‘Ronaldo loopt rond met de air alsof hij groter is dan Manchester United'

Donderdag, 20 januari 2022 om 08:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:29

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond alle ogen op zich gericht gekregen. De sterspeler van Manchester United boekte met zijn ploeg een 1-3 overwinning op Brentford, maar na afloop van het duel ging het amper over de zege. Ronaldo werd bij een 0-2 voorsprong door manager Ralf Rangnick naar de kant gehaald en was daar duidelijk niet van gediend. De Engelse media gaan daags na het voorval los op de Portugees.

Ook Rangnick werd na afloop naar het voorval gevraagd. De Duitser ging al snel in gesprek met Ronaldo in een poging de aanvaller te kalmeren, zo was op de beelden te zien. "Dit is normaal", concludeerde de interim-manager na afloop bij BT Sport. "Als aanvaller wil hij gewoon doelpunten maken. Hij komt terug van een blessure en over drie dagen spelen we alweer tegen West Ham United. Verder stonden we met 0-2 voor, net zoals tegen Aston Villa. Nu besloot ik de marge te verdedigen. Volgens mij was het een goede beslissing om met vijf man achterin te spelen." Ronaldo werd naar de kant gehaald voor Harry Maguire.

De Portugees was met zijn ploeg net op een 0-2 voorsprong gekomen via Mason Greenwood, toen hij op zoek wilde naar een treffer voor zichzelf. Daar kreeg hij de kans niet voor. In de 71ste minuut ging het bord omhoog voor de nummer zeven van United, die eraf werd gehaald voor Maguire. Dat zinde Ronaldo allerminst: de Portugees ging duidelijk woedend zitten, smeet zijn jas op de grond en foeterde wat richting enkele mensen van de technische staf. Rangnick ontfermde zich vervolgens al snel over de woedende Ronaldo, die lang nodig had om tot bedaren te komen.

De Engelse media hebben geen goed woord over voor het gedrag van de sterspeler. "Rangnick gaf hem nota bene nog tijdens de wedstrijd een uitleg, maar dat was helemaal niet nodig. De goal van Marcus Rashford volstond", doelt de BBC op de 0-3 die vijf minuten na de wissel van Ronaldo viel. "Het was een onnodig toneelspel van Ronaldo die, hoe briljant hij ook is, rondloopt met de air van een speler en persoonlijkheid die denkt dat hij groter is dan Manchester United. Dit gedrag doet hem geen goed, zeker niet als de keuze van de manager zo goed uitpakt."

Cristiano Ronaldo ontsteekt in ongekende woede ondanks zege Man United

Cristiano Ronaldo heeft woensdag bij zijn rentree voor Manchester United tegen Brentford (1-3) direct de spotlights gepakt.Lees artikel

"Rashford scoorde en daarmee werd de beslissing om het een en ander aan te passen gerechtvaardigd. Tactiek, personele keuzes en het omgaan met spelers: op alle fronten excelleerde Rangnick", was de Manchester Evening lovend over de Duitse manager. Ronaldo maakte aanvankelijk nog een eind aan de geruchten over zijn vermeende slechte relatie met Rangnick door aan de aftrap te verschijnen. Die ontstonden door zijn afwezigheid bij de laatste twee duels door een lichte blessure. De Portugees keerde terug in een aanval met Anthony Elanga en Greenwood, een voorhoede die in de eerste helft totaal geen potten kon breken.

Rangnick ging na afloop in op het onderonsje dat hij had met Ronaldo na de veelbesproken wissel. "Ik zei: 'Ik begrijp dat je nog steeds ambitieus bent en dat je zelf wilt scoren, maar misschien dat je over een paar jaar als hoofdtrainer dezelfde beslissing neemt als ik na 75 minuten'. Ik had ook niet verwacht dat hij me zou omhelzen. Hij is een doelpuntenmaker en had graag willen blijven staan om te scoren. Maar het was belangrijker om compact te spelen en frisse benen en lengte te hebben om de spelhervattingen te verdedigen. Toen we het derde doelpunt maakten zei ik dat tegen hem. Ik heb helemaal geen problemen met Cristiano", besloot Rangnick.


Poll

Begreep jij de wissel van Ralf Rangnick?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door vernon)

Is dat nog nieuws dan? De man die een voorbeeld moe(s)t zijn voor de jonge spelers, laat zich weer van z'n beste kant zien...

20 januari 2022 om 08:33

Ronaldo doet niks verkeerd. Hij laat gewoon blijken dat hij het ergens niet mee eens is. Of mag dat tegenwoordig ook niet meer? We leven in een wereld waar we onze mening mogen uiten.

20 januari 2022 om 08:40

Als je dan een voorbeeldfunctie wil/ moet zijn, dan moet je inderdaad wat beter uitkijken waar je die mening dan gaat ventileren. Dan was het signaal 'ik accepteer deze wissel en kom naar de kant, om vervolgens verhaal te halen in het kantoortje bij de trainer' beter dan dit nu op dat moment. Dat geef je als voorbeeld het signaal af dat je nooit een wissel moet accepteren, wat nou niet echt werkt als voorbeeld voor de trainer.

Ik ben veiligheidskundige in een chemisch bedrijf. Natuurlijk vergeet ik soms ook wel eens iets, maar ik word toch geacht om nog roomser dan de paus te zijn. Al rijd ik 2 km te hard op site, ik ben meteen mn geloofwaardigheid kwijt. "ja, want hij deed het ook"

20 januari 2022 om 08:42

Ronaldo moet zijn mening wel uiten want dan laat hij het publiek zien dat hij het niet eens met de wissel is. Anders is het publiek ook stomverbaast van deze wissel.

20 januari 2022 om 08:47

Ronaldo speelt niet voor zichzelf, maar voor de club. Hij is gehaald om als uithangbord te fungeren, de rust te bewaren en een voorbeeld te zijn voor de jeugdspelers. Dan is dat gewoon niet het moment om zo'n statement te maken. Als voorbeeld accepteer je deze wissel, ook voor het publiek. Met dit gedrag ga je straks het publiek weer tegen de trainer keren (want de spelers zijn het niet met hem eens) en krijg je nooit rust in de club. Zijn (ronaldo) invloed en gedrag heeft gewoon effect op de rest. Daar moet hij met zijn ervaring politiek correcter mee omgaan. Die wissel is in dit programma en met deze stand gewoon meer dan logisch. Over 2 dagen speel je alweer tegen West Ham

20 januari 2022 om 08:49

Ik vind dat Ronaldo zijn mening mag uiten. Als het hij niet eens is met een wissel moet hij lekker zijn mening kunnen uiten. Hij deed dit ook op een respectvolle manier .

20 januari 2022 om 08:49

Maar als Haye iets soortgelijks doet dan is het onrespectvol naar de club?

20 januari 2022 om 08:50

Haye doet heel wat anders. Hij uit zich over contractuele zaken opelijk. Dat is iets tussen club en speler. Ronaldo doet dit over de wedstrijd. iets wat het publiek ook aan gaat.

20 januari 2022 om 08:56

Beiden uiten ze hun onvrede over lopende zaken bij de club. Haye doet dat trouwens een stuk respectvoller dan Ronaldo.

En wat is er gebeurt met ‘ Ronaldo doet niks verkeerd. Hij laat gewoon blijken dat hij het ergens niet mee eens is. Of mag dat tegenwoordig ook niet meer? We leven in een wereld waar we onze mening mogen uiten. ‘ ?

20 januari 2022 om 09:00

Elke speler is wel eens teleurgesteld na een wissel maar zo is er altijd wat te zeuren. Als hij met een glimlach richting Rangnick was gelopen tijdens de wissel dan hadden mensen weer gezegd Ronaldo heeft geen winnaarsmentaliteit meer want vroeger zou hij hier anders op gereageerd hebben

20 januari 2022 om 09:00

Nogmaals, contractenzaken moeten binnenhuis blijven. De wedstrijd gaat ook het publiek aan dat is heel wat anders.

-- Ronaldo moet het publiek laten blijken dat hij het niet eens is met de wissel. en dat hij had door willen spelen.

--: Het publiek heeft niks met de contractsituatie van Haye te maken. NAC mag vragen wat ze willen en dat is hun goed recht.

20 januari 2022 om 09:01

Klopt Japie_krekel. Ronaldo kan volgens sommigen weinig goed doen. Echt vreselijk al die haters die op alles wat Ronaldo doet zitten te zaniken.

20 januari 2022 om 09:02

@heinazijn als je aan een teamsport doet en je te maken hebt met een teamproces dan zijn er andere zaken die soms belangrijker zijn dan jijzelf.
Als je daar niet mee om kunt gaan moet je lekker gaan tennissen.

Ronaldo doet hier ongeveer alles fout als teamsporter zijnde

20 januari 2022 om 09:03

@heinazijn waarom ben je dan gelijk een hater? Wat ben jij dan wel niet, als je zelfs foutief gedrag al verdedigt. Ik weet wel wat je bent, maar ik mag het woord hier niet gebruiken :

20 januari 2022 om 09:06

Ik verdedig niet foutief gedrag. Jij vind het foutief gedrag. Ik vind het goed gedrag, omdat hij alleen zijn mening uit. Dat mag hij gewoon doen. Alleen jij vindt het foutief gedrag.

20 januari 2022 om 09:07

Je lult jezelf nogal vast. Die vrijheid van meningsuiting geldt dus alleen in specifieke situaties.

20 januari 2022 om 09:08

Contract situaties moet je intern bespreken Lierse. En dingen over de wedstrijd mag je delen met het publiek vind ik Lierse. Dat is het verschil

Ik hoop dat je het begrijpt.

20 januari 2022 om 09:16

En waar staat die wet neergeschreven?

20 januari 2022 om 09:26

Waarom moet hij dat aan het publiek laten weten? Waarom is dat nodig? Moeten andere spelers dat ook? Aan het publiek laten weten wat ze van een actie van de trainer vinden?

Ronaldo mag best zijn teleurstelling uiten. Niks mis mee. Gewoon omdat hij topsporter is en vol adrenaline zit. Maar hij moet/mag dat niet omdat hij Ronaldo is. Het is een teamsport. Niet Ronaldo & vrienden tegen de rest.

20 januari 2022 om 09:54

Wat wordt dit toch een rare discussie. Wetten moeten erbij worden gehaald, vrijheid van meningsuiting is in het geding? Daar gaat het toch helemaal niet over. Iedereen moet lekker doen (en laten) wat hij zelf wil. Ik zeg alleen dat Ronaldo natuurlijk is aangetrokken met een bepaalde status (voorbeeld richting de eigen spelers en uithangbord richting de supporters). Dan moet je iets politiek correcter omgaan met je frustratie. Nu een goed voorbeeld: je hebt met 3-1 gewonnen en het gaat alleen over Ronaldo en de trainer die hem wisselt. Extra druk op de trainer, dus weer druk op komende prestaties. Terwijl United juist nu even wat meer rust nodig heeft. Zulke dingen (zeker met zijn status) kan hij dan beter prive doen: want heel de wereld vormt meteen alweer een mening over het wisselbeleid, terwijl je gewoon een wedstrijd hebt gewonnen. Dit is (met zijn status) niet het moment om die mening te tonen.

20 januari 2022 om 11:18

Ik meende dat je net zei dat de groepsdynamiek belangrijk was, dat geldt dan toch ook voor 'de beste speler ter wereld' of is dat niet van belang in een teamsport?

Overigens mag je in deze wereld niet onbeperkt en ongestraft je mening uiten, er zijn gewoon beperkingen op de vrijheid van meningsuiting. Dus inhoudelijk heb je het daar ook nog fout.
Daarnaast betekent vrijheid van meningsuiting iets anders dan jij hier suggereert. Het is namelijk het recht om niet vervolgd te worden door de overheid op basis van een voor hen onwelgevallige mening. Het is een grondrecht en het betreft verticale werking hiervan.

Dus nu even terug je hok in met je one-liners, continue provoceren van je medeforumleden en je inhoudelijk incorrecte suggestieve teksten.

20 januari 2022 om 09:40

Volgensmij snap jij niet wat het is om de beste van de beste te zijn. Ronaldo is het perfecte voorbeeld van hoe die jonge spelers moeten zijn. Als je de beste bent en wil blijven dan raak je geïrriteerd door vroege wissels. Dat hoef je ook zeker niet te pikken, maar mensen als jou zullen dat toch niet snappen. Losers eerste klas

20 januari 2022 om 10:29

Zelfs de heilige man in Rome heeft zich wel eens van zijn slechte kant laten zien, hij is maar een mens he.

Ronaldo is toch een merk op zichzelf. Net als Ibrahimovic weet je dat je ook een beetje act in huis haalt. Die wissel was gewoon meer dan logisch. Je staat voor met minimale kans dat Brentfordt nog langszij komt. Dan kan je Ronaldo met zijn leeftijd beter naar de kant halen om blessures en oververmoeidheid tegen te gaan. Ronaldo is een afgetraind beest, die gaat nooit accepteren dat zijn lijf op een gegeven moment ook gewoon een dagje ouder wordt. Goedrecht van de trainer om iedereen te mogen wisselen, zonder verklaring zelfs. Je hebt het maar te accepteren en te doen.

Ik denk inmiddels dat Ronaldo ook groter is dan dit Manchester United. Overigens hoeft hij niet zo te reageren en iets meer teamplayer zijn. Anderzijds heeft hem dit wel gemaakt tot de speler die hij vandaag de dag is.

20 januari 2022 om 08:39

Ronaldo doet niks verkeerd. Hij uit alleen zijn mening en daat mag hij doen.

20 januari 2022 om 08:57

@Heinazijn Volgens mij geef ik een vrij genuanceerde mening waarbij ik aangeef dat hij dit niet hoeft te doen, ik zeg toch niet dat hij dit niet mag doen? Daarbij geef ik ook nog aan dat dit hem zo ver gebracht heeft.

20 januari 2022 om 11:25

Een trainer die jou na 5/6 wedstrijd naar de kant haalt omdat je geblesseerd bent geweest, en er over 3 dagen weer een wedstrijd op de planning staat is toch de normaalste zaak van de wereld? Maar bij Ronaldo mag dit niet? Dat bepaalt toch zeker de trainer. Respect voor wat hij in het verleden gepresteerd heeft (en nog zelfs) maar Ronaldo hoeft niet zo bezopen te reageren. Hij is niet de baas.

20 januari 2022 om 08:43

Juist jij snapt het hij is boos omdat hij een winnaars mentaliteit heeft.

20 januari 2022 om 09:04

Je kan niet elke poep en scheet van Ronaldo goedpraten met 'winnaarsmentaliteit'. Er bestaat ook iets zoals respect en fatsoen naar je club, medespelers, trainers en fans. Maar dat stukje fatsoen mist hij omdat hij zichzelf boven de rest ziet. Dat is zeer egocentrisch gedrag wat de grootste reden is dat veel mensen hem niet mogen. En dit egocentrisch gedrag is niet goed te praten met ''winnaarsmentaliteit'. Er zijn genoeg winnaars die zich nooit zo egocentrisch gedrag zoals Ronaldo.

20 januari 2022 om 09:36

Als ik op google keywoord 'egocentrisch' zoekt, komt jou naam bovenaan te staan

Voor de rest ben ik volledig met je eens.

Aan de ene kant vind ik het wel mooi dat hij nog steeds zo gedreven is en elke minuut wil spelen, maar aan de andere kant is het wel een beetje genant om zo vol in het zicht tekeer te gaan als 36-jarige routinier. En dan dat beeld dat de trainer nog even kruiperig komt uitleggen (verexcuseren) waarom hij gewisseld is. Man man man.

20 januari 2022 om 08:44

Hij ging niet tekeer. Hij liet alleen merken dat hij het niet eens met de wissel is. Kijk het filmpje maar terug.

20 januari 2022 om 08:47

Met je jasje gooien en overduidelijk staand foeteren vind ik wel tekeer gaan. Hij weet dondersgoed dat alle camera's op zijn hoofd staan. Of denk je dat de trainer uitleg komt geven omdat hij het allemaal zo goed opneemt?

20 januari 2022 om 08:51

Wat erg zeg, met een jasje gooien. Het valt allemaal wel mee. Dit is gewoon vrijheid van meningsuiting

20 januari 2022 om 09:18

Oh god, daar hebben we er weer een die de vrijheid van meningsuiting erbij haalt waar het er echt totaal niet toe doet. Ik zeg toch nergens dat dit verboden is ofzo. Tuurlijk mag hij dit doen, maar hij trekt alle aandacht ermee naar zich toe en hij zou als routinier beter moeten weten.

20 januari 2022 om 09:45

@weef niet op ingaan. Heinazijn zal alles van Ronaldo verdedigen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Het is een klassiek voorbeeld van iemand zien als ultiem voorbeeld en alles goed praten voor die persoon.

20 januari 2022 om 11:45

Ja mooi he, die vrijheid van meningsuiting? 95% van de mensen die daar over beginnen hebben echt geen idee hoe het daarmee zit. Hier heeft het helemaal niks mee te maken in elk geval.

Mag Ronaldo zijn jasje gooien en foeteren? Ja. Mag de trainer hem wisselen? Ja. Mag de trainer daarna aan Ronnie uitleggen waarom hij hem gewisseld heeft? Ja.

Maar moet het ook? Is het verstandig? Daar kan het antwoord op deze vragen allemaal "nee" zijn. Ronaldo kan ook volwassen zijn en zijn wissel accepteren. Dat iets mag wil niet zeggen dat het ook moet, of verstandig is.

20 januari 2022 om 11:09

Vol te keer? Volgens mij hebben we andere beelden gezien dan.

tja in velen opzichten is Ronaldo een voorbeeld voor velen
maar steeds dat boze en chagrijnige gedoe als meneer keer gewisseld wordt
maar goed
dit zijn we gewend van hem
en kan iedereen een mening over hebben
maar dit verandert niet meer bij Ronaldo
en aan de andere kant mooi
dat hij niet tevreden is wanneer hijzelf niet heeft gescoord
ongekend die honger

"maar misschien dat je over een paar jaar als hoofdtrainer"

nou dat gaat dus echt niet gebeuren.

In feite is hij ook groter dan Man U, heeft meer CLs gewonnen, meer FiFA Club World Cups en meer UEFA Super Cups. En dat hele team speelt ook bar slecht, maar dat heeft te maken met de hiërarchie die ook Rangnick, wat sowieso een matige trainer is, niet durft aan te passen. Ja Ronaldo eruit halen, maar je speelt nog steeds met een Mc Tomminay op het middenveld En lindelof achterin. Dat zijn bepalende posities waar je hele matige spelers hebt staan. Ga er maar aanstaan.

20 januari 2022 om 09:21

Tja… met die logica is iedere speler van Real Madrid tussen 2014-2018 groter dan Manchester United.

Tel daarbij de wereldkampioenen op die in die selectie speelden en dan is Ronaldo eigenlijk maar een kleine jongen…

20 januari 2022 om 09:24

Toch wel bizar eigenlijk. Er zijn zelfs maar 4 clubs die vaker de Cl/ec1 hebben gewonnen.

20 januari 2022 om 09:47

Als hij groter is dan MU, dan moet hij een eigen club oprichten genaamd Ronaldo United met een stadion waar alleen hij in speelt.

Ach zo kennen we Ronaldo, die wil nou eenmaal spelen en scoren, en als dat niet gebeurt dan raakt-ie geirriteerd.

Overigens, ik heb die wedstrijd niet gezien gisteren, maar die blauw-gele uitshirts zijn erg fraai, was me nog niet opgevallen.

Snap sowieso niet dat Ronaldo bij United is gaan spelen… een wereld club die al jaren in een sportieve crisis zit. Op je 36e het team dat United nu heeft op sleeptouw nemen is zelfs voor Ronaldo teveel gevraagd…

Er is natuurlijk een reden dat Ronaldo in elk stadion behalve Old trafford constant wordt uitgefloten. Of het terecht is of niet, zijn persoonlijkheid triggered mensen al vanaf zijn doorbraak zo’n beetje. De maniertjes zijn zonde voor de voetballer Ronaldo.

Hij is niet blij en baalt duidelijk, maar hij reageert toch ook weer niet zo negatief? Ik vind de heisa die hierom gemaakt wordt wel een beetje overdreven. Logisch dat hij baalt, want Ronaldo wil altijd scoren en is niet gewend om gewisseld te worden, maar naast een teleurgesteld gezicht, doet hij toch geen rare dingen, hij geeft zelfs nog een handje aan de coach en een assistent(?).

Overdreven gedoe. Ronaldo mag best laten merken niet blij te zijn met een wissel. Daarnaast is hij op deze leeftijd gewoon nog altijd een van de belangrijkste spelers van de club. Presteert gewoon prima.

20 januari 2022 om 09:59

Tsja, maar door het zo openlijk te doen trekt je alle aandacht weer in negatieve zin over de club. Niemand heeft het over de 3-1 winst, maar de druk komt weer te liggen op de prestaties en wisselbeleid van de trainer. United heeft al sinds het vertrek van Sir Alex druk van buitenaf op de prestaties van de trainer. Zou verstandiger zijn als Ronaldo zijn frustratie prive uit. Ze hebben gewonnen, over 2 dagen weer West Ham. Je hebt al die extra druk van journalisten op wel/ niet wisselen van Ronaldo en mogelijke onvrede trainer/ speler nu gewoon niet nodig. Ronaldo is geen jeugdspeler meer die voor zichzelf speelt. Hij is nu (met zijn status en ervaring) ook het uithangbord van club naar het publiek. Dan kan je dat gewoon niet meer zo openlijk doen.

20 januari 2022 om 10:08

Wat de media hier van vindt zou ik als United of Ronaldo zijnde niet echt heel boeiend vinden. Laat ze maar lekker sensatie berichtjes schrijven. Dit was een doodgewone situatie en Ronaldo hoeft zich echt niet anders voor te doen om een paar negatieve krantenkoppen te voorkomen.

20 januari 2022 om 11:12

Je speelt voor het publiek (en dus in zekere zin de media). Als dat publiek nu 'de kant' kiest van Ronaldo en zich tegen 'de trainer' gaat keren; dan zijn de dagen voor die vent toch ook alweer geteld. United heeft al een buslading trainers gehad de laatste 10 jaar met genoeg (openlijke) onvrede tussen selectie en trainer. Lijkt me dat je dat nu ff niet wil hebben. Het is niet gewoon een krantenkop, maar de complete publieke opinie (en dan vooral je eigen supporters) die je als trainer tegen je krijgt.

Wat ik zeg; je hebt een wedstrijd gewonnen. 3 doelpunten gemaakt. En waar gaat het over: trainer functioneert slecht omdat hij Ronaldo wisselt. Dat is toch doodzonde.

Hoezo is de beslissing eigenlijk gerechtvaardigd. Maguire staat totaal verkeerd te dekken bij het tegendoelpunt.

Niks nieuws onder de zon. Qua voetbal en discipline is hij een genie. Qua professionaliteit is ‘t soms net een peuter die het hele aardvlak bij elkaar jammert, omdat de groentjes eerst op moeten voor je een snoepje krijgt.

Wat word dit overdreven zeg. Er word hier gedaan alsof deze man de hele catacombe overhoop getrokken heeft. Ronaldo was teleurgesteld, niet alleen in de wissel maar ook ongetwijfeld in zichzelf. Hij heeft dan gewoon een moment van frustratie. En inderdaad, hij is zéker een voorbeeld voor de rest van het team en de jonge spelers. Als iedere speler zo baalde van hun eigen performance en daarna dat ze gewisseld worden, zou er misschien wat meer pit in dat elftal van United zitten. Heb namelijk nu het idee alsof het ze allemaal geen moer interesseert daarzo!

Je kan met dit verhaal van een mug idd een olifant maken. Waar gaat dit over. Dit is de mentaliteit van Ronaldo. Altijd willen winnen en scoren. Niks mis mee. Hij voelde misschien ook wel aan dat er een doelpuntje inzat.

Heel goed dat Ragnick hem even te woord stond. Dat was namelijk gelijk na de 3-0. Toen de spelers het nog aan het vieren waren. Niks mis mee.

En dat gelul over het goede voorbeeld geven aan de jonkies. Je mag als ervaren speler teleur gesteld zijn, in een keuze van eem trainer/coach.
Als een jonge speler het doet, wordt het ook niet geaccepteerd. Omdat die dan zich nog moet bewijzen. Zo kun je overal wel wat van vinden.

"En op dit moment is Ronaldo gewoon groter dan United".

Afgelopen jaren heeft hij best wat prijzen gewonnen. En records verbroken. Waar United niks heeft gepresteerd. Ze zouden misschien eens meer naar hem moeten luisteren. Over wat er evt in de club allemaal verandert moet worden.

Trainers van topclubs klagen terecht over op de loer liggende overbelasting van spelers in de top. Neem de spelers die nu in Afrika in de weer zijn. Die moeten straks meteen weer door in de competities. En dan komt er weer een competitie die halverwege onderbroken wordt voor een WK. Je kunt zeggen "daar worden ze voor betaald, maar dat is een andere discussie. Met name in Engeland is het een gekkenhuis, met een zware competitie en twee bekertoernooien. Zie hoe het bij Liverpool gaat. Het kan niet anders dan dat je soms een half B team op moet stellen. Nu Manchester United ook Europees weer verder komt is het ook daar zaak dat spelers periodiseren. Dat zou Ronaldo met al zijn ervaring ook moeten weten. Maar helaas, hij is een absolute narcist. Hij scoort kennelijk liever in een verloren wedstrijd dan dat hij wint zonder te scoren. Met al zijn geweldige kwaliteiten blijft hij een griezel.

1. Als Ronaldo niet presteert moet hij gewoon gewisseld worden.
2. Als hij niet scoort geld regel 1.
3. Als zijn trainer niet dat niet met hem communiceert dan ligt het probleem bij de trainer toch.

In zo'n 120 jaar won Manchester United 68 prijzen. 19 topscorerstitels, 10x Portugees Voetballer van het jaar en een Puskas Award niet meegerekend, won Ronaldo er 43 in 20 jaar tijd. Je kunt je afvragen of Ronaldo niet op zijn minst even groot is als Manchester United als je toch deze vergelijking wilt maken.

Telkens laat die weer zien waarom het niet mijn voetballer is. Ook die wedstrijden voor de winterstop tegen Liverpool waar ze thuis 5-0 verloren, dat die Curtis Jones een na trap gaf na dat hij de bal onderschepte.

Hij heeft wel vaker de CL gewonnen dan United. Neemt overigens niet weg dat United er sinds zijn komst niets meer van bakt. Leuk hoor dat ie wat belangrijke goals maakt, maar zonder hem werden ze 2e en maakten ze als team een stuk meer goals. Ronaldo is oud en bijna klaar, misschien kan iemand het hem ff vertellen.

20 januari 2022 om 11:17

Ronaldo oud en bijna klaar gaat ook wel iets te ver, hij is minder dan zijn Real periode wat normaal is, maar als het er om gaat flikt hij het wel elke keer.

20 januari 2022 om 11:45

Zou voor jou leuk zijn als ie bijna klaar zou zijn, maar helaas is dat niet zo. Heeft utd hoogstpersoonlijk naar de knock out cl geschoten en scoorde ook regelmatig in de PL tot 2/3 wedstrijden geleden. Zodra het ook maar iets minder gaat zijn mensen zoals jij er al gelijk om te zeggen dat hij klaar is. Dit word al sinds zijn 30e gezegd en elke keer komt Ronaldo weer terug.

20 januari 2022 om 12:18

Dit is nou zo vermoeiend aan Ronaldo en Messi topics. Vat het niet zo persoonlijk op jongen, het zal me aan mnr eet roesten hoe Ronaldo het doet, maar hij is niet meer zo goed. Gisteren zei ik iets soortgelijks over Messi waarbij je dan ook een lading verontwaardigde peuters over je heen krijgt. Die belangrijke goals zijn idd leuk, maar met hem zijn ze gewoon voetballend veel minder waardoor ze het nodig hebben om in de laatste minuut gered te worden tegen Young Boys. Voetbal is een teamsport, iets wat Ronaldo soms lijkt te vergeten.

Wat laat Ronaldo hier zich weer kennen zeg!
Meest egoïstische voetballer, GOAT! Altijd janken en boos als ie het niet naar z'n zin heeft. Hij is al jaren een "subtoppertje".
Ragnick is de baas. Als ie je wisselt, zal het wel nodig zijn. Treurig ventje....

Eigenlijk is Ronaldo dat ook... niemand bij ManU kan tippen aan de reputstie van Ronaldo. Ronaldo is de creme de la creme. Staat bovenaan in de piramide. De bandere topspelers van ManU komen misschien net in de categorie daaronder, maar eigenlijk net niet: Pogba, BF... Ragnick zou Ronaldo niet moeten wisselen, ook al is een wedstrijd gespeeld. Doe dat anders altijd in vooraf overleg ivm druk programma.

Het werkt heel simpel de trainer is de baas en Ronaldo is in loondienst van Man Utd.
Ronaldo heeft dus te luisteren naar wat de trainer zegt. Dat hij wilt scoren en spelen is te prijzen en zijn winnaarsmentaliteit en resultaten zijn fantastisch. Maar uiteindelijk krijgt die centjes van de club en heeft die een arbeidsovereenkomst en daarin zal waarschijnlijk staan dat die een zeer belangrijke speler is maar niet dat die zomaar altijd alles speelt en zich op onrespectvol mag uiten jegens de trainer.
.

Tjah zoals de club er nu voor staat, is het natuurlijk voor Ronaldo ook niet zo moeilijk om groter te zijn dan de club. Als je Ronaldo binnenhaalt, weet je gewoon wat je hebt toch? Hij gaat ook richting eind carrière dus hij wil nog zoveel mogelijk bereiken, dus de huidige resultaten zullen hem extra pijn doen.

Qua prestaties in de afgelopen 10 jaar kan ik Ronaldo geen ongelijk geven eigenlijk.

begrijp zijn reactie wel. Zo gedreven winnaar, niks mis mee. Wel met diegene die dit niet begrijpen....die snappen het spelletje niet of zijn types die lachen bij verlies of shirtje willen ruilen in de rust. Nee ben Messi fan mAr erg veel respect voor Ronaldo.

Het ‘cringe’ level in de comments stijgt altijd. Ik ben zelf een pure Messi fanboy, maar kunnen we eens gaan accepteren dat Messi en Ronaldo met hun 34+ allebei al minder beginnen te worden, nog steeds beter zijn dan 90% van de voetballers, maar dus niet meer de beste. Ik zie reacties als: ‘Hoe durft Ragnick de beste speler van de wereld te wisselen’. Ronaldo is soms een beetje de stoorzender voorin bij Man U. Het is overduidelijk dat een Bruno Fernandes bijvoorbeeld beter speelt bij zijn afwezigheid. Hier is verder niet veel mis mee, maar toch mogen sommigen hier best begrijpen dat Ragnick hem kan wisselen om de wedstrijd uit te verdedigen of hem rust te geven, aangezien het resultaat van Man U hoger staat dan de individuele prestatie van Ronaldo.....

Ronaldo is zn hand aan t over spelen daar. Als ie zich met het totaalplaatje wil bemoeien moet ie trainer worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller212
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3908 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren