je eens dat ze voorzichtig moeten zijn, maar je weet toch zelf ook wel wat het aller belangrijkste doel is voor barcelona? Plaatsing voor de CL. Dat is zo hard nodig voor de stuivers en om nog enigszins aantrekkelijk te blijven voor nieuwe spelers.
Zonder CL worden de problemen alleen maar groter

21 januari 2022 om 10:46

En dan moet je grootste aanvallende talent kapot maken? Lijkt me niet goed voor de club. CL komt wel weer als je uit de schulden bent ( als dat al ooit gebeurd )

21 januari 2022 om 11:23

Cl hebben ze juist nodig om uit de schulden te komen.
Zonder cl veel minder inkomsten, minder aantrekkingskracht op spelers (salaris valt tenslotte ook al tegen).

Maar zoals ik al zei, ik ben t met je eens dat ze voorzichtig moeten doen met Fati

21 januari 2022 om 12:05

Hij speelde de vorige wedstrijd niet meer dan een half uur en werd nu ook laat ingebracht. Ooit moet je weer wedstrijdritme opdoen om weer 100% te worden, he?

21 januari 2022 om 20:39

Of hij is gewoon niet gemaakt voor voetbal?

Nou Dembele, je hoeft niet meer op te rotten. Je bent altijd al deel geweest van ‘het project’

21 januari 2022 om 08:18

Haha, nou ik zou hem gewoon laten gaan. Oké hij speelde goed tegen Madrid, maar zijn eisen moet je niet meer willen. Gewoon het vertrouwen geven aan jongens die wat minder op de centen uit zijn.

21 januari 2022 om 09:15

Laten gaan ok. Maar Barcelona mag nog even goed nadenken of ze hem nog een half jaar gaan betalen maar niet opstellen. Dembele heeft kwaliteiten die de selectie ontbeert zolang Fati er ook niet bij is.

21 januari 2022 om 08:24

Fati komt van links en Dembele van rechts. Zou niet weten hoe dit ineens een verschil zou maken. Dembele mag nog altijd vertrekken.

21 januari 2022 om 09:10

Waar speelde dembele tegen real?

21 januari 2022 om 09:17

In de 2e helft vanaf rechts. 1e helft dolde hij Carvajal

21 januari 2022 om 10:26

Dat iemand een keer op links staat, wil nog niet zeggen dat hij daar hoort toch? Frenkie heeft ook als CV gespeeld, maakt dat hem een CV?
Kuyt werd als rechtsback neergezet door Louis van Gaal, maakt dat hem een rechtsback?
Zo zijn er natuurlijk tig voorbeelden, vind het dan ook een beetje te kortzichtig van je.

En dan een andere vraag, wat vond je van Ferran gisteren?

21 januari 2022 om 10:47

Hij speelde toch een goede wedstrijd op die linksbuiten? Dus ik zou niet weten waarom hij daar niet meer zou kunnen spelen als Fati er echt 2 maanden uit ligt.

En gisteren heb ik niet kunnen kijken naar de wedstrijd, wat vond jij van Ferran?

21 januari 2022 om 12:06

En verder ook genoeg slechte wedstrijden op links. Hij wil op rechts spelen, zodat ie makkelijker naar binnen kan trekken en uit kan halen.

22 januari 2022 om 10:32

Ferran speelde een redelijk goede wedstrijd en scoorde een mooie goal. Maar Barcelona was weer bagger. Ik betrap mezelf erop heel vaak filmpjes terug te kijken van het 1 keer tikken en als je de bal verliest direct met 3 man druk zetten.. Dat zal njet meer terugkomen ben ik bang..

21 januari 2022 om 20:29

Lekker bedanken en wijzen op de uitspraken.
Lekker op de tribune zitten en een half jaartje uitzitten.

Zou het voor die jongen ook niet goed zijn om gewoon een keer echt rustig gebracht wordt? Nu is steeds de nood zo hoog dat het mij altijd geforceerd overkomt.

21 januari 2022 om 08:56

Hij is echt al vele weken weer aan het trainen. Het lijkt echt zijn lichaam te zijn, net als bij Robben en Dembele.

Sneu voor die jongen al deze blessures ga je ook niet in de koude kleren zitten. Misschien hem gewoon volledig rust geven dit seizoen is toch niet veel meer waard. En dan volgend seizoen weer lekker knallen dat is het allerbeste voor hem denk ik.

Het kan niet anders dan dat de medische staf van Barca steken laat vallen. Dit is niet puur toeval. Dit gaat bij zo’n jong jochie tussen de oren zitten. Volgens mij vizier op volgend seizoen en daar voorzichtig naartoe werken. Benieuwd of Barca Dembele onder gegeven omstandigheden laat banken.

21 januari 2022 om 11:07

De medische staf is toch op verzoek van xavi veranderd? Iedereen er uit en nieuw personeel aangenomen? Werpt tot nu toe nog niet echt zijn vruchten af want ik zie nog niet echt verbetering

Zowel medische staf als Fati zelf hebben hierin een verantwoording. Ben echter bang dat hij fysiek gewoon niet geschikt is voor topvoetbal. Zal niet het eerste mega talent zijn die helaas door veel blessures niet tot volledige wasdom weet te komen.

21 januari 2022 om 10:23

Het heeft niks te maken met het kunnen verdragen van topsport. Ansu Fati heeft een hele zware knieblessure gehad en daar kun je altijd maar op 3 manieren uitkomen. Je kunt er fysiek sterker uitkomen (daarvoor moet je echt bij de top 3 fysiotherapeuten zijn, maar je lijf moet het wel aankunnen), je kunt er ‘hetzelfde’ uitkomen, maar motorisch wel veel verliezen en het kan zijn dat je ervan hersteld, maar dat je zoveel hebt moeten inleveren waardoor je bij teveel belasting van de ene in de andere blessure vervalt. Dit laatste lijkt, ook rekening houdend met de terugslag die hij heeft gehad, bij Ansu het geval te zijn. Het is dus gewoon een stukje slechte revalidatie, stukje lichamelijke aanleg en stukje pech. Meer dan dat is het niet

Dit is heel erg voor Fati en Barca.
Maar net zoals tegen Real komt hij erin voor een half uurtje, en spelen ze verlengingen, waardoor hij langer moet spelen.
Ze hadden beter die gelijkmaker niet gemaakt.
Dit is gewoon een ramp jaar voor Barca, echt alles wat kan tegen zitten zit tegen.
Dit jaar gewoon die top 4 proberen te halen, en vanaf volgend jaar met wat versterkingen om de prijzen spelen.Jordi Alba, Piquã© en Busquets aub niet meer opstellen. Het wordt met de week duidelijker dat die echt niet meer kunnen. In balbezit in wandeltempo ''tiki taka'' proberen te nabootsen wil nog weleens lukken (alleen zie ik bij Busquets echt mede hierdoor ook gewoon balverlies op hele cruciale plekken). Maar zodra er echt verdedigd, gelopen en gebikkeld moet worden kunnen ze het totaal niet bijbenen en worden ze letterlijk overlopen. Geef mij dan nu maar Baldã© ipv Alba op linksback. Zet Frenkie maar neer op Busquets z'n plek (is ook in slechte doen, maar heeft de toekomst, Busi is einde verhaal imo). Pique mag dan nog blijven staan omdat we beter gewoon niet hebben (triest). Wat Fati betreft: Tja, leuk als je zoveel talent hebt maar met zoveel blessures wordt het een moeilijk verhaal. Gavi mag trouwens meer banken t.o.v. Nico vind ik. Die fysieke kracht van Nico is nodig op dit middenveld. Gavi komt er wel op de lange termijn.

21 januari 2022 om 08:59

We hebben zoveel talent maar spelen achterin nog gewoon leuk met spelers die tegen het pensioen aanzitten of er uit zijn gekomen. Ik vond de startopstelling met Pedri en Gavi ook zwak. Nico is veel fysieker inderdaad en beter geschikt om tegen die fysieke Basken te spelen. Alba tegen Nico was een verloren zaak. En Busquets kan het allang niet meer belopen.

21 januari 2022 om 09:06

Barca maakt deze fout eigenlijk al veel langer: er wordt nauwelijks kwalitatief ingekocht in de verdediging. Ik vond het toentertijd met Mascherano al onbegrijpelijk dat ze geen echte verdediger daar dropte. Maar toen was de rest zo belachelijk goed in balbezit en dominant dat je er mee weg komt. Ik mis de types Marquez, Gabi Milito en de Umtiti van 2016/2017. Of de Abidal die centraal ook echt een baas was. Ik kan een lijstje met namen opnoemen zoals Mathieu, Vermaelen, Chygrynsky, Yerry Mina, Marlon e.d. dat is echt allemaal Barca onwaardig. Nu ook weer: Lenglet, Mingueza, Eric Garcia. Het is echt te triest voor woorden. En maar geld uitgeven aan middenvelders en aanvallers (en er ook nog eens veel te veel voor betalen en niets voor terugkrijgen als in prestaties op het veld).

Ferran is een (in potentie) hele goede aanvaller die ook past in het spelletje dat Barca wil spelen. Maar ik had voor die 55M echt een centrale verdediger aangetrokken in de vorm van een Badiashile ofzo.

21 januari 2022 om 09:11

We hebben Ferran Torres ook echt nodig. Naast Memphis en Ansu Fati kan niemand een goal scoren. We kunnen het beste een middenvelder verkopen om een verdediger te kopen. Helaas levert la Masia bijna alleen Middenvelders aan.

21 januari 2022 om 09:21

Lenglet was bij Sevilla een wereldspeler, en hij heeft het bij Barcelona in begin ook goed gedaan.

Geen idee waarom hij nu zo presteert. Maar Lenglet was wel een topper en dus een topaankoop.

21 januari 2022 om 09:25

Hij kwam ook op voorspraak van Messi. Bij een team dat ruimte laat is hij minder geschikt. Sevilla speelt met een minder hoge lijn. Barcelona heeft meer snelheid nodig. Kounde zou de beste optie zijn.

21 januari 2022 om 12:32

Ik denk dat we achteraf gezien beter voor Diego Carlos hadden kunnen gaan. Maar even serieus: Hoe goed Lenglet het bij Sevilla ook deed, is geen categorie Marquez, Abidal enzovoorts.

Vraag mij echt af of FC Barcelona een eigen medische staff heeft of dat ze hun spelers naar de lokale huisarts sturen met hun klachten. Dit moet echt de slechtste medische staff zijn die een 'topclub' kan hebben.

21 januari 2022 om 09:13

De hele vorige medische staf is ontslagen. De nieuwe arts is die uit de tijd van het dream team.

Het lijkt er steeds meer op dat Fati te blessuregevoelig is om constant te presteren. Het is natuurlijk eeuwig zonde, want hij bulkt van het talent en zou echt de ster kunnen worden. Ik hoop dat hij sterk terugkomt.

21 januari 2022 om 09:34

Als hij twee maanden afwezig is wat is er dan nog over van het seizoen? Misschien is het wel beter om dit seizoen over te slaan. Dan heeft hij al twee seizoenen gemist bijna.

21 januari 2022 om 11:19

Ik zou het ook laten voor dit seizoen. Gewoon aan het eind van de zomer rustig brengen tijdens oefenpartijtjes waarop geen druk staat, zodat hij ook niet gelijk voluit hoeft. Twee seizoenen missen is heel veel inderdaad, maar het is even niet anders.. Ik hoop vooral dat zijn fitheid zich stabiliseert.

Nou kom er maar weer in Memphis!

Dit is echt triest hoor. Fati is zo goed als je hem telkens weer de eerste minuten ziet maken. Laat staan als hij eens in vorm/ritme kan komen! En hij heeft al zo veel pech gehad in zijn minimale carrière.

Wellicht kan hij beter dit hele seizoen overslaan en niet overhaast terug komen. Als je dan volgend jaar een hele voorbereiding meemaakt en fit blijft, kan die het nieuwe seizoen gewoon vlammen.

21 januari 2022 om 12:02

Dan is hij natuurlijk nagenoeg 2 volledige seizoenen out geweest...

Deze Jongens worden al op heel jonge leeftijd in de watten gelegt en alles word voor ze gedaan, en veel te vroeg in dat krachthonk waar hij spelers ziet met spieren als een beer en dat gaat dan van kwaad tot erger, tweede is dat hij veel te veel wedstrijden heeft gespeeld want vergeet niet in het tweede team van Barca gaat het er ook hard aan toe maar bij Barca zijn meedogeloos.
Let op ook die Gavi gaat het niet redden net zoals die Pedri zijn nog veels te Jong om op niveau constant te presteren, bij Gavi gaat dat gepaart met met onnodige schunnige overtredingen etc etc MAAR laten we hopen dat het beter gaat met Barca en niet dat ze de Everton route volgen.

En Memphis is niet good genoeg voor de absolute top ,hij zou met dat WK zaal voetbal mee moeten doen.

Jammer joh. Wellicht overwegen om zijn contract
te ontbinden en een andere speler binnen halen.
Dembele kotsen ze uit bij iedere blessure, Fati is nog vaker geblesseerd. Heb je niets aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4954 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

10 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren