Liverpool ten koste van Arsenal naar finale; bizarre rode kaart Partey

Donderdag, 20 januari 2022 om 22:36Dominic Mostert • Laatste update: 23:19

Liverpool heeft zich donderdagavond ten koste van Arsenal geplaatst voor de finale van de EFL Cup. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won met 0-2 in Londen, na het 0-0 gelijkspel van vorige week voor eigen publiek. Arsenal beëindigde het duel met tien man, omdat Thomas Partey twee gele kaarten ontving. De middenvelder was nota bene in minuut 74 ingevallen en werd in zowel minuut 87 als 90 op de bon geslingerd. In de finale neemt Liverpool het op tegen Chelsea, dat te sterk was voor Tottenham Hotspur. De wedstrijd vindt op zondag 27 februari plaats op Wembley.

Arsenal trad aan met drie wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de eerste ontmoeting. Granit Xhaka was geschorst na zijn rode kaart van vorige week en werd vervangen door Martin Ödegaard. Verder maakte Eddie Nketiah plaats voor Emile Smith Rowe en nam Takehiro Tomiyasu de positie van de geblesseerde Cédric Soares in. Ook trainer Jürgen Klopp van Liverpool voerde drie wijzigingen door. Onder de lat kreeg Caoimhin Kelleher verrassenderwijs de voorkeur boven Alisson Becker, terwijl Curtis Jones en Kaide Gordon speelden in plaats van James Milner en Takumi Minamino.

In de eerste tien minuten hanteerde Arsenal een hoog tempo in de jacht op een vroeg openingsdoelpunt. Alexandre Lacazette was zeer dreigend uit een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, maar Kelleher tikte de bal tegen de lat aan. Aan de overzijde werd een treffer van Joël Matip na voorbereidend werk van Andy Robertson en Fabinho afgekeurd wegens buitenspel, alvorens Liverpool een geldig doelpunt maakte. Diogo Jota stoomde op vanaf de linkerflank, liet Tomiyasu zijn hielen zien en dartelde door richting het strafschopgebied. Vanaf de rand van het zestienmetergebied raakte hij de bal niet overtuigend, maar doelman Aaron Ramsdale stond verkeerd gepositioneerd: 0-1.

Na het doelpunt was Arsenal van slag. The Gunners kwamen niet meer in het goede ritme van de openingsfase en konden Liverpool in het restant van de eerste helft niet meer in de problemen brengen. Kort na de pauze schoot Lacazette onder druk van Virgil van Dijk over, waarna Gordon een grote kans liet liggen namens Liverpool: Jota was te snel voor Ben White aan de linkerflank en gaf een lage voorzet aan Gordon, die te weinig controle kreeg over zijn schot. Er bleven mogelijkheden aan weerszijden voorbijkomen. Na een corner van Trent Alexander-Arnold kopte Ibrahima Konaté op de paal na een klein uur spelen; Smith Rowe had het vizier niet op scherp toen hij een schietkans kreeg.

Elf minuten voor tijd trok Liverpool de wedstrijd naar zich toe. Gabriel Martinelli verloor de bal op het middenveld, waarna Alexander-Arnold vanaf de middenlijn een lange bal verstuurde richting Jota. Hij zette de spits prompt voor het doel; Jota wipte de bal behendig over Ramsale. In eerste instantie gebaarde de grensrechter dat er sprake was van buitenspel, maar na het analyseren van de videobeelden keerde videoscheidsrechter Darren England de treffer goed. Daarmee verdween het laatste beetje hoop bij Arsenal, dat de laatste kans op eremetaal dit seizoen in rook zag opgaan. De rode kaart van Partey wierp een nog grotere schaduw over de wedstrijd; hij maakte zijn rentree nadat hij twee dagen geleden nog actief was op de Afrika Cup met Ghana, maar ontving gele kaarten voor tackles op Neco Williams en Fabinho.


Poll

Wie wint de EFL Cup?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door samcro)

Hoppa! Heerlijk! Fantastische pot gespeeld tegen een Arsenal vol vertrouwen. Op naar Wembley!

Op zoek naar vliegtickets nu.

20 januari 2022 om 22:45

Nou nou vol vertrouwen. Spelers duidelijk niet fit. We hadden valse tests moeten vervalsen naar positief

Gefeliciteerd. Arsenal is in opbouw en dan horen zulke wedstrijden erbij. We zijn duidelijk een maatje te klein voor de grote ploegen.

20 januari 2022 om 22:48

Ik zag in het live meepraten een aantal fans die er van overtuigd waren dat Arsenal dit makkelijk zou gaan winnen. Vandaar het Arsenal 'vol vertrouwen'.

20 januari 2022 om 22:51

Ik had ook goede hoop en dacht dat we een goede kans hadden. Maar wanneer de wedstrijd vorderde zag je duidelijk dat de Arsenal spelers geen conditie hadden en daarna geen zelfvertrouwen.

Liverpool maakte goed gebruik van de hoge lijn. Eigenlijk was dat funest. Want als je geen druk zet heeft dat geen zin.

20 januari 2022 om 23:03

Idd. Zelf een makkelijke 3-0 overwinning werd genoemd. Omdat Liverpool tegen 10 man van Arsenal niet 1 schot op doel wist te krijgen.

20 januari 2022 om 23:08

Alleen deed Liverpool dat niet en is dat ook bewezen, Liverpool heeft niet zelf zijn trainingsvelden gesloten dat was Public Health England. Vind het overig best geinig dat Gooners zo zeker waren dat ze ons hadden verslagen was die 1e wedstrijd niet afgelast maar 2 dagen later verloren ze van Nottingham Forest. Laat me niet lachen, Arsenal zou nooit winnen ongeacht de situatie en dat hebben we laten zien over beide wedstrijden duidelijk de betere en dat zonder onze sterspelers. Op naar de finale!

21 januari 2022 om 09:32

Jeonowit, over de wedstrijd kan ik niets zeggen, heb t niet gezien maar iig gefeliciteerd met het behalen van de finale.

Dat gezegd hebbende, een aantal feiten over dit gebeuren. Liverpool heeft een overeenkomst met Prenetics om al hun Corona-testen af te nemen. Voor de geplande wedstrijd tegen Arsenal hebben ze een ander bureau verzocht om tests af te nemen, namelijk Biograd. Dit was niet per se nodig, want ze hadden geen negatieve testen na de ronde bij Prenetics. Dat is apart, maar kan natuurlijk.

Voordat de resultaten van de tests bij Biograd terug waren hebben ze om uitstel verzocht. Dit werd goedgekeurd door de voorzitter van EFL een man met de naam Rick Parry.

Tot zover niet echt iets om vraagtekens bij te zetten, behalve dan het uitstel aanvragen voordat de resultaten er zijn, want wat als de resultaten negatief waren? Dan wordt het uitstel sws afgewezen, toch?

Goed, dan de dingen die voor gefronste wenkbrauwen zorgen. De kans op een vals positieve test is 1/1000. De kans op 2 vals positieve testen is 1/1000000. De kans op 3 vals positieve testen is 1/1000000000 en zo kunnen we nog even doorgaan. De kans op meer dan 10 vals positieve testen is zo onnoemelijk klein dat er serieuze vraagtekens gezet moeten worden. Is dat gebeurd? Nee. Waarom niet? Omdat een verzoek tot onafhankelijk onderzoek is afgewezen door die meneer Rick Parry, de voorzitter van de EFL maar vroeger ook 12 jaar in dienst van....jawel, Liverpool. Daarnaast hebben we nog het bedrijf Biograd die al die negatieve testresultaten aangeleverd heeft bij Liverpool. Bij Biograd werkt een dame Lynsey Dalglish en dat is weer de dochter van Liverpool-legende Kenny Dalglish. Ook een vreemde connectie.

Eindstand, in mijn ogen, Liverpool heeft snoeihard vals gespeeld en Klopp heeft de hele wereld voorgelogen in zijn persconferenties hierover. Het is schandalig en er zal waarschijnlijk niet meer naar gekeken worden.

Stel je nu eens voor dat dit andersom was geweest, dat Arsenal zo opzichtig vals had gespeeld. Wat denk je dat er dan gebeurd was? Ik weet het wel, daar hoef ik alleen maar voor naar de reactie van de media te kijken toen ze om uitstel van een wedstrijd vroegen, op basis van dezelfde criteria als er 20 wedstrijden hiervoor al uitgesteld waren. De bias is clear en Liverpool heeft gecheat, walgelijk.

Gefeliciteerd met de finaleplek.

21 januari 2022 om 10:37

Heerlijk hypocriet na zelf een showtje opgevoerd te hebben om de NLD af te gelasten.

21 januari 2022 om 11:16

Het was binnen de regels en Arsenal was transparant.
Als jij dat hetzelfde vind als 15 positieve testen vervalsen dan moet je toch even zelf in de spiegel kijken.
Rare gotcha opmerking

21 januari 2022 om 12:03

lfc11, een showtje nog wel... Ook de regels niet doorgelezen en enkel de bevooroordeelde media met Neville en Carragher voorop gevolgd, zie ik?

Dat je hier niet op in gaat en enkel wijst naar Arsenal is veelzeggend.

21 januari 2022 om 12:21

Samcro. Het is inmiddels al twee weken geleden en nog grijp jij elk Arsenal artikel hier op terug. Wanneer denk je het een plek te kunnen geven? Want dan houd ik daar rekening mee.

21 januari 2022 om 12:31

Dat jullie er zo gemakkelijk aan voorbij gaan vind ik heel bijzonder. Dit zijn feiten en die worden vakkundig onder het tapijt geschoven. Ik snap best dat jij als fan niet zult roepen om sancties en liever ziet dat het nooit meer benoemd wordt, maar om dan helemaal te doen alsof je neus bloedt is heel opmerkelijk. Waarom maakt het uit hoe lang het geleden is? Als je je eraan stoort reageer je er toch niet op?

PS. Ik heb het zelfs op mijn profiel gekopieerd omdat ik verwacht hier later nog wel eens op terug te moeten komen. Zielig he?

21 januari 2022 om 12:42

Ik ben de laatste die doet alsof m'n neus bloedt. Heb al eerder tegen je gezegd dat als er daadwerkelijk gefraudeerd was, er zeker een onderzoek ingesteld moet worden en dat zoals het nu lijkt het absoluut niet chic is.

Het is alleen niet te bewijzen en het enige wat jij levert zijn halve complottheorietjes.

21 januari 2022 om 12:59

Het onderzoek is afgewezen door de oud CEO van Liverpool die nu voorzitter van de EFL is. Het is allemaal geen zuivere koffie, maar niemand die er iets mee doet. Ik lever ook geen theorieën, enkel feiten. Het enige subjectieve is mijn conclusie na beoordelen en wegen van die feiten en dat is dat Liverpool vals heeft gespeeld. Waarom is mij een raadsel.

21 januari 2022 om 13:14

Vooralsnog is hetgeen Liverpool heeft gedaan ook binnen de regels. Nergens stel ik dat beide zaken gelijk zijn, ik stel enkel dat Arsenal niet Roomser is dan de paus. Net alsof de casus van Arsenal ook niet op zijn minst bijzonder is. Overigens wat zijn de feiten dan Samcro, want ik zie een paar feiten en daaruit zou volgen dat Liverpool de boel besodemieterd heeft. Ik zeg niet dat het niet zo is, maar als bewijs aandragen dat een dochter van Dalglish werkt in dat bedrijf en dat een EFL bestuurder een verleden bij Liverpool heeft, zegt natuurlijk ook nog niks. Kan Parry in zijn eentje besluiten dat verder onderzoek niet nodig is? Lijkt mij sterk, maar mocht dit wel zo zijn, dan is dat een slechte zaak en schaadt dat inderdaad de onafhankelijkheid van de EFL en zijn twijfels aan de objectiviteit terecht. Wat mij betreft wordt het tot op de bodem uitgezocht en mocht Liverpool schuldig zijn, dan dient de club daarvoor bestraft te worden. Simpel zat.

21 januari 2022 om 13:27

lfc11, ik weet het niet hoor. Alleen die vals positieve testen maakt het al verdacht omdat de kans daarop zo klein is, simpele kansberekening. Het feit dat een medium als The Athletic het aankaart en er wordt alsnog niets gemeld door Sky (die mannen die volledig los gingen op Arsenal omdat ze een wedstrijd uit wilden stellen maar stil bleven toen Burnley hetzelfde deed een week later en niets zeiden over alle wedstrijden die daarvoor uitgesteld waren) zegt mij genoeg. Niet dat zij ervan op de hoogte zijn, maar wel dat ze ontzettend gekleurd zijn en dan vooral in het nadeel van Arsenal, want ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat ze er elke dag 10x over bezig waren geweest als het bij Arsenal gebeurd was.

Het hele zaakje stinkt en er wordt niets aan gedaan.

PS je vergeet het feit dat Liverpool uit het niets de tests uit laat voeren door een ander bedrijf dan waar ze een deal mee hebben en voordat die resultaten binnen zijn al om uitstel vraagt. Probeer het eens zo te bekijken dat Chelsea deze acties had, hoe zou je er dan op reageren? En Arsenal is niet roomser dan de paus, maar als je minder dan 13 spelers beschikbaar hebt, kan je uitstel aanvragen. Dat het daarna goedgekeurd wordt is niet de schuld van Arsenal, maar toen we de aanvraag deden werd er al schande van gesproken. Burnley verkoopt haar spits en doet daarna ook een aanvraag en wat horen we vanuit de media? Geen woord.

21 januari 2022 om 13:44

Klopt, maar al die feiten maken nog niet dat Liverpool schuldig is, maar het is begrijpelijk dat het verdacht is.

Overigens helemaal eens met die selectieve verontwaardiging en het meten met twee maten door de media. Carragher en Neville hadden al tig mogelijkheden bij andere clubs gehad om het punt te maken wat ze nu opeens keihard deden bij Arsenal.

21 januari 2022 om 14:27

Tja, daar verschillen we van mening, want ik vind het allemaal te toevallig samen komen. Maar goed, jij hebt gelijk dat ze niet schuldig bevonden zijn en ik denk dat er niets meer mee zal gebeuren.

Dat van de media vind ik zo mogelijk nog wel erger, want het niet spelen van die pot destijds had voor niemand voordelen uiteindelijk. Ongelooflijk dat dit zomaar kan en tegelijk verbaast het me niets dat ze zo doen.

Heerlijk dit. Jota die zich uitstekend herpakt na zijn kleine dipje. Partey had wat mij betreft wel een directe rode kaart mogen hebben op het einde, belachelijke overtreding.

Was eigenlijk niet overal even zorgvuldig, met name in de eerste helft, maar wel veel meer de passie de je nodig hebt om potten te breken. Daarom toch een goede reactie op het doelpuntloze gelijkspel verleden week. Belooft een spannende finale te worden!

Partey wilde toch nog even rust na dr afrika cup

Er mogen toch wel echt versterkingen komen bij Liverpool. Met dit team(met name de bank) wordt je geen kampioen meer de komende jaren. Totaal geen breedte. De spelers die je voor de breedte hebt, zijn voortdurend geblesseerd (Thiago, ox, keita etc). Trek die portemonnee maar eens open FSG!

20 januari 2022 om 23:07

Een aanvaller en middenvelder moet er zeker bij. Deze zomer moesten we eigenlijk al een extra middenvelder en aanvaller gekocht hebben. Maar heb het gevoel dat doorselecteren niet de beste kwaliteit is van Klopp houdt graag vast aan zijn vaste spelers. Maar komende zomer moet er sowieso iets bij, onze kern is niet meer van de jongste en zeker niet de breedste.

20 januari 2022 om 23:10

Ik had eigenlijk dan ook gehoopt dat we van het "cv-probleem" van vorig jaar geleerd hadden en dus inderdaad voor minimaal een middenvelder waren gegaan. Het komt wat te behoudend over allemaal en let maar op, er komt geen versterking in januari hoor..

Wat een fantastische wedstrijd van Liverpool
Wat een verschil met de thuis wedstrijd van vorige week

Nu de finale tegen Chelsea mooi affiche
En voor 1 van de 2 toch nog een prijs dit seizoen
Aangezien de achterstand van beide finalisten op City

1e pot kunnen we niet echt beoordelen door Xhaka, deze ging prima de eerste helft. Althans, het grootste deel daarvan. 2e toch een stuk minder. Vond White en Tomi achterin matig en aanvallend creerden we bijna niets meer.
Jammer, maar tegen Liverpool eruit is niet gek. Dit weekend weer knallen, dat is 100x zo belangrijk dat de Efl.

Was echt mega bizar inderdaad. Hij maakt gewoon een wilde tackle en raakte zijn tegenstander, ongelofelijk bizar.

20 januari 2022 om 22:48

Duidelijk niet vies van onsmakelijke 'grappen'.

20 januari 2022 om 22:48

Wie is jouw dealer? Ik wil het ook wat jij heb gehad.

20 januari 2022 om 23:40

Heb je een ander blouseje aangetrokken Japie?

21 januari 2022 om 02:52

Nee, ik weet niet waar dit slappe aftreksel van mij opeens vandaan komt. Waarschijnlijk iemand die niet blij was met mijn reacties dus het kan letterlijk iedereen zijn 😄

21 januari 2022 om 06:48

Als hij al geen geel had gehad, was dit toch direct rood geweest

Ik vind het lelijk en had meer verwacht. Begonnen erg goed maar geen schot op doel. Tomiyasu slechtste wedstrijd tot nu toe. Maar ook Smith Rowe en Saka erg onzichtbaar.
Heb wel vertrouwen in de top 4 als we maar een spits en een CM halen.

Toch lekker dat we naar Wembley mogen als je er zo dicht bij bent wil je die beker gewoon winnen. Diogoal Jota met twee heerlijke doelpunten, zat toch in een klein dipje maar laat zich zien wanneer het moet. Geweldige wedstrijd van Jones gezien met zijn technische kwaliteiten zorgde die voor adem door telkens onder de druk uit te voetballen, hopelijk kan die is wat constanter worden want die man kan echt ballen. En Trent tja wat kan je daar nog over zeggen het is gewoon een fenomeen. Op naar Wembley!

Was echt mega bizar inderdaad. Hij maakt gewoon een wilde tackle en raakte zijn tegenstander, ongelofelijk bizar.

21 januari 2022 om 07:27

Hij dacht dat hij nog op de Afrika Cup was met zijn tacklesIk las dat Arsenal een zeer goede wedstrijd op Anfield had gespeeld, terwijl ze de hele wedstrijd aan het verdedigen waren, iets met een kinderhand denk ik dan maar. Liverpool kwam vandaag met een B elftal eventjes orde op zaken stellen tegen het A elftal van Arsenal, had ook niet anders verwacht. Met Salah en Mane was dit wederom een monsteruitslag geworden. Arsenal is er nog lang niet, ze hebben nog flink wat werk te verzetten.

20 januari 2022 om 23:30

Volledig gelijk heb je. Arsenal supporters zijn al vanaf 2012 elke keer na een paar winst partijen achter elkaar, denken ze dat ze alles gaan winnen. Terwijl de ploeg jarenlang zo consistent wordt vernederd en gebruikt als een speelbal.

20 januari 2022 om 23:33

Arsenal heeft leuke reeksen gehad hoor. Vier overwinningen en vijf overwinningen op rij in de competitie.
Scoorden zelfs 17 doelpunten in vijf wedstrijden in de maand december.
Waarom kunnen we gewoon niet genieten van zoiets nadat we twee keer 8e zijn geworden?
We spelen nog volop mee voor de top 4. En dat telt zwaar naar mijn mening.

21 januari 2022 om 00:13

B elftal van Liverpool? Wie van de beschikbare spelers zie jij als A dan? En wat is daarin het verschil t.o.v. vorige week? Als je zo goed kunt analyseren, dan kan je vast ook benoemen dat zowat de helft van de spelers van Arsenal geen enkele keer fatsoenlijk hebben kunnen trainen. Dit zag je duidelijk aan de conditie die na 1 helft bij een aantal op was. Als je het gemis van Salah en Mane noemt, dan zou je dit ook wel mogen benoemen. Maar volgens mij zit het meer in jouw aard om te provoceren, anders zou je het niet op zo'n verwoorden lijkt mij?

21 januari 2022 om 07:42

Negeren werkt het beste. Soms zit er wel wat tussen dat hout snijdt, maar het is voornamelijk een schrijnend gebrek aan kennis en reageren met de gedachte dat hij de Arsenal fans op hun plek moet zetten. Lekker laten leven en weg rotten, de tijd absoluut niet waard.

21 januari 2022 om 19:08

Liverpool miste vier basisspelers, dat noem ik een B elftal. Arsenal miste er maar één met Partey, want Lacazette zou anders ook spelen voor Aubamayang. Gordon en Firminio of twee absolute wereldspelers met Mane en Salah is anders dan het verschil tussen Lokonga en Party. Een paar trainingen missen is geen big deal, alsof je conditie dan ineens verdwenen is. De likes zeggen voldoende toch, veel mensen zijn het met mij eens, Arsenal fans hebben soms helaas moeite met zaken objectief te zien.

22 januari 2022 om 00:08

'de likes zeggen voldoende' ...dit is waarom jij nooit serieus genomen zult worden op deze site.

21 januari 2022 om 09:56

Met Salah en Mané was het een monsteruitslag geworden. Om vervolgens niet aan te geven dat Arsenal gewoon ook even Aubameyang, Partey en Xhaka mist. En vervolgens ook nog eens een Tomiyasu had die niet wedstrijdfit was, wat je overduidelijk zag.

Goed hoor, heel goed deze reactie.

21 januari 2022 om 17:56

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat Arsenal zou winnen of tenminste gelijk spel spelen aangezien ze met een sterk A elftal kwamen en liverpool speelde zonder Mane en Salah.
Aangezien Arsenal ook minder druk schema hebben dan Liverpool, verwacht ik ook dat ze altijd uitgerust en beter voorbereid veld op komen. Helaas blijft Liverpool zonder hun ster aanvallers een maatje te sterk.

Wat ik gewoon niet begrijp is waarom Artetta niet vol voor de FA cup is gegaan en daar zijn A elftal plaatste. Verliezen van Nottinham forrest is een pure schande. verliezen van Liverpool vind ik veel minder erg. Als ik mij niet vergis krijgt winnaar van FA cup een ticket naar Europa League. Waarom grijp je die kans niet? Is Artetta zo zeker dat hij Top4/5 haalt in premierleague? Beseft hij eigenlijk wel dat Tottenham er beter voor staat om 4de plek te pakken? Dat 5de plek zelfs kan mislopen als ze een onderlinge duel verliezen van westham of zelfs een Wolves/manu dat niet zo ver van is.

Ik hou van Arsenal, maar wat ik en wss nog andere mensen geleerd hebben is geen high hopes hebben. Ze spelen nu mss wel leuk, maar laatste 10 jaar worden we keer op keer teleurgesteld en ik verwacht deze jaar niets anders. Top 4 kan alleen gepakt worden als Arsenal geen punten meer verspeeld (behalve city, chelsien liverpool.. rest is verslaanbaar) en ze moeten, of nee, verplicht zelfs winnen van tottenham. Zal moeilijk worden, Conte is bezig met een stevige ploeg van te maken. Ze zijn voorlopig onverslagen sinds komst van Conte.

Wat is er bizar aan de rode kaart? Ten eerste is het een tweede gele, waarbij op zich ook direct rood prima op zijn plek was, maar ik zie geen reden voor de kwalificatie "bizar". Het is nou ook weer niet een overtreding die we nooit ergens zien.

21 januari 2022 om 08:56

Slechte woordkeus inderdaad. Ik denk dat ze bizar bedoelen in de zin van dat hij dus laat invalt en dan 2x geel pakt in 3 minuten tijd, met 2 lompe overtredingen.

Al hadden ze beter iets van "domme" of iets dergelijks kunnen gebruiken.

Oke wedstrijd, laatste weken zie je wel meer teams spelen alsof ze half erbij zijn - zal wel met al die besmettingen te maken. Wat ik alleen niet kan begrijpen is dat Arteta Partey inzet en spelers niet kan beoordelen of ze met het koppie erbij zijn, want je zag bij zijn invalbeurt al dat hij een beetje zweverig keek.

Hoe frustrerend moet die wedstrijden bij Arsenal wel niet zijn als je als een gemotiveerde Ramsdale te maken hebt met dit soort gasten en het begint dan bij de trainer.

Lacazette was er overigens wel met het koppie bij, was gemotiveerd leek het wel!

Liverpool was vooral gewoon leuk om te zien, vooral omdat er wel gewoon 5 jeugdspelers in stonden. Bij een blessure van Becker hebben we sowieso een goede vervanger!

Terechte uitschakeling. Liverpool(fans), gefeliciteerd. Veel succes in de finale!

Dan over de wedstrijd:
Arsenal begon aardig sterk en zeker het eerste kwartier? was echt overduidelijk voor Arsenal. Daarna kantelde de wedstrijd en nam Liverpool, zeker na die ietwat gelukkige goal van Jota, het initiatief meer en meer over.
Sommige spelers waren absoluut niet zichzelf. Tomiyasu, die het gehele seizoen eigenlijk al een bizar sterke indruk maakt voor een nieuweling, was erg matig voor zijn doen. Overigens lachwekkend wat die commentator bij de goal van Jota zei over hem. Tomiyasu ''verdedigd'' Jota slecht gaf die aan, terwijl je overduidelijk zag dat hij uitgleed, wat zeer ongelukkig was. Dat Tomiyasu daarna, voornamelijk qua handelingssnelheid/aan de bal een ongelukkige/slechte pot speelde, daar was ik het mee eens.

Verder vond ik Saka en Smith-Rowe ook matig. Kwamen er totaal niet aan te pas. Odegaard ook niet zo dringend en dirigerend als normaal, maar dat ben ik wel van hem gewend als die als CM moet spelen. Verder op de 10 is hij een stuk bepalender.

Lacazette ging er vol voor en speelde prima. Idem dito voor Martinelli voorin.

Overigens apart om te zeggen: die Kelleher van Liverpool doet het echt goed, als ik zijn potten kijk. Ik vind Allison echt steeds minder keepen. Weet iemand wat met die gozer aan de hand is???

Verder vond ik dat Arsenal overduidelijk de kern miste. Een Partey komt er dan in en pakt in mijn ogen geen ''bizarre rode kaart'', zoals hier aangegeven. Ik heb de eerste gele kaart niet direct meegekregen, dus kan ik niet over oordelen. Maar 2x geel = rood, is toch niet zo ''bizar''?
De tweede geel was dan weliswaar oer en oerdom, want nu mis je hem sowieso tegen Burnley terwijl je al amper tot geen middenvelders meer hebt.
Hij doet het in de 90e minuut en het was gewoon een terechte tweede gele kaart. Maar het is niet iets wat ''bizar'' is in mijn ogen. Oerdom, dat zeker. Maar bizar, dan denk ik echt aan een hele erge overtreding ergens op het middenveld (en ja, deze was daar ook, maar gewoon geelwaardig, meer niet).

Benieuwd hoe Arteta dat gaat oplossen. Komt Arthur Melo nu op huurbasis? Zou wel gewenst zijn. Xhaka is er ook nog niet bij geloof ik? En dan zag ik dat ze Azeez wel hebben teruggehaald. Wellicht dat die er nu bijkomt?

21 januari 2022 om 11:12

Het probleem met Laca is dat hij niet uit het niets een doelpunt kan forceren. Wanneer de jonge spelers minder zijn trekt hij de kar niet. Ik vond hem best slecht spelen en had een aantal momenten waarin hij onnauwkeurig schoot.
Een spits is moet echt komen in deze maand het liefst, anders zie ik ons geen kans maken voor to 4.

21 januari 2022 om 18:11

Partey mist toch eerst volgende EFL wedstrijd van volgende seizoen. Deze rode kaart gaat toch niet mee naar competitie? if so.. dan zullen we Xhaka en party missen op middenveld, wat een groot gemist is eigenlijk. Xhaka is nuttig tegen kleinere ploegen, maar tegen grote ploegen zakt zijn IQ meestal naar -50.

Probleem is eigenlijk de spits. Lacca is leuk.. maar nogaltijd een net niet speler. Er is een reden waarom Giroud altijd boven Lacca gekozen wordt. Giroud is ook leuk en een net niet speler, maar hij was wel sterk, goed meespelen en kon heel goed afwerken met zijn linker voet. Koppen kan hij als 1 van de beste. Vond het altijd raar waarom Arsenal hem verkocht had. Arsenal mist eigenlijk zo speler.. iemand die de bal ook kan vast houden vooraan.
Aanvallen is zeker geen probleem voor Arsenal.. Ze moeten gewoon een sterk spits ophalen. Ze zeggen dat ze toch geld hebben.. doe eens zot en doe een bod op Haaland haha grapje

2de probleem is middenveld. Ze hebben heel veel creativiteit en talent op middenveld.. maar de leiders op middenveld zijn degene die ploeg meest in steek laten. Xhaka maakt oneindig veel fouten op middenveld dat meestal leidt tot tegendoelpunt. Party is leuk, maar tevaak balverlies en onnodige afstand schoten etc..

Verdediging heb ik weinig opmerkingen.. staan eindelijk daar sterk. Met deze verdediging had Arsenal jaren geleden al titel gepakt, toen we nog Cazorla op middenveld hadden en vpersie in de aanval.. ufff.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Mohamed SalahAanvaller3523
Diogo JotaAanvaller3515
AlissonKeeper360
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. KariusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren