Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

Donderdag, 20 januari 2022 om 12:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:56

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in totaal zes vrije trappen genomineerd, waarvan er uiteindelijk twee doorstoten naar een zogeheten knock-outfase. De winnaar maakt kans om uitgeroepen te worden tot het allermooiste moment in de geschiedenis van het miljardenbal.

Het doelpunt van Schöne is door de UEFA genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. Andere genomineerden zijn onder meer Cristiano Ronaldo en Juninho. De Portugees schoot in het seizoen 2008/09 namens Manchester United snoeihard raak van grote afstand op bezoek bij Arsenal. Juninho deed dat in 2003/04 namens Olympique Lyon tegen Bayern München. Ook Lionel Messi is genomineerd. Zijn vrije trap tegen Liverpool uit het seizoen 2018/19 is doorgestoten tot de laatste zes kanshebbers.

Bekijk hier de rake vrije trap van Lasse Schöne, dat door Ajax werd verkozen tot doelpunt van de maand.

De wonderschone treffer van Lasse Schöne viel in het legendarische seizoen 2018/19. Ajax won op bezoek bij Real Madrid met 1-4, waarbij de laatste treffer op rekening kwam van de Deense middenvelder. Schöne besloot het vanuit een schier onmogelijke hoek ineens te proberen en klopte doelman Thibaut Courtois. Naast het doelpunt werd ook het commentaar van Sierd de Vos massaal uitgelicht. "Nu moet Real er honderd maken!", schreeuwde de commentator van Ziggo Sport. Vlak na zijn doelpunt werd Schöne door trainer Erik ten Hag naar de kant gehaald.

"De trainer vroeg in de zeventigste minuut hoe het met mij ging", blikte Schöne in 2019 bij AjaxTV terug op het memorabele moment. "Ik zei: 'Geef me nog tien minuten om vol gas te geven'. Toen kwam er een vrije trap en ik mocht hem nemen. Dat was een mooi moment, een mooie avond. Als je daar met zulke cijfers en overtuigend spel kunt winnen, is dat fantastisch." Ajax reikte dat seizoen tot de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. Na dat seizoen zou Schöne voor twee jaar naar Genoa vertrekken, maar dat werd geen succes.

De genomineerden:
Cristiano Ronaldo (2008/09 namens Manchester United tegen Arsenal)
Juninho (2003/04 namens Olympique Lyon tegen Bayern München)
Roberto Carlos (2000/01 namens Real Madrid tegen Sporting Portugal)
Hugo Almeida (2005/06 namens FC Porto tegen Internazionale)
Lionel Messi (2018/19 namens Barcelona tegen Liverpool)
Lasse Schöne (2018/19 namens Ajax tegen Real Madrid)


Poll

Welke vrije trap vind jij het mooist?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door apyrog)

Leuk dat hij in dit lijstje staat maar dit gaat hij niet winnen.
De andere vrije trappen zijn stukken mooier en ook qua moment.

20 januari 2022 om 13:11

Hou toch op joh 🤣🤣 er eas geen mooier moment dan scoren tegen Real!!

20 januari 2022 om 13:47

Moment niet ik moet zelf zeggen vind die van Juninho het mooiste. Wat een trap had die man denk misschien wel top 3 beste vrije trappen nemers ooit, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur. Van Schöne was ook mooi heb ooit precies dezelfde vrije trap gescoord alleen stond er bij mij geen Courtois in de goal en minder mensen langs de kant.

20 januari 2022 om 13:59

Persoonlijk zou ik iedere mogelijke vrije trappen prijs aan Juninho geven. Al is het maar als oeuvreprijs. Voor mij met afstand de grootste vrijtrappenkoning ooit.

20 januari 2022 om 13:17

Haha, die vind jij mooier misschien. Maar ik heb ze net even bekeken en het valt mij op dat die andere vijf vrije trappen vrij recht voor de goal waren en vooral loeihard en zuiver in het kruis. Die van Schone was de hoek veel en veel moeilijker (bijna een corner) waardoor die meer mensen passeert in verschillende dieptes, dus veel meer geplaatst moest zijn in het kruis en met een van de beste keepers ter wereld op goal. Daarbij komt nog dat alle andere spelers absolute wereldsterren zijn of waren (juninho ietsie minder) en ook door hun naam waarschijnlijk geselecteerd zijn. Schone is vooral geselecteerd door de legendarische vrije trap.

20 januari 2022 om 14:19myvision Ik snap wel wat je bedoelt maar ik denk zelf dat als de vrije trap recht voor het doel staat dat de keeper lang genoeg heeft om te anticiperen en de bal echt ziet aan komen toch? Die van Schone was onverwachts maar het was ook voor de keeper een hele gek bal om op te anticiperen. Ik denk dat Schone daar zijn voordeel wel uithaalt. Die van Juninho, Messi en Ronaldo waren echt perfect geschoten, keeper ziet die bal al aankomen maar je kan er niks tegen doen. Voor mij zou het zijn 1. Juninho 2. Schone 3. Messi. Ik kiest toch voor Schã¶ne omdat ik die vrijtrap extra mooi vind omdat hij tegen Real in het Bernabeu is gemaakt.

20 januari 2022 om 15:27

Die van Messi was belachelijk. Van heel ver en gigantisch hard. Die vind ik een stuk mooier eerlijk gezegd.

20 januari 2022 om 15:29

Zo is het ook Barcalover123 - het is uiteindelijk ook een beetje appels met peren vergelijken, daar waar ik natuurlijk een zwak heb voor de Ajacied in het rijtje.

20 januari 2022 om 15:31

Snap ik wel @lierse1997; ik vind hem alleen iets minder uniek, vandaar mijn voorkeur voor de Ajacied haha.

20 januari 2022 om 16:53

Ook volledig te begrijpen. Het zijn allen prachtige goals dus dan spelen er ook andere factoren mee bij de persoonlijke voorkeur.

20 januari 2022 om 17:12

Dat beste keeper ter wereld argument is wat zwak want Courtois stak toen juist in de allerslechtste vorm van zijn carrière, heel onzeker, net bij Madrid, moest concurreren met publiekslieveling Keylor Navas. Juninho deed het tegen Oliver Kahn, overigens. Die (kahn) stond toch absoluut niet ter discussie als beste van de wereld toen, op geen enkele manier.

21 januari 2022 om 15:33

@myvision
Ik vind dat die van Schöne ook echt kans maakt op basis van de schoonheid en moeilijkheidsgraad. Al vind ik die van Juninho en van Messi ook echt van behoorlijke schoonheid. Ik denk persoonlijk dat die van Roberto Carlos ertussen staat voor erkenning. Die man heeft zoveel belachelijke vrije trappen gescoord, maar voornamelijk in la Liga. Ik denk dat het tussen Juninho, Messi en Schöne zal gaan. Ook wil ik even aangeven dat met jou argumenten de vrije trap van Juninho niet onder doet voor die van Schöne. Daarbij stond Oliver Kahn in de goal die haast onpasseerbaar was voor extreem lange tijd. Ook dat die bal binnenkant paal gaat en hoe Kahn ertegenaan valt geeft het een extra glans. Maar goed, we zullen zien. Ik zou het Schöne in ieder geval van harte gunnen.

20 januari 2022 om 13:21

Heb je ze wel gezien Prem? Of roep je dit omdat het om Ajax gaat? Jij vindt een pass over 5 meter van AZ al mooier dan iets wat ook maar met Ajax te maken heeft.

On: Het enige wat ik op de vrije trap aan te rekenen heb is de positie van Courtois. Hij had hem kunnen hebben, maar het is geen blunder.

20 januari 2022 om 13:23

Jazeker, daarom is het ook een verkiezing/prijs he! Iedereen's mening verschilt.

Moge de mooiste winnen.

20 januari 2022 om 13:41

Maar is dit een mening of een provocatie? De vrije trap van Schone was voor NLse begrippen gewoonweg uniek. Zowel het moment als de tegenstander maakte het zeer speciaal, daarnaast de hoek en hij zat er hartstikke goed in. Lijkt me terecht dat die in het lijstje staat en mijns inziens een goede kanshebber voor de winst.

20 januari 2022 om 13:44

Dus zijn mening is een provocatie? Jij hoort prima in China thuis. Zelf vind ik die van schone mooier dan de rest, ma dat is dan ook mijn mening

20 januari 2022 om 14:06

Nee, zijn mening is geen provocatie, maar hij stelt het als een voldongen feit "de andere vrije trappen zijn stukken mooier en ook qua moment." - Vooral als je ": qua moment" zegt terwijl er 3 groepfase wedstrijden tussen zitten, tsja, dan heb je gewoon geen gelijk. Het is heel makkelijk, zet gewoon voor je zinnen "ik vind" en dan is de discussie gewoon open, zoals het hoort op een forum.

20 januari 2022 om 14:18

@myvision, klopt als ik het terug lees zou ik het veel duidelijker uiteen kunnen zetten met wat extra argumentatie erbij. Is een leerpuntje voor mij.
Dank in ieder geval voor je feedback.

20 januari 2022 om 15:30

Haha held Prem! Dank voor je mooie reflectie die je hier ook nog plaatst. Het is echt een bijzonder mooie donderdag!

20 januari 2022 om 15:37

Thanks @myvision, ja je hebt gewoon gelijk, en ik zal de laatste zijn die dat niet wil toegeven.
Het is inderdaad een mooie donderdag zover. Nog een half uurtje en dan komt het programma BOOS erop. Gaat over misstanden in de tv wereld.

Nu moet Real er 100 maken . Wat een avond was dat zeg.

Het was een heerlijke vrije trap maar persoonlijk vond ik die van messi nog veel mooier. Moge de beste winnen!

20 januari 2022 om 13:14

Ik stem toch wel op die Van Juninho denk ik. Die had ook de mooiste korte vrije trap in mijn ogen. Roberto Carlos is de ultieme vrije trappen nemer van afstand

20 januari 2022 om 13:19

Juninho kon het ook van afstand hoor en vergeet ene Calhanoglu niet.

20 januari 2022 om 13:25

Ho ho, vergeet ugur yildirim niet! Wereldkampioen vrije trappen nemer🤣

20 januari 2022 om 13:25

Begrijp niet dat je die van Messi mooier vindt.

De 3 mooiste zijn toch wel Juninho, Almeida of Schone.
Als je de moeilijkheidsgraad meeneemt zijn dit toch wel de mooiste. De afstanden en precisie.
De hoek van Schone is ongeëvenaard.

Die van Messi is recht voor de goal, wordt nog aangeraakt door TAA. Wie zegt dat ie zo was gegaan als ie niet was aangeraakt. De plaatsing van die andere schoten, zuiver of via het metaal de goal in. Niet te vergelijken.

20 januari 2022 om 13:46

Hij werd aangeraakt door Gomez, maar ben het met je eens dat die anderen mooier zijn om die reden. Juninho denk ik de mooiste.

20 januari 2022 om 13:51

De hoek van Schöne ongeëvenaard, maar dan vind ik het toch meer geluk en een fout van de keeper, zeker gezien het feit dat Courtois op de goal staat. Maar goed, ieder zn voorkeur. Hij zal denk ik niet winnen want er zijn veel fanboys die op de goal van hun favoriete speler stemmen en persoonlijk denk ik dat Messi en Ronaldo meer fans hebben dan Schone.

20 januari 2022 om 14:06

Die wordt wel aangeraakt door Gomez, dat vind ik toch wel een minpunt.

Och, die bal van Juninho, wat een wereldgoal was dat. Die staat me nog behoorlijk helder bij. Niet zijn enige overigens...

20 januari 2022 om 13:14

Net even de rest bekeken, vind die van Schöne wel de nummer 2, persoonlijk.

20 januari 2022 om 13:26

Helemaal met jou eens wat betreft nummer 1 en 2.

20 januari 2022 om 13:47

Kan ik me helemaal in vinden. Begin die van Schone nu wel iets meer te waarderen ook. Je zou hem bijna vergeten in de flow van dat prachtige CL jaar. Juninho blijft wel een prachtige speler in die tijd.

20 januari 2022 om 13:15

Wat een fenomenale vrije trappen had die man zeg. De beste vrije trappennemer die ik ooit heb gezien.

20 januari 2022 om 13:24

Kahn kuste even mooi de paal bij die goal van Juninho! Wat een trap was dat!

20 januari 2022 om 13:33

Die van Almeida vond ik misschien wel de mooiste, die bal lijkt met de meter harder en hoger te komen. Is denk ik samen met Schone Europees gezien de minst grote naam als je die vergelijkt met de rest. Qua emotie voor mij als Ajacied is die van Schone het mooiste, is ook de enige van een bijna onmogelijke hoek.

20 januari 2022 om 14:04

Mee eens, die van Carlos tegen Frankrijk vind ik nog altijd de mooiste vrije trap ooit.
En die bal van de achterlijn van hem vind ik ook een waanzinnig mooie goal.

Prachtig vrije trap, maar Courtois stond imo ook fout gepositioneerd, wereld van een verschil met wat voor doelman hij vandaag is.

Wel leuk voor Ajax en Schone.

20 januari 2022 om 13:21

Zeker leuk. Ik denk dat Courtois voor wat hij verwachtte dus juist goed gepositioneerd stond. Juist die unieke vrije trap direct op goal in de uiterste kruising verwachtte een van de beste keepers ter wereld niet en dat maakt de goal nog beter en bijzonderder. Terwijl bij alle andere vrije trappen de hoek veel makkelijker was en dat vooral loepzuivere keiharde knallen in de kruising waren. En ja, die bekijk ik door mijn Ajaxbril.

20 januari 2022 om 14:18Ik ben het niet met je eens. Van die positie mag je als keeper ervan uitgaan dat de bal voorgezet gaat worden. Die bal schiet ook Schã¶ne met zijn traptechniek er 1 van de 50 keer zo in. De kans dat je een doelpunt voorkomt om een voorzet eruit te halen is vele malen groter dan dat Schã¶ne de bal zo perfect erin schiet. Hij stond dus in mijn ogen correct opgesteld.

Damn, prachtig rijtje om tussen te staan zeg! Wat een namen. Het is hem gegund. Wat een avond was dat zeg trouwens, genieten!

Kippenvel als je de beelden weer terugkijkt, wat een seizoen... hopelijk dit jaar meer van (of dan) dit!

die van Messi zat wel heel erg tegen perfectie aan, wat een vrije trap was dat zeg.

Ik mis die van Ronaldinho tegen Werder Bremen bij de nominaties. Die was echt briljant, zó subtiel onder de springende muur doorgeschoten. Recent zien we het wel vaker dat spelers dat proberen (daar komt de muurligger vandaan) maar Ronaldinho was zijn tijd ver vooruit.

De winnaar moet natuurlijk messi of ronaldo zijn. Die waren allebei zo perfect. Die van messi op techniek en die van ronaldo op power. Beter krijg je ze niet.

20 januari 2022 om 13:23

En die van Schone op techniek met precies de juiste power uit een vrij onmogelijke hoek waardoor die bijna een elftal aan spelers moet passeren. Vertel mij maar wat daar wel beter aan kon haha?

20 januari 2022 om 13:30

Die van Schone was niet eens op doel bedoeld.

20 januari 2022 om 13:25

Die van Ronaldo was stukje uit de hoek, niet echt lekker gekeept. Schone doet het vanuit de moeilijkste hoek. Maar Juninho het mooiste wat mij betreft, die heeft alles: de afstand, de kracht, de precisie en keeper die er niets aan kan doen.

Juninho mag hem winnen wat mij betreft. Verder doet Schone voor niemand onder.

Schone zijn Vrijetrappen mist Ajax nu wel. kan het fout hebben maar Ajax heeft in mijn ogen nu niet iemand in de selectie die zo goeie vrijetrap kan nemen als Schone. deze vrijetrap tegen Real was van wereldklasse.

20 januari 2022 om 13:36

Labyad kan dat ook, maar die speelt nooit.

Ik ben nog steeds op zoek naar 1 van mijn 2 stembanden die ik die avond in de kroeg kapot geschreeuwd heb! Wat een avond, wat een goal!

Qua beauty's komt Messi toch echt wel bovenaan de lijst uit dit rijtje.

Hopelijk kiest de uefa er ook 1 uit het uefa cup toernooi. "Ik heb geen idee hoe Van Hooijdonk die bal achter die lange doelman Golz wilt krijgen. Zo dus!" Ook 1 om in de lijsten.

Too far for Ronaldo to think about it.....
AHHHHH OHHH MY WORDDDD

20 januari 2022 om 14:13

hahah legendarisch moment.

20 januari 2022 om 14:47

Opzich denkt Ronaldo er altijd aan om een vrije trap richting doel te schieten, echter lukt hem dat zelden.

Dan kies ik voor die van Schöne, maar ik bel wel biased haha

Ik heb het idee dat messi en Ronaldo gewoon in elke lijstje moeten zitten,begrijp me niet verkeerd beide mooie goals,maar commercieel gezien moeten ze beide erin...

20 januari 2022 om 13:48

Ik snap wat je bedoeld, maar deze 2 goals zijn toch wel echt legendarisch.

20 januari 2022 om 14:13

Kom op... Die vrijtrap van Messi was toch ook wel legendarisch. Niemand, maar dan ook niemand verwacht dat hij die bal vanaf zo'n afstand op doel zou krijgen en helemaal niet perfect in de hoek. Die van Ronaldo is en was net zo bizar. Allebei terecht genomineerd dus!

20 januari 2022 om 14:47

Wat? Ik vind beide vrije trappen even mooi, zo niet mooier dan die van Schone. Ronaldo deed het van een grote afstand bijna bij de zijlijn. Keihard binnengeschoten. Messi deed het niet op kracht maar puur op technische wijze de bal de kruising in. Ze verdienen het zeker om in deze lijst te staan. Mijn stem gaat echter naar die van Hugo Almeida, prachtige vrije trap!

prachtig natuurlijk dat deze vrije trap genomineerd is van Schone
maar zie niet in dat deze vrije trap tot mooiste uit de geschiedenis van de CL gekozen zal worden

maar het is en blijft natuurlijk wel een kippenvel moment
de avond dat Ajax gewoonweg met 1-4 weet te winnen in Madrid ongekend

Uit dit lijstje? Schöne zeker op 1.

Misschien een rare vraag, maar waar kan ik ze bekijken? Of moet ik alles zelf gaan googelen? kan wel, maar zet er even zes linkjes bij als je zo'n artikel maakt.

On: mooie vrije trap van Schone. Hij lijkt op die van Van Hooijdonk tegen Freiburg in 2002.

20 januari 2022 om 15:09

Op de site van de Uefa kan je deze bekijken in een overzicht. Mag helaas geen links plaatsen, maar zou wel een mooie toevoeging voor dit artikel zijn.

Ik zou er wel 3 kunnen nomineren van Juninho, wat een geweldenaar qua vrije trappen. Ongeëvenaard ook. Schöne wel goed genoeg voor top 3. Messi z'n trap was ook mooi

Hugo Almeida! Pegel zeg. Ook nog extra mooi omdat het in een lege stadion was

''de enige reden waardoor die er in zou kunnen is als die hem recht in de kruising schiet..die gek doet het nog oook..'' Wat pijnlijk om zo'n CL seizoen te draaien als Messi dat jaar en dan alsnog zonder CL te eindigen.. Nog steeds pijnlijk.

Hugo Almeida wat mij betreft nummer 1. Hoe hij die bal schiet en langzaam meer snelheid en hoogte krijgt, dat is zo mooi om te zien. Nummer 2 Juninho/schöne, dat is om het even.

De andere nominaties zijn leuk, maar vind ik niet zo bijzonder. Carlos heeft een heerlijke poeier in huis, maar niet zo spectaculair als bovengenoemde. Bij die van Ronaldo maakt de keeper een inschattingsfout en bij Messi maakt 'm heerlijk, maar doet me teveel denken aan andere spelers die een vrije trap scoren. Goede afstand voor Messi, prima muur, maar echt spectaculair vind ik hem niet.

De mooiste vrije trap aller tijden is voor mij nog steeds de 3-0 van Calhanoglu tegen Dortmund, maar helaas werd die niet gemaakt in de Champions League

Juninho koning van de vrije trap, zo'n geweldige specialist zie je zelden is ook mijn nummer 1 goal, de goal van Schone als nummer 2 dan maar.

Zou persoonlijk voor die van Juninho kiezen. Die man heeft echt een aantal ongelofelijke vrije trappen gescoord. Die van Ronaldo zal ik nooit stemmen aangezien die tegen Arsenal was

Wat een verschrikkelijke mooie trap was dit dan joh. En op zo'n moment. Van mij mag hij hem winnen.

De afstand van Ronaldo vrije trap maakt hem erg mooi, maar moet toegeven dat die keeper wel als een zak aardappelen naar de grond gaat. Als dit via stemmen gaat, maakt Schöne vrij weinig kans. Niet omdat zijn vrije trap niet mooi is, maar meer omdat hij gewoon niet zo veel fans heeft als andere spelers.

Vreemd dat ik hier niemand hoor over Roberto Carlos, dat was ook toch fenomenaal jongens...

Schöne maakt geen enkele kans. Ook Ronaldo, Juninho, Almeida en Carlos niet overigens. Zoveel mag wel duidelijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

290 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 NEC 33 2 7 0
2020/2021 Genoa 0 0 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 12 1 0 1
2019/2020 Genoa 32 2 5 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie

Jürgen Locadia keert mogelijk terug in de Eredivisie. NEC heeft geïnformeerd naar de diensten van de 28-jarige aanvaller, zo weet De Gelderlander. Locadia is komende zomer transfervrij, daar hij over een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren