Oranje boekt sensationele overwinning bij openingsduel EK Futsal

Woensdag, 19 januari 2022 om 22:19 • Laatste update: 07:01

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de eerste wedstrijd op het UEFA Futsal EURO 2022 gewonnen. Na een snelle achterstand keerde Oranje het in de tweede helft volledig om en wist zijn eerste overwinning op een Europese eindronde met 3-2 binnen te slepen tegen Oekraïne. Zondag wacht voor de ploeg van bondscoach Max Tjaden het tweede groepsduel tegen titelfavoriet Portugal (17.30 uur), waarna de groepsfase op vrijdag 28 januari wordt afgesloten tegen Servië (20.30 uur).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door juweel)

Lekker jongens! Ondergewaardeerde tak van sport dit!

19 januari 2022 om 22:29

Nederland loopt ook erg achter vergeleken met andere landen. In veel landen is zaalvoetbal/futsal een professionele sport, terwijl de Nederlandse zaalvoetballers een baan nodig hebben om rond te komen. Zou mooi zijn als aankomende jaren ook in Nederland de sport meer aanzien krijgt.

19 januari 2022 om 23:12

Oneens, dit is gewoon marktwerking. Er komen weinig mensen op interlands af, laat staan competitiewedstrijden, dus verdienen ze ook weinig. Hetzelfde verhaal geldt ook voor vrouwenvoetbal. Het enige wat de kvnb kan doen is professionaliseren, dus betere omstandigheden creëren (maar heb het idee dat dat al aardig goed is geregeld).

19 januari 2022 om 23:36

Met wat ben je het oneens. Ik zeg alleen dat Nederland achterloopt en dat ik hoop dat de sport meer aanzien krijgt. Succes op het EK brengt het zaalvoetbal op de kaart en trekt belangstellenden naar zich toe. Hopelijk laten ze het tegen Portugal weer zien.

20 januari 2022 om 08:33

Je zegt dat NL achterloopt, omdat ze allemaal nog semi-profs zijn. Ik vind niet dat de KNVB daarom moet professionaliseren en meer moet betalen.

20 januari 2022 om 09:47

Dan ben je het nog steeds niet oneens met hem. Zijn enige claim is dat de sport achterloopt tov andere landen en hij spreekt de hoop uit dat er meer aanzien voor de sport komt. Dat is geen marktwerking tegenspreken ofzo, of de KNVB manen tot professionalisering.

19 januari 2022 om 23:08

Het was ook geweldig om te zien, snel en explosief voetbal. Ik moet zeggen vermakelijker dan veldvoetbal en pure speeltijd, wat een verademing! Van mij mag dit vaker live op tv.

19 januari 2022 om 23:34

En heeeel zwaar... Je hebt echt een goede conditie nodig (zeker bij amateurs met minder wissels en meer bier)

Heel erg knap, NL is zware underdog dit toernooi. Servie en Portugal zijn nog beter dan Oekraïne, maar dit is al een onverwacht goed begin.

Knap hoor dit van Nederland. Had kaarten voor deze wedstrijd, jammer dat we niet konden gaan. Enige probleem met zaalvoetbal is wel dat het zo tactisch is, dat eigenlijk 9/10 kansen komen uit fouten van de tegenstander en dan omschakelen. Is veel minder spectaculair dan je zou verwachten met die rare uitslagen.

19 januari 2022 om 22:40

Klopt wel, op dit niveau is de press zo hoog en worden fouten zo snel afgestraft dat teams ook vaak een lange bal naar voren geven. Eigenlijk heel atypisch zaalvoetbal. Ik zou iedereen aanraden eens in de buurt een wedstrijdje in de topklasse of 1e divisie te kijken hier in NL, is vaak spectaculairder dan dit. Niet zo'n hoog niveau natuurlijk, maar er is wat meer ruimte voor voetbal en acties

19 januari 2022 om 23:07

Klop zeker daar zie je meer acties. Op dit niveau is conditie en fysiek meer gevraagd waardoor je ook automatisch minder (tijd voor) acties ziet. Echter jij en ik weten dat dit ontiegelijk technische voetballers zijn met enorme trucendoos. Alleen nogmaals wordt dat niet zozeer gevraagd op dit niveau.

19 januari 2022 om 23:19

Ja 100%. Deze gasten kunnen echt heel veel met een balletje. Maar zoals jij ook al zegt is het niveau zo hoog dat, echte indivuele acties nauwelijks gevraagd worden. Dat die jongens zo technisch zijn zie je overigens wel terug in het feit dat zo ongeveer elke eerste aanname goed ligt.

20 januari 2022 om 08:44

Het was verschrikkelijk om te zien, omdat je inderdaad zaalvoetbal gewend bent waar men nog eens een actie maakt. Dit was alleen maar zakelijk geschuif en zo'n verschil met vroeger. Begrijp het wel natuurlijk, want ze willen niet verliezen, maar ik zie dan liever een amateur wedstrijd, waar je spelers ziet met veel techniek en goede individuele actie. De keeper was wel top!

19 januari 2022 om 23:15

Precies dit dus. Ik had er veel meer van verwacht ofzo. Het is meer een schaakspel waardoor het enigszins saai wordt in mijn ogen.

19 januari 2022 om 23:21

Ja eens. Maar aslnog wel interessant om te volgen. Heb echt heel veel respect voor die gasten. Speel zelf ook zaalvoetbal ( 1e klasse) en moet soms na zon potje echt aan de beademing. Zeker als we maar 6 a 7 man hebben haha.

19 januari 2022 om 23:34

Ja het is zeker intensief, helemaal met weinig mensen ja. Heb het zelf ook jaren gedaan. De eerste jaren speelden we nog met een 'gewone' bal, en in mijn beleving werd het spel ook anders toen de plofbal werd geïntroduceerd. In het begin hadden er ook best veel spelers moeite mee weet ik nog. Maar ik merk dat ik vooral in de eerste helft vanavond tussendoor allerlei andere dingen ging doen omdat ik het vrij saai vond, tweede helft werd iets beter, maar toch.

20 januari 2022 om 09:06

Komt ook door de regels. Als je kijkt in de klassen onder de eerste divisie is het een compleet ander spelletje, omdat daar veel minder mag en individueel goede spelers meer kunnen.

Ik vond het zeer vermakelijk om te kijken, grote kans dat ik meer van dit toernooi ga volgen.

19 januari 2022 om 22:28

Ik ben na de eerste helft afgehaakt omdat ik het zo saai vond. Blijkbaar de tweede helft toch wat gemist, haha.

19 januari 2022 om 23:50

Ja, voor mij hetzelfde. Vond dat er maar weinig gebeurde. Had iets meer actie verwacht en hoogstandjes. Was vooral rondspelen en ruimte creëren die met heel veel moeite gecreëerd werd. Ik heb in het verleden nog wel eens op Eurosport zitten kijken en toen vond ik het toch wel wat meer voetbal en actie inzitten. Al weet ik totaal niet hoe ik deze wedstrijd moet inschatten qua niveau aangezien ik het niet volg. Maar ik had er meer van verwacht. Wel mooi dat ze de winst hebben gepakt!

20 januari 2022 om 04:02

Niveau is tegenwoordig zo hoog dat acties niet echt gewaardeerd worden. Het is echt schaken en eigenlijk wie de minste fouten maakt wint. Voor lekker acties en spectacle dan moet je naar de Nederlandse top zaalvoetbal kijken, niveau is dus iets lager waardoor je hier meer ruimte voor heb. Overigens zijn dit allemaal enorm technische spelers, zie je makkelijk terug aan de aannames passes Etc.

Spannend potje zaalvoetbal gezien. Kan dit vele male beter bekijken dan meerdere wedstrijden in de Eredivisie. Snel spel, hoge intensiteit, goede keepers, vele kansen en het mooiste zuivere speeltijd.

19 januari 2022 om 22:29

En geen gezeur, gepiep en gejank tegen de leiding, ook al zijn ze t niet eens met een beslissing.

19 januari 2022 om 22:32

Blijven niet door zeuren omdat het spel meteen door gaat en in dat snelle spel vergeet je het ook zo.

Was nog even spannend aan het einde. Kan een kenner mij uitleggen waarom beide keepers geen handschoenen aan hadden? Werkt dat beter in de zaal? Of is dit gewoon puur persoonlijk. Het viel mij namelijk op.

19 januari 2022 om 22:28

Betere grip op de bal

19 januari 2022 om 22:43

Tnx voor de uitleg en de reacties (ook hieronder). Klinkt inderdaad heel logisch

19 januari 2022 om 22:33

Door de plofbal is de impact op de handen ook veel minder erg. Gooien kan ook veel nauwkeuriger zonder handschoenen, net als bij handbal.

19 januari 2022 om 22:34

Handschoenen zijn handig om een bal klemvast te pakken.
Dat is bij zaalvoetbal vaak niet te doen. Tegenhouden is het devies.
Handschoenen zijn dan meer een onnodige last.

Die goal van Bouzambou was er eentje om in te lijsten. Wat een knal! Attaibi en Kuik vond ik ook ijzersterk. Die assist van Kuik was van grote klasse. Hopelijk kan Nederland ons blijven verrassen dit toernooi.

Onverwacht erg genoten, vermaak me prima met een avondje zaalvoetbal. Is lang geleden dat ik er voor gaan zitten ben maar zoals aangegeven verbazingwekkend goed bevallen. Ga ze volgen dit toernooi, leuke trainer ook zo op het eerste gezicht. Succes boys!

19 januari 2022 om 22:25

Waarbij de assistent misschien nog wel belangrijker is als de coach. Heeft de laatste minuten alleen maar staan wijzen met het verdedigen.

Moet wel zeggen dat het spel er echt voor geen meter uitzag aan Nederlandse kant. Vanaf het laatste kwartier alles gewoon keihard wegperen voor die winst, maarja geef ze eens ongelijk. Zuivere speeltijd is toch ook wel lekker verfrissend waar het veldvoetbal veel van kan leren. Let maar eens op de klok in een gemiddelde voetbalwedstrijd. Van de 90 minuten zijn er minimaal 30 minuten zonder bal in het veld.

Ik heb genoten. Ontzettend leuk en spannend om naar te kijken. Eeuwig zonde van de lege tribunes...

Is ergens een samenvatting te zien van dit?

19 januari 2022 om 23:18

Uefa.tv plaatst iedere dag rond middernacht samenvattingen. Intussen kun je terecht bij de NOS!

19 januari 2022 om 23:38

Klik op YouTube zaalvoetbal en je vindt direct een samenvatting. Zocht er ook naar namelijk maar was zo gevonden.

Heerlijk jongens. Had niet verwacht dat ze zouden winnen… Heerlijk potje gezien, waarbij er veel spanning was. Goed gedisciplineerd gespeeld ook. Nu tegen Portugal. Een gelijkspel zou fijn zijn maar het wordt lastig.

Leuke pot gezien. In de aanvallen zit minder spanning voor mij dan als het veldvoetbal. Maar tempo is wel leuk. Elk moment kan er iets ander gebeuren. Eerste helft speelde nederland niet goed. Maar tweede helft paar goede acties achter elkaar. Genoeg voor de winst!

Wel nog wat vragen.
Bij een overtreding komt er een blauw balkje boven de afkorting.
Wat voor gevolgd heeft dat? Neem aan een strafschop?
Buiten de overtredingen zijn er dan nog meer regels?
Welke landen zijn de toplanden in deze sport?

19 januari 2022 om 22:53

6 overtredingen in 1 helft krijgt de tegenstander een 10 meter trap. Intrappen in plaats van ingooi is natuurlijk een regel. Keeper mag de bal maar 4 seconden bij zich hebben, anders is er ook een strafschop. Portugal, Spanje, Rusland, Argentinië en Brazilië zijn wel enorm sterke landen.

20 januari 2022 om 15:43

Helemaal duidelijk thanks voor uitleg. Portugal wordt dus waarschijnlijk verlies partije dan zondag.

20 januari 2022 om 00:27

In onze twee explainers op Youtube worden de hoofdlijnen behandeld op gebied van spelregels en deelnemende landen.

Weet iemand of de overige wedstrijden, zonder Nederland, ook ergens te zien zijn? Dank alvast

19 januari 2022 om 22:49

Stond ergens vermeld in een nieuwsbericht hier op Voetbalzone. Wat ik zo snel zie is t uefa.tv

19 januari 2022 om 23:19

In de trendingbalk staat ons toernooidocument, dat wordt dagelijks upgedate en er staat per wedstrijd waar je hem kunt bekijken!

Zaalvoetbal moet veel meer richting het nba-concept gaan. Super profesioneel en ja ook commercieel met wat leuke toeters en bellen. Gooi er vervolgens een stevige social media campagne tegenaan en desnoods ook cheerleaders. Dan kan t echt wel wat worden hier in Nederland. Ik zeg beginnend van de hoofd/topklasse met een basis en bonusbeloning.

20 januari 2022 om 01:35

Dan wordt het weer net zo een commerciele bende als veldvoetbal en nba, hoop het niet... Hoewel het natuurlijk wel goed zou zijn als ze er niet naast hoeven te werken, vind ik het juist mooi dat al die commerciele toeters en bellen er niet aanzitten. Maakt het nog een beetje puur en om het spelplezier. Heb ook het idee dat dit team met "gewone" mensen een stuk sympathieker zijn dan een Memphis. Doe mij maar lekker niet commercieel!

Geweldige goal van Bouzambou zeg, wat een knal. Zo maak ik ze ook wel eens in de zaal...
Mooi dat Oranje heeft gewonnen, wellicht dat ze het net redden in de poule. Portugal is denk ik zeker te sterk en Servie is denk ik 70/30 kans in voordeel van Servie.

Mooie overwinning van de mannenðÿ’ª

Het heeft mij nog niet voor zich weten te winnen, was leuk om te zien, maar nee, het mist voor mij toch nog iets, oh en die naam oranje futsal, zeg gewoon het zaalvoetbal team van oranje, want dat is toch gewoon wat het is, zaalvoetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren