Óscar Mingueza dreigt Barcelona na vijftien jaar te verlaten

Donderdag, 20 januari 2022 om 09:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:21

Óscar Mingueza dreigt deze winter te vertrekken bij Barcelona, meldt Mundo Deportivo. De 22/jarige verdediger, die in het Camp Nou nog een contract heeft tot volgend jaar zomer, is op de radar verschenen bij Valencia, dat hem graag op huurbasis de rest van het seizoen overneemt. Valencia is op zoek naar een vervanger voor Daniel Wass, die op zijn beurt in de nadrukkelijke belangstelling staat van Atlético Madrid. Mingueza speelde nog nooit voor een andere club dan Barcelona, waar hij in 2007 in de jeugdopleiding terechtkwam.

Valencia is de zoektocht naar een nieuwe verdediger gestart nadat bekend werd dat Atlético Wass graag ziet komen als vervanger van de naar Newcastle United vertrokken Kieran Trippier. Mingueza wordt in de sinaasappelstad beschouwd als een 'interessante optie', daar hij zowel op de linkerflank als in het centrum inzetbaar is. De verdediger van Barcelona zou wel geïnteresseerd zijn in een overstap naar de huidige nummer negen van LaLiga. De kans bestaat dat Barcelona José Luis Gayà in de deal gaat betrekken. De linksback van Valencia wordt beschouwd als ideale opvolger van Jordi Alba.

Mingueza is onder Xavi niet verzekerd van een basisplek. Dit seizoen kwam hij in 13 LaLiga-wedstrijden in actie, waarvan 8 keer als basisspeler. In totaal speelde hij slechts vijf officiële wedstrijden onder Xavi. Alleen tegen Espanyol, Bayern München en Real Mallorca mocht hij het vanaf het begin laten zien. Barcelona kampt echter met een groot aantal blessures, onder wie Eric García en Samuel Umtiti, waardoor de club niet meteen staat te springen om een vertrek van Mingueza. Mateu Alemany is op de hoogte van de aanbieding die de verdediger in ontvangst heeft genomen via zaakwaarnemer Josep Maria Orobitg.

Mocht het tot een akkoord komen, dan zou Mingueza voor het eerst in het shirt van een andere club te bewonderen zijn. De verdediger kwam in 2007 in de jeugdopleiding van Barcelona terecht. In het seizoen 2018/19 werd hij overgeheveld naar het beloftenteam. Op 24 november 2020 maakte hij onder Ronald Koeman zijn debuut in de A-selectie in de Champions League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Vijf dagen later debuteerde hij in LaLiga. Tot dusver kwam hij één keer uit voor de nationale ploeg van Spanje. In juni vorig jaar deed hij de volledige negentig minuten mee in de vriendschappelijke interland tegen Litouwen (4-0 winst).


Poll

Is dit een logische stap voor Óscar Mingueza?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sergioramoshm)

Hij is ook niet goed genoeg voor Barcelona. Maar het is wel raar dat Valencia hem wil halen als vervanger van Wass. Want het is eigenlijk gewoon een centrale verdediger en geen back.

20 januari 2022 om 10:07

Maar Wass is toch een middenvelder. Ik volg hem niet bij Valencia, het kan dus zijn dat hij is omgeturnd, maar bij Celta speelde hij altijd als middenvelder.

20 januari 2022 om 10:12

Hij speelde bij Valencia een tijdje als back. Hij is een middenvelder inderdaad maar hij kan ook als rechtsback uit de voeten. Is denk ik ook waarom Atletico hem wil halen omdat Trippier is vertrokken.

20 januari 2022 om 10:36

Hij is zeker niet goed genoeg voor Barca. Ik twijfel er zelfs aan of hij goed genoeg is voor Valencia. Ik vind het echt een enorm matige verdediger en misschien nog wel slechter dan Eric Garcia wat al een prestatie opzich is

20 januari 2022 om 11:27

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd wat je zo slecht vindt aan García? Hij begon heel slecht bij Barca maar de laatste wedstrijden die hij speelt, speelt hij echt goed. Dat kan zelfs jij ook niet ontkennen denk ik. Denk je niet dat wanneer zo’n jongen twee jaar 30+ wedstrijden speelt het een heel ander verhaal is?

20 januari 2022 om 11:48

Fcvoetbal doe geen moeite, Japie kijkt niet eens Barca volgens mij

20 januari 2022 om 11:02

Vind Mingueza echt niets overkomen van een echte CV; net wat te iel, en straalt onzettend veel onzekerheid uit. Een echte CV zijn zelfverzekerd in en rondom eigen strafschopgebied, hij niet

Denk voor beide partijen beter. Harde werker maar mist in mijn ogen wel kwaliteiten om Barcelona verder te helpen. Voor zijn eigen ontwikkeling een betere keuze om ergens anders meer speelminuten te krijgen.

Ontzettend matige back die simpelweg uit noodzaak naar voren is gekomen. Met hem momenten gehad dat je als kijker dacht; die zou nooit meer moeten spelen als je geen punten wilt verliezen.

Hoewel hij mij dit seizoen mateloos irriteert met zijn spel, heb ik toch wel een zwak voor deze jongen. Toen Koeman hem noodgedwongen moest opstellen, was iedereen al blij als hij zich staande kon houden. Tegen alle verwachtingen in presteerde hij ook nog eens meer dan degelijk als CV en nog verbazingwekkender zelfs als RB. Jammer dat hij dat niveau niet heeft kunnen doortrekken, want dit seizoen speelt hij echt niet sterk en moet er helaas worden geconcludeerd dat hij tekort komt. Desalniettemin mag hij echt hartstikke trots zijn op de hoeveelheid minuten die hij heeft gemaakt.

20 januari 2022 om 10:09

Ik heb ook een zwak voor deze jongen, mede omdat het echt een jongen van de club is. De realiteit echter is dat Barcelona hem beter kan verhuren of verkopen om zo weer salarisbudget vrij te spelen, helaas vraagt de financiële situatie hierom.

20 januari 2022 om 10:24

En toch zou het jammer zijn dat een speler die altijd voor de club klaarstond, zo makkelijk weer afserveren. Ik bedoel, Busquets was ook niet na 20 wedstrijden en superster die het daarna werd. Ik denk dat Barça zuinig moet zijn op spelers zoals Mingueza. Waarom zijn contract niet verlengen en op huurbasis 1 1/2 jaar ergens laten spelen om hem daarna terug te halen. Misschien ontwikkeld hij zich wel explosief als hij ergens het volle vertrouwen krijgt.

20 januari 2022 om 10:40

@nicomitea. Dat is ook 'gewoon' de voetbalwereld natuurlijk. Enkele uitzonderingen daar gelaten. Je kunt nog ze veel wedstrijden in de jeugd bij een club hebben gespeeld, presteer je niet of ondermaats moet je gewoon vertrekken. Soms ook via de achterdeur. In de toekomst kijken kan echter niet. Misschien groeit hij bij Valencia wel enorm en zal Barca achteraf spijt hebben. Er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Als Gaya dan de omweg maakt, lijkt me dat zo slecht nog niet.

20 januari 2022 om 11:17

Dat kan ik uiteraard enkel met je eens zijn, alleen voor een Barcelona is het al heel knap dat in deze onzekere tijd, er ook gewoon een knaap uit de contreien in tegen de basis aanhangt. Het zou zonde zijn om hem nu al te laten gaan, nadat hij in een bijzonder slechte tijd van de club, alsnog dicht tegen het 1e elftal aan schuurt. Zal geen dure kracht zijn, en zal niet slechter zijn dan een Dest bijvoorbeeld. Hem nu laten gaan en later voor de hoofdprijs terugkopen moet je ook niet willen lijkt mij. anderhalf jaar verhuren en zijn contract +1 of +2 jaar opwaarderen kan voor alle partijen toch het beste zijn? Tijdens de huur zal zijn salaris makkelijk 100% betaald kunnen worden door de hurende partij.

20 januari 2022 om 11:38

Nico.... Dit is echt een wandelende ramp. Heeft niks van een barca speler en gaat dat ook niet krijgen. Is slap in de duels, kan niet goed voetballen en kan ook totaal niet dekken. Busi heeft echt in zijn kleine teen meer voetballend vermogen dan mingueza in zijn hele lijf. Daarnaast debuteerde hij als jochie in het beste team van barca ooit. Is wel iets anders dan mingueza die in het slechtste barca ooit zich amper staande kan houden. Gaat ook echt geen basis staan bij Valencia.

20 januari 2022 om 13:26

Ik ben om. Verkopen die gast!

Dreigt, dreigt, dreigt.. Ik vind dit goed nieuws. Hou m’n hart vast telkens als hij in de basis staat. Is soms gewoon een wandelende catastrofe.

Lijkt mij voor beide partijen prima. Nog nooit het gevoel gehad dat deze jongen het echt zou gaan maken. Dit zijn in ieder geval niet de spelers die Barcelona terug moeten brengen naar het hogere niveau.

20 januari 2022 om 10:54

Ik vond hem vorig seizoen een stuk beter. Ik zou Riqui Puig ook graag uitlenen aan Valencia overigens.

20 januari 2022 om 10:58

Puig zou ik uitlenen om hem echt veel minuten te laten maken. Dat vind ik een speler die echt nog kan groeien en wie weet zelfs op termijn een middenveld kan vormen met Pedri en Gavi.

20 januari 2022 om 11:02

Maar zou hij onder een coach als Bordelas aan speeltijd komen? Ik vrees dat hij net zoals Koeman op basis van vooroordelen zal redeneren.

20 januari 2022 om 11:20

Dat lijkt me een slecht idee. Op papier misschien wel leuk maar je hebt echt een nummer 6 nodig. Iemand die de bal kan afpakken en daarnaast ook kan opbouwen.

20 januari 2022 om 15:16

Wat moet Valencia met Puig? Past helemaal niet in het spelletje van Valencia en het is niet dat er bij Barcelona nou zoveel wisselspelers rondloopt wat Valencia sterker maakt.

Ik breng hem desnoods achterop de fiets naar Valencia! Mingueza is absoluut niet goed genoeg voor het niveau dat Barcelona na zou moeten streven. In mijn ogen is hij de belichaming van de magere periode die de club doormaakt.

Overigens lees ik dat Barcelona mogelijk Gaya wil betrekken in de deal, daar word ik extreem blij van! Gaya heeft alles om de nieuwe linksback te worden van Barcelona voor de komende 5+ jaar. Tevens is hij een natuurlijke leider, en daar ontbreekt het ook aan in dit elftal. Ik word blij van dit bericht!

Is geen ramp voor Barcelona
totaal overschatte speler
en komt toch niet vaak in de plannen van Xavi voor
dus ik zeg voor beide partijen de beste oplossing om uit elkaar te gaan

De Veltman van Barca. Tegen de verwachting in doorgebroken en best veel wedstrijden gespeeld. Ik had hem gehouden. Als Barca matig is, is hij een vd eersten die door de ondergrens zakt. Maar als Barca lekker draait, dan haalt hij gewoon een aardig niveau op 2 posities. Voor Valencia een vreemde aankoop als rechtsback. En Wass naar Atletico vind ik ook vreemd. Maar in de winter zijn de echte targets niet beschikbaar, dus begrijp het ook weer wel.

Nouja “dreigt”
Mingueza is precies het type speler waarvan je nooit snapt dat hij ooit prof heeft kunnen worden.

Als barca een 16 jarige jeugdspeler opstelt krijg je precies dezelfde resultaten.

20 januari 2022 om 10:21

Ben ik niet mee eens. Vorig seizoen viel hij als CV helemaal niet negatief op. Als RB maakte hij wel vaak (riskante) overtredingen, maar dat was ook wel te wijten aan het feit dat hij van nature geen rechtsback is. Toch maakte hij aanvallend meer indruk dan Dest. Misschien dat anderen het niet met me eens zijn, maar ik vind dat hij nog best een goede voorzet heeft voor een CV die noodgedwongen als RB moest fungeren.

20 januari 2022 om 10:37

Precies dus. Het is gewoon totaal geen back. Als centrale verdediger wil ik wel is kijken hoe hij gaat doen. Maar ben bang dat hij bij Valencia ook als back wordt gehaald. Tja dan is die gast niet veel goeds.

Mingueza is een matige speler, maar als Barça zijnde had ik hem misschien toch behouden, omdat je ook spelers voor op de bank wil hebben en hij is een jongen van de club. Als hij echter per se wil spelen is er natuurlijk geen andere optie dan hem laten gaan.

Ik zou deze gozer niet eens bij Feyenoord hoeven. Hilarisch slecht deze man.

Niet goed genoeg voor Barcelona, dus van ''dreigen'' zou niet echt sprake zijn.
Valencia moet dit eigenlijk ook niet willen. Is ook niets voor hun, als zij een stap naar boven weer willen zetten.

Valencia zou hem willen halen als Wass verkocht gaat worden aan Atletico. Wat denk ik wel gaat gebeuren. Hij gaat niet als back gehaald worden maar als centrale middenvelder. Ik zie hier boven ook iemand zeggen om Puig uit te lenen aan ons, daar zou ik nou echt blij van worden.

20 januari 2022 om 11:56

Ik vind Minguenza wel een speler waar Bordelas iets mee kan, vind het wel een match.

20 januari 2022 om 12:02

Ik heb Minguenza niet heel veel zien voetballen maar Bordalas zoekt spelers die op meerdere plekken kunnen voetballen. Volgends mij kan hij dat wel. Ben benieuwd als die er gaat komen. Maar ik zou blijer worden van een Puig.

Hier ligt niemand echt wakker van. Komt erg tekort voor het niveau wat Barca wil nastreven. Gevalletje Bartra. Ik wens hem wel veel succes toe bij andere clubs.

Dit zou heel jammer zijn. Een Mingueza zie ik graag in de basisopstelling elke wedstrijd, 2×45 minuten, samen met Garcia.

Leuke stand in, maar verder totaal niet van het niveau Barcelona. Zelfs in deze selectie met een dun bezette achterhoede verdient hij nog geen plaats. Van mij mag hij vertrekken, zowel in het centrum als op de flank heeft hij niets te zoeken.

Oh jee, na 15 jaar wat zonde , hoeft echt niet zo groots te worden aangekondigd , is een beetje hetzelfde als bij Ajax Ekkelenkamp weg ging en zo vele anderen bij de diverse clubs

20 januari 2022 om 15:18

Inderdaad. Maar het is Barcelona dus moet het erg aangedikt worden. Minqueza is 1 van de spelers wat het niveau gewoon niet heeft. Als je die voor een paar miljoen kan verkopen dan moet je blij zijn.

Lekker laten gaan want hij komt voor barcelona te kort, al past hij momenteel wel goed bij 'dit' barca...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren