Kritiek op Hakim Ziyech na doelpunt: ‘Ik vind dat moeilijk te begrijpen’

Woensdag, 19 januari 2022 om 07:37 • Laatste update: 08:39

Joe Cole is niet te spreken over de manier van juichen van Hakim Ziyech tijdens het duel tussen Brighton & Hove Albion en Chelsea. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler opende na 28 minuten spelen de score met een afstandsschot, maar vierde dat op ingetogen wijze. Cole zegt in de studio van BT Sport ‘ongemakkelijk’ te worden van de manier van juichen van Ziyech.

“Je voetbalt voor dit soort momenten. Ziyech is een fantastisch talent, maar hij heeft door de grote verschillen met de Eredivisie moeilijk in de Premier League. Maar een doelpunt niet vieren... Ik vind dat moeilijk te begrijpen”, zegt Cole, die in het verleden voor onder meer West Ham United, Chelsea, Liverpool en de Engelse nationale ploeg speelde. “Als hij in mijn team zou spelen, zou ik zeggen: kom op. Je weet dat jongens ontevreden zijn als ze niet spelen. Maar als ik van de bank zou komen en zou scoren, zou het mij juist energie geven.”

“Je wil naar de fans toe rennen en het met hen vieren, omdat dit is waarvoor je de hele week gewerkt hebt”, vervolgt Cole. “Hij denkt dat dit een signaal naar de manager is, maar het doelpunt is juist het signaal. Geniet ervan. Er zijn duidelijk dingen waar hij niet blij mee is, maar je moet zorgen dat je op het veld blijft doen wat je altijd doet. Als je invloed hebt op de wedstrijden, zal je regelmatig spelen. Bij Chelsea heb je weinig spelers op die positie die iedere week spelen. Je wil dat die jongens er een beetje van genieten en lekker gaan spelen.”

“Ik was teleurgesteld door de reactie op het doelpunt”, vindt ook Glenn Murray, voormalig spits van onder meer Brighton & Hove Albion en Crystal Palace. “Een doelpunt met de fans vieren geeft je energie waar je de volgende tien minuten op kan blijven gaan. Dat kan helpen om de wedstrijd naar je toe te trekken, dat had Chelsea moeten doen.” Chelsea-manager Thomas Tuchel kreeg voor de camera de vraag of Ziyech op getergde wijze zijn doelpunt vierde. “Ik hoop het, ik ben er blij mee. Hij mag er nog twintig maken en op die manier juichen. Dat vind ik niet erg.”

Het oordeel over Ziyech in de Engelse media is na het duel met Brighton & Hove Albion wisselend. “Onder zijn matige optreden tegen Manchester City behield hij zijn basisplaats. Hij had het in het begin lastig, voor hij zijn frustraties van zich af schoot en doelman Robert Sánchez passeerde. Ziyech liet zich in het restant van het duel bij vlagen zien”, schrijft Football London, dat Ziyech een 7 geeft. De London Evening Standard deelt een 6 uit. “Hij opende de score met een goed schot, maar liet zich daarna nauwelijks meer zien.”

The Sun vond het optreden van Ziyech onvoldoende, daar er een 5 wordt uitgedeeld. “Hij speelde in de eerste twintig minuten slecht, tot hij de score opende. Daarna ging het wat beter. Maar hij oogde ongeïnspireerd en verloor te vaak balbezit”, stelt The Sun. De Daily Mail stond net als de analisten van BT Sport stil bij de manier van juichen van Ziyech. “Iedereen verwachtte dat Sánchez na het schot een gemakkelijke redding zou verzorgen. Het gezicht van Ziyech zei alles toen de bal er toch in vloog.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door vinroo)

"Je wil naar de fans toe rennen en het met hen vieren, omdat dit is waarvoor je de hele week gewerkt hebt."

Misschien dat Cole ook even het gesprek met Haller kan aangaan, die juicht ook altijd ingetogen. Lekker belangrijk hoe je een doelpunt viert, als tie maar zit.

19 januari 2022 om 09:18

Ach Cole. Ik ren ook niet door het hele kantoor wanneer ik een nieuwe server heb geïnstalleerd of na een succesvolle implementatie van een switch. Het is gewoon mijn werk. Maar wil niet zeggen dat ik dan niet trots ben, of blij dat het weer gelukt is...

19 januari 2022 om 10:18

Nou moet je ook niet overdrijven. Heb je ook toeschouwers die kijken hoe je een nieuwe server installeert?

Verder moet Ziyech het zelf weten hoe hij wilt juichen maar hij scoort amper en dan doen alsof je iedere week scoort :D

Ik begrijp wel dat Ziyech ontevreden is en hij elke wedstrijd in de basis wilt zitten maar helaas lopen er 4 of 5 andere spelers rond op zijn positie die gewoon hetzelfde presteren als hem. Hij moet gewoon dan begrijpen dat er gerouleerd wordt. Vier je doelpunt en ga gewoon weer verder . Blijf je goed spelen en dan wordt je positie niet meer gerouleerd. Het kan ook gewoon zijn dat hij zo zijn doelpunten viert dat kan hem ook zijn

achja
het ziet eruit alsof het Zijech niks interesseert wanneer hij een doelpunt maakt

maar wat maakt het op zich uit hoe je scoort
sommige doen een dansje of gaan theatraal naar de grond
Zijech doet het juist ingetogen en is ook niet goed

het is maar waar we ons druk om willen maken

Het is hier ook gelijk ‘forse’ kritiek hè? Maar hoe is dit nu fors dan? Het gaat gewoon om zijn manier van juichen. Ze zeggen niet eens dat hij slecht heeft gespeeld. Laat staan dat ie z’n vrouw slaat, met drank op het verkeer in gaat en weg moet bij Chelsea.

Forse kritiek is wat overdreven weer. En ik denk dat Cole eens meer naar Ziyech had moeten kijken, ook bij Ajax in de CL. Volgens mij heeft Ziyech bijna nooit na het maken van een doelpunt juichend naar het publiek gerend. Ik kan me een actie herinneren, dat was na zijn eerste doelpunt in de CL, thuis tegen Real Madrid geloof ik. Toen vierde hij dat met een paar vrienden die op de eerste rij in het publiek zaten.Iedereen moet zelf weten hoe hij/zijn juicht natuurlijk. Volgens mij deed Ziyech dit op deze manier ook al zo in de Eredivisie, wellicht wisten ze dat in Engeland nog niet...

Maar afgezien van de manier van juichen is de hele houding en lichaamstaal wel bepalend voor de eerste mening over iemand. Hij heeft deze houding ook als hij wordt geã¯nterviewd, soort uitstraling dat het 'm allemaal niet kan schelen, dat hij er moet staan en degene die 'm interviewt minder is dan hij ofzo.

Vandaar dat er ook geregeld kritiek is op zijn houding of hoe hij overkomt, terwijl het volgens mij een prima jongen is.

En ik wil niet zeggen dat ie er wat aan kan doen hoor, maar komt bij wel over als een act.

Joe Cole moet niet zo zeiken. Hakim wilt hier vast een statement maken dat hij zijn -vaak- reserverol bij Chelsea beu is. Dat kan. Laat hem lekker. En trouwens, Hakim viert wel vaker zijn doelpunten op deze manier. Let it go, let it gooooo!

19 januari 2022 om 10:30

Juist alsof Joe zelf uitbundig juichte na een doelpunt

Dit is precies de reden dat die weinig speelt in Engeland en niet opgeroepen is voor het Marokkaans elftal. Hij zet zichzelf boven zijn teamgenoten.

19 januari 2022 om 13:22

Ziyech speelt niet weinig hoor. Niemand bij chelsea speelt alles overigens.

19 januari 2022 om 15:11

Dit is onzin Myloki, Ziyech zijn teamgenoten zijn laaiend enthousiast over hem. Ziyech heeft nooit zo uitbundig gejuicht.

21 januari 2022 om 00:44

Wat een onzin. Hakim heeft in een een interview al eens aangegeven dat hij vooral voor het geld voetbalt en niet voor z’n plezier. Daarom juicht hij niet als een gek na een goal; het is gewoon zijn baan, niets meer.

Het is oprecht maar net waar je kritiek op wil hebben. Juich je te hard dan wordt er weer gezegd dat er niet genoeg reden is om te juichen. Juich je niet, is dat ook niet goed. Het gaat toch om het doelpunt dat gescoord wordt.

Kan Cole hier heel goed begrijpen. Je kan wel zeggen dat het muggenziften is om kritiek te hebben op de manier van juichen van een speler. Echter, dit soort situaties krijg je een stuk vaker bij spelers die zichzelf zien en zich ook gedragen als zijnde een ''ongewenste buitenlander'' in een overwegend blank land wat grotendeels een andere cultuur erop na houdt. Het nadeel dat Ziyech, en veel van die Noord-Afrikaanse mensen uit NL en Frankrijk hebben, is dat ze het temperament hebben van een pseudo-gangster, het rechthebbende gedrag vertonen van een Millenial die zijn zin niet krijgt en schijt hebben aan de hele wereld als het gaat om iets wat zij anderen aandoen maar niet als het gaat om iets wat hen overkomt want dan is het ineens onrecht. Deze combinatie van factoren noemen zij zelf ''trots' of ''passie''' wanneer men vraagt wat de reden is van hun gedrag. Als mensen die niet uit de Noord-Afrikaanse landen komen dit soort gedrag zouden vertonen in Marokko of Algerije dan zouden we wél worden aangepakt, terecht of onterecht. Dit soort jongens moet en zal zich blijkbaar opstellen als een hork, in de sport en daarbuiten, ook wanneer 99 van de 10 mensen, inclusief Joe Cole zouden zeggen, ''hé, Ziyech, wees eens blij dat je mocht spelen, gescoord hebt en vier dit eens met die uitzinnige, oprecht blije fans die door het dolle heen zijn door jouw doelpunt''. Ziyech moet ook begrijpen dat hij bij een topclub speelt waar de concurrentie moordend is en hij niet alles kan/mag spelen, ook door de grote hoeveelheid wedstrijden i.c.m. het Corona virus. Dacht Ziyech dat hij zó goed was als Messi, C.ronaldo etc, dat hij alles zou spelen als de onmisbare Mr. Big Star? Het is maar goed dat je geen heel elftal van dit soort jongens bij topclubs hebt anders dan is de gunfactor erg snel weg en zouden veel mensen snel een hekel aan zo'n team hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Toezegging geeft Ajax opening: ‘Het zou dom zijn om nu geen poging te doen’

Mike Verweij vindt dat Ajax minimaal een lijntje moet uitgooien naar Hakim Ziyech. De journalist ziet een kleine kans om de verloren sterspeler terug te halen, nu hij bij Chelsea op...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren