Eljero Elia reageert op nieuws over Ihattaren en Ajax: ‘Zieke mensen op Insta’

Donderdag, 20 januari 2022 om 14:04

Eljero Elia heeft via Instagram gereageerd op het nieuws over Mohamed Ihattaren en Ajax. De vleugelaanvaller van ADO Den Haag schrijft onder een Instagram-post van ESPN met een foto van Ihattaren in het shirt van Ajax in eerste instantie ‘respect’. Kort daarna voegt hij in een uitgebreidere reactie toe dat hij weet dat Ihattaren onder Ajax-trainer Erik ten Hag weer zal opbloeien.

De eerste opmerking van Elia levert enkele kritische reacties op, waarna hij met een tweede reactie komt. “Zieke mensen op Insta. Een jongen van negentien afschrijven, terwijl hij zijn vader is verloren. Jullie hebben geen hart en ja, ik ken Ten Hag persoonlijk. Ik weet: hij gaat hem weer op laten bloeien”, benadrukt Elia. Hij werkte tussen 2007 en 2009 samen met Ten Hag, toen de huidige trainer van Ajax werkzaam was als assistent bij FC Twente.

“Blijf maar lekker door haten, fijne dag. Ik bid voor jullie ouwe internethelden”, zo besluit Elia zijn reactie. Verschillende media melden dat Ihattaren een positief gesprek heeft gevoerd met Ajax, waardoor het er op dit moment op lijkt dat de Amsterdammers hem gaan huren van Juventus. Transfermarktexpert Fabrizio Romano stelt dat Ihattaren er op dit moment alleen zelf nog moet zien uit te komen met Ajax, aangezien Juventus reeds groen licht heeft gegeven. Er wordt nog wel gesproken over de duur van de huurperiode en een eventuele optie tot koop.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Aaah Elia. Het politiek correcte geweten van de samenleving nadat Ali B van zn voetstuk is gevallen. Waarom hij zich geroepen voelt om zich hierover uit te spreken is mij ook een raadsel.

20 januari 2022 om 14:12

Ik denk omdat hij zich misschien kan identificeren met Mo? Hij voelt zich zijn leven lang al onbegrepen heb ik het idee. Ik kan me dus alleen niet voorstellen dat je nu kwaad over hem kan spreken terwijl Elia het opneemt voor iemand die mentaal en sportief al een behoorlijke tijd in een dip zit.

20 januari 2022 om 14:20

Dat zou kunnen natuurlijk, maar ik vind het zo overdreven. Alsof Elia het even moet opnemen voor onbegrepen Nederland. 'ik ken Ten Hag persoonlijk en ik weet dat hij hem er bovenop gaat brengen', dat is ook gewoon nergens op gebaseerd. Dat zijn natuurlijk allemaal individuele situaties. Houd me ten goede, ik hoop dat alle partijen ervan krijgen wat ze ervan verwachten hoor. En dat Ihatarran er voetballend helemaal bovenop komt. Maar uitgerekend Elia... Daar heb ik wel moeite mee. Straks komt Babel er ook nog overheen.

20 januari 2022 om 15:24

Dat gaat natuurlijk twee kanten op. Het is prima dat Elia positief wil zijn over het nieuws, maar het is nou niet bepaald zo dat Ihattaren zich van een goede kant heeft laten zien. Integendeel zelfs. Die doet momenteel alles fout wat een topsporter hoort te doen. Ik weet niet of je dergelijk gedrag moet belonen. Je hoeft het natuurlijk niet af te blaffen en Elia laat zich van z'n goede kant zien, maar ik denk niet dat hij heel objectief naar de situatie kijkt. Ongeacht de omstandigheden: Wat Ihattaren al bijna anderhalf jaar doet, is niet goed te praten.

20 januari 2022 om 14:15@westend.......waarom voelen trieste mensen op social media zich geroepen om zich te misdragen richting Elia na een simpele "respect" reactie van Elia naar Mo toe?
Hij mag dat toch doen? Jij spreekt je toch ook uit?
Elia doet iets goeds en meteen moeten mensen weer afzeiken. Maar Elia mag dan niks terug zeggen?? Hou toch op zeg.

20 januari 2022 om 14:35

Mja, heeft Elia dit ook niet wat over zichzelf afgeroepen met zijn pseudo 'het kan me allemaal geen zak schelen'- gangsta houding, maar wel steeds bij het minste woordje van kritiek op zijn persoon zich verplicht voelt 140 tekens te gebruiken 'omdat het hem helemaal niet raakt'.

Als je constant aandacht vraagt als 'bekend' persoon, dan krijg je die. Maar dan weet dat je er zowel positieve als negatieve aandacht zal zijn... Probleem mee? Hou je dan weg uit de schijnwerpers. Het is allemaal zo moeilijk niet toch?

20 januari 2022 om 14:15

Dat voetbalzone Elia zo belangrijk vindt dat er een artikel aan wordt gewijd, dat is mij pas raadsel. Ik bedoel, het is maar Elia? Een voetballer die pakweg over 10 jaar door menig persoon al is vergeten. Wellicht de feyenoordfans die hem nog herinneren aan zijn voorzet op Kuyt in de kampioenswedstrijd, maar buiten dat is het toch gewoon een nobody in de voetbalwereld?

20 januari 2022 om 14:21

Nou, dat misschien nog veel meer. Help de wereld staat in brand, laten we Elia bellen wat hij ervan vindt zodat we de situatie beter begrijpen.

20 januari 2022 om 14:26

Ducktaildo in de ogen van Elia ben jij een nobody in de hele wereld, waarom altijd dat omlaag praten omdat je iemand die je niet kent niet mag? Zijn success of afgang zal niks aan jou leven veranderen maat. Elia heeft charisma en genereert aandacht, daarom komt hij vaak in het nieuws. Hij heeft ook veel haters en there is no such thing as bad publicity. Mensen zijn multi dimensionaal, zie ook hun andere kanten. Ik hoop dat ze jou in je dagelijkse leven niet afschrijven voor wat fouten die je in het verleden hebt gemaakt.

20 januari 2022 om 14:33

AyCarmaba. Ik ben toch ook gewoon een nobody in de hele wereld? Net zoals jij, en ook Elia zal op het wereldtoneel bij veel mensen de wenkbrauwen laten fronsen hoor. Minder dan dat bij ons, dat is zeker waar. En volgens mij praat ik hem toch niet omlaag? Het is toch gewoon een nobody in de voetbalwereld? Of hij of bijvoorbeeld een Gullit binnen komt lopen, dat is nogal een verschil. Ik bedoel, als voetbalzone hem als interessant genoeg vindt om mede te delen wat er op zijn Twitter gebeurt, dan kan je haast elke betaald voetballer gaan aanhalen. En Elia heeft charisma? Tja, dat mag jij natuurlijk vinden, maar ik zie het er niet van af. En 'hij heeft ook heel veel haters', wij leven toch niet meer tussen de muren van de middelbare school? 'hoop dat de jou in je dagelijks leven niet afschrijven voor wat fouten die je in het verleden hebt gemaakt' en wat wil je hier dan precies mee zeggen? Ik heb het toch niet over wat ik van zijn gedrag/fouten vind? Alleen dat het gewoon 1 van de vele duizenden betaald voetballers is en ik het bijzonder vind dat Voetbalzone aandacht aan hem besteedt omtrent dit onderwerp. Dus weet niet precies wat je bedoelt met je laatste opmerking. Als Joel Veltman zo'n artikel zou krijgen, dan was mijn reactie niet anders geweest.

20 januari 2022 om 14:42

Haters? Elia vindt zichzelf veel belangrijker dan de meeste mensen hem vinden. Denk alleen maar aan zijn opmerking dat Van Gangelen hem zou volgen. Ik zie ook geen charisma bij hem.

Dat gezegd hebbende: hij zegt hier voor de verandering niets verkeerds.

20 januari 2022 om 14:52

Elia is international geweest, dat is een kroon op zijn carrière. Het doel van elke voetballer is om trofeeën te winnen, maar gekozen worden om je land en nationale team te vertegenwoordigen is een van de hoogst haalbare onderscheidingen. Bovendien heeft hij miljoenen verdient en kan hij nog ontelbare dingen doen in de voetballerij, ik hoop voor jou dat je maar leert leven met de aandacht die hij krijgt want de kans is klein dat hij over een paar jaar vergeten is, daar is hij het type niet voor.

20 januari 2022 om 15:27

AyCarmaba. Vooral niet ingaan op mijn punten. Maar, ik zal er niet minder van slapen van de aandacht die hij krijgt. Mijn vraag is alleen waarom wordt hij door voetbalzone aangehaald? Ik zie werkelijk de meerwaarde niet. Als international zijn al genoeg is, dan verwacht ik ook een artikel van Romano Denneboom, Adam Maher en Jan Krooijkamp wat zij ervan vinden

20 januari 2022 om 14:33

Tsja, waarom voel jij je dan weer geroepen om je over Elia uit te spreken, die zich geroepen voelt zich over Ihattaren uit te spreken, vraag ik me dan weer af.

20 januari 2022 om 14:41

Westend omdat iedereen dat mag, en misschien heeft Elia net als ik een zwak voor Ihattaran en wenst hij hem het beste! Ben het lang niet altijd eens met Elia, en hij kan soms wat verwend en vervelend over komen. Maar deze reactie is 100% waar, super sympathiek en uit het hart van Elia. Zo jong je vader verliezen kan ik over mee praten helaas, maar ik hoop dat Ihattaran toch in gaat zien dat hij verder moet. En hopelijk in de geest van zijn vader, zijn grote belofte zal waarmaken.🙏🏾❤️

20 januari 2022 om 15:55

Hey Westend
Zoals jij je geroepen voelt om te reageren is Elia daar ook vrij in.

20 januari 2022 om 17:11

Misschien even Mo steunen?

20 januari 2022 om 18:24

Beetje eng om in de huidige omstandigheden Ali B in één zin te noemen met Elia, vind je niet? Natuurlijk vergelijk je ze niet één op één, maar je laat het bijna klinken alsof zulke 'politiek correcten' allemaal hetzelfde zijn. Ik snap werkelijk niet hoe je erbij komt om Ali B bij Elia te betrekken. Los daarvan, Elia komt op voor een jonge gozer. Lijkt me niet zo verkeerd. Ik zie mezelf niet echt als politiek correct of zo, maar vind dit wel laag

20 januari 2022 om 21:46

Hahahha jij bent echt triest. Waarom voel jij je geroepen om over Elia te spreken dan?

Ik ben zeker niet Elia zijn grootste fan. Heeft vaak vrij ondoordacht gehandeld en geroepen in de media of op zijn eigen kanalen. Maar dit vind ik dus wel echt heel mooi. Elia heeft niet veel met Ajax, maar de gunfactor naar Ihatarren, het opnemen voor die jonge knul, vind ik prachtig.

20 januari 2022 om 14:45

Prachtige reactie Myvision, 100% mee eens! Lang niet altijd met Elia eens, maar dit is klasse en recht uit zijn hart. Ondanks hij zwak uitgedrukt, inderdaad niet echt dol op onze prachtige club is.😊

20 januari 2022 om 17:09

Inderdaad! Die jongen is 19, jezus joh. Niet bij iedereen gaat het van het luie dakkie. Ik zou het top vinden als Ajax en Mo gaan samenwerken. Back to the roots.

Feitelijk helemaal juist dat veel Instagrammers zieke mensen zijn, maar waarom moet het altijd Elia zijn die weer een platform gebruikt om zich te laten gelden... Met dat primitieve geschreeuw ontstijgt ie het niveau van alle anonieme social media-misbruikers amper. Verder hoop ik dat ie gelijk krijgt en Ten Hag Ihattaren inderdaad weer op het juiste pad krijgt, maar heel veel vertrouwen heb ik daar niet in.

20 januari 2022 om 14:17

Sorry hoor maar mensen reageren triest op een mooie reactie van Elia naar Mo toe. Die opmerking waarom moet het altijd Elia zijn slaat kant nog wal in deze.

20 januari 2022 om 14:48

Soccerfan ben het eindelijk weer eens keer met je eens.😋 Maar wel echt afschuwelijk, men kan niet meer objectief naar Elia kijken zeg! Dit zijn welgemeende, en lieve woorden en steun van Elia naar Ihattaran. Wat hij niet eens had hoeven doen. Echt klasse van Elia, vaak genoeg ben ik het niet eens en zegt hij rare dingen. Maar dit is tof!

20 januari 2022 om 15:20

Misschien, maar kijk alleen al in dit artikel. Mensen die vorige week stonden op te sommen wat die jongen allemaal gedaan heeft, draaien de discussie nu 180 graden omdat hun club ineens concreet wordt. De reactie van Elia is mooi, maar dan wel vanuit het perspectief van Ihattaren of een gevoel van broederschap. Puur feitelijk zou Elia ook kunnen posten dat die jongen dringend het roer om moet gooien. Elia doet uiteraard niets verkeerd hoor, maar de beeldvorming verandert wel razendsnel nu Ajax interesse heeft.

Ihattaran naar Ajax, Elia met een goede genuanceerde uitspraak.. het is een bijzondere dag vandaag.

20 januari 2022 om 14:32

siepie

Ik verwacht vandaag heel veeeeeel Ihattaren topics

vd Vaart, Sneijder, Hakim, Bergwijn, Donny, et. Allemaal zullen tweeten en per tweet een artikel op Ihattzone

Wel Ironisch van Elia om die mensen internet helden te noemen. Volgens mij uit deze man zich iets teveel op social media. Vaak ook zonder inhoud.
Al begrijp ik een deel van zijn comment hier wel. een jongen van 19 afschrijven terwijl MO echt potentie heeft om ver te geraken.
Maar dan zal hij zich echt wel op het voetbal moeten concentreren.

Haha Elia op Instagram. Reageert op mensen die niet eens echte kritiek uiten dat ze moeten oppassen dat hij niet hun stiefvader wordt. Wat moet je er van vinden. Je zou niet zeggen dat het een volledig volwassen man is. Enfin, wel aardig dat hij het opneemt voor Ihattaren, de manier waarop is alleen weer een beetje kinderachtig. Maar goed, dat is een mening en ongetwijfeld zal deze manier van uiten voor velen prima zijn.

Ik heb er volle vertrouwen in dat Ten Hag hem weer aan het voetballen kan krijgen. Ten Hag kan op een of andere manier goed omgaan met moeilijke jongens.

Ja, het is ook lachwekkend om Ihatarren al direct af te schrijven, terwijl hij zeer talentvol is en nog altijd maar 19! Dat lijken veel mensen te vergeten.

Ik denk persoonlijk ook, mits hij gewoon fit is qua fysiek/gewicht, het wel eens een hele goede match kan gaan worden!

Je pa op die leeftijd verliezen is niet niks. Prima reactie wel van Eljero.

20 januari 2022 om 15:09

Mua, er is wel iets meer aan de hand natuurlijk. Het maakt het niet minder erg, maar er zijn genoeg profvoetballers die hun vader vroeg verliezen. We hebben het hier niet zomaar even over een klein verval. Ihattaren is zichzelf al bijna anderhalf jaar aan het saboteren en is volledig in verval geraakt. Hij is een mindere voetballer geworden, z'n discipline en mentaliteit is drastisch gedaald en als hij besluit er wat aan te doen, is hij eerst een half jaar bezig om volledig fit te worden. Kun jij een soortgelijk geval opnoemen waarbij de speler zichzelf weer helemaal herpakt heeft? Natuurlijk zijn er uitzonderingen en ik hoop dat Ihattaren erbij hoort, maar veelbelovend ziet het er niet uit natuurlijk. Daarvoor gaan er gewoon te veel dingen mis.

21 januari 2022 om 10:10

Hoe is Ihatarren een mindere voetballer geworden, als hij al zo lang niet meer gespeeld heeft? Dat kan je dan toch niet beoordelen.

Verder moet hij inderdaad wel gewoon fit worden en hopelijk helpt het dicht bij familie en vrienden zijn ook.

21 januari 2022 om 15:14

Omdat hij in z'n laatste seizoen bij PSV niet eens meer de middenmoot overtrof. Toen was hij al beduidend minder. Dat heeft niet zozeer met z'n talent te maken, maar met z'n discipline en mentaliteit.

Tja, op zich zegt Elia hier niets verkeerds, al zijn z'n woorden meer gebaseerd op een vorm van broederschap dan op de keiharde feiten. Overigens is het wel enorm schrijnend hoe clubvoorkeur een rol speelt in de beeldvorming. Eerst met feiten komen slingeren en nu draaien die mensen 180 graden als blijkt dat hun club concreet wordt. Hoe dan ook zal alles afhangen van Ihattaren zelf. Of het nou Hake, Ten Hag of eerder Schmidt en Roberto D'aversa betreft, niemand gaat die jongen aan de gang krijgen als hij zelf niet inziet dat het roer volledig om moet. Daarin is fit worden misschien nog wel het simpelste aspect. Hoe gaat hij bijvoorbeeld reageren als hij eerst een jaar bij Jong Ajax moet komen ballen? Wat als Ajax een nummer 10 koopt voor veel geld? De kans op speeltijd is bij Ajax nog minder dan bij PSV, dus hij zal echt wel een aantal tegenslagen moeten overwinnen. Sportieve tegenslagen die heftiger zijn dan wat hij bij PSV 'te verduren' had (los van privezaken uiteraard).

20 januari 2022 om 16:08

De tijd zal het leren. Zo als je zegt het valt en staat hoe hij er zelf instaat. Nu kan een andere omgeving en andere mensen , hem net dat zetje kunnen geven. Hij zit hier in Nederland in een vertrouwde omgeving niet ver van zijn vrienden en familie, dus dat is al een voordeel t.o.v. Italië.
Hopelijk dat er mensen bij Ajax lopen die hem kunnen inspireren en motiveren om zich zelf te verbeteren

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

100 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren