Noodklok luidt voor Frenkie de Jong bij bekendmaking basisopstelling

Donderdag, 20 januari 2022 om 20:52Tom Rofekamp • Laatste update: 21:08

Frenkie de Jong zou zijn basisplaats bij Barcelona definitief kwijt kunnen zijn. Xavi heeft geen plaats voor de 24-jarige middenvelder in de ogenschijnlijk sterkste basisopstelling voor het Copa del Rey-duel met Athletic Club van donderdagavond. Pedri begint daardoor aan het startsignaal. Ferran Jutglà is de meest vooruitgeschoven man in het 4-3-3 systeem van Xavi, daar Luuk de Jong en Memphis Depay beiden niet beschikbaar zijn.

Frenkie de Jong werd afgelopen week in de halve finale van de Supercopa tegen Real Madrid al in de rust afgelost door Pedri. De Nederlander krijgt de laatste tijd bakken met kritiek vanwege zijn spel en lijkt daar nu de gevolgen van te ondervinden. Sergio Busquets en Gavi begonnen tegen Real ook in de basis, maar behouden wel hun plek op het middenveld.

Ten opzichte van het Supercopa-duel ontbreekt verder Ousmane Dembélé op het startformulier. De Fransman heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen en heeft daarom een speelverbod gekregen. Ez Abde vervangt Dembélé links voorin. Luuk de Jong ontbreekt via een schorsing; Depay, die hem afgelopen week nog verving, heeft te veel last van zijn hamstring. Daarom mag Jutglà beginnen van Xavi. Sergiño Dest mag hopen op een invalbeurt: de vleugelverdediger start op de bank.

Opstelling Athletic Club: Agirrezabala, De Marcos, Vivian, Iñigo Martínez, Berchiche; Nico Williams, Dani García, Vesga, Muniain; Sancet, Raúl García

Opstelling Barcelona: Ter Stegen, Alves, Araújo, Piqué, Alba; Busquets, Pedri, Gavi; Ferran Torres, Jutglà, Ez AbdeGerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door patjemos)

De 'noodklok'. Ik dacht even dat Frenkie aan het overlijden was.

20 januari 2022 om 20:58

Dat dacht je helemaal niet dat zeg je puur om likes te scoren zoals voetbalzone probeert om kliks te scoren,je bent dus geen haar beter...

20 januari 2022 om 21:00

Sarcasme hé .Nee maar, ik vind de term noodklok wat dramatisch. Ik denk dat Xavi wil gaan rouleren op het middenveld. Een wedstrijd op de bank is niet direct een ramp. Misschien krijgt hij wel rust of iets.

20 januari 2022 om 21:09

Marieke90. Ach zeggen dat Donny niet de beste bij FC Twente zou zijn, dat is geen likes scoren? Wacht overigens nog steeds op een antwoord wie jij beter dan Donny vindt bij FC Twente.

20 januari 2022 om 21:30

Dankje ducktaildo, Marieke vergat even dat ze zelf ook wel is "likes scoort"

20 januari 2022 om 20:58

Echt niet,er is nou eenmaal concurrentie op zijn plek en bovendien verdient hij vind ik rust voor al die wedstrijden die hij heeft gespeeld.

20 januari 2022 om 20:59

Ja echt he, wat een titel.
Wel een basis zonder NL inbreng.
"Einde Nederlandse enclave bij Barca" had ook een mooie titel geweest.

20 januari 2022 om 21:08

Nou, misschien gaat hij wel verkassen en minder verdienen. Dan is het wel echt en nood klok

20 januari 2022 om 21:30

Hij heeft al weken last van kleine blessures. Uitgevallen de week voor Real. Amper fit tegen Real en daarom in de rust gewisseld. Logisch dat hij nu rust krijgt.

20 januari 2022 om 20:58

Hebben ze gedaan, ze zoeken betere spelers.

20 januari 2022 om 22:40

Soms hoop ik dat Nederlanders ook maar een beetje het nationalistische hebben dat de Italianen hebben. Altijd dat ultiem naar beneden praten van eigen spelers...

21 januari 2022 om 00:04

Als het goed gaat zijn we super nationalistisch. Kijk maar naar Max Verstappen afgelopen jaar.

20 januari 2022 om 20:59

Ja joh, op niveau Barcelona gaat het al lekker, dus moet die nog maar een stapje hogerop.

20 januari 2022 om 21:01

Frenkie moet gewoon naar een club waar hij als verdedigende middenvelder wordt gebruikt. Niet als een De Bruyne. Van Casemiro of Fabinho kan je ook niet verwachten dat ze opeens als aanvallende middenvelders splijtende passes gaan geven.

20 januari 2022 om 21:09

Haha inderdaad. Het bashen van Frenkie slaat helemaal nergens op. Barca kan hem wel de deur wijzen, maar reken maar dat ze daar spijt van krijgen als Busquets straks ineens nog meer achteruit gaat.

20 januari 2022 om 21:25

Hij heeft bij Barca ook meerdere keren als verdedigende middenvelder gespeeld en toen maakte hij ook geen indruk

20 januari 2022 om 21:35

Exact dat dus. Lekker Nederlands naar beneden halen, is populair, maar hij is gewoon de top op z'n positie. Maar ja, De Gea is ook geen wereldtopspits hè. Time will tell. Xavi wil Spanjaarden, dat voelt Frenkie nu. Laat Frenkie lekker excelleren bij Bayern, ManU, Liverpool.

20 januari 2022 om 21:35

Op jou niet Japie, maar wat zegt dat? We kunnen gezien al jou reacties niet ontkennen dat je niet geheel objectief kijkt. Je hebt een bepaalde voorkeur voor bepaalde spelers, als ook een afkeur. Net als ik overigens. En ik ben van mening dat Frenkie het best tot zijn recht komt op 6, staat verdedigend zijn mannetje, is een meester in het balbezit houden. Moet echter niet de man zijn van de steekpass of het maken van een goal. Wat ook geldt voor Busquets.

20 januari 2022 om 21:52

Misschien moet Barca eens gaan leren hoe je spelers laat renderen? Het koopt en het koopt maar zonder enig plan of visie, beetje het nieuwe Arsenal.

21 januari 2022 om 01:04

Ik zou graag zien dat hij Alvarez opvolgt bij Ajax deze zomer.

20 januari 2022 om 20:59

LOL, Fabinho speelt op zijn plek en daar hoeven we niet eens over te discussiëren. Iemand die bij een matig Barca niet eens zich kan onderscheiden en onzichtbaar is in zo ongeveer elke grote wedstrijd heeft niks te zoeken bij de absolute wereldtop a la Liverpool.

20 januari 2022 om 21:10

Als middenvelder heb je het bij Barcelona moeilijker dan bij Liverpool. Met een matige achterhoede en matige aanval.

20 januari 2022 om 21:10

Ja maar als je het omdraait zou Fabinho zich dan wel onderscheiden in dit Barca, ik denk het ook niet. En Frenkie zou misschien wel een stuk beter voetballen in een vaak goed geoliede machine als Liverpool. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat Frenkie beter is als Fabinho maar meer dat het ook aan het team ligt hoe je speelt.

20 januari 2022 om 21:12

Dus Fabinho zou het goed doen als aanvallende middenvelder bij Barca? Ligt toch wat gecompliceerder dit.

20 januari 2022 om 21:27

Tja, dat kan je dan over Frenkie zijn teamgenoten ook zeggen maar een Pedri en Nico bv maken gewoon een veel betere ibdruk dan Frenkie. Voor Memohis hoor ik die excuses nooit, dan bakt hij er weinig van vokgens mensen. Moeten we dat dan ook niet een keer over Frenkie gaan concluderen?

20 januari 2022 om 21:49

Ja, Fabinho wist zich te onderscheiden bij een subtopper als Monaco terwijl Frenkie zich niet kan onderscheiden bij subtopper Barca. Zegt ook wel iets natuurlijk.

20 januari 2022 om 21:55

@Fusbal

En zo wist Frenkie zich te onderscheiden bij een andere subtopper in Europa, namelijk Ajax.

20 januari 2022 om 21:56

Wel leuk dat je zo'n omweg neemt puur om Barca te bashen. Ondanks dat Barca niet in zijn beste vorm steekt, is de situatie van Fabinho natuurlijk niet te vergelijken met de situatie van Frenkie bij Barca.

20 januari 2022 om 22:18

Een "subtopper" die de halve finale CL behaalde terwijl deze subtopper Barca eruit ligt in de groepsfase en deze subtopper Ajax hadden een fenomenale Tadic, Ziyech en De Ligt die het team op sleeptouw namen terwijl Frenkie was just one of the boys, 1 leuke dribbel tegen Modric verandert dit niet ondanks dat onze media Frenkie doodleuk als “dé sterspeler” bombardeerde.

20 januari 2022 om 23:08

Jij bent echt by far de grootste betweter op dit forum..altijd als het om De Ligt of Frenkie gaat sta jij vooraan om maar te bevestigen hoe slecht ze zijn. Wat moet jij genieten van dit bericht op VZ.

20 januari 2022 om 21:01

Als ie t bij dit Barca al niet kan, wat heeft hij dan bij Liverpool te zoeken?

20 januari 2022 om 21:42

Alsjeblieft niet... Fabinho is de VM daar en die is gewoon een niveautje hoger dan Frenkie, en och wat zullen er nu mensen op hun pik getrapt zijn maar ik zeg gewoon hoe ik het zie, Frenkie was wereldtop in het systeem wat hij bij Ajax speelde, Daarna nooit dat niveau aangetikt op enkele wedstrijdjes na, Als er 1 club is waar hij naar toe mag van mij is het united, dan kunnen we net als bij Donny zien dat hij tekort komt voor de wereldtop.

21 januari 2022 om 02:12

Lekker makkelijk zeg. Heeft bij Ajax laten zien een middenveld in topwedstrijden te kunnen controleren, aanvallend als verdedigend. Ook in Oranje fantastische wedstrijden gespeeld tegen de absolute wereldtop. Dat hij na zo’n slopend jaar met heel veel minuten even een mindere periode heeft is helemaal niet vreemd. Ik verwacht ook dat hij pas weer echt gaat presteren na aankomende zomer. Het is allemaal een beetje te veel geworden afgelopen anderhalf jaar. Wat niet vreemd is. Hij moet gewoon als linkshalf spelen waar hij aanvallend kan combineren en kan gaan kappen en draaien, begrijp ook niet waarom mensen hem als verdedigende middenvelder willen zien.

Oke Frenkie speelt slecht, maar slechter dan Busquets? Ik kijk niet meer vaak naar Barca maar ik hoor graag van Barcafans of dat terecht is

20 januari 2022 om 20:58

Ja, slechter dan Busquets. Ondanks dat hij niet meer prime is. Velen voorspelde al dat wanneer Busquets, Pedri, Gavi etc niet geblesseerd zijn dat Frenkie vaak zal banken.

20 januari 2022 om 21:03

Ja nou ik keek laatst die supercup wedstrijd en ik schrok me echt een hoedje, dan moet het wel erg slecht gesteld zijn met Frenkie. Busquets was die wedstrijd namelijk echt schokkend slecht, met en zonder bal

20 januari 2022 om 21:11

Ja, dat is welgeteld 1 wedstrijd, niet gezien maar zal je vast wel gelijk in hebben, maar de afgelopen 20+ wedstrijden van Frenkie tegen topclubs was het ook "schokkend slecht". En daar is geen woord van overdreven. Busquets is en blijft onmisbaar voor dit Barca, Google Busquets Dependance en je zult zien waarom...

20 januari 2022 om 21:17

Misschien moeten ze hem ook goed gebruiken, ik ga zijn slechte spel niet goedpraten maar Frenkie is ook gewoon een 6, geen 8 of 10

20 januari 2022 om 21:52

Frenkie heeft vaak zat op Busquets plek gespeeld dus, met alle respect, dat 'misbruiken' want slechte positie excuus begint nu ook vermoeiend te worden aangezien hij ook daar niet goed genoeg was, dit excuus kan dus de prullenbak in.

20 januari 2022 om 22:54

Ja jij zal het vast beter weten dan ik, maar op basis van wat ik laatst dus van Busquets zag vind ik het wel terecht om dat op zn minst te benoemen. Was ook niet de eerste keer dat me dat van Busquets opviel, dus vandaar ook mijn vraag

20 januari 2022 om 23:04

Grappig want Frenkie heeft zelf gezegd dat hij het liefst niet de meest verdedigende middenvelder en ook niet de meest aanvallende middenvelder op het veld wilt zijn. Dus hij is dan naar eigen zeggen eerder een 8 dan een 6 in het Barca systeem.

20 januari 2022 om 20:59

Geloof mij de rest speelt ook echt heel matig mensen op voetbalzone doen of gavi Nico en busi de sterren van de hemel spelen, Pedri is net terug dus afwachten hoe die het gaat doen, maar geen een middenvelder die ik net opnoemde kan een wedstrijd voor je beslissen

20 januari 2022 om 21:00

Busquets is enorm belangrijk voor Barcelona als aanspeelpunt om onder druk uit te voetballen. Natuurlijk kan Frenkie dit ook, maar ik vind Busquets hier wel beter in ook al zitten Frenkie en Busquets beide niet in een geweldige periode.

20 januari 2022 om 21:23

Frenkie komt ook net terug van een blessure. Je zag tijdens de Supercup wedstrijd al dat hij niet in goede doen was. Op het moment verdient ook Nico het meer om te spelen.

20 januari 2022 om 21:00

Busquets is beter dan Frenkie op ‘6’. Frenkie is meer een dribbelaar en schijnbewegingen op veilige posities. Op 6 heb je iemand nodig bij Barca die het simpel houd en het spel versnelt. Barca kan op 6 geen type Frenkie hebben want dan loopt het vast.

20 januari 2022 om 21:09

Onzin. Ken je Frenkie van Ajax? Die hield het simpel en op de momenten dat het kon versnelde hij. Hij moet op 6, zo simpel is het. Nu word3n dingen van hem verwacht die hij niet is.

20 januari 2022 om 21:29

Busquets houdt het altijd simpel en houdt enorm veel snelheid in het spel. Frenkie wil te veel nutteloos kappen en draaien, daarmee haalt hij juist veel tempo uit het spel, ik zou zelf ook veel busquets kiezen als spelverdeler

20 januari 2022 om 21:32

Maar de wedstrijden dat Frenkie op zes speelde was het ook gewoon niet goed genoeg.

20 januari 2022 om 21:00

Busquets is echt heel slecht. Heeft Barça veel tegengoals gekost. Frenkie speelde ook onzichtbaar, maar speelde in een heel andere rol. Ik denk dat dit de sterkste elf zijn mits iedereen fit:
Ter stegen
Dani Alves, Araujo, Piqué, Alba
Frenkie
Pedri, Gavi
Ferran Torres, Luuk de Jong, Fati

20 januari 2022 om 21:24

Busquets is aan de bal nog de beste. Dat zag je ook op EK en in de Nations League. Maar dan moet je wel als blok spelen zoals Spanje doet.

21 januari 2022 om 01:27

Dat middenveld is gewoon slappe hap zit helemaal geen power in.de echte topclubs hebben veel meer power en loopvermogen in die linie.

21 januari 2022 om 02:17

Haha, als iemand een maand geleden Luuk de Jong opstelde in zijn favoriete opstelling werd je opgehaald door het gekkenhuis. Toch mooi hoe de waan van de dag regeert in het voetbal. Zou sowieso Depay altijd in de spits zetten met de mogelijkheden van Barcelona. Ongeacht zijn prestaties afgelopen wedstrijden. Niet vergeten dat presteren in dit Barcelona echt heel erg moeilijk is, moet je nagaan met al die blessures afgelopen maanden.

20 januari 2022 om 21:00

Busi is zonder bal wel beetje over ja. Met de bal nog steeds geweldig hoor. Maar goed

20 januari 2022 om 21:37

Frenkie speelde bij Ajax in een dubbele 6 rol!!! Nooit als enkele 6. Mensen kijk aub eens goed wedstrijden en geef dan pas een reactie. Hij heeft zelf gezegd dat de rol van aanvallende rechtshalf zijn favoriete positie is omdat hij hier zijn ei in kwijt kan. Aanvallen en verdedigen. Als enkele 6 zal hij een statische speler worden en vooral de 10 schaduwen. De smoesjes zijn op voor hem. Hij moet presteren klaar. Zijn versnelling zie ik niet meer en het is veels te degelijk aan de bal. Weinig creatieve ideeen

20 januari 2022 om 23:07

Dankjewel. Wat mij opvalt is dat er zelf Ajacieden hier zijn die zeggen dat Frenkie op Busquets zijn positie hoort. Frenkie heeft zoals jij aangeeft al gezegd dat dat niet zijn favoriete positie is.

21 januari 2022 om 02:19

Wk020, volgens mij speelde Frenkie toch echt zijn beste wedstrijden als linkshalf. Zeker eens dat Frenkie de laatste maanden zijn creativiteit te weinig laat zien. Wel een kanttekening dat het in dit Barcelona wel vrij moeilijk is.

21 januari 2022 om 02:34

Busq wisselt dramatisch spel met redelijk spel af. Frenkie brengt eigenlijk niks. Zie hem bij een dominerende ploeg met 2 cvm’s wel weer goed presteren. Enige waar dat kan is bayern maar die zullen geen cent voor hem uitgeven wat terrecht is. Bij chelsea zal die tekort komen. Die gaat barca niet verlaten, supporters houden veel van em ze contract is goed en hij en z’n pa vinden het spaanse zonnetje en de stad Barcelona te mooi. Zonde was in mijn ogen de man die kon zorgen dat het nederlands elftal deze jaren wat kon presteren.

Tsja terecht. Frenkie brengt gewoon te weinig. Voor hem misschien beter om een niveautje lager te gaan ballen.

20 januari 2022 om 20:58

Ja gewoon weer bij Ajax, of is dat op dit moment een niveau hoger? Als arrogante Ajacied neig ik naar dat laatste

20 januari 2022 om 21:00

Denk dat Barcelona nog steeds een aardig stapje hogerop is. Europees meer gepresteerd laatste jaren en een veel betere competitie.

20 januari 2022 om 21:05

Dit Ajax maakt gehakt van dit Barcelona.

20 januari 2022 om 21:25

Niveautje lager🤣?? weet dat jij ieder geval verstand hebt van voetbal🤦🏼‍♂️ Barca speelt als team niveau lager dat maakt het spel van frenkie stukken minder.

20 januari 2022 om 21:28

Die jonge speelt op een positie wat niet bij hem past en red zich redelijk.
Laat hem spelen op de plek van heilige Busquets.
De plek voor de verdediging daar is Frenkie doorgebroken. Snap niet dat hij daar weinig speelt.
Busquets speelt slecht maar we geilen op twee mooie paasjes van hem en de rest vergeten zien we niet

21 januari 2022 om 02:35

Heeft daar vaak genoeg gestaan maar niks laten zien. Zijn plek is de linker cvm niet de enige cvm

Zo bijzonder is Frenkie ook helemaal niet. Wel mooi dat Barcelona weer met veel spanjaarden/catalanen speelt.

Xavi ziet in dat frenkie helemaal niet zo bijzonder is. Simpeler middenvelder waarvoor veelste veel betaal die. Heeft Ajax toendertijd echt top gedaan.

20 januari 2022 om 21:19

Heeft het bij Ajax toendertijd ook echt top gedaan.

20 januari 2022 om 21:32

Ja gvd 3 jaar terug. Kom op
Zeg haha

21 januari 2022 om 11:09

Vorig jaar, op Messi na, gewoon de beste speler van Barcelona, ook al werd hij op de verkeerde positie gezet.

21 januari 2022 om 00:47

Hoeveel spelers zijn er de afgelopen jaren wel niet verknald bij Barca? Messi heeft een hoop gecamoufleerd. Frenkie speelt niet top. Dat is zeker, maar er zijn toch wel een aantal (top) spelers die bij Barca echt niet hun niveau haalden. Kan aannde spelers liggen. Maar zou het ook niet ergens een beetje aan Barca liggen?

Zou hij bij Chelsea in de basis komen mocht die transfer daadwerkelijk plaats vinden?

20 januari 2022 om 21:00

Nee... als hij barca niet aan.kan dan chelsea helemaal niet.

20 januari 2022 om 21:10

Omdat hij nu 1 keer een bekerwedstrijd bankt? Afgelopen 2.5 jaar letterlijk alles gespeeld. Vorig seizoen nog speler van het jaar bij Barcelona. Daarnaast bakken Pique, Coutinho, Griezmann, Dembele, Umtiti, Ter Stegen, enz. er ook niks van bij Barcelona de laatste jaren. Wat dacht je van al die Nederlanders bij Real destijds? Die bakte er ook niks van, maar die bloeide allemaal op bij clubs als Bayern, Inter, Schalke en Spurs. Waarom zou Frenkie dat niet kunnen?

20 januari 2022 om 21:54

Ja, en afgelopen 2 jaar letterlijk waardeloos en onzichtbaar in grote wedstrijden. Die Nederlanders hadden al meer laten zien dan Frenkie op die leeftijd btw.

20 januari 2022 om 22:30

Huntelaar en Sneijder gingen direct van Ajax naar Real en die waren zeker niet veel beter in hun laatste seizoen dan Frenkie.

20 januari 2022 om 21:48

Zou dan moeten concurreren met Jorginho en die lijkt me een vaste waarde.

Kapitaalvernietiging, zijn ze bij Barca sowieso niet vies van.

Tja, Xavi stuurt inderdaad z’n sterkste elf het veld in. Maar misschien fff goed; een maandje op bank. Even opladen, even weer voor vechten voor je plaats en zelfde geld voor Depay

Noodklok is wat overdreven. Het blijft een speler met unieke kwaliteiten, zeker in de selectie van het huidige Barça, het is te hopen dat hij vaker komt te spelen in de rol voor de verdediging

Ach, Frenkie is gewoon nog een beetje bang voor Raul Garcia...

Op zich staat er nu wel het sterkst mogelijke middenveld voor Barcelona. Frenkie moet gewoon geduld hebben tot hij Busquets kan vervangen. Want in een aanvallendere rol komt hij echt te kort. Net zoals hij momenteel als controleur ook nog aardig te kort komt tov Busquets.

20 januari 2022 om 21:19

Is dat zo? Aan de bal ja, maar De Jong voegt in verdedigend opzicht veel meer toe dan Busquets.

20 januari 2022 om 21:29

Frenkie laat juist constant zijn man lopen

20 januari 2022 om 21:42

Dan moet je misschien toch wat wedstrijden kijken. Hij speelt misschien niet goed, maar in verdedigend opzicht verzet hij ook uit vorm veel werk.

20 januari 2022 om 22:23

Hij heeft vaak genoeg zijn man laten lopen die hem er dan intikte. Gewoon uit laksheid

Frenkie kan eigenlijk alleen op 6 spelen. Maar daar staat Busquets al. Hopelijk haalt een team hem op en die hem dan op 6 zet. Anders is Frenkie over een 2 jaar gewoon weer terug bij Ajax (of nog lager)

hij is toch veel te goed voor deze middenmoter snel weg gaan bij dit zinkend schip

Achteraf is Frenkie ook helemaal geen barcelona speler zoals hij postbode speelt en daarmee het tiki taka vertraagd. Hij had beter voor een Duitse topclub kunnen kiezen in mijn ogen.

20 januari 2022 om 21:18

De Jong is gewoon een defensieve middenvelder die een man meer kan creeeren en tevens veel verdedigende arbeid levert. Verder speelt Barcelona al jaren geen tiki taka meer, dus dat vind ik sowieso een slecht argument. Overigens zou een vertrek niet erg zijn, maar ik vind het wel grappig hoe makkelijk men momenteel door het verdedigende falen van Busquets heen kijkt. Zonder bal heb je nauwelijks iets aan hem en dan helpt het niet dat de verdediging sowieso best wankel is.

20 januari 2022 om 21:42

Wanneer heeft hij als pure defensieve middenvelder gespeeld? Bij Ajax was het een blok samen met Schone waarbij hij ginf terwijl laatstgenoemde het fort kon bewaken. Barca speelt met een enkele 6 en daar heeft hij buiten de paar wedstrijden voor Barca en Oranje niet gespeeld dus niet doen alsof dit zijn positie is. Het is een centrale middenvelder die gewoon meer moet laten zien op de positie waar hij nu speelt. Genoeg momenten per wedstrijd dat hij de bal lager op het veld krijgt en dan doet hij er ook niets meer. Het is degelijk de bal inspelen naar Busquets of de flanken. Dus geen smoesjes meer

20 januari 2022 om 21:44

Echt complete onzin! De Jong was bij Ajax de eerste middenvelder voor de verdediging en Schone had helemaal het loopvermogen niet. Ook bij Oranje is hij altijd de eerste middenvelder voor de verdediging. Het is echt schrijnend hoe slecht sommigen geinformeerd zijn. Het laat tevens zien dat je zelden een wedstrijd van hem bij Ajax en in Oranje hebt gezien. Kom maar terug als je weet waar je het over hebt. Ongelooflijk, zeg!

20 januari 2022 om 22:28

Jij snapt er helemaal niets van. Ten Hag sprak toch altijd over een dubbele 6 rol of niet? Was Donny niet de nummer 10? Ik heb nog nooit een systeem met een 10 en een 6 gezien. De ene keer kwam Frenkie als eerst aan de bal en de andere keer Schone. Ging Frenkie naar voren bleef Schone hangen en vica versa. Het is een groot verschil wanneer je iemand naast je hebt staan dan wanneer je de enige bent dus weet niet waar jij over praat grote kenner. Ook in die dubbele 6 rol speelde hij zeer matig vorig seizoen bij Koeman die helemaal dat systeem voor Frenkie ontworpen had. Schakelde daarna alweer snel om naar een 6 en 2 centrale middenvelders. Kijk jij even westrijden terug van 18/19 oke. Wil best wat samenvattingen voor je droppen ergens.

Frenkie speelt in een slecht lopend elftal op een positie dat hij niet beheerst. Maar ik vind hem zo slecht spelen niet. Hij is gewoon meestal in mijn ogen een 6 hij speelt beter dan Busquets.
Busquets geeft twee pasjes waarvan we denken wow en dan vergeten zijm slordigheid.
Busquets verdedigd slecht is heel slordig en oud maar daar hoor ik niemand over.
Frenkie speelt echt niet heel slecht maar matig tot redelijk.
Nee Ajax spel speelt hij nog niet want dan moet hij spelen op de plek van Busquets.
Het doet me beetje denken aan Kante die onder Sarri naar voren moest spelen en dat ook niet heel goed deed

20 januari 2022 om 21:08

Mooi verwoord, helemaal mee eens. Bussie moet naar de bank voor Frenkie en ze hebben een middenveld die 10jaar mee kan

Niks mis mee. Ff een pas op de plaats maken, paar wedstrijdjes banken, ff rust. Daarna weer met een schone en uitgeruste lei in de basis.

Heb nog steeds vertrouwen in frenkie, laat hem gewoon vaker op de plek van busi spelen.

Kom maar lekker naar Juve toe. Perfecte spelverdeler voor serie A. Blijft De ligt ook waarschijnlijk

Kan beter terug naar Ajax gaan

Zo snel mogelijk weg uit die slangenkuil..........Barcelona kan de komende tijd zich toch niet aansluiten bij de top. Volgens mij heeft Frenkie opties genoeg......

Op zich is er nog weinig aan de hand. Hij heeft sowieso non-stop gespeeld in de afgelopen twee jaar, was niet in vorm en is wel even toe aan een nieuwe situatie. Overigens is het ook wel vreemd hoe hoog de verwachtingen zijn van een defensieve middenvelder die ineens af word gerekend op z'n aanvallende inbreng. Dat heeft hem ook zeker geen goed gedaan. Verder vind ik het ook vreemd hoe weinig er gelet word op de afwezigheid van defensieve inbreng van Busquets. Leuk dat hij aan de bal nog een bijdrage levert, maar verdedigend is het echt een probleem. Zeker met een al niet hele stabiele verdediging laat hij echt flinke steken vallen. Maar goed, we zien wel hoe dit zich gaat ontvouwen.

Frenkie moet lekker naar Bayern of naar Man. Utd gaan! Laat ze het maar uitzoeken in die catalaanse slangenkuil!! Die engnek die de leiding heeft bij deze ooit zo mooie club is geen president maar een dictator!! Hij maakt Barça kapot..!!

20 januari 2022 om 21:31

Zou hem zelf ook enorm graag bij United zien.

20 januari 2022 om 21:50

Hij zou bij United een vaste plek hebben op 6 in ieder geval, ik zou het graag zien.

Frenkie is ook gewoon overbelast. Die speelt zoveel. Beetje rust zal hem goed doen om sterker terug te komen. Kan hij rustig weer terugkijken om zijn spel te verbeteren.

Frenkie heeft onder Xavi niks meer te zoeken bij Barcelona

Moet goed gaan nadenken over zijn toekomst en in de zomer ergens anders zijn handtekening zetten

Ik denk dat ie gewoon niet fit (genoeg) is. In die pot van laatst ging het vreselijk moeizaam allemaal. We hoeven toch niet te doen alsof die jongen niet (meer) kan ballen?

Bakt er ook niets van al een tijdje. Jammer dat Luuk er niet is. Daar zet ik gek genoeg Barca voor op de laatste tijd. Ach, mag m'n vrouw lekker Gilmore Girls kijken.

Ik had echt gehoopt dat een coach als Xavi Frenkie aan het voetballen krijgt en hem beter laat functioneren in het team, heel jammer als hij hem nu al opgeeft!

20 januari 2022 om 21:40

Dit "top" middenveld heeft niet zo'n beste start. Frenkie is al het warmlopen....

En ondertussen wordt Busquets wel opgesteld die doelpunt na doelpunt inleid. Denk dat het nog met fitheid te maken heeft

20 januari 2022 om 21:41

Precies. Busquets was tegen Real echt ondermaats. Maar daar hoor je de anti Frenkie kenners niet over.

Logisch besluit van Xavi. Frenkie voegt niets toe aan het spel. Verstoppertje spelen en als een postbode ballen brengen. Dat brengt Barca niet verder.

Wel zwak van Xavi dan. Dat ie niet eerder Busquets eruit haalt, maar goed, vriendjespolitiek.

Die Xavi wil zoveel mogelijk Spaanse spelers in zijn elftal. Gebruik nou gewoon Frenkie op 6 en Barca zal weer gaan draaien

Frenkie speelt goed als hij in een team speelt die hem begrijpt, die weten en zien wat hij doet en daarop reageren. De selectie van Barca weet dat niet en dan loopt Frenkie maar met die bal, want ja waar moet die heen... Ook krijgt die jongen nooit rust, dat doet hem ook niet goed. Maar Barca kan hem natuurlijk met verlies verkopen en dat geld gebruiken om de rest van zijn transfersom te betalen.

Middenveld wordt ook zwaar overlopen, alleen Pedri speelt goed. Gavi en Busi komen niet in het stuk voor.

Frenkie is nog niet 100% fit, dat is de reden dat hij niet startte.

Frenkie rendeert niet in dit systeem maar meer met lopende mensen zoals bij Ajax dan kan hij passen en doorbewegen, hier dribbelen alle middenvelders behalve busquets maar als die balverlies lijdt is het vaak dodelijk. Bij Ajax had je lopende mensen met vd Beek,schone, en zelfs de ligt van achteruit.Frenkie de Jong is niets minder dan een middelmatige speler. In zijn huidige vorm zou hij nog nieteens, met alle respect, bij FC Groningen opvallen. Frenkie rendeert beter bij een ploeg als Nice waar veel Nederlanders spelen. Al ben ik bang dat hij Rosario er niet zomaar uitspeelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Athletic Club

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.Valencia48-5
10.Osasuna47-14
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
WilliamsAanvaller388
Raúl GarcíaMiddenvelder356
MuniainAanvaller354
Unai SimónKeeper340
Unai VencedorMiddenvelder340
Álex BerenguerAanvaller343
Nico WilliamsAanvaller340
Voor de complete selectie: Clubpagina Athletic Club.

260 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Joan Laporta spreekt in interview heldere taal over toekomst Frenkie de Jong

Joan Laporta wil dat Frenkie de Jong voor Barcelona behouden blijft. De voorzitter van de Catalanen bevestigt in een interview met L'Esportiu dat de club diverse aanbiedingen heeft ontvangen voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren